|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
U nas jeszcze nie ma górnych jedynek ![]() Luiza obudziła się dzisiaj ze sporym katarem ![]() ![]() Byłysmy 2 godziny na spacerze ![]()
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Szaja o co chodzi z tym wysyłaniem fotek do Ciebie..?Chyba coś przegapiłam.. ![]() Jutro wyjeżdzam w góry,więc wczoraj było mega pranie a dzisiaj mega prasowanie i pakowanie.Jeszcze dzisiaj idę do fryzjera zrobić się na Bóstwo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Na filmiku wydaje się juz taka ,,dorosła'' ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-04 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wygląda to tak, że ta końcówka nie jest prosta, tylko tak jakby pod skosem...i nie chodzi o falbanki ![]() Dziewczyny, doradźcie mi jakiś naprawdę dobry balsam do ciała..Mała ma bardzo suchą skórę, najbardziej nogi..aż momentami jest taka biała..i ja wiem, że niestety to po mężu, bo on bez balsamowania się 2 razy dziennie byłby chyba bielszy ode mnie ![]() Niekoniecznie mi chodzi o jakieś mazidła dla skóry atopowej, tylko takie które będą dobrze nawilżać/natłuszczać ![]() Używałam kiedyś oliwki, emolium, nivea i jakiś tam robionych z apteki, ale nic nie pomogło.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypróbujesz i dasz znać co to za masa ![]() Ja barwniki mam, więc tez bym chciała białą ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Djerba - moze ta biała seria Nivei? my używamy niebieskiej i nam wystarcza, a ta biała jest chyba dla wrażliwców.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Wtajemniczenie
|
margo - no właśnie tej białej używam..tej da alergików i nic nie daje
![]() curly - ale ten balsam drogi...uhuhuu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | ||
Konto usunięte
|
że trudno o pracę w zawodzie, to gdyby mnie zechcieli, to pójdę,
![]() Jakoś szalenie specjalnie nie szukam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
Lea, jak się nie szuka pracy to się wtedy właśnie znajdzie
![]() Tzn tak mówią, ja nie wiem ![]() Ale baaardzo bym chciała pracować w szkole.. ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- A miałam zapytać.. Czy Wasze dzieci tez mają takie rumieńce na policzkach ![]() Blanka non stop w domu chodzi z pućkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Rozeznanie
|
Padam na twarz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
no to ja se habatke zrobilam mloda ululałam braci do frytek robienia zapedziałam siadam przed lapkiem i słysze płacz pisk biegne do pokoju a mloda siedzi i chlipie nie wiem o co kaman łzy jak grochy wziełam na rece a ta sie smieje i tak mocno mnie przytuliła azmi lezka poleciała wtuliła sie we mnie i spi wiec pisze jedna reka
![]() co do roczku u nas sa jak chrzciny czyli popołudniu tort kupuje reszte robie sama ![]() szynki z masa serowo-czosnkowa w galarecie salatke z pora i ananasa i z makaronu ryzowego +kawałki kuraka sałatka warzywna (kartofel zalat :P) jakas kiełbaska na goraco zimna płyta schabowe udka piersi z pieczarkami i szynka narazie to mam to zapisane ale u mnie sie zmienia w ciagu 5 min kardashi i bydgos -ufff bo ja myslałam ze to u mnie cos nie tak a bo ja wariatka zamiast sie cieszyc ze mam zdrowo rozwijajaca sie core ciagle widze cos nie tak np przed wczoraj za duzo zjadła i przy odbiciu jej sie troche wymiotło ja juz panika ze cos ma z zoładkiem jak z tz po tapczanie hulali szczelilo jej w kosciach a ja placz ze ma reke zlamana i wogóle moj tz juz mi powiedział ze on co do 2 dziecka sie zastanowi bo on przez mnie w wariatkowie wyladuje ![]() dj derba- szpara jest ale nic ci nie powiem wiecej bo mloda nie chce nic pokazac nawet nie wiem czy juz 2 na wylocie ![]() ![]() ja nie wiem co mi to rosnie pannamigotka mam to samo co ty no własnie dziewczyny wracajcie kazdy moze miec inne zdanie ale to nie powód zebyscie nas zostawiały ![]() co do porodu - mi sie saczyły no i stawiałmi sie brzuch gdyby nie pilegniarka nawet nie wiedziałabym ze to skurcze ![]() ![]() ![]() ![]() ale to trwało moze godz nawet mniej wiec ja poród zaliczam do lightowego ![]() moja córka nienawidzi zasypiac w wózku juz drugi dzien spacerów kiedy ma zasnac drze sie w niebogłosy i ide z orgiestra nic nie działa juz dzis sie nawet nie odzywałam a niestety ona głosna wiec czerwona jak burak ciekło ze mnie bo i wkurzona masakra wygladałysmy jakbysmy sie z jakiegos psychiatryka urwały ![]() bratkab - jak oduczyłas swojego od smoka
#2233 |
Zakorzenienie
|
Edzia alez mi narobiłaś ochoty na frytki, takie samorobione
![]() haha co do odejścia wód.. ![]() Ja myślałam że mi odeszły w domu i dlatego pojechałam do szpitala, a po drodze zaczęły mi się skurcze. A jak się okazało musiałam popuścić, bo wody mi przebili o 21 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Raczkowanie
|
hej... no i nie ominęło nas
![]() Laura wczoraj dostała lekkiego kataru, który w ciągu 2-3 godzin zrobił się tak intensywny, że ściekało jej po brodzie ![]() nocka nie przespana przez nas troje, Laura bez przerwy płakała bo nie mogła zasnąć ze smokiem (nie mogła oddychac swobodnie przez nos) a bez smoka to u nas nie możliwe... mąż i ja nie wiedzieliśmy co robić... podaliśmy nurofen dwa razy by zbić temperaturę i do tego cała noc bujania w wózku (tylko w taki sposób nie płakała...) Dziś do apteki po nasivin, acatar baby, nowy nurofen i efferalgan w czopkach... wkropliłam trochę oblasu do nawilżacza, może pomoże nam wszystkim.... Lekarz stwierdził zapalenie gardła, okropnie czerwone i migdałek prawy duży więc nie obyło się bez antybiotyku ![]() Dostaliśmy Ceclor co 12 godzin 5 ml (cała wielka strzykawa....) jest truskawkowy wiec może jakoś pójdzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Niunia, aby choróbsko poszło precz od Laury i Ciebie i Tża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Konto usunięte
|
Niunia spokojnie, minie choróbsko i będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25503670]
Wiecie co, nie chcę zapeszać, ale 3 noc z rzędu spana... Jedzenie koło 22, pobudka ok 7 ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas dziś drzemki pokręcone ale dzień całkiem fajny, długo byliśmy na spacerku i w końcu czuć wiosnę no i rozpoczął się sezon wózkowy ![]()
![]() |
#2240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najpierw są czerwone pućki a potem dopiero cała reszta ![]() witam wieczorkiem jestem taka padnięta że chyba zaraz się położę poza tym boli mnie gardło ![]() ale przeczytałam wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ceclor jest pyszny, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Możliiwe.. Ale ona ma tak tylko u moich rodziców
![]() Fakt, tu jest cieplej niż u nas i może tak dlatego. Do tego ciągle się wierci. Cytat:
U nas na szczęście to nie alergia ![]() Jak Blanka ma uczulenie inaczej jej wyskakują czerwone poliki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Konto usunięte
|
Ale dziś była pogoda, normalnie cudniej niż wczoraj.
![]() ![]() Znów hurtem 4,5 godziny spacerowałam. ![]() ale co tam, grunt że przebłyski wiosny dojrzałam- krokusy już wyszły. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 |
Konto usunięte
|
My pijemy ospamox, podaję strzykawą, smak pomarańczowy. Ew. do mleka dodaję
![]() Podjęłam decyzję, zapisuję się na fitness. Fajne godziny, no i również w sobotę i niedzielę. Zapuściłam się koszmarnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25518833]Ale dziś była pogoda, normalnie cudniej niż wczoraj. ![]() ![]() Znów hurtem 4,5 godziny spacerowałam. ![]() ale co tam, grunt że przebłyski wiosny dojrzałam- krokusy już wyszły. ![]() Kochana zabrałaś mi moją wiosnę,oddawaj szybko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja na koniec dnia się chwale co zrobiła moja mala spryciula. Koło stolika gdzie mam laptopa postawiłam pudło z jej małymi ciuchai-robiłam fotki na all.No i nie miała jak dojsć o laptopa.A zawsze mi staje przy stoliku i klapie w klawiature.Teraz zadanie miała utrudnione. Weszła sobie na pudełko trzymajac się stolika , stanęła na nim, zdążyłam zrobić zdjęcie i spadła.Nic się nie stało bo dywan mamy bardzo puszysty ale się przestraszyła. Zdjecie wkleje jutro bo teraz nie chce się załączyć. Dobranoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25519631]My pijemy ospamox, podaję strzykawą, smak pomarańczowy. Ew. do mleka dodaję
![]() Podjęłam decyzję, zapisuję się na fitness. Fajne godziny, no i również w sobotę i niedzielę. Zapuściłam się koszmarnie...[/QUOTE] Ja też bym chciała....ale tak daleko mam...aż 11 pięter w dół buuuu ![]() Nie no...okropnie się czuję ostatnio ze swoim ciałem..czekam aż mąż wypłynie i samo zejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Tak mi wczoraj zeszło że nie miałam czasu na wizaż . Byłam u dentysty , Gabi odstawiona była do moich teściów , nawet nie zwróciła uwagi kiedy wyszłam i przyszłam- tak jej dobrze było ![]() W sumie spedziłyśmy tam całe popołudnie . Za to wieczór jak zwykle spedziła uczepiona moich nóg .Ostatnio nawet bawic sie sama nie chce tylko ciągle łazi za mną i siedzi mi przy nogach - tylko mama i mama ![]() Młoda dalej zakatarzona ale dzieki spacerom i inchalacji katar nie jest zbyt upierdliwy - za to ja sie załatwiłam na amen ![]() Katar i gardło - masakra , tak sie na spacerku załatwiłam ![]() I o ile młoda dziś super spała , nawet nie budziła sie na flache to ja sie meczyłam strasznie i od 5tej nie śpie . ![]() djerba super ta knajpka ![]() co do kremów , własnie wczoraj kupiłam gazetke Mam dziecko i tam jest artykuł o suchej skurze niemowląt - polecają- -Oillan maśc parafinowa -Atopiclair emulsja -Atoperal baby krem -A-derma Exomega mleczko ja jeszcze nie myśle o imprezie na roczek co i jak - jest jeszcze czas , tymbardziej jak juz pisałam może połącze to z chrzetem - nie wiem jeszcze .
#2249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz mój smoka używał bardzo mało, właściwie tylko do zasypiania pod koniec. Zamieniłam na gryzak, głaskanie po plecach i już nie stosujemy. ![]() Cytat:
![]() Ja dziś już mam sprzątanie za sobą, jeszcze mycie podłóg zostało, ale to pod wieczór pewnie. Teraz obiadek i zmykamy na spacerek. Może zahaczymy o huśtawki ![]() Basiak ja też nie wytrzymałam i sprawdziłam parę stron wcześniej ![]() ![]() Co do urodzin, to ja tortu nie planuję, pewnie teściowa zakupi dla nas w najcudowniejszej cukierni a dla Bogusia pewnie zrobię coś dzieciowego, może bezglutenowego jak będzie trzeba, żeby też miał radochę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
bratko czemu torcik bezglutenowy
![]() Rozumie że masz na myśli biszkopt ![]() Ostatnio byłyśmy na urodzinkach i szwagier zamówił w cukierni fajny tort dla swojej córki - jogurtowy - pyszny - dzieci go uwielbiają . Nawet moja Gabi jak go zobaczyła to podeszła i wołała - daj , daj. ![]() To jej dałam troche spróbowac , nic jej nie było , a jaka zachwycona była . ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.