TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 09:14   #1441
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

MEGI takie nitki robi sie nie koncowka do kremow bo za duzo roboty by bylo...ale jest takie fajne urzadzonko,taka praska.wyglada jak to do wyciskania czosnku...ale jest o wiele wieksze i wykorzystuje sie to do np robienia spagetti z lodow (zwyklych lodow do jedzenie)
i to by fajnie zrobilo Ci efekt tych kudlow... a barwniki praktycznie w kazdym sklepie dostaniesz...bo to barwnik zwykly do zywnosci

ECIA PECIA ojjjj ja chyba jeszcze dam sobie spokoj a Karinka i tak zasypia ze smokiem,pozniej go wyplowa,a w dzien bez

ANAKAZAR gratuluje kolejnego zabka my nadal tylko dwa

dziewczyny wstalam z zdartym gardlem.piecze mnie...i co teraz...co dobre na zdarte lekko piekace gardelkojakies babcine sposoby znacie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:25   #1442
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny wstalam z zdartym gardlem.piecze mnie...i co teraz...co dobre na zdarte lekko piekace gardelkojakies babcine sposoby znacie
Agnieszka dziękiMała przez 3,5 miecha miała tylko dwa,a teraz jak pisałam co tydzień wychodzi jej kolejny

Kurcze Libra podawała taką fajną stronkę z domowymi sposobami na takie sprawy.Ja nie wiem co można na gardło oprócz tabletek

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:28   #1443
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ANIAP oszzz to chyba dzis z nasza POP sie spotkalas i w piatek powtorka

przywracam do porzadku POP,ANAKAZAR,BAOBABEK,CIG I
Jakbym miała helikopter to bym chętnie do niej poleciała

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
Moja mala kocha smoka i poki co jej nie bede zabierac, jak bedzie kumala wiecej to wtedy sie razem pozegnamy ze smokiem. Zrobimy papa i takie tam....caly rytulal:P
Ja mała oducze jak bedzie miała tak z 1.5 roku i na jakimś wyjeździ szymka oduczyłam nad morzem , miał tak tyle zajeć że szybko padał i nie myślał o smoku

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Boziu - mój zamiast smoka ma mnie Staram się go usypiać bez, ale nie umiem. Babci daje się uśpić, ale jak widzi mnie to chce cycka i już

A teraz poważna sprawa, więc proszę o koncentrację.

Jak zrobić taki tort? Dokładnie w środku co i jak taki kształt? Jedynie co wiem, to jak zrobić lukier plastyczny, chociaż jeszcze nie wiem, skąd barwniki.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b00ff6cf7.html

http://www.tortmarzen.pl/tort-elmo

A w ogóle widziałyście gdzieś maskotkę Elmo? Albo coś innego? Igor bardzo lubi Elmo. A Elmo kocha rybkę i kredkę też
elmo można kupić na allegro i piżamki kiedyś widziałam
http://allegro.pl/elmo-duzy-70-cm-i1467804980.html
http://allegro.pl/listing.php/search...64&string=elmo

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Nie mam tego kanału... Nawet jakbym miała to bym się mocno zastanowiła nad puszczaniem Misiowi. Moja siostrzenica (5l) potrafi nie odejść od tv (właśnie MiniMini) przez cały dzień... I jest ryk jak tylko coś się od niej chce - mała księżniczka

Misiek nie ogląda żadnych bajek, czasem luknie na reklamy...

Ale Ci zazdroszczę tych nocek... U nas ani noce nie przespane ani zębów
Ja chcę się wyspać!!! Nie spałam dłużej niż 4h ciągiem od 11m-cy Dobrze że tz ma od jutra 4 dni wolne
MOja oglada bajki bo Szymek nie raz oglada ale on nie ma problemu z odejściem od TV mówie ze koniec bajek to koniec

Cytat:
MEGI takie nitki robi sie nie koncowka do kremow bo za duzo roboty by bylo...ale jest takie fajne urzadzonko,taka praska.wyglada jak to do wyciskania czosnku...ale jest o wiele wieksze i wykorzystuje sie to do np robienia spagetti z lodow (zwyklych lodow do jedzenie)
i to by fajnie zrobilo Ci efekt tych kudlow... a barwniki praktycznie w kazdym sklepie dostaniesz...bo to barwnik zwykly do zywnosci

ECIA PECIA ojjjj ja chyba jeszcze dam sobie spokoj a Karinka i tak zasypia ze smokiem,pozniej go wyplowa,a w dzien bez

woda z solą przepłucz , ja nie wiem czy to skuteczne ale moja mama tak robiła i jej pomagało
Stary 2011-03-03, 09:28   #1444
machaj
Raczkowanie

hej
yoonka to widzę że nie tylko mój taki spóźniony z prezentami ja cyfrówke dostałam na dzień matki też mamy alfe ale teraz częściej robię zdj cyfrówką... lżejsza i poręczniejsza jest... i zmieści sie do torebki, alfa niekoniecznie...

ja jestem zła jak cholera...
zła bo niewyżyta... no normalnie mała juz tydzień choruje i ciągle śpi z nami... a prędzej miałam comiesięczną (u mnie co3tygodniową:[) przypadłość.... wrrr...

powiedzcie mi jeśli mała ma kaszel i katar to mogę z nią wyjść na dwór?? dziś przynajmniej nie wieje tak jak wczoraj i przedwczoraj... a mała ostatnio na dworze była w pon... a przedostatnio w czw... no i ja też już z nią do głowy dostaje... ciągle siedzę w domu... wg teściowej nie mogę z nią jeszcze wychodzić bo strasznie wieje... (5 minut szukałam tego wiatru za oknem.. drzewa się nie ruszają a dym z kominów leci prosto do nieba)

ja też muszę nad tortem pomyśleć... my będziemy robić 2 roczki... jeden dla nas a 2gi w kościele z cała rodziną i chrzestnymi... będzie 15 os.. i ja chce zrobić w domu... zamówić catering ciasto ja upiekę i tort chce zamówić...
teściowa chodzi i jęczy że mamy tego w domu nie robić bo to tyle roboty bo krzesła trzeba znieść bo talerze trzeba mieć dla każdego... i że oni nam zapłacą za restauracje... ale ja się uprałam że w domu... to mi złośliwie powiedziała że mam się sama przekonać ile to roboty jak się robi imprezę w domu... obraziła się i poszła... (ale za pół godziny znowu przyleciała do nas... bo coś chciała)
ja wiem jak takie imprezy wyglądają w domu bo u mnie się często takie robiło.,. i nie było to jakoś bardzo uciążliwe... ale moja teściowa z tych wygodnych...
w ogóle dziś babcia mi dzwoniła że w sobote jest dzień teściowej... i że mam kwiatka kupić mojej... taa dobrze ze mam cały dzień zajęć... :P
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:41   #1445
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dusiaka- dużo zdrówka dla naszej choruszki
Cytat:
DUSIAKA duzo zdrowka dla maluszka
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dusiaka dużo zdrówka dla Oli
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Biedactwo Malusia niech wraca szybko do zdrowia

Dziewczyny... od kilku tygodni zastanawiam się nad założeniem bloga... w którym będę zamieszczać jakieś tam moje dziwactwa, tak myślałam żeby było jedno miejsce gdzie będą moje makijaże itp.. i tak się zastanawiam i zastnawiam i nie wiem. W sumie nie lubię pisać i lać wody... i boję się że to niewypał będzie, bo tyle jest blogów że mój to gdzieś zniknie ...
Wszystkim dziękujemy
Nocka była lepsza bo nie było gorączki. Wymiotów nie ma, została tylko luźna kupa. Rano przed moim wyjściem do pracy zrobiła taką, że bez opowiadania szczegółów, zapierać musieliśmy już nie tylko Oli ubranka, ale też moją piżamę i dywan.
Dziadostwo kurczę, no, przypałętało się
Na szczęście humorek ma lepszy, już tak nie marudzi, tylko nie ma apetytu.

Ferrou - też uważam, że powinnaś spróbować. Ja bym chętnie zajrzała na Twojego bloga, bo w kwestii makijażu u mnie keipsko. No i masz ta lekkośc pisania, więc to już połowa sukcesu

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
U nas wyszedł 5 ząbek.3 ząbki tydzień po tygodniu poszły i co najlepsze nawet mała jakoś specjalnie tego nie odczuła.Nocki jak zawsze całe przespane.
Gratulacje
Cytat:
ja w ciąży piłam mleczko z jajeczkiem (żółtkiem roztrzepanym) i masełkiem - TŻ mi robił, mniam

A tak poza tym -tłusty czwartek. Wyczytałam dziś w sieci, że Polacy zjedza dziś w sumie równowartość ponad 400 mieszkań... Łolaboga, tyle kasy
A ja się trzymam i nie poddaję -w pracy dali nam gratisowe pączki, a ja nie zjadłam
Idę po jakieś owoce bo mi język ucieka, widok stale objadających się wokoło ludzi pączkami zaczyna mnie dobijać. Pewnie śniadania w pracy nie zjedzą, na lunch nie wyjdą, tylko tak będa mlaskać cały dzień

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:45   #1446
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
w ogóle dziś babcia mi dzwoniła że w sobote jest dzień teściowej... i że mam kwiatka kupić mojej... taa dobrze ze mam cały dzień zajęć... :P
To już wiem, czemu mama dzwoniła żebyśmy w sobotę przyjechali

Co do imprez u mnie też się często takie duże robiło w domu - moje i siostry "wesela" na ok 25os, wszystkie chrzciny, roczki, święta... U mnie rodzice i rodzeństwo z rodzinami to już 17 os. Chrzciny Michałka były na 22 os i robiłam je z siostrą i siostrą tz. Roczek tylko z siostrą będę robić. Zawsze dajemy radę bez problemu. U mnie tylko problemem jest brak tylu krzeseł

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:47   #1447
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Aga ja jak byłam w ciąży to na gardło robiłam napar z kory dębu i tym płukałam,woda z solą niby pomaga ale sól raczej wyżera więc chyba sie nie powinno.I mi zawsze łagodziło mleko na ciepło z masłem i miodem.

ja byłam też na mikrodermabrazji,fajna jest buźka po tym albo po tych maskach które po tym nakładają.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a jak ma sie problemy ze skora tzn od czasu do czasu luszczy sie strasznie np na powiekach i skroniach i pod oczami??
Mloda wydaje mi się,że jaknajbardziej bo ten zabieg właśnie polega na złuszczeniu naskórka,ale oczy się omija,więc powieki odpadają,tylko nawilżenie zostaje.

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ale cichutko...

Mamy pierwszą noc za sobą bez smoka. Ciężko było, mały płakał przez dwie godziny aż się dusił od płaczu Nosiłam go trochę na rękach, tłumaczyłam, że jest duży chłopiec i trzeba smokom powiedzieć papa. Serce mi pękało i chciałam się poddać, ale tyle już wytrzymał i jak nie teraz to i tak kiedyś musiałby się odzwyczaić, więc zagryzłam wargi i czekałam aż zaśnie. Teraz głowa mi pęka ale jestem konsekwentna Jeszcze parę nocek i będzie dobrze. Ciekawe tylko co sąsiedzi sobie myślą
EciaPecia twarda jesteś,ja kiedyś dawno próbowałam nie dac ale wygrał ze mną.Obecnie tylko jak usypia to ma ale chyba narazie tez nie będę mu jeszcze zbierać.Chociaż chciałabym żeby już się oduczył

Cytat:
Boziu - mój zamiast smoka ma mnie Staram się go usypiać bez, ale nie umiem. Babci daje się uśpić, ale jak widzi mnie to chce cycka i już

A teraz poważna sprawa, więc proszę o koncentrację.

Jak zrobić taki tort? Dokładnie w środku co i jak taki kształt? Jedynie co wiem, to jak zrobić lukier plastyczny, chociaż jeszcze nie wiem, skąd barwniki.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b00ff6cf7.html

http://www.tortmarzen.pl/tort-elmo

A w ogóle widziałyście gdzieś maskotkę Elmo? Albo coś innego? Igor bardzo lubi Elmo. A Elmo kocha rybkę i kredkę też
Elmo jest na allegro i są też takie fajne pluszowe fotele dla dzieci-elmo tez jest.

Ja tort zamawiałam nie lubię ani go jeść a tym bardziej zrobić

Ana u nas tez nie nejgorzej przechodzi ząbki jemu idzie kilka na raz,co wieczór smaruję dentinoxem.

Zdrówka dla Oli,niech szybko przechodzi.Dusiaka a może zrób jakieś badania kału skoro któryś to już raz, może jakąś bakterie ma co wywołuje wirusa.Oczywiście po wyzdrowieniu.
Ja dzisiaj już zjadłam pączka.

Właśnie-życzę Wam pączkowego obżarstwa jeden dzień w roku

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-03 o 09:52
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 09:50   #1448
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dień dobry
Pewnie teraz w rankingu spadłam

No to jak nie gorączkuję, i już myślaalm że wraca do normy to dostałam @ gigant, żebym za dobrze sie nie poczuła po gorączkowym odwodnieniu, i jeszcze dzisiaj rozwolnienie normalnie ktos na mnie klątwę rzucił
Moja biedna sucha skóra

Więc raczej będe tylko czytała od czasu do czasu, bo niebardzo chcę smęcić

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Agnieszka na gardło najlepszy miód. Jak masz taki już twardy, to sobie na łyżeczke, i do ssania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:52   #1449
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pewnie śniadania w pracy nie zjedzą, na lunch nie wyjdą, tylko tak będa mlaskać cały dzień
Stary 2011-03-03, 09:55   #1450
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Stracę czas... ośmieszę się... nie wiem... nie spodoba się to...

A w ogóle kolega dzisiaj dał mi namiary na fajną stronkę http://www.buliba.pl/ są tam różne piosenki, zabawy, gry itp itd dla dzieci w wieku 2-8 lat. Małemu puszczałam piosenki to oglądał i się cieszył
fajna ta strona juz jest w ulubionych

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

DUSIAKA duzo zdrowka

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
no aga nie dolacze nie tym razem....
trzymam kciuki za następny cykl
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:55   #1451
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Ferrou - też uważam, że powinnaś spróbować. Ja bym chętnie zajrzała na Twojego bloga, bo w kwestii makijażu u mnie keipsko. No i masz ta lekkośc pisania, więc to już połowa sukcesu
lekkość pisania? Ja to mam własnie z tym problem, że pisać nie potrafię... typowy ze mnie ścisłowiec.
Wczoraj coś próbowałam zrobić... kurcze, moja kreatywność wynosiła 0...

Super że już tam Mała lepiej się czuje

A ja już mam posprzątane wzięłam z niektórych Was przykład, sprężyłam się rano i w miarę ogarnęłam pokoje Obiadu nie gotuję bo coś tam jest zrobione.
Mały biega za kotem, czasami pomarudzi, dam mu później obiadek, pójdzie spać i na spacer. Jeszcze siebie muszę ogarnąć.
Stary 2011-03-03, 10:16   #1452
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dusiaczku ja pamietam jak bylam na diecie i ktos mi piwko proponowal albo pizze czy jakies mega dobre zarcie to sobie mowilam, ze nie bo to jedzenie jest zle i mnie pogryzie hehehehehehe no coz a ja sobie obiecalam ze jak nie bede teraz w ciazy to zaczynam od 1 kwietnia diete i chyba bede musiala tak zrobic, tylko wtedy znowu bedzie mi zal jak schudne i znow wtedy ciaza ...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

dusiaczku Ola wczoraj miala 11 miesiecy- GRATULACJE.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

wlasnie mama dzwonila ze kupila mlodej do ciuszkow na imieniny ta zabawke z lidla. Fajna jest 5 gier edukacyjnych, mala lubi takie rzeczy wiec radoche bedzie miala wielką.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:20   #1453
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny za rady...mam miod i to z pl taki ze wsi

a ja paczka nawet dzis nie zjem jest mi smutno i zle z tego powodu...
nie wychodze na spacer bo nie chce sie rozlozyc...a musze byc zdrowa bo jutro do szkoly ide i mam egazamin...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:34   #1454
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja byłam też na mikrodermabrazji,fajna jest buźka po tym albo po tych maskach które po tym nakładają.

.
.
Ja też byłam na mikor kilka razy i mi kosmetyczka powiedziała,że dobrze jest na to pójść raz np.dwa-trzy miechy
Ja też się zaopatrzyłam w dentinox i Camilie,ale jeszcze ani razu nie użyłam.
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dień dobry
Pewnie teraz w rankingu spadłam

No to jak nie gorączkuję, i już myślaalm że wraca do normy to dostałam @ gigant, żebym za dobrze sie nie poczuła po gorączkowym odwodnieniu, i jeszcze dzisiaj rozwolnienie normalnie ktos na mnie klątwę rzucił
Moja biedna sucha skóra
Rany Madzia co Cię wzięloTrzymaj się nam
Cytat:
.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

wlasnie mama dzwonila ze kupila mlodej do ciuszkow na imieniny ta zabawke z lidla. Fajna jest 5 gier edukacyjnych, mala lubi takie rzeczy wiec radoche bedzie miala wielką.
Darusia jak dobrze,że to napisałaś.Ja zapomniałam o tej kostce,a też ją chcę.Zadzwoniłam do mamy i ona też zapomniała,ale leci zobaczyć czy jeszcze jakaś została.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-03, 10:42   #1455
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ana wymiary sa 21 na 21

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

mala sie polozyla spac, to chwila spokoju, obudzi sie zje i na spacer i na sluzbe do dziadka bo musze pare spraw zalatwic.
A.Camus
Stary 2011-03-03, 10:43   #1456
megi-megi
Zakorzenienie

A gdzie Libra - specjalistka od ciast?
Jejku - jaka jestem skrzywiona przez te bajki na Mini Mini - właśnie - Igor ogląda tylko czołówki bajek - jak śpiewają, a później ma je gdzieś W każdym razie w "Niedźwiedziu w dużym niebieskim domu" jest taki tekst: "Gdzie jest zajawa, gdzie jest zajawa?" (ja wiem, bo oglądam całe bajki) i tak mi się skojarzyło: "Gdzie jest Libra, gdzie jest Libra?"
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:34   #1457
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Heloł
Właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Zosia zasnęła jeszcze przed wyjściem później się obudziła i tak chodziłam, chodziłam że znowu zasnęła.

Pączków jeszcze nie kupiłam chyba zadzwonię do Tż żeby to uczynil. Wprawdzie ja od 1 marca nie jem słodyczy ale 1 pączek musi być .

Co do smoka to Zosia ma tylko do spania i w razie marudzenia dziennego. Ja myślę (mam nadzieję) że w jakimś momencie sama go odrzuci tak jak to zrobiła z cycorkiem. Jak nie to zdecydowanie później się tym zajmę

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
U nas wyszedł 5 ząbek.3 ząbki tydzień po tygodniu poszły i co najlepsze nawet mała jakoś specjalnie tego nie odczuła.Nocki jak zawsze całe przespane.
To gratulacje

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ja jestem zła jak cholera...
zła bo niewyżyta... no normalnie mała juz tydzień choruje i ciągle śpi z nami... a prędzej miałam comiesięczną (u mnie co3tygodniową:[) przypadłość.... wrrr...

powiedzcie mi jeśli mała ma kaszel i katar to mogę z nią wyjść na dwór?? dziś przynajmniej nie wieje tak jak wczoraj i przedwczoraj... a mała ostatnio na dworze była w pon... a przedostatnio w czw... no i ja też już z nią do głowy dostaje... ciągle siedzę w domu... wg teściowej nie mogę z nią jeszcze wychodzić bo strasznie wieje... (5 minut szukałam tego wiatru za oknem.. drzewa się nie ruszają a dym z kominów leci prosto do nieba)

ja też muszę nad tortem pomyśleć... my będziemy robić 2 roczki... jeden dla nas a 2gi w kościele z cała rodziną i chrzestnymi... będzie 15 os.. i ja chce zrobić w domu... zamówić catering ciasto ja upiekę i tort chce zamówić...
teściowa chodzi i jęczy że mamy tego w domu nie robić bo to tyle roboty bo krzesła trzeba znieść bo talerze trzeba mieć dla każdego... i że oni nam zapłacą za restauracje... ale ja się uprałam że w domu... to mi złośliwie powiedziała że mam się sama przekonać ile to roboty jak się robi imprezę w domu... obraziła się i poszła... (ale za pół godziny znowu przyleciała do nas... bo coś chciała)
ja wiem jak takie imprezy wyglądają w domu bo u mnie się często takie robiło.,. i nie było to jakoś bardzo uciążliwe... ale moja teściowa z tych wygodnych...
Po
1: czas się wyżyć
2: ja bym poszła na spacer
3: u nas też zawsze imprezy odbywały się w domu. Zawsze były spore bo rodzinę mam dużą no i by się ludziska poobrażali. Teraz ograniczam listę gości do min. czyli rodzice i chrzestni (Zosi nie moi albo Tż ). Jak nikogo więcej nie zapraszamy to nikt też się nie obraża a nawet wręcz przeciwnie chwalą taki pomysł. Przy chrzcinach widziałam jaką mam oszczędność na domowym jedzonku , które wszystkim bardzo smkowało. Pewnie gdybym dysponowała nadplanową gotówką to bym zrobiła w restauracji ale przy takiej samej ilości gości.

Cytat:
A gdzie Libra - specjalistka od ciast?
Jejku - jaka jestem skrzywiona przez te bajki na Mini Mini - właśnie - Igor ogląda tylko czołówki bajek - jak śpiewają, a później ma je gdzieś W każdym razie w "Niedźwiedziu w dużym niebieskim domu" jest taki tekst: "Gdzie jest zajawa, gdzie jest zajawa?" (ja wiem, bo oglądam całe bajki) i tak mi się skojarzyło: "Gdzie jest Libra, gdzie jest Libra?"
Ja włączam mini mini (albo reklamy) czasami jak się ubieramy - jest szybciej i bez płaczu.
Zosię też tylko czołówki interesują albo piosenki i rybka. Tak to ma je w nosie. Lubię Niedźwiedzia w dużym niebieskim domu
Stary 2011-03-03, 11:47   #1458
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

A Daniel najbardziej lubi ViVe albo Eskę i dupka chodzi bajki narzie są be

Jeszcze miałam napisac mówiłyście o przkąskach biszkoptach,ciasteczkach itd ja kupuję te paluszki zwierzątka dla dzieci lajkonika Danielek je bardzo lubi chrupać.
Stary 2011-03-03, 11:53   #1459
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my uciekamy na spacer
pozniej do krawcowej jade mame zawiesc i znow caly dzien zaplanowany
milego dnia zycze.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 11:55   #1460
EciaPecia
Raczkowanie

U mnie przekąski nie przechodzą, chyba, że psa zamknę w drugim pokoju bo tak to Adaś wszystko daje psu.

Byłam po mleko do kawki i pączki i nareszcie czuć wiosnę taką prawdziwą

Adaś też miał smoka tylko do spania, w ogóle w dzień mu nie dawałam, tylko na drzemki i na noc. Ale i tak ciężko to przechodzi... Pewnie byłoby łatwiej oduczyć go jak by już więcej rozumiał ale ja mam fisia na punkcie ząbków a on ma ich już 10 Smoki dosyć wyrzute i nie chcę mu już kupować nowych. Niby twarda jestem ale psychicznie wysiadam
Obciełam mu smoka i pokazałam, że zepsuty, może tak będzie łatwiej

A mój mało się interesuje telewizją, puszczam mu bajki ale on nie reaguje za bardzo. W sumie dobrze, bo za to TŻ uzależniony od telewizji ;p

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:01
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:56   #1461
sara 85
Zakorzenienie

my własnie wróciłyśmy ze spacerku, byliśmy też u koleżanki. Zosia wybawila się z jej synkiem i teraz śpi

My Zosi roczek robimy w domu. Ciasta upiecze mi mama, catering zamówiłam, tylko na ciepło musze zrobić jakieś dania, a nie mam wogole pomysłu. Chciałabym coś innego niż zawsze się robi ale nie wiem co;/ macie jakieś przepisy na dania na ciepło?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:12   #1462
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
my własnie wróciłyśmy ze spacerku, byliśmy też u koleżanki. Zosia wybawila się z jej synkiem i teraz śpi

My Zosi roczek robimy w domu. Ciasta upiecze mi mama, catering zamówiłam, tylko na ciepło musze zrobić jakieś dania, a nie mam wogole pomysłu. Chciałabym coś innego niż zawsze się robi ale nie wiem co;/ macie jakieś przepisy na dania na ciepło?
U nas zawsze największe wzięcie mają tradycyjne potrawy. Wszystko wszystkim smakuje ale później słyszę że np. rolady były najlepsze, kapusta taka pyszna itp. O nowościach to tak z umiarem no chyba że chodzi o sałatki.

I u nas w większości na uroczystych obiadach jest : rosół z nudlami (makaronem) rołada, kluski śląskie, sosik, i modro kapusta (czerwona).
Stary 2011-03-03, 12:13   #1463
ania p
Zakorzenienie

Ecia dziecko jeszcze nie pojmie że zepsuty nie bedzie pamiętało niestety
Ja dlatego czekam na rok z hakiem .
Narazie mi ten smok nie przeszkadza tym bardziej że jej zęby idą i nie wścieka się tak jak ma tego smoka .
Ale najlepsze u nas na ząbkowanie sa flipsy , gryzie i to jej chyba ulge przynosi , dziś już z pół paczki poszło , wyjdzie ząb pewnie będzie przerwa i tak do następnego
Stary 2011-03-03, 12:16   #1464
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
DUSIAKA duzo zdrowka
dziękujemy

Cytat:
lekkość pisania? Ja to mam własnie z tym problem, że pisać nie potrafię... typowy ze mnie ścisłowiec.
Wczoraj coś próbowałam zrobić... kurcze, moja kreatywność wynosiła 0...
Super że już tam Mała lepiej się czuje
Ferrou - a Ty na blogu będziesz wiersze pisać?
Z każdym swoim makijażem dodawałaś na wizażu super opis. Było prosto i jasno. Tu na naszym wątku tez nie zauważyłam, żebyś miała problemy z pisaniem

Cytat:
dusiaczku ja pamietam jak bylam na diecie i ktos mi piwko proponowal albo pizze czy jakies mega dobre zarcie to sobie mowilam, ze nie bo to jedzenie jest zle i mnie pogryzie
dusiaczku Ola wczoraj miala 11 miesiecy- GRATULACJE.
Darusiaa- już sobie wyobrażam tego pączka, który próbuje mnie zjeść
Dziękujemy za gratulacje. Na każdą prawie miesięcznicę Ola szykuje mamusi niespodziankę - a to nowe ząbki, a to właśnie biegunki. Dokładnie miesiąc temu miała poprzednią jelitówkę. Aż strach się bać co się nam przytrafi na roczek
Cytat:
a ja paczka nawet dzis nie zjem jest mi smutno i zle z tego powodu...
agnieszka- witaj w klubie, zrób tak, jak ja -wyobraź sobie, że ten brzydal pączek chce Cię zjeść

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:19
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:16   #1465
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas zawsze największe wzięcie mają tradycyjne potrawy. Wszystko wszystkim smakuje ale później słyszę że np. rolady były najlepsze, kapusta taka pyszna itp. O nowościach to tak z umiarem no chyba że chodzi o sałatki.

I u nas w większości na uroczystych obiadach jest : rosół z nudlami (makaronem) rołada, kluski śląskie, sosik, i modro kapusta (czerwona).
o kluski sląskie fajny pomysł może zrobie z jakimś karczkiem albo czymś takim, u nas przeważnie na imprezach to jakieś gołąbki, bigos, krokiety

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 12:18   #1466
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja dzisiaj na obiad robię panszkrałt z żeberkami w sosie już mi cieknie
Stary 2011-03-03, 12:20   #1467
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj na obiad robię panszkrałt z żeberkami w sosie już mi cieknie
a co to jest? pierwszy raz słysze taką nazwę

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 12:20   #1468
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
o kluski sląskie fajny pomysł może zrobie z jakimś karczkiem albo czymś takim, u nas przeważnie na imprezach to jakieś gołąbki, bigos, krokiety
No widzisz jak krokiety - to też barszczyk czerwony. Jest szybki i niewymagający.
Kluski śląskie to najlepiej smakują z czymś w sosie.
Możesz też zrobić strogonowa
Stary 2011-03-03, 12:23   #1469
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz jak krokiety - to też barszczyk czerwony. Jest szybki i niewymagający.
Kluski śląskie to najlepiej smakują z czymś w sosie.
Możesz też zrobić strogonowa
no też by mógł być strogonow albo bogracz

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-03, 12:42   #1470
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny u mnie jest 8 na plusie,do tego słońcegrzeje i jest naprawdę ciepłi i nie wiem czy małej wełnianej grubej czapki nie zmienić na bawełnianą wiosenną?jak myślicie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości