|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Czuję się pocieszona ![]() Cytat:
Ja nie miałam wtedy wyjścia ![]() *** Idę i ja, przed chwilą mierzyłam Kubie temperaturę i miał 37, ale wydaje mi się strasznie gorący ![]() Dobranoc
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() ladne Cytat:
![]() i ja zmykam -dobrej nocki
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio rowniez namietnie rysuje, znikopis jest wciaz hitem, jak i normalne kredki. Dzis u niani rysowal pisakami i chwila starczyla, aby porysowal jej szafe
![]() Miramej, Antonio wie, ze siii robie sie do pieluszki i wie do czego sluzy nocnik. Proba odpieluchowania polegala na tym, ze zalozylam mu majtki z tym wkladem, ktore kiedys wklejalam. Jednak on tyle pije w ciagu dnia, ze i tak nie daja rady. Generalnie nie sygnalizuje, ze musi zrobic siii albo kupke. Mokre majtki i spodnie rowniez mu nie przeszkadzaja. Wysadzalam go na nocnik, zrobil 1-2 razy w ciagu dnia do nocnika, a reszte do majtek, wlaczajac w to kupki, a robi 2-3 dziennie . I tak bylo przez kilka dni, gdzies 4-5. Stwierdzilam, ze to nie ma sensu, wiec nosi pieluchy i tyle. Teraz kupilam pieluchomajtki i w przyszlym tygodniu bede go wysadzac czesto w ciagu dnia, tlumaczyc itd, mamy nawet dwie ksiazeczki o sikaniu na nocnik, jedna po polsku, jedna po angielsku, ktore bede mu czytac namietnie . Nie wiem kiedy podejde do kolejnej proby odpieluchowania, moze wtedy, gdy zacznie czesciej robic na nocnik i zacznie wolac, ze musi cos zrobic. Nocnik mamy w lazience, potrafil na nim siedziec 10-15 minut, po czym wstac i zrobic siku lub kupke do majtek 5 minut pozniej, wiec majtki byly bez sensu. Narzedzia mamy z tej bajki, co jej nie znasz o Manku, u nas to Handy Manny: Handy-Manny.jpg
a nadzedzia takie: skrzynka ma przycisk i gra piosenke z filmu + kilka typowych tekstow, narzedzia nie robia nic, ale bardzo fajnie sie nimi bawi.
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko tylko. Czekam na piątek jak na zbawienie, bo nie wyrabiam z czasem i ze spaniem. Miramej - jaglaną gotuję dokładnie tak, jak Unholy napisała, z tym, że nie zdejmuję z palnika, a tylko wyłączam gaz ![]() Można gotować dłużej z większą ilością wody, ale warunek sypkiej, to nie mieszać w trakcie. Podejrzewam, że mogła posklejać się Wam (Tobie i gorgulkowi), bo mieszałyście? Pochwal się nam co ciekawego przyrządzasz z sypkiej jaglanej? ![]() Aha, i ~~~~~~~~~~~~ Melduję, że też kupiłam w Biedronce puzzle-klocki, misia oraz puzzle z chłopczykiem do ubierania ![]() Wiem, że chciałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam co. W weekend nawiedzę Was z większą ilością tekstu ![]() Uciekam spać, bo niebawem trzeba wstawać
|
|
#365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Marica
dobrze robisz, ze dajesz sie wykazac mezowi, niech naczynia postoja tak dlugo, az pozmywa ![]() Cytat:
Cytat:
Wspolczuje ci bardzo, wyobrazam sobie, jak cie serce boli mam nadzieje, ze w pracy wkrotce sie ulozy ![]() Antonio dzis bardzo plakal, gdy zostawialam go niani, biegl do mnie, gdy przyjechalam i bylo mi bardzo z tym zle , chociaz wiem, ze lubi tam chodzic i ma sie tam dobrze.Cytat:
Cytat:
![]() ------ maz meldowal mi, ze Antonio wstal dzis o 4.30 i oczywiscie zabawa na calego. Dzis poszedl spac po 20.00 i zobaczymy, czy to cos da . Ja oczywiscie cala nieszczesliwa, bo wychodzilam do pracy, a on sie tulil ze lzami w oczach. Naprawde wole wychodzic do pracy, jak on juz jest w lozku . Takze jestem bardzo ciekawa o ktorej wtanie jutro ![]() Uciekam popracowac, bo przerwa mi sie konczy
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tylko witam i idę Was poczytać ![]() Miłego |
|
|
|
#367 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten samochód przekonał mnie ostatecznie, bo ostatnio Zosia ma ciężko przejechać 20 km w dwie strony ![]() Cytat:
![]() Kup mamie ładną chustkę/szaliczek na wiosnę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Unholy to na pewno trudny okres dla Was wszystkich. Musicie to przejść, nie ma innego wyjścia. Szkoda mi Antosia ![]() Ja tez zwróciłam uwagę, że posiłki są tam bardzo często. Nasze dzieci chyba nie muszą już jeść co 1,5 h ![]() I tez mi to za kolorowo wygląda, biorąc pod uwagę zachowanie Antosia... Nie twierdzę, że Antosia głodzą, może On sam nie chce jeść po prostu? Może one tak gadają, bo nie chcą stracić zarobku ![]() Nie wiem, nie chcę wprowadzać zamętu ![]() Dzień dobry
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Kubuś dziś? Cytat:
|
||
|
|
|
#369 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
). Zupke daję o 11,30, bo jak Antolek wstaje po 6/6,30 to juz o 12 pada.Kanapki dzieci jedza na śniadanie w złobku i ja myśląc, ze tylko podłubie dałam kaszkę, ale podobno jak widzi to też chce (ten typ tak ma ), no i kaszę później, bo dałąm swoją, więc dają.Opinii aktualnych nie mam (nowych), Rodzice wychodza zadowoleni (ze starszymi dziećmi również, a te chyba by juz coś powiedziały). Jest jeden rówiesnik A i panie mówiły, ze on na początku np w ogóle nie jadł a Antoś od poczatku chętnie. Myślę, ze to może być prawda, bo A lubi naśladować i jeść coś co ktoś, ale nie pomyślałam, ze w takich ilościach. Co do kaszy - stawiam na podstawce Podobno im więcej wody tym bardziej wsiąka, no i to mieszanie tez to powoduję, więc lepiej nic z nią nie robić podczas gotowania. I jak Kubuś w nocy? Jak rano? Cytat:
Cytat:
|
|
#370 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Tez mi przyszła myśl z zarobkiem ![]() Cytat:
Co do jedzenia, napisałam wyżej. Z tym przytulaniem to widziałam kilka razy. Trzymały go na rękach, a On kładł głowkę na ramieniu i obejmował. Buzi też chce dawać ![]() Moze znalazł sobie moje zastępstwo, żeby czuć się bezpieczniej. Dlatego tez nie odstępuję Pani na krok ![]() Choć wczoraj mówiła, ze już bardziej ufał dzieciom i mogła odejść dalej i za nią nie biegł. Mówił coś do dzieci po swojemu i dzielił się zabawkami Tez mi ta rózowość nie pasuje do końca, ale już sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dzień Dobry ![]() Ale miło zajrzeć tu z rana, a nie do roboty iśc ![]() Kawki się napijemy? ![]() ps. Antolek od rana zjadł 2 kanapki z twarożkiem i szczypiorkiem oraz 1 pieroga z serem ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- NO i nie ma nikogo... To jednak mało miło samej ![]() Idę się szykować. Bartek na 11 do autobusu, koleżanka ma wpaść później, więc ogarnąc muszę. Do później
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
pw4 ja od niedawna zmywam w rękawiczkach winylowych, nie lubię lateksowych, te winylowe bardziej mi odpowiadają. gorgulku zdjęcia Oliwki w czapce wstawiłam w albumie. Nie mierzyłam czapki w sklepie, patrzyłam tylko na rozmiar. żałuje ze nie wziełam zimowej była z szalikiem i rękawiczkami za 12 zł (byłaby na przyszłą zimę), tylko nie widzialam wiekszego rozmiaru a nie chciało mi się kosza przekopywać, bo juz w kolejce stałam do kasy i TZ mnie poganiał. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Hej Unhola ja jestem z kawą ![]() przykro mi z powodu Antka, musi mieć czas zeby oswoić sie z sytuacją. Ty też. Dasz rade, przekazuje pozytywne fluidy
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-03-04 o 09:22 |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
a znikopis sie przydaje bardzo bo zabieram jej tez jak ide z nia do kogos gdzie nie ma dzieci i zabawek
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Źle się czuję
![]() Boli mnie żołądek, głowa, jest mi zimno i ogólnie jestem do du.. Oby to nie żadna żołądkówka
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mi drugi pacjent z rzędu nie przyszedł
|
|
|
#375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiedzi ![]() Fajne te narzędzia ![]() Cytat:
, z tym zdejmowaniem z palnika to pytałam, bo ja mam elektryczną kuchenkę i po wyłączeniu tak szybko nie stygnie , więc dalej by się podgrzewało i to mocno. Rzeczywiście mieszałam ![]() Nie ma się czym chwalić, chciałam Kubie zrobić jaglaną z warzywami ![]() Cytat:
![]() No i o której Antonio wstał? Rano wstał z normalną temp., teraz znów rośnie Katar ma ogromny.
|
|
|
#376 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, wypróbuję Twój sposób i dam znać, co mi wyszło ![]() ![]() Co do żłobka, to sama nie wiem, z jednej strony masz wątpliwości, z drugiej potrafisz je wytłumaczyć, więc może jednak jest OK? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, zdrówka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Nockę miałam do i tylko mamę wołał, na Tatę pokrzykiwał , przed 2-gą zasnął mocniej i spał do 5.30, a potem znów wstawał i tak do 6.30. Nie wyspałam się , Małż też przeziębiony, ja też ![]() Dobrze, że już smoczka nie mamy, to buzią mógł oddychać , oczywiście Kubuś, nie Małż
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-03-04 o 12:02 |
|||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() No oszaleć idzie w tym roku z tymi infekcjami ![]() Cytat:
No to jest niewątpliwy plus nieużywania smoczka ![]() *** Siedzę jak na szpilkach normalnie...
|
|
#378 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
powiedzialam dla meza siostry moze w Olsztynie kupi Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny Kubuś ![]() witam się znów mam męża w domu 3 dni ale będziemy mieli zajecie bo okres mi się kończy
|
||||
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, ostatnio, jak Kuba miał katar, to używał jeszcze smoczka i oddychać nie mógł, ale smoka nie wypuścił z buzi ![]() Przez chorobę? ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam się przywitać i lecę pączki robić ![]() Wojtusiu to przez Ciebie ![]() ![]() Mam nadzieję ze Zu za chwilę zaśnie bo na 16 umówiłyśmy się na wizytę u przyjaciółki ![]() Uciekam...później doczytam... rzuciło mi się tylko... Angy Tobie również zdrówka P.S. Byłam od rana na poczcie
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
noooo co
![]() ![]() ale mi Amelka cyrki odstawia... siada na nocnik, zrobi siku i wola ze wstac, podnosze a ona ryk bo chce siedziec... potem kilka razy to samo. wkurzylam sie i ubralam to wygina sie drze, krzyczy... zasnela wreszcie. a mnie glowa boli od tych krzyków... kupe zrobila juz wczesniej... różki pannie rosną Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-03-04 o 13:03 |
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, jakoś mi nieswojo
![]() Już poszło?? ![]() Dziękuję wszystkim za dobre fluidy *** Zapomniałam Wam napisać, że Zosia zaczyna pokazywać prawdziwe różki, a mianowicie przedwczoraj obłożyła mnie pięściami ![]() Poza tym w ogóle się nie słucha, broi zaciskając zęby i patrząc prosto w oczy. Super
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-03-04 o 13:08 |
|
|
|
#384 |
|
BAN stały
|
to chyba większość tak ma w większym lub mniejszym stopniu. Amelka nie bije na szczeście, ale jak coś jej nie podejdzie (coś chce a ja nie chce dać, albo np chce na ręce a ja nie chce wziac) to krzyk i płacz. i wrzeszczy i wrzeszczy.... ucze sie powoli zeby ja zostawic i niech sie drze... bo do tej pory tlumaczylam probowalam zagadywac ale nic to nie daje... jeszcze problem bo potrafi sie zanosic ale to jak juz porzadnie beczy...
|
|
|
|
#385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duuużo zdrówka Cytat:
Moja nie była lepsza Ja winę zrzucam na zęby.Hehehe ![]() Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
Kto zgadnie co oznacza "ogonka"?
|
||||
|
|
|
#386 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe, czy jest rzecznik praw rodziców ![]() Cytat:
, mnie się wydaje, że coś się u nas dzieje w miejscu dolnych piątek.Pojęcia nie mam
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mnie też się wydaje a jak jest naprawdę ![]() ![]() Też bym się nie domyśliła ![]() Iwonka Na wilka mówi gik
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Karola i jak pączki wyszły??
ciekawa jestemmało mnie dzisiaj bo czasu brak |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

W Boti 
. I tak bylo przez kilka dni, gdzies 4-5. Stwierdzilam, ze to nie ma sensu, wiec nosi pieluchy i tyle. Teraz kupilam pieluchomajtki i w przyszlym tygodniu bede go wysadzac czesto w ciagu dnia, tlumaczyc itd, mamy nawet dwie ksiazeczki o sikaniu na nocnik, jedna po polsku, jedna po angielsku, ktore bede mu czytac namietnie 

Z mojej winy jak byk, więc się nie gorączkowałam, przyjęłam na klatę 100zł , ale nie obiecałam że więcej tam tak nie stanę
i oczywiscie zabawa na calego. Dzis poszedl spac po 20.00
. Ja oczywiscie cala nieszczesliwa, bo wychodzilam do pracy, a on sie tulil ze lzami w oczach. Naprawde wole wychodzic do pracy, jak on juz jest w lozku 

, też zwróciłam uwagę, że jedzenie prawie non stop 

, Małż też przeziębiony, ja też