|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Dzień dobry
![]() [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;25433581]a ja nie mogłam zasnąć do 3, miałam wstać o 6, żeby się pouczyć na kolokwium, ale udało mi się chociaż o 7. koło na 11:45, a się strasznie boję, że wszystko mi się pomyli, a to dużo materiału, dużo szczegółowego, dużo łacine, bleeeee. [/QUOTE]![]() Ja mam dzisiaj trochę załatwień, a na polu tak ślicznie słońce świeci ![]() Na śniadanie: tuńczyk+łyżka serka wiejskiego+cebula+ogórek kiszony+mała łyżka majonezu. Herbata i jedna kromka chlebka ![]() Pyszne ![]() Idę ćwiczyć na stepperze
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
chyba się do Was przyłącz więc może zmotywujemy się razem o mnie? Studentka 3 roku, koochająca jedzenie (i tu mamy problem). Przez cale życie nie zwracałam uwagę na wagę, bo ta naprawdę mogłam jeść kilogramami a i tak wyglądałam szczuple dzięki mojej dobrej przemianie materii. Teraz nie ma jakiejś tragedii, ale chciałabym jednak schudnąć mam 163 cm wzrostu i jak ostatnio się zwazylam waga pokazała 58kg co mnie zmotywowało do działania. Chciała bym wocić do mojej starej wagi która ogólnie pokazywała ok 50kg. Na razie czytam i szukam odpowiedniej diety, czy tam rad w między czasie staram się trochę ograniczać i trochę bardziej zwracać uwagę na to co jem
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj mój TŻ zajadał się frytkami i chipsami a ja byłam nieugięta i zadowoliłam się napojem sojowym
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja dzisiaj później zajęcia zaczynam ale do 20 prawie zanim jeszcze dojadę do domu to będzie gdzieś 21 ![]() Od rana z mamą w ogrodnika się bawiłam i kwiatuszki przesadzałyśmy, teraz zrobię jakiś obiadek pewnie pierś upiekę i sałatkę z kapustki jabłuszka marchewki i biegnę na autobus. Udanego dnia życzę
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Ale się rozpisałyście
melduję że pierwszy dzień u mnie zaliczony, ale niestety w nocy wzięła mnie jakaś choroba i czuję się paskudnie i nie mam ochoty nic zupełnie jeść :/ a taka dobra zupa mi wczoraj wyszła ![]() dziewczynom mającym problem ze słodyczami mogę od siebie polecić koktajl czekoladowy dr Bardadyna - jest pyszny a przy tym samo zdrowie. W blenderze albo czymś blenderopodobnym miksujemy: 200 ml mleka sojowego 1/2 banana 1 łyżeczka kakao (ja używam decomoreno, ma obniżoną zawartość tłuszczu i nie zawiera cukru) 1 łyżeczka płatkó migdałowych 1 łyżeczka ziaren słonecznika 1 łyżeczka melasy trzcinowej (ma bardzo specyficzny smak i trzeba się do niej przyzwyczaić. ja na ogół zjadam tą łyżeczkę osobno bo wg mnie psuje smak koktajlu). Robi się błyskawicznie, ma ok. 200-250 kcal, wpływa korzystnie na układ nerwowy - dobry w trakcie sesji ![]() Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam problem z zabraniem się za pracę dyplomową. W styczniu napisałam 18 stron i od tej pory nie mogę ruszyć do przodu a na zaliczenie seminarium w piątym semestrze powinnam oddać całe 2 rozdziały. Lecę do apteki po jakiś fervex i mam zamiar dzisiaj napisać jeszcze parę stron. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#396 |
|
Konto usunięte
|
uff, na szczęście się udało- koło poszło dobrze.
ale nadal się spóźniają z wynikami z poprawki ... -__-
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
plu witaj u nas
![]() fabolous oby tak dalej z tym powstrzymywaniem się![]() Green Vesper szybkiego powrotu do zdrowia niqsia no widzisz brawo![]() Ja już po obiedzie- gotowana pierś z kurczaka + fasolka szparagowa. Jabłko ![]() A teraz lecę po buty i jakiś tusz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
a dzisiaj? sniadanie 1: grahamka (pol z szynka a pol z pasztetem) sniadanie 2: jablko Asiaa90 - wlasnie przegladam te przepisy robilas moze juz ptasie mleczko z tej strony? niqsia13 - ja rowniez gratuluje! niestety tak jest ze jak ktos chce juz jak najszybciej wyniki to oczywiscie co? zawsze przedluzaja ;/ i wyniki sa na ostatnia chwile ;/ no ale bedzie dobrze na pewno! ![]() W ogole dzisiaj ogladalam taki tam program na tvn style i mowili ze jeden paczek ma z 360 kcal az mi sie odechcialo jesc poczkow naprawde... ;/ no i okazalo sie ze najlepsza slodka przekaska jest kawalek sernika...
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Czy mogę się dołączyć?
Również jestem studentka, o ile już powoli nie alkoholiczką Strasznie trudno jest mi się teraz zmotywować do diety. Studenckie życie Może z Wami mi się uda ;D |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A ja dzisiaj jednak trochę zawaliłam.. Na śniadanie zjadłam płatki owsiane z mlekiem, serkiem wiejskim, startym jabłkiem i otrębami. A obiad.. jadłam w restauracji- makaorn z sosem 9 a mogłam wziąć sałatkę Nie dojadłam do końca. Jedyny plus to- wiem, że już więcej tam nie pójde ![]() Zaraz poćwicze na orbitreku a później upiekę sobie rybę na kolację ![]() Dziewczyny, a jak jest u was z regularnymi posiłkami? Mój plan jest tak chaotyczny, że nie ma szans, żebym jadła 5posiłków w równych odstepach czasu
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
obiad : krupnik + pol grahamki
kolacja : jogurt? skakanka zaliczona! wark0cz - witamy! phenomena - no dokladnie jedyny plus to to, ze nie smakowalo Tobie ;P no u mnie z tymi odstepami to jest lepiej na pewno niz bylo w semestrze poprzednim bo mialam od 13 do 21 zajecia wiec np jadlam obiad o 22 ;/ a teraz to w sumie nie stosuje takich rownych odstepow czasowych po prostu jak jestem glodna to jem i juz ;P
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
kasiulala nie robiłam ale myślałam nad tym, żeby sobie zrobić na weekendzie i zobaczyć co to wyjdzie z tego
|
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
jezu jaka jestem zmęczona ...
|
|
|
|
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie tylko Ty.. ja od 8 na uczelni... wróciłam z 15 minut temu do domu.. no ale zbieram sie naa aerobik...
wrócę to pewnie odrazu padne
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
warkocz: u mnie nie ma szans na regularne posiłki, bo raz chodzę spać o 24 i wstaję o 8 a innym razem kładę się o 5 rano i śpię do 12 albo dłużej, a to wszystko przez pracę... staram się jedynie ostatni posiłek zjeść na 3-4 godziny przed snem a śniadanie niedługo po tym jak wstanę. Reszta posiłków zależy jak się uda
|
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewuszki ratujcie
ech mam napisac prace z neuro a wogole mi nie idzie
|
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Coś do tego?
![]() Bo sam jogurt to nie posiłek. warkocz witaj ![]() Malenka spokojnie Wyłącz komputer, wypij herbatę i odpocznij chwilkę A ja dzisiaj jestem taka jakaś poddenerwowana i smutna.. Chyba PMS..Właśnie zjadłam kolację-wieśniak z 2 kromkami wasy, wypiję zieloną i idę spać. Dobranoc
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Asiaa90 - ja wlasnie tak mysle caly czas jakby to wyszlo i w ogole jakby to smakowalo ;P no moze na dniach jakos sprobuje to zrobic
![]() masija- jakos tak stwierdzilam ze nie chce sie objadac na kolacje ale dodatkowo jeszcze zjadlam 2 pomarancze ;D ;P Malenka321 - glowa do gory! zabieraj sie zabieraj pomysl sobie, ze jak teraz to zrobisz to pozniej bedziesz miala wolne ja wlasnie opracowuje pytania na wywiad bo mamy przeprowadzic wywiad w grupach z jakas osoba niepelnosprawna... wiec cos tam wymyslam
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasia daj znać jak byś zrobiła.. ja zrobię w piątek to też napiszę
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
wy mi pewnie śpicie a ja dalej zakuwam... jutro się zwarzę zobacze co słychać na wadze;*
|
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
wstajemy myszy!!
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeń dobryy
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
o jaka śpiąca:P
kurcze tak mi źle staram się napisac tą prace i kuźwa mam tak chaotycznie, że to jest jedna wielka masakra!!
|
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ale mam dzisiaj pyszną owsiankę z owocami Zaraz jadę z TŻ na basen A jak wrócę muszę pracę pisać, wczoraj parę stron napisałam![]() Maleńka może jak skończysz będzie łatwiej wszystko uporządkować?
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się odechciewa dziś śniadań i wszystkiego przez te studia...
|
|
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj też mam jakiś zły dzień
na śniadanie zjadłam dzisiaj płatki z otrębami i mlekiem za chwile maszeruje po jakieś owoce, a na obiad mam już zaplanowanego kurczaka z warzywami stwierdziłam że jem za dużo chleba, ryżu i makaronów a jaki chleb/bułki zazwyczaj kupujecie dziewczyny?ja tez muszę się brać poważnie za prace licencjacką... dopiero pierwszy rozdział meczę i mam na razie jakieś 10 stron, ale dzisiaj niby mam wolne resztę dnia, więc muszę się porządnie zabrać do roboty |
|
|
|
|
#417 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja jem tylko pełnoziarnisty, razowy chleb z nasionkami
plu witaj w klubie ja też mam dziś zły dzień okres, migrena iniedoleczone przeziębienie plus zepsuty zasilacz do laptopa musiałam wydać kasę i jeszcze nabiegałam się po mieście jak głupia ![]() na obiad kurczak z warzywami kupiłam ostatnio mrożonki: kalafior, brokuły, fasolka szparagowa, groszek i marchewka, wymieszałam je ze sobą i poporcjowałam wyszło taniej niż te wszystkie gotowe mixy..
|
|
|
#418 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Zdenerwowałam się dzisiaj-poszłam do biblioteki dzisiaj która jest prawie obok mnie. Chcę się zapisać a pani mówi, że nie jestem z tego województwa i będę musiała zapłacić 30zł, i chyba jeszcze jakoś za wypożyczanie itp.. No po prostu szlag mnie trafia!Ja rozumiem, że można zapłacić za wyrobienie karty ale opłata za wypożyczanie książek? I oni się dziwią, że ludzie nie czytają książek.. wrrrCytat:
Fuuj brokuł nie lubię...Wszystko się powoli zaczyna na tvn'ie-super Wczoraj oglądałam Usta usta, dzisiaj you can dance..![]() Oglądacie? W ogóle oglądacie jakieś seriale, programy?
|
|
|
#419 | |
|
Zadomowienie
|
Ale nas tu duuuużo
Wybaczcie moje milczenie, ale pon i wt siedzę praktycznie cały dzień na uczelni jeszcze w tym semestrze mam same nudne przedmioty no prócz jednego/dwóch ...Wczoraj zaliczyłam badmintona, dzisiaj z rana godzina pilatesu +1,5h na siłowni (30 min siłowych + 1h aerobów) . Zasadziłam sobie rzeżuszkę i upiekłam ciasteczka owsiane Korzystałam z przepisu w którym był potrzebny sok jabłkowy, ale zapomniałam kupić, więc dodałam mleka. Efekty? nawet smaczne i zapychające! więc mam pewność, że więcej niż jedno nie wciągnęUwielbiam! ![]() Cytat:
Ale ycd na pewno będę oglądać (pojadę na drugą stronę Wisły do koleżanki , albo bd czekać aż pojawi się na vod).Ogólnie sama bym się zapisała na zajęcia taneczne ( byłam w zeszły piątek na darmowych hm.'warsztatach' i strasznie mi się podobało, tylko nie wiem czy nie jestem za stara dupa zeby zaczynać tańczyć ?)
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też posadzę. I może jakieś kiełki![]() Ja lubię kalafior z masełkiem i bułką tartą ![]() Ja właśnie się nie mogę doczekać YCD bo bardzo lubię castingi. Później już oglądam sporadycznie. Kochana dlaczego za stara? No, żeby tańczyć zawodowo to myślę, że tak ale dla przyjemności? Czemu nie![]() Możesz podać przepis na te ciastka? W piątek idę do dentysty..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

[/QUOTE]

o mnie? Studentka 3 roku, koochająca jedzenie (i tu mamy problem). Przez cale życie nie zwracałam uwagę na wagę, bo ta naprawdę mogłam jeść kilogramami a i tak wyglądałam szczuple dzięki mojej dobrej przemianie materii. Teraz nie ma jakiejś tragedii, ale chciałabym jednak schudnąć 
Jedynie przestał tyle piwa pić, więc jest lepiej i przynajmniej mnie nie namawia
I mówi, że on by tak chyba nie dał rady

oby tak dalej z tym powstrzymywaniem się
az mi sie odechcialo jesc poczkow naprawde... ;/ no i okazalo sie ze najlepsza slodka przekaska jest kawalek sernika... 
<3

No po prostu szlag mnie trafia!
, albo bd czekać aż pojawi się na vod).