Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 14:58   #391
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

ale zrobiłam obiad - kurczaka na ryżu - z piekarnika....
zarąbiaszczy wrzucę przepis do klubu może któraś na niedzielę się skusi
Stary 2011-03-03, 15:01   #392
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Wrzuć koniecznie może ja się skuszę
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:02   #393
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja bym się nawet podjęła, ale nie mam za co. Bo jak wezmę kredyt na mieszkanie, tak ciężko będzie go podwyższyć o kasę na remont. Ok. mamy jakieś pieniadze odłożone, ale są one na samochód, na ewentualność stracenia pracy itp... nie chciałabym zostać z kredytem i nie mieć żadnej gotówki do dyspozycji.\

Dlatego w większości szukam w rynku wtórnym
u nas mało bardzo jest nowych mieszkań, kolega kupuje za 189tyś 38m. pokój z aneksem i sypialnia stan surowy, a my kupiliśmy większe za mniej i tylko dwa okna musieliśmy zmienić i panele w małym pokoju bo wszędzie kafelki nie super nowe ale nie też komunistyczne i szafa pod zabudowę w przedpokoju i meble w kuchni no i stół i krzesła teraz nasze jest dużo droższe i w gorszym stanie się takie klarują

Cytat:
na obiad w niedzielę będę u rodziców albo u teściów ale już brzmi smacznie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:10   #394
kliwia
Zakorzenienie

martucha ja mam przepis od mojej mamy na kurczaka z ryzem po kubansku tez z piekarnika zobacze czy masz taki sam przepisik

spacer zaliczony. kupilam zu w SH 2 tuniki z krotkim na pozniej z Nexta i taka bluzeczke z dlugim rekawkiem na teraz z napisem coreczka tatusia lub cos w ten desen ale po anguielsku
nogi mi odpadaja w kolanach.zawsze mialam z tym problem przy dlugim chodzeniu, przycuplam nad rzeka na lawce - oszukujac Zu ze dalej jedziemy ale sie kapnela i tylko 3 minuty siedzialam bosh co za dziecie wymagajce.

ide nadrabiac.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

martucha sie smiejesz, ale te orzechy to nie jest wcale glupia rzecz. i do tego wielokrotnego uzytku. soda i ocet powszechnie uzywana od daiwen dawna w gospodarsteach domowych, tak samo olejek herbaciany i lavendowy. Tylko z ta soda wlasnie u nas nie ma takiej sody gospodarczej, ja nie widzilam takiej w takim kilogramowym pudelku jak np w UK, ooo i jeszcze takie cudo do sprzatania jak Borax do nabycia w aptece

no ale fakt reni jusis i jej niektore zlote rady powalaja
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:14   #395
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja na obiad zrobiłam łazanki

maz wpadł na chwile przejazdem to mu naładowałam do pojemniczka ciepłych to zje z pracy z tesciem

znow mam twardy brzuch jak kamien..

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:27   #396
Gucia0987
Zakorzenienie

taka mała paranoja: http://dzieci.pl/chgid,11772386,page...at_dzieci.html

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:29   #397
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A ja na obiad mam spaghetti
Anika miałam Ci wcześniej napisać, ale zapomniałam. Jak oglądałam łóżeczko to obejrzałam sobie Waszą sesje ślubną w plenerze i mieliście tam gdzie i my, na zamku w Pławniowicach
Stary 2011-03-03, 15:34   #398
martucha84
Zakorzenienie

przepis wrzucony...

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha sie smiejesz, ale te orzechy to nie jest wcale glupia rzecz. i do tego wielokrotnego uzytku. soda i ocet powszechnie uzywana od daiwen dawna w gospodarsteach domowych, tak samo olejek herbaciany i lavendowy. Tylko z ta soda wlasnie u nas nie ma takiej sody gospodarczej, ja nie widzilam takiej w takim kilogramowym pudelku jak np w UK, ooo i jeszcze takie cudo do sprzatania jak Borax do nabycia w aptece

no ale fakt reni jusis i jej niektore zlote rady powalaja
cieszę się ze zakupy udane orzechami prać? sorki ale dla mnie to czary mary co te orzechy takiego robią? skąd mam pewność że coś jest doprane... zresztą co ja we wiosce w bieszczdach siedze czy jak? (nie obrażając bieszczad)
soda owszem ma właściwości czyszczące żrące, cytryna też ale ja jakoś nie widzę mamy mającej małe dziecko i ekologicznie szorującej kibel sokiem z cytryny bo taka mama na to nie ma czasu ani tyle cytryny - taniej kupić płyn taniej i szybciej..... ja jestem ciekawa ile ona z tych pomysłów sama wykorzystuje i czy siedzi włazience z małymi torebeczkami sody i cytrynką i poleruje wanne... bo jak powiedziałaś dużych opakowań nie ma.. wątpie - to tylko taki chwyt bo teraz eko jest trendy... kasa kasa i jeszcze raz kasa...
ale to tylko moje zdanie - podkreślam jak pisałam Guci kilka pomysłów jest po prostu normalnych - chusty super rzecz dla maluszka - pieluszki wielorazowe - jak ktoś ma ochotę spoko.. dostanie dziecka po urodzeniu mega ważne zgadzam się) ale na Boga.. cała reszta to brednie..

ciekawe jakby wejść jej niezapowiedzanie do domu i pod lupę wziąć te jej eko ile by zostało.. jak pisała śliwienka- w niej nie ma nic eko oprócz eko biznesu...

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
buhahahhaa kolejna super rzecz hahahahah rewelacja!!
"Jeśli nie masz czasu dla swojego dziecka, a ono ma trudności z zasypianiem, zaserwuj mu "przytulacz" "buhahahhaah pięknie pieknie.. nie skomentuje... brak słów..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-03-03 o 15:36
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:35   #399
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Paranoja to mało powiedziane. Zobaczyłam też te śpiochy z mopem, no bez przesady. Ta lalka do golenia też. Jak moga lalce dla dziecka dać włosy w intymnym miejscu masakra. Czego to ludzie nie wymyślą. Nie wyobrażam sobie kupić dziecku rąk do zasypiania.

Edytowane przez kwiatuszekk88
Czas edycji: 2011-03-03 o 15:38
Stary 2011-03-03, 15:37   #400
martucha84
Zakorzenienie

ręce do przytlania mnie rozwaliły - ale MOP buhahaha czy lalka do golenia..

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Paranoja to mało powiedziane. Zobaczyłam też te śpiochy z mopem, no bez przesady. Ta lalka do golenia też. Jak moga lalce dla dziecka dać włosy w intymnym miejscu masakra.
widzę że myślimy o tym samym...
szkoda tylko że co poniektórzy pewnie to kupują... ehsss brak słów...
Stary 2011-03-03, 15:37   #401
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Ok moja babcia ma genialny przepis, muszę go też od niej wyciągnąć, nie ma opcji żeby pączki nie wyszły
Chyba zaraz się wezmę za spisanie tego przepisu
Jednak nie... bo ktoś karteczkę wyrzucił, eh...
No nic mam drugą, ale niestety nie przy sobie, więc jakoś później

Cytat:
tragedia..

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-03-03 o 15:40
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:39   #402
martucha84
Zakorzenienie

ja się tylko zastanawiam kto wpada na takie idiotyczne pomysły...
Stary 2011-03-03, 15:40   #403
kliwia
Zakorzenienie

tu masz o orzechach
http://orzechypiorace.com.pl/

gucia ja ost mezowi mowilam ze mi by sie przydal do lozeczka taki wklad w ksztalcie anatomicznym - tak jak dziecko uspypia przy piersi, - czujesz czujesz? wtedy dziecku wygodnie ma fajna pozycje, a w plaskim luzeczku tragedia

ej a spiochy a z mppem bym dziecku zalozyla do froterowania podlogi
nie macie poczucia humoru
Stary 2011-03-03, 15:40   #404
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
ręce do przytlania mnie rozwaliły - ale MOP buhahaha czy lalka do golenia..

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

widzę że myślimy o tym samym...
szkoda tylko że co poniektórzy pewnie to kupują... ehsss brak słów...
Niestety znajdą się tacy rodzice dla których te rzeczy są super. Ręcę opadają.
Stary 2011-03-03, 15:43   #405
Ana***
Zakorzenienie

ooo kurdeee przenośne piersi dla ojców buhaha
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:45   #406
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
tu masz o orzechach

gucia ja ost mezowi mowilam ze mi by sie przydal do lozeczka taki wklad w ksztalcie anatomicznym - tak jak dziecko uspypia przy piersi, - czujesz czujesz? wtedy dziecku wygodnie ma fajna pozycje, a w plaskim luzeczku tragedia

Orzechy może i są, ale to jest kupa kasy. Ja bym 2 opakowania miała na 2 tyg.
Co do tych wynalazków to można się pośmiać, ale żeby z dziecka mop robić bez przesady. Co za ludzie to wymyślają.
Stary 2011-03-03, 15:51   #407
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ja się tylko zastanawiam kto wpada na takie idiotyczne pomysły...
nie mam pojęcia! Są ludzie, którym fantazji nie brakuje...

Cytat:
tu masz o orzechach

haha, proszę jak trafiłam w Twoje "potrzeby"

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Orzechy może i są, ale to jest kupa kasy. Ja bym 2 opakowania miała na 2 tyg.
Co do tych wynalazków to można się pośmiać, ale żeby z dziecka mop robić bez przesady. Co za ludzie to wymyślają.
Kwiatuszek, przecież to dziecko i tak się czołga po podłodze, to czemu nie ma być mopem przy okazji? przyjemne z pożytecznym

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:55   #408
kliwia
Zakorzenienie

martucha no przepis na kuraka podobny.
mojamama robi tak, ze smazy doprawionego papryka i pieprzem i ciutem soli kuraka, potem cebule, a na koniec na tym tluszczu obssmaza ryz z paczi na kilogramy. w garnku obok nastawia wode - wody 1,5szkl na szklanke ryzu. z kostka rosolowa i koncentratem pomidorowym.
kurak z cebulka i w mymieszanym z surowym ryzem, zalewa sie goracym sosem i do pieca
Tylko trzeba uwazac by garnek nie mial uchwytow plastikowych

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

kiwatuszek orzechy sa wielokrotnego uzytku

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

cytat z internetu:
1KG ORZECHÓW PIORĄCYCH WYSTARCZY 4 OSOBOWEJ RODZINIE DO PRANIA 2-3 RAZY W TYGODNIU NA AŻ 1 ROK!!
Stary 2011-03-03, 16:04   #409
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
tu masz o orzechach

poczytałam o tym ale mam mocno mieszane uczucia... bardzo mocno... szczerze mówiąc to średnio w to wierze... może faktycznie działają ale z całym szacunkiem dla używających nie spróbowałabym....

a to że wystarczają na rok to moim zdaniem mocne przegięcie... i to bardzo mocne...

dziecko - froterka - fajnie go opisali - dziecko nie będzie samotne będzie miało drobnoustroje z każdego miejsca w domu
Stary 2011-03-03, 16:33   #410
agus87
Zakorzenienie

anika sliczne lozeczko

a z tym cukrem to najlepsze jest, ze na 1 osobe nie mozna kupi wiece jak 10 kg np w marketach

a co do szynki
niech dobra szynka i kosztuje 40 zl za kg, ale bedzie SZYNKĄ
wole dolzyc pare zl i miec mieso a nie wode
a i tak wole taka szyne ze swiniobicia

a jak widze reni jusis, to mi sie noz w kieszeni otwiera....
cudak jednym slowem
Stary 2011-03-03, 16:37   #411
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
a jak wyskoczy eko mama Reni J. z jej złotymi radami to mi witki opadają a szczena to już nie mówię...
jeden jedyny raz dziś - wypowiedziała się o dobrym kontakcie z dzieckiem zaraz po urodzeniu - a tak to jedna wielka bzdura a nie rady... prać w orzechach i kąpać dziecko w mleku z piersi buhahaha
Jak się ma nianie i sprzątaczke to czemu nie

Moja szwagiera pracuje jako opiekunka u jednej takiej świrniętej pani. Pierze w orzechach (sama bym chetni spróbowała, bo po proszkach to mnie czasami tak swedzi skora, ze szok) a wszytskie eko płyny można kupić w sklepie (oczywiscie w plastikowych butlkach )

A ta lalka z włosami to nie żaden wynalazek, widziałam to w warszawskiej zachęcie, na wystawie jakiegoś noweczesnego artysty, którego nazwiska nie pamiętam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:49   #412
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

Ja zjadłam dziś 2 pączki i na tym koniec ze słodyczami

Iwka pogrzebanie basa robi się na ostatniej imprezie karnawałowej- pod koniec zabawy kilka osób przebiera się w kondukt żałobny-jest ksiądz, płaczki i panowie niosący trumne, a w trumnie bas jako symbol muzyki, która od tej chwili zamilknie na czas postu. Tu przykładowy filmik http://www.youtube.com/watch?v=9B3XEYQ8rAo
albo ten, jest krótszy http://www.youtube.com/watch?v=qeN_rKhbv9k

Wczoraj 10min przed zakończeniem aukcji all miało jakaś przerwę techniczną, i wszystkie aukcje które miały się zakończyć w tym czasie przedłużono o dobe więc dopiero dziś sie dowiem czy te perfumki będa moje

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-03-03 o 16:54
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:56   #413
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Ale się objadłam pączkami. Kupiłam sobie jednego w sklepiku szkolnym, potem poszłam do pokoju nauczycielskiego się rozebrać i po dziennik a tam pani z sekretariatu wpada i częstuje pączkami. Takie wypasione z toffi, obsypane orzechami . Zjadałam i poszłam do sali . Wpuszczam dzieci a tu mama z Trójki klasowej przynisoła dla wszystkich pączki z truskawkami w środku poszłam na obiad a do obiadu pączki Te z obiadu już zabrałam do domu + jeszcze dwa klasowe bo nie było 2 osób. A mąż kupił już rano 4 i tym sposobem mamy jeszcze 8 pączków do zjedzenia

Anika idę zobaczyć łóżeczko

Marta o ja.... ale rady eko mamy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:01   #414
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć

Ale nam goście zrobili psikusa - mieli jechać do Belgii i stamtąd do nas w czwartek, a zadzwonili koło 14, że będą w środę. No to moje plany leżenia legły w gruzach i trzeba było mieszkanie do stanu uzywalności doprowadzić. Zostają do niedzieli, więc nie wiem kiedy do Was zajrzę

żabcia wszystko piękniste
do nas goscie przyjezdzaja jutro i zostaja do niedzieli takze tez sie biore dzisiaj za sprzatanie

dziekuje

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Laski, właśnie mąż mi napisał że przywieźli pierwszą paletę cegły ale jestem "podjarana"
super

Cytat:

mrrr najsssss A co do dodatków jestem za ciemno fioletowymi
no wlasnie musze je dzisiaj znalesc
a tak mi sie z domu nie chce wychodzic

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nigdy nie mow nigdy

tez wlasnie musze to zrobic

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja sie wczoraj wkurzyłam na meza bo w maju lecimy do Pl i ja zostaje na cale wakacje i przy okazji mamy zamiar kupic mieszkanie , bo maz chce wracac. ( jeszcze nie zdecydowalsmy kiedy) No i zaczelam szukac mieszkan i znalazlam 4 no ale cena spora bo za 2000 ty to mozna kawalerke kupic. No i sie zaczeło ze 3500 - 4000 tys to kosmiczna cena ze tyle nie damy ( no tak to mówił jakby dla mnie ta kasa to była pestka ) i mówi ty chyba sobie sprawy nie zdajesz ile to jest kasy aaaaaa myslałam ze go zabije. I mówie słuchaj chcesz wracac to mieszkanie trzeba kupic nie ma dwóch zdan , małego nie chcesz bo za duza kasa na tak małe mieszkanie a duze tez nie bo za drogo bo z nowu w tej sytuacji mozna by dom postawic. Ale ja sie pyttam o domu to gadalismy juz milion razy i ziemnia tez jest droga .

I sie wku..... bo zawsze jest tak ze jak wracamy z PL on mówi Kochanie my musimy kupic mieszkanie w Pl nastepny wyjazd temu poświecamy , a jak sie zbliza wyjazd do on znowu zaczyna swoja śpiewke no szlag mnie trafia !!!!!!!!!!!!!!

Macie jakis przepis na chrust ??
mam nadzieje ze jakos sie dogadacie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
u mnie widziałam sally hansen i mam z nich chyba jeden lakier i odzywke tylko ze one dosc drogie są

..
no wlasnie tak myslalam .. bo u nas tez do tanich nie naleza ...

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
zaaaabcia śliczne obrazy u mnie też wisi taki "tryptyk" tylko mi siostra malowała
dziekuje

tez masz wzro kwiatow?

Cytat:
cześć
dziewczynki pojadłyście pączków? ja byłam w Lidlu i 12 sztuk zakupiłam i jak narazie jednego tylko wsysnęłam

Żabciu mój jest z weluru i powiem Ci, że jak na dwa lata użytkowania to jest ok, aczkolwiek siedzisko się brudzi wiadomo jest przykurzone...także jak zrobi się cieplej to planuję je wyczyścić, Wasze łatwiejsze w utrzymaniu czystości
dziękuję odnośnie mieszkania
u mnie narazie paczkow zero

ok dzieki nasze jest podobne do skory i obawiam sie ze beda sie spodnie odbijaly na nim

anika - ja nie widze lozeczka

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:04   #415
mona_ja
Wtajemniczenie

Anika łóżeczko cudniaste

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:06   #416
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a z tym cukrem to najlepsze jest, ze na 1 osobe nie mozna kupi wiece jak 10 kg np w marketach

a i tak wole taka szyne ze swiniobicia
No u nas też tak jest, że nie można więcej niż 10kg na osobę kupić.
A co do świniobicia to wiem coś o tym, bo mój mąż (dziwnie to brzmi, ale taki jego zawód) jest rzeźnikiem i mamy takie produkty. A jak czasem nie ma świni to kupuje mięso w pracy i robi kiełbaske i szynkę, uwielbiam takie prosto z wędzarni jeszcze ciepłe
Stary 2011-03-03, 17:16   #417
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika już Ci w k. odpisałam. Rewelacyjne

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:21   #418
zaaaabcia
Zakorzenienie

Anika - lozeczko rewelacja jak najbardziej naleza sie tutaj brawa dla Twojego maza Napewno wlozy w nie duzo pracy .... ale najwazniejsze ... duzo serca bo robil je dla swojej coreczki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:21   #419
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Rosette a ja to jest z tymi biletami? to nie jest tak że my mamy swoją pulę i możemy tylko ze swojej korzystać? kupując przez zagraniczną stronę kupujesz bilety z puli polskiej? czy jak? a to nie jest też tak że są sektorami podzielone żeby każda narodowść miała swoje miejsca itd? pytam czysto teoretycznie bo się nie znam..
no i to strona sprawdzona nie jakieś oszukaństwo jak wczoraj w tv mówili?

ktosia no młaśnie tak myślę o tym mleku i nie wyobrażam sobie tego.. może tylko trzeba szklankę dolać albo coś haha bo na całą wannę... to podziwiam..

to samo miałam pytać ale znalazłam
Po miesiącu takich zabiegów cycki do pasa

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
miły gest tatusia

(...)
Oj tak

Cytat:
(...)
Ktosiu dziękuję doczytałam, że Mała będzie miała na imię Marcelinka mam koleżankę ze studiów o tym imieniu, świetna dziewczyna

(...)
Miło to czytać Czytaliśmy opis tego imienia (nie wierzę w takie powiązania, ale chcieliśmy się pośmiać) i było, że Marcelina to "mały wojownik". Mina męża bezcenna A potem stwierdził, że z dużym wojownikiem (czytaj mną) dal radę to i z małym sobie poradzi.

Cytat:
No u nas też tak jest, że nie można więcej niż 10kg na osobę kupić.
A co do świniobicia to wiem coś o tym, bo mój mąż (dziwnie to brzmi, ale taki jego zawód) jest rzeźnikiem i mamy takie produkty. A jak czasem nie ma świni to kupuje mięso w pracy i robi kiełbaske i szynkę, uwielbiam takie prosto z wędzarni jeszcze ciepłe
Wiem co masz na myśli, mój dziadek był rzeźnikiem, miał swój warsztat obok domu i w każdą sobotę lecieliśmy z bratem do niego na kiełbaskę prosto z wędzarni albo kaszankę prosto z kotła Niepowtarzalny smak.
Stary 2011-03-03, 17:23   #420
kliwia
Zakorzenienie

a ja zapomnialam napisac, ze poszlam do jubilera zakupic sobie zlote kuleczki na wkrety. zaplacilam 126zl za 3 kolczyki - bo mam 3 dziury. od porodu nie nosze w 2 dziurkach kolczykow jakos zapomnialam wsadzic moje srebrne kuleczki - ale o dziwo mam w jednej dziurce - tej dodatkowej kolczyka hahaha, i jak osttanio chcialam je wsadzic to po chwili tak mnie te dziurki piekly i bolaly ze musialam wyjac, a nie chce zeby mi dziurki zarosly to musialam zakupic zlote
sobie sprawilam sama prezenta z okazji narodzin dziecka
i widzialam moj zarezcynowy pierscionek [bo tam kupowal moj mezu ] i j jak blyszzcal sie, szkoda ze moj tak nie blyszczy juz - teraz o tak go nie nosze, bo zaciaga tetowe pieluchy

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

a my dostalismy od ciotki ze wsi kielbase sloikowa z wlasnego uboju
ale oni juz sami nie robia, tylko oddaja mieso do rzeznika i on tam robi - doprawia i wedzi
i taka kielbase z przyprawami polsurowa ze sie po niej mega odbija!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości