![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Proteinowa dieta Dr.Dukana ;D Bądźmy zgrabne do lata !! ..::I Faza ::..
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() 7 tygodni??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
No niestety... nawet nie wiem dlaczego tak wyszło, bo na koncie nie miałam żadnego grzechu... trzymam się ostro zasad
Moja waga nadal jest wysoka więc to raczej nie znak aby już skończyć... Bunt organizmu ? Być może Zrezygnowałam z kakao, mleka w proszku, wszelkich deserków, zmniejszyłam do minimum nabiał zwiększając ilość mięsa i ryb. Zastój minął na 1.5 tygodnia teraz od tygodnia znó waga stoi ![]() Wydaje mi się że znów za mało mięsa,ale do pracy niekiedy nie mam kiedy przygotować no i jak. Dziś już miałam Pw więc wzięłam sobie sałatkę z gyrosem i wcinałam w pracy ![]() Dziwnie na mnie patrzą ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ee to ja jestem prawdziwy aniol.
wywalilam wlasciwie wszystkie nieproteinowe towary. w zasadzie nigdy nie miewam stycznosci z tymi wymienionymi pzrez ciebie, a na diecie to juz w ogole ![]() a co do tego co sie z soba zabiera - ja zasuwam do parcy na pzryklad z jajem na twardo i dwoma puszkami makrelki w pomidorach. i to ja paztre "dziwnie" na tych co rabia buly ![]() grunt to robic swoje ![]() co do nabialu - ja jem sporo wiejskich -tak srednio mi wychodzi 1 dziennie Edytowane przez laudik Czas edycji: 2011-03-04 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do pracy zabieram wieśniaka lub jogurt i zazwyczaj sałatkę proteinowa z kuraka / makreli/ tuńczyka ( zależy co mam w lodówce) , ogóras konserwowy, cebulka polane jakimś sosikiem czy czosnkowym czy musztardowym czy zwykłym jogurtowym
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez musztarda, rozne pikle - bardzo nawet polecane w pierwszej fazie - to rowniez cukier w skladzie ![]() i to nieraz bardzo wysoko. nie wspominajac juz o sosach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sosy przeciez sami robimy ... nie kupujemy gotowców Musztarda, ketchup samemu można zrobić ewentualnie dostać Dijona czy Dawtona jeśli chodzi o ketchup i musztarde bez cukru. Wszelkie inne zakazane Ryby w puszcze jak najbardziej mogą być, ale bez sosu pomidorowego i żadnego innego a w sosie własnym- bez cukru i innych zakazach rzeczy
![]() |
![]() |
#127 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pati, znów masz zastój? Ja też :/Irytujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie chce już się żalić...
Mam dość ile można ? ![]() myślałam,że te 7 tygodni zastoju to wystarczająco długo ![]() Od tego czasu spadł 1kg i znów stoi ![]()
![]() |
#129 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też się wkurzam, szczególnie, że moja mama chudnie nadal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i brak czasu... rano lece do pracy, po 16 kończę , w domu przyjmuję klientki później czas ogarnąć mieszkanie i zrobić obiad dla siebie i Tż ![]() Ruchu mi niby nie brakuje, do pracy od 2 tygodni praktycznie śmigam rowerkiem, no przez ostatnie 3 dni nie bo mi pompka się połamała a w carefourze nie ma ![]() Wkurza mnie ta dieta ! tyle wyrzeczeń i nie ma efektu ... chyba musze zmienić podpis bo nie ma już 11 kg a 10.5 pomimo,że nie mam nadal grzechów na koncie ;/ Nie poddam się bo szkoda bybyło zaptrzepaścić to co już mam ale motywacja i wiara ucieka ![]() 8 tygodni zastoju to jest kaastrofa Koniec wywodów amen ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Heh, pożalić się czasem dobrze
![]() Trzymaj się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja rozumiem gdy zastój wystąpi po przedłużeniu uderzeniówki, po grzeszeniu, przy wadze prawidłowej czy gdzies w jej pobliżu... ja nadal mam nadwagę więc dlaczego to ustrojstwo stoi ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
moze dlatego, ze troche trwa przestawianie sie metabolizmu.
jesli ktos pzrytyl i to niedawno i do tego nieduzo - to oczywsiste jest, ze latwiej mu bedzie podkrecic metabolizm. jesli natomiast pracowalismy na swoja nadwage calymi latami - trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i zalozyc ze bedziemy dochodzic do idealnej wagi tyle samo czasu ile na nia(nadwage) pracowalismy. zycze ci cierpliwosci, i wytrwalosci, choc wiem jak frustrujace moze to byc. poza tym moze zamiast sie martwic zastojem nalezy sie cieszyc ze masz az 10 kilogramow za soba? ![]() twoje cialo nie chce sie ze swoimi zapasami rozstawac - moze zawiesilas sobie za wysoko poprzeczke? nie wszyscy sa pzreciez predysponowani do tego by byc tyczkami i na szczescie nie wszyscy musza byc ![]() glowa do gory. a co do cukru - w zasadzie niemal we wszystkm jakis cukier. nawet w ogorkach konsewowych ![]() a co do ruchu - niestety, zadna nawet najwieksza codzienna aktywnosc nie daje tego samego co godzina solidnego cardio. sama sie o tym pzrekonalam i wlasnie daltego dietuje, bo z powodu nadmiaru obowiazkow ciezko mi bylo wykroic godzine dziennie na bieganie - co skonczylo sie lekutki przypakowaniem. niestety nic tak dobzre nie pozera nadmiaru tkanki tluszczowej niz solidnie wybudowane i utzrymane miesnie. Edytowane przez laudik Czas edycji: 2011-03-05 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() ![]()
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=laudik;25534527
twoje cialo nie chce sie ze swoimi zapasami rozstawac - moze zawiesilas sobie za wysoko poprzeczke? [/QUOTE]Nie napewno nie, ponieważ nadal mam nadwagę. Waga do której dążę to i tak ta z górnej granicy, nie z dolnej co do mojego wzrostu. Nigdy nie byłam chuda więc to raczej nierealne Ale chce zrzucić nadwagę a do tego brakuje mi 17kg Cytat:
Obciążyłaś dodatkowo wątrobę i nerki które i tak nie mają łatwo przy naszej diecie No i zastój murowany będzie ![]() U mnie wczoraj Tż robił imprezkę urodzinową- poległam po 1 i poszłam spać ![]() Wcinałam koreczki sałatkę z gyrosem,zawijaski z wędlinki mniaaam Przemęczona po ciężkim tygodniu już nie wysiedziałam z nimi dłużej. Dziś na 14 zrobiliśmy obiad rodzinny... szkoda gadać teściowa przyszła a z nią wieczne zatargi Dobrze że ten dzień się kończy ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem właśnie po 5 i ostatnim dniu pierwszej fazy. Dzisiaj rano jak się ważyłam wyszedł mi ubytek 2.2kg więc nie jest źle. Wcześniej miałam zastój wagi przez jakieś dwa tygodnie i już mnie to denerwowało. :P W tej chwili ważę 64kg. Zeszłam już od grudnia z wagi 71kg więc powolutku, ale skutecznie. ![]() ![]() ![]() Strasznie się boję, że jak jutro wejdę na II fazę to przytyję... Może lepiej nie ważyć się przez kilka następnych dni? Co o tym myślicie? Jak było w Waszym przypadku? Macie jakieś sposoby na tłuszczyk na udach? Bo mi schodzi głównie z brzucha, a to uda są moim odwiecznym problemem. ;/ Dziękuję i Pozdrawiam ![]()
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szykuj się na ewentualny zastój wagi . Na uderzeniówce i tak tracimy samą wodę ... II fazy nie ma co się bać, to właśnie w niej tracimy tłuszcz. Pamiętaj o 5 posiłkach. Podstawa to mięso, nabiał jedynie dodatek. Nie możesz się ograniczać w żaden sposób bo kg wrócą w III fazie. Ja na początku wazyłam się codziennie do momentu aż spadki były właśnie każdego dnia.. później spadało wolniej więc aby się nie załamywać ważę się raz w tygodniu ![]() Na tłuszczyk z ud polecam ćwiczenia
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma szans zebys przytyla po wprowadzeniu warzyw. a II faza to przeciez proteiny i warzywa. nie ma opcji utycia na wazrywach i bialkach. a na zapasy tluszczyku - trzeba go spalic, ze tak powiem manualnie. a zatem - masuj sie codziennie i cwicz - bez tego zadna dieta sie nie uda. na uda i brzuch - steper, bieganie, poza tym nie oczekuj ze bedziesz miala zaraz nogi modelki - nie mozna walczyc z natura. i pociesz sie , ze dziewczyny o cienkich nogach pakuja glownie w bzruch ![]() gdzies sie musi odkladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny .. w sumie na Dukanie udalo mi sią schudnąc juz ponad 20kg! Zaczelam znowu dietke od 1 marca bo niestety bylam zmuszona przerwac i wszystko szlo pieknie i ladnie az do wczoraj .... KEBAB i cholerne wyrzuty sumnienia
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Haha, dzięki dziewczyny. Naprawdę mnie pocieszyłyście.
![]() ![]() Jeśli chodzi o aktywność fizyczną, to staram się jak najczęściej maszerować bo słyszałam, że to jeden z najlepszych sposobów na gubienie kalorii bez mocnego przybywania mięśni. Zastanawiam się też nad kupnem tych butów Reebok easy tone, któraś może testowała? A dużo kosztuje taki stepper? Może póki co, sobie zrobię z czegoś substytut. ![]() Miłego dnia Dziewczyny! Ja zaczynam swój od twarożku i jajecznicy z pieczarkami i szczypiorkiem. Później kupię jakieś mięcho. ![]()
Oj. Edytowane przez lapie_gwiazdy Czas edycji: 2011-03-07 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
a ja na jajecznice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
jak tam KOchane? ja dziwne spodnie wisza ale nie widze roznicy
![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
A propos spodni... U mnie dzisiaj załamka.
![]() Pojechałam na zakupy by sobie poprawić humor, kupić coś fajnego, rozejrzeć się za nowymi mniejszymi spodniami... To co zobaczyłam w lustrze w przymierzalni to nawet nie jest warte komentowania. Nie wiem jak mogłam się dopuścić do takiego stanu... i te nogi.. Myślicie, że ćwiczenia na tzw agrafce pomoga mi je wyszczuplić czy jeszcze rozbudują? Na dodatek w pracy nie miałam czasu na porządny posiłek i pozostał mi serek wiejski. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to jest ta tzw. agrafka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było
![]() Dieta super, waga po chwilowy przestoju dlaej spada i w koncu zaczynam sie czuc coraz lepiej ![]() A jak Wam idzie? Mam jeszcze pytanie moja mama zaczela diete razem ze mna jestesmy na II fazie w sobote skonczyłyśmy warzywa i w sobote moja mama byla na imprezie wypila troche wódki popijała woda. Waga jej się zatrzymała czy dobrze myślę ze to od alkoholu? Bo jak jej powiedzialam to stweirdzila zr to rachej od warzyw bo to one zatrzymuja wode w organizmie. Ja tez mialam zastoj ale to przez @. ( w ogóle pojawila sie 4 dni szybciej). Buzka
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastój po warzywach to napewno nie Natomiast po alkoholu jak najbardziej trzeba odpokutować. teraz waga będzie bardzo wolno spadać Pozatym to bardzo nieodpowiedzialne pić alkohol na dukanie... nasze nerki i watroba i tak dość są obciążone a dobijanie ich alkoholem to niezbyt rozsądne Co do miesiączki to bywają opóźnienia i rozregulowanie cyklu, w koncu nasz organizm przeżywa szok ![]() U mnie wszystko jak w zegareczku funkcjonuje ale ja biorę tabl. anty więc to co innego
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Rastanka na 2 fazie na poacztku moze nawet byc maly wzrost wagi i zatrzymanie tez ale spokojnie bedzie powoli spadala to juz nie jest uderzeniowka wiec wiesz
![]() co do mojej to dawno sie nie wazylam .. juz nie jest taki brzucio chudy jak na poacztku jest zaokrąglony ale dzisiaj ide troche pobiegac (oby wkocnu wyszlo mi te bieganie ) i mysle ze cos sie ruszy ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wypijam 1.5 l wody, 1,5l herbaty do tego 2 kawy Słodzika używam jedynie do słodkości, bo herbaty/kawy nie słodzę ![]() Co jakiś czas na szybki deser wcinam serek homo lub jogurt ze słodzikiem-zazwyczaj 3 tabletki i z cynamonem lub kawą rozpuszczalną, czasem z kakao ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam dobry bigos mamy w sumie tylko na zeberkach i tam kielbasa lata ale jej nie jem ogolnie koncentrat i w sumie juz nic pycha
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.