Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 22:03   #3691
Malwina_89
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
nienienienienieieie! nie chce tego wyrwania jutro!
tak strasznie sie boje
ten ząb jest w dziąśle- nie całkowicie, widać go, ale lewa 8 wystaje jednak bardziej i chyba łatwiej byłoby ją "złapać" !!!!
poza tymw poniedziałek mam iśc na zajęcia i mam nadzieje, że mi opuchlizna zejdzie !!!!!!!!!!!!!
nie chcę Cię straszyć, ale do poniedziałku opuchlizna Ci raczej nie zejdzie. Trzecia, czwarta doba po ekstrakcji jest najgorsza, wtedy zaczynają się wszystkie najważniejsze etapy gojenia. Jeśli masz możliwość, lepiej przełóż ten zabieg, skoro w poniedziałek masz ważne zajęcia. Chyba że chirurg wystawi Ci zwolnienie a prowadzący je uzna

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 22:15   #3692
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Ooo! Aparatka - snowboardzistka! Tak jak ja Gdzie się wybierasz na dechę? Ja właśnie wróciłam ze Słowacji - weekend na Chopoku - polecam! Zresztą zapraszam to wątku "snowboardzistki" - gdzieś tu jest w pobliżu, w nartowym gdzieś

Sorry za offa ale musiałam
na pewno tam zerknę ale dopiero jak wrócę bo tera tyyyle spraw na głowie jadę do Włoch miejscowość Canazei

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudi_jaw Pokaż wiadomość
Wiatajcie;p Chciałam sie dołączyć do waszego grona Od wczoraj mam aparat stały metalowy na zębach i uważam go za zło konieczne Lepiej sie przyjmuje niż ekspander, który zakładałam kikla miesięcy temu, ale okropnie wygląda i boli;/ Wy tak wychwalacie te aparaty... Na początku też nie żylyście z nim w przyjaźni? Bo mam wrażenie że nigdy go nie polubie... Najbardziej sie boje że moje życie towarzyskie sie zawali Jeszcze orto nie pytała mi sie o kolor gumek tylko dała mi srebrne;( A moim zdaniem z mini aparat tak ciężko wygląda.
Ja Mój aparat polubiłam od momentu założenia a nawet i wcześniej Mam metalowy z ligaturkami

Przeczytaj poprzednie posty szczególnie te, na które odpowiadałyśmy Antarktydzie, która miała wątpliwości przed założeniem aparatu a My jej te wątpliwości rozwiałyśmy hehe :p szczególnie jeżeli chodzi o życie towarzyskie.....nawet można faceta znaleźć mając złomka na zębach

Ja przez tydzień od założenie miałam takie tkliwe zęby i nie umiałam ugryźć chleba, kebaba ale potem to przeszło, ząbki się rozruszały i jest oK
POLUBISZ GO, tylko następnym razem poproś o jakich kolor gumek bo to najlepsza frajda w tym całym prostowaniu i humorek Ci się polepszy )
pozdrawiam i głowa do góry
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 22:19   #3693
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
nie chcę Cię straszyć, ale do poniedziałku opuchlizna Ci raczej nie zejdzie. Trzecia, czwarta doba po ekstrakcji jest najgorsza, wtedy zaczynają się wszystkie najważniejsze etapy gojenia. Jeśli masz możliwość, lepiej przełóż ten zabieg, skoro w poniedziałek masz ważne zajęcia. Chyba że chirurg wystawi Ci zwolnienie a prowadzący je uzna
u mnie zwolnienie nie przejdzie (prawo.) musze byc mam 8-16.30 w tym 2 prezentacje akurat w pt pojde do tej babki u postaram sie umowic na jakis lepszy termin zebym miala chociaz z tydzien czasu.. Moze w następny poniedziałek lub środe wtedy do wtorku (22.02) moze mi sie wygoi i we wt mam zakladany aparat. Myslicie ze tydzien od wyrwania do zalozenia aparatu ma gore starczy? czy wyrwac juz po zalozeniu gory?
Stary 2011-03-02, 22:29   #3694
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie zwolnienie nie przejdzie (prawo.) musze byc mam 8-16.30 w tym 2 prezentacje akurat w pt pojde do tej babki u postaram sie umowic na jakis lepszy termin zebym miala chociaz z tydzien czasu.. Moze w następny poniedziałek lub środe wtedy do wtorku (22.02) moze mi sie wygoi i we wt mam zakladany aparat. Myslicie ze tydzien od wyrwania do zalozenia aparatu ma gore starczy? czy wyrwac juz po zalozeniu gory?
znam Twój ból, studiuję ten sam kierunek, u nas tez nikt nie uznaje zwolnień...

a wyrywasz ósemki na dole czy u góry (jeśli napisałaś, to przepraszam, ale nie doczytałam)?

Powiem Ci tak - ja po tygodniu nie mogłam jeszcze na tyle otwierać buzię, by nawet sobie zajrzeć do środka. Rana po ekstrakcji goi się długo, rana w kości około trzech tygodni. Powinno Ci się wszystko ładnie wygoić, zanim założysz aparat.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2011-03-02, 23:06   #3695
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
znam Twój ból, studiuję ten sam kierunek, u nas tez nikt nie uznaje zwolnień...

a wyrywasz ósemki na dole czy u góry (jeśli napisałaś, to przepraszam, ale nie doczytałam)?

Powiem Ci tak - ja po tygodniu nie mogłam jeszcze na tyle otwierać buzię, by nawet sobie zajrzeć do środka. Rana po ekstrakcji goi się długo, rana w kości około trzech tygodni. Powinno Ci się wszystko ładnie wygoić, zanim założysz aparat.
dzięki

wyrywam 8 na dole po prawej stronie, w takim razie postaram się umówić na 14. lub 15 marca zeby do 22.03 jakos sie wygoiło
Stary 2011-03-02, 23:18   #3696
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

wyrywam 8 na dole po prawej stronie, w takim razie postaram się umówić na 14. lub 15 marca zeby do 22.03 jakos sie wygoiło
a nie możesz założyć najpierw aparatu na górę, a dopiero później usuwać ósemki na dole? ja tak robię wyrywałam lewą dolną ósemkę 11 lutego (notabene do tej pory biorę antybiotyki, bo mam zapalenie okostnej:/) a drugą będę wyrywać 20 kwietnia a aparat na szczękę zakładałam 20 grudnia.

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2011-03-02, 23:41   #3697
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
a nie możesz założyć najpierw aparatu na górę, a dopiero później usuwać ósemki na dole? ja tak robię wyrywałam lewą dolną ósemkę 11 lutego (notabene do tej pory biorę antybiotyki, bo mam zapalenie okostnej:/) a drugą będę wyrywać 20 kwietnia a aparat na szczękę zakładałam 20 grudnia.
Zgadzam się, tak byłoby najrozsadniej, ALE moja orto upiera się zeby zrobic to "jaknajszybciejsieda" , bo dzieki temu moje zeby podobno beda mogly sie przemieszczac. Troche dziwi mnie ta teza, bo generalnie przyjmuje się, ze 8 bezposrednio nie wplywaja na wyniki leczenia orto., ok moga spowodowac, ze wada wroci, jesli nie wyrwie sie ich w ogole (bo np. sa zle ulozone, nie wyrosniete itp), ale zeby od 8 bezposrednio uzalezniac efekty leczenia?
Troche mnie to dziwi. Bylam wczesniej u 2 orto na konsultacjach zanim w grudniu zalozylam aparat na dol i wszyscy zgodnie twierdzili, ze 8 nalezy wyrwac, ale mozna to zorbic pod koniec leczenia gdyz nie uwzglednia się ich w realizacji planu leczenia orto.

Najlepiej by bylo jakbym zalozyla 22.03 i dopiero potem wyrwała. hm..
musze brac pod wage ze w maju sa egzaminy zerowe wiec szczerze mowiac to cale wyrywanie zebów tak mi pasuje , że :
Wlasnie ciekawe, czy ból po wyrwaniu w jakims stopniu uniemozliwia nauke..?

Btw. jesli faktycznie tak jest, ze wywranie 8 jest takie "istotne" to chce to zrobic wczesniej.
Bo aparat zakładałam 13.12 a mamy już marzec praktycznie, a jak dobrze pojdzie wyrwanie w kwietniu? Troche długo.

Juz sama nie wiem co o tym myslec.

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-03-02 o 23:45
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 23:52   #3698
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

Ja również w planie leczenia mam przewidziane wyrywanie 8 ale w kolejności najpierw aparat potem wyrywanie ;P

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 00:33   #3699
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, tak byłoby najrozsadniej, ALE moja orto upiera się zeby zrobic to "jaknajszybciejsieda" , bo dzieki temu moje zeby podobno beda mogly sie przemieszczac. Troche dziwi mnie ta teza, bo generalnie przyjmuje się, ze 8 bezposrednio nie wplywaja na wyniki leczenia orto., ok moga spowodowac, ze wada wroci, jesli nie wyrwie sie ich w ogole (bo np. sa zle ulozone, nie wyrosniete itp), ale zeby od 8 bezposrednio uzalezniac efekty leczenia?
Troche mnie to dziwi. Bylam wczesniej u 2 orto na konsultacjach zanim w grudniu zalozylam aparat na dol i wszyscy zgodnie twierdzili, ze 8 nalezy wyrwac, ale mozna to zorbic pod koniec leczenia gdyz nie uwzglednia się ich w realizacji planu leczenia orto.

Najlepiej by bylo jakbym zalozyla 22.03 i dopiero potem wyrwała. hm..
musze brac pod wage ze w maju sa egzaminy zerowe wiec szczerze mowiac to cale wyrywanie zebów tak mi pasuje , że :
Wlasnie ciekawe, czy ból po wyrwaniu w jakims stopniu uniemozliwia nauke..?

Btw. jesli faktycznie tak jest, ze wywranie 8 jest takie "istotne" to chce to zrobic wczesniej.
Bo aparat zakładałam 13.12 a mamy już marzec praktycznie, a jak dobrze pojdzie wyrwanie w kwietniu? Troche długo.

Juz sama nie wiem co o tym myslec.
wychodzi na to, że co ortodonta, to inna opinia.... Płacisz za leczenie grubą kasę, a nie możesz zrobić tak, jak jest lepiej dla Ciebie. Byłam u kilku ortodontów i każdy, łącznie z moim obecnym zakładał ekstrakcję ósemek PO założeniu aparatu, w trakcie leczenia, bo właśnie długo się goi rana, dla organizmu to też duże obciążenie, trzeba jakoś ogarnąć się po antybiotyku i ogólnym wycieńczeniu, łatwo wtedy złapać jakieś świństwo. A niektórzy muszą usunąć wszystkie ósemki...

A jeśli chodzi o ból po usunięciu... Ja tydzień po w ogóle nie byłam w stanie się uczyć, na niczym skoncentrować, tylko łykałam ketonal i spałam (jeszcze doszła u mnie gorączka 39 stopni). Pierwsze dwa dni pomagał mi na ok 8 h, od trzeciego do piątego na ok. 4 h, dopiero od 6 dnia znowu na ok 8 h. Ostatni ketonal wzięłam po półtorej tygodnia od zabiegu. Najgorzej jest wtedy, gdy lek przestaje działać, wtedy łykasz i godzinę gdzieś czekasz, zanim zacznie działać znowu. W ogóle ten czas najlepiej przespać. Dlatego pierwszą ósemkę usuwałam, gdy miałam "przerwę międzysemestralną" a drugą będę usuwać podczas przerwy świątecznej, żeby w ogóle nie musieć ruszać się z domu.

Tak to wyglądało u mnie. Nie wspominam tego najlepiej, ale jak widać, wszystko da się przeżyć mam nadzieję tylko, że następnym razem nie będzie tak źle

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2011-03-03, 08:20   #3700
viera
Zadomowienie

Malwina, to bylo zwykle usuwanie zeba, czy jakies rozcinanie dziasel itp.? Bo brzmi lekko przerażająco... (sorry, jesli nie doczytalam ;-))

Co ząb i osoba to inna reakcja, wiec tez nie sugerujmy sie, ze 'jak ktos mial tak, to na 100% ja też!'
Ileż się naczytalam strasznych opowiesci w necie... jej, bylam przerazona I jak?... 2-3 h PO lyknelam jeden ibuprom, nastepnego dnia tez jeden i tyle... I nie bralam antybiotyku... No i moglam otwierac szczeke i jeść normalnie (co mnie najbardziej cieszyło hehe;D). Usuwalam gorna osemke. Te dolne są gorsze?

aha, co ciekawe, na razie mam usunieta jedna osemke i po tamtej 'usunietej' stronie zeby sie przesunely do tylu(wrecz to czulam, lekki bol), musialy byc niezle stloczone przez osemke :/ moze ma to jakis wplyw na leczenie orto? ale to tylko tak gdybam sobie ;-)

Ale troche nie rozumiem dlaczego nie mozna zalozyc aparatu na gore a potem usuwac dolnych osemek... O_o Rozumiem jeszcze gora aparat i gorna osemka, bo moze byc problem z dostaniem sie do niej... ale dolna? Czy cos zle przeczytalam? ;-)
Stary 2011-03-03, 09:03   #3701
the_kasias
Zadomowienie

Skoro o 8-kach już mowa...

Moja orto śmiała się zakładając mi aparat (góra), że moje zęby chyba poczuły, że coś się zmieni, bo wszystkie cztery 8-ki zaczęły wychodzić na raz i może będzie trzeba pomyśleć o usunięciu tych na dole (czemu nie tych u góry również?)

Problem polega na tym, że średnio co 2tyg. któraś z tych 8-ek zaczyna dawać się we znaki. Akurat teraz jest ten okres, kiedy boleśnie wychodzi mi 8-ka na dole. Dzisiaj w nocy wstałam dwa razy po leki przeciwbólowe, bo jest to nie do zniesienia. W dni, które te 8-ki bolą muszę brać nawet czasem 6 tabletek!

Myślę, że może warto pomyśleć o ich usunięciu, jednak swojego orto mam w innym mieście i nie mogę się z nią na razie skonsultować. Myślicie, że mogłabym pójść tutaj w mieście do jakiegoś chirurga szczękowego i zapytać co o tym myśli?
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:26   #3702
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Malwina, to bylo zwykle usuwanie zeba, czy jakies rozcinanie dziasel itp.? Bo brzmi lekko przerażająco... (sorry, jesli nie doczytalam ;-))

Co ząb i osoba to inna reakcja, wiec tez nie sugerujmy sie, ze 'jak ktos mial tak, to na 100% ja też!'
Ileż się naczytalam strasznych opowiesci w necie... jej, bylam przerazona I jak?... 2-3 h PO lyknelam jeden ibuprom, nastepnego dnia tez jeden i tyle... I nie bralam antybiotyku... No i moglam otwierac szczeke i jeść normalnie (co mnie najbardziej cieszyło hehe;D). Usuwalam gorna osemke. Te dolne są gorsze?

aha, co ciekawe, na razie mam usunieta jedna osemke i po tamtej 'usunietej' stronie zeby sie przesunely do tylu(wrecz to czulam, lekki bol), musialy byc niezle stloczone przez osemke :/ moze ma to jakis wplyw na leczenie orto? ale to tylko tak gdybam sobie ;-)

Ale troche nie rozumiem dlaczego nie mozna zalozyc aparatu na gore a potem usuwac dolnych osemek... O_o Rozumiem jeszcze gora aparat i gorna osemka, bo moze byc problem z dostaniem sie do niej... ale dolna? Czy cos zle przeczytalam? ;-)
To była chirurgicznie usuwana ósemka (rozcinanie dziąsła, wiertełko, dłutko, szwy, itp.), która była całkowicie zatrzymana. I z tego, co ja wiem, dolne są o wiele gorsze od górnych.

Wiesz, ja nie mówię że każdy będzie miał tak jak ja... Ja zakładałam najgorsze scenariusze, żebby później ewentualnie się miło rozczarować. A że wyszło tak jak wyszło... :P

I ja musiałam brać antybiotyk, bo okazało się, że pod tą usuwaną ósemką jakiś stan zapalny miałam. I prawdopodobnie przez to tak ciężko przeszłam gojenie się rany. W ogóle okazało się, że mam teraz w tamtym miejscu zapalenie okostnej (taka twarda okrągła bulwa na policzku) no i znowu łykam antybiotyki i przeciwzapalne

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2011-03-03, 12:37   #3703
aniuska_90
Raczkowanie

Mam takie pytanie ;p Mam do usuniecia zeba poniewaz zabki nie mieszcza mi sie w busce na dole, i teraz pytanie lepiej usunac 8 ktora wyrasta jest zdrowa i nie ma miejsca zeby wyrosnac czy 6 ktora jest martwa, była robiona kanałowo i podobno widac na przeswietleniu ze jest zle zaleczona? Szkoda mi tej 6 i 8 tez ;p
Stary 2011-03-03, 13:06   #3704
malutkielfik
Przyczajenie

GG do malutkielfik
Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Hej Nie czytałam tego wątku i nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale mam pytanko Czy któras z Was może mi coś powiedzieć na temat lekarza ortodonty takiego, jak
Ayham Mohsin

z Rzeszowa? Czytałam, że leczy on metodą ClearAligner. Czy słyszałyście coś o tym?
Czy jest to skuteczne? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam!
Stary 2011-03-03, 14:31   #3705
Antarktyda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
Skoro o 8-kach już mowa...

Moja orto śmiała się zakładając mi aparat (góra), że moje zęby chyba poczuły, że coś się zmieni, bo wszystkie cztery 8-ki zaczęły wychodzić na raz i może będzie trzeba pomyśleć o usunięciu tych na dole (czemu nie tych u góry również?)
Te u góry rosną pod innym kątem, często nie mają wpływu na krzywienie się zębów. Jednak również są zbędne i z racji tego, że bardzo głęboko i pod fikuśnym kątem osadzone- bardzo trudno jest je umyć, a często jedzenie za nimi zalega, dlatego się szybko psują. Ja miałam konieczność wyrwania właśnie dolnych do aparatu, bo one ''wpychają'' się w miejsce pozostałych zębów i tym samym dochodzi do stłoczeń. Jednak chirurg jak i ortodontka uznali, że skoro już usówam dolne to i można górne zarazem, pomimo tego, że nie jest to konieczne, ale utrzymanie ich higieny jest uciążliwe i bardzo prawdopodobne, że kiedyś i tak musiałabym się ich pozbyć. Tak też zrobiłam. Usunięcie górnej ósemki trwa ok. 5 min., jak nie mniej. Natomiast tych dolnych, zatrzymanych to już dłużej...u mnie była to niecała godzina na jedną ósemkę. Zabieg niezbyt przyjemny ale bezbolesny

"

Edytowane przez Antarktyda
Czas edycji: 2011-03-03 o 14:32
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:49   #3706
BlackCat1990
Rozeznanie

zapisałam się 15.03 na godzinę 10. (wyrwanie 8 na dole po lewej stronie)
22.03 zakładam aparat na górę, mam nadzieję, że bedę w stanie siedzieć z otwartą buzią przez 1,5 h , a jesli nie to poprostu przełoże to.
W końcu największą wadę mam własnie na dole a góra to tylko kosmetyka.

POWIEM WAM SZCZERZE, ZE NIENAWIDZE SWOJEJ WADY I SWOICH ZEBÓW!
NIBY "NIC" A TYLE Z TYM PROBLEMÓW !!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007.jpg (16,9 KB, 111 załadowań)

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-03-03 o 14:50
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:24   #3707
the_kasias
Zadomowienie

Cytat:
22.03 zakładam aparat na górę, mam nadzieję, że bedę w stanie siedzieć z otwartą buzią przez 1,5 h , a jesli nie to poprostu przełoże to.

masz śliczne ząbki, kształt, kolor, układ też jest ok jeden ząbek z dołu wskoczy w łuk i już będzie ok
the_kasias jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:49   #3708
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the_kasias Pokaż wiadomość
masz śliczne ząbki, kształt, kolor, układ też jest ok jeden ząbek z dołu wskoczy w łuk i już będzie ok
DZIĘKUJE
Stary 2011-03-03, 16:30   #3709
xkarusx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniuska_90 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie ;p Mam do usuniecia zeba poniewaz zabki nie mieszcza mi sie w busce na dole, i teraz pytanie lepiej usunac 8 ktora wyrasta jest zdrowa i nie ma miejsca zeby wyrosnac czy 6 ktora jest martwa, była robiona kanałowo i podobno widac na przeswietleniu ze jest zle zaleczona? Szkoda mi tej 6 i 8 tez ;p
jestem w podobnej sytuacji tyle że mam dwie szóstki martwe (około 6 lat temu były leczone kanałowo, ale już się ukruszyły i wystają tylko kawałek nad dziąsło) no i zdecydowałam się na usunięcie tych szóstek, zamiast ósemek. ósemki się przesuną do przodu i będzie ok poza tym wyrywanie szóstek jest mniej bolesne od wyrywania ósemek (podobno). Czeka mnie to wszystko w kwietniu i dopiero później aparat na dół.
xkarusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:35   #3710
aniuska_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xkarusx Pokaż wiadomość
jestem w podobnej sytuacji tyle że mam dwie szóstki martwe (około 6 lat temu były leczone kanałowo, ale już się ukruszyły i wystają tylko kawałek nad dziąsło) no i zdecydowałam się na usunięcie tych szóstek, zamiast ósemek. ósemki się przesuną do przodu i będzie ok poza tym wyrywanie szóstek jest mniej bolesne od wyrywania ósemek (podobno). Czeka mnie to wszystko w kwietniu i dopiero później aparat na dół.
Mnie martwi tylko to ze te 8 podobno szybko sie psuja ;] No i bałabym sie bardziej wyrwac 8 jeszcze nie wyrosnieta bo uuu juz czuje jaki bol.
Skierowanie dostalam do wyrwania 6. Tak wiec musze sie tylko zapisac na usuniecie, ale nie powiem ze sie nie boje i z tym zwlekam;p Wczesniej mialam 5 usunieta na dole ktora wyrosla z boku dziasla. Ale nie bylo tak zle.
Stary 2011-03-03, 17:49   #3711
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniuska_90 Pokaż wiadomość
Mi orto powiedziała, że lepiej jak wyrwę 6 - mam podobną sytuację - muszę wyrwać dolną 8 lub 6 a 6 jest źle zaleczona i ukruszona a 8 całkiem dobra Wyrywam 6... a co do szybkiego psucia się 8 to chodzi chyba głównie o jej umiejscowienie i trudno dostępne miejsca do dotarcia szczoteczką

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 17:56   #3712
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:

trudno uwierzyć że na górze wszystko jest idealnie równo. a masz czasami wrażenie że ta dwójka ci wypadnie?

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:10   #3713
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
trudno uwierzyć że na górze wszystko jest idealnie równo. a masz czasami wrażenie że ta dwójka ci wypadnie?
mam takie wrażenie za każdym razem gdy: jem coś i patrze w lustro
ale orto i stom. stwierdzili, że "wbrew pozorom" (chodziło o jej nietypowe umiejscowienie ) to zdrowy mocny ząb ( ).
Oczywiscie jest taka ewentualnosć ze może wypaść za kilka lat jesli nic z tym nie zrobie i np. nie wyrwe 8, ktore prawdopodobnie sa przyczyną takiego stłoczenia.
Stary 2011-03-03, 18:12   #3714
Starlett
Wtajemniczenie

Zostały mi tyko dwa dni z aparatem

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:40   #3715
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
Zostały mi tyko dwa dni z aparatem
Łaa zazdorszczę! Chociaż z drugiej strony jak mi ściągną aparat, to pewnie będzie mi pusto bez niego
Stary 2011-03-03, 19:19   #3716
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
właśnie jak asystentka mi robiła, to zapytała o drugi kolor, ale wtedy nie chciałam. ale już chyba ze 3 wizyty jej nie widziałam.. zaczekam, aż wróci
mi wczoraj orto założyła na dole czarne a na górze (czerwone) miała mi asystentka zakładać (na mnie się uczyła je zakładać ). i ja tak się uśmiechnęłam szeroko, żeby miała dobry dostęp, a jej nie wychodziło. i w pewnym momencie ona taka 'co, śmiejesz się ze mnie że mi nie wychodzi? ' a ja zaczęłam kręcić głową, że nie

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:30   #3717
klada
Zakorzenienie

Dziewczyny te o ściągają aparat w niedalekiej przyszłości (czyt. są umówione za miesiąc itp): nie chcę was demotywowac, ale akurat za bardzo bym sie nie nastawiała. Ja ściągałam od września, efekt? Dół ściągnięty w paźdierniku, góra koniec lutego...
Bo to szpara się zrobiła, bo to trzeba utrwalic coś...

Ale oby z wami było inaczej
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:59   #3718
ajeva
Raczkowanie

Cytat:

O BOZIU!!!
Piękne ząbki!! Tylko ten jeden urwis.. ale naprawdę piękne!!
Jak tak patrzę to nawet nie wiem co tam na górze jest do zrobienia.
I tak szczerze to ja mam wątpliwości czy mam zakładać aparaty a moje zęby tak pięknie nie wyglądają i to trochę skomplikowana sprawa ale w Twoim przypadku to z 1 strony oczywiście warto to robić a z 2 taki mały urwis a tyle zachodu. Więc powodzenia!!
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:50   #3719
rozgwiazda
Rozeznanie

hej wszystkim :P
kurde ale nowych forumowiczek tu ale i dobrze.. szybciej Wam zleci czas z aparatem

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Dziewczyny te o ściągają aparat w niedalekiej przyszłości (czyt. są umówione za miesiąc itp): nie chcę was demotywowac, ale akurat za bardzo bym sie nie nastawiała. Ja ściągałam od września, efekt? Dół ściągnięty w paźdierniku, góra koniec lutego...
Bo to szpara się zrobiła, bo to trzeba utrwalic coś...

Ale oby z wami było inaczej
przegapiłam chyba ściąganie Twojego aparatu.. ale zaraz poszukma - mam nadzieje, że zdj są :P

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było
Witam "stare" aparatki, które być może mnie jeszcze pamiętają i nowe
Szybko zleciało, 29 marca mam ściągany aparat. Kurcze pamiętam jak jeszcze niedawno go zakładałam i martwiłam się jak wytrzymam te 2 lata. A już minęły 2 lata i 2 miesiące i jakoś przeżyłam
do zainteresowanych - mam porcelanę. Porcelana nie zżókła wbrew temu co niektórzy myśleli. Jest jaka była przed założeniem. Raz zameczek mi się odkleił, ale tylko raz jeden jedyny gdy ugryzłam orzecha w łupinie
ooo.. a jak te Twoje dziąsła się mają???
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:16   #3720
Starlett
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Modomanka Pokaż wiadomość
Łaa zazdorszczę! Chociaż z drugiej strony jak mi ściągną aparat, to pewnie będzie mi pusto bez niego
Mi chyba nie będzie mam już dosyć

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości