"Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-30, 09:48   #1261
magdulenka
Zakorzenienie

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Cytat:
Napisane przez magalef Pokaż wiadomość
hej dziewczęta,

poszukuję perfum, których nazwy nie pamiętam, flakonik wyrzuciłam, a bardzo bym chciała do nich powrócić. Są raczej mało znane, bo jeszcze kiedy je miałam, próbowałam znaleźć je w sklepach internetowych i nie było nigdzie. Znalazłam jedynie w grafice google ich odmianę w wersji różowej - flakon ten sam, ale zawartość lekko pudroworóżowa. Autorem zapachu jest chyba mężczyzna, projektant mody... Ich zdjęcie zamieściłam. Są dość mocne, nie z typu lekkich, morskich czy kwiatowych, pamiętam ich zapach, ale ciężko mi go określić. Przynajmniej na mojej skórze bardzo trwałe. Opakowaniem do nich była kartonowa sztywna tuba z okrągłym denkiem w kolorze białym z elementami czarnymi, chyba pasek przy denku czy przy pokrywce był czarny i napisy czarne. Wydaje mi się, że były francuskie, ale nie jestem pewna. A flakon, jak mam nadzieję widać na zdjęciu, był szklany, ze szkła matowego, korek srebrny z czarną kulką. Na tej srebrnej oblamówce wytłoczona była ich nazwa, miała więcej niz jeden człon chyba. To tyle. Niewiarygodne, że miałam je ponad dwa lata, a nigdy nie przywiązywałam uwagi do ich nazwy, po czym beztrosko wyrzuciłam pusty flakon, a teraz klops.
Proszę o pomoc
Ten tworca to Philippe Venet, a zapachow jest kilka

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-30, 10:03   #1262
laszka14
Wtajemniczenie

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Ta konkretna to chyba EAU DE COUTURE
Stary 2011-01-30, 13:40   #1263
magalef
Przyczajenie

dziewczęta jesteście genialne, dziękuję
magalef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 14:50   #1264
Skyth
Raczkowanie

Rany, błaaagam o pomoc!
Nie pamiętam nazwy oczywiście, ale idealnie pamiętam flakon.
Perfumy męskie, w kształcie stożka, szkło matowe, nieprzejrzyste. Zamknięcie u dołu butelki, srebrne. Nigdzie ich nie mogę znaleźć... Kojarzy się Wam coś?

Edit: Znalazłam! Rochas Rochas Man
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RochasMan.jpg (20,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Skyth
Czas edycji: 2011-02-05 o 15:14
Skyth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 23:23   #1265
Ewa_Ch
Zadomowienie

I ja prosze o pomoc.

Jak bylam mala moja mama miala piekne perfumy.Ani Ona ani ja nie pamietamy nazwy.
Z tego co pamietam byl to jakis cieply zapach,sliczny.
Pamietam tylko,ze mialy srebrna zatyczke i gdzies mialy narysowana nute bądz nuty.
Ogladalam w perfumeriach mase buteleczek i nigdy na takie nie trafilam.
Moze Wam cos sie skojarzy?

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 23:28   #1266
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
I ja prosze o pomoc.

...Pamietam tylko,ze mialy srebrna zatyczke i gdzies mialy narysowana nute bądz nuty.
Moze Wam cos sie skojarzy?
Sotto Voce Laura Biagiotti, juz wycofane
Sotto_Voce_75mlOVP.jpg

5269
Stary 2011-02-05, 23:30   #1267
Ewa_Ch
Zadomowienie

OMG!!!!!!
Tak to te!
Jestes niesamowita.

wycofane??
bede szukala wszedzie.

Dziekuje!!!!!!*

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 20:08   #1268
patrycjaaaaaa
Raczkowanie

dziewczyny poszukuje perfum,nie wiem czy były orginalne czy nie, dostałam je z 7 lat temu od koleżanki, jej mama kupiła je we włoszech, były w różowej butelce i kształt flakona był kwiatek i korek tez cos podobnego do escady magnetism, zapach kwiatowy i długo sie utrzymywał z tego co pamietam, jakos sentymentalnie za nimi zateskniłam i chciałabym je w jakis sposób zakupic ale nie pamietam co to było!?? ;( a z ta koleżanka juz nie utrzymuje kontaktów i nie mam sie skad dowiedziec, mam nadzieje ze pomożecie
patrycjaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 20:49   #1269
splaj
Przyczajenie

Witam,bardzo prosze Was o pomoc- szukam zapachu z lat 1992-1994-okolo.Uzywala ich moja mama,kupowala w Baltonie-ja uzywalam ich okazjonalnie. mialy przezroczysto-matowo szklana ,spłaszczona buteleczke, czarny korek w kształcie "gałązki".Na butelce był czarny napis.NIESTETY nie pamietam go.. Próba znalezienia tych perfum stała się prawie obsesją.Błagam pomóżcie...
splaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 20:52   #1270
magdulenka
Zakorzenienie

Patrycjo, z wloskimi kwiatowymi perfumami kojarzy mi sie jednoznacznie firma PUPA

tu nowsze zapachy firmy:
http://www.fragrantica.com/designers/Pupa.html

w zalacznikach rozne wzory:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pupa FIO fiorilu.jpg (21,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pupa Fiorilu.jpg (25,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pupa Marguerite.jpg (22,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pupa Tulpe.jpg (22,1 KB, 14 załadowań)

5269
Stary 2011-02-23, 12:19   #1271
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez splaj Pokaż wiadomość
Witam,bardzo prosze Was o pomoc- szukam zapachu z lat 1992-1994-okolo.Uzywala ich moja mama,kupowala w Baltonie-ja uzywalam ich okazjonalnie. mialy przezroczysto-matowo szklana ,spłaszczona buteleczke, czarny korek w kształcie "gałązki".Na butelce był czarny napis.NIESTETY nie pamietam go.. Próba znalezienia tych perfum stała się prawie obsesją.Błagam pomóżcie...
To ja mam jeszcze takie pomysły:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Linsolent0.85SplashUnbox.jpg (7,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Scan-100990002-221x300.jpg (25,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg le jardin.jpg (47,5 KB, 23 załadowań)
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 18:16   #1272
splaj
Przyczajenie

Dzięki wielkie,ale to niestety nie to... najbardziej podobne pierwszw zdjecie. Perfumy byly przezroczyste...
splaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 19:00   #1273
purple
Zadomowienie

Dziewczyny szukam perfum, z których pamiętam tylko buteleczkę ale i tak nie jestem pewna czy dobrze myślę, że to to Moja mama przywiozła je jakieś 2 lata temu z Wiednia, potem jej się stłukły i nie pamięta co to było. Jeśli chodzi o flakonik to miał charakterystyczny kształt jakby romb albo stożek ze szlifami jak ma diament czy kryształ, kolor albo pefum albo flakonika był niebieski/turkusowy. Więcej nie wiem, poradzicie coś ?
Stary 2011-02-23, 19:04   #1274
papug
Rozeznanie

wish?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d7a397a7ce5a1fe35fef810b99a07977.jpg (22,5 KB, 15 załadowań)
papug jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 19:10   #1275
zwierzun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez purple Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam perfum, z których pamiętam tylko buteleczkę ale i tak nie jestem pewna czy dobrze myślę, że to to Moja mama przywiozła je jakieś 2 lata temu z Wiednia, potem jej się stłukły i nie pamięta co to było. Jeśli chodzi o flakonik to miał charakterystyczny kształt jakby romb albo stożek ze szlifami jak ma diament czy kryształ, kolor albo pefum albo flakonika był niebieski/turkusowy. Więcej nie wiem, poradzicie coś ?
Eau de Krizia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Krizia-Eau-de-Krizia-Eau-de-Toilette-Spray-50ml.jpg (7,2 KB, 11 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33723698

zwierzun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 19:48   #1276
purple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papug Pokaż wiadomość
wish?
Tak tak tak 4 minutki i już wiem, a zastanawiałam się od poniedziałku co to może być

Dziękuje ślicznie
Stary 2011-02-24, 17:20   #1277
zielinek34
Raczkowanie

Witam drogie wizażanki
Jesteście naprawdę pomocne i mam nadzieję, że pomozecie i mnie. Całkowicie wyleciała mi z głowy nazwa perfum, nieoryginalnych. Flakonik czarny, w białe groszki (kształt flakonika to jakby kobieta ). Buteleczka była w takiej jakby puszeczce (?) srebrnej, w czarne grochy, w facetki, wieżę Eiffela. Zapach mocny, taki słodki, coś jak "Poison" Diora . Bardzo proszę o pomoc
zielinek34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 17:39   #1278
gryx82
BAN stały

Zielinek, zapewne chodzi Tobie o jakiś "odpowiednik" Classique Gaultiera, pełno takich cudów w sieci (ale my nie polecamy, Boże broń!)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 17:43   #1279
zielinek34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Zielinek, zapewne chodzi Tobie o jakiś "odpowiednik" Classique Gaultiera, pełno takich cudów w sieci (ale my nie polecamy, Boże broń!)
Flakonik podobny z kształtu, ale nie to...
Poza tym te o których mówię są tańsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 17:59   #1280
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zielinek34 Pokaż wiadomość
Flakonik podobny z kształtu, ale nie to...
Poza tym te o których mówię są tańsze
No więc mówię - to oryginał jest, a podróbek wszelakich, wariacji "na temat" zatrzęsienie, chociażby na Allegro Tutaj niestety nikt Ci nie pomoże (no, ja się staram ), bo z zasady używamy oryginalnych perfum i propagowanie "odpowiedników" jest źle widziane, więc już milknę, coby ostrzeżenia nie dostać
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 18:17   #1281
zielinek34
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
No więc mówię - to oryginał jest, a podróbek wszelakich, wariacji "na temat" zatrzęsienie, chociażby na Allegro Tutaj niestety nikt Ci nie pomoże (no, ja się staram ), bo z zasady używamy oryginalnych perfum i propagowanie "odpowiedników" jest źle widziane, więc już milknę, coby ostrzeżenia nie dostać
Miałam już takie perfumy, ale wywaliłam flakonik i już nie pamiętam nazwy a lepszych w życiu nie miałam

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Dziewczyny już mam
New Brand Classic
http://image.ceneo.pl/data/products/...54_product.jpg
Stary 2011-02-25, 21:04   #1282
justyy
Przyczajenie

Dziewczyny proszę o pomoc! Mam ukochany zapach perfum, ale jest jeden wielki problem.. Nie wiem co to za perfumy, nawet nie wiem jaki to jest zapach. Dodam, że był to dodatek do gazety, prawdopodobnie Bravo Girl, z roku 2003, a może później... Niestety nie mam już tej gazety (wyrosłam), ale buteleczka zostala i zapach nadal się utrzymuje. Nie chodzi mi tu o nazwę perfum, lecz wskazanie czego to jest zapach, bo chcę poszukać jakiegoś zamiennika. Mam nadzieję, że ktoś natknął się na te perfumy bądź ma tą gazetę lub pamięta cokolwiek!
Dołączam zdjęcia tej buteleczki.
Jeśli nikt mi nie pomoże, to co zrobić, żeby w końcu odnaleźć ten zapach? Iść do jakiejś perfumerii i spytać się? Ktoś w ogóle tam pracujący może się znać na tym i rozpoznać nutę zapachową?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P25-02-11_21.35.jpg (47,4 KB, 57 załadowań)
justyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 16:35   #1283
sante
Wtajemniczenie

niewiele mam danych na temat poszukiwanego zapachu,czułam go w kawiarni,ale wstydziłam się zapytać.Lekki kwiatowy zapach,elegancki(bez nuty zieleniny i świeżości) za to z dużym ogonem.Chyba trudno będzie
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 17:13   #1284
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
niewiele mam danych na temat poszukiwanego zapachu,czułam go w kawiarni,ale wstydziłam się zapytać.Lekki kwiatowy zapach,elegancki(bez nuty zieleniny i świeżości) za to z dużym ogonem.Chyba trudno będzie
oj tak...

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 18:00   #1285
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
niewiele mam danych na temat poszukiwanego zapachu,czułam go w kawiarni,ale wstydziłam się zapytać. Lekki kwiatowy zapach,elegancki (bez nuty zieleniny i świeżości) za to z dużym ogonem.Chyba trudno będzie
moze uda Ci sie wykrzesac z pamieci jeszcze kilka nitek zapachu? czy byl slodki/slodkawy, jesli tak, to czy "jadalnie", a moze kwaskowaty, jak owoce?

na podstawie tego lakonicznego opisu od razu przyszly mi do glowy: Gucci Eau de Parfum II oraz Bright Crystal Versace.
po zastanowieniu dodalabym takze Chloe, w wersji EdT lub EdP.

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2011-02-27 o 18:04 Powód: dopisek
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 18:06   #1286
jessica855
Zakorzenienie

mi się skojarzyło z Versace Bright Crystal
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 13:07   #1287
Kocurasek
Zakorzenienie

ja też proszę o pomoc

używała ich koleżanka, którą poznałam na obozie i wtedy bardzo mi się podobały (to było 8 lat temu)

zapach kojarzył mi się z praniem wyschniętym na wietrze wiosną... Nie potrafię inaczej opisać tego zapachu ale był bardzo specyficzny i nie potrafię znaleźć nawet podobnego...

flakonik podobny do midnight poison, tyle że ciemny fiolet.. śliwka.

Myślę, że gdyby to był jakiś dior, klein, boss czy gucci to bym zapamiętała, ale to chyba nie był zapach popularny

Liczę na Was

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 16:53   #1288
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
ja też proszę o pomoc

używała ich koleżanka, którą poznałam na obozie i wtedy bardzo mi się podobały (to było 8 lat temu)

zapach kojarzył mi się z praniem wyschniętym na wietrze wiosną... Nie potrafię inaczej opisać tego zapachu ale był bardzo specyficzny i nie potrafię znaleźć nawet podobnego...

Myślę, że gdyby to był jakiś dior, klein, boss czy gucci to bym zapamiętała, ale to chyba nie był zapach popularny

Liczę na Was
moze Stella McCartney? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...la.html&next=1
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 17:26   #1289
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
ja też proszę o pomoc

Liczę na Was
Może klasyczny Poison? Wprawdzie skojarzenie z praniem nie jest najoczywistsze, ale opis flakonika pasuje jak ulał

KLIK

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 18:31   #1290
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
moze uda Ci sie wykrzesac z pamieci jeszcze kilka nitek zapachu? czy byl slodki/slodkawy, jesli tak, to czy "jadalnie", a moze kwaskowaty, jak owoce?

na podstawie tego lakonicznego opisu od razu przyszly mi do glowy: Gucci Eau de Parfum II oraz Bright Crystal Versace.
po zastanowieniu dodalabym takze Chloe, w wersji EdT lub EdP.
nie słodki i nie jadalny nie owocowy,smuga zapachu wisiała nad stolikiem,kwiatki bez dominacji konkretnej wybijającej się nuty,teraz żałuję,że się nie spytałam.Ciekawe czy dostałabym odpowiedz.Dzięki
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości