|
|
#3211 |
|
Pani Buka
|
Dot.: Kraków - część 9. Pędzimy dalej!
Mju, jakąś wezmę, tylko jeszcze nie wiem którą, muszę przemyśleć
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo właśnie, pytanie do Ciebie
![]() Jesteś może w posiadaniu melasy? Potrzebuję 3 łyżki stołowe do maski do włosów, nie wiem czy mi się opłaca całe opakowanie kupować, więc odkupiłabym od Ciebie do słoiczka z 4 łyżki ![]() I gdzie w Krk kupię mleko kokosowe pełnotłuszczowe, i mąkę kukurydzianą? (tu pewnie wyjdzie moja ignorancja w kuchni )
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
No co ja wam zrobię że moja mama jest jaka jest
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Mąka kukurydziana w każdym hipermarkecie
Mleko kokosowe też, z reguły stoi w dziale z azjatycką kuchnią, ew. przy owocach w puszkach - zależy od sklepu :P
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie sprzatam dokladniej na przyjazd rodzicow-na codzien mam porzadek i rodzicow, ktorzy uwazaja ze dom jest do mieszkania a nie do wiecznego sprzatania
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I melasy mogę Ci trochę do słoiczka odlać, tylko 4 łyżki to w zasadzie dość sporo, bo toto gęste, więc kopsniesz mi za to jakąś czekoladę, albo kilo tego deficytowego cukru, ok? |
|
|
|
|
#3217 |
|
Matka Smoka
|
Kukurydziana jest w Carrefour i Realu na pewno.
Cholerko, znów cytrynowe robiłam tż uwielbia, ja mniej![]() I też mam do Ciebie interes melasowy
|
|
|
|
#3218 |
|
Pani Buka
|
Mju, ja bym wzięła jedno duże opakowanie na pół (tylko kto weźmie? ja nie wiem do czego przelać :P) którejś z nich i jedno małe drugiej, wypróbuję jedną i drugą i którąś podzielę się z siostrą-kręciołką
|
#3219 |
|
Copyraptor
|
Ineso, jaki?
Fajnie, że chociaż TŻ podchodzą, nie pisałaś nic na blogu, i już się obawiałam co Ci tam wyszło co Ci w nich nie pasi? Kukurydzianość, czy cytrynowość, czy co?
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Kasiencja - Hm, to może ja wzięłabym water mask? Tylko 0,5l to i tak dużo, może ktoś jeszcze zechce?
Mam problem z przetłuszczającymi się włosami, dopóki nad tym nie zapanuję to wolę nie używać takich jak kokosowa, wydaje mi się cięższa :P
And when I kick my legs, I got rythm My great grandpa was a blues lover He'd be rockin' his moonshine to B.B.King and Jimmy Reed... Edytowane przez Mjucaczek Czas edycji: 2011-03-01 o 21:17 |
|
|
|
#3221 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Nie przeapadam chyba za owocowym aromatem ciasta. Tzn. owoce w cieście tak, ale napączowane nie. A bo ja chciałam, żebyś mi zmiksowała nawet ten cukier
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne Powiedz tylko czy wolisz cukier czy pyszna czekolade biala z kawalkami truskawek z Lidla (jest przepysznaaaaa ) ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=21 Tu mam 'przepis' na maseczkę Jak byk jest napisane mąka kukurydziana, więc myślę że o mąkę emilka, moja mama to taki typ, który siedzenie i nicnierobienie uważa za grzech (więc ja grzeszę bardzo często wg niej), i że zawsze jest coś w domu do zrobienia, jak nie okna to podlogi, jak nie podlogi to mycie scian z kafelkami, jak nie sciany to mycie szafek, jak nie mycie szafek to mycie od podstaw wszyskich naczyń.... A jak się skończą pomysły to zawsze można od nowa, nie? Ja znowu uważam że jest czysto jak mam gdzie nogę postawić, nie rozwija się nowe życie nigdzie, jest odkurzone, śmieci nie ma i nic się nie klei i nie śmierdzi Mam po prostu normalnie, a nie jak u mnie w domu że można z podłóg konsumować No i jak mama do mnie podczas studiów przyjeżdżała to zawsze się usprzątałam jak głupia, a ona palcem po górze szafy, i znajdywała kurz - więc brudno Dziś będzie na chwilę, na herbatę czy sok, ale i tak ogarnąć musiałam bardziej niż zwykle
|
|
#3223 |
|
Copyraptor
|
O ty leniu
no jak wpadniesz, to Ci zmiksuję. Ale to może kupcie sobie z Blair słoik melasy na pół po prostu? Ty będziesz miała w zapasie na cukier, Blair będzie miała w zapasie na maseczki ![]() I Kudłacz nie przepada za cytrynowym czymkolwiek. Co prawda, oczywiście, zjadł z 10 tych muffinek, ale wiem, że woli inne. Blair - A ten przepis to ma koszt składników jak dobre danie
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2011-03-01 o 21:24 |
|
|
|
#3224 |
|
Matka Smoka
|
Ale jak zrobiłam raz pomarańczowe to miałam podobne odczucie. Recenzja dodana.
Melasy nie chcę zbytnio, bo pewnie się będę zbierać do niej conajmniej jak do zrobienia a)cukru waniliowego b)ekstraktu waniliowego c)przypraw do piernika
|
|
|
|
#3225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W lazience ogarniete, wielkie koty kurzu sie po mieszkaniu nie walaja, lawa w pokoju czysta...jest ok, wiecej do szczescia nie trzeba
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Copyraptor
|
Ok, harpie, rozleję wam moją melasę, a później będę musiała poginać do tego sklepiku znów
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
m^6 to ja przeleję Blair za moje pół oleju a Ty jej zapłać te 11, po co kombinować
![]() Blair, ok? Czyli przelewam 11 zł mniej niż w arkuszu
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dźwięczna będę, mogę odebrać jak po kolczyki pojadę (to jeszcze ustalę kiedy)? ![]() Cytat:
W arkuszu zmienione jest już
|
|
#3230 |
|
Copyraptor
|
Blair, ok
w klubie ustalenia już się czynią
|
|
|
|
#3231 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
jak ja wzięłam 250ml ze Stapiza to zużyłam szybko dość, teraz mam 1000ml to idzie wolno, ale spoko do daty ważności zużyję ![]() ja się jeszcze skonsultuję z siostrą i najwyżej wezmę więcej niż 500ml, bo ona hurtowo zużywa wszelkie mazidła do włosów, tylko nie jestem pewna czy jej zapach kokosa będzie odpowiadał.
|
|
#3232 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jaką ma datę ważności tzn ile ją można trzymać po otwarciu??Ineso i jeszcze pytanie jak często robisz zamówienia na Ktpi (bo widzę ze to już któreś z kolei) bo jeżeli np za jakieś 3-4 miesiące zamawiałabyś znowu to nie robiłabym takich zapasów ![]() Cytat:
a może chciałaby któraś tego Stapiza pomarańczowego z jedwabiem na spółę??
|
||
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się podczepię, bo mam identycznie
|
|
#3234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i rozumiem że ten stapiz jest naprawdę świetny skoro wzięłaś drugie opakowanie? napisałam wyżej że chętnie przygarnę z 250 ml water mask
Edytowane przez Himka Czas edycji: 2011-03-01 o 22:07 |
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Dawno nie miałam produktu z SLS w rękach.
Cytat:
![]() Cytat:
Zostawiłabym kubek i łyżeczkę w zlewie, ale noże pochowaj... na wszelki wypadek
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie problemy! moim zdaniem lepiej pozmywać
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Cholerko - jeśli będziesz robić małe pączusie to zadbaj o garnek z pokrywką mniejszą od niego - by je przykryć totalnie. Ja niestety miałam mało oleju, więc wzięłam najwęższy garnek, przez co męczyłam się z ich obracaniem... Co jest prawie nierealne, są tak idealnie okrągłe
(a jak je kroiłam i zostawiłam na chwilę do wyrośnięcia to dosyć płaskie były). To raczej istotne - inaczej wredne nie są tak puszyste, bo wyrosną ładnie tylko z jednej strony (na szczęście mam łyżkę do spaghetti i dużo bambusowych sztućców, klnąc pod nosem dałam radę!)
|
|
#3238 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
ale to było kupowane jakiś czas temu, pewnie jest nowsza seria już.nie znam się na odżywkach w ogóle, ale ta mi odpowiada o tyle, że mam po niej ładne, gładkie, zdrowo wyglądające włosy. jedyny minus to to, że się ciężko zmywa i trochę obciąża. ok, 250 ml Water Mask dla Ciebie, napiszę w klubie
|
|
#3240 |
|
Matka Smoka
|
Himka, ostatnie ktpi robiłam w październiku. Ale chyba tym razem wezmę sobie dwie farby, więc tak szybko nie zrobię.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

tż uwielbia, ja mniej

No i jak mama do mnie podczas studiów przyjeżdżała to zawsze się usprzątałam jak głupia, a ona palcem po górze szafy, i znajdywała kurz - więc brudno
Dziś będzie na chwilę, na herbatę czy sok, ale i tak ogarnąć musiałam bardziej niż zwykle
(na szczęście mam łyżkę do spaghetti i dużo bambusowych sztućców, klnąc pod nosem dałam radę!)