|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Grazin Gosia
|
#1862 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
tylko sie cieszyc![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi sie wydaje ze twoja mala sie obrocila i juz lezy glowka w dol- oby![]() ciekawe kiedy ja bede miala usg? pewnie tuz przed porodem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam obrzeki z powodu zlej diety (z sola), przytycia 3kg w ciagu miesiaca, przed wizyta sie nachodzilam i to duzo.... dzisiaj odpoczywam i juz sie lepiej czuje, nawet obraczke udalo mi sie zdjac ale mala sie wypina po obiadku
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm...GRAZIN
pomysłowa to ja nie jestem
|
|
#1864 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar ja myslalam zeby sie spotkac po porodzie jakos w czerwcu/lipcu gdy bedzie cieplo. No chyba ze zbierze sie nas jakas spora gromadka to postaram sie dostosowac przed porodem
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnią miałam 6 sierpień ![]() więc ta sobota ma się ni jak do tego wszystkiego ![]() ale jakoś mnie to nie boli powiedzmy ze od jutra bede w 31 tygodniu ![]() andziotku a Ty jak mnie wpisałaas??? "ta od mazania tablicy na wizazu"?
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Grazin, PW poszloooo.
W ogole bylam swiecie przekonana, ze ty jestes Grazynka, a tu sie okazuje, ze Gosia .
|
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupiłam teraz, żeby mieć drugi, w który się mieszczę I tak kosztuje tyle, co zwykły ciążowy, a przynajmniej nie będę non stop prać jednego... ![]() Za jakieś półtora miesiąca zamierzam dokupić drugi ![]() ddaaiissyy 62 Malusi Tak mi się wydaje, bo pt był 1 dniem 1 tyg, więc musi być 1 dniem każdego kolejnego ![]() 24kasia86 Nam będzie ciężej w lipcu dojechać ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() To skoro 6 sierpnia ostatnia @, to powinnaś dziś zaczynać nowy tydzień Czyli od dziś 31. Ja miałam 10.08 we wtorek i wtorek jest pierwszym dniem nowego tyg.
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin to moja ksywa z liceum nie wiem skąd się wzieła, ale na jeden imprezie troszkę przesadziłam z wódeczką i miałam świetny humorek i moj kumpel skwitował to "zachowujesz sie jak Grażyna" nie wiem skąd mu się to wzieło bo żadnej grazyny nie znaliscmy:Pa mam kolege z ksywą "zientara" i przylepiło sie to do niego jak na pielgrzymce był i spał na noclegu i przez sen powiedział "ale mnie zientara boli" cokolwiek to jest
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba większość z nas myslała ze Grazin to Grazynka matallewar 62 ??? to musi byc pieeeeeeekniusi 24agus86 uzbrajamy się w cierpliwość
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar no dziwnie
ale ja nawet nie pamietam czy to faktycznie był 6 sierpnia![]() tak podałam ginowi bo tak mi sie wydaje ![]() i zazdrosze wam ze wiecie w ktorym mizianiu spłodziliście dzidziolki ![]() ja nie mam zielonego pojęcia, ale może dlatego że wtedy bylismy na etapie miziania się od kilku do kilku nastu razy dziennie
|
#1871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale slodziaczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powinna byc przyjemna woda ![]() Cytat:
chcialam pospacerowac, ale mam skurcze ![]() dosc bolesne ![]() o wy my jak bylismy w zeszlym roku w gorach i sie smialismy jakby wypadlo, ze w gorach zmajstrowalismy corcie to wuja by chyba zawalu ze szczescia dostal, ze górolka by była ![]() bo ja jestemw polowie góralką, - moja mama pochodzi z gór Cytat:
![]() a my wlasnie spisujemy umowe z ubezpieczycielem Aviva Comercial Union juz rok temu mielismy to zrobic ![]() kurcze tak jak pisalam wyzej skurcze mam dzisiaj chwilami bolesne sa nieregularne ale mocno czuje parcie na dol przyszlam troche polezec ![]()
|
||||||
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Aha! Zapomniałam o rubryce Siasiek&Czaro
![]() Nasze forumowe Mamusie, to najlepsze źródło wiedzy Matall, każdy inaczej przyzwyczajony. Wspominałam Wam, co mamy aktualnie w sypialni - ciemno, cicho, chłodno, jak jaskinia ALE ŚPI SIĘ CUDOWNIE Ddaaiissyy, koniecznie się pochwal zakupami, jak już przyjdą, a co zamierzasz tam kupić? ![]() Pamiętacie, jak kiedyś pisałam, że na Święta BN kupujemy sobie z TŻ zmywarkę? No więc zeszło się lekuchno i kupiliśmy dziś. Przyjedzie w poniedziałek i nie mogę się doczekać Kasa leżała odłożona i kusiła, trzeba było podjąć odpowiednie kroki zapobiegające rozpierniczeniu kasy
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo tak samo jak ty czesto bylo
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gin kazal ze 3 msc poczekac wiec wyszlo nawet i wiecej i od tego lutego mialam rozne cykle 34 32 30 29 31 i sama nie wiem jakie dlugie mialam cykle wiec tak do konca sama nie wiem jak to z tym porodem bedzie ![]() wiem kiedy bmialam ostatnia@ i to wsio ![]() ale w sumie wtedy nawet wiedzialam kiedy mam owulacje bo testy robilam hehe
|
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo sie zastanawialam jak to jest. Teraz nam sie biust powieksza, az do porodu, potem sobie karmimy i karmimy, a potem przestajemy i znow sie zmniejsza ( Czy ja juz za duzo kombinuje? ![]() Cytat:
Alez jej nie lubilam (ze wzajemnoscia, hehe)Cytat:
.U nas zmywarka uratowala malzenstwo .
|
|||
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz czuje sie jak wielorynb i tez jakos ochota mniejsza, tzn ochota moze jest gorzej z wykonaniem
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Policzyłam sobie w tym kalkulatorze i też mi wszystko przesunął o jeden dzień Głupi kalkulator i tyle, reszta liczy tak, jak ja ![]() Więc moja teoria jest taka, że DZIŚ zaczęłaś 31 tc
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no top stawiam wszystkim cole i po sznyclu bo sie własnie robią
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam bo to były AŻ 2 miziania w całym miesiącu... z czego na pewno wtedy miałam dni płodne więc musiało to być w tym dniu mary poziomkowa; zmywara to mega luksus !! ja sie cieszyłam jak dziecko I ten "zgrzyt" naczyń po wyciągnieciu ![]() Jak dostałam zielone światło od Ciebie na BU to wieczorkiem się skoncentruję na zakupach Dam znać jak dokonam wyboru A oni mają tam cos takiego a`la Flavo C - własnie wykukałam Tylko nie wiem czy odpowiednio w nim skręca witamina C http://biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agus87 trzymaj sie kochana, odpoczywaj, chyba wiem co czujesz ja musze wyjsc z domu wyslac zwolnienie lekarskie....ale mi sie nie chce!
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
no moja kolezanka juz poszla sobie
mama dorwala na skypie i jeszcze chwytam sie chwilowo za prasowanie, ile zdaze zanim TZ wroci tyle zdaze ![]() dziewczonka nigdy nie widzialam takich kocykow!! co za dziwo?!! aliczka dobrze ze obylo sie bez antybiotyku andziot ty patrzysz na swoja Zosie jak spi a ja chce na swoja patrzec juz tez... ![]() grazin mnie zgaga tez caly dzien dzisiaj trzyma... u nas w domu zimno takze, ale dlatego ze ja lubie i jak juz pisalam, cal zime okna pootwierane i tez nie zamierzam dziecka trzymac w 30 stopniach kasiula bedzie dobrze zobaczysz ![]() daisyy kochana nie pospalam, posprzatalam Moja psiapsiola przyszla i zeszlo a tydzien ciazy twoj pomylilam z Grazin. uciekam bo obiadek i mama dzwoni znowu na skypie jejuuu nei mam chwili wytchnienia dzisiaj no! |
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot my tez u tesciow
![]() Camomile ja rodze w Coventry Bardzo ladny ten szpital i ta wanna taka relaksacyjna sie wydaje ja chce w wodzie rodzic dlatego najbardziej na to zwrocilam uwage Weszlam na strone swojego szpitala, ale niestety nie ma zdjec No nic...Parentcraft mam na karcie ciazowej na pierwszej stronie i midwife kazala mi tam zadzwonic gdy zapytalam o szkole rodzenia ... myslalam, ze moze Ty dzwonilas wiec sie dowiem czegos wiecej... no nic... wiec musze sama tam zadzwonic
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane ja tez mam zmywarke, tescie tez maja jakby ich nie bylo to nie wiem co by bylo
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki prikas ode mnie![]() ale ja pytam WHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY YYYYY??? nie wyobrazam sobie tego i na prawde serce mnie boli jak czytam o 2 razach w miesiacu
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko potem większy problem z naszym przyjazdem Ale kto powiedział, że nie można i teraz i w lipcu? ![]() Camomile Mi urósł we wrześniu tak, że nie mogłam nosić swoich staników i od tamtej pory cały czas jest taki sam. Nie rośnie już... Zakładam, że może jeszcze coś urosnąć w trakcie karmienia. A potem powinien zmaleć. Mam nadzieję zmieścić się w moje staniki SPRZED ciąży ![]() Grazin Ja też nie wiem, kiedy ![]() Wiem, kiedy miałam dni płodne, więc potrafię określić co do tygodnia Ale są kalkulatory, które liczą kiedy najprawdopodobniej doszło do zapłodnienia ![]() np. http://ciazaporod.pl/kalkulator_daty_zaplodnienia.html http://www.mamazone.pl/kalkulatory/k...lodnienia.aspx (wyszedł mi 1 dzień różnicy )A ten wylicza ze względu na długość cyklu: http://www.baby-shower.pl/Kalkulator...-poczecia.html
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-04 o 14:57 |
|
|
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie bylo nie byc w ciazy... ale opcja posiadania dziecka bardzo mnie cieszy i niczego nie zaluje. Choc dziecko w planach nie bylo![]() ddaaiissyy 2x w miesiacu to ja mam tak teraz
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
hihi wiecie co
![]() własnie obserwuje swoj pępek ![]() tak go smiesznie wywaliło wystaje jakies pół cm moj tż zawsze komentuje "ON NA MNIE PATRZY"![]() a propo tż musze go obudzić bo łotr śpi cały czas!
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anula_81 taka mam nadzieje, a jak twoje samopoczucie? dobra szykuje sie na poczte
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki opuscialam sie ostatnio w sledzeniu forum, ale jakos dni mi tak przez palce przeciekaja, ze czasu braknie, pozatym rano spac nie moge, a popoludniu przesypiam 2 godziny i w domu rozgarbiasz...Dzis mam zamiar zrobic paczki, pierwszy raz w zyciu
![]() Lolka wczoraj zaczelam III trymestr ![]() Matall sliczny tez szlafroczek, ale to chyba dla dwulatka? ![]() Grazin mnie jeszcze zgaga nie meczyla, ale mam bole jakies pod zebrami, ogolnie zle mi sie spi
|
#1890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niech sie chlopak wyspi, ja po nockach spalam nawet do 18
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

tylko sie cieszyc

mi sie wydaje ze twoja mala sie obrocila i juz lezy glowka w dol- oby
Mogłabym non stop pić, usta mam popękane przez całą ciążę i ani pomadki, ani NIC nie pomaga 
Czekamy na Ciebie fasolko

(ze wzajemnoscia, hehe)