|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Asiu witamy u nas;* Razem damy rade!
![]()
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() miłegho i sloneczmego dniao Wam zycze ![]()
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Witaj Asia , cześć dziewczynki
Ja już myślę o jutrzejszym pączkowym dniu i kombinuję jak tu przemycić do diety ze 2 pąki. Trudno , najwyżej będzie skucha w limicie. póki co piję kawkę i szykuje śniadanie - takie jak wczoraj ( frankfurterki z Biedronki są pyyszne , a co ważne mają podana ilość kcal za sztukę.) Wczoraj nie biegałam, dziś też nie dam rady... przyziemne sprawy, porządki, zakupy. Ale poprawię się. Moja motywacja wzrasta, bo w czerwcu i lipcu mam śluby w rodzinie i muszę się czuć dobrze we własnej skórze na imprezie , no i warto się dobrze zaprezentować ![]() A dobra wiadomość jest taka, że mimo braku spadku na wadze , moja mama znowu załamała ręce, że schudłam, więc coś widać ![]()
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
zelki...dla chcacego nic trudnego
![]() A wlasnie,jutro tłusty czwartek..ja po prostu zamiast bułki do szkoły wezme pączka? i chyba tyle..nie mam innego pomysłu ![]() ![]()
![]() |
#1145 |
Przyczajenie
|
Właśnie ten Tłusty Czwartek
![]() A ile taki pączek ma kalorii? Bo w sumie jeden co by tam szkodził ![]()
![]() |
#1146 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
ja miałam w biuście 96cm, a teraz to wolę nie mierzyć
![]() ![]()
![]() |
#1149 |
Przyczajenie
|
Też tak myślę, jednego symbolicznie, ale rano, żeby przez dzień się spalił
![]() Cel, chciałabym w wakację być szczupła, wiadomo, jak się jedzie nad jezioro itp. Aczkolwiek w szkole mam wycieczkę pod koniec maja, dlatego do maja bym musiała schudnąć 10 kg ![]() Ale damy radę ![]() A Ty jaki masz cel? ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Masz rację ![]() ![]()
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 58kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
W sumie może i tak, ale 7 kg na pewno, tak 55 kg nie będzie źle
![]() Aczkolwiek o 50 marzę ![]() ![]() a ile ważyłaś wcześniej? A jeśli chodzi o ćwiczenia to jestem leniem:/ Gram w kosza i oprócz czterech godzin wfów mam trening trzy razy w tygodniu ![]() ![]() jeszcze mam taki problem, że mieszkam w mieście, ale małym i tutaj nikt nie biega, także raczej by mnie wyśmiali jakbym zaczęła w dresach po mieście biegać:P Ale siedzenie w domu bardzo źle na mnie wpływa, bo mam kuchnię blisko i co chwila o jedzeniu myślę ![]() ![]()
Miłość kpi sobie z rozsądku. I w tym jej urok i piękno.. Edytowane przez Asia1706 Czas edycji: 2011-03-02 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
Pączek to będzie ponad 500 kcal, zważyłam właśnie jednego , bo kupiłam córce- ma 100g właśnie...
odechciało mi się pączków Asiu , nie zakładaj do maja 10 kg, to zbyt szybkie tempo... nie masz dużej nadwagi ( co ja mówię , wcale nie masz) spokojnie pół kilo/ kilo na tydzień i będzie ok.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-03-02 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Przyczajenie
|
Masz rację
![]() ![]() A jutro chyba sobie zrobię dzień przerwy ![]() ![]()
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
jak mi pójdzie cokolwiek z biustu to chyba będzie wklęsły już teraz mam rekordowo małe piersi przy tak dużej wadzę, więc mam nadzieję że mniejsze już nie będą...
u mnie dziś 1400kcal bo zjadłam na śniadanie te naleśniki francuskie mniam a później mój TŻ upiekł przepyszną pizzę, ważył każdy dodawany składnik abym mogła policzyc kalorie i w 2 średnich kawałkach wyszło aż 620kcal, a pizza była robiona naprawdę w wersji dietetycznej mało sera i tylko light, chude mięsko dużo warzyw i mąka pełnoziarnista to ja się zastanawiam ile ja wchłaniałam kalorii jak chodziłam ze znajomymi na wypaśną pizzę z podwójnym serem salami i zjadałam pół dużej... ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() moja waga nie lubi się zmniajszac pomimo starań. Zobaczę w sobotę. Pamiętajcie wszystkie aby się zważyc ![]() A co do pączków to może zrobimy konkurs która zje najmniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do konkursu jestem za ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, można się przyłączyc?
![]() Mam 18 lat (18,5 właściwie ![]() ![]() ![]() ![]() Odchudzałam się już wcześniej, byłam na dukanie, udało mi się schudnąc ok.5kg w 3 miesiące, co jest strasznym wynikiem jak na tyle czasu wyrzeczeń ![]() ![]() A odnośnie jutrzejszego Tłustego Czwartku to mam zamiar zjesc jednego pączka bez względu na kalorie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() Taki niewielki faworek i 400 kalorii ? ![]() ![]() Ja jutro chyba nie wytrzymam i zjem ![]() I do tego w niedzielę rodzinny obiad u babci, będę musiała jeść ![]() Dwa dni odpadają ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę miłego Tłustego Czwartku! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Małe sprostowanie: jeden faworek ma ok. 90kcal, link, który podałam, odnosił się do porcji, czyli 5 faworków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Racja, faworki to zło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
witajcie w ten tłusciutki dzionek
![]() ![]() Juz kupiam pączusie ![]() ![]() Pozniej duzo cwiczonek oczywiscie by go spalic ![]() 3majcie sie dziewczyny, bo uprzedzam ze te pączki sie bardzo ładnie usmiechają w sklepie!!!!! ja kupiłam 3 a wrociłam sie po jeszcze 2 ![]() oczywiscie tylko 1 dla mnie, zeby nie bylo ![]()
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Rano w sklepie zewsząd atakują pączki- nie kupiłam żadnego , bo nie mam ochoty. Ale później nie będzie tak różowo, bo na pewno maż przyniesie po pracy, no i córa zamówiła 3 . Tymczasem kawka, śniadanko i lecę biegać . Zwykle biegam na czczo, ale tym razem nie udało się, wczoraj nie jadłam kolacji i dziś rano miałam mega ssanie. Dziewczyny, jak wam leci z biustu widocznie było tam sporo tkanki tłuszczowej, koniecznie ćwiczcie mięśnie piersiowe, najlepiej z obciążeniem, bo nie dość, że zmaleje, to jeszcze mogą zostać puste "woreczki"... to na razie , ciekawe kto wygra "konkurs " haha
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-03-03 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Napewno nie ja bo zjadlam 2 przed chwila, bo licze do wieczora spalic
![]() ![]()
![]() |
#1164 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Asiu, witam Cię i ja ![]() Jejciu... długo nie pisałam tu... Ale czytałam Wasze zmagania z dietą na bieżąco ![]() W weekend ostatni w domu byłam i miałam urodziny w rodzinie, i okres mi się pojawił... W sumie to wszystko sprawiło, że jadłam naprawdę wszystko, co kusiło... Ale w dużo mniejszych ilościach, niż dotychczas bym zjadła (np. 1/5 Snickersa, 1/3 kawałka torta, mniejsze porcje dań). I kaloriowo wyszło mi mniej więcej (bo trudno obce kuchnie sprawdzić co do kcal) tak: 25-02-2011 Pt 1545,90 kcal 26-02-2011 So 1670,45 kcal 27-02-2011 Nd 1259,15 kcal 28-02-2011 Pn 1327,66 kcal 01-03-2011 Wt 1132,99 kcal 02-03-2011 Śr 1104,93 kcal Z tym, że nie były to zbyt zdrowe jadłospisy... Szczególnie tam, gdzie niby dobrze z limitem... Np. wczoraj zjadłam rano drożdżówkę z serem, a potem wybrałam się na naleśnika francuskiego z serem żółtym, pieczarkami, kukurydzą i pomidorem, z sosem czosnkowo-koperkowym (ale takim rzadziutkim lekkim)... Ten naleśnik zawsze mnie zatykał, ale teraz jak jem mniej, to już w ogóle. Później wieczorem wmusiłam w siebie tylko kilka łyżeczek serka wiejskiego ze świeżym szczypiorkiem i solą, dużo piłam. No, ale 2 posiłki i 1100 kcal?! ;/ A ja dziś nie wygram zakładu :| Zjadłam 1,5 pączka i naliczyłam sobie 517 kcal. To było jako śniadanie i drugie śniadanie z kawą (koleżanka przyszła ![]() Nie żałuję, bo miałam moje ulubione, na marketowe, czy inne bym się nie skusiła. A teraz lecę po czerwoną herbatę ![]() A jak tam mija Wasz tłusty czwartek, babeczki? ![]() Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Czekam z niecierpliwością na rywalki
![]() ![]()
![]() |
#1166 |
Przyczajenie
|
Ja zjadłam 2
![]() ![]() Ja mam takie pytanie, bo tam mówicie o tej czerwonej herbacie ![]() Lepsza czerwona czy zielona ![]() ![]() ![]() Neffik w sumie z korzyścią, że jesteś leniwa, bo przynajmniej nie zjesz pączka ![]() ![]()
![]() |
#1167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja piję obydwie, ale częściej zieloną ![]() Zielona bardzo dobrze nawadnia, lekko reguluje przemianę materii przy regularnym piciu. Rano parzę ją krótko (2-3 minuty), wtedy troszkę pobudza i pozwala mi rozpocząć dzień bez kawy do śniadania (no, niewyspanie często zmusza już kilka godzin później do kawy), za to pod wieczór parzę o kilka minut dłużej, wtedy "niby" ma działanie uspokajające. Słabo zauważalne jak dla mnie ![]() Czerwona teoretycznie jest wskazana przy odchudzaniu, ale na mnie działała tak jak producenci herbat obiecują tylko na początku (później organizm się przyzwyczaił) i tylko przy piciu kilku filiżanek dziennie po każdym posiłku. Obecnie zieloną piję regularnie, a czerwona pomaga mi po jedzeniu cięższym. Po prostu, gdy przesadzę z porcją lub jem niezdrowe, czerwona herbata zmniejsza mi uczucie pełności i wzdętego brzucha... A może to moja psychoza? ![]() ![]() To moje odczucia, a jak jest z tymi herbatami u Was? ![]() Edit: Do mojego poprzedniego posta... Wiecie co? Ogólnie to jeśli któraś z Was pamięta to, co pisałam w zeszłym tygodniu, o tym, że pomimo zdrowej diety czuję się znów ciężko i mój metabolizm przystopował, to muszę Wam powiedzieć, że teraz się sobie bardzo dziwię. Otóż przez weekend jadłam dużo. Ostatnio zgrzeszyłam w limicie i nie jadłam 5 posiłków, a mniej i niezdrowe (wysokokaloryczne). Ale od kilku dni mam dobrą przemianę materii znów (!!!), po okresie czuję się znów lekko i mam wrażenie, że pomimo wszystko trochę mi ubyło ![]() Jaka szkoda, że nie mogę tego sprawdzić wynikiem wagi albo cm.... ![]() Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-03-03 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Napisałaś, że tak jak producenci obiecują, czyli tak mniej więcej co? ![]() Mam jeszcze takie spostrzeżenia, bo słyszałam, że przed jedzeniem nie pije się pół godziny, a po jedzeniu dopiero po godzinie można pić. Że nie można pić w trakcie jedzenia. Czy to prawda? I jeszcze jedno. Łyżeczka octu jabłkowego przed jedzeniem. Też to słyszałam. Na co to pomaga? I jak się zapomni można po jedzeniu? ![]()
![]() |
![]() |
#1169 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja mam szansę wygrac konkurs bo jeszcze jestem bez pączka
![]() Śniadanie: owsianka z rodzynkami i orzechami - 300kcal II Śniadanie: sałatka owocowa + chlebek wasa - 200kcal Obiad pełnoziarnisty makaron+sos ze świeżych pom.+pierś z kurczaka -499kcal Ja zjadam 1350kcal więc na podwieczorek mam zamiar wypic kawę i wafla ryżowego z dżemem 100kcal, a na kolację za 250kcal sałatkę warzywną z chlebkiem wasa. Teraz czeka mnie trochę pracy i mam zamiar powiczyc. Trzymam kciuki za bezpączkowe popołudnie ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
herbata czerwona dla mnie jest skuteczna szczególnie przed imprezą kiedy masz nadęty brzuch po za tym zwalcza apetyt a co do picia wody to się nie orientuję ja piję zawsze przed śniadaniem szklankę z cytryną a później nie patrzę czy po jedzeniu czy przed... ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Poissonivy a Ty gdzie się podziewasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() co do czerwonej herbaty to ja ja poprostu uwielbiam pije do sniadania po obiedzie i do kolacji.Ale najlepsza jest ta parzona. Jakos mi tak po niej dobrze ![]() A ocet jablkowy jest zdrowy i pomaga przy odchudzaniu. Zachecam do poczytania o nim. Nie zdrowy to jest ale normalny ocet ktory moze wiele krzywdy zrobic organizmowi. ja czasami pije ten jablkowy .Ogolnie nie chce sie tak jesc po nim . Ale smak ma okropny nawet z sokiem. Ja dzis zgrzeszylam jednym paczkeim i rurka z bita smietnka. ![]() ![]() ![]() bez obiadu jestem i raczej juz nic nie zjem wiec w limicie sie zmieszcze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.