Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 20:55   #3031
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

pierwsza rozpakowana mama marcowa
i imię synka takie ładne
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:59   #3032
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

laseczka witaj w domku i na wizazu

Tity gratulacje

ja po ktg zapis prawidlowy ale brak akcji poki co

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:00   #3033
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

pozwolę sobie napisać smsa jakiego dostałam od tity kwadrans temu

" O 16 Przyszedł na świat Leonek. 54 cm i 3kg . Mały jest ciągle przy mnie i próbuje karmić piersią brzuch bardzo boli, ale da się przeżyć. pozdrowienia a w ogóle to mi odeszły wody zanim się zebrałam do szpitala więc miałam poród 2w1 "
No w końcu jakieś wiadomości.

Tity GRATULACJE i dużo zdrówka dla Leonka i dla Ciebie Wracaj szybko i opisuj jak było

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:05   #3034
Olusiaa_
Zakorzenienie

Gratulacje dla Tity
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:06   #3035
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
"O 16 przyszedł na świat Leonek. 54cm i 3kg. Mały jest ciągle przy mnie i próbuję karmić piersią Brzuch bardzo boli ale da się przeżyć. Pozdrowienia A w ogóle to mi odeszły wody zanim się zebrałam do szpitala więc miałam poród 2w1 "

Tity GRATULACJE !!!! zdroweczka dla waszej dwojki. Czekamy na relacje i zdjeica
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:12   #3036
Olusiaa_
Zakorzenienie

zrobiłam w końcu przegląd ciuszków,

tych najmniejszych mam tak:

3 grube, misiowe pajace 62

4 kaftaniki 56
6 kaftaników 62

2 sweterki 62

półśpiochy- spodenki
3 na 56
4 na 62

body kr. rekaw
4 na 56
dł. rekaw
4 na 56

pajace
4 na 56
5 na 62

śpiochy
2 na 62

Zastanawiam się co dokupić...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:16   #3037
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
TITY JUŻ TULI SWOJEGO SYNKA WŁAŚNIE DOSTAŁAM SMSKA:

"O 16 przyszedł na świat Leonek. 54cm i 3kg. Mały jest ciągle przy mnie i próbuję karmić piersią Brzuch bardzo boli ale da się przeżyć. Pozdrowienia A w ogóle to mi odeszły wody zanim się zebrałam do szpitala więc miałam poród 2w1 "

Gratulacje dla kolejnej mamusi

wiem wiem już zwracam honor
gratulacjeklas ki:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:18   #3038
Szara Myszka
Raczkowanie

Tity gratulacje!!!:ro za:

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:18   #3039
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Tity Gratulacje

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:22   #3040
Ewelqa1985
Zadomowienie

http://demotywatory.pl/2782221/Nie-b...ednego-kociaka

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-03-01, 21:24   #3041
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, które boją się bólu porodowego!!!
Polecam przeczytajcie sobie tę broszurkę http://www.rodzicpoludzku.pl/Publika...agodzenia.html i w ogóle wiele innych z tej strony artykułów. Naprawdę warto, zmienia się świadomość pewnych rzeczy po przeczytaniu.

Prawda jest taka, że to nie "ja" w całym porodzie jestem najważniejsza choć cały czas tylko o sobie myślę: Czy będzie boleć, czy będzie szybko, czy mnie nie natną?, chcę znieczulenia, zróbcie coś bo nie mam już siły... itd. A najważniejsze jest dziecko nasza rola polega na tym, żeby mu pomóc przejść tą trudną drogę jak najłagodniej, to jemu mamy pomóc bo ono jest od nas zupełnie zależne, to dla niego mamy oddychać, każdy skurcz przybliża nas do szczęśliwego rozwiązania i do chwili kiedy go ujrzymy. Jeśli skoncentrujemy się na naszych odczuciach i na sobie dużo mniej jesteśmy w stanie z siebie dać

trzymam kciuki żebyś za długo nie musiała czekać na córeczkę

Ja też mam wysoko ale w pierwszej ciąży też taki był, ja nie zauważyłam żeby mi opadł więc pewnie w tej też nie opadnie
Kalina fajne spojrzenie. To dobre żeby spojrzeć na to z innej strony. Mnie ten ból tak nie przeraża, raczej taka niemoc podczas porodu. I ten kompletny brak intymności, to że nie wiem na kogo trafię, czy to będzie kompetentna osoba i będzie umiała zareagować jeśli by się coś działo.

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość

mam bardzo krótką szyjkę a na początku ciązy mdlałam trafiłam do szpitala dokładnie 17.11.2010 w XVI tygodniu ciaży i w epikryzie jest napisane że zostałam tam przyjęta z powodu poronienia zagrazającego

przyjmuję magnez witaminy prenatal a dodatkowo luteine
Vanes chyba każdy osoba, która trafia do szpitala ma taki wypis. Magnez, prenatal i Luteinę przyjmowało pewnie ponad połowa z nas, więc nie martw się.

Cytat:

TITY - GRATULUJĘ - Widzisz mały był gotowy na wyjście.
Bądź dzielna a malutki niech będzie grzeczniutki dla obolałej mamy.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 21:30   #3042
diatoma
Zadomowienie

olusia ja juz zgłupiałam z tymi ubrankami, i doszlam do wniosku ze w trakcie uzywania sie dokupi jak bedzie wiadomo co.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:32   #3043
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no tak ale to jest zupełnie inna sytuacja, bo jak zab boli to wiadomo, że jest chory i zepsuty, a poród to ból fizjologiczny i ma zupełnie inny cel niz informowanie, ze cos jest nie tak, w tej chwili juz wiadomo, że cały proces fizjologiczny porodu jest bardzo przemyslany przez naturę i wszystko ma swój cel, ten ból porodowy mozna na wiele sposobów łagodzić, bardzo duzo zalezy od podejścia, a dzieci matek, które rodziły w znieczuleniu maja częsciej problemy np. neurologiczne później, niz te urodzone bez znieczulenia, trzeba pamiętac, że te środki nie sa całkowicie obojętne, to sa leki, chemia, a organizm dziecka jest tak malutki, że zaburzanie naturalnych procesów może spowodowac u niego nieprzewidziane skutki, któryvch nie widac gołym okiem, ale wychodzą póxniej, tak jak przy tych po nospowych dzieciach, np. wzrost zachorowalności na autyzm w USA dziwnie zgrał sie w czasie ze wzrostem stosowania leków znieczulających i przyspieszających poród, a takze z cc ...
nie będe się tu rozpisywac, kazdy ma swój rozum, ale czasami warto sie głębiej zastanowic nad pewnymi rzeczami...

i jeszcze jedno- poród naturalny, wiele razy matki o tym mówia, wyzwala poczucie mocy u kobiety, ze skoro to przeszłam to jestem super, jestem mega silna, o czym wczesniej może nawet nie wiedziałam, i dam sobie radę ze wszystkim... i to jest dla psychiki kobiety bardzo ważne, poza tym strach ma wielkie oczy i z dobrym nastawieniem plus odrobina szczęścia w postaci sprzyjającej otoczki okołoporodowej poród może byc naprawde niezłym przezyciem

tutaj możesz ściagnąc całość z napisami
http://stagevu.com/video/jhoduxviptry

lepiej bym tego nie napisała

Cytat:

Gratulacje !!!!!

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:45   #3044
Ewelqa1985
Zadomowienie

dobrej nocki

Eliza 14.05.2014

Stary 2011-03-01, 21:46   #3045
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dobrze, ze u nas nie trzeba tych gazików ze spirytusem,

chociaż Octenisept ponoć kosztuje ok 30 zł

ale Sterimar Baby widziałam wczoraj w aptece za 18zł,
mogłam kupić,
http://www.sterimar.pl/
kupiłam dokładnie taki ale 100 ml za 29 nicałe.

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

co to leko?
leko to gaziki do pępka nasączone spyrytusem 70 %

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Hej kochane !
Znalazłam chwilkę wolnego, Alanek śpiwięc wykorzystam to

Tak jak pisałam Wam rano 23 lutego pojechałam do szpitala. Na IP zrobili ktg, zbadał mnie lekarz, zrobił krótki masaż szyjki i wsadził jakiś czopek. Położyli mnie na sali przed porodowej. Miałam już skurcze ale zupełnie nie regularne a momentami miałam wrażenie, że trwają ciągle. Później lewatywa (nie była taka straszna ). Po tej lewatywie skurcze były bardziej odczuwalne i bolesne. Około 14 zabrali mnie na salę porodową. Położyli mnie na fotel no i zaczęły się regularne skurcze. Początkowo rozwarcie miałam chyba na 4cm a później to już ich nie słuchałam i nawet nie wiem. Położna była bardzo miła i mi bardzo pomagała. Mój lekarz też mi pomagał. Dostałam jakieś znieczulenie nawet ale pomogło tylko na 10minut a poźniej było jeszcze gorzej. O 14.30 przebili mi worek owodniowy. Ból był już naprawdę bardzo silny mimo tego że do końca było jeszcze dość daleko. Najgorsze były skurcze parte. Gdyby nie położna i tz to bym chyba tam umarła. Tż obrączkę wygięłam tak go ściskałam Chwalili mnie a to bardzo pomagało. Na koniec lekarz pomógł mi kładąc rękę na brzuch i mówiąc jak mam przeć. Nacięli mnie. No i stało się o 18.30 urodziłam moją kruszynkę. Był piękny, polożyli mi go na brzuchu i razem z mężem zaczęliśmy płakać. Moment nie do opisania. Chwilkę później zabrali go i zaczęli mnie zszywać. Niestety tylko ze znieczuleniem miejscowym bo najadłam się krupniku w szpitalu i lekarz nie chciał mnie uśpić. Musiał mnie też wyłyżeczkować bo zostały skrzepy. Ale ból już nie był ważny bo moje maleństwo było na świecie.
To tyle w wielkim skrócie, może troche chaotycznie to opisałam ale wszystko jest jeszcze takie świeże.
Alanek jest bardzo grzeczny, przesypia nawet 3 godzinki pod rząd. Z pomocą rodziny dajemy sobie radę.
Nie mam kiedy Was nadrobić ale dziękuję za miłe słowa w imieniu swoim i Alanka. Ściskam kciuki za Was wszystkie abyście mogły tulić już swoje maluszki
Odezwę się niedługo i będę starała się nadrobić zaległości.
super opis - dziękujemy i ściskamy

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
Witam
chciałabym dołączyć do waszego wątku byłam na innym ale dziewczyny zaczęły bawic się w W!! i stwierdziły że z takim brzuchem to na pewno nie jestem w ciąży. następnie że mam ciąze zagrożoną a się nie denerwuję że mogę poronić lub wcześniej urodzić...
napiszę więcej o sobie jeśli będe mogła do was dołaczyć bez żadnych insynuacji ze strony wizazanek z poprzedniego forum...
to jak mogę??
witaj znasz płeć dzidziusia ?? macie już wybrane imię ???

Cytat:

GRATULACJE

aaa kupiłam dziś pampersy premium care 2-5 kg za 41 zł w selgrosie
Stary 2011-03-01, 21:55   #3046
Glodomorek
Zakorzenienie

Witam

emila28101987 gratuluję narodzin Filipka!

Nie mam sił wszystkiego nadrabiać miałam ciężką noc i okropny dzień. W nocy złapał mnie taki skurcz w nodze, że krzykiem obudziłam Tżta, żeby mi go rozmasował byłam u fryzjera i wyszłam niezadowolona :/ Jutro idziemy na obserwację do szpitala, więc nie będę miała jak was czytać. Może tam utuczą moją małą
Powodzenia Mamuśki mamy marzec, więc możecie rodzić

Dobrej i spokojnej nocki życzę

Tity także gratuluję Leonka

Edytowane przez Glodomorek
Czas edycji: 2011-03-01 o 21:59 Powód: kolejna Mamusia urodziła :D
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:12   #3047
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

tity - gratulacje!!!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

po mnie autobus nie przyjechał
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:18   #3048
coralady
Wtajemniczenie

Emilia i Tity gratuluje wam mamusie!!!

Kurcze dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony sposób na zgagę.Od tygodnia nie śpię w nocy przez to cholerstwo.Jak tylko sie położe to mam wrażenie że wszystko mi się cofa i pali tak okropnie że spać nie jestem w stanie

A ja normalnie nie moge wyrobić z czasem,codziennie jestem zabiegana a miałam przeciez wypoczywaćAle w zasadzie ja lubie jak jest aktywnie i cos się dzieje,siedzę w domu i nicnierobienie mi zdecydowanie nie służy.Dzis pół dnia byłam poza domem,jutro znów,w czwartek wybieram się do Krakowa ze znajomą na spacer i spotkanie z koleżanką ze studiów,w przyszłym tygodniu mam mase odwiedzin i jakos leci Dobrze,ze moja córeczka wybrała sobie wiosne za czas narodzin,bo dzięki temu będe miała okazje na wychodzenie z domu,spacery,spotkania ze znajomymi itd.Nie lubię być zamknieta w domu.
Nie ukrywam,że tęsknie już za swoją dawną Mocą Męczy mnie już to,ze wiele nie jestem już w stanie zrobić,ale niedługo z córeczką będziemy zdobywac świat i to jest super!

Pozdrawiam was ciepło
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:27   #3049
Szara Myszka
Raczkowanie

Coralady mnie tez nosi. Nie mogę usiedzieć w domu, ciągle kogoś gdzies wyciągam...a to spacer, a to zakupy albo odwiedziny u znajomych. Już też liczę dzionki kiedy będziemy mogli z wózkiem podbijać świat . Wszyscy sie dziwią, że mam tyle energii na chodzenie, a mnie bardziej męczy nic nierobienie i siedzenie w domu, niz 3h spaceru.

Uff...siedziałam i dwie godziny porządkowałam fotki na kompie. TŻ sie uśmiał, że teraz to już Ola może bez problemu wychodzić, bo juz wszędzie porządki zrobione.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 22:30   #3050
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
tity - gratulacje!!!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

po mnie autobus nie przyjechał
Oj, nie martw sie - musza go najpierw z tych Titowych wod plodowych wypucowac, zalala pewnie caly Przyjedzie troszke spozniony ale czysty

a ja mam znowu te skurcze Tylko na szczescie przechodza jak pochodze Czemu to tak mi sie zaczelo dziac juz teraz?

Mam nadzieje, ze jutro jakos do pracy sie doczlapie

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:33   #3051
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziewczyny zaczynam się martwic bo dzisiaj bardzo słabo czuje małą. Po południu to prawie wcale. Zdarzyły sie może dwa przeciągnięcia. Czuje jedynie nacisk na odbyt o którym pisałyśmy wcześniej. W łóżku kręciłam się z boku na bok bo wtedy jak się źle ułóżyłam to malutka się buntowała a teraz nic. Nie wiem czy to przez antybiotyk czy chorobe. Martwie się. Zobacze co jutro będzie bo jak nie to mam jechać na ktg? Czy do gina? A cały dzień co kaszel i próbowa odchrząknięcia to brzuch mi się napinał jestem wymęczona

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:38   #3052
gosikk_s
Zakorzenienie

Vanes, witaj

Wanilia, lekarze chyba zawsze mają takie podejście...jak dzwoniłam do swojego w trakcie grypy, z gorączką ponad 39st to kazał mi przyjechać gdyby utrzymywała się ponad tydzień W ubiegłym tygodniu dzwoniłam wystraszona plamieniem żywą krwią, kazał mi się obserwować i przyjechać gdyby się powtórzyły. Najważniejsze że brzuch przestał boleć i temperatura Ci spadła A wózek zaczeka aż się lepiej poczujesz Jaki w końcu został Ci wybór kolorów?

Mordka, co Ty robisz z tymi brodawkami że aż pękają??? Ja karmiłam synka przez rok i ani razu nie miałam popękanych, więc nie katuj ich profilaktycznie

Gosiawolna, mało konkretny ten Twój gin

Laseczka, no i super, przynajmniej oswoiłaś się już ze szpitalem więc o wiele łatwiej przyjdzie Ci jechać do porodu. Fajnie że jesteś zadowolona, jak lekarze i opieka są ok to podstawa A z płcią to naprawdę nieźle...czyżby jednak nie Wiktoria tylko Wiktor??? Masz ciuszki dla chłopca w razie czego?

Tity, gratulacje i całusy dla Leonka

Glodomorek, trzymam kciuki za podtuczenie córci

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:41   #3053
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

gratulację

dobrze, że weszłam na chwilkę zobaczyć co się dzieje

A i przyznam się, że jak przeczytałam to się zdenerwowałam,
bo strasznie zazdroszczę Tity,
nie dość, że ma synka przy sobie to jeszcze miała cc
i ominęło ja to całe zamieszanie z czekaniem i porodem
Stary 2011-03-01, 22:44   #3054
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny zaczynam się martwic bo dzisiaj bardzo słabo czuje małą. Po południu to prawie wcale. Zdarzyły sie może dwa przeciągnięcia. Czuje jedynie nacisk na odbyt o którym pisałyśmy wcześniej. W łóżku kręciłam się z boku na bok bo wtedy jak się źle ułóżyłam to malutka się buntowała a teraz nic. Nie wiem czy to przez antybiotyk czy chorobe. Martwie się. Zobacze co jutro będzie bo jak nie to mam jechać na ktg? Czy do gina? A cały dzień co kaszel i próbowa odchrząknięcia to brzuch mi się napinał jestem wymęczona
Ja ostatnio też nie czułam małej od rana i stwierdziłam, że jak do wieczora nie poczuje to jedziemy na ktg i pojechaliśmy. Okazało sie, że z Oli tamtego dnia leniwiec się zrobił i dlatego była taka mało aktywna. Wszystko skończyło się ok, ale ochrzan dostałam od położnej, a potem od lekarki, że w przypadku odczuwania zerowych lub słabych ruchów płodu trzeba przyjeźdżać szybko, a nie czekać cały dzień. Może pojedź albo chociaż zadzwoń na IP do najbliższego szpitala, to powiedzą Ci czy czekać do rana. Ja mam zalecenie liczyć ruchy Oli po każdym posiłku i jesli jest mniej niż 10 na godzinę, to mam sie stawiać na ktg.

Stary 2011-03-01, 22:44   #3055
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony sposób na zgagę.

kurcze ostatnio było o zgadze na SR,
ale się wyłączyłam bo ja nie miałam jeszcze zgagi,

ale bodajże dziewczyny mówiły coś o jedzeniu migdałów
Stary 2011-03-01, 22:47   #3056
gosikk_s
Zakorzenienie

Blackrose, jeśli tak słabo czujesz ruchy to lepiej jutro zadzwoń do gina, w razie czego skieruje Cię na ktg. Ale być może córcia tak reaguje na leki, moja podczas choroby też była bardzo anemiczna, choć już normalnie jest baardzo spokojna. Z drugiej strony, jeśli czujesz takie parcie na odbyt to może zbliża się już poród i malutka zmniejszyła aktywność?

Stary 2011-03-01, 22:50   #3057
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

Montiii tak sie dzisiaj przez wiekszosc dnia zastanawiam czy ty aby czasem nie zaczynasz rodzic hehe
Nie, nie ja miałam rozmowę z synkiem, zaciskamy nogi do ósmego marca nie wcześniej

TITY GRATULACJE!!!!!!!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 22:56   #3058
gosikk_s
Zakorzenienie

Szara Myszka, a moja córcia w ciągu dnia jest zawsze mało aktywna, bez względu na to czy jestem przed, czy po posiłku, czy wciągam słodycze czy nie. Ożywia się dopiero późnym wieczorem, i to też bez szaleństw. Zakładam więc że po prostu taka jest, musiałabym chyba codziennie jeździć na ktg bo chyba nie zdarzyło się żeby ruszyła się po posiłku 10 razy... Synek też był spokojny ale jednak ruszał się bardziej, i całe szczęście bo to była pierwsza ciąża więc strasznie się denerwowałam i ciągle liczyłam te nieszczęsne ruchy. Teraz nie liczę, przyjmuję że skoro co jakiś czas się wypnie to musi być ok...

Stary 2011-03-01, 23:02   #3059
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Coralady mnie tez nosi. Nie mogę usiedzieć w domu, ciągle kogoś gdzies wyciągam...a to spacer, a to zakupy albo odwiedziny u znajomych. Już też liczę dzionki kiedy będziemy mogli z wózkiem podbijać świat . Wszyscy sie dziwią, że mam tyle energii na chodzenie, a mnie bardziej męczy nic nierobienie i siedzenie w domu, niz 3h spaceru.
To widzę Szara Myszko że masz tak jak jaJa mam jeszcze trochę do posprzątania,więc ciesze się,że będzie co robićZ resztą moja kota dostarcza mi codziennie nowej roboty,bo strasznie sie leni na wiosne,więc ciągle gonię z odkurzaczem i szmatą A porządki na kompie tez musze zrobićDzięki,że mi podpowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
kurcze ostatnio było o zgadze na SR,
ale się wyłączyłam bo ja nie miałam jeszcze zgagi,

ale bodajże dziewczyny mówiły coś o jedzeniu migdałów
Izabela migdały nie działają Powiem wam,ze ta zgaga nie jest jeszcze tak okropna jak to wrażenie wracania pokarmu.Normalnie fuj! Ilekroć sie połoze to właśnie się dzieje...I mi się jeszcze termin przesunał na 22.04.Ło Jezusie jak jak to wytrzymam No nic jakoś damy radę!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 23:03   #3060
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Nie, nie ja miałam rozmowę z synkiem, zaciskamy nogi do ósmego marca nie wcześniej
Hihi, a ja przeprowadziłam rozmowę z córeczką, że jutro już może (a nawet powinna) się pojawiać na świecie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości