|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Moniqac no chcę mieć takie ilości, bo nie będę prac codziennie, albo co drugi dzień. tylko dlatego
nie mam jeszcze wszystkiego po tyle sztuk. w sumie bodziaki jedynie ![]() a na Twoim miejscu chyba tak dużo małych ubranek bym nie kupowała
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-01 o 13:45 |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dwie godziny!! sprzatalam ciuchy!, jedna reklamowka do smieci(znowu....jak to sie dzieje??) jedna do armi zbawienia i kilka ciuchow, ktore wiem, ze mojej mamie sie podobaja, bo jest chudzina i nosimy czesto ten sam rozmiar, ale tak sie zmeczylam, ze normalnie tchu mi brak, musze cos zjesc, bo burczy w brzuchu a Zosia tego nie lubi
![]() obiad olewam, bo TZ ma spotkanie z grupa projktowa i maja wypasiony lunch a w domu jeszcze zupa szpinakowa ja ide wieczorem spotkac sie z dziewczynami wiec z pewnoscia jaks pizza bedzie![]() ania2631 a mnie lekarka zwracala uwage, zeby zbyt czesto z kolei nie jesc swiezego ananasa ... nie wiem czemu?! the sania a co to za brak weny? brak humoru czy jak? Paulizia mam nadzieje, ze meliska naprawde pomogla i zlosc juz troche przeszla ![]() dziewczonka ale masz juz duzy piekny brzusio! wlasnie sobie uswiadomilam ze musze opis zmienic tez na 31 tydzien ![]() moniqac tak myslalam, ze cie praca wciagnie, ale jesli czujesz sie dobrze i sprawia ci radosc to co robisz, to dlaczego nie. a paczka kurierska chetnie cie wezmiemy ![]() co do cytologii ja mialam raz, jak mialam plamienie, w 25 tygodniu wymaz w pochwy i wszystko mozliwe, ale nei mam pojecia jakie wyniki bo jedyne co sie dowiedzialam ze wyniki w normie ![]() co do uplawow to sie chyba nei mamy co martwic, ze mnie tez Cieknie...ale lekarz widzial i mowil, ze ok, wiec przestalam juz sie nad tym zastanawiac, bo mi to tylko nerwy zzera.. aga pe moj TZ absolutnie nie wyobraza sobei nei byc przy porodzie, zreszta tu w Norwegii rzadko ktory ojciec nie jest, Tz poogladal sobei zdjecia z porodow, poczytal ksiazki i broszury ktore dostalismy od poloznej i pokazywal mi sto razy " zobacz tu wszedzie sa tatusiowie" tak go to cieszy, ze nie umialabym mu odmowic, poza tym nie wiem chce go miec przy sobie ![]() ale rozumiem, ze kobiety nie chca. moria ale genialne te zdjecia! skad ty je znalazlas!? super, wlasnie TZtowi wyslalam ![]() kwiatecku powiedz oczywiscie TZtowi o upadku moze zrobi ci USG zeby upewnic sie ze wszytko ok, jestem pewna, ze bedzie ok, musi byc Ps. co do uzaleznienia od wizazu...jestem w tej samej fazie tej choroby![]() mattall tez mam lenia, na szczescie te ciuchy ulozylam bo inaczej wyrzuty sumienia by mnei zjadly na szczescie teraz mam luzik i zjem sobie cos dobrego, a potem spotkanie z kolezankami!juz sie nei moge doczekac, bo gnusnieje chyba w tym domu! |
|
|
|
#754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedz jedz a ja pizzę jadłam w sobotę i piłam colę i ooooooooooo mam lody w zamrażalniku haha już wiem co zaraz zrobię
|
|
|
#755 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka kochane
przeczytalam was musze przyznac po lebkach bo nie mam za duzo czasu a to tyle co udalo mi sie wyczytacKwiatecek biedulka, najwazniejsze ze nic sie zlego nie stalo i juz dzisiaj czujesz sie lepiej ![]() agnieszka_pe25 ciesze sie ze hemoglobinka nie spadla ![]() SiLLee bez stanika wygodnie, ale cycki mnie zaczely bolec, a co najlepsze piecze mnie po prawa piersia, nie moge znalezc info na ten temat przypuszczam ze albo mam tam slabo nawilzona skore, albo mi sie rozciaga....Weredka demoty super musze Tż pokazac![]() moria44 twarzyczki niemowlaczkow super! szkoda ze ja nie mam zdjecia z usg buzki, ciezko bylo lekarzowi zrobic a tak bym mogla fantazjowac wiem tylko ze usteczka ma wydatne, tylko nie wiem po kim![]() Dziewczonka no i mnie oczarowalas tym brzusiem jest cudowny i to serduszko![]() ania2631 twoj tez mi sie bardzo podoba ![]() katarzynka00 GRATULACJE za 13pazdziernikazauwazylam ze byly tu male sprzeczki z vanes. Sama nie wiem co mam o tym myslec... szkoda mi kazdej kobiety, ktora jest w ciazy i zostala opuszczona przez meza/Tż, nie chce jej oceniac. Jakos w glebi serca wierze ze jest w ciazy, tylko lekko sie zagubila w tym wszystkim. Obym miala racje. vanes za ciebie!wczoraj mialam gosci, bylo milo, kolezanka z pracy przyjechala z narzeczonym, wygadalam sie troche mowi ze nic nie przytylam tylko mi brzuch wyskoczyl- w co oczywiscie nie wierze, bo wszystkie spodnie i bluzki leza w szafie juz nieużywane od wrzesnia zdalam egzamin na technika BHP ![]() wczoraj w ogole mialam dzien wyjatkowy, garderoba mojej stokrotki sie powiekszyla
|
|
#756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Poza tym - Ty masz termin na koniec maja i więcej w pępku. Cytat:
. Wydawało mnie się, że właśnie chciałabyś cc, ale już wiem - to Moria chciała![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też drobinka jestem, jak urodziłam tego mojego brzdąca to panie pielęgniarki z neonatologicznego dziwiły się, że dałam radę (przed ciążą 46-47 kg/164 cm i wąskie biodra - 84-85cm) i to bez komplikacji (tylko nacięcie bez pytania) i w miarę szybko (8 godz.). A mały 4430 g i 62 cm .Idę zupę sprawdzić Dziewczonka, Ania1631 - cudne brzucholki ![]() Co do cytologii - ja miałam. A toxo - 2x Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-01 o 13:56 |
|||
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Ile koszul i podkladow poporodowych zabrac do szpitala? Mam nadzieje, ze wyjde po 3dniach wiec koszule pewnie ze 4 wezme bo jedna do porodu i na kazdy dzien na zmiane a co z tymi podkladami? Ile mozna tego zuzyc? Bo nie chce zeby sie okazalo, ze zabraknie. |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Co do gazetki z tesco, to ja nie wiem, jak oni liczą oliwkę j&j drugą za pół ceny, a łączni 18zł
![]() W Rossmannie oliwka kosztuje 10 zł ![]() moniqac, the_sania Mi się wydaje, że jakieś na 56 trzeba mieć, bo nawet jeśli dzidzia teraz jest ponad normę, to przecież: - może urodzić się 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy będzie mała - może przestać tak szybko rosnąć pod koniec ciąży i urodzi się 56, a wtedy w 62 będzie pływać ![]() Ja wychodzę z założenia, że jeśli nie wykorzystam, to wystawię na allegro nieużywane po prostu ![]() anula Ja pobiłam samą siebie. Tak długo siedziałam w piżamie i nie szłam pod prysznic, że nie pojechałam w ogóle, bo bym się nieźle spóźniła... i będę musiała gina o zwolnienie poprosić. W sumie wina ciąży, nie?? To przez nią chce mi się spać, nie mam siły i ledwo siedzę... A gin mi obiecał, że wystawi z datą wsteczną, bo nie chce mi dawać nie l4 na 1,5 miesiąca...Lalala... Nic mi się nie chce i do tego mi niedobrze.
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki abyście jakos wyszli z tego impasu !! ![]() ania2631 super brzus ! W końcu w ciazy jestes , nie ????????????????? Więc musi byc brzus ![]() mimbi; spadłas mi z nieba, wiesz przyda się na pewno, zwłaszcza ze tesco mam bliziusio moniqac, a nie masz już dośc pracki ? do kiedy chcesz pracować ? Ja jak wróce, to max do końca marca (no góóóóóóra 04 kwiecień, bo 05 zaczynam szkołe rodzenia a 06.04 idę do lekarza, to juz 30 tc będzie... ) Nie masz problemu z wkładaniem skarpetek? Bo mnie to najbardziej męczy ![]() Podobno na przeprowadzki najlepsze są soboty i środy Czekamy na zdjęcia !! Już z górki, za chwilkę bedziesz u siebie !! Nie kupuj na 56 !! Szkoda kasy sądze anula_81 ta szpinakowa musi być wyborna do kiedy masz L-4 ? Agnieszka.M, ale Cie dzidzia potraktowała... wiesz co, moja mama kiedyś dawno temu, potknęła się na mokrej podłodze i upadła na oparcie od kanapy.. wówczas złamała żebro. pamietam że objawiało się to m.in tym, że przy kaszlaniu był nieziemski ból.. czy dzidziuś moze miec tyle siły ? pojęcia nie mam moze nie tyle złamał, co po prostu stłukł ?? a zegarki przestawia się w ostatni weekend marca Doczekac sie nie mogę ![]() hahaha matallewar, dobra jestes hihi ![]() ![]() ![]() Uwielbiam takie leniuszki Jestem identico ![]() ![]() ![]() 24Kasia86 no to świetujemy Twój exam !!!! BRAWO
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-01 o 14:00 |
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja biorę max 2 + coś do zniszczenia na sam poród... Przecież koszuli nie musisz codziennie zmieniać? A jeśli dzidzia będzie mieć żółtaczkę i tydzień w szpitalu, to weźmiesz 8? ![]() ddaaiissyy Ja wcale się nie lubię. Zbudynienie mnie dopadło "mam jeszcze mnóstwo czasu, to sobie PITa rozliczę, to sobie pranie zrobię", a potem "KTÓRA JEST GODZINA??" ![]() Mam nadzieję na to zwolnienie od gina, bo inaczej nie skończę studiów Moi wykładowcy przykładają dużą wagę do obecności, a zwłaszcza, że od maja mnie nie ma, a są święta i kilka zajęć przepada...
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadlam wlasnie 4mandarynki
![]() matallewar ja tez musze dokupic ciuszki na 56 w razie W. Chodzisz moja stokrotka na duza panienke sie zapowiada...ale dzisiaj sobie zdalam sprawe ze tak naprawde za miesiac moge urodzic a wtedy moze byc mniejsza![]() kurde korci mnie zeby do szkoly jechac i odebrac ten dyplom tylko ze stanie w tramwaju mnie przeraza![]() bylam na poczcie (zaplacilam rachunki w tym OC Tżta i stracilam 634zl ) ale mnie przpuscili, potem wybralam sie do apteki i tam stalam dobre pol godzinypogoda piekna, zalozylam moje pumki (Tż mi w niemczech kupil orginalne) i o wiele lepiej mi bylo niz w kozakach. Jakby sie tak pogoda utrzymala, to moze nie musze kupowac kurtki??? ale jakies spodnie by sie przydaly musze po lumpach pojezdzicszkoda ze Tż tyle pracuje moglby mnie zawiesc do szkoly i na zakupy. to sie rozpisalam.
|
|
#762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam aby się udało.My też jedziemy na oparach ( czasami mam wrażenie, że absurdu ). Mojemu TŻ pracodawca zalega 5 pensji, a 10 marca będzie już 6 Dzisiaj przyszło info, że jakiś nowy inwestor chce przejąć firmę razem z pracownikami, a po podpisaniu nowych umów zaraz wyrówna zaległości. Oby |
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy bierzesz pod uwagę to, że może Ci gdzieś mleko polecieć z cyca albo krewką się ubrudzi bo Ci majtusi nie pozwolą zakładać???!Albo dzidzia Cie obrzyga?! No i co, zaraz będziesz dzwonić do Tżta albo mamy i będzie ratunku ![]() A w dodatku jeszcze ciepło itd. Lepiej nosić, niż się prosić.
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, sądze, że jak przedstawisz L-4 to nie będą robić zadnych problemów. Miałas prawo gorzej się czuć !
Kasia, bo prawda taka, ze pieniażki lecą jak woda a co do pogody to słyszałam dzis, ze od piatku ma zacząc sie robić coraz cieplej.. ale czy to już wiosna... ![]() na samą mysl , ze nie bedzie sie tak grubo trzeba ubierac, robi mi się lepiej !! dziewczynki, te które były podobnych wymiarów jak ja przed ciażą ... znaczy nosiłyscie XS-S - proszę powiedzcie mi jaki kupowałyście rozmiar koszuli nocnej ?? S, M czy moze XL chce kliknąć i mam zgryza co wybrac
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
ania2631 Piękny brzuszeczek
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coraz czesciej mysle co mnie czeka, nie boje sie samego bolu tzn. nie az tak, wiem ze wszystko jest do przezycia. Tylko ja bardziej sobie zadaje pytanie :NA JAKICH LEKARZY TRAFIE? CZY BEDA MNIE OLEWAC CZY SIE MNA ZAOPIEKUJA JAK NALEZY?? TO MNIE PRZERAZA NAJBARDZIEJ. wiesz jak sie ciesze strasznie bym chciala isc na studia w pazdzierniku. Wszystko zalezy jak sie z kasa ulozy
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno na studiach będzie Ci już łatwiej bo masz solidne podstawy
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre pytanie moze kupic jedna wieksza, druga mniejsza-ta ktora sie zalozy po porodzie nie mam pojecia. Chetnie poczytam co inne mysla na ten temat
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę... Muszę się zmobilizować i iść po wyniki badań do 16... Tak mi się nie chce, a jutro wizyta u mojej gin...
Pytanko mam. Kochane jak wcześniej nie miałam robionego obciążenia to teraz jak jestem w 32 tyg to każe mi robić mimo wszystko, czy już jest za późno ??
|
#772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ide ogarnac w mieszkanku ale mi sie chce hehe---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że tż będzie miał 5 minut autem, a mama jakiś 25 autobusem ![]() A jak mam brać 4 koszule i resztę zaplanowanych rzeczy, to za małą torbę chyba mam Poza tym wiem, że się może ubrudzić, ale co to ja muszę chodzić codziennie w nowej, wyprasowanej i czystej? Teraz śpię w takiej, na którą czasem siara poleci, ale nie piorę jej codziennie
|
|
|
#774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my tak z natury nikogo nie sluchamy, bo drugie tez mielismy sobie darowac w jej opinii ![]() Cytat:
![]() ale ja u mamy a nie u tesciowej ale nie moge wytrzymac tak samo![]() jak czlowiek jzu iles lat mieszka sam i nagle laduje u rodzicow |
||
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu wiesz czego nie mogę pojąć ?? Że wszystko się opiera o tą kasę... Człowiek chce się rozwijać a tu dupa może wyjść i trzeba sobie odmawiać. Mam nadzieję, i trzymam
żeby Ci się udało. W tym roku u mnie nici z matury. A może jest ktoś chętny iść za mnie ?? Ja w szkole się nie pokazuję już kupę czasu... Do Poznania do szkoły mam 100 km i postanowiłam, że nie będę dojeżdżać. Mam tylko cichą nadzieję, że zdam ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Kasiu Bo ja od samego początku ciąży cukru nie miałam robionego. Tak lekarze zadbali, a ja nie wiedziałam, że to należy do podstawowych badań. W każdym razie teraz ta pani doktor do której chodzę wzięła się za to. I badania cukru z krwi miałam robione w czwartek Matall a ja do szpitala mam mega daleko... Normalnie z okna widać gdzie jest patologia. A na przeciw patologicznego oddziału jest położnictwo...
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam L, bo przecież rosnę martynka To jak tż będzie codziennie, to może też donieść czyste, nie? ![]() Ja tylko myślę, że (zresztą na szkole rodzenia też tak mówili) dwie wystarczą, a jak coś, to zawsze ktoś może donieść ![]() 24kasia86 Ja zaś słyszałam, że nacięcia się w ogóle nie czuje. A teraz prawie wszędzie mówią o przygotowaniu krocza i jego ochronie... Żeby nie było potrzeby nacinania... Gratulacje za egzamin ![]() Ja bym się chciała w grudniu obronić... ![]() A po porodzie nie od razu będziesz mieć mały brzuszek, Kasiu. Z tego, co mówiła położna i co czytałam - na wyjście lepiej wziąć ciuchy ciążowe, bo brzuch się wolno wchłania. Martulka Ja robiłam "po terminie". I teraz będę powtarzać za jakieś 3 tygodnie. Więc najlepiej spytaj. Teraz się raczej każdej kobiecie robi. Ja mam zaś całą niedaleko, poza teściami i rodziną tż. Ale do szpitala tylko tż, mama i tata. Reszta poczeka raczej, bo w domu to inne warunki i w ogóle Poza tym te 2-3 dni chyba wytrzymają W ogóle jak to jest z tymi odwiedzinami? Bo w pierwszym tygodniu, to chyba lepiej, żeby dużo osób nie przychodziło? Przecież kobieta wymęczona, i mama i dzidzia jeszcze nieprzyzwyczajone do tego, że są w domu... Kiedy tak zamierzacie przyjmować pierwszych gości? (bo zakładam, że cała masa ludzi będzie chciała przyjść, zobaczyć małe - rodzina, znajomi...)
|
|
|
#777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do brudnej koszuli to oczywiście Twoja indywidualna sprawa jak się będziesz czuła. A co do plam od siary, jak mleko się już zrobi to trochę inaczej to wygląda (i nieładnie pachnie )Dla mnie osobiście 4 koszulki są ok. Bo już wiem co to znaczy. Cytat:
Jaka ambitna dziewczyna
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
Matall moja mama chce przyjechać jak już będę w domu i pomóc mi przy domowych czynnościach. Bo teściowa raczej nie ugotuje i nie posprząta (bo od domowych czynności serce ją boli
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ogole jestem jakas nieprzytomna wszystko mnie wkurza spac mi sie chce mam ochote na cos, nie wiem na co marduna jestem zadne karuzelki w miescie mi sie nie podobaja eeeeeeeeeeeeeeeeeee dzisiaj robie zamowienie na allegro i w dozie moze mi sie humory poprawia
|
|
|
|
|
#780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybacz mi za ten blad... nie wiem skad mi sie to wzielo nie lubie sie mylic i teraz mi glupio![]() ale rozumiem, ja bym u mojej kochanej babuni tez dluzej niz weekend nie wysiedziala, tu mi dobrze ![]() ale kolezanki sie powoli do mnie wybieraja... ![]() Cytat:
![]() no a takie studia zaoczne kosztuja okolo 400zl na miesiac, wiadomo dziennie nie pojde bo musze sie stokrotka zaopiekowac, no i mysle za jakis rok/dwa wracac do pracy. O ile nie bedzie to praca na produkcji na 3zmiany lub praca w ochronie 200h stania bo tego nie zniose ![]() trzymam kciuki za maturke nie jest taka trudna, a z czego zdajesz? teraz mata chyba obowiazkowa-oj oj.kurde to lekarze maja wiedziec czy to nalezy do podstawowych badan a nie ty. Dobrze ze zmienilas ginekologa, czy bedziesz robic badanie na krzywa cukru? nie wiem, ale chyba tak... choc ono najbardziej jest wiarygodne miedzy 24 a 28tc.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

a ja pizzę jadłam w sobotę i piłam colę i ooooooooooo mam lody w zamrażalniku

a to tyle co udalo mi sie wyczytac
przypuszczam ze albo mam tam slabo nawilzona skore, albo mi sie rozciaga....
.

moze nie tyle złamał, co po prostu stłukł ?? 
Moi wykładowcy przykładają dużą wagę do obecności, a zwłaszcza, że od maja mnie nie ma, a są święta i kilka zajęć przepada... 

02.08.2014

.