Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 17:21   #4801
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nauczycielki może rzeczywiście warto założyć osobny wątek w klubie, żeby tu niepotrzebnie nie smęcić innym naszymi zawodowymi zboczeniami-bo doskonale wiemy, że można na temat przedszkola i szkoły dyskutować cały czas. A nie każdy chce to czytać
zgadzam się Mój maż mówi, ze jak ja zacznę mówić na temat pracy to... końca nie widać Więc czasami się boi zapytać jak mi minął dzień

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

aaaaaa zapomniałam się pochwalić zapisałam się do gina na 10 marca na 18.00 przypomniałam sobie o 11.40 a do 12.00 były zapisy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:44   #4802
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:45   #4803
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
mona wiem cos z perfumami mam ten sam problem. Zaczne chyba sie kobiet na ulicy oytac czym pachna bo to najlepsze dla mnie rozwiazanie
z tych co ja lubie to:
brunno banani rozowe
j adore dior
hypnotic poison - yyy nie wiem czyje to ale mialam tylko 'porodbke' z rozlewni refan
i moj ostatni nabytek Hugo boss femme [ktosia wiesz ze z ich trwaloscia na mnie nienajgorzej, gdybym chciala pachniec nimi intensywnie od rana do wieczora, to w ciagu dnia musialabym psiknac powtorkowo, ale tak jest ok. No i na szaliku pachnialy kilka dni ]

Przyslzysmy ze spaceru, super pogoda, mimo chlodku.
a Zu dalej spi w wozku, ponad 2h [lacznie ze spacerem] i rozpinanie kombinezonu jej nie obudzilo
najgorsze ze czapki juz jej nie zdejme buuu

zdazylam sie przebrac i obraz ziemniaki
Aaaaa juz wiem jak sie nazywaja super dobre zolciutkie ziemniaczki - DENAR mniam
Super, że tak długo się na Tobie trzymają Ja tyle szczęscia do tego zapachu niestety nie mam, a szkoda bo bardzo mi się podoba. Widocznie właściwości mojej skóry się z nim nie zgrywają
Stary 2011-02-28, 17:46   #4804
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu wiem takie małe spóźnienie pół roczne Kurcze też się kiedyś musze do tego sh przejść

Stary 2011-02-28, 17:57   #4805
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj trudny dzień
remont leci, ale ciagle sie kłócimy. Weekend był strasznynapisałam w klubie dlaczego tak się czuję
Do tego okazało się w czwartek, że kolejnych 12 płytek w przedpokoju się rusza nie są jeszcze zafugowane, a kafelkarz nie poczuwa się zeby odpowiadać na nasze telefony.
Oprócz tego jak wujkowie robili nam podwieszany sufit to sugerowałam im żeby położyli siateczkę wzmacniajacą nie tylko na łączeniach płyt ale też dookoła sufitu (że tak wyczytałam na forach eksperckich) , niemal mnie wyśmiali, ze po co, że będzie dobrze no i po pomalowaniu sufitu na drugi dzień mam pękniecie farby dookoła sufitu w kuchni i na łaczeniach w przedpokoju odechciewa mi się wszystkigo
Tule...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jak mam być szczera to co jak co ale kredek schodzi ogrommmm farb i plastelin nie ale kredek tak
a co do ksera to my kserowaliśmy wszystko w kancelarii u dyr za freee ile chcieliśmy bo przecież w naszym przedszkolu nie może niczego braknąć buhahaha.. zastaw się a postaw się, choć to było dobre bo jakiekolwiek rzeczy nie chcieliśmy do zajęć plastycznych to je dostaliśmy..
Dobrze wiedzieć
no i z tym kserem super sprawa, zawsze mnie to zastawiało jak to wygląda... bo w mojej szkole to wiem, że jest specjalna składka na papier i proszek

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wziął Pata na ręce i powiedział uciekamy...
a ja mówię spokojnie Pat nie ma co się bać, patrz tatuś chętnie by się zaszczepił za ciebie- a wu - nieee absolutnie hahaha
ale jak powiedziała nam lekarka że może bardzo płakać bo wzw jest oleista i najbardziej boli (choć po szczepieniu dziecko nie ma objawów ubocznych podobno..) to już wpadł w panikę totalną był silnie przestraszony... a Pat zapłakał przy wkłuciu a potem radość i do teraz jest ok... a ja byłam terrorystką i kazałam mu trzyma Pata hahahaha
sadystka

Cytat:
Dziewczyny nauczycielki może rzeczywiście warto założyć osobny wątek w klubie, żeby tu niepotrzebnie nie smęcić innym naszymi zawodowymi zboczeniami-bo doskonale wiemy, że można na temat przedszkola i szkoły dyskutować cały czas. A nie każdy chce to czytać
Może być

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Co do pomocy, to u nas była zapisana wyprawką, na razie to czuję, że na bank się nie skończy do końca roku bo jakoś dużo tego było. Jak dzieciom się kończy np. klej to już same mówią rodzicom i im kupują. A tak to rozpisuję im w notesach co na ten tydzień będzie potrzebne i donoszą np. wikol, tektura falista itp.

Ale już to co sama robię w domu to ze swoich pieniędzy.
Ale dziś były jaja. Wchodzę do szkoły a rodzice, ze wow jaki ślicznie, jedna do mnie mama podchodzi i mówi, czy to na pewno ja, bo mnie nie poznała, tylko jej syn mnie poznał Ale to nic. Przychodzi Pani z religii i mówi do mnie "Pani pewnie do Pani Madzi przyszła" ja takie oczy na nią i mówią, że jak to?? "a ona "jejku, ja myślałam, ze to Pani siostra" (pomijając , ze ja siostry nie mam"
Madziu a zawsze kupią to co dokładnie chcesz?
Bo z autopsji wiem, że jak ludzie idą do sklepu to mówią, co ta pani wymyśliła i co brały inne dzieci bo one nie wiedzą co kupić

Cytat:

aaaaaa zapomniałam się pochwalić zapisałam się do gina na 10 marca na 18.00 przypomniałam sobie o 11.40 a do 12.00 były zapisy
Najwyższa pora!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:00   #4806
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu u mnie było dokładnie wypisane np. blok rysunkowy 3 sztuki, bibuła 5 kolorów, kredki pastelowe itp. więc w sumie nie mieli z tym problemu Potem wszystko przynosili, moja pomoc odhaczała na liście i układała w szafkach. W przedszkolu, które jest obok nas mają tak samo (od nich Pani dyr zaczerpnęła pomysł i wyprawkę powiesiła zanim jeszcze my poszłyśmy do pracy ) ale widac dobra jest .

Stary 2011-02-28, 18:04   #4807
Ana***
Zakorzenienie

Babcia po zabiegu koronografii, nie miała wkładanych stentów, służyło to jedynie badaniu także dopiero będą diagnoza...
Jakby tego było mało to męża dziadek wylądował dzisiaj w szpitalu.
Masakra jakaś ostatnio
Stary 2011-02-28, 18:10   #4808
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Babcia po zabiegu koronografii, nie miała wkładanych stentów, służyło to jedynie badaniu także dopiero będą diagnoza...
Masakra jakaś ostatnio
a co się stało dziadkowi??

Stary 2011-02-28, 18:31   #4809
atomufka
Zakorzenienie

Dziękuję za opinie na temat telefonów,w końcu nie kupiłam rzadnego ,ale mam na oku nokię x3-02 taka z ekranem dotykowym i normalną klawaiturką,ale to już chyba w Polsce ,bo jakby co to będę mieć możliwość zwrotu i gwarancję

Madzia ale numer, naprawdę ta fryzura odmieniła Cię nie do poznania.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:34   #4810
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Madzia ale numer, naprawdę ta fryzura odmieniła Cię nie do poznania.
hehe na to wygląda

A co do telefonu to ja jeszcze kocham w moim klawiaturę qwerty

Jejku dziewczyny jak ja juz czuję wiosnę

Stary 2011-02-28, 18:43   #4811
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-28, 18:45   #4812
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
o to samo się mnie dziś w pracy zapytali A ja latam jak motylek na kwiatkach normalnie z bananem na ustach, Niedługo mi się od tego zmarszczki zrobią

Stary 2011-02-28, 18:51   #4813
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu wiem takie małe spóźnienie pół roczne Kurcze też się kiedyś musze do tego sh przejść
Madziu czy to na pewno do mnie?
Stary 2011-02-28, 19:00   #4814
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
widze ze mysl rzucona przeze mnie sie nawet spodobala wiec
NAUCZYCIELKI i nie tylko w k. zalozylam watek special for you
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:01   #4815
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Madziu czy to na pewno do mnie?
yy tak a coś nie tak napisałam??

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

Idę robic dyplomu dla dzieci. Miesiąc się kończy, trzeba wyróżnić grzeczne maluszki

Stary 2011-02-28, 19:05   #4816
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
yy tak a coś nie tak napisałam??

Idę robic dyplomu dla dzieci. Miesiąc się kończy, trzeba wyróżnić grzeczne maluszki
No to się chyba pogubiłam, bo nie wiem czego to dotyczy
Stary 2011-02-28, 19:07   #4817
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-28, 19:10   #4818
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rosi tak, tak to było do Ciebie . Aż sprawdziłam hehe ja wam pisałam, ze wiosnę czuję , więc jakoś myśli zebrać nie mogę

Stary 2011-02-28, 19:11   #4819
iwka28
Wtajemniczenie

śliweńka - łosoś do zrobienia prosty jak konstrukcja cepa Bierzesz łososia (filet albo dzwonko), pieprzysz, solisz, skrapiasz sokiem z cytryny i nacierasz pesto (zielone albo czerwone). Możesz włożyć na 1-2 godz. do lodówki a jak Ci się spieszy to nawet nie trzeba. Całość zawijasz w folię aluminiową (na spód odrobina oliwy) i do nagrzanego piekarnika do 200 - 210 stopni na środkową półkę (ja miałam górną i dolną grzałkę włączoną) na 25 min. Po ty czasie sprawdzić (ostrożnie bo sok wycieka z zawiniątka). Do tego ziemniaki z wody i coś zielonego (np. sałata z oliwkami i koperkiem). Nie lubię się przemęczać w kuchni

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
o kurcze współczuje ,nienawidzę tego paskudztwa

mniami karkóweczka

Dwa trasporty ,bo tej firmie było tak wygodnie...wiadomo kasa,trafił im się jakiś inny transport i nas podzielili na dwa,a miało już wszystko być na mcu,no ale trudno.
A teściowa już zaczyna się rządzić u nas mieszka tam u nas kilka dni (opiekuje się dobytkiem) ,ale mam na to olewke posprzątała więc będę miła Najlepsze było jej stwierdzenie na temat narożnika DO SIEDZENIA , na tym w ogóle nie da się spać no cóż skoro jest przeznaczony do siedzenia ech kocham ją...

a propos kartonów to każdy mam opisany i mam dodatkowo sporządzoną listę ,wiec powiino to pomóc,choć wiem,że i tak będę pewnie wszystkiego szukać..
Teściowa boska Przynajmniej masz posprzątane

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
TAK! To mój tato!
Iwka, Przepisu jako takiego nie mam, ale sposób był taki: pomidory w plasterki i do pieca. Jak się skurczyły i woda odparowała włożył do słoiczka i wlał tam oliwę. Dał 2 ząbki czosnku i zioła (jak zapytałam jakie zioła i ile to powiedział, że wszystkie na oko... więc nie wiem....na pewno bazylię, zioła prowansalskie... podpytam go jeszcze o te zioła) i zostawił to na jakieś 2m-ce. Z tego co wiem to jak je zakręcił to włożył jeszcze na chwilę do piekarnika.

Najlepiej robić w okresie letnim kiedy tanie są pomidory bo bardzo dużo ich schodzi.

Ja na razie mam młyn. Odezwę się później.

Jedno co, pracowo: PEŁEN SUKCES!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Gucia - gratulacje!!!!
A do tego piekarnika to na ile min i stopni? Pomidory bez tych pestek i wody w środku? Zioła suszone? Sorki za tyle pytań, ale teść ma ilości pomidorów nie do przejedzenia i pomyślałam że mogę je w taki sposób przechowywać

Cytat:
Bo właśnie mi przyszła kasa za nadgodziny za luty i .... mam dwa razy tyle ile powinnam mieć (bo miałam tylko 6 nadgodzin przez te 2 tygodnie a potem 2 tyg ferii było) więc tak jakby mi zapłacili za te 2 tyg ferii też za 6 nadgodzin

ooo my też pastą malowaliśmy krajobraz zimowy Potem na cały korytarz czuć było pastę a jak ktoś wchodził, to się pytał czy dzieci fluoryzację miały??
Madzia - nie myśl tyle, ciesz się z kasy

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Heyah dziewczynki! Wpadłam na chwilę po weekendzie. Mój mąż znowu na szkoleniu w tym tygodniu, ale ja tez mam sporo pracy. W jakiś kierat wpadłam już tydzien temu.

Zapomniałam napisać jak moje perfumki - nagroda. Nawet ładne są, nie powalają, ale miło mieć je w swojej kolekcji

A co do tel. dotykowych to ja też ich nie lubię.

Miłego dnia życzę wszystkim.
Robiłaś test

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!
Gucia gratulacje

A ja sama w domku jestem i mi się nudzi, przeglądam perfumy na all i sama nie wiem co kupić. Wczoraj weszłam do super pharm, tyle tam tego że chyba kilkanaście perfum psiknęłam na paski ale nic nie kupiłam bo ciężko mi tak ocenić zapach, wszystkie mi sie wydawały podobne.
Mona - bo za dużo na raz wąchałaś. A na paskach inaczej czuć perfumy niż na skórze. Wybrałabym 2 typy, popsikała jedną i drugą rękę, pochodziła cały dzień i się zdecydowała. Ja mam ostatnio fazę na Burberry BRIT, na jesieni miałam na KATE MOSS (pachnie wysuszoną łąką).

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj trudny dzień
remont leci, ale ciagle sie kłócimy. Weekend był strasznynapisałam w klubie dlaczego tak się czuję
Do tego okazało się w czwartek, że kolejnych 12 płytek w przedpokoju się rusza nie są jeszcze zafugowane, a kafelkarz nie poczuwa się zeby odpowiadać na nasze telefony.
Oprócz tego jak wujkowie robili nam podwieszany sufit to sugerowałam im żeby położyli siateczkę wzmacniajacą nie tylko na łączeniach płyt ale też dookoła sufitu (że tak wyczytałam na forach eksperckich) , niemal mnie wyśmiali, ze po co, że będzie dobrze no i po pomalowaniu sufitu na drugi dzień mam pękniecie farby dookoła sufitu w kuchni i na łaczeniach w przedpokoju odechciewa mi się wszystkigo
Przytulam...

Cytat:
zgadzam się Mój maż mówi, ze jak ja zacznę mówić na temat pracy to... końca nie widać Więc czasami się boi zapytać jak mi minął dzień

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

W końcu !!!

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Masakra jakaś ostatnio
Ana - ale macie ostatnie tygodnie...

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:13   #4820
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Rosi tak, tak to było do Ciebie . Aż sprawdziłam hehe ja wam pisałam, ze wiosnę czuję , więc jakoś myśli zebrać nie mogę
jejku już myślałam, że moja ciążowa skleroza doszła do tak masakrycznego stanu, że nie wiem o czym mówiłam
Stary 2011-02-28, 19:22   #4821
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
jejku już myślałam, że moja ciążowa skleroza doszła do tak masakrycznego stanu, że nie wiem o czym mówiłam
Nie, to moja wina

Kurde ale mam na coś smaka i nie wiem na co. A jeszcze mój wredota siedzi obok i wymysla mi różne cudowne potrawy, do których nie mamy produktów jeszcze trochę to go do sklepu wyślę i będzie miał To pisałam ja - kobieta dzień przed @

Stary 2011-02-28, 19:36   #4822
kliwia
Zakorzenienie

ja jutro mam lososia na obiad kupilam na probe w lidlu. mrozony.
ugriluje go na patelni
a lidlu widzialam pesto wlasnnie w sloiczkach probowala ktoras?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:41   #4823
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-28, 19:42   #4824
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia pesto z Lidla ja próbowałam jeszcze w Holandii (ale tu są te same) wszystkie smaki (a było ich chyba 4) ale najlepszy jest czerwony (jadłam jeszcze zielony, czerowny z serem i zielony z serem) . Czerwony mogę jeść sam ze słoiczka

Stary 2011-02-28, 19:43   #4825
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-02-28, 19:43   #4826
kliwia
Zakorzenienie

o to cool!
ao czego plus makaron i ryba mozna to dac??
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:46   #4827
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć
Nie było mnie caly weekend, bo w sobote poświęciliśmy z mężem dla siebie i Bartusia, a w niedziele byliśmy u moich teściów. Weszłam tylko, żeby się pochwalić, że moje prawojazdy jest do odbioru i właśnie jutro po nie jade W weekend pojade z mężem się przejechać i to będzie moja pierwsza jazda bez L na dachu Nie chcę pierwszy raz jechać sama, bo naszym autem jeszcze sama nie jechałam, a jest to jak dla mnie dość duże auto więc wolę jak póki co ktoś będzie obok siedział. Jeszcze chwalę się postępami Bartusia, umie już sam siedzieć Ostatnio jak brat męża postawił go koło łóżka to parę sekund tak stał podpierając się. Teraz będziemy kupować mu chodzik, bo strasznie ruchliwy jest wszystko go interesuje i jak nie śpi to nie można go na chwilę zostawić, bo się szybko nudzi, a tak sam będzie sobie dreptał gdzie będzie chciał. To się rozpisałam
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:48   #4828
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rosi ja kocham makaron z pesto + kurak i brokuł

dziewczyny moja mama mi mówiła, ze jutro w którejś gazecie ma być artykuł na temat 6-latków co powinni znać przed zbliżającą się diagnozą. Wiecie w której to gazecie?? Bo ja nie oglądam TV a chciałabym sobie kupić.

Stary 2011-02-28, 19:56   #4829
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć
Nie było mnie caly weekend, bo w sobote poświęciliśmy z mężem dla siebie i Bartusia, a w niedziele byliśmy u moich teściów. Weszłam tylko, żeby się pochwalić, że moje prawojazdy jest do odbioru i właśnie jutro po nie jade W weekend pojade z mężem się przejechać i to będzie moja pierwsza jazda bez L na dachu Nie chcę pierwszy raz jechać sama, bo naszym autem jeszcze sama nie jechałam, a jest to jak dla mnie dość duże auto więc wolę jak póki co ktoś będzie obok siedział. Jeszcze chwalę się postępami Bartusia, umie już sam siedzieć Ostatnio jak brat męża postawił go koło łóżka to parę sekund tak stał podpierając się. Teraz będziemy kupować mu chodzik, bo strasznie ruchliwy jest wszystko go interesuje i jak nie śpi to nie można go na chwilę zostawić, bo się szybko nudzi, a tak sam będzie sobie dreptał gdzie będzie chciał. To się rozpisałam
Chodziki, chodziaki to zło! Nie kupujecie tego dziecku

szczegolnie tego typu http://wszystkodladziecka.com.pl/cho...nem-p-242.html
gdzie wkładasz dziecko do środka i zmuszasz je wraz z mięśniami do chodzenia...

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Aniu u mnie było dokładnie wypisane np. blok rysunkowy 3 sztuki, bibuła 5 kolorów, kredki pastelowe itp. więc w sumie nie mieli z tym problemu Potem wszystko przynosili, moja pomoc odhaczała na liście i układała w szafkach. W przedszkolu, które jest obok nas mają tak samo (od nich Pani dyr zaczerpnęła pomysł i wyprawkę powiesiła zanim jeszcze my poszłyśmy do pracy ) ale widac dobra jest .
no to akurat takie proste przykłady ale jakieś brystole faliste, folie, pastele tez są przecież olejne i suche a zazwyczaj rodzice nie wiedza jakie

Cytat:
a co się stało dziadkowi??
Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Ana - ale macie ostatnie tygodnie...
No niestety

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-02-28 o 19:57
Stary 2011-02-28, 19:56   #4830
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kiedyś mnie na studiach uczono, że nie powinno się dziecka na siłę stawiać (musi to robić samo, naturalnie) bo inaczej pojawiają się te wszystkie skrzywienia kręgosłupa.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości