|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
no nic nie daje ale ja pije je tylko po to bo inaczej kawy nie wypije i ja teraz to 0% kupuje... choc wczesniej dla smaku tylko 3,2%... ale trezba bylo zrezygnowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
zamówiłam z netu sproszkowane mieszasz proszek w wodą i masz .
#1533 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję glinki w organique i na mieszaną cerę mam glinkę ghassoul. Algi też używałam, zamawiałam na allegro za parę złotych i jak dla mnie ładnie działały
![]() A dermabrazję polecam z firmy ROC, jest taki zestaw z masażerem z gąbką, tylko to trochę drogie jest bo 130zł na all. Dostałam od koleżanki, starczyło na bardzo długo, jakieś pół roku i cera zrobiła się jednolita i jędrna. Teraz kupiłam sobie z Dax volcano też na all i w sumie prawie taki sam efekt. Ze smokiem wiem, że mały nic nie rozumie, ale mimo wszystko tłumaczyłam mu, że smok się zepsuł, dałam go Adasiowi i jakiś taki spokojniejszy się zrobił, uciętego trzyma w łapce i dziś ładnie zasnął ![]() ![]() A ja właśnie z maską na buzi ![]()
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Zgłodniałam przez Was
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W końcu do PIT-a usiadłam ![]()
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-03-03 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
O kurka PITa trzeba wypełnić
![]() A w ogóle to dopiero w lutym becikowe załatwiałam ;p Ledwo zdążyłam haha.
#1536 |
Wtajemniczenie
|
a tz tez musi sie rozliczyc do kwietnia
![]() znow jakies 5 tys wpadnie ![]() haha pamietam jak w pl sie rozliczlam to musialam doplacic jeszcze 1,50 ![]()
#1537 |
Zakorzenienie
|
Bo jest pyszne
![]()
#1538 |
Wtajemniczenie
|
IZAIZULA boziu moja mama tak robi
![]() ![]() ![]()
#1539 |
Zakorzenienie
|
No to sobie zamówiłam ma super opinie na KWC
http://allegro.pl/dax-vulcanic-mat-m...470983843.html i żel antycelulitowy ![]() Bo jak ja na tą plaże wyleze http://allegro.pl/zel-rozbijajacy-ce...476181802.html zobaczcie sobie rzeczy tego sprzedawcy dużo ma i ceny fajne
#1540 |
Wtajemniczenie
|
ANIAP takie zele antycelulitowe najlepiej stosowac po kapieli,gdy cialo jest rozgrzane i wtedy skora wchlania wiecej tych substancji
![]()
#1541 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja Was wszystkie zapraszam na tę włoską kuchnię.
AniaP - przyjeżdżaj i na tydzień. Mrowak - TZ jest z Oliwką - karmi ją więc nie mogę się spytać. A ja na przystawkę to bardzo lubię melona zwijanego w plasterki szynki parmeńskiej i u mnie zawsze się sprawdza deska serów + salami i inne wędliny. I do tego oczywiście dobre (nie koniecznie drogie) czerwone wino.
#1542 |
Wtajemniczenie
|
ANIAP a jeszcze kup sobie taka szotke do paznokci czyszczenia z tym twardszym wlosiem (ja taka sama stosuje) i masuj zawsze uda podczas kapieli okreznymi ruchami,zawsze w strone serca...sama zobaczysz rezultaty
![]() nie stosuj jak masz problemy z pajaczkami i pekajacymi naczynkami...lub rob w bardzo delikatny sposob
MOJA PRINCESSA 26.03.2010 ![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011 ![]() ![]() NASZ SLUB 11.08.2012 ![]() ![]() Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2011-03-03 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1544 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko wstawie jednego linka i de lulu
http://www.toptenz.pl/10_najbardziej...ych_matek.html
#1545 |
Raczkowanie
|
sorki dziewczyny,że ja tu wpadam jak po ogień i tak ni z gruchy ni z pietruchy,ale..musiałam się podzielić..
Nadia już śpi od jakiegoś czasu i właśnie chyba miała zły sen,bo nagle zaczęła płakać.Jak do niej po cichutku zaszłam leżała z zamkniętymi oczkami i płacząc zawołała "mama"..boszzzzzzz, no normalnie mnie rozwaliła,wzruszyłam się... ![]() ![]() Jessssu, jakie to wspaniałe uczucie jak dziecko w półśnie tak zawoła..ona mnie nawet nie widziała..może sobie trochę nadinterpretuję,ale.. Dziś w ogóle mam jakiś taki dzień..,że myślę nad cudem,który mnie spotkał.. lecę rozwiesić pranie i spać...dziś nie mam się nawet do kogo przytulić,tż na służbie.. ![]() dobrej nocki i nie piszcie za dużo! ![]()
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
tez czekam na ten balsam tyle ze ja u niej zamawialam http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10470146 tu wiecej kolorowych kosmetykow.... ciekawa jestem jak sie sprawdzi...
heh to tez sam sprzedawca Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-03-03 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dobrej nocy ![]()
![]() |
#1548 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cigi wróciłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Agnieszka na gardło nie radzę miodu , jest silnym alergenem z racji tego że ma mnóstwo pyłków kwiatowych i może jeszcze dodatkowo podrażnić śluzówkę gardła. Już lepiej ciepła woda z solą dwie łyżki soli na szklanke wody i płukać kilka razy dziennie , spokojnie nic Ci nie wyżre , a pomoże mi pomaga. Miód lipowy na przeziebienie-grypę ale nie do gorącej herbaty czy mleka bo traci właściwości ,do ciepłych napoi nie gorących Megi takie elmo można zrobić właśnie taką wyciskaczką do lodów spagetti jak pisała Agnieszka , ewentualnie praską do ziemniaków ale mogą wyjść kołtuny ![]() Masy do tortu najlepiej na bazie bitej śmietany to raczej wszyscy lubią z dodatkiem owoców. Podaję stronkę gdzie są dodatki do cist , tortów itp.http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie/ http://www.tortownia.pl/dzial,77,for...owe.html?str=6 _______________________ Mój Miko coś podejrzany wczoraj całą noc kaszlał, kataru na razie nie ma , ale wszyscy już w domu mają ![]() ![]() Znowu inhalacje robimy , bo sapie jak parowóz ![]() Ja dzisiaj w ramach dnia kobiet byłam na zakupach sadzonkowych ![]() Kupiłam borówki amerykańskie , agresty, jeżyny, porzeczki , jabłonie, brzoskwinie i śliwę no i cały plik nasion ![]() Dzisiaj tłusty czwartek więc nie mogłabym nic nie zrobić, miały być faworki ,ale skusiłam sie na gniazdka ptysiowe i dość sporo ich pożarłam ![]() ![]() dietę od poniedziałku zacznę ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- A od smoczka na razie nie oduczam , po prostu mi się nie chce , poczekam aż zęby wyjdą wszystkie chociaż i tak mamy dużo bo już 16 więc zostały tylko piątki i szóstki , a jak to jest z siódemkami mleczaki też są ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę że jestem tutaj zanim ktokolwiek coś napisał
![]() U nas noc za krótka i do kitu ![]()
![]() |
#1550 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() rewelacyjne zdjęcia Michałka ![]() Mrowak moje ostatnie odkrycie na przekąskę,wszystkim smakowało,kupiłam w biedronce takie mini sucharki, kwadraciki 2x2 na to nałożyłam po łyżeczce doprawionego twarożku,na to starłam troszkę rzodkiewki czerwonej,super wygląda i smaczne,akurat na raz do buzi ![]() Albo robiłam taką pastę z makreli i to wykładałam ozdobnie tubą do zdobienia tortów na plasteku ogórka zielonego i na to małą gałązka koperku.Kolejne to np pomidory,na nie pasta feta plus czosnek i pieprz(na pastę) i posypane piórkami z czerwonej cebuli. pisałyście o maskach do włosów ja wczoraj byłam u fryzjera i się własnie pytałam o te maski z oliwy i na moje przetłuszczające się włosy to podobno nie zabardzo bo mogą się jeszcze bardziej przełuszcać. wogóle ścieła mnie tak krótko,że ostatnio miałam takie włosy jak miałam 15 lat,masakra ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Laski
![]() libra mleczaków jest 20 sztuk, więc Wam zostały już tylko 5 ![]() ![]() linsdey Michaś jest cudny, to zdjęcie jak śpi normalnie mnie urzekło ![]() Ja też jadę do P0P - Jej tż na pewno coś dobrego do jedzenia zrobi ![]() ![]() Oliwka pokazuj nową fryzurę ![]() cynamonkowa nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę ... Mój Marci w ogóle mama nie mówi i nie mówił ![]() ![]() ![]() Maty edukacyjnej mojej nikt nie chce kupić, a x-landera wczoraj wstawiłam i zobaczymy - ma już sporo wyświetleń i jedno obserwowane... a może ja go za tanio wystawiłam ![]() mloda jak Ty swojego x-landka wysłałaś do kupca?? Jaki to koszt?
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-03-04 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis do szkoly ale na chwilke na szczescie,pozniej mlodej chrzestna z wrocka przyjezdza wiec na bank poooooosiedzimy! bo juz z miesiac nie byla....
jutro szkola i na imieniny babci tezeta niedziela -rodzice przychodza na imieniny do Oliwki wiec caly weekend zaplanowany.
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne te przekąski, a ten ogórek i pomidor był na jakimś chlebku czy na sucharach czy taki sam?
![]() |
#1554 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka pozwoliłam sobie skopiować Twojego posta o przekąskach do przepisów dla dzieci (bo nie wiedziałam gdzie) mam nadzieję że się nie pogniewasz
![]() P.S. Co to jest pasta feta i piórka z czerwonej cebuli ... ???
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas 3 noc z rzędu do kitu. A przeciez nie chwalilam się na forum, że przesypia cale noce ![]() Nie wiem o co chodzi. Myslałam, że może zęby ale przecież nie mogę wszystkiego na zęby zganiać... Od dłuzszego czasu nie było z nią problemow jeśli chodzi o spanie. Tylko pobudka między 5-6 ale jakos do tego przywyklismy. Ale noce przesypiala całe, ewentualnie 1-2 pobudki na smoczka lub połozenie i spała dalej. A od 3 dni- koszmar... czy po czopku czy po Camilli (czy jak to tam się zwie) budzi się koło 24 i za chiny ludowe nie chce spać w łózeczku. Biorę ją na ręce to w sekundę mi zasypia... odkladam... ryk i wstaje. dziś zasypiala ale po 20 minutach to samo i tak 5 razy! więc 3 dzień z rzędu dalam za wygraną i wzielam ja do lożka. Boję się, ze sie do tego przyzwyczai. I tak sie nie wysypiam bo strrrrrasznie się wierci. Ale z dwojga zlego lepsze takie "spanie" niż bieganie do drugiego pokoju co 15-20 minut...Nie wiem czym to spowodowane. Nie potrafi poleżeć chwili w jednej pozycji tylko kręci się wkolo. odpycha się ode mnie nogami i tak laduje w poprzek. Potem na brzuch, pupa w górze i znów na plecy i tak w koło... wyglądam jak zombie... Nie mam juz na nią sposobu ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Pop- no koszmar to nie był moze tylko ze względu na to, ze byłam tam z moim tż i jakoś tak się strasznie ubrał, że mi wstyd było za niego strasznieee... nie pamiętam dokladnie jak ale wiem, ze wychodziły mu takie stare, zszarzałe majtki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- lind- jak sie ułożylo z tymi korepetycjami? Pracujesz??
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2011-03-04 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzięki za info o zębach ![]() Gmyrelka ja nie Oliwka ,ale pasta pewnie z sera feta a piórka z cebuli to cebula pocięta w piórka czyli nie w poprzek tylko wzdłuż w takie mini ćwiarteczki Co do przekąsek to widziałam takie fajne koreczki z chleba pumpernikiel przekładane pastami z twarogu w różnych kolorach czyli z jajkiem , z przecierem-rózowa, z natką pietruszki roztartą-zielona i te kanapeczki były pokrojone w kosteczki takie 2x2cm i nadziane na wykałaczki takie mini torciki i to było np. 3 kromki pumpernikla spód-pasta-kromka-pasta-wierzch. Poszperam , jak coś znajdę to opiszę o przekąskach , mam dużo gazet "Sól i Pieprz" tam są ekstra przepisy. Nocka u nas spokojna, Mikołaj tak mi się zsikał ze wszystko przesiąkło , a że było juz po 4 to nie chciałam go ruszać i spał taki ![]() No i zaczyna coś wołać ale na wszystkich woła aba albo ba ni licząc zwierzaków -świni, krowy, owcy, konia, kury , kota to umie nasladować |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Dziś tz ma zrobić Michasiowi sesję bo dawno mu zdjęć nie robiliśmy... Te co wstawiłam to z tel... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Asiulek Misiek od tygodnia pół nocy z nami śpi. W łóżeczku przeważnie do pierwszego lub drugiego karmienia... I też ostatnio wstaje o 6 a jeszcze jakiś czas temu spaliśmy sobie do 8... Na szczęście jak śpi z nami to się nie wierci bo mamy wąskie łóżko... Chyba pierwszym meblem jaki teraz kupie to łoże 200-220 ![]()
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Asiulek jak uda mi się uchwycić to wstawię.
Opisałaś nasze jeszcze niedawne nocki , ja mówie nic innego tylko zęby , u nas było tak że nawet przez kilka dni z rzędu Miko jechał na ibufenie D bo nie można było wyrobic i tez spał z nami i to przyklejony do mnie czyli ja ze spania nici ,a wiercił się całymi nocami , teraz się trochę uspokaja dopiero , także u was pewnie to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
lind- jak sie ułożylo z tymi korepetycjami? Pracujesz??
#1560 |
Zakorzenienie
|
Wit.D ja też dawałam po 1 kropelce , a dlaczego dajecie po 2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.