![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Chrapanie!
Witajcie kochane
![]() Mam do Was pytanie - jak radzicie sobie z chrapaniem? Otóż ja nigdy nie miałam tej przypadłości, niestety mój TŻ jest wybitym chrapaczem! ![]() Budzę się przez to parę razy w ciągu nocy ![]() ![]() Nigdy niestety nie byłam do tego przyzwyczajona, być może to kwestia wytrwania? Ale może... są jakieś sposoby? Znacie ten problem z autopsji? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chrapanie!
Najczęstszą przyczyną chrapania jest krzywa przegroda. Wyślij chłopaka do laryngologa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie przyzwyczaisz się. Stopery jedyna rada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wypróbuj miękkie wkładki douszne, które tłumią hałas.
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-02-28 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zastanawiam się jeszcze czy przerośnięte migdałki mogą tu coś mieszać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Twój TŻ śpi na plecach. Powinno być lepie, gdy będzie spał na boku.
Wyślij go do laryngologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, na plecach bardziej się chrapie.
Szturchaj go, nawet jeśli za każdym razem go obudzisz żeby nie przekręcał się na plecy. No i lekarz obowiązkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
haha fakt, zauważyłam, że na plecach jest gorzej i wtedy go jakoś szturcham ,żeby się obrócił na bok
![]() eh... laryngolog to chyba najtrafniejsza droga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
moja mama ma na to patent jak tata chrapie to kropi tacie na poduszkę kroplami Olbas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
a co w przypadku gdy TŻ'et chrapie ze zmęczenia, a normalnie nie? chrapie tak bardziej z nosa (przegroda nosowa w porządku, migdałki wycięte). i to czy śpi na plecach czy na boku, tak samo chrapie.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mój tz też jak śpi na plecach, to chrapie jak niedźwiedź
![]() Ostatnio widziałam w telewizji reklamę jakiegoś specyfiku na chrapanie, ale nie pamiętam, o to było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy DATONG - spray przeciw chrapaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
A przegroda nosowa prosta, czy krzywa? Ja mojego TŻ wysłałam na operację, a póki na niej nie był, to po prostu w nocy go budziłam i kazałam się przewracać na bok (bo najbardziej chrapał śpiąc na wznak). Do lekarza go w trybie natychmiastowym. Nie męczyć się "w imię miłości", tylko niech on właśnie "w imię miłości" coś z tym zrobi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
tez mam krzywa przegrode nosową ale mi to nie przeszkadza tzn nie chrapie ale w dzien mi dokucza bo czasami nie moge oddychac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ciekawe, czy to tylko faceci mają krzywą przegrodę nosową, bo jakoś rzadko się słyszy, żeby kobiety chrapały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
phi, ja ostatnio tak chrapałam, że aż obudziło mnie to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie ma przypadkiem małej nadwagi albo nie je krótko przed snem ? To też może być powód. Oczywiście także zmęczenie i dużo innych przyczyn.
Kobiety też chrapią ale zazwyczaj o tym nie wiemy b0... z nimi nie śpimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
chrapią, moja mama chrapie głośniej od mojego TŻ, który budzi mnie kilka razy w ciagu nocy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja swojego TŻ tak "wytresowałam", że jak chrapie to go szturcham ew. w drastycznych przypadkach dostaje "z łokcia" - wtedy wie, że ma przestać
![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój facet chrapie, jak jest zmęczony. Inaczej, to nie zauważyłam w sumie. Ale jak chrapie, to go budzę i każę się przewrócić na bok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęstszą przyczyną chrapania jest po prostu nadwaga. Ja miałem krzywą przegrodę (złamany nos) i 72 kg wagi i nie chapałem Teraz mam prostą i drożną przegrodę i 90 kg - chrapie. Z każdym zrzuconym kilogramem chrapię mniej, jak ważyłem 94 kg to żona przymnie spać nie mogła. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Faceci mają krzywe wskutek bójek.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio mąż wypróbował taki sposób: szklanka ciepłego mleka przed snem i nie wiem dlaczego ![]() ![]() Poza tym codziennie przed snem otwieram okno w sypialni na kilkanaście minut czasami na dłużej ![]() O i jeszcze b. często zapalam kominek zapachowy z olejkiem np. o zapachu drzewa herbacianego ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() Moi chrapiący rodzice śpią w pokoju. Zamykam drzwi . Od bardzo długiego czasu śpię z poduszką na głowie, przez co nabawiłam się odcisków na uszach ![]() Jak brat chrapie, to wołam go po imieniu i przekręca się na bok ![]() Jednego chrapiącego psa ' przetransportowałam' do rodziców na fotel, no i jeden chrapiący i drugi głośno mruczący kot, zamykane są w łazience ![]() Rany, to normalnie tragedia, jestem tak wyczulona na chrapanie, że pomimo zamkniętych drzwi do pokoju i poduszki na głowie, potrafię się obudzić, kiedy któreś z rodziców chrapie ![]() Niektórzy nie wiedzą, jakie to męczące ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
A widzisz, o tym kompletnie nie pomyślałam
![]() Nimfa20 no to ja Ci nie zazdroszczę ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-03-01 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Z tą nadwagą coś musi być, mój Tż chrapie tylko przez zimę :P wiem że to smieszne ale on wtedy przybiera na wadzę no i chrapie
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Biała Dama
|
Nagraj go kiedyś!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż tez chrapie ( nie mieszkamy razem , wiec przyjemnosc sluchania tego mam raz na jakis czas:p) , ale chrapie tylko jak spi na plecach , ja gdy tylko on zaczyna chrapac budze sie wiec zawsze szturcham go i od razu na bok sie przekreca i jest spokoj...
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
no przyznam, że teraz mu się przytyło, ale w lecie niestety też nie folgował z chrapaniem...
to już bardziej ja bym chrapała jeśli nadwaga ma największe znaczenie ![]() w każdym razie widzę, że problem jest dość powszechny ![]() Edytowane przez chomi Czas edycji: 2011-03-01 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
to i ja mojego Tż wpiszę na listę
![]() dodam ,że nadwagi nie ma i nie je krótko przed snem,czy jest zmęczony czy ma urlop chrapie jak najęty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.