|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
o tak, tego nigdy dość
Cytat:
[QUOTE=Paulizia;25433890]Katarzynko00 zapomnialam Ci pogratulowac!!! Bardzo sie ciesze Piekny termin![]() /QUOTE] och, dziękuję Cytat:
Mamusia postawiła wczoraj szampana.Świętowali rodzice, mąż i siostra ze szwagrem. Cytat:
![]() ![]() Weteranki wątku-wiadomo że wasze kciuki są magiczne i działają cuda, więc dziękuje za wszystkie gratulacje i kciuki.Nowym mamusia, które doszły pod tzw moją nieobecność również. I jeszcze 2 słowa...moje zapchane ucho znajdzie finał jutro u laryngologa i będę miała je odtykane mechanicznie przez nos ![]() Zapchało się od strony nosa, od wewnątrz, a myślałam że przepłukanie w przychodni wystarczy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dziekuje Wam Dziewczyny za wsparcie
![]() Matall... nie zapalilam, ale bylam bliska. Jednak zdrowka Malego jest dla mnie wazniejsze. Wypilam melisse i nie wiem czy mi pomogla, ale jestem poskojna... tylko strasznie mnie glowa boli ![]() Co do telefonow dotykowych to jakos jestem uprzedzona. Najbardziej by mnie denerwowalo sciaganie rekawiczek za kazdym razem by odebrac telefon Zrobilam juz zupke pomidorowa i przygotwalam mielone do smazenia... o 12:30 jetsem umowiona z kolezanka... nie chce mi sie isc, ale moze chociaz chwile sie zrelaksuje i zapomne o problemach...
|
#693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zalatwiam kazdy, gadam b.duzo, laduje kazdego dnia, a tel mam od grudnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przy domi byl, bardzo dyskretnie wyprosili go tylko jak mi robili zzo.(wowczas pigula kazala mu wciagnac ubranko specjalne. potem byl do samego konca, i pomimo ze domi nie oddychal tak do konca jak powinien to pozwolili mu wziasc go na raczusie i przytulic, ale ryczal!!!!!!!! moj tz ryczal, nie maluszek )a teraz pewnei standartowo go wywala, chyba ze zdzialam jakies cuda, chociaz tez nie mam ochoty robic nic dla neigo, bo od niedzieli wali focha i sie nie odzywa, ja tez z reszta nie mam zamiaru wydzwaniac i prosic o rozmowe, niech sie walcuje, mi wystarczy na glowie dziecko, ciaza, remont, koszmar mieszkania z moja cudowna mamusia-jego tesciowa, na mysl ktorej sie wzdryga |
|||
|
|
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas w Pszczynie ponoć nie ma problemu i jak CC jest planowane, to ojciec dziecka może przy nim być. Jedynie w sytuacjach zagrożenia życia czy nagłych komplikacjach przy SN z reguły nie ma czasu na to, by tatusia brać na salę. W związku z tym tak czy owak nastawiamy się na rodzenie razem .
|
|
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj syn tak sie rusza, ze mam wrazenie iz mnie przestawi zaraz z kanapy na podloge
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to, że się nie dałaś.Znam bardzo dobrze to uczucie, raz już nawet miałam fajka w ustach i nie odpaliłam Jestem z siebie bardzo dumna, bo nie panowałam nad sobą (to było wtedy, kiedy znalazłam fajki u tż, a on nie może przez chorobę, a ukrywał przede mną), a jednak zdrowie maluszka było ważniejsze!A telefon ja mam dotykowy, Samsung Avila, myślałam, że będzie gorzej z dotykowym
|
|
|
#697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tesciowa uwielbia sie wtracac wszystkim i we wszystko, nie rozmawialysmy 2 lata chyba czy jakos tak, po czym musze jej nadal od czasu do czxasu "delikatnie " uswiadamiac ze ja nie z tych co sobie dadza wejsc na glowe, i ze ja tylko jej synowa, wiec dystans do mnie to rzecz swieta
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin ja w tej chwili mam abonament 85zł netto bo wziełam taki duzy 2 lata temu aby mieć taniej tą omnie zakichaną.. no i mam na rodziców firme abonament (ale płace oczywiscie sama) wiec tez są lepsze chyba troszkę ceny.
No 9 stówek kosztuje iphone 4 i nokia N900 a mam taką zgodę od męża za to że on kupił ta nieszczęsną konsole do kolekcji za jeszcze wiecej pln... kara musi byc on moze to i ja mogę jesli chodzi o takie rzeczy jak telefony, laptopy itp to ja gadzeciara troszkę jestem.... Kasze z kurczakiem? hmmm nei wiem co by Ci polecić... brak mi weny. u mnie mami pomidorową ugotowała więc ma się nijak do Twojej zachcianki Matallewar, gratuluję kolejnego tygodnia !! Masz powód do dumy i do świętowania ![]() Ja wczoraj napiłam się z rodzicami ok 80 ml wina czerwonego.... piłam go chyba z 2 godziny bo troszkę miałam wyrzuty sumienia ale tak mi smakowało moria, uśliniłam się na samą myśl o Twojej kawusi ![]() A odnośnie rodzenia SN, czytałam opinie dziewczyn, które rodziły po znieczuleniu i wszystkie jak jedne mąż pisały, ze to prawie nic nie boli !!! Wiec moze nie bedzie tak zle i mysle sobie, że miec taką swiadomośc, że w razie czego gdy już nie damy rady, mozna sobie ulżyć, też powoduje, że może jakoś lepiej się psychicznie do porodu podchodzi ? Bo ja się boję bólu Matall, pięknie, że nie dałas sie skusić na fajkę !! Edzik na pewno jest Ci wdzięczny
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-01 o 11:51 |
|
|
|
#699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaaaaaaaaaaaaaa ale ci zazdroszcze!!!!!!!!!!!!!! !!! |
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paulizia, idz na spotkanie Rozerwiesz się troszkę Jestesmy chyba podobne z tymi dotykowymi.. boje sie ich jak diabeł swieconej wody
|
|
#701 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz zerknę na stronę ale chyba nie było za wielu dodatków do wózka
![]() Cytat:
http://www.3d-4d-ultrasounds.com/ima...fore-after.jpg http://www.fetalvisionimaging.com/Ny...0_%20After.jpg http://www.fetalvisionimaging.com/Be...e09/AmberM.JPG http://www.fetalvisionimaging.com/Be...e09/RobinD.jpg http://www.fetalvisionimaging.com/ginaba.jpg Cytat:
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
daisy no pomidorówka Twojej mamy co prawda ni jak sie ma do mojej zaachcianki, ale juz mi pyrgoli na gazie wywar pod pomidorówkę
Ty to potrafisz namówić hihia na drugie po prostu zrobie filet z kurczaka panierowany brokuły i ryż ewentualnie kasze. ale jakoś kasza do kotleta mi nie pasuje ![]() moje lenistwo dzisiaj nie zna granic... po prostu masakra. nie moge sie za nic zebrac. jak patrze jak tż słodko spi,,, ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- moria te zdjecia sa niesamowite, na prawde dzieciaczki identyczne jak po porodzie
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Wstalam dziewczyny i zyje:) gdyby nie wy bym chyba ze strachu umarla.
Jestem od Was uzalezniona i zawsze jestescie ze mna w zlych i dobrych chwilach. Maly sie rusza, zadnych uplawow nie mam, czyli teoretycznie jest dobrze, boli mnie troche brzuch nisko i wysoko przy kaszlu, nie moge go sie pozbyc, nic nie pomaga, zadne czosnki, miody itp. Moze jakos do piatkowej wizyty wytrzymam, z racji tego upadku powinnam po prosic w piatek o usg? Co do VANES to faktycznie nie scislosci byly, ale mysle ,ze jesli chciala to by je nam rozwiala??
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecek dobrze ze przetrwałaś
![]() powiedz lekarzowi ze mialas mały wypadek i sam zadecyduje czy zrobić usg. ale mi sie wydaje ze dziecko jest bezpieczne przed takimi upadkami ![]() jak ja panikowałam po swoim upadku to spytałam kolezanki czy cos sie mogło dziecku stac (takiej z 2 dzieci) i mi powiedziała "eee no coś Ty tylko sie pewnie zmartwiło, ze ma matkę ofermę"
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, możemy sobie podać ręce bo ja też dzisiaj mam lenia do potęgi
Na obiad zrobię chyba jakieś szybkie spagetti i to wszystko ![]() Kwiatecek, to dobrze że wszystko ok. i nie masz żadnych większych bóli. Z dzidzią na pewno wszystko dobrze ![]() Moria, ale świetne te zdjęcia! Daisyy, mam Nokia XpressMusic 5800 cokolwiek to znaczy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-01 o 12:21 |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; wiesz ze ja mam takiego samego lenia ! nie chce mi sie nawet talerzyka po sniadaniu pozmywac
Tak więc Ty i tak dzielna jestes, bo zupkę wstawiłas.A odnośnie pomidorowej, aby była bardziej aromatyczna, moja mama dolewa soku z kartonu pomidorowego i wiecie że to działa moria, sliczne te fotki, ale spryciula jestes, ze cos takiego znalazłas rewelacja. To sa zdjecia robione w 30 tc tak ?---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Kwiatecek, super ze wszystko oki powiedz lekarzowi a on już sam zadecyduje czy nalezy robić czy też nie
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
widze temat tel sie rozwija, ja mam jakas nokie muzyczna, taka czarno czerwona, w zeszlym roku malam blackberry, to byl super tel, tyle ,ze sie jedna reka nie dalo pisa sms i do kieszeni mi sie nie chcial zmiescic.
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
no Monia to witaj w klubie
ja zazwyczaj z okazji wiosny mialam mega duzo energii ale dzisiaj to mam dzien lenia na maksa![]() ale za to wysile sie nad obiadem ![]() robie pomidorówke z pomidorami z puszki
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Od samego rana piszecie o pysznych obiadkach a ja nie mam zadnego pomyslu co dzis ugotowac ![]() Musze isc po zakupy a nie chce mi sie wychodzic, lenistwo mnie dzis dopadlo. |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
martynko to nie jestes sama
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w słoneczny wtorek
![]() Wczoraj, przez akcję z Vanes, nawet nie pogratulowałam Wam dziewczyny ani ślicznych brzuszków ani cudnych ciuszków . Pięknie wyglądacie , a ciuszki - było na czym oko zawiesićKatarzynka00 - a Tobie serdecznie gratuluję dzidziusia ![]() Anulinka - jednak CC? Gratuluję Kochana, wiem że chciałaś . Ja raczej wolałabym sn ale na zzo, bo jak zzo nie dadzą to nie idę rodzić . No chyba że faktycznie drugi poród jest szybszy i zdecydowanie mniej bolesny![]() Moria - dla mnie moskitiera będzie niezbędna, bo mieszkam w takiej dzielnicy typu wieś w mieście i mamy dużo komarów i innych insektów. Mój blok jest zresztą niedaleko stawu. |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko a dalej mieszkasz z tż? coś sie wyjasniło w waszych relacjach??
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie nigdy nie robiłam
![]() a powiedz mi gotujesz ryż w zupie czy osobno i dodajesz później? bo nie wiem w ktorym momencie wsypać ryż czy przed pomidorami czy po. dodałam duzo ziół prowansalskich za radą Andziotka
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK i mówisz , ze rzadko ją ładujesz ??
Sprawdziłam... mały zonk.. nie mam jej w ofercie na firmę :| Kwiatecek ale to był dotykowy blackbarry ? Bo tez mam w ofercie, jakąs nowośc BlackBerry Torch 9800 i jest własnie slide, z klawiszami normalnymi Grazin, jak nie ma sezonu to tez zawsze z puszki pomidorki i wspomniany dla podbicia smaku sok z kartonu jeszcze Ryż bądź makaron gotuję osobno. Bazylia tez pasuje do zupki pomidorowej Tylko uważaj aby Ci ziółka nie zabiły smaku pomidorowej bo są dośc mocno intensywne, więc lepiej po troszku dodawajajjj mielone !! Mniami ! tez mi ochote narobiłyscie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-01 o 12:34 |
|
|
|
#717 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myphone http://www.google.pl/images?hl=pl&q=...w=1280&bih=590Jego na pewno w salonach nie ma, kiedyś w erze był chyba. Ja kupiłam za grosze na allegro jakieś 240 zł z przesyłką ale nie widzę ich tam już, może dlatego, że to dawno było. Przed chwilką rzuciłam na niego okiem to nawet pogryzienie psa przeżył. Jest przy tym mega głośny, głośniejszego nie widziałam Jak czasem rozmawiam a nie chce żeby ktoś to jest niedaleko mnie słyszał to muszę ściszyć bo tak to jakby na głośniku był. Jest duży ale ja akurat mam słabość to dużych telefonów ![]() Cytat:
Cytat:
Inaczej smakuje a to też filecik i zawsze coś innego. Kroje fileta w kostkę albo w paski, dodaje cebule pokrojoną w kostkę, do tego wszystkiego wbijam jajko, przyprawiam vegeta, czosnek, trochę pieprzu zależy kto co lubi i zasypuje to kaszą manną ![]() I jak sobie to tak przejdzie to smażę takie kleksy ![]() Tylko trza uważać, żeby się nie spaliło
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal z nim mieszkam, jestesmy po kilku powaznych rozmowach. Na razie jest lepiej bo zaczol mi pomagac w pracach domowych i finansowo tez zaczol sie w koncu dokladac. Nie wiem jak bedzie dalej ale narazie jestm dobrej mysli. W koncu tu nie chodzi o nas bo jak sobie zycie zepsujemy to sami bedziemy sobie winni, ale najbardziej chodzi o dziecko, ktore niczemu winne nie jest i zasluguje na normalna, pelna rodzine. Mam nadzieje ze uda nam sie to osiagnac.
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() ja tylko wpadłam sie przywiatc , bo nie mam za bardzo czasu... męzulek zaczyna dzisiaj urlop pieciodniowy i moge byc troszkę mniej aktywna niz zwykle... muszę dzielić się komputerkiem ![]() ale czytam cały czas ![]() gorąco tu wczoraj było.... ale wszystko mam nadzieję,że się wyjaśni ![]() buziaczki kochane ![]() jak będe moga to sie odezwę:P p.s. idę dzisiaj po wyniki, trzymajcie kciukasy wreszcie się zebrałam![]() buziaki
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam dziś i czuję się świetnie. Dziś tylko minus 1 i pięknie słoneczko przygrzewa. Postanowiliśmy odpalić autko w końcu. Bo akomulator siadł . Miłego dnia Mamusie ![]() Paulizia nie przejmuj się stękaniem teściowej. Ja mam francę na codzień. Ale mój TŻ jest murem za mną. A Twój jeszcze Cię przeprosi, zobaczysz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

Jakieś mdłosci Cię dopadają ? bądź inne ciążowe objawy ? Mamusia Twoje moze się już cieszyć "pełną gębą", ze tak brzydko powiem 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

przez nos 

Chociaż faktycznie, "ukarał Ciebie", a tak naprawdę, to on będzie tego żałował...

02.08.2014