|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX
|
|
|
|
#1352 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
W nadmiarze, nie. W niewielkich ilościach nie są szkodliwe. Czasami mogą być nawet zdrowe Zalety kawy (z Wikipedii): * Polepsza pamięć krótkotrwałą. * Zmniejsza ryzyko zachorowania na marskość wątroby. * Dotlenia organizm, przez co ułatwia koncentrację, a także pozytywnie wpływa na krążenie i układ trawienny. * Przyśpiesza metabolizm, tym samym zwiększa tempo przemiany lipidów i pomaga zapobiegać zmęczeniu mięśni. * Zmniejsza ryzyko wystąpienia u mężczyzn kamicy żółciowej. * Przyczynia się do zmniejszenia zachorowalności na nowotwory pęcherza wśród palaczy. * Zmniejsza ryzyko zachorowania na chorobę Parkinsona. * Nawet do 50% zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu II. * Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita i wątroby (hepatomę). * Zwiększa efektywność środków przeciwbólowych * Jest głównym przeciwutleniaczem w diecie osób spożywających niewiele owoców i warzyw. * Polepsza perystaltykę jelit Jak widać, kawa nie jest jednoznacznie zła i szkodliwa. W nadmiarze może szkodzić. Pita w umiarkowanych ilościach potrafi być ZDROWA
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-03-02 o 15:57 |
||
|
|
|
#1353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
co kawy w ciąży, to lekarze pozwalaja na jedna filizanke dziennie |
||
|
|
|
#1354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak widać są osoby które w tak szczególnym czasie narzekają na to, że z farbowaniem nie wychodzi, wczęsniej wychodzio, w ciazy czy podczas @ nie. Więc nie jest to bujda na resorach, ale nie jest to też reguła. Pokazuje to jedynie że co organizm to inne reakcje. Cytat:
Cytat:
). Przypuszczam ze to wina hormonów, albo taka moja wątpliwa uroda
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie chatul ta kawa jest dobra dla naszego organizmu a dziecku nie pomaga (polepsza pamiec, metabolizm, cos tam robi dla jelit i watroby
) jak dla dziecka to dopiero sie kszaltuje i potrzebne sa mu podst substancj do rozwoju- magnez, ktory kawa wyplukuje, czy tez robi cos tam z zelazem (mam krotka pamiec)z reszta widac, ze dla ciebie jestes ty najwazniejsza i dobrze ze nie chcesz miec dziecka. Dobrze dla dziecka ![]() popatrz czasem z drugiej strony, poswiecenie to dobra rzecz, jezeli idzie na szczytny cel, to swiadczy o naszych uczuciach. Podam ci pierwszy przyklad ktory przyszedl mi do glowy: twoj TZ poswiecil sie i zostal dla ciebie wege Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2011-03-02 o 16:12 |
|
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem, jakie to musi być wkurzające, mi czasami też się robią takie gule podskórne, ale to najczęściej wtedy, jak mnie przewieje, ale wiem jak to psuje humor, chce sie ładnie wyglądać a tu gule
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to już mam uczulenie na wikipedie spoko, ja sama lubię kawę Edytowane przez Rinaa Czas edycji: 2011-04-04 o 11:54 |
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
oo to chyba zrobie zamowienie z Dozu musze zobaczyc czego mi brakuje , to wezme za jednym zamachem
![]() dziekuj mitonic
|
|
|
|
#1360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej niezadowolone byłyby zapewne osoby pojące kawę czy alkohol w ilościach niezdrowych dla własnego organizmu. Poza tym... decydując się na dziecko matka raczej ma na względzie jgo zdrowie a nie swoje własne jakieś widzimisię... ![]() Cytat:
bez obrazy.Cytat:
Cytat:
|
|
#1361 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może namówię ją, żeby mi kupiła nową maskę... Tak, tak! Kończy mi się Kallos Marchewkowy, mam ochotę wypróbować miodowego albo owocowego! Muahaha!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem, że głupota - ale te gule na linii żuchwy to miałam...Cytat:
![]() Cytat:
Skoro ktoś zdecydował się na dziecko - to tak, jego ciało takiego wyrzeczenia potrzebuję. Bo to nie jest 'na rzecz dziecka, dla niego samego', tylko skoro ktoś chce wychować zdrową, maleńką istotkę, to naturalne jest, że coś takiego zrobi. Bo jasne, można pić, palić, ćpać i wszystko - tylko ciekawe jak dziecko urodzi sie chore i umrze - do kogo będzie mieć pretensje, że nie dbała o swoje ciało...
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nawet jeśli nie była to świadoma decyzja to też powinna mieć to na uwadze, ze może zaszkodzić niewinnemu dziecku...
|
|
#1364 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Co do picia kawy w czasie ciąży- znalazłam taką informację na Wikipedii (tak, wiem, nie jest to w 100% wiarygodne źródło):
"Spożycie dużej ilości kawy przez kobietę w ciąży może zwiększać prawdopodobieństwo martwego urodzenia. W związku z tym zalecane jest, by osoby w ciąży piły maksymalnie dwie filiżanki kawy dziennie". Czyli 2 filiżanki dziennie można. Pozostaje tylko pytanie o jak pojemnych filiżankach jest tutaj mowa Filiżankę? Czyli ile ml.? Cytat:
Ani że umiem się poświęcić (zwłaszcza dla dziecka).Na pewno byłoby mi bardzo trudno zrezygnować z kawy. Zwłaszcza gdybym nie była w 100% pewna, że szkodzi ona dziecku (jak widać są różne opinie na ten temat- Ty słyszałaś, że nie można pić kawy w ciąży, Mitonic mówi, że można jedną, a ja z kolei znalazłam informację, że można pić dwie dziennie- będę musiała poszukać naprawdę wiarygodnego źródła, które ostatecznie rozwieje moje wątpliwości w tej kwestii). Inna sprawa, że po prostu kawa mi smakuje. A ciąża jawi mi się jako straszny czas, kiedy nie mogę robić, tego, co lubię robić, ani jeść i pić większości rzeczy, które mi smakują. Inna sprawa, że teraz sobie gdybam. I mogę tak gdybać do upadłego. Nie wiem, co bym zrobiła gdybym była w ciąży. Wiem, że wiele zależałoby zwyczajnie od... Postawy mojego TŻ-a. Na pewno o wiele łatwiej byłoby mi np. zrezygnować z alkoholu, gdyby i mój TŻ z niego zrezygnował na czas ciąży. Cytat:
![]() Naprawdę ciekawa jestem o co z tymi włosami chodzi. Bo domyślam się, że część osób winę za zwykłe nieudane farbowanie zrzuci na miesiączkę albo ciążę, ale przecież nie wszyscy
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, 2 dni nie wchodziłam i nadrobienie graniczy z cudem. Ale dobrze, poświęcę godzine ( :O ) i pobieżnie przejże..
|
|
|
|
#1366 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko się nastaw, że częściej będziesz musiała powtarzać zabieg niż trwałą farbą.Cytat:
ciągle mi coś mui wyskoczyć ja nie jestem uzależniona od kawy, ale nie wyobrażam sobie odstawienia jej na dłuzej z tego powodu, ze najzwyczajniej źle się bez niej czuję... boli mnie głowa i jestem ospała, mam bardzo niskie ciśnienie. Kawa je podnosi i dzięki temu czuje się lepiej.
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatul moja doktor powiedziała, że filiżanke, to myslę że taką raczej mała
|
|
|
|
#1368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chatul, co Ty mi chcesz udowodnic? Ja jezdze tym pociagiem dosc regularnie i NIGDY nie wykupuje miejscowki i NIKT mi jeszcze problemow nie robil z tego powodu, a w katowickich kasach biletowych mi powiedziano, ze NIE POTRZEBUJE tej miejscowki, tylko musze sie liczyc z tym, ze ktos z miejscowka moze mnie nagle poprosic, o ustapienie mu miejsca (co mi sie kilka razy w Austrii zdarzylo). Raz ejden jak jechalam tym pociagiem z Warszawy do Katowic to mi pani w kasie nie chciala sprzedac biletu bez miejscowki. Cytat:
![]() Cytat:
Sytuacja absolutnie wyimaginowana, ale wapie, ze bys sie dla niego nie poswiecila
|
||||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, trochę dziwne... Napisałaś, że nie umiesz się poświęcać dla kogoś, ale z drugiej strony jakby TŻ zrezygnował to i Ty zrezygnujesz - a to już jest w jakimś stopniu poświęcenie się.
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie tez z tego wzgledu jestem za przestaniem picia kawy w ciazy i zrezygnowania ze wszystkich uzywek. przeciez takie male dziecko moze tez sie uzaleznic od tych substancji?? czzy sie myle?
|
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym kupiłam ten krem https://wizaz.pl/kosmetyki//produkt.php?produkt=35471 za 4,99 zł + błyszczyk gratis i podkład Rimmela
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
moze te sebum w ciazy ma inny sklad niz zwykle przetluszczanie sie.
organizm ludzki skrywa duzo tajemnic np pojawiajaca sie ciemna linia na brzuchu tak i moze cos utrudniac chwytania farby
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko kobiety z wysokim ciśnieniem powinny uważać na kawę, ale również takie, które mają problemy z nerwami, sercem.
No i przepraszam bardzo - ja mam niskie ciśnienie i mam zakaz picia kawy od mojego kardiologa.
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem uzależniona od czekolady
![]() Bez niej czuje się beeeeznadziejnie. |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ciemna linia na brzuchu?
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam o tym, ze jeśli kobieta w czasie ciąży spozywa duze ilości alkoholu, to dziecko rodzi się uzależnione od niego. ale nie mam pojęcia, czy to się tyczy również kofeiny... w końcu ona jest też np w wielu napojach gazowanych np coli. jednak sama gdybym była w ciąży to odstawiłabym kawę. ewnetualnie sporadycznie słabiutką. zwyczajnie dlatego, ze nie chciałabym ryzykować. część źródeł mówi, ze można, część że się nie powinno. a nie chciałabym w żaden sposób ryzykować zdrowiem swojego dziecka. juz wolałabym,żeby przez kilka miesiecy częściej mnie głowa bolała, przeżyję
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
w czasie ciazy pojawia sie krecha ciemna od pepka w dol i chyba po ciazy znika http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

dodaje do torebki
Nie umiałabym zrezygnować z kawy
). Przypuszczam ze to wina hormonów, albo taka moja wątpliwa uroda

bez obrazy.
A myślałam, że to ja jestem uzależniona
ciągle mi coś mui wyskoczyć
Sytuacja absolutnie wyimaginowana, ale wapie, ze bys sie dla niego nie poswiecila