|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
cześć Dziewczyny, melduję się w końcu na Odchowalni
![]() Wcześniej nie było czasu. Mały ma już 16 dni Jak ten czas szybko leci.W środę wróciliśmy ze szpitala, po 6-cio dniowym pobycie tam, bo wypisali Małego z żółtaczką po porodzie . Miałam już dosyć. Mały ładnie spał, ale dziecko obok non stop płakało, więc byłam wykończona. Teraz już jest wszystko OK Dzisiaj idę w końcu do fryzjera ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie. Mały smok się budzi
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
dziewczyny, które ok 2 mies temu miały CC
czy może mnie jeszcze dość mocno kłuć? W nocy ból mnie obudził, dodatkowo miałam jakąs kolkę, sama w domu, bo TŻ w pracy i spanikowałam... ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- gabishing pp ma super projektor, ale zabawki średnie. Ja mam matę FP P Planet okrągłą największą, super też duży RF i Tiny Love wyspy.Kup w mocnych kolorach dobrze zeby z 2-pałąkami ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- anka bzz ja mam na 68, 19 zł
Edytowane przez muron Czas edycji: 2011-03-04 o 07:50 |
|
|
|
|
#1923 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana! Mały śpi, więc mam chwilę dla siebie
. Jak to dobrze, że dziś piątek!Dziś mąż ma urodziny, sernik niestety nie udał mi się - zapadł się cały - nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło . Ale i tak ponoć pyszny jest.Dziś w końcu kupujemy sofkę do pokoju Małego - w końcu zacznę przyzwyczajać go do spania w swoim pokoju i swoim łóżeczku - czuję, że może być ciężko... Cytat:
.Cytat:
. Cytat:
Ale jakby co, to mój mąż jest biologiem z wykształcenia - jak się spotkamy, to ci wyjaśni dlaczego tak się stało . A rodzice albo dziadkowie nie mieli rudych włosów?
|
|||
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
lilijka3 - spóźnione wszystkiego najlepszego i zdrowia dla Małej. A właściwie to dla Was obu, bo ten stres potrafi niezłe spustoszenie w organizmie zrobić.
vilya - współczuję przeżyć, nie wyobrażam sobie nawet tego, zwłaszcza, że moja często się krztusi. ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie myślę nad szczepionkami. Na tej stronce, którą Muron podała nie ma tego całego Pentaximu. ![]() http://www.grabieniec.pl/pokaz_podka...kategorii_2=67 Raczej wybierzemy skojarzoną. Nasza też pluła, ale teraz już się przyzwyczaiła. To czasem pomaga. Nie należę do zagorzałych przeciwniczek smoczków. A nie wiesz, czy jeszcze są? Na all te bereciki 74/80 kosztują 28,90...Edit. Ja zapomniałam napisać, co u nas... Mała ma mieć w poniedziałek powtórne badanie słuchu, bo to przesiewowe z szpitalu nie wyszło. Tylko, żeby na nie jechać dziecko musi być zdrowe. Wczoraj chcieliśmy Małą zaszczepić, ale w sumie lekarka poszła na to, żeby je odroczyć, bo raz, że wysypka, dwa luźne kupki. Ale że ja naszej pediatrze nie ufam to dziś pojechaliśmy z Małą prywatnie. Masakra. Nie dość, że nas odesłała do laryngologa, bo nie chciała na wyrost antybiotyku przepisywać, to jeszcze znalazła resztki żółtaczki! Mamy w przyszłym tyg. mocz znowu zrobić... Laryngolog powiedział, że ma zmatowione błony bębenkowe i chce ją jeszcze dziś zobaczyć, żeby na wyrost antybiotyku nie dawać. Cieszę się, że są ostrożni, że kurde, chwiałabym wiedzieć coś konkretnego. Powiedział, że badanie słuchu lepiej przełożyć. Jestem trochę tym wszystkim rozbita, bo z uszkami ma już drugi raz problem. Kupiłam jej teraz Lacidobaby na te luźne kupy. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2011-03-04 o 08:45 |
|
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie!
My od dzis same juz w nocy dala mi popalic, bo jak tatus przewija to cisza a jak mamusia to sie dre.... Poza tym dopoki spi udalo mi sie umyc, zjesc sniadanko, ogarnac kuchnie ![]() Czekam na polozna, a potem na rodzicow maja nas odwiedzic ![]() cytrynko a ta sofka to dla Ciebie?? Moj maz gada ciagle o wyrzuceniu malej do jej pokoju, kurde niby to sciana obok sciany, ale trzeba przejsc cale dwa przedpokoje, no i jakos nie widze tych wedrowek, najpierw po nia, nakarmie, potem z nia, a czasem niby spi a potem wstaje znow.... boje sie tego momentu kiedy nie bede miec jej obok ![]() SPadam milego dnia Wam zycze duze buziaki |
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie będę w H&M bo bym Ci wzięła![]() a na nogach za daleko;-) Ja kupiłam Dicoflor bo bez laktozy, w sumie nie jest uczulona, ale łagodniejszy. A ile kosztuje za ile sztuk Lacidobaby?
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak tylko na chwilke z waznym dla mnie pytaniem...
Czy ja moge TŻowi nie pozwolic na to, aby zabral dziecko do siebie do domu na jakis czas jak nie jestesmy juz razem? Wiem, ze czesto jest to kwestia dogadania, ale co jak ja powiem nie, a on powie, ze tak i koniec? Mozna o to nawet wyladowac w sadzie? Jak tak to sedzia bardziej przychyli sie do mnie czy do niego? muron dzieki za odp
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
a my mamy chyba skaze białkową, masakra myślałam że przy mm to się nie zdarza raczej - a ja mam zapas mleka na pół roku bo miałam okazje kupić taniej. Któraś z was też ma ten probem (nistety nie jestem na bierząco).
ligotko dziecko w osobnym pokou dla mnie to nie do pomyślenia, ja teraz to małego do łóżka zaczełam brać bo jak się wierci w nocy to ja nie mogę spać. dziewczyny a ile śpią w nocy wasze dzieciaczki? mój jak zaśnie o 21 to karmie go ok 4, rekord to była 4:50 tylko że od jakiejś 2 w nocy zaczna się wierci i ja nie mogę spać, po karmieniu tez śpi niespokojnie i takim sposobem ja się nie wysypiam mimo że mały dłuo śpi. W dzień natomiast śpi jak zając, choć teraz już godzinę śpi - dlatego mam czas w końcu tu zaglądnąć. Już się zastanawiam czy może przez tą skaze jest taki niespokojny? A no i małemu wczoraj odpadł pępek po 6 tygodniach i 7 dniach - takich cudów świat nie widział, został mu tlko malutki strupek. |
|
|
|
#1929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co to śniadanie jem. Zdążyłam prysznic wziąć, listonosz był, a poza tym to wiszę na telefonie. Dzisiaj do 4 pediatry idziemy chyba... Cytat:
![]() Lacidobaby u nas 16.98 za 10 szt. Acidolac baby był tańszy, 15,48, nie pamiętam ile sztuk. Nam pediatra poleciła kupić niby Lakcid (luźne kupy), ale z kolei położna mówiła, że lepsze te saszetki przy kolkach. Cytat:
Takie rzeczy to tylko w sądzie jeśli się nie możecie dogadać. Jak się dogadujecie to spoko, możecie chyba między soba ustalać. Edit: Wreaa, dużo zdrowia dla Małej i Ciebie (ciągle zapominałam). I siły, bo widzę, że nieciekawie się układa. ![]() E-rosa, zastanawiałam się, co u Ciebie. Moja Ala śpi w nocy dość dobrze, np od 22:30 do prawie 4:00. Potem do 7:00. Ale w dzień marudna ostatnio. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2011-03-04 o 10:32 |
|||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weraa absolutnie nie, niemowlak chce być przy mamie, jeszcze Twoje dziecko nie jest w najlepszej kondycji, będzie czuło si ę zagrożone, to nie wyjscie mamy na zakupy, a dziecko zostaje z tatą z którym mieszka...
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce Wam tutaj smecic... ALe ja juz naprawde nie radze sobie z tym wszystkim...nie chodzi o to ze obowiazki dot.dziecka mnie przerastaja... Po porstu jestem zalamana ta jej choroba...szpitalem na miesiac...i jeszcze do tego jak zwykle TŻ mi dowala... Wczoraj sie wkurzylam i powiedzialam, ze nie chce z nim byc...oddalam mu pierscionek zareczynowy... Nie mam sil zeby sie jeszcze martwic tym jak on mnie traktuje...
On sie bardzo ucieszyl, ze w koncu bedzie miec ze mna spokoj...no i niech sie cieszy chociaz ktos... Ale nagle zaczal sie poczuwac do Oliwii...juz zapomnial, ze chcial ja zabic i gdyby nie ja to by jej nie bylo........ I teraz probuje sie rzadzic, juz planuje, ze musi lozeczko kupic do siebie, zeby ona u niego w domu byla... A ja sobie na chwile obecna nie wyobrazam zeby on ja nawet na godzine do siebie zabral... U mnie niech z nia siedzi jak chce, ale w zyciu mu jej nie dam do niego...
|
#1932 |
|
BAN stały
|
wera moim zdaniem absolutnie nie mozesz pozwolic na to zeby wzial małą na jakis czas do siebie! Ona jest za mała, potrzebuje matki, potrzebuje jej bliskosci, zapachu, oddechu, bicia serca i nic nie jest w stanie tego zapewnic. Co innego na 2h a co innego na dłużej! Nie wolno bez wyraznych powodów tak małego dziecka oddzielac od matki.
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- wera to ciężka sprawa. Tak naprawdę tylko sąd może do końca to między wami ustalić, chyba że umiecie się sami dogadać, ale widzę że niekoniecznie. Wydaje mi się ze sądy starają się raczej zostawiać dziecko z matką, z ewentualnymi odwiedzinami ojca, bo chyba jak dziecko jest tak małe, ojciec nie może go zabierać o tak na parę dni. Ja nie znam się ale tak mi się wydaje... Nie dziwię Ci sie ze po tym wszystkim nie chcesz mu dać dziecka... Choć przyznam, że nie zdziwiła mnie ta sytuacja.. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-03-04 o 11:46 |
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Wczoraj byliśmy się zważyć. Pani doktor nas pochwaliła za świetny pokarm! Marcel waży już 4850 g. Niestety nie był mierzony, nie wiem czemu Położna poleciła nam szczepionki 5 w 1 i rota. Kupiliśmy...kosztowały razem 405 zł. Ale co tam, zdrowie Maluszka najważniejsze!
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jeżeli chodzi o rota to zarówno położna środowoiskowa, jak i lekarz w przychodni jak i pielęgniarka i lekarz w szpitalu których pytałam o zdanie mówili że ta szczepionka jest bez sensu bo szczepów trota jest mnóstwo i nawet dzieci szczepione zarażały się w szpitalu rota.
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ponawiam pytanie: jak kąpiecie Wasze maluszki? bo mój wyje jakby go ze skóry obdzierali...i tak mi go szkoda. Co najpierw zanurzacie?jak to robicie?bo ja już nie mam pomysłów. Temp. wody ok 37C. A i kąpiecie przed czy po karmieniu??? pomocy!!
|
|
|
|
#1937 | |
|
Rozeznanie
|
witam,
moje smoczysko nie śpi od 6:30, cały czas rzęzi, macha rękami, koszmar. Noc też taka sobie, mój przesypia po 2,5-3,5 godz. po czym budzi się na jedzenie i znów zasypia na 2,5 do 3,5 godz. I śpi bardzo bardzo niespokojnie. Cytat:
Mam czarne włosy, ale same z siebie się tak nie błyszczą, raz na 2-3 miesiące funduję im farbę dla pogłębienia koloru i dla połysku.Wózka w życiu czarnego nie chciałam. Zafiksowałam się na punkcie kolorów, dlatego mi się Implasty tak podobały, bo mają intensywne, nasycone kolory. Marzył mi się turkus, albo turkus z brązem. Ale dużo mi osób odradzało Boldery, poza tym jak zobaczyłam w sklepie na żywo to wydały mi się takie plastikowe. I wtedy zwrot o 180 stopni, stwierdziłam, że wózek ma być elegancki, bez żadnych tandetnych wzorów. I tak oto jest gładka czerń. Idę do smoka, podjąć setną próbę wytłumaczenia mu dlaczego należy spać
|
|
|
#1938 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale stosuje je dalej tylko juz nie codziennieCytat:
przespała jeCytat:
Cytat:
u nas pomogło rewelacyjnie, niunia miała potówki pod szyjka i taka suchą skórkę plus drobniuteńką czerwonawą wysypkę na tułowiu ( chyba banan) i zeszło po 2 dniach krochmaleniaCytat:
kolka to może jelita? KOPERCO - ja kąpię od początku tak ( mała nigdy nie zapłakała) - o 20 jedzonko, o 21 kąpanie : najpierw nagrzewam łazienkę a woda o temp 38-40 stopni, malutka najpierw zanurza nóżki później reszta.
"Noszę twe serce z sobą (nosze je w moim sercu) nigdy sie z nim nie rozstaję (gdzie idę Ty idziesz ze mną; cokolwiek robię samotnie jest twoim dziełem, kochanie)" Patrycja ['] Edytowane przez achaia Czas edycji: 2011-03-04 o 13:02 |
|||||
|
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mojego trzymam za rączkę, on tak mocno ściska, mam wrażenie, że się wtedy mniej boi. Ale tu na forum dziewczyny radziły np. wkładać dziecko do wody owinięte w tetrę, ponoć pomaga.
|
|
|
#1940 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A teraz żeby było gdzie siadać u niego w pokoju. No i na początku będę oczywiście na niej spała, bo nie wyobrażam sobie, żebym zostawiłą go samego na noc w pokoju na razie...u nas dzieli nas przedpokój, ale wiesz - ja my z nim śpimy od początku, więc taka "rozłąka" będzie zapene ciężka zarówno dla niego, jak i dla mnie .Cytat:
Cytat:
I absolutnie nie kąp go po karmieniu - przynajmniej pół godziny odstępu zrób!! My zrobiliśmy raz taki błąd - Mały był nerwowy, więc przed samą kąpielą dałam mu pierś i od razu daliśmy go do wody...już po kąpieli, na przewijaku zaczął tak płakać, ze myślałam, że po pogotowie trzeba będzie dzwonić...dosłownie krzyczał...nosiłam go na rękach, aż nagle mu się mocno odbiło, płacz na momencie ustał, a Mały od razu zasnął mi na rękach...nigdy więcej takich przeżyć! Wiesz - człowiek jest stary, a głupi - chciał dobrze, a wyszła lipa. |
|||
|
|
|
#1941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kąpiemy o 20 a potem jedzonko i spanko mały to czasem nawet śpi jak go kapiemy u nas gorzej z ubieraniem ale i na to znalazłam sposób- ubieram po jedzeniu
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerwa miedzy karmieniami - najdluzsza nocna 5 do 6 h
|
|
#1944 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasza w 6 tyg. ważyła 5010g. Wygrałaś. Ale to chłopak, większy musi być. Nie wiem, czy też tak miałaś, że wszyscy się dziwią, że tak przybiera?Cytat:
![]() Wychodzi nam mniej więcej pół godziny do godziny po jedzeniu. Karmię, nosimy do odbicia, potem przygotowujemy "sprzęt" i kąpiemy. ![]() Cytat:
Zazdroszczę. Nie masz problemu odrostów. Zamieniłabym się teraz. Mam co prawda turkusowo-szary, ale niestety tylko TAKO. ![]() Cytat:
A miała jakąś wysypkę na buźce? Bo moja ma i nie wydaje mi się, żeby to mogła być potówka... No nic, dziś czwarty pediatra będzie. Ale ten ma dobre opinie. Mogłam od razu sprawdzić. A jak przygotowywałaś ten krochmal? Ile tego potrzeba? I jak z kosmetykami po? |
||||
|
|
|
#1945 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
werka przykro mi bo myślałam, ze u Ciebie wszystko idzie w dobrym kierunku
![]() Nie znam się na prawie ale myślę, że sąd przyznał by Tobie opiekę, Twój TŻ w końcu pracuje, to kto by się Oliwką zajmował? Chyba nie jego mama? Nie przejmuj się, głowa do góry. Spróbujcie pogadać na poważnie i ustalić jakieś reguły. Ja trzymam za Ciebie kciuki vilya przeżycie straszne. Współczuję. Ale wielkie uznanie za to, że zachowaliście z mężem zimną krew. Ja mam fizia na punkcie zakrztuszeń....a Sara bardzo często się krztusi, teraz jeszcze dodatkowo ślinką, bo zaczęła jej się wydzielać w zwiększonej ilości I nie wie co z nią robić bidulka.mika_am Twój mąż powinien porządnie oberwać ![]() A jeśli chodzi o obiady....ja czasami odpuszczam po prostu Kilka razy zdarzyło się, że nie było obiadu na 15 jak wraca mój mąż bo nie miałam jak go zrobić. Nie będę się dwoiła i troiła. Nikt przez tą następną godzinę z głodu nie umrze a co się nabawię stresu ja i dziecko to nasze. Nie cierpię robić czegoś w takim ogólnym chaosie ![]() mysiopez rudy kolor włosów właśnie najczęściej albo odziedzicza się w genach albo wychodzi z rodziców blondynów hawea witaj wśród nas!! e_rosa ja zrezygnowałam z karmienia na żądanie i karmię Sarę co trzy godziny. Uregulowałam w ten sposób jej dzień. O godz. 7 lub 8 rano się budzi i pije mleko. Potem następne karmienie o 10 lub 11, następne o 13 lub 14, następne 16 lub 17. Po tym karmieniu o 17, kąpie ją i około 18 zasypia już na noc. Na początku myślałam, że takie długie spanie w nocy nie jest dobre, ale pediatra powiedziała mi, że z wiekiem nocne spanie będzie się wydłużało i że nie mam jej budzić specjalnie, chyba, że sama się będzie domagać. Dzisiaj np. Sara od 18 dnia wczorajszego spała do godziny 4!! 10 bitych godzin!! Tak jak pisze vilya szczepienie na rota jest bez sensu bo i tak nie daje gwarancji że dziecko nie zachoruje Jeśli miałabym wybierać dodatkowe to albo pneumo albo meningokoki.Koperco tak jak radzą dziewczyny, popróbuj z wodą i pieluchą. Ja miałąm problem z Małą po wyciągnięciu z wody, darła się jakby ze skóry ją obdzierali. Zaczęłam w inny sposób wyciągać ją z wanienki i jest o niebo lepiej ![]() cytrynka3002 z tym kąpaniem po karmieniu to różnie bywa. Sara woli być najedzona niż kąpana na głodnego bo wtedy się niecierpliwi i płacze. A że odbija praktycznie w przeciągu 2-3 minut po mleku to my nie mamy przeszkód. Jak była mniejsza to uważałam bo bardzo ulewała, ale teraz jest ok. My w końcu też jemy kolację, idziemy się umyć i dopiero spać
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze ani razu nie zapłakał w wannie mogę podpowiedzieć tylko tyle- ciepła woda (ale to wiesz), pieluszka tetrowa od pupę (żadne tam foczki czy leżaczki- niech sie moczy dupeczka no i przede wszystkim- twój spokój ja mojemu synkowi opowiadam co mu właśnie myję- zaczynamy od zanurzenia nóżek,potem pupa, plecki całe- robimy kilka razy motorówkę w wanience (póki się mieści) potem zanurzam go ciut głębiej i gadam do niego takim spokojnym głosem ze myjemy stopy, nogi, pupę, jajka itd...no i ogólnie dużo gadam przy jego kąpieli- chyba to go uspokaja na koniec myjemy głowę co o dziwo też lubi- słucha jak sie woda przelewa.Aha- ja robie tak że kąpię przy lampce, nie przy jasnym świetle i zazwyczaj kąpię ok. pól godziny po karmieniu ale staram sie go przed kąpielą nie karmić duzo- jeśli jest marudny to go ciut podkarmiam a jesli jest wesoły to karmię dopiero po kąpieli-wtedy tak solidnie się najada
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2011-03-04 o 15:16 |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dicoflor miałąm w saszetkach rozrabia się z mlekiem. Biogaje też wlewam do mleka. Miała taką szorstką skórkę na samych policzkach. U mnie zdiagnozował to pediatra że to potówki na szyjce. Ale one wyglądają zupełnie inaczej niż ta wysypka którą miała. Po prostu się zbiegło i ten banan i te potówki więc wyglądała strasznie. Krochmal robiłam tak: 2 łyżki stołowe takie czubate rozrabiałam w szklance zimnej wody po czym wlewałam na wrzątek i mieszałam aż się zrobił kisiel. Tego wrzątku tak na oko wychodziło około 500 ml. Bardzij patrzyłam na konsystencję Jak miałam kisiel to go wlewałam do wody w wanience i już. Żadnych kosmetyków do mycia ani po przy krochmaleniu nie stosowałam.
"Noszę twe serce z sobą (nosze je w moim sercu) nigdy sie z nim nie rozstaję (gdzie idę Ty idziesz ze mną; cokolwiek robię samotnie jest twoim dziełem, kochanie)" Patrycja ['] Edytowane przez achaia Czas edycji: 2011-03-04 o 15:25 |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co jest najgorsze...ze i ja i on chcemy byc razem...ale ja niestety stwierdzilam, ze tak bardzo sobie wszystko zepsulismy, ze juz po prostu nie widze szans... On tu niby ze mna mieszka, ale tak jakby go nie bylo...kloce sie przez to z rodzicami, bo oni tez to przezywaja... Wczoraj takie przykre slowa sobie powiedzielismy...a dzisiaj? Poszlismy razem na spacer... PIERWSZY RAZ sam z siebie mnie przytulil... ALe ja juz nawet nie wiem za co sie zabrac zeby to ratowac...i nawet nie wiem czy chce... Bo rozum i serce daja mi dwie rozne podpowiedzi... Teraz pojde z Mala do szpitala na te 4tyg., on juz niech ze mna po szpitalu nie mieszka...moze zaczniemy sie spotykac od nowa, tak jak 4 lata temu i zobaczymy...jak wyjdzie to wyjdzie jak nie to nie... Ja juz stracilam sily...Wiecej z siebie nie moge juz dac...
Tak samo on chce tak strasznie ja zabierac...ale jak mu mowie zeby w takim razie on z nia siedzial 2tyg w szpitalu a potem kolejne 2tyg ja, to juz mi glupio odpowiada, ze ok, ale on na ten czas sobie opiekunke wynajmie zeby sie za niego dzieckiem zajela.. Tak samo pewnie bedzie jakby ja zabieral do siebie...jego mama by mi ja maltretowala... A jest tak przewrazliwiona na jej punkcie, ze bardziej ja meczy niz robi dobrze... Pomijam fakt, ze ona wciaz z niej robi uposledzona... Kaze mi nad jej glowa klaskac, zeby sprawdzic czy slyszy......... Juz bez przesady...ja bym sie niezle wkurzyla gdyby mama mi codziennie klaskala nad glowa... ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- U nas z kapiela nie bylo nigdy jakichs wielkich problemow, ale moze dlatego, ze Oliwia uwielbia siedziec w wannie Jedynie na poczatku 2x plakala bo: - za zimna woda - zbyt niepewnie TŻ ja kapal i chyba to wyczula Za to u nas czesto placz jest jak jest wyciagana z wody i prznoszona na przewijak... No ale to z zimna... Dlatego teraz robie tak ze przed kapiela klade wszystko czym ja bede wycierac i w co ja bede ubierac, na kaloryfer, ze jest jej zaraz cieplutko
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

. Miałam już dosyć. Mały ładnie spał, ale dziecko obok non stop płakało, więc byłam wykończona. 

obiad robiłam jedną ręką drugą wkładałam smoka dziecku a nogą kołysałam wózek- wariatka
ehhh szkoda gadać...
. Ale i tak ponoć pyszny jest.

Marcel waży już 4850 g. Niestety nie był mierzony, nie wiem czemu
Ale co tam, zdrowie Maluszka najważniejsze!
ale stosuje je dalej tylko juz nie codziennie
Haters Gonna Hate