Lipcowe Panny Młode - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 18:13   #3721
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Właśnie, dziewczyny, czy będzie niestosowne, jeśli spytam, ile wyniosą Was wszystkie opłaty kościelne?! Bo jak my zliczyliśmy wszystko, to wyszła nam przerażająca suma!! Chyba, ze tylko u nas jest taki "cennik"
My jeszcze nie wiemy, ile to wszystko będzie kosztować, nie pytaliśmy o to księdza.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:20   #3722
aaby
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25493423]My jeszcze nie wiemy, ile to wszystko będzie kosztować, nie pytaliśmy o to księdza.[/QUOTE]
My też nie pytaliśmy, bo wydaje mi się, że pytać nie wypada. Ale może napiszę, jak dają inne pary w ostatnich miesiącach:
- msza - 500zł
- kościelny - 50zł-100zł
- organista - 100zł
- zapowiedzi - 100zł (x2, bo w dwóch Parafiach)
- metryki Chrztu - 2x50zł

Aaa, uwaga, ile nam zaśpiewała "florystka" za wystrój (paskudny wystrój!) Kościoła...
540zł!!!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:36   #3723
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mimo wszystko nie czuję się jak beza - choć po zdjęciu może to tak wyglądać
moooja droga, ale ja noszę 40/42, mam dość szerokie biodra i spory biust tak wiec sama rozumiesz. Przymierzalam model księżniczki i to nie model dla mnie. ale Twoja suknia mi się bardzo podoba (musiałam aż sobie ją przypomnieć :d )

Edytowane przez asia_z
Czas edycji: 2011-03-03 o 18:42
asia_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:58   #3724
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też! Moja zrobiła mi talię osy! I jak tu dotrzymać postanowienia schudnięcia, skoro talia osy jest bez wyrzeczeń

Ja mówiłam "1,50zł i więcej nie dam!". Ale jak zaczęłam oglądać zaproszenia, to już moja górna granica wzrosła do 3zł. I teraz szukam i wybieram. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma Nie oszalałam jeszcze, żeby dawać 6zł/szt
Czy któraś z Was ma już zaproszenia?! Zamówione? Zrealizowane? Mogłybyście dać jakieś namiary albo chociaż podpowiedzieć, gdzie szukać?
Hehe jak już zrobiłam sobie zdjęcie w tej sukni i pani w salonie zdjęła ze mnie miarę, to jakoś dziwnym trafem straciłam motywację do chodzenia na siłownię Ale może to jakiś kryzys przedwiosenny, będę musiała się zmusić

Nasze zaproszenia kosztują 2,89zł. Też planowałam najpierw maksymalnie 1,50zł, ale nic w tej cenie mi się nie podobało Szukaliśmy na allegro i na stronach producentów znalezionych w google. Zamówiliśmy najpierw 1 próbkę od jednej firmy, ale na żywo okazało się nieciekawe. Później od drugiej firmy zamówiliśmy 3 próbki, spodobały nam się, ostatecznie u nich zamówiliśmy, ale zupełnie inny model Nie wiem do końca jak będą wyglądały, bo wybraliśmy połączenie kolorystyczne, którego nie było na aukcji. Ale jeśli chodzi o jakość wykonania raczej się nie zawiedziemy, bo te 3 próbki były porządne.

Duży wybór zaproszeń był też na targach ślubnych (akurat byliśmy w Rybniku), ale niestety nic nam się nie podobało. Ceny ogólnie od 3zł wzwyż.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

w załączniku moja sukienka pierwsze zdjęcie na modelce-niekorzystne moim zdaniem, wygląda jakoś tak bezkształtnie, więc dorzucę zdjęcie pewnej dziewczyny w tej kiecce ale tylko na chwilkę, żeby Wam pokazać i jutro usunę, bo nie wiem czy ona by sobie życzyła, żeby pokazywać jej zdjęcie
Bardzo ładna Faktycznie na modelce wygląda mało efektownie, ale na "żywym ludziu" - cudownie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
śliczna to tylko moja taka skromniusia i wogóle dla tych co nie widziały fota ze strony w załączniku. Moja będzie bez tej kokardy i biała. Ale do Waszych sie nie umywa...
Pięęękna I bardzo dobrze, że bez tej kokardy - ktoś przekombinował Nasze wcale nie są jakieś bardziej strojne, więc nie marudź

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:00
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:01   #3725
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie zdjęcie na modelce średnie i nie zwrócilabym na nie uwagi, natomiast na tej dziewczynie prześlicznie. Wogóle sukienka piękna bardzo mi się podoba
Cytat:
No nie! Kolejna z "brzydką" suknią! Wrrr...
Rzeczywiście, na modelce nie zwróciłabym na nią uwagi, ale na tej dziewczynie wygląda super! Przede wszystkim idealnie podkreśla to, co podkreślić jej powinna To jedna jeden z niewielu modeli, które zdecydowanie lepiej prezentują się na dziewczynie, aniżeli na modelce
dziękuję trochę mnie pocieszyłyście
Kasiek1987 dziękuję

Cytat:
Właśnie, dziewczyny, czy będzie niestosowne, jeśli spytam, ile wyniosą Was wszystkie opłaty kościelne?! Bo jak my zliczyliśmy wszystko, to wyszła nam przerażająca suma!! Chyba, ze tylko u nas jest taki "cennik"
My jeszcze nie wiemy, na razie daliśmy 200zł zaliczki nie wiadomo na co podejrzewam, że wszystko razem w naszym kościele wyniesie "co łaska" ok 1000 zł

Cytat:
Ja mówiłam "1,50zł i więcej nie dam!". Ale jak zaczęłam oglądać zaproszenia, to już moja górna granica wzrosła do 3zł. I teraz szukam i wybieram. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma Nie oszalałam jeszcze, żeby dawać 6zł/szt
ja najchętniej dałabym 1zł/szt ale weź i znajdź ładne w takiej cenie

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:03
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:15   #3726
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję trochę mnie pocieszyłyście
Kasiek1987 dziękuję

My jeszcze nie wiemy, na razie daliśmy 200zł zaliczki nie wiadomo na co podejrzewam, że wszystko razem w naszym kościele wyniesie "co łaska" ok 1000 zł

ja najchętniej dałabym 1zł/szt ale weź i znajdź ładne w takiej cenie
a czemu tylko trochę ??
ja jeszcze nie liczyłam ile nas opłaty koscielne wyniosą. Bo wszystkie protokoły, zaświadczenia mój proboszcz powiedzial, ze w maju pozałatwiamy. Na razie nauki nas 60 zl kosztowały. U nas msza "co łaska" to ja myślę, ze 300-500 zł. Zresztą ten ksiądz którego teraz mamy jest w porządku, więc myślę że się dogadamy ale organiście trzeba bedzie ze 100 dać, za zaświdczenia mojego TZ-ta tez trzeba będzie zapłacić. Się zobaczy.
W sobotę jedziemy oglądać obrączki. Mam nadzieję, ze znajdziemy coś dla siebie. Mam kuzyna, który pracuje w zakładzie jubilerskim i już mnie trochę przeszkolił, co kupować a czego nie
Stary 2011-03-03, 19:39   #3727
Aaamelkaa
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25487284]Ja już swoją pokazywałam, ale zdjęcie katalogowe, na modelce. Tym razem na mnie. Jeszcze niedopasowana (mierzyłam nie swój rozmiar), zwłaszcza na górze.[/QUOTE]
Przepiękna suknia Bardzo mi się podoba !

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:51   #3728
scotasia
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25487284]Ja już swoją pokazywałam, ale zdjęcie katalogowe, na modelce. Tym razem na mnie. Jeszcze niedopasowana (mierzyłam nie swój rozmiar), zwłaszcza na górze.[/QUOTEX]

Śliczna jest Twoja suknia. Wyglądasz w niej świetnie
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:53   #3729
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
a czemu tylko trochę ??

W sobotę jedziemy oglądać obrączki. Mam nadzieję, ze znajdziemy coś dla siebie. Mam kuzyna, który pracuje w zakładzie jubilerskim i już mnie trochę przeszkolił, co kupować a czego nie
o to podziel się z nami tą cenną wiedzą na pewno się przyda

a tylko trochę dlatego, że mi żeby coś przetłumaczyć trzeba codziennie powtarzać i wmawiać, że jest ok i dopiero wtedy zaczynam się przekonywać hehe albo żeby było szybciej można siłą wbić do głowy
Stary 2011-03-03, 20:02   #3730
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Przepiękna suknia Bardzo mi się podoba !
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Śliczna jest Twoja suknia. Wyglądasz w niej świetnie
Dziękuję
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:06   #3731
nata1596lia
Raczkowanie

NO a co w trakcie wesela juz po poprawinach np ok godz 3 napewno bd juz mieli dosc wesela i napewno cxhetnie pojedziemy do hotelu zreszta wydaje mi sie tez to fajne z welonem na głwoei pedzic do hotelu z mezem;D super jak dla mnie ;DDD .A co do nauk my mamy 10spotkań juz 5 zaliczylismy wiec 5nam zostaje plus 3 spotkania w poradni.wiec 8.U nas nie ma zadnych oplat za nauki a ni za slub za nic tylko co łaska noi wystroj kosciola 200zł ale to siostrom z parafii.śliczne te wasze sukniemojej nie wstawię bo 3poprawke mam;D a nie ma nigdzie takiej bo to włąsny projekt.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

a przeczytalam ze tu jedna dziewczyna kupywała suknię ze swoim tż?
a własnie dziewczyny jak ejst u was z tym kupnem ??? bo u mnie to nawet nie ma mowy żeby mój przszly mąż widział suknie przed slubem;D! mam go olśnić cała w ten dzień
nata1596lia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:27   #3732
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
a własnie dziewczyny jak ejst u was z tym kupnem ??? bo u mnie to nawet nie ma mowy żeby mój przszly mąż widział suknie przed slubem;D! mam go olśnić cała w ten dzień
Mój widział zdjęcia sukni. Widział też na żywo welon, buty, bieliznę, biżuterię. Dla mnie to nie jest żaden problem
Stary 2011-03-03, 20:43   #3733
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
o to podziel się z nami tą cenną wiedzą na pewno się przyda

a tylko trochę dlatego, że mi żeby coś przetłumaczyć trzeba codziennie powtarzać i wmawiać, że jest ok i dopiero wtedy zaczynam się przekonywać hehe albo żeby było szybciej można siłą wbić do głowy
mówił mi, że najlepiej kupić klasyczne złote obrączki z delikatnym grawerem jak ktoś lubi. Białe złoto odradził na dzień dobry, gdyż ono jest pokrywane rodem (czy jakoś tak) i średnio raz do roku trzeba takie obrączki do rodowania oddawać, bo ten rod się ściera. A takie rodowanie to koszt około 200 zł. Tak samo jest ze zlotem piaskowanym (matowym) - tylko tutaj nie zawsze się da to wyczyścić, żeby było takie jak na początku. Ponoć bardzo często zwłaszcza u facetów załazi i tak niefajnie wygląda aa i że żeby to odnowić trzeba do producenta obrączki odsyłać. Mówił mi też, że złoto satynowane jest ujdzie, ale efekt jest jednak gorszy niż mat.
Jeśli zaś chodzi o złoto łączone to jest problem przy ewentualnym powiększaniu obrączki z tego względu, ze białe złoto, żółte i różowe mają różne rozszerzalności. Mówił, ze i powiększenie i pomniejszenie to jest jakiś kosmos i odradza
o tych z brylancikami mówił, ze je się ciężko powiększa gdyż oprawa może się obluzować.

Cytat:
NO a co w trakcie wesela juz po poprawinach np ok godz 3 napewno bd juz mieli dosc wesela i napewno cxhetnie pojedziemy do hotelu zreszta wydaje mi sie tez to fajne z welonem na głwoei pedzic do hotelu z mezem;
w naszych stronach takie coś nie przejdzie. MP zazwyczaj jest do samego końca i żegna wszystkich gości dziękując im za przybycie.

a co do tego, czy TZ widział suknie. To mój widział na stronie, ale teraz jakbym mu ją kazała znaleźć to by jej zza chiny nie znalazl

Edytowane przez asia_z
Czas edycji: 2011-03-03 o 20:44
asia_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:32   #3734
nata1596lia
Raczkowanie

no mój widzial buty welon bolerko a sukni nie zmiaerzam mu pokazywac do dnia slubu;D po 1 przesąd;D po 2 niech sie olśni na całego;D a po 3 niech go zzera ciekawość;D
Stary 2011-03-04, 08:13   #3735
aaby
Zakorzenienie

Mój TŻ widział suknię na zdjęciu. Mnie w niej zobaczy dopiero rano w dniu ślubu
Buty również widział. Nie mam problemu z pokazywaniem i nie przekonuje mnie przesąd. Jedyny powód, dlaczego w sukni mnie nie zobaczy, to raczej to, że chcę Go olśnić

Dziewczyny, miałam pytać: czy któraś z Was ma sesję rano w dniu ślubu? Bo my tak i zaczynam się bać, czy się ze wszystkim wyrobimy. Zwłaszcza, że ślub na 16

Miałam podać moją listę to_do. Może nie jest to typowa lista zadań przedślubnych. Zrobiłam sobie bowiem w excelu taki harmonogramo-budżet, gdzie wpisuję wszystkie daty załatwienia danych rzeczy, daty wpłaconych zaliczek, wysokość zaliczek i ostateczny koszt danej rzeczy. Także oto moja lista "do odhaczenia":

PANNA MŁODA
Ubranie
Suknia ślubna
Dodatki (welon etc.)
Buty
Bielizna
Image
Fryzjer (próbna + właściwa)
Makijaż (próbny + właściwy)
Inne
Biżuteria
Wiązanka ślubna
PAN MŁODY
Ubranie
Garnitur
Koszula
Koszula na zmianę
Kamizelka + musznik
Buty
Inne
Spinki do mankietów
Kwiatek
SALA
Menu
Stół chłopski
Tort
Ciasto
Alkohol
Wódka
Wino
Whisky
Noclegi dla gości
OBSŁUGA
Zespół
Kamerzysta
Fotograf
KOŚCIÓŁ
Msza
Kościelny
Organista
Skrzypce
Wystrój
Inne opłaty
Akt Chrztu Panny Młodej
Akt Chrztu Pana Młodego
Zapowiedzi

Zapowiedzi

INNE
Wystrój samochodu
Obrączki
Zaproszenia
Znaczki na zaproszenia
Winietki
Opłata USC

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-04, 08:39   #3736
basienka666
Raczkowanie

1. A mój mąż mnie widział w sukni, gdy wybierałam. Bardzo mi pomógł w wyborze, ponieważ miałam do wyboru kilka sukien, ale gdy stanął przy mnie, okazało się, że przy nim - wysokim, postawnym facecie (on 183cm) wyglądam (jestem niska 163cm) w niektórych sukniach jak dziewczynka idąca do komuni a nie do ślubu.
Dzięki temu wybrałam śliczną suknię, odpowiednią do mojej sylwetki, w której nie ginęłam przy mężu.
2. Co do obrączek. Mamy żółte z paskiem po środku z białego złota. Moją musiałam pomniejszać zaraz po odbiorze, bo okazała się za mała (nie wiem dlaczego tak sie stało, bo gdy wybierałam była w sam raz). Dodatkowo w dniu, w którym wybieraliśmy obrączki było ciepło, więc palce mieliśmy "rozszerzone"
Poszerzenie odbyło sie bez problemów, a na obrączce nie widać żadnych znaków.
3. Co do pytania się o cenę ślubu. Pytajcie od razu, żeby póżńiej nie było nieporozumień. W końcu to jest spory wydatek, na który trzeba się przygotować (choćby: wyjąć kwotę z konta).
Ważne jest, żebyście spytały się, czy podana kwota obejmuje zapłatę dla organisty i kościelnego. Nam ksiądz powiedział, że my tylko jemu płacimy, a on sam rozlicza się już z ww. osobami. U mnie było 550zł za ślub + 100zł dla organisty + 100zł dla kościelnego. Pozostałe wydatki to 2x 20zł za metrykę chrztu z adnotacją o bierzmowaniu oraz 2x50zł zapowiedzi. Ksiądz to też człowiek, więc pytajcie się co ile kosztuje, żeby później nie było rozczarowań.
Stary 2011-03-04, 09:15   #3737
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
3. Co do pytania się o cenę ślubu. Pytajcie od razu, żeby póżńiej nie było nieporozumień. W końcu to jest spory wydatek, na który trzeba się przygotować (choćby: wyjąć kwotę z konta).
Ważne jest, żebyście spytały się, czy podana kwota obejmuje zapłatę dla organisty i kościelnego. Nam ksiądz powiedział, że my tylko jemu płacimy, a on sam rozlicza się już z ww. osobami. U mnie było 550zł za ślub + 100zł dla organisty + 100zł dla kościelnego. Pozostałe wydatki to 2x 20zł za metrykę chrztu z adnotacją o bierzmowaniu oraz 2x50zł zapowiedzi. Ksiądz to też człowiek, więc pytajcie się co ile kosztuje, żeby później nie było rozczarowań.
Z drugiej strony też racja. My za metryki już daliśmy, niestety aż 2x50zł. No ale niestety u takiego proboszcza, któremu lepiej dać tyle i mieć spokój... Więc odżałowaliśmy.
W pn umówimy się z księdzem na spisanie protokołu, więc chyba od razu zapytamy co i jak.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-04, 10:33   #3738
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
1. A mój mąż mnie widział w sukni, gdy wybierałam. Bardzo mi pomógł w wyborze, ponieważ miałam do wyboru kilka sukien, ale gdy stanął przy mnie, okazało się, że przy nim - wysokim, postawnym facecie (on 183cm) wyglądam (jestem niska 163cm) w niektórych sukniach jak dziewczynka idąca do komuni a nie do ślubu.
Dzięki temu wybrałam śliczną suknię, odpowiednią do mojej sylwetki, w której nie ginęłam przy mężu.
2. Co do obrączek. Mamy żółte z paskiem po środku z białego złota. Moją musiałam pomniejszać zaraz po odbiorze, bo okazała się za mała (nie wiem dlaczego tak sie stało, bo gdy wybierałam była w sam raz). Dodatkowo w dniu, w którym wybieraliśmy obrączki było ciepło, więc palce mieliśmy "rozszerzone"
Mój Narzeczony widział suknie tylko na zdjęciu, a na żywo zobaczy dopiero w dniu ślubu Teraz często siedzi w internecie i ogląda dla mnie buty i pyta 'Te fajne?' Hehe
Co do opłat w kościele to nie mam pojęcia ile wezmą od nas.. Na razie wzięli 50zł za 'zaklepanie terminu'. Ale mamy tą nieciekawą sytuację, że mamy ślub w Katedrze, a tam jak wiadomo zawsze ksiądz weźmie najwięcej.
Ale to się okaże w kwietniu jak do Niego pójdziemy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
śliczna to tylko moja taka skromniusia i wogóle dla tych co nie widziały fota ze strony w załączniku. Moja będzie bez tej kokardy i biała. Ale do Waszych sie nie umywa...
Ślicznaaa jest!!! I nawet z tą kokardą jest super! Ale to już kwestia gustu
Gratuluję wyboru!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

w załączniku moja sukienka pierwsze zdjęcie na modelce-niekorzystne moim zdaniem, wygląda jakoś tak bezkształtnie, więc dorzucę zdjęcie pewnej dziewczyny w tej kiecce ale tylko na chwilkę, żeby Wam pokazać i jutro usunę, bo nie wiem czy ona by sobie życzyła, żeby pokazywać jej zdjęcie

a tak w ogóle zauważyłyście, że większość z nas ma skromne suknie? [/QUOTE]

Nie no dziewczyny jakie Wy macie śliczne te suknie!
Ta też jest prześliczna! I naprawdę macie rację wszystkie! Że na tej kobietce wygląda efektowniej niż na modelce
W ogóle to wkurza mnie, że te wszystkie modelki takie chudziutkie są

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:05   #3739
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Mój Narzeczony widział suknie tylko na zdjęciu, a na żywo zobaczy dopiero w dniu ślubu Teraz często siedzi w internecie i ogląda dla mnie buty i pyta 'Te fajne?' Hehe
Co do opłat w kościele to nie mam pojęcia ile wezmą od nas.. a razie wzięli 50zł za 'zaklepanie terminu'. Ale mamy tą nieciekawą sytuację, że mamy ślub w Katedrze, a tam jak wiadomo zawsze ksiądz weźmie najwięcej.
Ale to się okaże w kwietniu jak do Niego pójdziemy

W ogóle to wkurza mnie, że te wszystkie modelki takie chudziutkie są
my za zaklepanie terminu nic nie płaciliśmy,. w ogóle kościelne sprawy nic nas na razie jeszcze nie kosztowały. Mój ksiądz jest nawet spoko, więc może nie będzie robić problemów.
własnie mnie też to wkurza. Chociaż chyba Serenity miało kolekcję na rozmiary XXL i te panny tak ładnie wyglądały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 17:10   #3740
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

mój widział zdjęcie na modelce kiedy jeszcze miałam 3 faworytki i akurat ta sukienka mu się nie spodobała... ale mam nadzieje, że na mnie mu się spodoba póki co jestem pewna, że jak bym mu pokazała kilka sukienek, to nie potrafiłby pokazać która jest moja

Cytat:
Dziewczyny, miałam pytać: czy któraś z Was ma sesję rano w dniu ślubu? Bo my tak i zaczynam się bać, czy się ze wszystkim wyrobimy. Zwłaszcza, że ślub na 16
ooo a czemu macie sesję przed ślubem?
Na pewno ze wszystkim się wyrobicie, spokojnie
My mamy plener dopiero w tygodniu po ślubie, jeszcze nie ustaliliśmy którego dnia.
aaby mam podobną listę + kilka dodatkowych rzeczy, jutro postaram się trochę dopisać. Co do kosztów, to chyba wolę nie liczyć ile to wszystko razem wyniesie, aż się boję o tym myśleć
Stary 2011-03-05, 08:24   #3741
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a czemu macie sesję przed ślubem?
Na pewno ze wszystkim się wyrobicie, spokojnie
My mamy plener dopiero w tygodniu po ślubie, jeszcze nie ustaliliśmy którego dnia.
aaby mam podobną listę + kilka dodatkowych rzeczy, jutro postaram się trochę dopisać. Co do kosztów, to chyba wolę nie liczyć ile to wszystko razem wyniesie, aż się boję o tym myśleć
Jakoś nie uznajemy pomysłu pleneru w innym dniu. Zwłaszcza, że w ogóle nie kręcą nas sesje typu w wodzie...
Przede wszystkim to ma być sesja ślubna, chodzi o uchwycenie tej całej atmosfery, naszych min, radości i smutków... A po ślubie to już nie będzie to. Poza tym makijaż, fryzura... Chcę mieć zdjęcia w takiej wersji, w jakiej będę w dniu ślubu, a nie uśmiecha mi się drugi raz iść się czesać czy malować. Dlatego w dniu ślubu

Będę wdzięczna jak dopiszesz swoje punkty z listy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-05, 09:23   #3742
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Oto moja lista:

- sala, kościół, zespól, fotograf, kamerzysta, barman
- fryzjerka, makijaż, paznokcie
- suknia, bielizna, biżuteria, buty, welon, bukiet ślubny, kwiat we włosy lub stroik
- tort, wódka, wino, piwo, kieliszki dla młodych, figurka na tort
- chleb na przywitanie, wysokie szklanki do drinków, serwetki (nie wiem czy to właścicielka sali załatwia, czy my-muszę się dopytać),
- podziękowania dla rodziców,
- obrączki, zaproszenia
- samochód, dekoracja na samochód, dekoracja sali, kokardki do przypinania

To na razie tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę
Stary 2011-03-05, 12:23   #3743
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie uznajemy pomysłu pleneru w innym dniu. Zwłaszcza, że w ogóle nie kręcą nas sesje typu w wodzie...
Przede wszystkim to ma być sesja ślubna, chodzi o uchwycenie tej całej atmosfery, naszych min, radości i smutków... A po ślubie to już nie będzie to. Poza tym makijaż, fryzura... Chcę mieć zdjęcia w takiej wersji, w jakiej będę w dniu ślubu, a nie uśmiecha mi się drugi raz iść się czesać czy malować. Dlatego w dniu ślubu

Będę wdzięczna jak dopiszesz swoje punkty z listy
ja tak samo chcę w dniu ślubu. Nie wyobrażam sobie w innym dniu. No chyba, ze pogoda nie będzie wyjątkowo sprzyjała, to wtedy zdecydujemy się na inny dzień
Stary 2011-03-05, 16:19   #3744
lusesita23
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25493382]Nigdy nie pisałam nic o weselu Nie wszyscy robią wesela przecież.

.[/QUOTE]

a to sorki-nie wiedzialam

Cytat:
My też nie pytaliśmy, bo wydaje mi się, że pytać nie wypada. Ale może napiszę, jak dają inne pary w ostatnich miesiącach:
- msza - 500zł
- kościelny - 50zł-100zł
- organista - 100zł
- zapowiedzi - 100zł (x2, bo w dwóch Parafiach)
- metryki Chrztu - 2x50zł

Aaa, uwaga, ile nam zaśpiewała "florystka" za wystrój (paskudny wystrój!) Kościoła...
540zł!!!
ja tak nie uwazam wrecz przeciwnie, oni teraz maja takie cenniki,ze wole juz wczesniej wiedziec

Cytat:
dokladnie

tym bardziej,ze wypytalam babke w kancelarii ale musze wlasnie zapytac sie o organiste,bo nie chcemy tego "koscielnego",tylko mojego nauczyciela od muzyki z LO
Stary 2011-03-06, 13:24   #3745
qbsonik
Raczkowanie

Witam wszystkie lipcowe PM jestem tu nowa, ślub biorę 23 lipca 2011r., suknię już mam, jak znajdę chwilkę wolnego czasu to wrzucę Wam zdjęcie mojej sukni

Pozdrawiam
Stary 2011-03-06, 13:37   #3746
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qbsonik Pokaż wiadomość
Witam wszystkie lipcowe PM jestem tu nowa, ślub biorę 23 lipca 2011r., suknię już mam, jak znajdę chwilkę wolnego czasu to wrzucę Wam zdjęcie mojej sukni

Pozdrawiam
hej fajnie,z ekolejna z 23

wczorajsze nauki byly super-
Stary 2011-03-07, 09:18   #3747
nata1596lia
Raczkowanie

nie no mi prze wszystkim chodziło żeby pan młody sie olśnił w dniu slubu!!!A zreszta wydaję mi się ze do pomocy przy kupnie i wyborze sukni powinna być starsza,mama lub jesli ktos ma siostrę tak jak w moim przypadku .Nie pan młody.I nie wydaje mi sie zeby suknia mu sie nie spodobała tym barzdiej ze ani nie ejst za skromna ani przesadzaona tkz.:choinka.Tylko jets w sam raz a zreszta my mamy bardzo podobny gust.I chce zeby wlasnie zobaczyl mnie juz w tym wsyztskim w ten nasz dzien.Basienka666 a co do tego że wyglądała bym duzo mniejsza do pana młodego wogle by mi nie przeszkadzalo mysle ze wlasnie to byloby fajne małe to piękne.ale ja akurat wogle takiego problemu nie mam poniewaz moj tz jest odemnie wyzszy tylko o głowę ;]
Stary 2011-03-07, 18:39   #3748
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qbsonik Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Witaj 23 lipca nadal górą hehe nawet nie myślałam, że to tak popularna data
Jak Ci idą przygotowania? napisz coś więcej no i czekamy na zdjęcie sukni
Stary 2011-03-07, 23:02   #3749
minini
Zadomowienie

jestem tu nowa, ale zgłaszam się jako kolejna z datą 23 lipca

nie mam jeszcze ani sukienki ani zespołu czy dj-a, ale za to fotografa mam upatrzonego... bo dopiero się zdecydowaliśmy 2 tygodnie temu! a wszyscy dookoła tylko mówią mi ciągle że nie zdążymy ze wszystkim! powiedzcie że zdążymy....!
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 06:22   #3750
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jestem tu nowa, ale zgłaszam się jako kolejna z datą 23 lipca

nie mam jeszcze ani sukienki ani zespołu czy dj-a, ale za to fotografa mam upatrzonego... bo dopiero się zdecydowaliśmy 2 tygodnie temu! a wszyscy dookoła tylko mówią mi ciągle że nie zdążymy ze wszystkim! powiedzcie że zdążymy....!
Witaj kolejna PM z 23. lipca
Kurcze, a ja myślałam, że będę tego dnia jedyna

Co do zdążycie czy nie... Z samymi przygotowaniami uważam, że spokojnie, bo mimo, że my zdecydowaliśmy się ponad rok temu, to praktycznie nic przez ten czas nie robiliśmy...
Ale ale... Z zespołem/dj'em czy fotografem możesz mieć spory problem. Ci "najlepsi" mają już pełne kalendarze na rok/półtora przed daną datą. W tej chwili zostało niecałe pół roku. Obawiam się, że będziesz musiała wybierać z tych, co zostali Zwłaszcza, że widać, że 23. lipca to nie taka mało popularna data...
Oczywiście życzę, by Wasi wypatrzeni mieli akurat ten dzień wolny
Ale szybciutko się kontaktujcie i podpisujcie umowę - w tym temacie akurat nie ma na co czekać!!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości