|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
![]() mam wrażenie że Tobie ciągle się zmieniają te tygodnie a mi nie
|
|
|
|
#2132 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Oj, dziewczyny ale gonicie.
Ja wczoraj od poludnia kompa nie mialam i w koncu zamiast siedziec na wizazu wzielam sie za robote , a wieczorkiem to juz na nic sily nie mialam, normalnie wszytko mnie bolalo!z tego zmeczenia spalam jak zabita, nie wiem jak tż bo podobno ostatnio straszny chrapacz sie zrobilam ![]() Przelecialam wczorajszy dzien tak po lebkach (wybaczcie ) i jesli chodzi o sterylne chowanie dziecka, to pracowalam kiedys z taka kobietką ktorej synowa miala bzika na tym punkcie.Jak sie chcialo dziecko dotknąc to za kazdym razem trzeba bylo rece myc, nie mozna bylo lodowki otworzyc jak dziecko w kuchni bylo, w ogole na pierwszy spacer to chyba wyszla jak pol roku miala.Oczywiscie odbilo sie to jak mala poszla do przedszkola..A z takich przyjemniejszych rzeczy to przyszly wczoraj kolejne buciki dla Igorka,nie wiem po co mu 3 pary,ale moj tżcik nie mogl sie powstrzymac, bo naprawde slodkie no i z przesylka tylko 15 zeta wyszly. |
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus szpan jak nic
słodkie |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
MAM CIŚNIENIE 200/200!
Położony jakiś grunt i jedna warstwa farby. Piękny chłodny beż z próbnika wygląda na jakiś beżo-RÓŻ! WYMIĘKAM. ![]() Duluxa bojkotowałam, odkąd kolor piaskowy wyszedł ŻÓŁTY, teraz zakupiłam Dekoral. I wygląda na powtórkę z rozrywki. Mam się uspokoić, czekać na drugą warstwę i aż farba wyschnie, ale jak zostanie to COŚ na ścianie, to jadę do Leroy po inny kolor. Więc raczej się remont przedłuży... |
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
poważnie ??????? bo to raczej niemożliwe
![]() chyba że przez farby
|
|
|
|
#2136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() paulizia ja chce kupic jej ksiazke ![]() ee wydaje ci sie ![]() Tobie tez leca szybciutko ani sie obejrzymy i bedziemy tulic nasze malenstwa ![]() Cytat:
zycze malo nerwow bo wiem, ze remonty bywaja bardzo irytujace |
|||
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
ło matko, wykorkowalabym z takim cisnieniem!
Ja mam z reguly 120 na iles tam i ostatnio jak juz mialam 140 to moja ginka stwierdzila ze wyyysokie. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Kurcze musze jechac z moim psiakiem to weterynarza, tylko nie wiem jak go do bagaznika wtrynic
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczko, świetna altana! Zazdroszczę! Muszę moich Rodziców na taką namówić
![]() Anula, czekam na foty, normalnie pewnie mi oczy wylecą z zazdrości No i leżaczek cyknij, co? Bo rozważam zgapienie ![]() Pauliziu, mamy podobny gust - ja też uwielbiam jasne drewno W mieszkaniu mamy trzy komody takie, jak Ty, a łóżeczko też identyczne będzie ![]() Moria, ja chętnie na spotkanie, chociaż ten tydzień i weekend może być mały problem, bo rewolucja w mieszkaniu + plany na przyszłą niedzielę Jakiegoś łażenia specjalnego też nie planowałabym, jednak jeśli chciałybyście się na chwilę spotkać, to nie wiem, czy nam się opyla jechać na 30 min No ale jak coś ustalicie, to się dostosujemy! Andziot, nadenerwowałaś się nieźle... Dobrze, że chociaż wyspałaś się ![]() Zytus, ale bucinie! Śliczne! Pierwsze najczory, yeah! |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac; ja tez cholernie boję sie deprechy... może teraz ciut mniej, ale gdy do USG połówkowego miałam faze........ wiecie jaką.... to poważnie sie naprawde zastanawiałam czy nie iść do jakiejś psycholożki bo gdyby mój ówczesny stan miałby trwać 9 miechów.. to aż strach się bać co by było po porodzie.
A propos zarządzania ludźmi.. tym bardziej Monia masz mój szacun, że umiesz pokazać ludzką twarz.. powiedzieć dziękuje, przepraszam... w przypadku mojej dyr jest to nierealne. To już moja 3 praca ale z takim traktowaniem spotykam się po raz 1. Żeby ciężarnej kobiecie robić awanture o spóźnienie z powodu badań lekarskich ciążowych i kazać jej to odpracowywać to naprawdę trzeba nie mieć sumienia... albo jak zasuwałam po 10-12 godz przez 3 tygodnie z rzedu i jeszcze bezczelnie przyszła do mnie i powiedziała, że ma nadzieję, że w weekend też bede oceniała wnioski.. na co mówię do niej "ze nie wiem jak dam radę, gdyż w piatek mam do 21 szkołe a w sobote do 15" to ona do mnie, że mimo wszystko ma nadzieje, że tak sobie będę umiała zorganizować czas, że jednak pooceniam ![]() andziot dobrze, ze wszystko mineło !! pospałas chyba za wszystkie czasy widzę, że owieczka poszła w odstawke ?? aguś, Ty też się nie przeforsuj !! Paulizia, biale michałki ? To musi byc meeeega pyyyyyyycha ![]() Zakupy rewelacja !! Kiedy zaczynacie skręcanie?? Princi, mary - też pamietam te ksiażeczki, tylko wydaje mi się, że miały mniejszy format aniżeli A4? i chyba z tyłu na okładce było tez napisane poczytaj mi mamo? mam sentyment do czasów szczeniackich, podobnie jak Wy chcę się zaopatrzyć w to nowe wydanie Mary Twoj stan zcellulitowanego wieloryba brzmi przefajnie... rozumiem, ze to z łaciny wzięte Aliczko, bajkowo sobie mieszkacie będzie gdzie maleństwo miało szaleć moze załóż jakąś własną dz.gosp bo teraz domowe pierogi mają wziecie !! moria, ja własnie oglądałam kiedyś program o wózkach w marketach i bakteriach na nich........ od tego czasu zawsze noszę w torebce jakiś żelowy płyn przeciwbaktryjny. bleeeeeee na sama mysl robi mi się niedobrze jak sobie przypomne co tam wózki w sobie kryją anulka, zrób zdjęcie leżaczka Prooooszę ![]() do kiedy będziesz pracowała ?? Anulinko, Agus, Paulizia, ja tez nie mogę na siebie w lustrze patrzec! Po prostu mam do siebie OBRZYDZENIE !! mary, paulizia, tez mam fisia na drewno i to takie naturalne, 100% z mezem pół roku o kuchnie się kłociłam bo wiadomo - drewniana 2 x tyle kosztuje a po drugie on chciał taką typowo nowoczesną.. no ale ugiał sie i mam swoją wymarzoną, drewnianą, klasyczną kuchnie Kochane dziewczynki, dziękuje za kciuki za TŻetowego dzidzię. Cała rodzina pełni przy nim wartę 24/24... mojego meza pora wypadła od godz. 13. Babcia tak zarządziła i nie ma gadania Chodzi o to, ze jakieś rureczki ma dziadziuś podłączone a on gra chojraka i chce je sobie wyciągać A babcia, tak na marginesie, operatywna kobietka, ponad 70 lat na karku a ciagle pracuje jako główna księgowa w b. duzej firmie.
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-05 o 11:46 |
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
No oczywiście, że przez farby
![]() Zytus, przecież z takim byłabym martwa |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
mary 200/200 ?????????? Moze popsuł sie ciśnieniomierz? Boze, az takie ???????? jak sie czujesz ??? Nie boli Cie głowa, nie jest Ci słabo ?? Zmierz jeszcze raz..
|
#2142 |
|
Moderatoreska
|
Ale się baby z rana rozpisały
![]() My już wróciliśmy z synkiem Rękawice kupione, karta pamieci do PSP również, bo już kupowaliśmy ją 1,5 roku Weszłam do H&M i kupiłam synkowi bluzę i sobie kurtałkę na wiosnę Teraz nie dopinam jej w brzuchu, ale później będzie dobra bo w starą pewnie nie wejdę w tym roku za bardzo cycki mi urosły Oczywiście zakupów dla mnie :PMoniqac ja z miłą chęcią bym się z Wami spotkała, ale nie mam jak dojechać do FH. Oszczędzaj się przy sprzataniu po remoncie. Aliczka zazdroszczę mieszkania w domku i takiego ogrodu Dziewczyny ja jak sie nałażę i naschylam to też brzuch mi twardnieje i mam delikatne bóle jak na okres, dlatego staram sie oszczędzać, ale czasami nawet jak wyjdę na 5 minut z domku to już mi brzuchol twardnieje. Dziś piękna pogoda, słonko świeci i cieplutko, ja chce już prawdziwą wiosnę
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Na razie wpadłam na chwilkę dosłownie, widzę że nerwy Mary są zszargane remontem (też nie znoszę ). Kochana - ty się tak nie denerwuj, szkoda pompkiAnula - pochwal się bujaczkiem Uwielbiam takie dzidziusiowe zakupy, normalnie sama cieszę się jak dziecko ![]() Co do wyglądu - ja czasem też na siebie patrzeć nie mogę - głównie chodzi mi o nogi i tyłek . Natomiast moja pyzata obecnie twarz mogłaby już taka pozostać![]() W 2 połowie marca są w Gdańsku organizowane takie targi http://brzuszekimaluszek.pl/o-targach, ja sama nie wiem czy się wybiorę, ale może któraś z Was mieszka niedaleko i chciałaby się wybrać To lecę. Pa |
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
O, basta! Ciśnieniem chciałam podkreślić dramatyzm sytuacji [nie wierzę, że muszę to tłumaczyć
![]() Dementuję jakobym miała 200/200 NAPRAWDĘ ![]() Ciekawa, co by było, gdybym napisała milion na milion ![]() Ddaaiissy, no łaciną pojechałam schorzenie takie... ciążowe
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze
Aliczka - przepiękna oaza spokoju Strasznie chciałabym domek z ogródkiem Eweska - masz bardzo oryginalne ściany
|
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Juz z samego rana piszecie?
Kurcze kto tu Was dogoni ![]() Dzien dobry
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa! No wreszcie ktoś mnie zrozumiał
Ale wyobraź sobie beż zamieniający się w róż ![]() Aż się boję wejść do sypialni teraz, mam traumę ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Ewesko, poka, poka zakupy
|
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
komp mi nawala, wiec malo sie udzielam
ale to penie juz mowilam.kupilam malemu dwie butelunie, jedna mala, druga duza, w pieski no i monio ile wlasciwie smoczkow kupujecie na poczatek?
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a w domu to już całkiem inna bajka. No dobra muszę już lecieć, a paluchy przyrastają do klawiatury
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, ja mam trzy, kupiłam TT Pure, 2 w zestawie, a teraz dostałam jeszcze identyczny pojedynczy
![]() Listopadowa, no właśnie i to mnie boli... dobra, idę do sypialni. Zmierzę się z tym
|
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() siedzę jeszcze w piżamie bo nie mam weny zabrać się za cokolwiek.. TŻ na studiach. Jakby już był Marcel, to bym się nie nudziła chociaż ![]() Kurcze szkoda, że z Warmii i mazur nikogo nie ma, bo też bym chciała was na żywo obejrzeć Pochwalę się, że 3noc z rzędu, jak nie wstaję na siusiu! ![]() Mary jeśli chodzi o farby to chyba normalka ![]() Ewesko no-spa i leż, żeby brzusio nie twardniał. A zakupów zazdroszczę jak cholera! Agnieszka.M super , że wizyta udana. Antoś jest śliczny i jestem w szoku, że potrafi się jeszcze obracać huhu cyrkowiec dobrze, że uświadomiłaś nas, że uszkodzenie żebra jest możliwe...Moniqac super, że remont się kończy, fotki pokażesz of course ![]() Ddaaiissyy dużo zdrówka dla dziadka edit: przyznam się bez bicia, że mam ponad 30stron zaległości, ale chciałabym wiedzieć, czy wiadomo co dzieje się z Taverney?
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-05 o 12:30 |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
eweska; to troszkę więcej odpoczynku! Naprawde bierzesz duuużo na siebie
Pokaż zakupy wiesz, ja boję sie kupować rzeczy na "po ciąży" bo nie mam bladego pojęcia jak będę wyglądała. A gdzie Ty mieszkasz? Może jakoś mogłaby któras z nas Cię zabrać. Fajniusio by było I oczywiście juniora równiez ![]() mary poziomkowa, jak nas - baby w ciąży tak możesz stresować tym ciśnieniem ! Masz po dupce ![]() a z kolorami to tak.. prawda - próbnik co innego na ścianie co innego przed wyjazdem na wakacje kupiliśmy z małżem farbe do kuchni, miała być delikatnie brzoskwiniowa. Podczas naszej nieobecności teść pomalował nią ściany i ku naszemu zaskoczeniu po powrocie zastalismy różowo landrynkowe ściany !! Wyobrażacie sobie jak to wygląda z ciemno-brązowymi meblami... U rodziców w domu też mamy parę malowań za soba i robilismy tak, ze kupowalismy kilka maluuusich pojemniczków farb, malowaliśmy ściane w domu, czekaliśmy aż wyschnie i dopiero wówczas kupowaliśmy pełen litraż jaki należy the_sania, zazdroszczę tego nie wstawania Oj to samej Ci sie troszkę nudzi.. Zrób sobie dzień dziecka i odpoczywaj z nami ![]() Dziękuję dzień doberek Kwiatecku Buzi Listopadowa
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znow mam skurcze |
|
|
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddaaissyy z wami zawsze będzie fajnie
o kurczaki, to się zdziwiliście po przyjeździe !Kwiatecek ja mam jeden smoczek lateksowy, jeden silikonowy Andziot a czemu zero? pewnie z doświadczenia ![]() Agus ale chyba nie rodzisz.................. .......
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam wcześniej że nie chce dawać smoczka,
zobaczymy z Zośką dałam radę bez, może teraz też mi się uda
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nie rodze, tpo sa skurcze przepowiadajace teraz ich bede miala mnostwo ![]() w koncu juz 33 tydzien jak nie sa regularne i bolesne to jest okej regularne nie sa, sa chwilami bolesne, ale nie zawsze
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
daisy - amen amen - to do tego że trzeba być człowiekiem
.mary - to zbudynieie - nie zapominaj , ale rzeczywiście tak to jest z tymi kolorami jak pisze listopadowa - masakra! ja własnie jadę dziś obczaić pokój małego bo na próbniku 'blue sky' był jaśniutki a wczoraj wydawał mi się ciemny ), sufit biały ma być (nie wiem czemu też pomalowali na niebiesko ) i jak będa białe mebelki to może się rozjaśni. Cóż.Za to kolor na przedpokój wyszedł super. Nigdy nie wiesz na co sie trafi eweska - no Kochanaaaaa, przecież to jest jakby naturalne i oczywiste, że Cie (Was z juniorem) zabiorę - nie ma dwóch zdań .jesli anulinka nie może 19 (nota bene mój Tata też Józef - dziei za przypomnienie ), to może 20.04? Ja mogę i 19 i 20 więc się dostosuję Kwiatecek, listopadowa dzień dobry .the_saniuś pochwalę się fotkami - of kors .pokaże Wam panel jaki kupiliśmy do łazienki - przegigant ale marzenie mojego TZta, więc uległam .a ja piję kawkę, wszamałam rafaello od TZta (też mi kupił a byłam z siebie taka dumna że tak mało tyję w ciąży .cóż, będzie dietka , jeśli nam na to starczy sił.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-05 o 12:52 |
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
eeeeeee.... nie widać całego panelu - dziś zrobię lepsze fotki.
i wiecie co - to strasznie fajne wiedziec jak maluch jest ułożony - ja jego główkę mam tuż pod prawą piersią i często czuję jak nią rusza, chyba najczęściej czuję... mogę ją sobie głaskać i miziać andziot :milczę: .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-05 o 12:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

) i jesli chodzi o sterylne chowanie dziecka, to pracowalam kiedys z taka kobietką ktorej synowa miala bzika na tym punkcie.Jak sie chcialo dziecko dotknąc to za kazdym razem trzeba bylo rece myc, nie mozna bylo lodowki otworzyc jak dziecko w kuchni bylo, w ogole na pierwszy spacer to chyba wyszla jak pol roku miala.Oczywiscie odbilo sie to jak mala poszla do przedszkola..
słodkie 

Juz sie nie moge doczekac maja i porodu jak juz przejde na diete... naprawde. Dziewczyny jeszcze tylko troche i zabieramy sie za siebie! Bedziemy sexi mamy jak Cichopek

W mieszkaniu mamy trzy komody takie, jak Ty, a łóżeczko też identyczne będzie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

). Kochana - ty się tak nie denerwuj, szkoda pompki
Pokaż zakupy
wiesz, ja boję sie kupować rzeczy na "po ciąży" bo nie mam bladego pojęcia jak będę wyglądała.