Tabletki i preparaty wspomagające odchudzanie, suplementy diety- wątek zbiorczy! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-21, 20:49   #151
malaga777
Raczkowanie

Dot.: suplementacja przy tabletkach antykoncepcyjnych

heh no to tabsy maja u mnie kolejnego minusa chyba musze zainwestowac w jakiś preparat z witaminami itp., bo zawsze od tego stroniłam.
Co do tych naczynek na Twoich nogach to może skonsultuj to z lekarzem bo tyle sie mówi o tej całej zakrzepicy, żylakach itp. gdzies czytałam (chyba na ulotce) zeby obserwować taki zmiany.
Pozdrawiam ciepło i upalnie
Stary 2006-06-22, 08:02   #152
gocha06_75
Raczkowanie

GG do gocha06_75

Byłam na pigułach 5 lat, potem ciąża i ... już nigdy więcej hormonów! Po 4 latach antykoncepcji dorobiłam się żylaków, na jakie moja babcia pracowała 25 lat czesząc klientki po 12 godzin na dobę. Mam 31 lat i jesienią czeka mnie operacja żylaków obu nóg . Nie pokazuję się na plaży, nie noszę spódnic, bo moje nogi wyglądają jak ... szkoda gadać. Całe moje "zapobieganie" na nic: ani zdrowa dieta, ani pilnowanie wagi, ani ruch, spanie z uniesionymi nogami, kremy, żele... nic nie dały. Niedawno zmieniłam ginekolożkę - przekonywała mnie jaka cudowna jest hormonalna antykoncepcja - nawet darmowe opakowanie dać chciała (jaka ona dobra była hahaha). A ja nic jej nie odpowiedziałam tylko się rozebrałam i pokazałam nogi. Potem streściłam jej swoje eksperymenty z hormonami i Pani zamilkła. Nie omieszkałam jej powiedzieć, że wszyscy moi ginekolodzy po kolei jak jeden mąż zachwalali hormony i zbywali mnie kiedy wspominałam o drętwieniu nóg, pękających naczynkach i tworzących się żylakach. Totalna olewka. Po urodzeniu syna odstawiłam pigułki i przez 3 lata stan żył się nie pogarszał, ale teraz kiedy są upały widzę, że moja czujność została niesłusznie uśpiona. I jeszcze jedno: o tym, że pigułki hormonalne wywołują fotoalergię (nie u wszystkich, ale ze słońcem trzeba bardzo uważać) też dowiedziałam się za późno i nie od lekarza. W solarium byłam 2 razy w życiu i za każdym razem kończyło się u dermatologa, pierwsze intensywne promienie słońca w roku też zawsze "przypłacam" pokrzywą na wszystkich odkrytych częściach ciała. Wypłukiwanie witamin i minerałów? Pestka, detal. Plusy pigułek? Pozbyłam sie raz na zawsze trądziku, który gnębił mnie ... zbyt długo i urodziłam dziecko w najlepszym momencie swojego życia, wtedy, kiedy chciałam. Teraz już mogę sobie pozwolić na "wpadki", więc pigułkom mówię stanowcze NIE!

Ale się rozpisałam...
Pozdrawiam
gocha06_75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-22, 10:27   #153
kimiko
Raczkowanie

Gocha, to przykre, ze tak sie dla Ciebie skonczyla historia z tabletkami...co do lekarzy, coraz czesciej mam wrazenie, ze oni po prostu nie posiadaja takiej wiedzy, jaka powinni. tak czesto nie udzielaja istotnych informacji, ktorych my przeciez nie musimy posiadac i czesto nie znaja odpowiedzi na dociekliwe pytania. niedawno czytalam w polityce wywiad z polskim ginekologiem, ktory zrobil kariere w USA. mowil o stanie ginekologii w polsce i wialo od tego groza. mowil, ze lekarze u nas nie maja obowiazku sie doksztalcac, znac najnowszych badan, bo nikt ich wiedzy nie sprawdza ( w stanach lekarz regularnie zdaje egzaminy ), u nas taki doktor moze przez 20 lat nie dotknac sie do ksiazki... a stopnie naukowe zaliczy sobie u znajomego. ponoc wiekoszc ginekologow nie potrafi wlasciwie przeprowadzic cytologii, a polskie pacjentki, ktore specjalnie jezdza do tego lekarza do USA z wynikami badan stad, maja te wyniki wykonane na owszem dobrym nowoczesnym sprzecie, ale nieprawidlowo. stad tez pozne wykrywanie nowotworow. smutne to.

ja niestety nie widze lepszej alternatywy niz tabletki w tej chwili.

Malaga, dzieki za rade, suplementy na pewno sie przydadza. warto przy zakupie zwracac uwage na dawke i jej stosunek do dziennego zapotrzebowania.

a propos jeszcze "kobiecych spraw" moge jeszcze dodac, ze podczas PMSa warto zazywac magnez+B6, bo to glownie jego niedobor w tym okresie powoduje kiepskie samopoczucie. a braki wynikajace z krwawienia uzupelnic zelazem+witamina C.

to tyle, pozdrawiam
kimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 08:03   #154
gocha06_75
Raczkowanie

GG do gocha06_75

Pracuję w szpitalu, więc wiem o lekarzach to wszystko niejako z pierwszej ręki. Oni mają często nawet problem z pisaniem (tak, tak!), prostego pisma czy podania często nie są w stanie napisać, niewielu jest takich, którzy lecząc traktują ludzi inaczej niż "przypadek medyczny". Cóż. Studia medyczne to harówka, kucie i na naukę całej reszty chyba sił i czasu brakuje. Tylko przynajmniej jako lekarze mogliby się bardziej starać.

Przy pigułkach trzeba też uważać z niektórymi lekami - zwłaszcza powszechnie stosowanymi antybiotykami. Niektóre zaburzają działanie i wtedy łatwo o dzidziusia.
gocha06_75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 08:09   #155
Atram
xxyy

Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)

Skład:
Inulina, błonnik z miąższu owoców cytrusowych, wyciągi roślinne: z pokrzywy zwyczajnej, szparaga lekarskiego, karczocha zwyczajnego, selera zwyczajnego, mniszka lekarskiego, tymianku pospolitego, skrobia ziemniaczana, kompleks miedziowy chlorofilu - barwnik naturalny.

Działanie:
Działanie preparatu BioDrain opiera się na jego składnikach ziołowych, których kompozycja stosowana jest w Danii od 10 lat. Tryb życia pełen pośpiechu i stresu oraz skażone środowisko naturalne mają wpływ na zdrowie człowieka. W miarę swoich możliwości organizm stara się usunąć toksyczne związki, wyeliminować nadmiar zbędnych substancji. BioDrain to preparat, który wspomaga oczyszczanie organizmu i stymuluje usuwanie nagromadzonych toksyn.

czy ktoras z Was uzywala tego produktu? lub jakiegos innego, ktory usuwa z organizmu toksyny itp ?
Stary 2006-07-04, 13:22   #156
kimiko
Raczkowanie

Dot.: Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)

podciagam, bo tez jestem ciekawa. widzialam kilka preparatow, ale nie wiem czy warto i ktory wybrac.
kimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 14:39   #157
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Ja jestem właśnie na kuracji Turbo slim drink, może to nie dokładnie to o czym piszecie ale jego zadaniem jest również oczyszczenie organizmu. narazie jestem zadolona z działania, ułatwia mi proces wypróżniania, ma okropny smak, taki słodko-gorzki ale dobrze gasi pragnienie. Kuracja trwa 10 dni i wypija się podczas niej 1,5 litra rozcieńczonego specyfiku (u mnie takuracja trwa dłużej bo to 1,5l starcza mi na 2 dni). Trochę drogo wychodzi bo w granicach 55-60 zł.

PODAJE LINKA:

http://sklep.apteka-cito.pl/product_...11ff6569df04f8
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-05, 09:19   #158
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

Dziewczynki ja brałam Bio-Drain i moja mama też-PORAŻKA!, zero efektu,wyrzucone pieniądze. Teraz kupiłam sobie Bodypure (oczywiście moja mama też ), jest to kuracja dwu-dniowa-oczyszcza organizm tak,że już nie macie siły biegać do łazienki. W opakowaniu są 4 saszetki,które się wypija rozrobione z wodą-dwie jednego dnia,dwie drugiego o okreslonych godzinach. Od kilku osób słyszałam,że baaaardzo dokładnie oczyszcza organizm z toksyn.Zalecają przeprowadzić ją w weekend,bo totalnie czyści.Potwierdziło się to u mojej mamci,która drugiego dnia to juz jadła czekoladę żeby przyhamować to czyszczenie,bo juz wszystko ja bolało od biegania do łazienki ja się zbieram żeby to wziąść,ale kazdego weekendu coś mi wyskakuje no ale polecam,jak ktoś chce się oczyścić.Napiszę swoje wrażenia,gdy już wezmę Kosztuje to 34zł
Stary 2006-07-05, 09:37   #159
tri
Przyczajenie

Vicky a możesz napisać jak długo trwało to oczyszczanie u Twojej mamy? Zamówiłam to właśnie i tak się zastanawiam czy czasem nie przetrzymie mnie troszkę dłużej niż to planowane dwa dni
A jak samopoczucie fizyczne po tym? Bo czytałam gdzieś, że człowiek jest ponoć wymęczony jak po maratonie
tri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 09:43   #160
BeybiB0
SPAMER
Nieopłacona reklama

Exclamation Dot.: Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)

[quote=vicky23]Dziewczynki ja brałam Bio-Drain i moja mama też-PORAŻKA!, zero efektu,wyrzucone pieniądze.

Masz 100% rację - ten preparat to porażka. Też to sprawdziłam. Najlepszym sposobem na odtrucie organizmu z toksyn to dieta głodówkowa oparta na sokach warzywnych i owocowych, ale jeszcze tego nie próbowałam. Mniej wytrwali w wyciskaniu soków stosują preparat Alveo przez 7 dni w dużych dawkach bez żadnego jedzenia, popijany duża iloscią wody - też jeszcze nie próbowałam. Natomiast stosuję dietę dr.Budwig - która doprowadza organizm do zdrowia, ale też super wzmacnia włosy i paznokcie i dodaje blasku skórze. Do wykonania samemu w domu. Zjada się pod różną postacią - bo na ostro, lub na słodko - zmiksowny twarożek z olejem lnianym - pyszną pastę, która daje organizmowi super przyswajalną omegę 3 - bo rozpuszczalną w wodzie. Olej lniany tylko z Oleofarmu dostarczany do domu. www...........com.pl można poczytać też ciekawe informacje o dr. Budwig biochemiczce niemieckiej, która wymysliła tę pastę 50 lat temu.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2006-07-12 o 05:39 Powód: spam
BeybiB0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:08   #161
vicky23
Rozeznanie

GG do vicky23

tri Mama zaczeła brać w piątek o 17 (pierwsza saszetka) i trzymało do końca niedzieli-i to właśnie tak jak mówisz-wszystko "tam"już ją bolało,az kombinowała co zjeść żeby to zahamować ale ja się i tak zdecyduję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-11, 14:15   #162
malwa00
Raczkowanie

Colon C

Czy któraś z was piła COLON C? Czy rzeczywiście zapobiega on zaparciom i przyspiesza przemianę materii? Jak długo trzeba czekać na efekty?
malwa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 17:02   #163
extravaganza
Raczkowanie

Dot.: Colon C

hej! pamietam, ze moja mama brala to rok temu, ale w ogole nie przynioslo jej to zadnych efektow... bo to w sumie taki zwykly blonnik jest, nic specjanlego, a z tego co pamietam, to chyba nie byl to najtanszy specyfik.... szkoda na to kasy...
Всё, что есть, поверь,
тебе.
Всё, что есть, отдам тебе.
extravaganza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-11, 13:27   #164
nikkita
Raczkowanie

"tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Mam pytanie co do tych tabletek(magic kaps- magiczna dieta kapuściana). Chcialabym sie dowiedziec czy odpowiednio dzialaja tzn czy pomagaja podczas odchudzania i w jaki sposob?? Stosowal je ktos ?? Prosze wszystkie osoby ktore je przetestowaly o komentarze na ich temat.

P.S.Tabletki te mozna kupic w Rossmanie.

magic kaps.jpg
nikkita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-14, 14:02   #165
amberlinka
Raczkowanie

Question Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Podczepiam się pod pytanie
amberlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 21:43   #166
powoli_znikajaca
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Ja muszę przyznać,że stosowałam nie dokładnie takie tabletki ale inne opakowanie,mimo wszystko były to tabletki "dieta kapuściana",zjadłam 2 opakowania i starałam się z początku trzymać dietę kapuścianą,ale nie było żadnych efektów ani z dietą ani bez...dlatego nie polecam!Nie schudłam ani kg dzięki tym tabletkom,podczas gdy niektórzy tak je zachwaliali...glodziłam się więc schudłam,ale to nie zasługa diety kapuścianej

Ps.Czy możecie mi napisać,gdzie dodać ten podpis pod kreską? Bo nie mogę tego znaleść!?

Podaje link:takie tableki zarzywałam----> http://www.allegro.pl/item119428761_...a_gratis_.html

powoli_znikajaca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 22:11   #167
feVer87
Zadomowienie

Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Cytat:
Napisane przez powoli_znikajaca

Ps.Czy możecie mi napisać,gdzie dodać ten podpis pod kreską? Bo nie mogę tego znaleść!?

Podaje link:takie tableki zarzywałam----> http://www.allegro.pl/item119428761_...a_gratis_.html
Wejdz w Panel użytkownika i Edytuj podpis.
feVer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 06:52   #168
powoli_znikajaca
Rozeznanie

Wink Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

wielkie dzięki

Stary 2006-08-17, 09:41   #169
Taverney
Zakorzenienie

Ta, zupa kapuściana w kapsułkach. Kolejny drogi bajer na odchudzanie. Nie skutkuje. Przynajmniej tak mówią nasze pacjentki w aptece. To tylko wyciąg z warzyw i witaminy, raczej dobre żeby uzupełnić dietę, niż ją zastąpić.
O wiele bardziej skuteczny jest ThermLine Olimpu. Podnosi temperaturę ciała przyczyniając się do spalania tłuszczu.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-17, 10:42   #170
powoli_znikajaca
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

Drogi ten preparat raczej nie jest,ale nie skuteczny wogule...moze bardziej by skutkowala dieta kapusciana ale nie w formie tabletek tylko tej zupy,ale niewiem czy da sie ja zjesc,slyszlalam wiele opinii
A co do tabletek,to nie preferuje juz zadnych,wyleczylam sie tak drogiego odchudzania,ktore nic nie daje

Stary 2006-08-19, 10:15   #171
natalas5
Zadomowienie

ja tez stosowalam te tabletki ale rowniez innej firmy lecz mi nicto nie dalo....jesli ktos zna skuteczne prepaaty na schudniecie to prosze da znac hehe)
natalas5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-19, 15:37   #172
marlena260
Przyczajenie

Post Dot.: "tabletki kapuściane" -stosowal ktos?

siemka ja własnie kupiła se ostatnio te tabletki kapusciane ale póki co nic nie daja a chciałabym troche schudnąć bez wiekszego wysiłku . czy ma ktos jakiś pomysł na szybką dietę?? Błagam o pomoc
marlena260 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-19, 18:14   #173
powoli_znikajaca
Rozeznanie

raczej chyba nie ma nic za darmo trzeba włożyć troche a czasem nawet dużo wysiłku w odchudzanie,tabletki same nie pomogą pod warunkiem,że wogóle pomogą

Stary 2006-08-20, 13:24   #174
lwiatko
Przyczajenie

Talking Dot.: Środki odchudzające - skuteczne ???? (SOS!)

witm, niestety proawda jest taka że środki smae nie pomga dieta też nie jeśłi nie ma się silnej woli, ale wszytko razem + aerobik lub ninne cwiczenia to sukses murowany
lwiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 16:46   #175
izzie_lady
Raczkowanie

Dot.: Środki odchudzające - skuteczne ???? (SOS!)

Skutecznymy środkami na odchudzanie jest THermal pro, Scorch, Stack II z efedryną, TIGHT. DO tego trening HIIT na czczo przed śniadaniem albo aerobik. Najlepszą dietą będzie dieta TKD polega ona na jedzeniu białka i tłuszczu,a węglowodany obcina sie do 30 gram dziennie.
izzie_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-26, 12:07   #176
Lady_D
Raczkowanie

GG do Lady_D

Dla mnie najlepsza jest Meridia15.... choć jest droga (ok.380 zł), ale efekt jest rewelacyjny!!! A jestem strasznym łasuchem!!! Brałam też Xenical, ale mi nic nie pomógł. Chociaż rownież był drogi (ok.360 zł). I przy xenicalu trzeba bylo stosawac diete poniewaz jezeli zjadalam cos z wieksza zawartoscia tłuszczu musialam leciec do wc (tłuszcz był wydalany z moczem i kałem). W przypadku xenicalu o białych spodiach można zapomniec!!!!
Lady_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-28, 05:46   #177
lesyeux
Zadomowienie

TE tabletki to bujda i naciąganie, wogole nei pomagają, tylko śmierdzą kapustą, jak je sie połyka to powoduje niesmak ;-(( kupilam, je jako zdesperowana gruba dziewczyna-ale pzrez nei wiecej przytulam, bo jka mi cosnei wychodzi tak jak one milay pomoc w zrzuceniu zbednych kg a nie pomogły to poszlam smutki gasic do lodówki!!! NIE POLECAM!!!! mialam schudnac-a przytulam!! SZOK ;-((((
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-28, 10:15   #178
dorcia_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez powoli_znikajaca Pokaż wiadomość
stosowalam dokladnie te same tabletki i przytylam po nich 6kg!!!!!!!!!!!!! nie polecam oczywiscie ;] strasznie sie na nich zawiodlam - dodam, ze calego opakowania nie bralam tylko wyrzucilam bo wtedy to nwm ile bym przybrala :/

mam nadzieje, ze nie sa jakies bardzo szkodliwe bo bym sie zalamala gdybym przez takie gowno zdowie sobie zniszczyla :/
no i zaplacilam 2x tyle co na allegro ... heh glupie to dziecko ze mnie bylo ;]
Stary 2006-10-02, 16:12   #179
loveteddy
Przyczajenie

ee a ja mam pytanko
gdzie zakupiliscie thermal pro?
szukalam tego ale nigdzie nie moge znalezc
loveteddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-05, 19:36   #180
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

napewno znajdziesz w kazdym sklepie dla kulturystow i w tym internetowym i takim zwyklym a jezeli nie beda mieli na stanie to napaewno ci zamowia
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości