Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 09:45   #4021
pomarancza24
Zadomowienie

Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Hej
nie chce mi sie nadrabiac
jutro w sklepie mam prpomocję haha a w środe/czwartek (nie wiem jeszcze) nowy towar dziś byłam kupić i trafiły mi sie same za***iste rzeczy
mam nadzieję, że klientki będą zadowolone

Zaliczyłam semestr apytał mnie z tego co chciałam i zdałam na 4 hyhy takze semestr skonczylam z tylko jedną 3 a tak to same 4 i 4,5 byle tak dalej :P:P

Wylatuję w piątek do D. i ma dla mnie 3 niespodzianki ponoc ciekawe co coooo
brawo za semestr i za zdane egzaminy no i za ciuchy

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki !
Nie mam teraz neta w nowym domku, tylko u rodziców. W sobotę przeprowadzka, rozpakowywanie i pierwsza parapetówka z rodzicami i pierwsza noc...
A rano się rozpłakałam jak dzieciak, ze tęsknię za mamą, że chcę, że mi dziwnie...
I przyzywczajam się do życia z moim TZ.
Dzisiaj rano po świeże bułeczki wyskoczył... Ale myślę, że się nauczę

W moim mieście otwarto nowy salon ślubny Oksana I właśnie zaraz zabieram się za oglądanie sukienek...może coś się spodoba i co ważne można tam też wypożyczać sukienki
gratuluje przeprowadzki i przyzwyczaisz sie, mi to szybko przyszlo
do pieczywa swiezego sie nie przyzwyczajaj, moj na paczatku chodzil a teraz dzowni zebym nie zapomniala kupic

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pisałam Wam, że byłam na weekend u koleżanek w Warszawie i w sobotę od 10 do 16 chodziłyśmy po warszawskich salonach. Znowu naprzymierzałam się dużo sukien i już kompletnie zgłupiałam Moim koleżankom bardzo spodobałam się w sukni jakiegoś projektanta benjamina robertsa czy jakoś tak, o takiej http://www.benjaminroberts.co.uk/5157-p-290.html Co o niej myślicie? Niestety nie dało się zrobić zdjęcia
śliczna, ładnie podkresla pupke

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam 2 problemy jeden mały drugi większy

1) nie wiem kiedy zacząć wybierać konkretna sukienkę w salonie pół roku przed ?(slub mamy z listopadzie)

2) świadek brat mojego TŻ jest niski jest mojego wzrostu 168, mój TŻ ma 182 i moja siostra świadkowa też ma 182 i kurcze boimy sie że będzie się on krępował. Myślicie ze panikuje czy to realny problem ?
ja bym juz wybierala, szukala i przymierzala a nie przejmowalabym sie swiadkiem, nikt na to uwagi nie zwroci

[QUOTE=karolinusienka;2542 8214
chwalę się zaproszeniami [/QUOTE]
śliczne
[QUOTE=happy2gether;254311 07

...ależ się spłukaliśmy z TŻ przez ten remont Kupa ślubnej forsy nam się rozeszła ale mieszkanie wygląda bosko
Dziś podłączyli nam kuchenkę, TŻ położył listwy przypodłogowe, w sobotę podłączą nam neta
jest super! [/QUOTE]
super moj TŻ przez weekend wytapetowal przedpokoj i założyl listy przypodłogowei przy drzwiach, slicznie to wyglada jeszcze tylko kuchnia zostala ale to po slubie
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!!

Mam pytanie Do tych w szczególności które mieszkają już z TŻ na własną rękę... Mianowicie ile wychodzi wam na miesiąc wspólne mieszkanie?? Chodzi mi tutaj o prąd+wodę+gaz+ogrzewanie+ wyżywienie ew. czynsz bo słabo sie w tym orientuję
500 czynsz, telefony, prad, woda,tv,internet gaz jedzenie500-600zł, jakies 1500zł na msc
Cytat:
dziś ..... 1 rocznica z Davidem
ale pięknie wygląda suwaczek teraz hihi
klask i:

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Przeżywałam to samo ponad rok temu też nam wtedy poszła kasa na ślub - cała! Ale nie ma to jak wspólne mieszkanie

opłaty mieszaniowe około 700zł, do tego telefony, net, TV, raty - drugie tyle... i jakieś 250zł tygodniowo na jedzenie (tutaj nie liczę wyjść w weekndy)

My jedziemy dziś po obrączki
my dopiero w piatek

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A my dziś mamy 2,5 roku od zaręczyn

a na jaki grawer w końcu się zdecydowaliście ?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wreszcie nadrobilam

obraczki dopiero w piatek do przymierzenia....

mam pytanie jakie alkohole bedziecie miec na slubie, my bedzemy miec: wodke, wina i metakse.... zastanawiamy sie nad piwami, ale chyba tego za duzo by bylo...?
bedziecie miec piwa???
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:35   #4022
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Dni do ślubu odliczamy i kolejnych relacji się spodziewamy - PM 2011, cz.31

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
mam pytanie jakie alkohole bedziecie miec na slubie, my bedzemy miec: wodke, wina i metakse.... zastanawiamy sie nad piwami, ale chyba tego za duzo by bylo...?
bedziecie miec piwa???
wódka, wino i piwo + stolik z kolorowymi alko + alko do drinków

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:41   #4023
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za semestr i za zdane egzaminy no i za ciuchy

gratuluje przeprowadzki i przyzwyczaisz sie, mi to szybko przyszlo
do pieczywa swiezego sie nie przyzwyczajaj, moj na paczatku chodzil a teraz dzowni zebym nie zapomniala kupic

śliczna, ładnie podkresla pupke

ja bym juz wybierala, szukala i przymierzala a nie przejmowalabym sie swiadkiem, nikt na to uwagi nie zwroci

śliczne

super moj TŻ przez weekend wytapetowal przedpokoj i założyl listy przypodłogowei przy drzwiach, slicznie to wyglada jeszcze tylko kuchnia zostala ale to po slubie

500 czynsz, telefony, prad, woda,tv,internet gaz jedzenie500-600zł, jakies 1500zł na msc

klask i:

my dopiero w piatek

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wreszcie nadrobilam

obraczki dopiero w piatek do przymierzenia....

bedziecie miec piwa???
wodka, wino, na poprawinach piwo. aaa i sliwowica i grucha na stole wiejskim
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:44   #4024
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
wódka, wino i piwo + stolik z kolorowymi alko + alko do drinków
hmm duzo tego macie, ja mialam ostra dyskusje z TŻ na tamet piwa i on uwaza ze to juz bedzie przesada i za duzo, a ja do obiadu bym dala kilka butelek na stol....
a nie boicie sie ze duzo ludzie pomieszaja??
Stary 2011-03-01, 11:02   #4025
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hmm duzo tego macie, ja mialam ostra dyskusje z TŻ na tamet piwa i on uwaza ze to juz bedzie przesada i za duzo, a ja do obiadu bym dala kilka butelek na stol....
trochę tego jest ale przynajmniej każdy będzie mógł wypić to na co ma ochotę

nie boimy się, testowaliśmy taką opcję na weselu u kuzyna P. 2 lata temu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:05   #4026
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
W niedziele byłam w kościele w którym weźmiemy ślub, na mszy i stałam w miejscu w którym bedziemy stać kiedy ksiądz po nas przyjdzie i zaczęło kręcic mi się w głowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwie ! Nie wiem czy wytrzymam taki stres . Nie wiem czy ja mam juz zacząć pić melise ? Wieczorem przed ślubem na pewno bede musiała cos wziąść bo nie zasne .Dziewczyny Wy tez tak macie ?
Nie, przynajmniej ja.
Cytat:

bedziecie miec piwa???
Wódka i wino. Miały być jeszcze kolorowe (nawet mamy sporą ilość w domu) ale doszliśmy do wniosku, że to za dużo. Piwa na pewno nie będzie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
u nas do obiadu jest wino, nie spotkałam się na żadnym weselu wśród znajomych z piwem na stole. Jak już to można było z baru wziąć... ale to były pojedyncze osoby które z tego skorzystały.

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2011-03-01 o 11:07
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:06   #4027
kaprii21
Przyczajenie

Hej Dziewczyny Co prawda ja swoja suknie juz wybrałam, ale moja przyjaciółka która ma ślub w lipcu, ma wielki problem. A mianowicie, chce zamówic sukienke u tej samej babki co ja ale nie może sie zdecydować, prosi żebym jej pomogła ale ja boje sie że jak zda się na moje zdanie, a ktos powie że suknia brzydka to oczywiście bede współwinna..... A więc ona jed dosc szczupła, i wysoka 171 cm. Zrobiłam galerie, moje typy to 0572,1204 i 4837 bo jest taka elegancka, i to mój styl...;/) Pomóżcie

http://pokazywarka.pl/6jw6ou/
kaprii21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 11:12   #4028
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:

A dziś ..... 1 rocznica z Davidem

Cytat:
My jedziemy dziś po obrączki

Cytat:

Cytat:
bedziecie miec piwa???
wodke, wina i piwa

Czesc
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:14   #4029
ardillka
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
ide spac laski

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

nioooo szkoda, szkoda
Micia a skąd jesteś ?? Może ja Cie odwiedzę

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:19   #4030
kaprii21
Przyczajenie

Hej dziewczyny co prawda ja swoja suknie juz wybrałam. Ale moja przyjaciółka ma ślub w lipcu i kupuje sukienke u tej samej babki co ja i jestem jej jedyną doradcą. Boje sie że wybierze suknie trochę pod moim wpływem. A potem okaże sie że ktos stwierdzi że jest brzydka;/ i nie chem byc współwinna... Zrobiłam galerię. Moje typy to 1204,4837 jest piekna,0572. Piszcie co myslicie

zdjęcia sa na pokazywarka.pl pod użytkownikiem kaprii21
kaprii21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:24   #4031
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
W niedziele byłam w kościele w którym weźmiemy ślub, na mszy i stałam w miejscu w którym bedziemy stać kiedy ksiądz po nas przyjdzie i zaczęło kręcic mi się w głowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwie ! Nie wiem czy wytrzymam taki stres . Nie wiem czy ja mam juz zacząć pić melise ? Wieczorem przed ślubem na pewno bede musiała cos wziąść bo nie zasne .Dziewczyny Wy tez tak macie ?
Ja się boje, bo zawsze w kościele w lecie mi słabo i potrafię nawet zemdleć, a jak się denerwuje to w gardle mnie drapie i zaczynam kaszleć. Choć jak byłam świadkiem na ślubie to na szczęście nic mi nie było... Oby w tym przypadku też tak było.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 11:25   #4032
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
bogracz to taka gulaszowata zupa mieso i jakies dodatki warzywne
to chyba coś jak u mnie forszmak

Cytat:
Dziewczyny mam 2 problemy jeden mały drugi większy

1) nie wiem kiedy zacząć wybierać konkretna sukienkę w salonie pół roku przed ?(slub mamy z listopadzie)

2) świadek brat mojego TŻ jest niski jest mojego wzrostu 168, mój TŻ ma 182 i moja siostra świadkowa też ma 182 i kurcze boimy sie że będzie się on krępował. Myślicie ze panikuje czy to realny problem ?
1. możesz i już wybierać. na sprowadzenie niektórych sukni i pół roku się czeka. a jeśli szukasz czegoś mniej wyszukanego, ewentualnie nastawiasz się na szukanie modelu a potem szycie to szybciej pójdzie. zawsze możesz też upatrzeć i zamówić teraz a później dopasować do siebie.
2. dla mnie nie miałoby znaczenia kto jakiego jest wzrostu. najważniejsze, że 2 tak ważne dla was osoby bedą waszymi świadkami i będa blisko was w tym dniu. a to jakiego kto jest wzrostu wg mnie nie ma znaczenia. zresztą świadkowie nie muszą tworzyć pary (choć i w parach kobiety bywają wyższe i co z tym dziwnego) i sie są jako świadkowie po to żeby wyglądać i prezentowac się. to moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!
Mam pytanie Do tych w szczególności które mieszkają już z TŻ na własną rękę... Mianowicie ile wychodzi wam na miesiąc wspólne mieszkanie?? Chodzi mi tutaj o prąd+wodę+gaz+ogrzewanie+ wyżywienie ew. czynsz bo słabo sie w tym orientuję
u mnie stałe miesięczne opłaty wyglądają mniej więcej tak: czynsz 300 + tv 63 + net 55 = troszkę ponad 400zł Jak dzielimy na 2 to nie wychodzi dużo. Jeszcze niedawno mieszkałam i płaciłam za wszystko sama więc było gorzej.
Do tego abonamenty za telefony komórkowe ale to każde sobie płaci osobno no i co jakiś czas prąd, gaz, rozliczenia za wodę (woda w czynszu, więc tylko nadpłaty/niedopłaty w rozliczeniu). Tu nie powiem ile to wychodzi bo nie pamiętam nawet.
Najwięcej idzie na wyżywienie, ale nawet nie wiem ile, może kiedyś pokuszę się o podliczenie tego, albo lepiej nie bo jeszcze się przerażę.. Strzelając powiedziałabym, że wyżywienie ok 500zł na 2 osoby (?)

Od dziś pracuje tylko na pół etatu, więc więcej czasu będę siedzieć w domu, przynajmniej na razie bo z tą druga pracą jeszcze nic nie wiadomo. I powiem wam, że jakoś mi smutno z tego powodu, i to nie tylko ze względów finansowych.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:26   #4033
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

n

Stary 2011-03-01, 11:27   #4034
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

A, mój suwaczek mówi mi, że dzisiaj 60 dni do ślubu
Stary 2011-03-01, 11:30   #4035
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ciekawe jak tam Dolina Nocy toz to w ta sobote juz
Stary 2011-03-01, 11:39   #4036
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

bedziecie miec piwa???
My będziemy mieć:
- wódka
- wino ( do obiadu, ewentualnie jakieś 1/2 dodatkowo )
- kolorowe alkohole ( ale jeszcze nie wiemy jakie )
- piwo ( jakby ktoś nie pił wódki )

Zawsze jak szłam na wesele, to było piwo i dość trochę schodziło.
A jaką będziecie mieć wódkę?? My się zastanawiamy między stock, a żubrówka biała.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Każdy ma swój rozum. Trzeba zaufać gościom. Poza tym musisz mniej więcej wiedzieć jakich będziesz mieć gości. Czy są ludzie co piją piwo. Bo jak nie ma, albo są 2 /80 to można odpuścić sobie piwo.
U nas jest tak, że babcie i starsze ciocie piją tylko kolorowy alkohol, rodzina TŻ pije wino do obiadu, u mnie jak ktoś w nocy pojedzie sam do domu, albo nie pije wódki to wybierze piwo. Więc po negocjacjach wybraliśmy te alkohole które będą ludzie pić.

aaa no i jeszcze będzie bimber domowy na wiejskim stole - mój teść już pędzi hehe

Stary 2011-03-01, 11:40   #4037
gitmartusia
Zadomowienie

Hej

Widziałam, że rozmawiałyście o alkoholu. My będziemy mieć wódkę, wino oraz bimber i śliwowicę na wiejskim stole. W drugi dzień raczej nie będzie już wina tylko na 100% piwo.

Dodatkowo zastanawiamy się nad drink barem w pierwszy dzień (ponoć super atrakcja). Co o tym myślicie?
Stary 2011-03-01, 11:52   #4038
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Nie, przynajmniej ja.

u nas do obiadu jest wino, nie spotkałam się na żadnym weselu wśród znajomych z piwem na stole. Jak już to można było z baru wziąć... ale to były pojedyncze osoby które z tego skorzystały.
Też się nie spotkałam z piwem na stole. Jakoś to do mnie nie przemawia. Ale piwo będzie można z baru dostać.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kaprii21 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Co prawda ja swoja suknie juz wybrałam, ale moja przyjaciółka która ma ślub w lipcu, ma wielki problem. A mianowicie, chce zamówic sukienke u tej samej babki co ja ale nie może sie zdecydować, prosi żebym jej pomogła ale ja boje sie że jak zda się na moje zdanie, a ktos powie że suknia brzydka to oczywiście bede współwinna..... A więc ona jed dosc szczupła, i wysoka 171 cm. Zrobiłam galerie, moje typy to 0572,1204 i 4837 bo jest taka elegancka, i to mój styl...;/) Pomóżcie

Mi się podoba 1204

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:

Od dziś pracuje tylko na pół etatu, więc więcej czasu będę siedzieć w domu, przynajmniej na razie bo z tą druga pracą jeszcze nic nie wiadomo. I powiem wam, że jakoś mi smutno z tego powodu, i to nie tylko ze względów finansowych.
będzie dobrze

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

ciekawe jak tam Dolina Nocy toz to w ta sobote juz
wow super będzie nowa relacja

Tak czytam o tym piwie i muszę pogadać z moim, czy faktycznie piwa tylko na II dzień nie zostawić.... Dałyście mi do myślenia.

Stary 2011-03-01, 11:52   #4039
natalontko
Zakorzenienie

ja sie tylko na jednym weselu spotkalam z piwem, nie stalo na stolach tylko na osobnym stole tak jak wino, kawa i herbata. Mi sie bardzo to spodobalo i wiem ze kilka osob jest zachwycona ze bedzie piwo bo za wodka nie przepada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 12:21   #4040
_Misia_
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Cytat:
ja sie tylko na jednym weselu spotkalam z piwem, nie stalo na stolach tylko na osobnym stole tak jak wino, kawa i herbata. Mi sie bardzo to spodobalo i wiem ze kilka osob jest zachwycona ze bedzie piwo bo za wodka nie przepada
U nas bedzie wodka, wino, piwo ktore bedzie na tarasie i kazdy bedzie mogł sobie wziasc, i jakies alkohole przy wiejskim stole

Karolinusienka super zaproszenia
my sie nie moglismy zdecydowac, gdyz probki ktore przychodziły miały za cienki papier, ale wkoncu wybralismy

Bylam wczoraj w UP, babeczka na wejscu powiedziala ze nie maja dla mnie pracy, i zebym szukała na wlasna reke nastepny termin w kwietniu i tak bede chodzic i podbijac załamałam sie wczoraj juz mam dosc siedzenia w domu
Stary 2011-03-01, 12:22   #4041
jusztyska
Zadomowienie

cześć
wyszłam dzis szybciej z pracy i zaraz lecę do dentysty...
ciao
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 12:36   #4042
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
będzie dobrze
Tak czytam o tym piwie i muszę pogadać z moim, czy faktycznie piwa tylko na II dzień nie zostawić.... Dałyście mi do myślenia.
Mam nadzieję, że będzie dobrze, ale będzie mi brakować ludzi z pracy. Będę teraz pracować 2 dni w tygodniu, z czego 1 dzień weekendowy więc w sumie sama będę. A, że pracowałam z nimi rok to będę tęsknić Na stażu też w sumie pracowałam rok, z przerwami, ale tamtych osób aż tak mi nie brakowało
W tym tygodniu jadę zawieźć CV i LM do mojej potencjalnej drugiej pracy

O co do piwa to ja z tym spotykałam się głównie na poprawinach. Na weselach chyba raczej nie było, albo nie zwróciłam na to uwagi.

Cytat:
Napisane przez _Misia_ Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj w UP, babeczka na wejscu powiedziala ze nie maja dla mnie pracy, i zebym szukała na wlasna reke nastepny termin w kwietniu i tak bede chodzic i podbijac załamałam sie wczoraj juz mam dosc siedzenia w domu
Oj, pamiętam te czasy, też miałam sporo styczności z UP zaraz po studiach i też nigdy nie mieli dla mnie pracy A o stażu nie myślałaś? Chyba, że już jesteś po stażu. Staż też dobra rzecz, przynajmniej człowiek nie siedzi w domu. A i jeśli mogę Ci coś poradzić to przeglądaj regularnie stronę UP z ofertami pracy, czasem trafia się coś odpowiedniego, tylko trzeba od razu dzwonić do UP i pytać o szczegóły jeśli w ofercie ich nie ma, bo te oferty szybko się rozpływają i są nieaktualne. Ja kiedyś tak znalazłam coś i szybko po tel do UP poleciałam złożyć CV, nie wiem która byłam, ale tego dnia, kiedy ukazało się ogłoszenie mieli już tyle CV, że oferta była nieaktualna na ich stronie.
Stary 2011-03-01, 12:43   #4043
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Misia_ Pokaż wiadomość

Witam wśród fanów urzędu pracy... Mój nawet nie powiadomi mnie że jest oferta dla mnie, tylko sama muszę patrzeć w ofertach na internecie. Bo mają tak dużo zajęć / 40min czekałam na tą babę bo wyszła "służbowo" na miasto/. Staż sama poszukałam bo nie mają ofert, ale mnie nie powiadomią że mi przyznali, sama muszę się zgłosić i pytać.

Stary 2011-03-01, 12:47   #4044
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wśród fanów urzędu pracy... Mój nawet nie powiadomi mnie że jest oferta dla mnie, tylko sama muszę patrzeć w ofertach na internecie. Bo mają tak dużo zajęć / 40min czekałam na tą babę bo wyszła "służbowo" na miasto/. Staż sama poszukałam bo nie mają ofert, ale mnie nie powiadomią że mi przyznali, sama muszę się zgłosić i pytać.
to ja tez jestem ich fanem Tylko ze ja jeszcze stazu nie odbylam ciagle czekamy na pieniadze a ofert pracy to juz w ogole nie maja dla mnie.
Stary 2011-03-01, 12:49   #4045
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Mój nigdy nie powiadamiał, też sama szukałam. Staż również załatwiałam sama, do UP dostarczyłam tylko wniosek wypełniony przez instytucję, która chciała mnie na staż i czekałam ze 3 m-ce na przyznanie mi tego stażu. A i też wydzwaniałam pytac czy jest odpowiedź odnośnie stażu, albo latałam tam osobiście. Inaczej nic bym nie wiedziała.
Stary 2011-03-01, 13:03   #4046
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
to ja tez jestem ich fanem Tylko ze ja jeszcze stazu nie odbylam ciagle czekamy na pieniadze a ofert pracy to juz w ogole nie maja dla mnie.
Cytat:
Mój nigdy nie powiadamiał, też sama szukałam. Staż również załatwiałam sama, do UP dostarczyłam tylko wniosek wypełniony przez instytucję, która chciała mnie na staż i czekałam ze 3 m-ce na przyznanie mi tego stażu. A i też wydzwaniałam pytac czy jest odpowiedź odnośnie stażu, albo latałam tam osobiście. Inaczej nic bym nie wiedziała.
Dla mnie tez nic nie mają. Za to byłam na warsztatach obowiązkowych jak pisać CV i LM hahahaha Były fascynujące. No ale taka biurokracja. Szkoda gadać.

Uciekam dziewczyny Lece z przyszłą teściową na kijki :P A potem do Gliwic z TŻ.

Stary 2011-03-01, 14:51   #4047
morenica
Zakorzenienie

To ja też do wielkich fanek UP się przyłączam...:/ teraz jeśli do kwietnia nie znajdę pracy mam iść na jakieś szkolenie. A wczoraj złożyłam 2 CV więc mam nadzieję, że może może coś z tego będzie.

Co do alkoholu na weselu - my wódka i wino plus jeszcze to co będzie na wiejskim stole ( nie wiemy jeszcze dokładnie co będzie). a na poprawiny - myślałam jednak też o piwie na kaca

Micia brawa za wspólny rok !

Ja dzisiaj znowu u rodziców i znowu się nie wyspałam :P Rano z tatą jeżdziliśmy załatwiać sprawy z samochodem ( urząd celny, skarbówka) i pod koniec tyg jak autko wróci z lakierni to będzie już Nasze. I poczekam sobie do wieczora na TZ, zjemy obiad u rodziców i do domku spać...

A wiecie odkąd teraz jesteśmy u siebie zaczynam liczyć każdy grosz dzisiaj TZ ma miec wypłatę, więc będzie można troszkę zaszaleć z jedzeniem, bo narazie to mamy w lodówce ser i jakieś wędliny i wsio I dzisiaj po raz pierwszy miałam takie wyrzuty, że 10 zł zamiast na chleb, czy coś do chleba kupić kupiłam fajki, że masakra...! Chyba jednak rzucę te palenie...
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 15:00   #4048
_Misia_
Raczkowanie

Cytat:
W tym tygodniu jadę zawieźć CV i LM do mojej potencjalnej drugiej pracy

Oj, pamiętam te czasy, też miałam sporo styczności z UP zaraz po studiach i też nigdy nie mieli dla mnie pracy A o stażu nie myślałaś? Chyba, że już jesteś po stażu. Staż też dobra rzecz, przynajmniej człowiek nie siedzi w domu. A i jeśli mogę Ci coś poradzić to przeglądaj regularnie stronę UP z ofertami pracy, czasem trafia się coś odpowiedniego, tylko trzeba od razu dzwonić do UP i pytać o szczegóły jeśli w ofercie ich nie ma, bo te oferty szybko się rozpływają i są nieaktualne. Ja kiedyś tak znalazłam coś i szybko po tel do UP poleciałam złożyć CV, nie wiem która byłam, ale tego dnia, kiedy ukazało się ogłoszenie mieli już tyle CV, że oferta była nieaktualna na ich stronie.
Mialam 1 staz ktory trwał 4 miesiace bo nie mieli pieniedzy na jego przedłuzenie, dodatkowo teraz weszła ustawa ze przerwa miedzy stazami to poł roku, czyli ja moge sie o niego starac dopiero w lipcu a z ofertami jest tak ze w moim zawodzie nic nie ma, a do innych potrzebuja doswiadczenie, no i jeszcze studiuje zaocznie a ofert z praca od poniedziałku do piatku praktycznie nie ma, albo sa nie dla mnie dodatkowo wiem ze jak sa oferty z UP to sa strasznie oblegane bo tam kazdy sprawdza i wysyla papiery

Cytat:
no dobrze ze wczoraj czekalam tylko 15 min bo rano nie było duzo ludzi, bo jakbym miala czekac 2 godziny po to zeby mi przebili termin to nie wiem co bym zrobila Staz tez sama sobie poszukałam

Cytat:
Dla mnie tez nic nie mają. Za to byłam na warsztatach obowiązkowych jak pisać CV i LM hahahaha Były fascynujące. No ale taka biurokracja. Szkoda gadać.

Uciekam dziewczyny Lece z przyszłą teściową na kijki :P A potem do Gliwic z TŻ.
mi powiedzieli zebym nadgrała video CVpaaa
Stary 2011-03-01, 15:21   #4049
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
hej ja na chwilke
chwalę się zaproszeniami

Cytat:

ładne tylko jakoś nie podoba mi się i nie pasuje mi tam ten brylant
no wlasnie bez brylantu to nie byloby to

Cytat:
dobranoc moje Łobuziaki

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Hejka

...ależ się spłukaliśmy z TŻ przez ten remont Kupa ślubnej forsy nam się rozeszła ale mieszkanie wygląda bosko
Dziś podłączyli nam kuchenkę, TŻ położył listwy przypodłogowe, w sobotę podłączą nam neta
jest super!

helo

rodzice dzis wychodza na kregle,wiec mamy hot date dzis

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

ja do UP zarejestrowalam sie dopiero jak dostalam propozycje stazu-najchetniej wogole bym tam nie szla
Stary 2011-03-01, 15:41   #4050
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaprii21 Pokaż wiadomość

mi sie podoba 1, 4, 5, 6, 7 ale najbarsziej z falbanami a ta twoja kolezanka powinna sie sama dobrze zastanowic, porzymierzac i podjac sama decyzje bo to przeciez jej slub i wymarzony dzien

Cytat:

wodke, wina i piwa
a jak dajesz te piwo?? kupujesz beczki otwirasz barek i placisz dodatkow za piwa, czy jak?? bo my nie chcemy otwierac dodatkow barku dla gosci zeby nie narobic sobie dodatkowych kosztow

Cytat:
wow super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości