|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
no nic nie daje ale ja pije je tylko po to bo inaczej kawy nie wypije i ja teraz to 0% kupuje... choc wczesniej dla smaku tylko 3,2%... ale trezba bylo zrezygnowac
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
zamówiłam z netu sproszkowane mieszasz proszek w wodą i masz .
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuję glinki w organique i na mieszaną cerę mam glinkę ghassoul. Algi też używałam, zamawiałam na allegro za parę złotych i jak dla mnie ładnie działały
A dermabrazję polecam z firmy ROC, jest taki zestaw z masażerem z gąbką, tylko to trochę drogie jest bo 130zł na all. Dostałam od koleżanki, starczyło na bardzo długo, jakieś pół roku i cera zrobiła się jednolita i jędrna. Teraz kupiłam sobie z Dax volcano też na all i w sumie prawie taki sam efekt. Ze smokiem wiem, że mały nic nie rozumie, ale mimo wszystko tłumaczyłam mu, że smok się zepsuł, dałam go Adasiowi i jakiś taki spokojniejszy się zrobił, uciętego trzyma w łapce i dziś ładnie zasnął Może nie będzie tak źle ![]() A ja właśnie z maską na buzi
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgłodniałam przez Was
![]() Cytat:
W końcu do PIT-a usiadłam
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-03-03 o 21:52 |
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
O kurka PITa trzeba wypełnić
A w ogóle to dopiero w lutym becikowe załatwiałam ;p Ledwo zdążyłam haha.
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
a tz tez musi sie rozliczyc do kwietnia
znow jakies 5 tys wpadnie haha pamietam jak w pl sie rozliczlam to musialam doplacic jeszcze 1,50
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jest pyszne
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
IZAIZULA boziu moja mama tak robi
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
No to sobie zamówiłam ma super opinie na KWC
http://allegro.pl/dax-vulcanic-mat-m...470983843.html i żel antycelulitowy Bo jak ja na tą plaże wyleze http://allegro.pl/zel-rozbijajacy-ce...476181802.html zobaczcie sobie rzeczy tego sprzedawcy dużo ma i ceny fajne
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP takie zele antycelulitowe najlepiej stosowac po kapieli,gdy cialo jest rozgrzane i wtedy skora wchlania wiecej tych substancji
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja Was wszystkie zapraszam na tę włoską kuchnię.
AniaP - przyjeżdżaj i na tydzień. Mrowak - TZ jest z Oliwką - karmi ją więc nie mogę się spytać. A ja na przystawkę to bardzo lubię melona zwijanego w plasterki szynki parmeńskiej i u mnie zawsze się sprawdza deska serów + salami i inne wędliny. I do tego oczywiście dobre (nie koniecznie drogie) czerwone wino.
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP a jeszcze kup sobie taka szotke do paznokci czyszczenia z tym twardszym wlosiem (ja taka sama stosuje) i masuj zawsze uda podczas kapieli okreznymi ruchami,zawsze w strone serca...sama zobaczysz rezultaty
nie stosuj jak masz problemy z pajaczkami i pekajacymi naczynkami...lub rob w bardzo delikatny sposob
MOJA PRINCESSA 26.03.2010 http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011 NASZ SLUB 11.08.2012 Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2011-03-03 o 22:29 |
|
|
|
#1543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na ujędrnianie to chyba od madziwni kiedyś skopiowałam i kupiłam sobie bańki chińskie i robię co parę dni masaż, potem na taką właśnie rozbańkowaną i rozgrzaną skórę byle jaki balsam ujędrniający
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko wstawie jednego linka i de lulu
http://www.toptenz.pl/10_najbardziej...ych_matek.html
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
sorki dziewczyny,że ja tu wpadam jak po ogień i tak ni z gruchy ni z pietruchy,ale..musiałam się podzielić..
Nadia już śpi od jakiegoś czasu i właśnie chyba miała zły sen,bo nagle zaczęła płakać.Jak do niej po cichutku zaszłam leżała z zamkniętymi oczkami i płacząc zawołała "mama"..boszzzzzzz, no normalnie mnie rozwaliła,wzruszyłam się... ![]() i to jak..Jessssu, jakie to wspaniałe uczucie jak dziecko w półśnie tak zawoła..ona mnie nawet nie widziała..może sobie trochę nadinterpretuję,ale.. Dziś w ogóle mam jakiś taki dzień..,że myślę nad cudem,który mnie spotkał.. lecę rozwiesić pranie i spać...dziś nie mam się nawet do kogo przytulić,tż na służbie.. ![]() dobrej nocki i nie piszcie za dużo!
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
tez czekam na ten balsam tyle ze ja u niej zamawialam http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10470146 tu wiecej kolorowych kosmetykow.... ciekawa jestem jak sie sprawdzi...
heh to tez sam sprzedawca Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-03-03 o 22:48 |
|
|
|
#1547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dobrej nocy
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cigi wróciłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Agnieszka na gardło nie radzę miodu , jest silnym alergenem z racji tego że ma mnóstwo pyłków kwiatowych i może jeszcze dodatkowo podrażnić śluzówkę gardła. Już lepiej ciepła woda z solą dwie łyżki soli na szklanke wody i płukać kilka razy dziennie , spokojnie nic Ci nie wyżre , a pomoże mi pomaga. Miód lipowy na przeziebienie-grypę ale nie do gorącej herbaty czy mleka bo traci właściwości ,do ciepłych napoi nie gorących Megi takie elmo można zrobić właśnie taką wyciskaczką do lodów spagetti jak pisała Agnieszka , ewentualnie praską do ziemniaków ale mogą wyjść kołtuny nie uczesany elmo.Masy do tortu najlepiej na bazie bitej śmietany to raczej wszyscy lubią z dodatkiem owoców. Podaję stronkę gdzie są dodatki do cist , tortów itp.http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie/ http://www.tortownia.pl/dzial,77,for...owe.html?str=6 _______________________ Mój Miko coś podejrzany wczoraj całą noc kaszlał, kataru na razie nie ma , ale wszyscy już w domu mają więc to kwestia czasu pewnie![]() Znowu inhalacje robimy , bo sapie jak parowóz pogoda choć piękna to zdecydowanie mu nie służyJa dzisiaj w ramach dnia kobiet byłam na zakupach sadzonkowych ![]() Kupiłam borówki amerykańskie , agresty, jeżyny, porzeczki , jabłonie, brzoskwinie i śliwę no i cały plik nasion ![]() Dzisiaj tłusty czwartek więc nie mogłabym nic nie zrobić, miały być faworki ,ale skusiłam sie na gniazdka ptysiowe i dość sporo ich pożarłam chyba czas skończyć z tymi ciastami post idzie, ale w lodówce jeszcze kolo twarogu i 3 mascarpone no nie zmarnuje się przecież dietę od poniedziałku zacznę ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- A od smoczka na razie nie oduczam , po prostu mi się nie chce , poczekam aż zęby wyjdą wszystkie chociaż i tak mamy dużo bo już 16 więc zostały tylko piątki i szóstki , a jak to jest z siódemkami mleczaki też są
|
||
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę że jestem tutaj zanim ktokolwiek coś napisał
U nas noc za krótka i do kitu
|
#1550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
rewelacyjne zdjęcia Michałka Mrowak moje ostatnie odkrycie na przekąskę,wszystkim smakowało,kupiłam w biedronce takie mini sucharki, kwadraciki 2x2 na to nałożyłam po łyżeczce doprawionego twarożku,na to starłam troszkę rzodkiewki czerwonej,super wygląda i smaczne,akurat na raz do buzi ![]() Albo robiłam taką pastę z makreli i to wykładałam ozdobnie tubą do zdobienia tortów na plasteku ogórka zielonego i na to małą gałązka koperku.Kolejne to np pomidory,na nie pasta feta plus czosnek i pieprz(na pastę) i posypane piórkami z czerwonej cebuli. pisałyście o maskach do włosów ja wczoraj byłam u fryzjera i się własnie pytałam o te maski z oliwy i na moje przetłuszczające się włosy to podobno nie zabardzo bo mogą się jeszcze bardziej przełuszcać. wogóle ścieła mnie tak krótko,że ostatnio miałam takie włosy jak miałam 15 lat,masakra chciałam fryzure na boba ale najdłuższe mam do brody,nie mogę się przyzwyczaićCytat:
|
|||
|
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Laski
![]() libra mleczaków jest 20 sztuk, więc Wam zostały już tylko 5 A do nas wczoraj zawitał ząb nr 8 linsdey Michaś jest cudny, to zdjęcie jak śpi normalnie mnie urzekło Ja też jadę do P0P - Jej tż na pewno coś dobrego do jedzenia zrobi No i Marcyś i Oli się uściskają ![]() Oliwka pokazuj nową fryzurę cynamonkowa nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę ... Mój Marci w ogóle mama nie mówi i nie mówił Cały czas jest tatatataatat, bababababa, tytytytyyttytytyty, a jak coś chce to DA! Może do mnie jest to tytytyt - po prostu po imieniu mi jedzie W dzień w którym powie mama to ja chyba na zawał padnę![]() Maty edukacyjnej mojej nikt nie chce kupić, a x-landera wczoraj wstawiłam i zobaczymy - ma już sporo wyświetleń i jedno obserwowane... a może ja go za tanio wystawiłam ?mloda jak Ty swojego x-landka wysłałaś do kupca?? Jaki to koszt?
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-04 o 09:14 |
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis do szkoly ale na chwilke na szczescie,pozniej mlodej chrzestna z wrocka przyjezdza wiec na bank poooooosiedzimy! bo juz z miesiac nie byla....
jutro szkola i na imieniny babci tezeta niedziela -rodzice przychodza na imieniny do Oliwki wiec caly weekend zaplanowany.
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne te przekąski, a ten ogórek i pomidor był na jakimś chlebku czy na sucharach czy taki sam?
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka pozwoliłam sobie skopiować Twojego posta o przekąskach do przepisów dla dzieci (bo nie wiedziałam gdzie) mam nadzieję że się nie pogniewasz
Tak smakowicie brzmi i muszę wypróbować!!P.S. Co to jest pasta feta i piórka z czerwonej cebuli ... ???
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 3 noc z rzędu do kitu. A przeciez nie chwalilam się na forum, że przesypia cale noce ![]() Nie wiem o co chodzi. Myslałam, że może zęby ale przecież nie mogę wszystkiego na zęby zganiać... Od dłuzszego czasu nie było z nią problemow jeśli chodzi o spanie. Tylko pobudka między 5-6 ale jakos do tego przywyklismy. Ale noce przesypiala całe, ewentualnie 1-2 pobudki na smoczka lub połozenie i spała dalej. A od 3 dni- koszmar... czy po czopku czy po Camilli (czy jak to tam się zwie) budzi się koło 24 i za chiny ludowe nie chce spać w łózeczku. Biorę ją na ręce to w sekundę mi zasypia... odkladam... ryk i wstaje. dziś zasypiala ale po 20 minutach to samo i tak 5 razy! więc 3 dzień z rzędu dalam za wygraną i wzielam ja do lożka. Boję się, ze sie do tego przyzwyczai. I tak sie nie wysypiam bo strrrrrasznie się wierci. Ale z dwojga zlego lepsze takie "spanie" niż bieganie do drugiego pokoju co 15-20 minut...Nie wiem czym to spowodowane. Nie potrafi poleżeć chwili w jednej pozycji tylko kręci się wkolo. odpycha się ode mnie nogami i tak laduje w poprzek. Potem na brzuch, pupa w górze i znów na plecy i tak w koło... wyglądam jak zombie... Nie mam juz na nią sposobu ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Pop- no koszmar to nie był moze tylko ze względu na to, ze byłam tam z moim tż i jakoś tak się strasznie ubrał, że mi wstyd było za niego strasznieee... nie pamiętam dokladnie jak ale wiem, ze wychodziły mu takie stare, zszarzałe majtki ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- lind- jak sie ułożylo z tymi korepetycjami? Pracujesz??
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-03-04 o 10:03 |
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzięki za info o zębach czyli już końcówkaGmyrelka ja nie Oliwka ,ale pasta pewnie z sera feta a piórka z cebuli to cebula pocięta w piórka czyli nie w poprzek tylko wzdłuż w takie mini ćwiarteczki Co do przekąsek to widziałam takie fajne koreczki z chleba pumpernikiel przekładane pastami z twarogu w różnych kolorach czyli z jajkiem , z przecierem-rózowa, z natką pietruszki roztartą-zielona i te kanapeczki były pokrojone w kosteczki takie 2x2cm i nadziane na wykałaczki takie mini torciki i to było np. 3 kromki pumpernikla spód-pasta-kromka-pasta-wierzch. Poszperam , jak coś znajdę to opiszę o przekąskach , mam dużo gazet "Sól i Pieprz" tam są ekstra przepisy. Nocka u nas spokojna, Mikołaj tak mi się zsikał ze wszystko przesiąkło , a że było juz po 4 to nie chciałam go ruszać i spał taki ![]() No i zaczyna coś wołać ale na wszystkich woła aba albo ba ni licząc zwierzaków -świni, krowy, owcy, konia, kury , kota to umie nasladować |
|
|
|
#1557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziś tz ma zrobić Michasiowi sesję bo dawno mu zdjęć nie robiliśmy... Te co wstawiłam to z tel... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I mam już długo...Cytat:
Asiulek Misiek od tygodnia pół nocy z nami śpi. W łóżeczku przeważnie do pierwszego lub drugiego karmienia... I też ostatnio wstaje o 6 a jeszcze jakiś czas temu spaliśmy sobie do 8... Na szczęście jak śpi z nami to się nie wierci bo mamy wąskie łóżko... Chyba pierwszym meblem jaki teraz kupie to łoże 200-220
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek jak uda mi się uchwycić to wstawię.
Opisałaś nasze jeszcze niedawne nocki , ja mówie nic innego tylko zęby , u nas było tak że nawet przez kilka dni z rzędu Miko jechał na ibufenie D bo nie można było wyrobic i tez spał z nami i to przyklejony do mnie czyli ja ze spania nici ,a wiercił się całymi nocami , teraz się trochę uspokaja dopiero , także u was pewnie to samo. |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
lind- jak sie ułożylo z tymi korepetycjami? Pracujesz??
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Wit.D ja też dawałam po 1 kropelce , a dlaczego dajecie po 2
teraz nie daję wcale bo daję jeszcze tran , tak myslę że może w kwietniu odstawię i to jak jest słonecznie a mały jest długo na dworze to nie daję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

i to jak..
nawet pampersa bylo widac...dziecko moze mialo 2 latka a moze i jeszcze nie
więc to kwestia czasu pewnie
chyba czas skończyć z tymi ciastami post idzie, ale w lodówce jeszcze kolo twarogu i 3 mascarpone