|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ja uciekam na dzisiaj
dobranoc
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
boze moje polecy
ide spac bo padamdajcie znac czy mam dyzurowac czy wolicie kogos innego, nie poczuje sie obrazona
|
#1713 |
|
Zadomowienie
|
daisuś powiem Ci, że zaczynam miec dość korporacji i tych "spranych" mózgów, ale to prawda, jakbym miała się przenieść do mniejszej firmy, jakiejś krajowej chyba bym się nie odnalazła - no i marnowałabym swój talent językowy
bo tu to zawsze w innym języku mówimy - przynajmniej czuję że się rozwijam.a to że laptop z ID to już chyba przesada .a ja Kochana wyczytałam na fb gdzie pracujesz i tam musi być fajna i ciekawa praca - tylko do niej nie wracaj za szybko .eweska - pokój obłęd! ta śliwka na ścianie, te firanki i zasłony moje kolory - super wygląda pokój.Kochane jestem na str 56 ale już nie dam rady. padam ze zmęczenia po zakupach. .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-03 o 22:06 |
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam
W końcu. Tylko spącznienie mózgu mi się załączyło coś dzisiaj i nie pamiętam połowy ![]() Eweska piękny pokój i cudne firany z zasłonami Gratuluję udanych wizyt. Śliczne brzusie Z tymi dyżurującymi to dobry pomysł, ale ja nie mam dostępu do niczego. Do żadnego klubu i w ogóle . GRAZIN, DAISY i MATALL odpowiedzialna pracca Was czeka . Miłego wieczorku. Kochane znacie jakiś portal gdzie można se jakiś film obejrzeć ?
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Wiem
Żartuję sobie tylko ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Martulka na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ są seriale, a na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ filmy, tylko jak nie masz konta na megaupload to możesz tylko 70 min chyba oglądać czy jeszcze mniej, a potem musisz jakąś przerwę zrobić i dalej Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-03 o 22:09 |
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mnie to tez smieszy ![]() I kto to mówi abym za szybko nie wracała do pracy nasz forumowy pracuś nr 1 Nie czytaj, lepiej sobie odpocznij, bo my w wiekszości lulamy a Ty musisz wstac Dobrej nocki Kochane! Niech pączusie nam wszystkim dadzą w nocy spać i zgaga również Do juterka
|
|
#1717 |
|
Zadomowienie
|
doczytałam jednak
![]() ja jestem za Grazin, daisy, agus i nie wiem kto jest z czerwca po daisy - musze zerknąć na pierwszą stronę - może sama mamuśka czerwcowa się zgłosi. ja bym chętnie dyżurowała - zawsze mam lapka ze sobą .dobranoc kochane. ps. daisy - nie bierz ze mnie przykładu, dziś padam ze zmęczenia, podobnie jak i wczoraj... a jutro.... ciężkiiii dzień. |
|
|
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Wszyscy poszli spać?? Eee.. to tesh idę
Papatki Brzuchatki |
|
|
|
#1719 | ||
|
Zakorzenienie
|
KUPILISMY KRUZELKE TROPIKALNY LAS :JUPI:
Cytat:
do konca bede pracowac ![]() Cytat:
?????
|
||
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wpadłam na głosowanie
. Swój głosik oddaję na Daisy |
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
wiem, że już wszystkie śpicie, ale napiszę wam co i jak po wizycie, bo jutro mogę nie mieć okazji, męzulek ma urlop i lubi się bawić grafiką 3d i ciężko kompa dorwać ![]() gin zadowolona z wyników glukozy, ale na mocz nosem kręcia... posiew znowu do zrobienia ![]() dzidzi nie wiedziałam, ale serduszka słuchałam...puls 160 za miesiąc USG szyjka ok...ale powiedziała, że na usg zobaczymy dokładnie czy się nie skraca, bo podobno w tym okresie ciąży lubi się skracać... mam 1kg na plusie od ostatniej wizyty....5 tyg.... coś mi nie idzie to tycie ![]() no i w sumie tyle ![]() zjadłam dzisiaj 3 pączusie...nie weszło mi więcej ja nawet zapomniałam, że dzisiaj dzień obżartuchów ![]() gratuluję kochane udanych zakupów piękne te wasze nabytkija kupiłam dzisiaj w carrefourze pieluszki tetrowe za 18.99 10 szt., bodziaka i chusteczki nawilżane w 3-paku ![]() Jeśli chodzi o mamę dyżurująca to świetna sprawa, ale tylko dla klubowiczek z tego co czytam, więc się nie łapię ![]() i daisy, metall i grazin jak najbardziej na TAK trzymajcie się cieplutko dziekuję wam za wszyskie odp. co do lekarza... aaaaa właśnie... pani doktor powiedziała, że mam paracetamol brać na jakby gorączka doskwierała i spróbować domowych sposobów do poniedziałku...witaminka c itp. jak nie przejdzie to do internisty, ale powiedziała, że jest pewna, że będzie ok i nie będzie takiej potrzeby a dodam, że czuję się ciut lepiej![]() papa
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-03-04 o 01:27 |
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki!
Oj, pospałabym jeszcze ale poranne sikanie skutecznie mnie rozbudziło i jak zwykle półprzytomna nadrabiam posty Panie dyżurne będą Z tego, co widzę póki co Grazin wybrana a Daisy jeszcze się nie określiła, tak? Info na pierwszych stronach wydaje mi się niepotrzebne bo informacja o nr tel. i tak jest w klubie więc każdy powinien wejść i zapisać sobie w komóreczce nr do Grazin i już. Ja mam tak od samego początku wpisany nr do eweski ale my w sumie pewnie w podobnym terminie urodzimy i nie chciałabym nadwyrężać naszej bliźniakowej mamusi więc zaraz dopiszę sobie naszą "Grażynkę" ![]() No i pozostaje kwestia dziewczyn, które nie są w klubie, nie można im przecież pozwolić rodzić i wysyłać gołębia pocztowego z informacją ![]() Nie dostałam nic od Ciebie ![]() Cytat:
Ale dobrze, w sumie lepiej że lekarza bardziej na Ciebie uważa Masz już monitor? Ha, też miałam wczoraj szukać i coś kupić ale zamiast tego kupiłam smoczek Ja muszę mieć nianię bo nam się przyda spice - ja znalazłam jeden kocyk MC na allegro ale sama chcę go zalicytować Ostatnio były 4 szt. co rusz się pojawiają więc ja już któryś raz poluję na używkę antropia gratuluję udanej wizytki
|
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja juz na nogach, po sniadanku Dzisaj mnie czeka sprzatanko ale to pozniej... teraz sie troche zrelaksujemy, moze zdrzemniemy, a napewno paczka zjemy ![]() tlusty tydzien sie nie skonczyl jeszcze chyba nie? ![]() Spice tak wyglada ten kocyk http://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5 tylko najlepsze jest to, ze sa dwa... jeden jest bawelniany, a drugi z akrylu oba w tej samej cenie... Ja slyszalam, ze kolderka sie przyda... podobno warto dzieciaczka polozyc na kolderce zeby sie dzidzius ''wpasowal'', podobno lepiej go nie klasc od razu na twardy materacyk po dzidzius w brzuszku byl caly czas skulony i opatulony, dlatego tez nie czuje sie pewnie jak sie go kladzie do wielkiego lozeczka wiec uprzednio warto go oblozyc dookola
|
#1724 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Moria ja też mam numery zapisane w komórce ![]() Jeśli napisałabyś do mnie to na pewno od razu przekazałabym informację Chyba że miałabym dwa maluchy przy cycku to trzeba by było poczekać, aż skończą jeść Z reguły kompa mam włączonego non stop, nawet jak na nim nie siedzę, ale zaglądam często ![]() Wyspałam się nie ma co, choć bez pobudek w nocy się nie obyło, trochę mnie brzuch w nocy pobolewał, ale to pewnie dlatego że dzieciaczki lubia jak śpię na prawym boku, bo jak zmienię pozycję to mnie boli troszkę bo maluchy są jakoś dziwnie ułożone i dopiero po paru minutach od przekręcenia się jest już dobrze więc chyba dzieciaczki dopasowują się do mamy pozycji ![]() Na prawym boku jak śpię to z brzuchem ok, ale za to biodro i noga zaczynaja mi dokuczać, czasami czuję się jak kaleka nie mogę z łóżka wstać, a jak już pęcherz mam pełny to dopiero się dzieje Dziś muszę wybyć po doładowanie do skypa, byłam przedwczoraj, ale zmieniają operatora w punkcie gdzie mogę kupić doładowanie i mieli terminal nieczynny, ciekawe czy dziś kupię bo jak nie to muszę lecieć zdecydowanie dalej. |
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgaga męczyła mnie przez pół nocy ![]() Ale było warto dla tych pączusiów A dziś na śniadanie co? PĄCZUSIE! ![]() (zostało z wczoraj z 6 )Zmykam pod prysznic i na seminarium, a wracając wyprawa pajacowa
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
Ja tez juz nei moge spac, tak sie znowu srednio wyspalam, bo oczywiscie pobudka na siusianie i leczenie zgagi, ale juz nie moge zasnac, wiec wstaje moze dokoncze dzisiaj prasowanie ciuszkow malej skoro to prawie moj ostatni wolny dzien od pracy pewnie![]() o 12-stej mam kolezanke na kawce, wiec nie skrobcie tak zebym was nie mogla nadrobic pleeeeaaaseee ![]() antropia fajnie, ze na wizycie wszystko w porzadku, co do goraczki, mnie tez jakby co kazali brac paracetamol,bo niby najbezpieczniejszy ale dobrze, ze czujesz sie lepiej![]() moria widze, ze ty tez z tych wczesnych rannych ptaszkow ostatnio, juz sie chyba do porodu nie wyspimy my dzisiaj wreszcie musimy po lozeczko jechac, bo wstyd, caly tydzien sie wybieramy Paulizia ja cie prosze tylko nie przesadzaj z tym sprzataniem, pamietaj, ze ciezarna jestes ![]() a wiesz , ze u nas sa takie same kocyki? nazywaja sie helseteppe(takie wlasnie zdrowotne) i w szpitalu je maja tez i dziecko po urodzeniu zaraz w to owijaja ![]() eweska ja tez musze sobie wasze numery zapisac, bo normalnie wiem ze sa w klubie, ale jeszcze nie zapisalam a co do spania to ja tez najlepiej na prawym boku, ale wiadomo po njakims czasie biodro i noga dretwieja, wiec na lewy, mala na lewym kopie, czasem laduje na plecach ale wtedy sie budze, bo mi tchu brakuje ![]() moniqac a ty sie dzisiaj prosze kochana nie przepracu, pamietaj, ze piatek jest! i jestem za! Grazin i Daisy na dyzuurnych ![]() kurcze chyba sie jednak zdrzemne jeszcze.. |
|
|
|
#1727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja tam tez jestem i za grazin i za daisy, z reszta wszystkie dziewczyny podane w popozycjach sa okCytat:
moje paczki tez leza i patrza na mnie, UWAGA UWAGA wczoraj nie zjadlam ani jednego. zero ochoty.
|
|||
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się cieplutko
![]() Nocka spokojna wszyscy przespaliśmy większość ... Zośka wstała po 6 więc wcześnie dzień zaczęliśmy ![]() mała mi się obróciła jakoś tak że po lewej czuje mizianie, a zazwyczaj nogi ma po prawej i jakoś tak mi niewygodnie , do tego czkawka dziś w prawej pachwinie a zawsze w lewej była ![]() dziś nie mam jakiś ambitnych planów, więc może dam radę być na bierząco ![]() muszę tylko czerwony barszczyk ugotować a składników niet ! mam nadzieję że dziś też taki piękny dzionek będzie
|
|
|
|
#1729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
domislawa tez tym przykrywalam niestety ani jeden mi nie zostal, mussze polowac dalej na niego. co do kolderki to ja znowu wszedzie czytalam zeby nie klasc na miekkim, ze wlasnie wieksze ryzyko smierci lozeczkowej itd. z dominikiem tez bylam przewrazliwiona, wrecz jak wyrodna matka, poduchy tez nie mial
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że wczoraj było wybieranie samorządu klasowego To jak, Grazin i Daisyy zgadzają się? Mam nadzieję, że leń mnie dzisiaj opuści bo plany to ja mam ambitne: posprzątać sama mieszkanie. Zawsze mężu pomagał ale dzisiaj go nie ma i będę musiała sama się pomęczyć.
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na zajęcia, nie piszcie za dużo, bo potem nie nadrobię
|
|
#1732 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() wczorajszych wizyt i zakupów, eweska pokój agnieszka_pe25 żeby badania szybko się skończyły i żeby wszystko ok byłodobrze ze tłusty czwartek jest tylko raz w roku bo nie wiem jak bym wyglądała gdyby był np. raz w tygodniu , wciągnęłam 5 pączków i widzę że tylko kwiatecek mnie pobiła , ale najważniejsze małemu chyba smakowały bo bardzo się wczoraj uaktywnił ![]() ja tez dzisiaj w planach mam posprzątać w domu, ale na razie to tylko plan , bo z chęciami to tak średnio jakoś
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
To świetnie!Brawa Zaraz muszę numer spisaćCytat:
Super ten tropikalny las jest Gratuluję zakupuCo do dyżurowania, problemem jest tylko to, że mam niemiecki nr tel. Kurczę, to cosik namieszałam. Ale widzę, że już zrobione |
||
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
dobry, dobry
![]() Jak ja sie ciesze że mnie żadna wstrętna zgaga po paczkach nie dopadła Dziś tez praktycznie siedzę na tyłku w domu także myślę ze tez bede na bieżąco. Dyzurna jest! Numer zapisuje! Tylko czekam na kogos z końca lub połowy czerwca, mamy z ddaaiissyy ten sam termin. |
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe aaaa smierc lozeczkowa
ten termin powinien byc zabroniony... no to ja juz nie wiem... dookola tyle informacji i nie wiadomo ktore sa prawdziwe, a ktore to mity a kocys kupuje jak tylko mi pieniazki z macierzynskiego wplyna... poki co mam zakaz kupowania
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra spadam, bo moje lenistwo osiąga szczyt
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Można powiedzieć, że ja też wyspana. Chociaż moje dziecko od paru dni robi w nocy coś strasznego, przychodzi do mojego łóżka i wbija mi się na poduszkę. Dzisiaj musiał być delikatny bo nawet go nie poczułam, dopiero jak chciałam przerzucić mój duży brzuch coś mi przeszkadzało. Idę na śniadanko
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide cos zjesc, bo glodna jestem strasznie. |
|
|
|
|
#1739 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Wczoraj padłam o 22, bo tak byłam zmęczona. Sama nie wiem, gdzie moja energia i power się podział ![]() Całe życie byłam w ruchu i biegu, a teraz muszę sobie to wszystko racjonalnie dawkować , aby jak najdłużej być na chodzie![]() Po wczorajszej szkole rodzenia jestem chyba z lekka przerażona, nie tyle samym macierzyństwem, co kwestią karmienia piersią. To był wczorajszy temat wykładów i ćwiczeń. Reasumując: minimum 8 razy na dobę, a nawet jak trzeba to 12, conajmniej raz w nocy, po ponoć mleko ma wtedy inny ( lepszy ) skład i dobre działanie na dziecko, przez pierwszy m-c zero smoczka i butelki oraz oczywiście dokarmiania, w razie problemów dokarmianie swoim mlekiem na paluszku ( ze strzykawką ) lub z takiego specjalnego kubeczka. Ja się po prostu boję, że przez te pierwsze tygodnie radość z macierzyństwa przćmi ciągła potrzeba karmienia i stresy z tym związane |
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy z rana! Ja coś dziś się niewyraźnie czuję - wracają dolegliwości wczesnociążowe - nadwrażliwość na zapachy i mdłości... Ciekawe czemu??
I mam pytanko... Czy któraś z was bierze magnesin przy niskim ciśnieniu?? Bo na ulotce jest napisane, że się brać nie powinno jak się ma mniej niż 100/60. A ja przeważnie mam mniej... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

ide spac bo padam
bo tu to zawsze w innym języku mówimy - przynajmniej czuję że się rozwijam.
.
.
moje kolory - super wygląda pokój.
02.08.2014

nasz forumowy pracuś nr 1
.

Po prostu wszyyystkie sie tu kochamy
a Ty nie z małżem czy cos pokręciłam

piękne te wasze nabytki
ale to pozniej... teraz sie troche zrelaksujemy, moze zdrzemniemy, a napewno paczka zjemy 
, do tego czkawka dziś w prawej pachwinie a zawsze w lewej była
żeby badania szybko się skończyły i żeby wszystko ok było