|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dziewczyny macie jakies linki z bodziakami na dlugi rekaw?
A tutaj do poczytania ![]() http://dziecko.onet.pl/1358,7,1,niem...e,galeria.html
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Nooooo doczytalam!
jeju ile skrobiecie" ledwie pol dnia mnie nie bylo ![]() a ja oczywiscie poszalalam...tylko nie krzyczcie....na szczescie sie podliczylam jak przyszlam do domu i duuuzo wydalam, ale mniej niz myslalam wiec ok ![]() wszystko jednak robilam w tempie tak wolnym, ze normalnie czuje sie jak hipopotam ![]() ale dzieki temu kupilam mnostwo potrzebnych(niepotrzebnyc h troche tez ) rzeczy. wstawie zdjatka ale najpierw wam odpisze![]() MoniaK sliczny ksztaltny brzuszek matall ja dzisiaj polowalam na staniki w Triumph, HM, Cubusie Kappahlu i fatalne sa, znalazlam piekny w Chantalle, ale cena , wiec tez jestem bez stanika ciagle![]() Andziotku jak tam usypianie twojej ksiezniczki? Kasiula gratuluje odebranego dyplomu i fajnych spodni, mnei tam sie ten roz podoba! a co wiosna idzie! i brzuszek tez bardzo ladny, ja nie wiem na co ty narzekasz ![]() Moria biedna ale sie nie wyspalas, ja tez w sumie spie na raty, ale najczesciej jeszcze godzinke dosypiam jak moj TZ wychodzi do pracy i to moj najlepszy sen Co do lenistwa to chyba kazda z nas ma takie dni, ja teraz tez pod kocykiem, ale laptop nie na kolankach, tylko na tym genialnym stoliczku z Ikei co go pod lozko mozna wsunac![]() Dziewczonka witaj, jak samopoczucie? Martulka gratuluje udanej wizyty! Violisia gratuluje udanego USG i Olusi niezle duza juz z niej kluseczka, ja sie nei moge nadziwic , bo ja jak sie urodzilam wazylam 2100 a zakupy cudne, ten pajacyk w kwiatuszki mnei rozbroil![]() atiz twoj pokoik typowo dziececy, gratuluje zaciecia do malowania, bardzo urokliwy ![]() Princi!! ty nam tu takich newsow o ulewach i kataklizmach nei zarzucaj, bo sie bedziemy o ciebie zamartwiac ![]() grazin twoj brzusio tez cudny i nei wiem gdzie ty widzisz wieloryba! daisyy a ty kiedy masz zamiar wrocic do pracy? ja kurcze jak nei dostane juz zwolnienia to bede musiala do 15 kwietnia pracowac. moniqac a ty jak pracusiu? zaraz zmniejsze zdjecia moich zakupow, juz sie piora ) i wam wstawie pokazna liste jaka dzisiaj zakupilam
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka88 pani dr Cie obejrzy w sensie gardziołek
no i inne dziurki tysh ![]() umieram z ciekawosci czy to Michas czy nei anulka no to czekamy z niecierpliwoscią na foteczki !! Fajnie miec taką miła niespodzianke, ze jednak ciut ciut mniej się wydało aniżeli się myslało Słonko, ja lekarza mam 05 albo 06 kwietnia. Szkołe rodzenia zaczynam chyba 04 albo 05 kwietnia wiec wówczas już chyba chciałabym być na L-4... Obecnie zwolnienie mam do piątku włącznie, więc do pracy wracam w poniedziałek 07 marca i tak jak pisałam wcześniej albo do końca marca wytrzymam albo maxymalnie do wizytu u lekarza.. (choc kurde tak mi się nie chce tam wracać......) Monia też juz wspomina, że na L-4 fajnie było wiec skoro ona tak mówi to ja tym bardziej nie wiem jak te 4 tygodnie marca wytrzymam w robocie
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
No pewka! ja wrocilam i wszystkie sobie poszly!
![]() normalnie focha strzele! podsumowalam wszystkie zakupy...padlam! Co kupilam? juz pisze... Dla mnie: krem na rozstepy, plyn do higieny intymnej Dla Zosienki.....tu lista jest dluzsza ![]() 1. poscielke w misie plus przescieradlo (te co mi sie bardziej podobaly kosztowaly ok 250 zl!! wiec zwatpilam i kupilam tzn odpowiednik )2. sciereczki/gaziki do przemywania buziolka 3. pieluszki flanelowe 3 sztk. 4. gaziki takie tetropodobne 5. myjki do kapieli 2 sztk 6. dwa sliczne sliniaki z napisem I love my mummy oraz Mummy loves me ![]() 7. wiem..bedziecie krzyczec.... 2 bodziaki z krotkim rekawem na 62... ale takie byly piekne i z mojej ulubionej firmyyyyy.....Claire DK ![]() 8. welniane bodyz dlugim na 68 (czuje sie usprawiedliwiona bo to na jesien zime )9. 5 par skarpetuniek z HM(mialam tylko 3 pary do tej pory.... 10. 2 poduchy na kanape do pokoju Zosienki..Moria kochana te jednak wydaly mi sie lepsze do pokoju dzieciecego, ale dziekuje za sprawdzenie tych z IKEI ![]() 11. NAWAZNIEJSZE!! Torbe do wozka( z opakowaniem termalnym do butelek, mata do przewijania itp.....!!! 12.Szczotke do mycia butelek Aventu 13- i uwaga...Moriaaa padniesz jaka znalazlam piekna moskitiere!!! z pszczolkami!!!! uniwersalna tez, ale cuuudnaaaa, wiem wiem troche drozsza byla niz tamta, ale sobie wytlumaczylam, ze ta oryginalna do mojego wozka kosztuje 300 ZL!!! wiec to i tak dobry deal.... ![]() no i tak......koniec zakupow, teraz tylko lozeczko, materac i chyba juz na wiecej nei mamy pieniazkow....chcialam dopkupic przewijak, ta poduche co widzialam w necie, ale na szczescie juz mi reki nie wystarczylo ![]() wklejam zdjecia, jesli ktos ciekawy ![]() 1.jpg2.jpg 2-6.jpg7 og 8.jpg 9.jpg10.jpg 11a.jpg11b.jpg 13a.jpg13b.jpg |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za godzine do SR pewnie znow 3 godzinyyyy :roll eyes:
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy ja mam wizyte 8 marca, zwolnienie mam do poniedzialku, a jak wroce do pracy to do 15 kwietnia bede juz pracowac musiala bo 16 stego juz mi sie zaczyna macierzynski, ale szczerze powiedziawszy chetnie wzielabym zwolnienie bo moja mama przylatuje 20 marca i nie chce mi sie wtedy do pracy chodzic...
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- ![]() dzieki, ale chyba troche przesadzilam, choc naprawde staram sie kupowac juz tylko potrzebne rzeczy ![]()
|
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
atiz śliczny ten pokoik. koniecznie wrzuć fotki jak skończysz. Widzę, że Ty artystka jesteś i talent masz
![]() 24kasia86 jakoś damy rade Fotki wczoraj wrzuciłam.
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
ale piiiikna moskitiera !! Nie widziałam takiej nigdy !! I reszta zakupów czarujaca ! Te skarpetuszki z napisem urdzona 2011
Co to jest to 5 sztuk ?? pieluszki? czy cio ? Takie milusie strasznie się wydają I te śliniaki mnie rozczulają małż bedzie zaszdrosny bodziakom z Claire DK tez bym sie nie oparła ![]() Rozsądnie zagospodarowane pieniazki Możesz być z siebie dumna
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
a dzisiaj nareszcie rusza YOU CAN DANCE
ale bedziemy z corenka przezywac ![]() moja ma czkawke na bronce
|
|
|
|
#1210 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet mnie wczoraj pewna pani zaczepila jak je wybieralam i mowi ze nic z nimi sie po praniu nie robi..![]() Cytat:
co do wagi Olusi sprawdzalam ta liste niby wagi i Olusia miesci sie w tej srodkowej czesci (chodzi o liste wagowa z naszego watku) choc po jej wadze w 21 tygodniu gdzie mial 377 g nic nei wskazywalo ze taka bedzie hehehe
|
|||
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula czuję się całkiem całkiem, śpię znowu jak niedźwiedź
(twardo i długo), mała bryka, więc tylko się cieszyc ![]() A ja widzę, że u Ciebie szaleństwo zakupowe , piękne rzeczy i tyle tego , ja też muszę się wziąc za te wszystkie potrzebne pier....łki
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, nie uśmiechałoby mi się jeszcze 1,5 msc smigac do pracy Zakupy bardzo rozsądne, nie miej wyrzutów sumienia !!
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy zrobione, zupka się gotuje i mogę was doczytać
![]() Anula, świetne zakupy zakochałam się w body w kropeczki Princi, nie mów że taki huragan u was był ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie mojego brzucholca
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy kochana jestes ty to potrafisz pocieszyc
od razu mniejsze wyrzuty sumienia. A MOSKITIERA boska cooo? chyba najlepszy zakup moj do tej pory!! ))no co do pracy do 15 kwietnia po 2 tygodniowej przerwie niby chce mi sie wracac, ale bardziej, zeby sie z ludzmi zobaczyc anizeli pracowac chyba.... a te 5 sztuk to takie szmatko gaziki do przemywania dzidziusia, natomiast te duze biale to flanelowe pieluchy i te sa rzeczywiscie milutkie ![]() Dziewczonka fajnie ze tak dobrze sypiasz, to wazne wyspac sie przed porodem, wszyscy mi to mowia ![]() Violisia waga wiec idealna, mnie sie wszystkie dzieciaki wydaja duze bo ja jak sie rodzilam bylam bardzo mala, a zdjecia zakupow powyzej ![]() Agus a ja nie mam polskiej TV...i gdzie bede you can dance ogladac? ide cos do jedzenia zrobic bo TZ zaraz wraca a potem idzie na koncert wiec wieczor mam spedzony z wami
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Martulka, Violisia i Camomile - gratuluję udanych wizyt
![]() Martulka, no co za dziewuchy Violisia - no pokaźna waga córci Camomile - niestety takie infekcje to częsta przypadłość w ciąży. Może profilaktycznie powinnaś łykać probiotyk ginekologiczny? Atiz - bardzo ładne ściany Aguś - a to już YCD? O to ja też będę oglądać Anula - piękne rzeczy kupiłaś dla Zosi
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
niestety VOD nie moge ogladac zagranica
|
|
|
|
#1219 |
|
Rozeznanie
|
witam Was dziewczynki!!!
Nie wiem czy mnie jeszcze ktos pamieta??? Nie mam neta juz od dluzszego czasu,wiec nie jestem na bieząco, Dzisiaj mi sie u tesciowej udalo siąść na chwilke. 4 dni bylam w szpitalu, mam zalozony pessar i najprawdopodobniej nie dochodze do terminu (Oby maly nabral wagi,narazie ma ok 1800g wiec nie jest zle,trzymajcie za mnie kciuki. Mozliwe ,ze od piatku juz bede miala neta,to bede czesciej . buziam Was cieplo.
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w trakcie nadrabiania, bo zdążyłyście juz naprodukować póki ja zrobiłam naleśniki i wróciłam ze spacerku
![]() Mam do was pytanie o RMUA, jeśli ktoś się orientuje. Z tego co czytałam to RMUA które dostałam np. w lutym to jest za poprzedni miesiąc i jest ważne cały luty i cały marzec. A ja w lutym dostałam ten świstek za listopad, a w styczniu za październik. I mówię do męża że jak teraz pójdzie po to, to niech poprosi o aktualne, ale on mówi że innego mi nie dadzą. Więc jak to jest? Już raz byłam z takim u lekarza, ale nikt na datę nie spojrzał.
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoo to chomikuj. pl i juz ![]() Cytat:
![]() 3maj sie |
||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
anula no sama sie musisz zastanowic co z praca.. bo jednak 1,5msc to szmat czasu
tez by mi sie nie chciało... mnie nawet na ten miesiac nie chce ![]() ta krowa nawet na L-4 ani na urlopu nie chodzi... ale z dwojga złego lepszy tydzien niz miesiacNa jaki koncert idzie Twoj małż ? mazianka81, pewnie ze pamietamy ojej przykro mi to słyszec.. ale waga dzidzi juz pokaźna.. powiem Ci, ze ja rodząc sie 34 latka temu, wazyłam 1900 i umieli sobie ze mną poradzić wiec tym bardziej w obecnych czasach.. zresztą zanim dojdzie co do czego u Ciebie to na pewno dzidzia jeszcze podrośnie ! listopadowa, jak tam katarek? nadal sie nie wynosi ?
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
jade do SR
PEWNIE NATRZASKACIE Z 6 STRON
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak ja bym już chciała ją przytulić, wycałować, jejkuu.. coraz czesciej mnie tak nachodzi.. |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Będzie dobrze i jeszcze urodzisz w terminie Ja układam i układam w szafie i końca nie widać Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-02 o 16:44 |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jakiś czas temu zastanawiałam się, dlaczego nie piszesz Trzymaj Kochana nóżki ściśnięte, żeby Gabryś jak najdłużej przebywał w brzuszku A gdzie tam Już przywykłam do myśli, że dopiero po porodzie przejdzie.
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj nie martw sie kochana, dzidzia juz coraz wiekszy i rosnie z dnia an dzien wiec nie jest zle ale pewnie i tak zdołowana jesteś, powodzenia zycze
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Mazianko, ja tez cie pamietam... Bede trzymac kciuki
oby wszystko bylo dobrze.Listopadowa, lykam Lacibios Femina, specjalnie importuje sobie z Polski,ale nie pomaga niestety... Wczesniej probowalam Lacto Vaginal, czy jakos tak, ale tez bez efektow... Podejrzewam, ze gdybym nie jadla tyle slodyczy to by pomoglo, ale to latwiej powiedziec niz zrobic (najsmieszniejsze, ze przed ciaza prawie slodkiego nie jadlam, raczej slone,a teraz to jakas paranoja no )), tego ptasiego mleczka co go TZ ukryl nie znalazlam, ale za to odkrylam murzynka z weekendu i wlasnie pozeram kawalek ).Princi, o matko co sie tam u was dzieje!!To wszystko przez deszcz?? Ale z waszym mieszkaniem w porzadku? Macie tam jakas pomoc? Przeczytalam linka. No i kurcze, o tych szczepionkach to musze jeszcze doczytac, bo mam mieszane uczucia... czy szczepic czy nie. Generalnie tym dla doroslym np. na grype jestem przeciwna, ale co do dzieciaczka to musze sie zorientowac co i jak. Zeby z kolei nie zaszkodzic w druga strone. Anula, fantastyczne zakupy. Te skarpetki Jak to przyjemnie tak poogladac maluszkowe nabytki )).Twoje zakupy pokazne, no ale w koncu kiedys trzeba, no nie? ))A mi dzis listonosz przyniosl przesylki , prosto z eBaya , pas ciazowy (hurra), bodziaczki trzy i sweterek dla niuni.Wlasnie, dziewczyny, ile sweterkow kupujecie dla swoich malenstw?? Czy moze polecacie cos innego zamiast sweterkow? Sprawdzilam wlasnie moja liste wyprawkowa w excelu i w sumie mam jeden newborn (to chyba 56?) i trzy 0-3 miesiecy (czyli rozmiar 62 jak zgaduje), ale nie wiem, czy to wystarczy...? Ide po jeszcze jedna herbatke, a potem uciekam do lozeczka z ksiazka, musze sie wykurowac z tego przeziebienia, a wlasnie zatkalo mnie na maksa... UUuuuch. |
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Mazianka oczywiście kciuki i nasze wsparcie masz zapewnione
![]() ![]() Ddaaiissyy mądrze mówi.. w dzisiejszych czasach ew. niska waga dzidziusia to nie jest duży problem!! Wszystko na pewno będzie dobrze |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile - ja rozważam kupno 3 sweterków lub bluz (rozpinanych). I zastanawiam się też nad polarkiem. Albo kupię 2 sweterki i 2 polarki. Zresztą pewnie wszystko wyjdzie 'w praniu' - jak mała się urodzi. Nie wiem też jaka pogoda będzie.
A co do ciuszków w rozmiarze 56 - dla synka kupowałam na 62 cm, bo już na podstawie usg było wiadomo, że dziecko urodzi się duże. I faktycznie - mały miał właśnie 62 cm ![]() Teraz kupuję też na 56 cm, ale tych ciuszków i tak zamierzam kupić mniej niż na 62 cm - dziecko szybko rośnie Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-02 o 16:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

, wiec tez jestem bez stanika ciagle

:roll eyes:

Czekamy na Ciebie fasolko

ta krowa nawet na L-4 ani na urlopu nie chodzi... ale z dwojga złego lepszy tydzien niz miesiac