Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 12:15   #1471
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

aliczka ta łapka na tyłku wymiata
no za duzo nie masz ,ale teraz to nadrobisz ,wierze w Ciebieu mnie sie juz półki w szafie u malego uginaja, nie iwm czy wszystko zdarzy ubrac i ubrudzic
a ten bujek za..bisty ale za ta cene to faktycznie malucha by sie kupiłopadłam jak napisałyscieo tym fiacie 126
ja juz obiadek ugotowałamteraz sie szykuje i jade ................ po paczki i jakies owocki
Stary 2011-03-03, 12:17   #1472
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dawdzić wagę, podnieść itd.
A ja nic na temat tych maskotek nie wiem
Te maskotki są super! Ja mojemu Dzidziusiowi na pewno taką sprawię. Mój siostrzeniec ma ich kilka, zwłaszcza jedną taką najukochańszą, usypia z nią i jest to jego ulubiona zabawka

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:19   #1473
izunia233
Zadomowienie

Witajcie pączusie

Ja jak na razie zjadłam 1 pączusia. No mojej Majeczce chyba nie posmakował bo się nie rusza

Śliczne te wasze ubranka Ja już nie kupuję bo mam ich tyle, że nie wiem czy zdążę założyć wszystkie.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:21   #1474
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Do kwietnia szybko zleci tak się wydaje, że jeszcze mieeesiać! A dzień za dniem tak ucieka, że zanim się obejrzysz będziecie wszystko o swoim maluszku wiedzieć

Gusia a ty od dawna w Dojczlandzie mieszkasz?
Pewnie, że zleci. Jakoś tak szybko mi czas w tej ciąży leci
W De mieszkam od lipca 2008.

eweska, Aliczka za zakupy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:23   #1475
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki
Ale miałam nadrabiania od wczoraj , ja dzisiaj spałam dobrze (nigdy więcej bezsennych nocy ), pogoda piękna, chyba w końcu wypiorę tą tapicerkę od wózka

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Zytus, dzięki za info. Muszę jeszcze podjechać do jakiegoś sklepu z X-landerami i to sprawdzić. Bo w tamtym, albo mieli nieskręcone dobrze, albo może rozregulowane przez ciągłe MACANIE, a ja przecież będę ciągle używać i padłabym, jakby mi to po miesiącu zaczęło tak latać
Mary ja mam używanego, rocznego Xlandera xa i nic nie jest poluzowane, rączka w każdej pozycji trzyma się stabilnie, więc to raczej nie od "macania" w sklepie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A więc przedstawiam Wam naszego kochanego MIŚKA

Waży 1110 g ułożony nadal główkowo....
Szyjka zamknięta.

Tak było wyraźnie widać buzie ze szok jaki pucaty hihi. Sliczny
Byłam pierwszy raz z Małżem, aż się biedy popłakał ze szczescia jak wyszliśmy hihi.

Ale fajnie
Cudowne wieści gratuluję syneczka

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuski

My już od 7 na nogach, czekamy z Pepe, aż się hormon wchłonie, potem śniadanko i jedziemy do Katowic na badania.
Proszę o
Po drodze jeszcze wstąpimy do mojej mamy po pączki
Już od wczoraj ograniczałam słodkie jedzenie, aby dzisiaj sobie pofolgować
Mój TŻ doszedł do siebie i niewiele z wczoraj pamięta

eweska, śniłaś mi się jadłyśmy razem lody

Miłego dnia dziewczyny.

Anulinka

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Grazin masz niezłą pamięć
tak, tak, TŻ dyżur ma i będzie dopiero późnym wieczorem
ale koleżanka się zapowiedziała to ją wykorzystałam w pączkowej sprawie

Chciałam Wam jeszcze pokazać naszego Julka
Ale śliczne foteczki

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
cześc kobitki

Jejku juz zjadacie pąki. Ja za jakąś godzinkę wyskakuje na miasto wiec kupie, chyba ze 20

dziewczonka, kurde twoja lista zakupowa z all jest naprawde super. Nie martw sie kosztami, mysle że w normalnym sklepie za tyle rzeczy dała bys 2 razy wiecej.
Kusi to allegor a ja jednak muszę pomacać niektóre rzeczy przed kupnem :/ Chociaż te antykolkowe to naprawdę nie drogo złapałaś
Wybierałam sprzedawcę, który większośc rzeczy ma najtaniej, zresztą sprzedawca był już polecany na forum

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Witam,
właśnie szamie śniadanie wczoraj byłam na wizycie i zostałam delikatnie zrypana od pani położnej Bardzo grzeczna kobieta ale jak chce coś powiedzieć to powie że niby na 2 tyg 2 kg to za dużo
Hehe uśmiechnęłam się i powiedziałam że i tak nie mam jeszcze połowy z tego co przy tyłam przy młodym. Co ja zrobię że mnie tak wszyscy rozpieszczają?!
A tak po za to wszystko ok tylko młody napiera główką bardzo na szyjkę i coś tam się zaczyna dziać lekarz aż z ciekawości musiał głowice usg przyłożyć do brzucha (a na ostatniej wizycie miałam). Sprawdził wody i niby ok. Ale powiedział, że mam duży brzuch tzn chodziło mu o całokształt bo obmacał i stwierdził, że już strasznie wysoko...
Ogólnie to pozytywnie mnie zaskoczył ale i tak nie sądzę bym urodziła przed terminem
No i mam naprawdę odpoczywać, hehe jak ja zamierzam dzisiaj okno trzasnąć bo już mi słoneczko wychodzi.
Wczoraj do Was zaglądałam ale też miałam pracowity dzień i się nie odzywałam.

Siasiek
ty mi się tu nie wygłupiaj tylko odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja już po śniadanku dawno, oczywiście pączek musiał być ekler jeszcze na mnie czeka wczoraj mój dziadek piekł pączki, to zjadłam 4

później wstawię zdjęcia ciuszków, jakie nabyłam od babki, u której kupujemy wózek. no i was nadrobię, bo cały dzień bez wizażu wczoraj był..........

a na wizycie wszystko wczoraj ok. przez 2tyg kolejne 2kilo doszło...... no ale najważniejsze, że wszystko w porząsiu a jutro z mężem mamy iść po 9 z położną oglądać porodówkę

miłego dnia
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Witajcie, ja już w domku

Glukoza wcale nie taka zła miałaś rację ddaaiissyy

Wyniki też ok. Na czczo 75, po godzinie 101 mg/dl Słodkie można nadal wcinać!

Waga 54,7 czyli przez miesiąc przybrałam prawie kilogram. U dzidziunia wszystko super, wymiarami odpowiada 24 tygodniowi, więc prawidłowo. Tylko główka troszeczkę mniejsza. Pytałam czy powinnam się martwić tą główką, a lekarka się zaśmiała i powiedziała, że oczywiście, że nie. "Poza tym Pani też ma małą główkę" usłyszałam No fakt- mam! Zapomniałam zapytać ile niunia waży Leży główką w dół, niestety buzi nie widzieliśmy bo leży tyłem. Te malutkie pięty

I nadal płeć nie potwierdzona. Wypięło się dupcią i nic nie było widać. Usłyszałam, że między nóżkami nic nie widać dzisiaj. Na moje pytanie czy będzie córunia, usłyszałam tylko, żeby jeszcze nie kupować różowych ubranek.

Jestem happy, że wszystko super, szyjka macicy też

Dziękuję za kciuki!!

I melduję, że jednego paczka już zjadłam
Ale wstydzioszek no, nie chce się ujawnic Dobrze, że wizyta udana

Cytat:
Następne USG mam 04 kwietnia na 9:00. Pierwszy raz będziemy serduszka słuchać Ja mam przeczucie na chłopczyka. W styczniu lekarka widziała niby siurka, ale w lutym no i dzisiaj nic. Więc nie wiem. Napisałam właśnie do morii żeby usunęła płeć na pierwszej stronie przy moim niku, bo może to zapesza hehe

Ale to, że nie poznałam dzisiaj płci nie powstrzymało mnie przed zakupami
Piękne zakupy , tygrysek wymiata
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:24   #1476
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Eweska, wow ale poszalałaś z zakupami
Ja tak dawno nic sobie nie kupiłam, że czuję się jak strach na wróble i ostatnia sknera, bo cały czas oszczędzam na dzidziusia Jednakże w ramach dzisiejszego święta zrobiłam sobie prezent w postaci Active C LRP, bo w końcu ciężarnej też się coś należy
Czasami się nalezy hehehe, dawno już nic sobie nie kupowałam a kilka rzeczy mi się pokończyło, więc trzeba było uzupełnić, a Sephora to tak przy okazji sms ze zniżką tak kusił mnie od kilku dni

Cytat:

Eweska taki maraton? o jeju Ty to faktycznie stworzona do ciąży jesteś Nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze tyle sił...

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

oj! tylko ostrożnie!
na prawde nie masz zadnej sąsiadki?
Pomalutku powieszę, sąsiadki takiej żeby mi powiesiła firanki nie mam niestety.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

eweska
apetyczny brzusio .

eweska - I CAŁE SZCZĘSCIE że w czymś jesteś leniwa - bo ja mam przez Ciebie mega kompleksy - to Twoja wina że jestem znowu w pracy sobie myśle: no tak, ona tyle robi a ja tyłek płąszczę - ide do roboty" widzisz? Twoja wina .

eweska - ależ poszalałaś z zakupkami :nunu: .

.

O kurde no to ja siadam na tyłku i nic nie robię
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:24   #1477
Lolka1212
Zadomowienie

Eweska zakupki

Uwielbiam jak fotki nowych zakupków wrzucacie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Te maskotki są super! Ja mojemu Dzidziusiowi na pewno taką sprawię. Mój siostrzeniec ma ich kilka, zwłaszcza jedną taką najukochańszą, usypia z nią i jest to jego ulubiona zabawka
Muszę coś poczytać na ten temat!

Catia
ale jak usypia? W rącze trzyma, tak?
Bo ja kiedyś myślałam, że to jest pod główkę i tak się zastanawiałam, ale ktoś to głupio wymyślił, że misiek na środku wystaje, a nie z boku ahhaha

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:26
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:26   #1478
moniqac
Zadomowienie

Dobra - wrzucam zdjęcia w dresach z domu wczoraj, na czarno zpracy - właśnie sobie pstryknęłam .

CIężko i ciasno mi, mam wrażenie czasami, że mi zaraz eksploduje brzuch .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30t3dc.jpg (111,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30t4dc.jpg (87,3 KB, 39 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:26   #1479
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie, że zleci. Jakoś tak szybko mi czas w tej ciąży leci
W De mieszkam od lipca 2008.

(..)
A to króciutko.. Ale pewnie juz pojechałaś z jezykiem na cacy obcykanym
Stary 2011-03-03, 12:27   #1480
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

O kurde no to ja siadam na tyłku i nic nie robię
bo CI uwierze .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:28   #1481
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Dobra - wrzucam zdjęcia w dresach z domu wczoraj, na czarno zpracy - właśnie sobie pstryknęłam .

Cięzko i ciasno?? Na pewno nie
Moniqac raczej pięknie i kształtnie !!!

Aaaaa... nie mogę się od wizażu odkleić!! Co wy ze mną robicie?!
Stary 2011-03-03, 12:29   #1482
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

dostałam w spadku taki chodzik i cały czas się biję z myślami, czy to będzie użyteczne
Bujaczka z huśtawką na pewno nie chcę, bo stwierdziłam że na co mi to. Jak dziecku się nie spodoba to tylko miejsce zajmie a kosztuje dwa razy drożej.
Młodemu się chodzik podobał, trochę w nim poskakał Zostaw może się przyda, nasz jak już zaczynał dreptać pchał go przed sobą
Cytat:

Hmm.. Siasiu ja właśnie tak bym chciała, żeby chociaż ten leżaczek póżniej jako krzesełko starszemu dziecku służył dlatego ta waga taka dla mnie ważna!
Głupieje już
A nie za dużo byś chciała??
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurcze...
poczulam sie jak bym nie miala co robic z pieniedzmi....

ja na przyklad nie rozumiem po co kupowac wozek za ponad 2000 zl
takze spoko, kazdy kupuje co uwaza
ja kupuje bujaczek z hustawka za 400 zl i basta
Każdy kupuje co mu się podoba przecież ale nikt nie mówi, że źle robisz.
Wiesz jak moja teściowa robi chałkę?? Jakoś napycha ją gorzką czekoladą, później moczy w jajku i obsmaża, chyba jeszcze pudrem sypie, jakie to dobre
Cytat:
.

ja jeszcze nic konsktruktywnego w pracy nie zrobiłam, oprócz zjedzenia 2 pączków - dziewczyny, przeraża mnie to ze tyle wpierdzielam . ale cóż.

zajrzę jeszcze - spróbuję wrzucić zdjęcie brzucha któe wczoraj robiłam, ale nie chce kabel od telefonu współpracować z laptopem - wybaczcie"skojarzyło mi się" .
Pączki dzisiaj najważniejsze a robota nie zając
Cytat:
No to daję foty zakupów
1-3 kosmetyki
4 fota miniaturki, gratisy do zakupów.
5,6 dla chłopców
7,8,9 dla mamusi :P
Brakuje mi tylko kwoty jaką za to wszystko zapłaciłaś
Dresiki bombowe

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:32   #1483
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie Szczególnie na tym z pracy. Taki elegancki brzusio

Cytat:
A to króciutko.. Ale pewnie juz pojechałaś z jezykiem na cacy obcykanym
A właśnie, że nie! Potrafiłam się porozumieć czy pójść bez stresu do sklepu czy lekarza. Jenak w urzędach to czasem i teraz dla mnie czarna magia. Jak przyjechałam do De, to od razu poszłam na kurs.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:35   #1484
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo zgrabny

Cytat:
Młodemu się chodzik podobał, trochę w nim poskakał Zostaw może się przyda, nasz jak już zaczynał dreptać pchał go przed sobą
racja, może się przyda do pchania

Poszłam do kuchni po pączka i wróciłam z truskawkami Jak macie blisko Kauflanda to są bodajże po 2,50
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:35   #1485
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
No to daję foty zakupów
1-3 kosmetyki
5,6 dla chłopców
No no poszalałaś z zakupami kochana , rewelacyjna ta koszulka bieliźniana na ramiączkach - też bym sobie taką sprawiła i buty z mojej z firmy

Cytat:

Ale pięknie i elegancko
Stary 2011-03-03, 12:37   #1486
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki
Ale miałam nadrabiania od wczoraj , ja dzisiaj spałam dobrze (nigdy więcej bezsennych nocy ), pogoda piękna, chyba w końcu wypiorę tą tapicerkę od wózka

Siasiek ty mi się tu nie wygłupiaj tylko odpoczywaj
Może tak już zostanie z tym spaniem, ładniejsza pogoda się robi i humorek może też na super się zmieni z wiosną i denerwować się nie musisz
A powiem Ci, że ja się właśnie wygłupiam. Jak zasiadłam sobie z pączkami i kawą tak jeszcze prawie nic nie zrobiłam
Ten wizaz tak wciąga
Cytat:

Pięknie i wcale nie jest taki duży jak na tego Twojego dużego chłopca. On już tam musi mało miejsca mieć.

It's not about anger
Stary 2011-03-03, 12:45   #1487
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Agus, no jasne że każdy ma inne potrzeby i przeznaczamy kasę na to co chcemy Wiadomo, że jedne z nas będą chciały przeznaczyć więcej kasy na taki leżaczek, inne na wózek, a jeszcze inne w ogóle nie kupią i też jest git

Idę chyba po drugiego pączka
Cytat:

agus - trzech idiotów z top gear skąd ja to znam - mój TZ jest ich fanem... i tvn turbo

Cytat:
Dokładnie to samo u mnie! W Polsce to co zarabiam na półtora etatu, w Niemczech tyle samo za etat w euro ..czyli razy cztery! Szok
A poza tym mój zawód w DE jest bardziej szanowany i poważany heheh u nas czuję się niedoceniana buahahah

Ddaaiissyy jasne, że dam znać Chcę też w wózkach się zorientować.. pojeździć po sklepie, sprawdzić wagę, podnieść itd.

A imię nadal nie wybrane!! Ciągle trwają negocjacie..
Ja chcę Jasia, a mężula upiera się na Filipa i Mateusza.. Ja nie ustąpię!!!!

Agus87 jasne, każdy bierz to co chce i nie ma co tu debatować!

A chałce może jeszcze trzeba dać czas..

Do kwietnia szybko zleci tak się wydaje, że jeszcze mieeesiać! A dzień za dniem tak ucieka, że zanim się obejrzysz będziecie wszystko o swoim maluszku wiedzieć

Gusia a ty od dawna w Dojczlandzie mieszkasz?
Cytat:
No to daję foty zakupów
1-3 kosmetyki
5,6 dla chłopców

Cytat:

A nie za dużo byś chciała??

Każdy kupuje co mu się podoba przecież ale nikt nie mówi, że źle robisz.
Wiesz jak moja teściowa robi chałkę?? Jakoś napycha ją gorzką czekoladą, później moczy w jajku i obsmaża, chyba jeszcze pudrem sypie, jakie to dobre

Pączki dzisiaj najważniejsze a robota nie zając

Dresiki bombowe
oo dobra chałka

przyszla posciel
ładniejsza niz na zdjeciu
Stary 2011-03-03, 12:46   #1488
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

jeszcze Ci nawet Monia widzę pod brzusiem identyfikator dynda w stroju służbowym
O kurcze... racja, przeporwadzka.. a nie chcesz sobie choc 2 - 3 dni wziąć wolnego na ogarnięcie tego po przeprowadzce ? tzn w cudzysłowiu ogarnięcie Rozumiem, że Ty pokazujesz paluszkiem a TŻcik wykonuje polecenia
No to blizej masz Fashion House anizeli G.Jurajska? A dla mnie to nie problem zboczyć z drogi 3 czy 5 km i Grazin by tez miała blisko do Sosnowca choc to już pod Jaworzno chyba podchodzi ? I Siasiek bodajze tez okolice.. i na pewno jeszcze troszkę sie nas znajdzie

Masz rację, to przez Eweskę wracamy jak te bumerangi do roboty hihi.. no bo skoro Ona tyyyyyyyyyle może i to w ciązy bliźniaczej to my w pojedynczej rady nie damy

hej izunia Na mojej Gabi tez pączki chyba wrażenia nie zrobiły bo zjadłam 2 i cisza.... ale to dobrze, niech sie dziecko do słodkiego nie przyzwyczaja, bo po drugiej stronie brzusia nie dostanie
Teraz próbuję pobudzić ją kawką z mleczkiem

Lolka ta maskotka jest do miziania, przytulania się itp ale nie martw sie, gdybym nie poczytała to w życiu bym na to nie wpadła.
Jak pierwszy raz ją zobaczyłam to myślałam, że to taka pacynka co ją sobie rodzić na palec zakłada i przedstawienie dziecku robi

Eweska
ale zakupy przygarnęłabym co nie co i kupić STAY don`t STRAY !!!!!!!! raz go miałam i sie zakochałam.. zwłaszcza za jego uniwersalność Jest boooski
Czadowe te miniaturki ! opakowania Benefit ma genialne

Loluś... tak... mówię to z pełną odpowiedzialnością - WIZAZ UZALEŻNIA!
Ledwie oderwałam się od kompika aby wstawić wywar na zupkę ogórkową... teraz biję sie z myslami, jak tu znów z Wami na chwilkę sie rozstać bo utrzeć ogóraski kiszone

Princi, jak chcesz, to słoiczek kwaśniutkiej ogórkowej zaraz poleci do Ciebie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:47   #1489
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin: ser biały z ketchupem???? masakra.

.
to akurat wymysł cieżarnego męza Andziotka nie mój, ja sie pod serem białym z kepuczem nie podpisuje

Monia pokaz te zawieszki z okazji dnia kobiet

bardzo fajny brzusio

ja weszłam na wagę (po 2 pączkach, nie wiem po jakiego grzyba!!!) i urosłam, ale nie powiem wam ile

rozwazam kwestie czy nie wyrzucic wszyustkich ubranek dla małego ktore mam na środek pokoju i zaczac je segregowac. bo bardzo duzo dostałam i musze wybrac te najfajniejsze zobaczyc co mam co musze ew. dokupic.
przeraza mnie tylko jedno.
ze jak juz to wywale na środek pokoju to mi sie odechce
Stary 2011-03-03, 12:48   #1490
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Cytat:
bo CI uwierze .

Cytat:

Dresiki bombowe
O tym lepiej nie wspominać P
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No no poszalałaś z zakupami kochana , rewelacyjna ta koszulka bieliźniana na ramiączkach - też bym sobie taką sprawiła i buty z mojej z firmy

Ale pięknie i elegancko
Stary 2011-03-03, 12:49   #1491
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy no nie mam tak dalego do fashion

ale musiałabym auto porzyczyc.

ps. daisy wejdz na klub bo sie tam doradzić chce:P
Stary 2011-03-03, 12:49   #1492
violisia
Zadomowienie

czesc
ja juz jednego pączusia zaliczyłam po poludniu do kawusi kolejny

Cytat:
Napisane przez elis5 Pokaż wiadomość

A kasa na wózek się przyda,bo chyba już niedługo zamówimy, więc się pocieszę nową furą. Myślę jeszcze tylko nad kolorkiem, bo tak mnie czarny korci.....
http://www.kajtus.pl/Jedo-3w1-FYN-4ds-FREELINE-2011-fotel-Young-Profi-Plus-p1160.html
Poradźcie, który kolorek 163, 189, 200?
ja kupuje ten sam wozeczek

z tych 3 wybralabym 163

sama chce kupic taki grafitowy ciemny z zielonym albo jaki w jasne zolte paski..
Cytat:
boze jakie te wozki u was drogie
produkcja jest w moim miescie
ostrów wielkopolski
a moj znajomy pracuje w tej firmie i ten wozek moge miec za 1200 ze spacerowka, bez nosidelka...

jeden paczek zaliczony
ide szukac przepisu na chałke
nie odpuszcze
ja kupuje u nas za 1200zl, bez fotelika, cena tez super, w porownaniu nawet z allegro, te ceny faktycznie kosmiczne..
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
No w 19 tyg powiedział że On tu bardziej widzi chłopca niż dziewczynkę ale może to być pępowina więc nie chce nic mówić, no a następnym razem Miśko się schował ale wczoraj ewidentnie pokazał siuśka

Hejo

Rozłożyło mnie na dobre, gardło boli, z nosa się leje i ta głowa Ajajaj.... Lecze się jak narazie ziołami szwedzkimi, tantum verde i jakimiś cytrynami i czosnkami ale jeśli do jutra nie przejdzie bede musiała jechać do lekarza...

-------> Dziewczyny czy Wy też na zjęciu USG macie napisane tydzien i dzień ciąży?? Bo normalnie powinnam zaczynać w soboe 28tydz a na zdjęciu wczorajszym pisze 28t 1d ale nic mi nie mówił ze termin porodu się przesunął.... Zawsze zgadzało mi się z tym co na fotce z USG, więc nie wiem już jak dalej liczyc?

3 pączki już na moim koncie
na usg tez zawsze mam napisany tydzien, zawsze sie roznil jednym dniem lub wcale od tego z miesiaczki, a na ostatniej wizycie, prawie o poltora tygodnia dzidzia wieksza ale moj gin 3ma sie tego z miesiaczkiale jak mala sie nei obroci to czeka mnie za 2 miesiace cesarka, bo gdzies na 4 maja sie umawiamy..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:50   #1493
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Masz rację, to przez Eweskę wracamy jak te bumerangi do roboty hihi.. no bo skoro Ona tyyyyyyyyyle może i to w ciązy bliźniaczej to my w pojedynczej rady nie damy

Eweska
ale zakupy przygarnęłabym co nie co i kupić STAY don`t STRAY !!!!!!!! raz go miałam i sie zakochałam.. zwłaszcza za jego uniwersalność Jest boooski
Czadowe te miniaturki ! opakowania Benefit ma genialne
Wstrętne baby

No proszę ja zaufałam pani konsultantce jak polecała Stay, nigdy go nie miałam, mam nadzieję, że również będę nim zachwycona
Stary 2011-03-03, 12:51   #1494
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
przeraza mnie tylko jedno.
ze jak juz to wywale na środek pokoju to mi sie odechce
To my bardzo podobne pod tym względem jesteśmy ja tak mam ze wszystkim A ostatnio jak swoją szafkę wywaliłam to po trzech dniach omijania ciuchów Tż je musiał poukładać bo ja chciałam wszystko do wora wrzucić

It's not about anger
Stary 2011-03-03, 12:51   #1495
Camomile
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie.
Maluszka nie dala mi znowu spac do 3ciej, za to potem sobie odespalam .
Wlasnie grzecznie zjadlam owsianke i pije kawke, albo raczej mleko z domieszka kawy ...

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Camomile - ja rozważam kupno 3 sweterków lub bluz (rozpinanych). I zastanawiam się też nad polarkiem. Albo kupię 2 sweterki i 2 polarki. Zresztą pewnie wszystko wyjdzie 'w praniu' - jak mała się urodzi. Nie wiem też jaka pogoda będzie.
Listopadowa, dzieki za odp .
W takim razie moich sweterkow poki co tez starczy.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Camomile, jeśli importujesz sobie Lacibios i Lactovaginal z Polski, to niewiele tam już tych bakterii w nich. Powinny być cały czas [nawet w transporcie] przechowywane w chłodnym miejscu, a transport z PL, to śmierć dla biednych bakterii. Jednym słowem, kasa wyrzucona w błoto
Nie wiem jak to jest z Lacto vaginalem, bo dawno nie uzywalam, ale na opakowaniu Lacibios Feminy jest napisane, ze do 10 dni mozna przechowywac w temp. pokojowej.

Zreszta ja te probiotyki importuje osobiscie , ostatnio w lutym, gdzie na dworze zimno, w samolocie w luku bagazowym tez, w domu trzymam je w lodowce. Wiec to raczej nie to, tylko po prostu jestem na nie odporna, podobno tak sie zdarza...
No a przed ciaza w ogole takich problemow nie mialam ((.

W kazdym razie wczoraj zaaplikowalam sobie lek no i dzis jest lepiej (mam nadzieje, ze tym razem na dluzej tfutfutfu).

Mary, Zytus, Matallewar, w ogole to wam zazdroszcze wczorajszego spotkania.
Tez jestem z W-wy, mimo ze od prawie 6 lat mieszkam tutaj, to do Warszawy mam duuuuuzy sentyment, i znajomych tam i rodzinke tez.

UK jest fajne pod wieloma wzgledami, ale mieszkam tu troche na takim zadupiu (za to fajny klimat, sosny, cisza i spokoj, niedaleko las itp. itd. wiec dla maluszka super) ale ze znajomymi jest tak srednio... Staram sie sobie sama zorganizowac jakos czas (a moze w przyszlosci przeniesiemy sie do miasta, mam nadzieje).

Takze Dorkabl, lacze sie z Toba w bolu, Ty chyba wczoraj pisalas, zes troche samotna.....

Ide nadrabiac zaleglosci czytelnicze, jestem na str. 43

Monia, bardzo ksztaltny brzuszek .
Tez mam nieraz takie wrazenie, ze eksploduje, szczegolnie wieczorem, po jedzonku z calego dnia .

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:52   #1496
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)

przyszla posciel
ładniejsza niz na zdjeciu
Już masz pościel?? super A którą w końcu wzięłaś? Ta z zielonym czy niebieskim?

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)

Lolka ta maskotka jest do miziania, przytulania się itp ale nie martw sie, gdybym nie poczytała to w życiu bym na to nie wpadła.
Jak pierwszy raz ją zobaczyłam to myślałam, że to taka pacynka co ją sobie rodzić na palec zakłada i przedstawienie dziecku robi

(..)
Hehe Ja pocieszam się tym, że nam mlodym i niedoświadczonym mamom takie gafy mogą na sucho uchodzić
Przy piątym dziecku będziemy już obcykane buahah

Ogórkową macie? Mniamii może też zrobię.. Dawno nie było Zresztą u mnie rzadko jest zupa.. ale dziś, czemu nie
Stary 2011-03-03, 12:53   #1497
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

zrobiłam zdjecia brzucha dla Was ale nie umiam wstawic
pomocyyyyy
Stary 2011-03-03, 12:54   #1498
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ale ciężko się od Was oderwac i zwlec....no ale idę wstawic tą pralkę, jak dzisiaj wyschnie wszystko do wózka to wstawie Wam wieczorem furę małej po liftingu (oczywiście na razie w wersji z gondolką, bo spacerówki już nie będę montowac).
Dzisiaj zjadlam tylko jednego pączusia - więcej nie mam , ale małż obiecał, że po pracy zabierze mnie na gyrosa - trzy dni już za mną chodzi Jak tłusty czwartek to tłusty
Stary 2011-03-03, 12:55   #1499
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki a powiedzcie jeszcze..

Wszystkie, wszystkie, wszystkie jesteście tu za pompowanymi kołami??

Ja - laik w temacie wózkowym - tak sobie myślę, że chyba jednak wolałabym wózek lżejszy, czyli automatycznie z piankowymi.. niz cięższy z pompowanymi..

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:59
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:58   #1500
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
To my bardzo podobne pod tym względem jesteśmy ja tak mam ze wszystkim A ostatnio jak swoją szafkę wywaliłam to po trzech dniach omijania ciuchów Tż je musiał poukładać bo ja chciałam wszystko do wora wrzucić

jakbym siebie słyszała
ale ja w sumie mam takie fazy, jak mam lenia to na potege ze nie chce mi się z piżamy z dres przebrac i moglabym sobie siedziec i patrzec przed sibie cały dzień
a jak mnie ogarnie mania sprzatania to robie wszytstko az padnę. i to robie tak dokłądnie wszysciuteńko, (np. jakis czas temu robiłam porzadki w piwnicy to aż tam odkurzac zaciągnełam i mialam czysciej niz w domu chyba
najgorzej jest jak padnę w trakcie fazy sprzatania... to wtedy zostawiam wszystko
i np odkurzacz rozłozony na srodku pokoju przez 3 dni kompletnie mi nie przeszkadza
okropne to jest

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Dziewczynki a powiedzcie jeszcze..

Wszystkie, wszystkie, wszystkie jesteście tu za pompowanymi kołami??

Ja - laik w temacie wózkowym - tak sobie myślę, że chyba jednak wolałabym wózek lżejszy, ale z piankowymi.. niz cięższy z pompowanymi..

:conf used:
ja chyba za pompowanymi, choc chyba wiekszego laika co do wózków niz ja to na tym forum nie ma

dobra ide te ciuchy sprzatac...

weźcie trzymajcie kciuki zebym nie straciła motywacji, to wam potem zdjecia zrobie i napisze co mam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości