![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: studiować dwa kierunki:)
Widzę,że dwukierunkowych całkiem sporo
![]() Ja zaczęłam od historii, mieliśmy tam pedagogikę,którą zawsze się interesowałam. Jakoś tak mnie podkusiło żeby zacząć również pedagogikę. Logistycznie to wygląda dość ciekawie, budynki są obok siebie a ja ciągle gdzieś biegnę. Z zajęć na zajęcia, z biblioteki na bibliotekę. Czasem mam dość, bo w zasadzie te studia pracy mi nie dadzą, ale co w głowie zostanie to moje ![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą o czym ty w ogóle mówisz , nie rozumiem twoich porównań ile się uczysz a jakie masz oceny ![]() ![]() Ja nigdy nie nie uczę się do egzaminu 2 tyg , bo nawet nie miałabym czasu ![]()
![]() |
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oczywiście ok, jeśli ty masz inny system pracy i u Ciebie się sprawdza to w porządku. Co do różności kierunków, trudności zaliczeń itp. - nie rozumiem co to ma do rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałbym dodać , że nic nie napisałam jeszcze o moim systemie nauki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Ja wam wszystkim goraco gratuluje ze dajecie rade na dwoch kierunkach - ja studiuje jeden i ledwo ciagnie- 2 poprawki przede mna ...
ale tak to jest jak jeszcze sie na 2 etaty pracuje... Czyli zyje na 3 etaty ![]()
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że różne kierunki mają różne wymagania. Ale nie o tym mówiłyśmy. Poza tym, z tego co zauważyłam, na tym wątku większośc z nas studiuje kierunki humanistyczno-społeczno-lingwistyczne - moim zdaniem są one równoważne jeśli chodzi o "trudność" i oceny (chyba nikt, kto się tu wypowiadał nie studiuje nanotechniki albo medycyny ![]() mmadzik - z pracą jest inaczej, tym bardziej z 2 etatami. Ooo, masz Białystok w lokalizacji! Jestem stamtąd, chociaż już tam nie mieszkam z racji studiów ![]() Edytowane przez abraxas2871 Czas edycji: 2011-02-16 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie uczę się tyle ile dany przedmiot wymaga , nie liczę zbytnio ile mi to zajmuje ![]() ![]() ![]() Zresztą mam gdzieś co mówią jednokierunkowcy , bo i tak mają podobne oceny jak ja mimo , że mają więcej czasu . Chociaż śmieszne jak porównują swoje oceny do moich ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
tez chcialam wyjechac na studia- niestety narazie mnie na to nie stac
![]()
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
no cóż, u mnie na jednym kierunku, gdzie nie robi się nic, wszyscy sapali, jakie to straszne, że trzeba czytać książkę-dwie co tydzień...
![]() ![]()
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
nic mi nie mow ja musze multum czytac- choc i tak tego nie robie
![]()
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Ja żeby wyrobić na obu kierunkach muszę przerabiać co najmniej 100 stron dziennie, ale oczywiście nie zawsze to robię, bo każdy ma prawo być czasem zmęczony czy tam w ogóle trochę wyluzować
![]() ![]() Ale 2 kierunki pomagają w nauce - człowiek jakoś się lepiej organizuje i jak już wpadnie w ten rytm nauki to zrobi wszystko co trzeba. A przy jednym kierunku miałam mniej na głowie i często przez to łapałam lenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za to dzisiaj dostrzegłam zaletę 2 kierunków - przepisywanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
A mnie nie chcą przepisać historii starożytnej!
![]() ![]() Jeszcze pisałam dziś jakiś tragiczny egzamin z rosyjskiej myśli politycznej - uczyłam się, może nie jakoś super dużo, ale wg mnie żeby zaliczyć ta wiedza powinna wystarczyć, ale babka tak sformułowała pytania, że nie wiedzieliśmy o co nas pyta i co mamy odpowiedzieć ![]() Jak będzie miała dobry dzień to może mnie przepuści... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o nowy semestr. W końcu mam plany. Na I-szym kierunku mam tylko poniedziałki i wtorki a na II-gim od poniedziałku od czwartku, a więc piątek wolny. To wielki sukces. Tylko, że wracać do domu będę koło 20-21... a już się od tego odzwyczaiłam przez poprzedni semestr.... Ale damy radę, w sumie i tak jestem zadowolona bo będę mieć czas na praktyki ![]() A więc od poniedziałku zaczynam ostatni semestr jako dwukierunkowiec... w sumie się cieszę, ale z drugiej strony to będzie koniec tej "wielkiej" przygody ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
Ale zazdroszczę Ci planu
![]() ![]() ![]() A ja siedzę co chwilę przed USOSem i czekam na cholerną ocenę z wczorajszego i stresuję się i irytuję jednocześnie, bo naprawdę bardzo bym chciała zdać - to jest taka tematyka zajęć co mi kompletnie nie leży i nie wiem czy kiedykolwiek będę w stanie wystarczająco dobrze opanować ten materiał ![]() ![]() Jeszcze dziś mojemu organizmowi coś odwala - cały czas chce mi się spać albo mam zawroty głowy i mi słabo. Weszłam na prognozę pogody i w Toruniu ciśnienie jest dość wysokie, więc albo to przemęczenie, albo skutki moich genialnych leków. A tyle mam rzeczy do zrobienia przez weekend... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
czyste szaleństwo, na dziennych mam wolne środy i piątki
![]() ![]() [ bo wstyd się przyznać, ale na wykłady jakoś mi nie po drodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie kolega też dwukierunkowiec zdenerwował dzisiaj. Uważa się za mądrzejszego od studentów prawa i twierdzi, że będziemy musieli płacić za drugi kierunek. Aż musiałam przejrzeć ten temat, żeby sobie przypomnieć konkretny zapis na podstawie którego doszłyśmy tu do wniosku, że nie będziemy płacić. Przez niego znowu mi nie wyszło rzucanie palenia
![]() ![]() I jeszcze się pochwalę - w poniedziałek zdałam poprawkę i został mi tylko egzamin połówkowy, który jest nieobowiązkowy, ale uznałam że korzystniej będzie do niego podejść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej mają ludzie, którzy zaczną swoje pierwsze studia np. w następnym roku. Bo jeśli w kolejnym roku (na swoim 2) będą chcieli zacząć drugi kierunek to ich niestety już limit obowiązuje - czyli mają taką sytuację jaką miałby obecny dwukierunkowiwec chcący zacząć za 2 lata czwarty kierunek. Czyli generalnie - my nie mamy się czym martwić, o ile nie planujemy jakichś spektakularnych zmian studiów ![]() No i gratuluję finishu sesji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź
![]() Hmm, to zaczynamy trzeci kierunek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poważnie - tak się wkręciłam w mój drugi kierunek, że zaczynam myśleć o rzuceniu pierwszego (żeby mieć więcej czasu na rzeczy związane z tym drugim). Ale z drugiej strony... szkoda mi 3 lat, które już tam zrobiłam. Więc chyba zostanę i jakoś go dociągnę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Też wciągnęłam się ostatnio bardziej w drugi kierunek i już mi się nie chce studiować historii. Ale jeszcze parę miesięcy do końca licencjatu, więc chyba wytrzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle to dziś wykładowczyni mnie uszczęśliwiła - nie wstawiła mi oceny do USOSa, i to akurat z przedmotu, który sobie przepisuję jako OGUN na drugi kierunek. Da się to odkręcić, ale ocenę wstawi mi "w drugim terminie" (zaliczyłam oczywiście w 1 i to na 5), a to prawdopodobnie zdyskwalfikuje mnie jako stupendystkę. No damn, muszę to teraz odkręcać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Hurra, dziś oficjalnie zakończyłam sesję i zaczęłam IV i VI semestr, bo w końcu oddałam indeksy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatni egzamin zdałam we wtorek, ale coś namieszali z programem na historii i muszę jutro biec do dziekana z podaniem, żeby nie mieć warunku. Większość mojego roku przez zamieszanie z wykładami monograficznymi będzie mieć warunek lub musi składać podanie o przepisanie wykładów nadprogramowych, jeśli takie zostały zrobione, bo się punkty ECTS nie zgadzają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Dziś prezydent podpisuje ustawę o płatnym drugim kierunku studiów....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ustawa wejdzie w życie z dniem 1 października?
![]() Bo chcę wziąć drugi kierunek, u mnie rok akademicki zacznie się 26 września i tak jak mówią panie w dziekanacie to jeszcze mnie ta ustawa ominie. Ale czy to prawda? Orientujecie się?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.