|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Lolka, a Dylan tez bedzie ?
bo ja sie w Dylanie kochalam... I chyba Brandon, a nie Brian co? Eve ja zamierzam chowac dzieciaczka jak Ty zeby nie miec potem problemow z angielska sluzba zdrowia jak Polacy ze swoimi przegrzanymi dziecmi, ktore choruja 10 razy do roku... Lece na poczte sie przejsc, bo taka pikna pogoda jest, ze szok
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
jeju ale mam zawieszke
do tego mnie zgaga łapie feewielkie porzadki były w planach i mi sie co? o-de-chcia-ło!
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chłopakowi Donny jak było? David, sorka! Brian to on chyba w realu, chociaż nie wiem ![]() David Siler.. tym razem nawet z nazwiskiem mnie natchnęło
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
eve i andziot dostarczyłyście mi dzisiaj wiele cennych informacji
![]() karmienie piersią też mam w planach i tez ono mnie trochę przeraża ale staram się nie napędzać tylko myśleć pozytywnie o pościeli właśnie już pisałam że na razie nie kupuje, nastawiłam się na kocyk, na początek rożek i cały czas zastanawiam się nad kupnem śpiworka ( i nie wiedziałam czy mu rączki nie będą marznąć, bo u mnie w domu też takie niestabilne temperatury jak u grazin, u mnie potrafi czasem wieczorem być 23 stopnie a nad ranem z 17, wszystko zależy od tego kto pali w piecu )a co do tych zimnych rączek to tez nie wiedziałam, myślałam że właśnie jak dziecko ma zimne to mu jest zimno, zawsze jak u siostry przebywałam a ona miała małe dzieci to słyszałam jej teściową która mówiła: ooo ma zimne rączki to weź go ubierz bo na pewno mu zimno ![]() zabieram się za sprzątanie bo rano jakoś mi nie wyszło , położyłam sie o 10.30 i przysnęło mi się na 2 godziny
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
spacerek zaliczony,
strasznie ciepło dziś Zośka z dziećmi się pobawiła na placu zabaw aż wracać nie chciała ![]() ddaaiissyy tak to sama koleżanka co była na łososiu cała ciąża przed nią i to pierwsza, pamiętam jakie to było przeżycie, dużo niepokojów, ale mnóstwo radości cieszę się że będą to teraz przeżywać jak kopie u góry dzidzia to może kopać nóżkami ale i rączkami, więc ciężko określić Grazin o takie zezwolenie na wyciecie drzewa wcale nie łatwo, teściu miał drzewo na wyjeździe z posesji prawie i długo się starał o pozwolenie, bo takto ileś tam tysięcy musiał zapłacić, jakoś to od cm się liczy ![]() Paulizia o matko co tam się dzieje w tych gotowych na wszystko ??? kiedyś to oglądałam ale nie pamiętam nawet na którym sezonie skończyłam, nie kojarzę mordercy odbierającego poród 24kasia86 to jakiś wniosek trzeba składać o zameldowanie ???????? ja poszłam wypisałam druczek i już byłam zameldowana ![]() Grazin, Siasiek udanego spotkania w realu (Grazin napiszesz czy synek Siaska rzeczywiście ma takie dłuuugaśne rzęsy czy to PS )a my Gabrychę u teściów zmajstrowaliśmy ![]() Eve1603 skoro ma katar i luźne kupy to pewnie jakąś wirusówkę złapał ![]() raczej tylko objawowe leczenie ci pozostaje ... moja Zocha nie miała zimnych nóg i rąk (a grubo też jej nie ubierałam)do spania ubieram ją w pidżamę tylko, albo pajaca tylko, ale my blokowi więc raczej ciepło jest choć ja zawsze okno rozszczelniam, no i też śpi odkryta, czasem wstaję żeby ją przykryć i jak śpi w pidżamie to nogi ma zimne ale jakoś bardzo nie choruje odkąd nie chodzi do żłoba ![]() mary poziomkowa brzuszek fajniusi, ale tak jakoś nisko mi się wydaje ![]() Lolka1212 trzeci trymestr - brzmi dumnie ![]() monika21121984 najważniejsze że wszystko w porzadku, choć ja bym chyba nie wyszła gdyby mi nie odpowiedział na wsyzstkie moje pytania ![]() mężul czyni pokłony do mojego czerwonego barszczyku ![]() też właśnie pochłaniam i obawiam się że na jednej porcji się nie skończy
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, koniec "korepetycji" na teraz
Musze troche zajac sie chata i na jakis spacer wyjsc bo pogoda piekna i az grzech w domu siedziec. Moze wieczorkiem do was zajrze, jak mnie gardlo nie zabije
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o Ty spioszku !! Faktycznie, prawdziwa sinusoida z Twoim spaniem Ze skrajności w skrajnośc Oby pozostało już przy tym dobrym monika21121984; widocznie taki ma charakter, ale najwazniejsze, ze gdyby cosik nie tak, na pewno dałby Ci znac. Swiadomość, ze jestes w dobrych rękach musi Ci wystarczyc Już z górki 24kasia86, usg i w ogóle wizyte mam daaaaaaleko, dopiero 05 albo 06 kwiecień Najwazniejsze, że malutka od czasu do czasu bryka i to mi wystarcza jak byłam na badaniu 3 tyg temu to pan dr stwierdził, że Gabi leży ukośnie Moria, no to jedziemy na tym samym wózku Na początku jak do małża sie przeprowadziłam to wręcz płakałam rzewnymi łzami, jak mała dziewczynka, że tak mi tu źle.. bo zimno (wówczas nie mielismy jeszcze piecyka i 18 stopni to była dla mnie syberia!!)U rodziców jest z reguły ok 22-23 na dole na górze gdzie śpimy na pewno chlodniej - ok 20 - więc chodze tu w krótkim rękawku i czuje sie lux Nie możemy z naszych dziewczynek zrobić takich zmarzluchów, jak my jesteśmy Loluś, to Ty masz podwójnie swięto dzis !! Mnie za tydzień stuknie III trymestr i już doczekać sie go nie moge... bo to OSTATNI trymestr Bierz tą nianię jak masz okazję Ale Wasz Synek (Jaś ;> ) będzie miał pokręconą genezę Ale jakby nie patrzec, europejczyk pełną gębą Ohhh Brandon i Dylan z BH 90210
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot
no super, ze akurat sie pojawilas Czyli co? Nie siac jeszcze paniki? Te kupy niby sie trzymaja w kupie ale nie sa tak stale jak "prawdziwa" kupa, z nosa woda, ale ogolnie widze ze czuje sie dobrze O tych raczkach i stopkach czytalam i faktycznie Olkowi sie zdarzalo miec zimne, ale nie non stop. |
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Eve1603 u Was tez Maja jest takim popularnym imieniem jak u nas ??????
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- uwielbiam patrzeć jak Zosieńka tak pięknie sobie śpi i nic ode mnie nie chce
|
|
|
|
#1841 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja bylam na szybkich zakupach. kupilam pizamki koszulowe, majtasy i skarpetki plus kosmetyki. cos jeszcze mam miec na uwadze? |
||||
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy wirusówkach ćzęsto kupy są rzadsze a jak humor ma dobry, gorączki nie ma to chyba pozostaje przeczekać a nie wymiotował już ??? |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie na szczescie w Polsce jest chyba zaraz po Julce Tu ostatnio krolowaly Sary i Ewy roznie pisane, no i typowo irlandzkie imiona (w Irl jest jeszcze w uzytku jezyk celtycki).Ja tez lubie patrzec na mojego slodziaka, ale prawie zawsze doprowadza mnie to do placzu, ze juz jest taki duzy i to, ze nie wiem jak go zycie potraktuje - straszna filozofka ze mnie pod tym wzgledem |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje że zawsze będzie taka słodka i maleńka ![]() i u mamusi spódnicy
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki kochana, dobrze, ze Cie mamy No i teraz to juz serio sobie ide ![]()
Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2011-03-04 o 13:42 |
||
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
teraz muszę utrzymywać pozycję pionową, bo zjadłam dwa wielkie kubki zupy i chyba po samo gardło mam tego barszczu w sobie, więc leżenie odpada, bo by mi się ulało
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam... Jakieś wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych, także obeszło się bez antybiotyku, jedynie jakies rutinoscorbiny i tantum verde. A z nosa się leje sama woda! Chodze i rycze tak wierci!!!
Lolciu ja też dziś zaczynam III trymestr ![]()
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a spotkałyście się z czymś takim jak "hiszpański kocyk"? http://allegro.pl/2w1-hiszpanski-koc...482339260.html
właśnie przez przypadek trafiłam i powiem szczerze wydaje mi się bardzo fajny
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Martulka Zaleca się spakować miesiąc przed terminem
Więc 30.03 ![]() Ale ja zamierzam na początku kwietnia mieć, choć termin mam na 16 maja ![]() Przezorny zawsze... No właśnie ![]() kasia U mnie to samo Mogłabym non stop pić, usta mam popękane przez całą ciążę i ani pomadki, ani NIC nie pomaga ![]() Ale obrzęków nie mam... No to jak? Dziewczyny Ja smoki kupiłam dwa, ale raczej na wszelki wypadek. Czytałam sporo o tym, jak dziecku dawać smoka i z pewnością dużo nie zamierzam. Grazin W 29tc wg ginów (większość liczy skończone) lub w 30 tc (tak liczy większość mam )A liczysz 1 dzień nowego tygodnia od terminu ostatniej @, więc jeśli miałaś 7 sierpnia, to była sobota, więc sobota będzie pierwszym dniem 31 tc ![]() (wg gina od soboty będzie liczył, że 30 tc, bo tyle PEŁNYCH MASZ SKOŃCZONYCH) Weredka ![]() Dziewczyny z Łodzi o okolic planujecie jakieś spotkanie? Bo my z Warszawy jesteśmy chętne, żeby do Was przyjechać ![]() W carrefour żadnych pajacy nie widziałam, więc kupiłam w tesco, polecone przez andziot. Ale zdecydowałam się na zwykłe białe, bo to i tak z zamysłem na "do szpitala" A były sporo tańsze.A poza tym znalazłam szlafroczek dla małego na wyprzedaży
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-04 o 14:04 |
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Andziotku rozwiń swoją wypowiedź dlaczego nie?
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
nic mądrego nie powiem
po prostu jakoś nie podoba mi się wizja dziecka w tym ... ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
a od jakiegoś czasu codziennie rano zakłada szlafroczek i sama wyciąga po niego rączki ![]() i cieszy się że nosi tak jak mama
|
|
|
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już wszystko wiem
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, jeszcze w notatniczku będę notować Andziot oczywiście. Będzie rubryka z poradami od Eve i rubryka Andziot
![]() Ddaaiissyy, jeśli chodzi o BU, to bardzo popieram, jeśli ktoś stosuje tego typu kosmetyki. Nie ma nic lepszego dla skóry, bo dostaje tylko to, czego potrzebuje. Jeśli o mnie chodzi, to nie kupuję na BU z kilku powodów: - jestem za leniwa na samodzielne wykonywanie kosmetyków, - kupując tam coś, trzeba się liczyć z bardzo krótką datą przydatności do użycia, - moja skóra/włosy dobrze znoszą SLS, a ja czuję się umyta dopiero po spłukaniu piany, więc nie bojkotuję kosmetyków z SLS. Wręcz wnerwia mnie mój aktualny żel do mycia buzi, który nie ma SLS i się nie pieni ![]() - nie ma nic przyjemniejszego, niż nabywanie tych cudownych buteleczek i słoiczków w drogeriach ![]() Chociaż z BU chyba zdecyduję się na olej kokosowy Kasiu, dzięki Lolko, tak, to Smyk ![]() Co do niani, to jeśli okazja, to ja bym brała I tak myślę, czy my też jednak nie kupimy niani. Co prawda w mieszkaniu u nas niepotrzebna, ale do rodziców i teściów przyda się, gdy np. wszyscy na dole, lub w ogrodzie, a Hanutka śpi na górze ![]() Andziot, wiesz co, mnie też się zdaje, że jest jakoś nisko. Codziennie przy smarowaniu oglądam się. Zresztą zmienił się w ciągu ostatnich 2 tyg. Na poziomie pępka rozlał się lekko na boki [mięśnie puściły? ], jest niżej i na dodatek jakoś kości miednicy zaczęły być widoczne, a między nimi zaokrąglone M1 Hanki... Z tym przegrzewaniem dziecka, to macie rację. Straszna sprawa, ale niestety często spotyka się przegrzane dzieciaki. Nam się dobrze śpi w chłodniejszej sypialni, to czemu dziecku miałoby to nie służyć? W łazience mamy ciepło [mimo uchylonego cały dzień okna], więc kąpiele w temp. pokojowej, ale spanko już w 18-19 st.
|
|
|
|
#1856 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz sie przyzwyczailam, ze to ja musze wszedzie dzwonic, wymagac itp. ... Szpital bedzie ten: http://www.frimleypark.nhs.uk/services/maternity/Page-2 Najblizej i juz od kilku osob slyszalam, ze dobry, wiec podjecie decyzji poszlo nam szybko. Ty tez wybralas juz swoj? ![]() Wizyta standard, mierzenie miarka , krotki wywiad, wymacanie Niuni.Okazalo sie, ze mala przekrecila sie znowu i teraz jest nozkami w dol . No nic, ma jeszcze troche czasu, zeby sie odwrocic, na razie mam sie nie przejmowac. A co to takiego ten parentcraft? Nie slyszalam o tym wczesniej, cos jak szkola rodzenia? SR zaczynamy 16 marca. Ide z mezem, bedzie razniej, a zajecia sa wieczorem .Paulizia, a ogladasz "One born every minute"?? Eve, andziot, fajnie ze duzo piszecie, sporo sie od was ucze ![]() U mnie tez karmienie piersia jest planach. Chociaz co i jak, to na razie dla mnie czarna magia... Cytat:
.Tyle rzeczy jest jeszcze do zrobienia/kupienia, zaczyna mnie to lekko przerazac... Cytat:
Juz kupilas stanik do karmienia? Ale rozumiem, ze rozmiar przewidujaco wiekszy niz teraz? |
|||
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
a jak macie Grazin w komórce zapisaną ?????????
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahaha
no ciekawe pytanie
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
andziot; barszczyk czerwonyyyyy mniaaammm Czysty czy zabielany ?
dziekuje za wizję na weekendowy obiad, bo jutro wracam do małża... znów zacznie sie kierat z gotowaniem A jak Ci się uleje.... to jako doswiadczona mamusia już wiesz co zrobić ![]() Aliczka88 no to nie jest zle ze zdrówkiem Naturalne, domowe sposoby i szybko wrócisz do zdrówka matallewar; baardzo fajne zakupy I jakie inne i urozmaicone Ooo czyli wg tego co mówisz dobrze liczę ![]() Poziomka, dzieeeeeekuje !! Utwierdziłaś mnie to ja sobie zaryzykuję i coś kliknę z BU Koleżanka z pracy kupowała i widziałam jak to wygląda.. nei jest w sumie źle z robotą No i większość rzeczy z tego co kojarzę w lodówce trza trzymać..Wielkie buzi for You za pomoc ![]() ![]() btw.. SLS ?? co to ?? czy to jakieś silikony ??
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie cieszy ![]() A potem planuję kupić większy, moja siostra miała, ja miałam, brat miał, to Edzik też ![]() Mary Co do przegrzewania, to moja siostra zadrżała na myśl o przyszłej zimie, bo ilekroć nie przychodzi do nas do pokoju to syczy "ZIIIIIIMNO!". A ja tylko nie lubię jak jest duszno... ![]() I mam nadzieję, że Edzikowi to nie będzie przeszkadzać...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

bo ja sie w Dylanie kochalam...

do tego mnie zgaga łapie
fee
Brian to on chyba w realu, chociaż nie wiem

nie wyobrazam sobie tego

) będzie miał pokręconą genezę