Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 13:15   #1831
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Lolka, a Dylan tez bedzie ? bo ja sie w Dylanie kochalam...
I chyba Brandon, a nie Brian co?

Eve ja zamierzam chowac dzieciaczka jak Ty zeby nie miec potem problemow z angielska sluzba zdrowia jak Polacy ze swoimi przegrzanymi dziecmi, ktore choruja 10 razy do roku...

Lece na poczte sie przejsc, bo taka pikna pogoda jest, ze szok
Stary 2011-03-04, 13:20   #1832
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

jeju ale mam zawieszke do tego mnie zgaga łapie fee
wielkie porzadki były w planach i mi sie co? o-de-chcia-ło!
Stary 2011-03-04, 13:20   #1833
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Lolka, a Dylan tez bedzie ? bo ja sie w Dylanie kochalam...
I chyba Brandon, a nie Brian co?

Eve ja zamierzam chowac dzieciaczka jak Ty zeby nie miec potem problemow z angielska sluzba zdrowia jak Polacy ze swoimi przegrzanymi dziecmi, ktore choruja 10 razy do roku...

Lece na poczte sie przejsc, bo taka pikna pogoda jest, ze szok
Dylan tez był mój!!
Chłopakowi Donny jak było?
David, sorka! Brian to on chyba w realu, chociaż nie wiem
David Siler.. tym razem nawet z nazwiskiem mnie natchnęło
Stary 2011-03-04, 13:21   #1834
zosiaaa
Zadomowienie

eve i andziot dostarczyłyście mi dzisiaj wiele cennych informacji
karmienie piersią też mam w planach i tez ono mnie trochę przeraża ale staram się nie napędzać tylko myśleć pozytywnie

o pościeli właśnie już pisałam że na razie nie kupuje, nastawiłam się na kocyk, na początek rożek i cały czas zastanawiam się nad kupnem śpiworka ( i nie wiedziałam czy mu rączki nie będą marznąć, bo u mnie w domu też takie niestabilne temperatury jak u grazin, u mnie potrafi czasem wieczorem być 23 stopnie a nad ranem z 17, wszystko zależy od tego kto pali w piecu )

a co do tych zimnych rączek to tez nie wiedziałam, myślałam że właśnie jak dziecko ma zimne to mu jest zimno, zawsze jak u siostry przebywałam a ona miała małe dzieci to słyszałam jej teściową która mówiła: ooo ma zimne rączki to weź go ubierz bo na pewno mu zimno

zabieram się za sprzątanie bo rano jakoś mi nie wyszło , położyłam sie o 10.30 i przysnęło mi się na 2 godziny

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:22   #1835
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

26stopni? chyba bym nie usnela... ja to nawet teraz otwieram okno i wietrze mieszkanie, bo mamy (mimo nie wysokiej temperatury) suche powietrze. Ja jestem nauczona tez niskich temp. Mieszkalam z babcia w kamienicy, jak napalila w piecu to tylko tam bylo cieplo,a tak w pokojach chlodno i wilgotno-super! a latem jaka wygoda, na dworze 30st a u babci 18-20
wiesz tak mowia ze woda do kapania powinna miec 37st nie wyobrazam sobie tego

tak, ja tez czuje po bokach ruchy... takie porzadne krecenie juz od konca stycznia wyczuwam wiec calkiem mozliwe ze u ciebie tak samo. Moze sa to rozlozone nozki, lub mala zmienia pozycje z jednego boku na drugi??? kiedy masz usg?
No mama ma bardzo sloneczne mieszkanie, a do tego byly upaly okropne, wszyscy umieralismy, probowalismy robic przeciagi a tu doopa wielka Kamienice sa cudowne pod tym wzgledem no i u mnie tez wilgotnosc ogromna, wiec oddycha sie lekko.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:24   #1836
andziot
Zakorzenienie

spacerek zaliczony,
strasznie ciepło dziś
Zośka z dziećmi się pobawiła na placu zabaw aż wracać nie chciała

ddaaiissyy tak to sama koleżanka co była na łososiu cała ciąża przed nią i to pierwsza, pamiętam jakie to było przeżycie, dużo niepokojów, ale mnóstwo radości cieszę się że będą to teraz przeżywać

jak kopie u góry dzidzia to może kopać nóżkami ale i rączkami, więc ciężko określić

Grazin o takie zezwolenie na wyciecie drzewa wcale nie łatwo, teściu miał drzewo na wyjeździe z posesji prawie i długo się starał o pozwolenie, bo takto ileś tam tysięcy musiał zapłacić, jakoś to od cm się liczy

Paulizia o matko co tam się dzieje w tych gotowych na wszystko ??? kiedyś to oglądałam ale nie pamiętam nawet na którym sezonie skończyłam, nie kojarzę mordercy odbierającego poród

24kasia86 to jakiś wniosek trzeba składać o zameldowanie ???????? ja poszłam wypisałam druczek i już byłam zameldowana

Grazin, Siasiek udanego spotkania w realu (Grazin napiszesz czy synek Siaska rzeczywiście ma takie dłuuugaśne rzęsy czy to PS )

a my Gabrychę u teściów zmajstrowaliśmy

Eve1603 skoro ma katar i luźne kupy to pewnie jakąś wirusówkę złapał
raczej tylko objawowe leczenie ci pozostaje ...
moja Zocha nie miała zimnych nóg i rąk (a grubo też jej nie ubierałam)
do spania ubieram ją w pidżamę tylko, albo pajaca tylko, ale my blokowi więc raczej ciepło jest choć ja zawsze okno rozszczelniam, no i też śpi odkryta, czasem wstaję żeby ją przykryć i jak śpi w pidżamie to nogi ma zimne ale jakoś bardzo nie choruje odkąd nie chodzi do żłoba

mary poziomkowa brzuszek fajniusi, ale tak jakoś nisko mi się wydaje

Lolka1212 trzeci trymestr - brzmi dumnie

monika21121984 najważniejsze że wszystko w porzadku, choć ja bym chyba nie wyszła gdyby mi nie odpowiedział na wsyzstkie moje pytania

mężul czyni pokłony do mojego czerwonego barszczyku
też właśnie pochłaniam i obawiam się że na jednej porcji się nie skończy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:25   #1837
Eve1603
Zakorzenienie

Dobra, koniec "korepetycji" na teraz Musze troche zajac sie chata i na jakis spacer wyjsc bo pogoda piekna i az grzech w domu siedziec. Moze wieczorkiem do was zajrze, jak mnie gardlo nie zabije

Stary 2011-03-04, 13:28   #1838
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam brzucholinki
nadrabiam, nadrabiam i końca nie ma
Ja dzisiaj znowu wyspana, obudziłam się po 11. I od wczoraj znowu małą dziwnie czuję, głównie na samym dole i strasznie boleśnie , nie mówiąc już o tym, że mam wypchany lewy bok, a prawy opadł jakbym w ciąży nie była. Jak to moje dziecko się ułożyło to ja już nie wiem?? W poniedziałek ją podejrzymy na 3d
Idę do K zapisac nr do Grazin

o Ty spioszku !! Faktycznie, prawdziwa sinusoida z Twoim spaniem Ze skrajności w skrajnośc Oby pozostało już przy tym dobrym

monika21121984; widocznie taki ma charakter, ale najwazniejsze, ze gdyby cosik nie tak, na pewno dałby Ci znac. Swiadomość, ze jestes w dobrych rękach musi Ci wystarczyc Już z górki

24kasia86, usg i w ogóle wizyte mam daaaaaaleko, dopiero 05 albo 06 kwiecień no nic, pozyjemy zobaczymy Najwazniejsze, że malutka od czasu do czasu bryka i to mi wystarcza jak byłam na badaniu 3 tyg temu to pan dr stwierdził, że Gabi leży ukośnie

Moria, no to jedziemy na tym samym wózku
Na początku jak do małża sie przeprowadziłam to wręcz płakałam rzewnymi łzami, jak mała dziewczynka, że tak mi tu źle.. bo zimno (wówczas nie mielismy jeszcze piecyka i 18 stopni to była dla mnie syberia!!)
U rodziców jest z reguły ok 22-23 na dole na górze gdzie śpimy na pewno chlodniej - ok 20 - więc chodze tu w krótkim rękawku i czuje sie lux
Nie możemy z naszych dziewczynek zrobić takich zmarzluchów, jak my jesteśmy

Loluś, to Ty masz podwójnie swięto dzis !! Mnie za tydzień stuknie III trymestr i już doczekać sie go nie moge... bo to OSTATNI trymestr Czujesz się jakoś inaczej
Bierz tą nianię jak masz okazję
Ale Wasz Synek (Jaś ;> ) będzie miał pokręconą genezę Ale jakby nie patrzec, europejczyk pełną gębą

Ohhh Brandon i Dylan z BH 90210 ja nie mogłam sie zdecydować którego bardziej kocham.. raz jednego raz drugiego.. ale faktycznie, chyba bliżej mi było do Brandona

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:29   #1839
Eve1603
Zakorzenienie

Andziot
no super, ze akurat sie pojawilas
Czyli co? Nie siac jeszcze paniki? Te kupy niby sie trzymaja w kupie ale nie sa tak stale jak "prawdziwa" kupa, z nosa woda, ale ogolnie widze ze czuje sie dobrze

O tych raczkach i stopkach czytalam i faktycznie Olkowi sie zdarzalo miec zimne, ale nie non stop.

Stary 2011-03-04, 13:32   #1840
andziot
Zakorzenienie

Eve1603 u Was tez Maja jest takim popularnym imieniem jak u nas ??????

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

uwielbiam patrzeć jak Zosieńka tak pięknie sobie śpi i nic ode mnie nie chce

Stary 2011-03-04, 13:33   #1841
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moja Zocha do dziś nie ma poduszki, dla kregosłupa to lepiej podobno, ale czytałam też że jeśli chodzi o zgryz to jednak poduszka coś tam poprawia niby
to niby rzeczywiście tak się powinno robić, ale ...........
moim zdaniem to trochę przesadzone jest ... bo naprawdę można wpaść w depresję, zresztą ja byłam jej bliska przy Zośce, ale mężul postawił mnie do pionu w odpowiednim momencie ....
każda matka ma swoją intuicję i robi tak żeby dziecku i jej było dobrze, bo oboje muszą być szczęśliwi, ja o tym zapomniałam i prawie płakałam przy karmieniu, a przecież ona to czuła i też się denerwowała ....
butelki, smoczki - są beeeee, ale większość z nas się na nich wychowała i jakoś ułomni nie jesteśmy ..... to są rzeczy żeby nam trochę pomóc w trudach macierzyństwa ...
ja osobiście za smoczkiem nie jestem, bo Zochę udało nam się bez wychować, ale nie dlatego że bałam się że piersi nie będzie chciała, ale dlatego że nie chciałam mieć później kłopotu z odstawianiem jej, no i nie podobają mi się dzieciaki które chodzą i mają smoczek w buzi
teraz też będę próbować bez no ale z dwójką to pewnie inaczej będzie ....
a butelki --- nie widzę nic złego, podobno dziecko szybko przyzwyczaja sie do butelki i nie chce ssać piersi, ale u mnie się to nie sprawdziło, mała piła i z piersi i z butelki równie chętnie ...

ja postanowiłam tym razem się tak nie przejmować
będę próbować , ale jak się nie uda to trudno ... będzie mi trochę żal, ale są rzeczy ważniejsze niż karmienie piersią !!!!
Cytat:
z tego co się orientuję to nasze matki w większości karmiły butelką właśnie, bo kiedyś była zasada że się karmi co 3h a nie na żądanie no i baaardzo szybko kobietom pokarm zanikał ....
poza tym kiedyś mieszanki trzeba było gotować przed podaniem, wystudzić ... o wiele trudniej było rzeczywiście ....
ale czasu też jakby więcej, człowiek tyle nie pracował, wiele rzeczy się należało ... moja mama mogła sobie pozwolić na wychowawczy i prawie do 3rz była ze mną i moim bratem w domu, a mój tata wcale wiele nie zarabiał, teraz sobie tego nie wyobrażam utrzymać się z jednej wypłaty ....
no i po macierzyńskim miała gdzie wrócić do pracy ....
inne realia ..........
Cytat:
no właśnie widzę
twoja i moja wypowiedź to właśnie najlepszy przykłąd na to że każde dziecko inne i życie pisze swoje historie ...
moja ZOcha też dostała butlę w szpitalu, ale jej odruch ssania był taaak olbrzymi że niczemu nie zaszkodziła
też widziałam jak po butli mała sama zasypia, a po cycu to jakoś taka nerwowa była,
no ale mleko modyfikowane jest trudniej trawione przez taki mały brzuszek i na dłużej starcza ...

mamy butelkowe częściej męczą się z zatwardzeniami i kolkami u dzieciaczków ....

ja dłuuuugo ściągałam mleko, ale wiadomo że laktator nie zastapi ssania no i powoli mleko sie kończyło

co do karmienia w nocy, to ja NA PEWNO nie mam zamiaru budzić dziecka żeby jadło w nocy, chyba że będzie jakieś chudziutkie i będzie słabo przybierać ....
Zocha już w szpitalu potrafiła tylko raz obudzić się na karmienie, a w drugim miesiącu życia to już spała całą noc, więc jej w tym nie przeszkadzałam
ale ona cały czas na 75 centylu wagowo była wiec cieszyłam się że mogę się wyspać

znów epopeja mi wyszła
Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy

czytam, czytam, caly czas czytam
Ja nie mialam jakis wiekszych przebojow z karmieniem i gdyby nie moje lenistwo, to pewnie karmilabym do roku ale butelke tak szybko sie przyrzadza i dzidzius tak szybko ja oproznia
Kocyk, zwlaszcza latem. powinien wystarczyc albo "torba" do spania - na szeleczkach, nie ma obawy, ze zakryje glowe, a nozki ma zakryte i luzem - choc na poczatku dzieciaczki lubia byc opatulane zeby im bylo tak ciasno jak w brzuszku
Ja tez musze byc przykryta koldra po uszy, ale wez pod uwage, ze to wszystko to kwestia przyzwyczajenia - jak nauczysz dziecko zyc w ciut chlodniejszym otoczeniu, to nic mu nie bedzie, a nawet zrobisz mu przysluge, a jak od poczatku przyzwyczaisz do zycia w temperaturze powyzej 18stopni, to i bedzie mu ciagle zimno i co chwila bedzie jakies chorobsko.
U nas, z przyczyn niezaleznych, temperatura w domu rzadku osiaga 20 stopni, a zima bywalo i 12-15 i wszyscy mamy sie dobrze, a Olek poza katarem nie zaliczyl nic. nie polecam oczywiscie 12 stopni, ale przy tutejszym budownictwie to normalka
Olus od poczatku "latal" z golymi nogami, ubieralam go zgodnie z zasada "1 warstwa ubrania wiecej niz ja" i traktowalam go raczej surowo pod tym wzgledem - nigdy nie zauwazylam zeby drzal z zimna i mysle, ze duzo lepiej znosi tutejszy chlod niz ja.
Ach - no i pamietaj, ze malenstwa niemal zawsze maja zimne stopy i dlonie, ale nie oznacza to ze im zimno.

ja sie pod tym podpisuje obydwiema rekami. nudno tak ciagle te same osoby cytowac i tak sie zgadzac.....

a ja bylam na szybkich zakupach. kupilam pizamki koszulowe, majtasy i skarpetki plus kosmetyki. cos jeszcze mam miec na uwadze?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:34   #1842
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot
no super, ze akurat sie pojawilas
Czyli co? Nie siac jeszcze paniki? Te kupy niby sie trzymaja w kupie ale nie sa tak stale jak "prawdziwa" kupa, z nosa woda, ale ogolnie widze ze czuje sie dobrze

O tych raczkach i stopkach czytalam i faktycznie Olkowi sie zdarzalo miec zimne, ale nie non stop.
no ja tak uważam
przy wirusówkach ćzęsto kupy są rzadsze
a jak humor ma dobry, gorączki nie ma
to chyba pozostaje przeczekać

a nie wymiotował już ???

Stary 2011-03-04, 13:36   #1843
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Eve1603 u Was tez Maja jest takim popularnym imieniem jak u nas ??????

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

uwielbiam patrzeć jak Zosieńka tak pięknie sobie śpi i nic ode mnie nie chce

Nie na szczescie w Polsce jest chyba zaraz po Julce Tu ostatnio krolowaly Sary i Ewy roznie pisane, no i typowo irlandzkie imiona (w Irl jest jeszcze w uzytku jezyk celtycki).
Ja tez lubie patrzec na mojego slodziaka, ale prawie zawsze doprowadza mnie to do placzu, ze juz jest taki duzy i to, ze nie wiem jak go zycie potraktuje - straszna filozofka ze mnie pod tym wzgledem

Stary 2011-03-04, 13:38   #1844
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez lubie patrzec na mojego slodziaka, ale prawie zawsze doprowadza mnie to do placzu, ze juz jest taki duzy i to, ze nie wiem jak go zycie potraktuje - straszna filozofka ze mnie pod tym wzgledem
[/FONT]
łooooooooooooo ja jeszcze nie mam tej fazy
mi się wydaje że zawsze będzie taka słodka i maleńka
i u mamusi spódnicy

Stary 2011-03-04, 13:40   #1845
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja sie pod tym podpisuje obydwiema rekami. nudno tak ciagle te same osoby cytowac i tak sie zgadzac.....

Cytat:
no ja tak uważam
przy wirusówkach ćzęsto kupy są rzadsze
a jak humor ma dobry, gorączki nie ma
to chyba pozostaje przeczekać

a nie wymiotował już ???
nie, a wtedy w nocy to mi sie wydaje, ze to bardziej z nerwow bylo, choc pewnosci nie mam.
dzieki kochana, dobrze, ze Cie mamy

No i teraz to juz serio sobie ide

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2011-03-04 o 13:42
Stary 2011-03-04, 13:44   #1846
andziot
Zakorzenienie

teraz muszę utrzymywać pozycję pionową, bo zjadłam dwa wielkie kubki zupy i chyba po samo gardło mam tego barszczu w sobie, więc leżenie odpada, bo by mi się ulało

Stary 2011-03-04, 13:48   #1847
Aliczka88
Zadomowienie

Wróciłam... Jakieś wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych, także obeszło się bez antybiotyku, jedynie jakies rutinoscorbiny i tantum verde. A z nosa się leje sama woda! Chodze i rycze tak wierci!!!

Lolciu ja też dziś zaczynam III trymestr

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:49   #1848
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziewczyny a spotkałyście się z czymś takim jak "hiszpański kocyk"? http://allegro.pl/2w1-hiszpanski-koc...482339260.html
właśnie przez przypadek trafiłam i powiem szczerze wydaje mi się bardzo fajny
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:53   #1849
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a spotkałyście się z czymś takim jak "hiszpański kocyk"? http://allegro.pl/2w1-hiszpanski-koc...482339260.html
Moja koleżanka w ziemie kupiła taki biały kocyk właśnie, ale jedynie chrzciła w nim dziecko bo mówi że później jakoś nie miała okazji go użyć.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:53   #1850
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam ale do mnie nie przemawia

Stary 2011-03-04, 13:56   #1851
matallewar
Zakorzenienie

Martulka Zaleca się spakować miesiąc przed terminem Więc 30.03
Ale ja zamierzam na początku kwietnia mieć, choć termin mam na 16 maja
Przezorny zawsze... No właśnie

kasia U mnie to samo Mogłabym non stop pić, usta mam popękane przez całą ciążę i ani pomadki, ani NIC nie pomaga
Ale obrzęków nie mam... No to jak?

Dziewczyny Ja smoki kupiłam dwa, ale raczej na wszelki wypadek. Czytałam sporo o tym, jak dziecku dawać smoka i z pewnością dużo nie zamierzam.

Grazin W 29tc wg ginów (większość liczy skończone) lub w 30 tc (tak liczy większość mam )
A liczysz 1 dzień nowego tygodnia od terminu ostatniej @, więc jeśli miałaś 7 sierpnia, to była sobota, więc sobota będzie pierwszym dniem 31 tc
(wg gina od soboty będzie liczył, że 30 tc, bo tyle PEŁNYCH MASZ SKOŃCZONYCH)

Weredka

Dziewczyny z Łodzi o okolic planujecie jakieś spotkanie? Bo my z Warszawy jesteśmy chętne, żeby do Was przyjechać

W carrefour żadnych pajacy nie widziałam, więc kupiłam w tesco, polecone przez andziot.
Ale zdecydowałam się na zwykłe białe, bo to i tak z zamysłem na "do szpitala" A były sporo tańsze.

A poza tym znalazłam szlafroczek dla małego na wyprzedaży i kupiłam sobie jeden stanik do karmienia (zwykłe odpinane ramiączka). Potem zamierzam kupić czarny wypatrzony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0523.jpg (26,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0522.jpg (27,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0524.jpg (24,3 KB, 38 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-03-04 o 14:04
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 14:00   #1852
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka w ziemie kupiła taki biały kocyk właśnie, ale jedynie chrzciła w nim dziecko bo mówi że później jakoś nie miała okazji go użyć.
Ja myślałam żeby go używac do spania zamiast śpiworka, bo śpiworki jakos do mnie nie przemawiają, bo dziecko ma odkryte rączki

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
widziałam ale do mnie nie przemawia
Andziotku rozwiń swoją wypowiedź dlaczego nie?
Stary 2011-03-04, 14:07   #1853
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Andziotku rozwiń swoją wypowiedź dlaczego nie?
nic mądrego nie powiem
po prostu jakoś nie podoba mi się wizja dziecka w tym ...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A poza tym znalazłam szlafroczek dla małego na wyprzedaży i kupiłam sobie jeden stanik do karmienia (zwykłe odpinane ramiączka). Potem zamierzam kupić czarny wypatrzony
teściowa kupiła Zosi szlafrok kiedyś i myślałam że nigdy jej tego nie założe, bo po co ????
a od jakiegoś czasu codziennie rano zakłada szlafroczek i sama wyciąga po niego rączki
i cieszy się że nosi tak jak mama

Stary 2011-03-04, 14:07   #1854
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
nic mądrego nie powiem
Acha to już wszystko wiem
Stary 2011-03-04, 14:10   #1855
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobra, jeszcze w notatniczku będę notować Andziot oczywiście. Będzie rubryka z poradami od Eve i rubryka Andziot

Ddaaiissyy, jeśli chodzi o BU, to bardzo popieram, jeśli ktoś stosuje tego typu kosmetyki. Nie ma nic lepszego dla skóry, bo dostaje tylko to, czego potrzebuje.

Jeśli o mnie chodzi, to nie kupuję na BU z kilku powodów:
- jestem za leniwa na samodzielne wykonywanie kosmetyków,
- kupując tam coś, trzeba się liczyć z bardzo krótką datą przydatności do użycia,
- moja skóra/włosy dobrze znoszą SLS, a ja czuję się umyta dopiero po spłukaniu piany, więc nie bojkotuję kosmetyków z SLS. Wręcz wnerwia mnie mój aktualny żel do mycia buzi, który nie ma SLS i się nie pieni
- nie ma nic przyjemniejszego, niż nabywanie tych cudownych buteleczek i słoiczków w drogeriach

Chociaż z BU chyba zdecyduję się na olej kokosowy

Kasiu, dzięki

Lolko, tak, to Smyk A skarpetki w ogóle nabyłam przed spotkaniem z Matall i Zytus, nie wytrzymałam napięcia i polazłam do Mothercare

Co do niani, to jeśli okazja, to ja bym brała I tak myślę, czy my też jednak nie kupimy niani. Co prawda w mieszkaniu u nas niepotrzebna, ale do rodziców i teściów przyda się, gdy np. wszyscy na dole, lub w ogrodzie, a Hanutka śpi na górze

Andziot, wiesz co, mnie też się zdaje, że jest jakoś nisko. Codziennie przy smarowaniu oglądam się. Zresztą zmienił się w ciągu ostatnich 2 tyg. Na poziomie pępka rozlał się lekko na boki [mięśnie puściły? ], jest niżej i na dodatek jakoś kości miednicy zaczęły być widoczne, a między nimi zaokrąglone M1 Hanki...

Z tym przegrzewaniem dziecka, to macie rację. Straszna sprawa, ale niestety często spotyka się przegrzane dzieciaki. Nam się dobrze śpi w chłodniejszej sypialni, to czemu dziecku miałoby to nie służyć? W łazience mamy ciepło [mimo uchylonego cały dzień okna], więc kąpiele w temp. pokojowej, ale spanko już w 18-19 st.

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 14:15   #1856
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Szpital Ci wyslal taki list? Ja tez chce... opisz wszystko jak wrocisz
Umawialas sie juz na parentcraft? Ja wlasnie mam zamiar, ale nie wiem co mnie tam czeka i czy isc z mezem czy sama
W jakim szpitalu rodzisz?
No wyslal, az sie zdziwilam
Juz sie przyzwyczailam, ze to ja musze wszedzie dzwonic, wymagac itp. ...
Szpital bedzie ten: http://www.frimleypark.nhs.uk/services/maternity/Page-2
Najblizej i juz od kilku osob slyszalam, ze dobry, wiec podjecie decyzji poszlo nam szybko.

Ty tez wybralas juz swoj?

Wizyta standard, mierzenie miarka , krotki wywiad, wymacanie Niuni.
Okazalo sie, ze mala przekrecila sie znowu i teraz jest nozkami w dol .
No nic, ma jeszcze troche czasu, zeby sie odwrocic, na razie mam sie nie przejmowac.

A co to takiego ten parentcraft?
Nie slyszalam o tym wczesniej, cos jak szkola rodzenia?

SR zaczynamy 16 marca.
Ide z mezem, bedzie razniej, a zajecia sa wieczorem .

Paulizia, a ogladasz "One born every minute"??

Eve, andziot, fajnie ze duzo piszecie, sporo sie od was ucze

U mnie tez karmienie piersia jest planach.
Chociaz co i jak, to na razie dla mnie czarna magia...

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ale się młody uśmiał oglądając to dziecko

A ja pisałam eski z koleżanką z pracy, urodziła córę i są już w domku i się poryczałam chyba z jej szczęścia
Czemu jeszcze tak długo muszę czekać na swoje?
Eee,ja tam wole jeszcze poczekac .
Tyle rzeczy jest jeszcze do zrobienia/kupienia, zaczyna mnie to lekko przerazac...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Szlafroczek fantastyczny!!!

Juz kupilas stanik do karmienia?
Ale rozumiem, ze rozmiar przewidujaco wiekszy niz teraz?

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 14:18   #1857
andziot
Zakorzenienie

a jak macie Grazin w komórce zapisaną ?????????

Stary 2011-03-04, 14:19   #1858
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a jak macie Grazin w komórce zapisaną ?????????
hahahahaha
no ciekawe pytanie
Stary 2011-03-04, 14:19   #1859
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot; barszczyk czerwonyyyyy mniaaammm Czysty czy zabielany ?
dziekuje za wizję na weekendowy obiad, bo jutro wracam do małża... znów zacznie sie kierat z gotowaniem
A jak Ci się uleje.... to jako doswiadczona mamusia już wiesz co zrobić

Aliczka88 no to nie jest zle ze zdrówkiem Naturalne, domowe sposoby i szybko wrócisz do zdrówka

matallewar; baardzo fajne zakupy I jakie inne i urozmaicone na jaki wzrost ten szlafroczek? Rewelacja
Ooo czyli wg tego co mówisz dobrze liczę ostatnia @ wypadła w piątek, wiec każdy nowy tydzień rozpoczynam takze w pt ?

Poziomka, dzieeeeeekuje !! Utwierdziłaś mnie to ja sobie zaryzykuję i coś kliknę z BU juz sie do niej przed slubem przymierzałam... od 2009 roku, długo mi zeszło.. musiałam dopiero Ciebie spotkać
Koleżanka z pracy kupowała i widziałam jak to wygląda.. nei jest w sumie źle z robotą No i większość rzeczy z tego co kojarzę w lodówce trza trzymać..
Wielkie buzi for You za pomoc

btw.. SLS ?? co to ?? czy to jakieś silikony ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 14:19   #1860
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
nic mądrego nie powiem

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

teściowa kupiła Zosi szlafrok kiedyś i myślałam że nigdy jej tego nie założe, bo po co ????
a od jakiegoś czasu codziennie rano zakłada szlafroczek i sama wyciąga po niego rączki
i cieszy się że nosi tak jak mama
Ale on jest na 62 Więc długo nie będzie używany
Ale mnie cieszy

A potem planuję kupić większy, moja siostra miała, ja miałam, brat miał, to Edzik też

Mary Co do przegrzewania, to moja siostra zadrżała na myśl o przyszłej zimie, bo ilekroć nie przychodzi do nas do pokoju to syczy "ZIIIIIIMNO!". A ja tylko nie lubię jak jest duszno...
I mam nadzieję, że Edzikowi to nie będzie przeszkadzać...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości