|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Inglot cz. II
Ja wczoraj kupilam płyn do czysczenia pedzli zaplaciłam 16zł za 150ml. Nie wiem czy jestem z niego zadowolona bo jeszcze nie uzywałam ;p
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam ten płyn. Jest wydajny, kosztował mnie blisko 20 złotych, nie pamiętam dokładnie. Zawiera alkohol i to mocno czuć - zapach jest drażniący - ale szybko paruje więc po krótkiej chwili pędzel się nadaje do użycia. Ja muszę kilkakrotnie nim przejechać po skórze dłoni, żeby włoski wróciły do swojego kształtu. Moim zdaniem nie nadaje się do czyszczenia pędzli a do szybkiego zdezynfekowania kiedy brakuje nam czasu lub zamiennych pędzli. |
|
|
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Aha, dzięki za odpowiedź. Wiem, że taki płyn jest w Sephorze, chyba wezmę ten z Inglota bo jest tańszy... ale właśnie szukam też czegoś do "grubszego" mycia.
|
#454 |
|
Zadomowienie
|
Znakomity płyn do mycia pędzli ma MAC, ale jednak trochę to kosztuje.
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam wolę delikatny szampon z jak najprostszym składem, odżywka do spłukania i płyn do dezynfekcji. Sprawdza się, pędzle są w niezmiennej kondycji mimo częstego używania
|
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, ogólnie ubóstwiam Maca, ale nie mam aktualnie dostępu i dopiero na wiosnę będę w Warszawie...a nie przekonam się do zamawiania Maca przez internet dlatego szukam jakiejś alternatywy.
Spróbuję może faktycznie z szamponem ale boję się, że zepsuję, a przybędzie mi niedługo pędzelek Bobbi Brown, to byłoby mi szkoda. Czego unikać w składzie tych szamponów?
live long and prosper Edytowane przez Damaris_ Czas edycji: 2011-03-03 o 16:19 |
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, trzymam was na słowo.
A więc postawię na ten płyn w sprayu tylko i nie będę cudować.Zwykle też myłam jakimś szamponem, płynem do twrzy...niektóre wydawały mi się trochę bardziej szorstkie, spróbuję dać odżywkę na nie. Ogólnie mało pędzli używam, bo wolę palcami się malować (wiem, to straszne )
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Ej a ja wlasnie umylam swoj pedzel w normalnym szamponie, bo nie mam dziecinnego i sie rozciepierzyl czemu ? xD
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś nawiedziłam Inglot z koleżanką i ona kupiła zielony korektor w słoiczku, a ja pro 5: 3 szarości, granat oraz jeden złoty beż. Wpiszę Wam numerki i dam linki ze strony Inglota, bo fotkę dopiero jutro cyknę porządnym aparatem
![]() 447 Pearl - KLIK 122 AMC Shine - stalowy kolor 147 AMC Shine - grafitowy kolor 483 DS KLIK 393 Pearl - KLIK Z poprzedniej paletki brązów zamieniłam właśnie 393 P na 120 AMC Shine i tym sposobem mam dwie, idealne paletki. Jeszcze mi pozostały fiolety do kupna i będzie wsio Tylko pewnie znów będę stała i mazała się po łapkach z nadzieją, że któryś cień mi się nie spodoba
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
393 pięęękny, chyba pójdę go obadać, bo mam jedno wolne miejsce w paletce.
live long and prosper Edytowane przez Damaris_ Czas edycji: 2011-03-03 o 17:25 |
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odzywki nie używam
|
|
|
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
To ta taka z szokiem w oczach, rozczapirzonymi kręconymi włosami i w kratkowanym płaszczu to ja
Następnym razem się nie zawaham. Ale w sumie nie wiedziałam co powiedzieć : hej, to ja. Ta maniaczka co Cię molestuje na wizażu---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Dziś napadłam manu, bo byłam po odbiór paletki. A do tego kupiłam : AMC Shine 109 AMC Shine 110 AMC Shine 132 Dopiero teraz widzę, ze wszystkie są AMC Shine ![]() Bardzo miła Pani mi pomagała wybierać. Taka sympatyczna, z czarnymi kręconymi włosami. Wścibiuszko jednak nikt Ciebie nie zastąpi. Twój profesjonalizm ![]() ![]() To jest straszne. Dzisiaj namierzyłam kolejne odcienie, które chce. Co to ma być?? Jak narkotyk : Tylko jeden. Jeden malutki okrągły cień. Proszę. Dawkowanie : jeden dziennie Jedno zdanie i wiedziałaś o co mi chodzi
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Patrzyłam jeszcze na cienie 50% taniej, ale były same woski, cienie do brwi, korektory oraz cienie w kwadratach (mi nieprzydatne, bo mam same paletki na okrągłe wkłady). Normalnie oczopląsu dostałam, a pani się ze mnie śmiała. W ogóle zapytała mnie, czy chcę, żeby włożyła mi od razu cienie do paletki. Mówię, że jeżeli ma ochotę to tak, a ona na to, że są niektóre panie, które nie chcą, żeby im włożyć cienie, bo same uwielbiają i "celebrują" włożenie cieni do paletki Dostałam do tego bardzo ładną torebeczkę w pięknym chabrowym kolorze ![]() ![]()
|
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boże spraw żebym jutro nie trafiła do Inglota. Jak tak dalej pójdzie to do końca marca będę miała wszystkie odcienie I na pewno czaje się na odcień 107 Ja też dostałam dziś ładną torebeczkę. Taka jakby prezentową z widokiem na Nowy Jork
Muzyka i taniec to dwie rzeczy, które w jedną sekundę potrafią pochłonąć całą moją duszę i ciało ![]() wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post23505256 Nowe dorzuty ![]() Blogujemy ![]() http://kosmetyczny-bzik.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co powiecie o korektorze pod oczy, tym w tubce co maskuje niedosknalosci i jest niby na opuchlizne ?:P Bo go zakupilam..
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#470 |
|
Crazy turtle lady
|
Polazłam dzisiaj z karteczką ze spisanymi cieniami z Maca i jakie to nr Inglota...wprawdzie wybrałam tylko 2 z wizażowej listy...ale taka miła babka mnie obsługiwała...że szok.
Nie dość że mi wszystkie znalazła, wyciągnęła i poukładała...to jeszcze mocno się zaangażowała w wybieranie kolorów....jestem oczarowana ![]() ![]() Na dniach podpiszę fotkę i zrobię swatche, teraz kolory są mocno przekłamane ![]() No i kupiłam pusta paletę
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#472 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
Miała włosy zaczesane w kucyk ![]() Naprawdę dawno nikt tak koło mnie nie skakał ^^ Tak, w Forum
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie co do trwałości lakierów inglota. Ja sobie kupiłam niedawno fioletowy (940) kolor super
. Czy Wy też macie ten problem? Jeśli tak to jak sobie z nim radzicie? Może macie jakieś sposoby na to żeby nie odpryskiwał
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 |
|
Crazy turtle lady
|
dzięki Ewwa
![]() Jaki ja pieeekny cień dziewczyny widziałam...w ogóle chyba jeszcze sobie skomponuje pro3 z taki cudakami...to był czarny z granatowymi drobinkami...61 ds? Ale nie jestem pewna...i jeszcze był czarny z kolorowymi drobinkami....cudne
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tam są 3 blondynki, jedna taka szczupła z dość niemilym wyrazem twarzy ale jest fajna wlasnie moja koleżanka i jedna taka wysoka z wlosami upiętymi w kucyko-kok Też fajna i jedna z włosami do ramion Ogólnie wszystkie babki sa tam fajne, raz tej co chyba Ciebie obsługiwała dałam dyche za dużo to za mną przez pół Forum biegła żeby oddać
|
|
#478 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
A szczupła twarz? Normalna, ładna kobietka
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#480 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Tylko pewnie znów będę stała i mazała się po łapkach z nadzieją, że któryś cień mi się nie spodoba 
Ale odzywki nie używam

. Czy Wy też macie ten problem? Jeśli tak to jak sobie z nim radzicie? Może macie jakieś sposoby na to żeby nie odpryskiwał