|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
http://allegro.pl/sliczny-pajac-paja...481402047.html
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...479125515.html http://allegro.pl/smoczek-niemowlecy...472671341.html http://allegro.pl/kolorowy-lancuszek...472671516.html http://allegro.pl/pojemnik-na-smocze...475915568.html http://allegro.pl/ewa-klucze-kaftani...481401990.html http://allegro.pl/ewa-komplet-kaftan...481401829.html http://allegro.pl/nivea-chusteczki-s...485799694.html mam juz 6 paczek husteczek ale tego fajnego pudelka nie mam ![]() http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...472671247.html tu zolty z kaczuszka wzielam http://allegro.pl/mieciutka-myjka-ka...472671254.html http://allegro.pl/nozyczki-cazki-pil...468096821.html ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dzieki dziewczyny za kciuki
Co tu dziś na obiad robic....... Mam jeszcze farsz mięsny z wczoraj to może zrobie uszka i czysty barszcz czerwony
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj poszłam na redukujące cellulit mcflurry ![]() W końcu trzeba o siebie zadbać w tej ciąży, nie? ![]() Myślicie, że ptasie mleczko też coś zredukuje?? Bo mam w szafce (w sumie to ptasie mleczko tż, bo on uwielbia, ale może mi wybaczy...?) i nie wiem, czy zjeść... ![]() Dobra, wstaję, tylko najpierw zwalczę kota, który na mnie leży.
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu, Foundation II pod lakier i Intensive Therapy II
![]() Camomile, witaj napisz coś więcej o sobie i dzieciątku, może jakaś wspólna fota?
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, no to poszalałaś z zakupami
Fajne rzeczy!Mary, też mam tą odżywkę podkładową. Super jest to że wysycha w mgnieniu oka, tylko mam wrażenie że później lakier mi dłużej schnie ![]() Camomile, witaj
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
halo kobity jakie kupujecie karuzelki do lozeczek??
bo ja zwariuje ![]() http://allegro.pl/karuzelka-tiny-lov...468053009.html http://allegro.pl/karuzelka-las-trop...467841890.html http://allegro.pl/karuzela-z-pluszak...488162895.html |
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, przypominam też, że dziś idziemy na odchudzające naleśniki, więc żeby za mocno nie tracić na wadze może zjedz to ptasie mleczko?
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po jakimś czasie, jeśli będzie potrzebna.
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski
![]() Wstałam dziś sobie po 8. Źle spałam. Strasznie mnie w pachwinie rwało jak się przekręcałam z boku na bok. Obudziłam się z fajnym humorem. Myślę sobie, dziś wizyta, może zobacze synusia. Ale mój super humor popsuło ... rozwolnienie . to chyba po mleczku wczorajszym. I jak teraz iść mam do lekarza?? Albo przeczekam, aż minie trochę, albo już sama nie wiem. A można brać węgiel w ciąży ?? Kasiu śliczny wielkiii brzuszeczek ![]() Camomile
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu, będę testować
![]() Aguś, ja karuzelkę dostaję w spadku, nawet nie wiem, jaką. Jednak podobno ekstra jest ten tropikalny las
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
Agus, MoniaK, Mary, Matallewar, Martulko, dzieki za mile powitanie
Mary, no dzieciatko to dziewuszka (na 99% ale czegos trzymac sie trzeba ), na ostatnim usg 8-go lutego wazyla cale 1268 g . Malutka wyjatkowo ruchliwa jest w nocy, dzisiaj do 3ciej nie dala mi spac (na spolke z mega katarem, ktory mnie meczy od kilku dni ).Imie na razie wybrane NADIA. Fotki wlasnie ucze sie wrzucac do albumu ... ale reszte wrzuce pozniej,bo na 10ta (wasza 11ta) mam lekarza (interniste tylko, niestety), wprawdzie dopiero ale zanim sie dotocze w moim slimaczkowatym tempie...![]() Aliczko, trzymam kciuki za wizyte. |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile, no to zdrówka życzę! A że Nadia [ładne imię
] ruchliwa, to dobrze, szkoda tylko, że w nocy ![]() dobra, zmykam! Do potem |
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ja planuję kupić (o ile od kogoś nie dostaniemy jakiejś karuzeli) taką z projektorem. Z tym że na taką muszę się zaczaić na allegro na używaną bo FP wycofał tą o która mi chodzi (ta co dziewczyny na PM polecały, gwiazdka).
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Coś naszej Mori nie ma
może wózek przyszedł
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wlasnie projektora nie chcemy bo mam lozko pod sciana i stwierdzilismy, ze bedzie po bokach sciany dziwnie swiecic kurcze ten tropikalny las mi sie podoba ![]() zastanawiam sie tez nad oilatum bo zdecydowalam, ze je kupie tylko zwykle czy soft - soft jest bezzapachowe a to niebieskie jest zwykle i teraz nie wiem
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie i witam też nową
![]() odebrałam sobie wyniki z glukozy, jest w normie, ale bliżej tej dolnej granicy. Za to kreatynina jest poniżej granicy i ciekawe co mi gin na to powie
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
agus87, jak juz dostaniesz zakupki z allegro od tego rodzynka (lukusa) to pochwal sie jak te rzeczy jakosciowo i jak dlugo sie czeka.Bo ja juz od jakiegos czasu mam zrobioną dluuuuugą liste zakupow u niego, tylko czekam na wiekszy przyplyw kasy.Ogolnie jak porownywalam jego ceny z innymi dostawcami i z cenami sklepowymi to jest najtanszy.
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Cytat:
matall to ptasie mleczko jeśli jest waniliowe to dużo wapnia a czekolada na zewnątrz to żelazo, tak więc nie ma co się zastanawiać tylko trzeba jeść, bo to samo zdrowie ![]() ja już dzisiaj pochłonęłam dwa pączki, przystosowuje żołądek na jutro ![]()
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Musze was nadgonić od wczorajszego popołudnia ![]() Kurna mary, matall, jak ja bym z wami chciała na te naleśniki...za daleko mam i h... U was tez taka piekna pogoda? az sie żyć chce. Szkoda tylko ze mam to życie tu samotne...no nic, nie marudzę tylko ide nadrabiać
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
mam koszmarna noc za soba... prawie nie spalam Andziot ![]() czy moge Cie prosic o konsultacje ? Olek ogolnie zachowuje sie normalnie, jest zywy, wesoly, wszystko jak zwykle, w nocy zaczal plakac (niby nic, czasami sie zdarza), zasnal raz, zasnal drugi raz a za trzecim zwymiotowal, tzn. nie byly to nie wiadomo jakie wymioty, garstka resztek obiadowych, ale np. nie zwymiotowal mleka, ktore pil przed snem... Mysle, ze te wymioty byly spowodowane placzem i nerwami. Noc spedzil z nami, wiec to spanie bylo takie po 15 min, rano zrobil malutka, ale normalna kupke, a jakas godzine temu luzno-wodnista kupe ... Nie jestem z tych panikujacych, wiec nie chce z nim od razu leciec do lekarza, ale zastanawiam sie na ile to jest normalne i co powinnam zrobic, a moze to jednak jest objawem czegos? Temperatura normalna, brzuch miekki, teraz szaleje jak zwykle, ale tak prawde mowiac przez ostatni tydzien te kupy byly luzniejsze choc nie wodniste. Och... przepraszam za zasmiecanie watku, choc to temat nadal dzieciowy ![]() Powiem Wam, ze ta noc dala mi popalic bo jednak o 2 w nocy sprzatalam w lozeczku, pralam dywan, no i z Olkiem trudno sie wyspac, a do tego sama nie czuje sie najlepiej ![]() Ide po herbatke i niestety musze isc do miasta a z checia nigdzie bym nie wychodzila. |
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te rzeczy z firmy EWA KLUCZE chodzi mi o spiochy pajace itp sa super jakosciowo tesciowa sasiadce kupowala identyczny zestaw w miescie 2 tygodnie temu i naprawde w dotyku milusie cudne wiec z czystym sumieniem polecam kapke drozsze niz przecietne, ale naprawde super
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie
Poooospałam do 9,40 ! W pokoju mam noc i mogę lulac i lulac... tzn jak na mnie to spałam meeega długo i czuję sie naprawdę wyspana. Na sik wstawałam dopiero o 7. Ale ładnie słonko za oknem swieci !!! Myślę, czy nie ruszyć moich 4 liter i pójść wreszcie hairy skrócić bo nie obcinałam się od końca października pani kosmetyczka tez by sie przydała, ale nie mam bladego pojęcia co mogłaby mi zrobić? Macie jakieś pomysły na zabiegi w ciąży? Jestem taaaki leń......... moniqac kaszke manne za kolacje mniaaaaaaaammmmmmmmmm a ja ją znów wcinam własnie na sniadanie :-D juz mam wprawę w gotowaniu bo zawsze wczesniej za dużo sypałam i robiła sie mega gęsta... ja też wolę bardziej gestą niż rzadką ale musze móc choć łyzke wbic ![]() Upss... autko małe,sportowe?? To ja Ci współczuje-moje jest też raczej małe ale na pewno nie sportowe i wczoraj po przejechaniu 10km własnie myslałam jak w sobotę dojade do krk .... a Ty masz juz przegwizdane ! Na golenie bronchildy polecam maszynke elektryczną, o wiele wiele łatwiej niż reczną. Tiaa a obcinanie pazurków u nóg to horror, nastepnym razem już zrobi mi to TŻ. Tak samo smarowanie sie balsamem to duuuzy wysiłek Ja planuję wrócic do pracy do końca marca ale nie wiem czy wytrzymam. Lekarza mam 05 czy 06 kwietnia.. Ehh wyjdzie w praniu ![]() aha a małz do gabrychy (vel zośki ) narazie nie ma możliwości się zbliżyć bo ja cały czas u rodziców ale czuję przez te kilka dni, że malutka mocniej wierzga nóżkami wiec może mąz wreszcie poczuje jak wrócę w sobote... (bo w piątek na 20 mecz wisełki więc po co mam wracać... by sama siedziec do 23 jak wróci)Jednakże muszę dodac, że ani razu od czwartku jak tu jestem, nie zapytał mnie o małą gusiagatko; gratuluje łóżeczka Kiedy do Was przyjedzie? Rozumiem, że to niespodzianka ?? Ale Rodzice Cię milusio zaskoczyli ![]() agus no poooooszalałas z tymi zakupami, nie powiem.... brakuje Ci jeszcze czegoś? ![]() A odnośnie karuzeli ja własnie też słyszałam o lesie tropikalnym oraz czytałam, że muzyka (tylko juz nie pamiętam dokładnie kogo) albo Mozarta albo Beethovena na pewno, bardzo dobrze robi niemowlaczkowi ![]() mimbi; ja nie poradzę bo mną targają takie same wątpliwości. Bardzo chętnie posłucham wskazówek doświadczonych mamuś. Nie wiem nic o pielęgnacji i ubieraniu dzidziusia. Nawet nie widziałam nigdy live dziecka tydzień czy dwa po urodzeniu bo żadna z bliskich kolezanek nie ma jeszcze bejbika Moj mąż mi ostatnio powiedział, że jak do końca wakacji wyjdę 2 góra 4 razy z dzidzi na dwór to będzie cud Aliczka nieustannie trzymam kciuki........ za Michałka O której idziesz?anula_81 taka pasta z tunczykiem jest przeeeeepyszna czesto ją robię bądź dodaję jeszcze kukurydzę, ogórka kiszonego i cebulkę i wychodzi sałatka To sałatka, która najczęściej u mnie gości Udanych zakupów !! Ewesko, to będziesz miała na głowie jeszcze więcej obowiązków... Dobrze, że masz obok siebie swojego juniora Na pewno w niejednej czynności juz moze Ci pomóc. Firanki i zasłonki za taką cenę, już na pewno porządne i przyzwoite są Ale musisz mieć tam cudnie w swoim gniazdku! Podzielisz się fotkami ? ![]() Camomile witaj
|
#1105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 24kasia86 prześliczny brzuszek Aliczka88 trzymam ![]() Camomile Witaj Nadia sliczne imie tez nad nim myslalam ale nie wiem czy na 100% bede miala coreczkeagus87 ja też nie kupuje karuzeli jak narazie i czy w ogole kupie. a mnie dzisiaj rano kopniaki dzidzi obudzily taki budzik tylko znowu je tak nisko czułam już nie po bokach ![]() Piękna pogoda tylko wiaterek jakis taki ale i tak bym na spacerek sobie poszła. Tż dzisiaj wolne ma wiec nic nie stoi na przeszkodzie a przy okazji zachaczymy mc Te mcflurry to przez Was juz za mna cały czas chodza ![]() Dzisiaj zaczynamy 26 tydz.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karuzelki ![]() lezaczka - z tym czekamy do narodzin ![]() jeszcze chce troche ciuszkow kupic nowych, ale to chce sobie po miescie polazic ![]() ale jak sie kapenke ociepli ![]() smoczek/ki chce kupic z aventu ale tez w miescie bo na all po 2 sztuki nianie musimy wybrac i kupic kosmetyki - wlasnie na dniach robie zamowienie z doz'u czekam za karta dla mamy i maluszka ![]() hmm co jeszcze.. no takze jak widac, pare rzeczy mi brakuje
|
|
|
|
|
#1107 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.niestety autko obecne niskie zawieszenie, 3drzwiówka - ciężko ciężko a opelek mervia, taki mini minivanik super .ja nie doczytałam że jesteś u rodziców - zazdroszczę strasznie!!!! jakbym wiedziała to nie poszłabym do pracy tylko spotkałybyśmy się w Jurajskiej .Zostawcie Gabrycha - jest obłędna ja chętnie wróciłabym na L4 dobrze mi było .
|
||||||
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmmm... no u mnie nic nie lata i rączka stabilnie się trzyma
|
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
Ja dzisiaj jakaś leniwa jestem, ale doszłam do wniosku, że muszę zrobić porządki. Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie wszystko tak tłumaczę.
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przyjda to ci powiem ale firme EWA KLUCZe jesli chodzi o ciuszki dla dziecków do bardzo polecam bo macalam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Mam jeszcze farsz mięsny z wczoraj to może zrobie uszka i czysty barszcz czerwony

. to chyba po mleczku wczorajszym.
02.08.2014

).

czesto ją robię bądź dodaję jeszcze kukurydzę, ogórka kiszonego i cebulkę i wychodzi sałatka 
.