|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1232 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
|
|
#1233 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymaj się |
||
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Vanes sie pochwaliła swoim brzuchem 30 tygodniowym ;> na nowym jej wątku
![]() Mazianka musi być dobrze !!Ale śliczności nakupowałyście swoim dzieciakom kochanym
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( a startowałyśmy z tej samej wagi i z opisu mamy podobne sylwetki ).Mi to wygląda, jak "najedzony" brzuch , a nie ciążowy.
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
mazianka, pewnie,ze Cie pamietamy, co sie stalo? Co sie dzialo, mialas jakies objawy, opowiadaj nam tu bo sie martwimy.
anula, zazdroszcze zakupkow... oh mi jeszcze tyle brakuje kurcze , ktos tu pisal o swerterkach, a ja mam tylko jeden welurkowy komplet dla malego, czyli to pewnie tez za malo?volisia, gratki atiz, pokoj marzenie ![]() ciekawe co tam z Aliczka? No i gratuluje wszystkim dzisiejszych super wizyt siada mi komp , wiec jakbym dluzej nie pisala to sie nie martwcie, dlatego tak sie w postach w miare streszczam , bo nie wiem kiedy mu odwali i przestanie dzialac.. aj jak pech to pech, bede narzekac...
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Martulka, zartujesz? Ide szukac...
|
#1240 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatecek nie świruję niestety. Wszystko wszystkim, można zrozumieć, ale ścieme na żywca walić to przegięcie moim skromnym zdaniem
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka u nas w firmie wogóle nie dają RMUA, ale jak poprosiłam bo chciałam iść do lekarza to dali (a podobno mieli dawać tylko jakieś zaświadczenia). Dostałam już jedne RMUA z okresu kiedy jestem na L4, ale stare. Już wogle się w tym pogubiłam, ale ja jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Mam nadzieję, że u lekarza nigdy nie będę miała problemów i że przyjmą mnie do porodu
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, a u nas coś na chacie się ze światłem dzieje. Mruga tak jakby się miała żarówka za chwilę przepalić. A co najśmieszniejsze, że raz działa a raz nie działa światło. Raz świeci mocno a raz bardzo słabo. I tak w całym domu. Trza będzie elektryka wezwać. Aż się boję, żeby nic się nie zjarało
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
o boże...
brzuch vanes ![]() jeśli to wszystko jest prawda i ona jest w ciązy w 30 tyg to sądze ze powinni nakręcić o niej program... przecież jak porównam do mojego też 30 tyg to ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- a gdzie wy wszystkie jestescie??? cicho tu dziś aż dziwnie ![]() ja sobie siedze z farbą na odrostach, wziełam sie za siebie troche bo przez to siedzenie w domu wygladam jak stara kwoka! masakra zaniedbany babsztyl ze mnie... ale zmienie to plan na dziś to skonczyc farbowanie wyskubać brwi zrobić manicure... no dobra nie bede sie przemeczac jak zrobie to to bedzie i tak super
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Ladna dzis pogod, myslalam, ze na spacer sie wybiore ale cos mnie strasznie kluje w pachwinie. Czy to wiezadla macicy moga byc? Co do brzucha vanes ksztaltem przypomina brzuch ciazowy, ale etap ciazy jak by nie ten. Ja mam wiekszy a ciaza 7 tyg mlodsza niz u niej. Wiem, ze kazdemu rosnie inaczej, ale jesli chodzi o ciaze to jak by nie patrzec kazdej kobiecie wytwarza sie lozysko, wody plodowe no i dziecko, ktore na tym etapie juz male nie jest. Przeciez to wszystko gdzies musi sie zmiescic nie? |
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuńki
staram się być na bierząco ze wszystkimi postami, ale nie mam siły nic pisać, bo sie pochorowałam.... mam gorączkę, katar i kaszel.... czuje się masakrycznie... mam kochane do was dwa pyt. bo nie mam sie kogo poradzić... jutro mam wizytę u gin i zastanaiwam się czy ona przepisze mi cos na to przeziębienie...będzie wiedziała co mi jest itd? czy musze iśc do internisty z tym?? bo nie wiem, co mam robic...czuje się fatalnie i nie chcę dzidzi zaszkodzić...che jak najszybciej się wyleczyć...bo jak ona nic mi nie da to bym jutro poszła też do drugiego lekarza...no ale juz sama nie wiem....muszę się zarejestrować.... a druga sprawa to...moje sutki i czym ew. je moge smarować...oliwką?? ![]() jestem z wami kochane...jak nie postami to myślami....po prostu mogę nie mieć siły na pisanie... dziękuję z góry za wszytkie odpowiedzi
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-02 o 18:20 |
|
|
|
#1248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przeziębienia - uważam, że lepiej udać się do internisty. Internista będzie wiedział, jakie leki może stosować ciężarna. No i leż w łóżeczki, kuruj się i wypoczywaj ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
. No ale o te rzeczy masz już do przodu |
||
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super zakupki! Na pewno nastrój masz od razu lepszy ![]() ![]() Przykrywka do butelek TT.. hmm! nie wiedziałam nawet, że coś takiego jest.. a po co to?? Kiedy się używa?? Podpowiesz..? Widze, że ty zakupiłaś nożyczki dla twojej księżniczki Ja właśnie sięzastaniam co wziąć, czy nożyczki czy obcinacz ![]()
|
|
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale teraz jak patrzę na Twoje zamówienie, to mogłabym jeszcze coś domówić hehehe
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Listopadowa można smarować brodawki oliwką? Bo ja czytałam ze nie można i zawsze je omijam.
Dziewczonka super zakupy, ja też planowałam kupić więcej rzeczy od jednego sprzedawcy na allegro, ale niektóre rzeczy wolałabym "pomacać", i tak się przybieram i za każdym razem rezygnuję
|
|
#1252 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczonka super zakupy
![]() Ja na dniach też będę zamawiać wyprawkę, więc pewnie kasy też sporo pójdzie. Ja właśnie zasiadłam i odpoczywam już dziś nic nie robię, mam dość. Tż nadal w drodze, ale puszcza sygnałki co jakiś czas więc jestem spokojniejsza. |
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale mam ubaw w domu
Mój TŻ wrócił od dentysty ( rwał zęby ) i dostał chyba głupiego jasia Śmieje się jak głupi od samego wejścia, z buzią pełną wacików Z opowiadania wynika, że chciał znokautować dentystęNa razie wygoniłam go pod prysznic i chyba położę wcześniej spać, aby jutro na badanie był w formie. Dziewczonka, my też będziemy kupowali u tego sprzedawcy ( listę mam już gotową ), tym bardziej, że on ma siedzibę w Bielsku i pojedziemy sobie odebrać osobiście wszystkie rzeczy ( nie trzeba płacić za przesyłkę ), a może przy okazji jeszcze coś dokupimy. A moja lista wygląda praktycznie tak samo, jak Twoja
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-03-02 o 18:51 |
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
A my poszlismy w mala drzemke poobiednia
![]() Dziewczonka dzieki ci ze tez nakupilas sporo bo nie mam teraz az tak gigantycznych wyrzutow sumienia Fajne te nozyczki Tommy, mialam tez je kupic, ale u nas byly tylko w zestawachw kosmetyczce z cazkami i takimi tam i stwierdzilam ze niepotrzebne. A te podklady poporodowe to po prostu takie wielkie podpaski nie? ja kupie chyba takie tu w aptece.kwiatecku ja jestem taka, ze kupie wszystko albo prawie wszystkow tym miesiacu i to pewnie zanim moja mama przyleci bo ja nie lubie na ostatnia chwile, choc moje psiapsioly kupowaly duzo rzeczy w ostatniej chwili albo po porodzie. a ja i tak wiem ze kupilam duzo za duzo, ale nic nie poradze, taka juz jestem anulinka ja juz w 31 szym i niby mi mowia wszyscy ze chudo wygladam, ale przy TAMTYM brzuszku tez wygladam jak slonica ![]() Lolka dziekuje za komplementy zakupowe chyba ci nei musze mowic, ze to ty mnie natchnelas swoimi zakupami![]() Listopadowa dziekuje, mam nadzieje ze wszystkie te zakupy sie przydadza ![]() mazianka pamietamy! nic sie nie martw o malego, bedzie dobrze, ja wazylam neicale 2100 jak sie urodzilam duzo za wczesnie i tez dalam rade musisz wierzyc ze bedzie dobrze![]() daisyy bede probowac dostac jednak to zwolnienie bo po dzisiejszych zakupach gdzie zmezcylam i zasapalam sie jak slonica nie wiem jak dam rade wysiedziec 8 godzin w pracy. mam nadzieje ze i ty dasz rade tydzien z szefowa a moze uda nam sie dalej na zwolnieniu pociagnac? kto wie:=)a koncert taki zespol co gra muzyke Pink Floyd, nie pamietam nazwy a TZ juz poszedl ![]() eweska ja w moich ciuchach ukladalam wczoraj znam wiec temat! A jutro ukladam po raz Nty ciuszki malej i ukladam rozmiarowo bo sie gubie ile czego mam, a ze juz uprane, to moze i poprasuje...ale obawiam sie ze nie wszystko bo zbyt wiele tegoa jak tam twoj TZ dojechal? a jak w ogole sie czujesz? camomile dziekuje za zakupowe komplementy, ja mam duuuuzo wiecej niz 3 bodziaki na 56....ale ja jestem walnieta, poza tym dostalam duzo uzywanych od znajomych ![]() co do sweterkow, mam kilka, ale glownie wieksze, male mam dwa dresiki i dwie bluzy bo mam po chlopcu znajomej ![]() ja kupuje na 62, ale mam sporo na 56 bo te norweskie 56 w porownaniu do PL sa duzo wieksze ![]() W ogole mam pytanie! co sadzicie o tym bujaczku? bo ja jestem w su,mie zdecydowana, ale musze poznac wasza opinie... http://www.youtube.com/watch?v=UAk2r...layer_embedded znalazlam dobra cene w necie, TZ tez sie zakochal i o dziwo kazal mi zamawiac, bo slyszal, ze sie takie bujaczki przydaja od razu po porodzie?!?! normalnie chyba mnei namawia na te wszystkie rzeczy, zebym mu pozwolila potem autko kupic hihi ![]() chyba dzisiaj zamowie..co myslicie? |
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim DZIĘKUJĘ za komplementowanie pokoiku.
Jak skończę na pewno zamieszczę zdjęcia ![]() Jestem z tego pokoiku dumna jak cholera !!! bo zawsze byłam lewa w plastycznych rzeczach - pierwszy rz się tak przyłożyłam. Mąż każe powiedzieć że on malował sufit i całe niebo. Więc go też chwalę.
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam nad kupnem zestawu dla dziecka. Znajduje sie tam miedzy immymi gruszka do noska, termometr elektroniczny, grzebyczek, cazki do paznokci, nozyczki itp. Zestaw bardzo mi sie spodobal tylko, ze duzo osob zchwala do noska fride a termometr widze, ze duzo osob kupuje taki smoczkowy wiec zastanawiam sie czy jest sens kupienia tego zestawu czy faktycznie lepiej zainwestowac w termometr-smoczek i fride i reszte tez osobno kupic. W sumie to cena tego calego zestawu wynosi mniej niz cena samego termometra-smoczka.
Mozecie mi dziewczyny doradzic co lepsze? |
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
I że wybrał kolory (dopowiedział jeszcze)
|
#1258 |
|
Moderatoreska
|
Anula ja dzieciowe ciuszki już poukładałam nawet nie wiedziałam że aż tyle ich mam
Dokupię tylko jeszcze śpioszki i kaftaniki na 62, 68 i koniec na razie z ubrankami, będę dokupywać później jak się urodzą, teraz to co mam na spokojnie starczy Mam sporo spodni, pajaców, body, bluzeczek na długi i krótki rękaw, cieplejsze sweterki itp.a ja czuję się bardzo dobrze nie narzekam, czasami poruszam się jak kaleka ale nie jest źle daję radę ![]() Zaraz porobię foty ostatnich zakupów i może synalm zrobi mi fotę brzuchola :P |
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, a to ja z kolei nic nie słyszałam, że nie można smarować oliwką brodawek
. Wydaje mi się łagodna, ale też lekarza o to nie pytałam![]() Lolka - ja Adriankowi obcinam paznokcie cążkami i to od urodzenia |
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabawnie musi wyglądać Twój małżonek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

(

02.08.2014
( a startowałyśmy z tej samej wagi i z opisu mamy podobne sylwetki ).

Czekamy na Ciebie fasolko

chyba ci nei musze mowic, ze to ty mnie natchnelas swoimi zakupami