HONORATA SKARBEK - znacie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 17:35   #61
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dot.: HONORATA SKARBEK - znacie?

Nie słyszałam o niej aż do wczoraj, kiedy to słuchając rmfFM po jednym z można powiedzieć przebojów list usłyszałam, ze wykonawcą jest Honorata 'Honey' Skarbek. Podam może link, bo pewnie większośc z Was zna piosenkę, ale nie kojarzy, że Honey jest wykonawcą

http://www.youtube.com/watch?v=QvJsLggLkrI
Stary 2011-02-03, 18:19   #62
arquettewska
Rozeznanie

Kurcze, nie życze jej źle ale ta piosenka mi się nie podoba. Nastawiłam się na coś o wiele lepszego.

arquettewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 13:30   #63
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arquettewska Pokaż wiadomość
Kurcze, nie życze jej źle ale ta piosenka mi się nie podoba. Nastawiłam się na coś o wiele lepszego.
To może ja coś więcej powiem
Honoraty Skarbek nigdy nie znałam póki nie założyłam swojego Bloga. Tak przez przypadek oglądając inne blogi natrafiłam na jej. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ilość komentarzy pod jej zdjęciami. Bardzo dużo wyzwisk, dziwnych pytań oraz pozytywnych opinii. I tak zaczęłam częściej wchodzić na jej blog. Dowiedziałam się, że stała się popularna dzięki swoim blogom, filmikom na których śpiewa. Ale największą rzeczą jaka wbijała mi się w oczy to tzw" walka" między jej wrogami a fanami. Ludzie, którzy jej nie lubią zarzucają jej:
* brak talentu muzycznego
* wybicie się dzięki bogatym rodzicom i 13- latkom, które oglądają jej blog,
* oszukiwanie( ponoć sama nabijała sobie oglądalność na myspace za co ją wyrzucono)
* brak pokory, prostoty ( wydaje niesamowite pieniądze na ubrania, kosmetyki)
Ja osobiście nie jestem jej fanką ani przeciwniczką. Gustuję w innej muzyce. Ale naczytałam się niesamowicie wielu złych opinii na temat jej osoby. Jedyne co mnie osobiście wkurza to to, że gdy ktoś wyrazi niepochlebną opinię na temat Honoraty to automatycznie przypisywana jest zazdrość tej osoby

53 cm ----> dążymy do 70 cm

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Manipulantka a na koniec i tak wszystkich osra.
Zgadzam się w 100%
isi rici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 14:59   #64
suszarka
Buc

Cytat:
Manipulantka a na koniec i tak wszystkich osra.

bardzo rzeczowa i dojrzała opinia.
Stary 2011-03-04, 15:08   #65
kennedy
Zakorzenienie

Ogladalam sobie mtv kiedys i trafilam na sweet sixteen. A dzis na ten watek i juz wiem o kogo kaman
Widzialam tez piosenke na vive bodajze- nie podoba mi sie ale moze dla 15latek jest fajna.
dziewczyna jest ladna, sympatyczna i prowadzi sobie bloga jak wiele nastolatek. To zupelnie normalne ze kiedy zauwazyla ze jest popularna postarala sie bardziej zeby sie wypromowac.
Blog jak blog, dla mnie nic ciekawego, ale ja nie jestem targetem wiekowym
Nie rozumiem zupelnie wywalania wiader pom yj na dziewczyne- jest mlodziutka, zrobila piosenke, a niczym nie rozniaca sie gowniarzeria jej to wytyka. No ale internet jest pelen domoroslych hejterow, znawcow mody i muzyki.
:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 17:30   #66
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
bardzo rzeczowa i dojrzała opinia.
Uważałam, że taki będzie adekwatny komentarz do danej 'osoby' - artystką Jej nazywać nie będę ..

A zapewne tak będzie jak napisałam. Dzięki nastolatkom zakochanym w Justinie Bieberze zyskała dużo .. nawet bym powiedziała bardzo.

Kiedyś 'grupa' anty honoratowska stworzyła takiego bloga i tam opisywała Jej ruchy .. i to dzięki komu dokąd zaszła. Z wiadomych przyczyn blog zniknął bo według 'Bohaterki Bloga' pewnie było to oczernianie Jej bo ona zdobyła to bardzo ciężką pracą . Do celu po trupach - nic więcej nie mam do dodania.

z resztą widziałam teledysk Honci na którym piła wódeczkę (wiem,że to była woda ale w wieku 16 lat z wódeczką pozować).. - ogólnie fajnie to pracowała na tą 'Gwiązdę'

Cytat:
No ale internet jest pelen domoroslych hejterow, znawcow mody i muzyki.
:P
Tak tylko jak ona to zachwala, że to będzie hicior .. że to jest cudowna piosenka ..
a potem okazuje się, że jest to zwykła potańcówka - to dostaje takie 'komplementy'

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi

Edytowane przez Bayje
Czas edycji: 2011-03-04 o 17:32
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 17:52   #67
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Uważałam, że taki będzie adekwatny komentarz do danej 'osoby' - artystką Jej nazywać nie będę ..

A zapewne tak będzie jak napisałam. Dzięki nastolatkom zakochanym w Justinie Bieberze zyskała dużo .. nawet bym powiedziała bardzo.

Kiedyś 'grupa' anty honoratowska stworzyła takiego bloga i tam opisywała Jej ruchy .. i to dzięki komu dokąd zaszła. Z wiadomych przyczyn blog zniknął bo według 'Bohaterki Bloga' pewnie było to oczernianie Jej bo ona zdobyła to bardzo ciężką pracą . Do celu po trupach - nic więcej nie mam do dodania.

z resztą widziałam teledysk Honci na którym piła wódeczkę (wiem,że to była woda ale w wieku 16 lat z wódeczką pozować).. - ogólnie fajnie to pracowała na tą 'Gwiązdę'

Tak tylko jak ona to zachwala, że to będzie hicior .. że to jest cudowna piosenka ..
a potem okazuje się, że jest to zwykła potańcówka - to dostaje takie 'komplementy'
Tutaj się zgadzam bo dokładnie pamiętam cały ten Blog ANTY HONEY. Prowadziły go osoby bardzo inteligentne sądząc po tym jak interesująco i bez wyzwisk pokazywały sylwetkę Honoraty. Ten blog wielu osobom otworzył oczy. Miało być zawsze tak: słodzimy Honey, głosujemy na nią, wysyłamy smsy na Hop Bęc. Jeśli ktoś napisał coś negatywnego to nagle komentarz zanikał a wszystkie fanki Honey nazywały Cię zazrośnicą lub zazdrośnikiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 18:29   #68
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

Prywatne zdjecia z wodeczka to jej prywatna sprawa. Mozna sie przyczepic ze nie miala 18sty lat ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co nigdy niczego nie probowal...
Co do piosenki to moze jej sie wydawac ze to bedzie hicior, ty mozesz sadzic ze zwykle disco i obie macie racje prawda?

Twierdzisz ze blog zniknal bo honoracie sie nie podobalo ze ktos ja oczernia? no nie zartuj prosze cie... Mamy wolnosc slowa
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 18:46   #69
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Prywatne zdjecia z wodeczka to jej prywatna sprawa. Mozna sie przyczepic ze nie miala 18sty lat ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten co nigdy niczego nie probowal...

Twierdzisz ze blog zniknal bo honoracie sie nie podobalo ze ktos ja oczernia? no nie zartuj prosze cie... Mamy wolnosc slowa
to nie był prywatne zdjęcia z wódeczką tylko grała w teledysku gdzie pozuje z wódeczką .

Tak blog został wywalony bo ona go ponoć zgłosiła ..

Kid Cudi
Stary 2011-03-04, 18:49   #70
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Dziewczyna ma pecha, bo jest Polką. Jak to mówią, "cudze chwalicie, swego nie znacie". Dajmy na to taka rumuńska piosenkarka Inna. Nie sadzę, że jest bardzo znana. Ale mimo wszystko, tworzy też takie "disco. Nie zauważyłam jednak, żeby ktoś zakładał jakieś antyblogi na nią czy coś.

Nie podoba ci się- nie słuchasz, nie interesujesz się, PROSTE!

I nie sądzę, żeby Honoracie czegoś brakowało- młoda, ładna, utalentowana. Zresztą czas zweryfikuje jej potencjał.
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 19:16   #71
Tovaa
Raczkowanie

Ja jestem ze Zgorzelca i szczerze wam powiem, że nie znam osoby, która lubiłaby ją. Wszyscy wyśmiewają ją, uważam, że po prostu jej zazdroszczą. Ja osobiście jej nie znam, nie mam nic do niej,widziałam jeden jej teledysk i "super słodkie urodziny" na mtv, i muszę przyznać, że nie podoba mi się to co śpiewa. Muzyka może wpadająca w ucho ale teksty....
Tovaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 19:55   #72
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulyyna Pokaż wiadomość

nienawidzę jej........ chciałam poznać wasze opinie
Nienawidzisz? A za co jej nienawidzisz? Znasz ją osobiście ?Ze jej się udało zaistnieć ?

Z takich postów bije głównie zazdrość,moim zdaniem.

Czasami czytam jej bloga,piosenkę słyszałam,teledysk widziałam-podoba mi się. A bo to innego niz ta rumuńska Inna? Nie,dokładnie to samo, tylko,że polskie

Nie jestem jej fanką,żeby nie było

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Tovaa Pokaż wiadomość
Ja jestem ze Zgorzelca i szczerze wam powiem, że nie znam osoby, która lubiłaby ją. Wszyscy wyśmiewają ją, uważam, że po prostu jej zazdroszczą. Ja osobiście jej nie znam, nie mam nic do niej,widziałam jeden jej teledysk i "super słodkie urodziny" na mtv, i muszę przyznać, że nie podoba mi się to co śpiewa. Muzyka może wpadająca w ucho ale teksty....
Ano bo ludzie z reguły,nie lubią gdy ktoś inny ma lepiej.
Są zazdrośni,a zazdrość okazują niezbyt ładnymi epitetami,ot co.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 20:48   #73
Ania_92
Raczkowanie

No tak, bo jak już ktoś krytykuje to znaczy, że zazdrości
Ja również nie lubię jej jako osoby jak i jej piosenek. Według mnie manipuluje swoimi fanami. Najpierw prosiła o głosy na jej blog by wygrać wycieczkę na karaiby i obiecała, że zabierze ze sobą kogoś z czytelników, jak wygrała okazało się, że zabiera ze sobą swoją przyjaciółkę ... Cały czas prosi o głosy na różnych stronach lub dodawanie u siebie linków. Caały czas o coś prosi by ktoś coś robił, a ona ciągle na tym zarabia pieniądze. To jest fair ? Niby tak kocha swoich fanów... Jakoś Ewa Farna sama doszła do wszystkiego (a jest młodsza od Honci), nie musiała się prosić na blogach/facebooku itp o głosy czy o cokolwiek innego. SAMA doszła do wszystkiego po kolei, SAMA BEZ PROSZENIA doszła do tego co ma teraz. Ale jak dla mnie Ewa ma piękny głos, za to Honorata niestety nijaki.
Stary 2011-03-05, 06:36   #74
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania_92 Pokaż wiadomość
Ja również nie lubię jej jako osoby jak i jej piosenek. Według mnie manipuluje swoimi fanami. Najpierw prosiła o głosy na jej blog by wygrać wycieczkę na karaiby i obiecała, że zabierze ze sobą kogoś z czytelników, jak wygrała okazało się, że zabiera ze sobą swoją przyjaciółkę ... Cały czas prosi o głosy na różnych stronach lub dodawanie u siebie linków. Caały czas o coś prosi by ktoś coś robił, a ona ciągle na tym zarabia pieniądze. To jest fair ? Niby tak kocha swoich fanów... Jakoś Ewa Farna sama doszła do wszystkiego (a jest młodsza od Honci), nie musiała się prosić na blogach/facebooku itp o głosy czy o cokolwiek innego. SAMA doszła do wszystkiego po kolei, SAMA BEZ PROSZENIA doszła do tego co ma teraz. Ale jak dla mnie Ewa ma piękny głos, za to Honorata niestety nijaki.
No tak... Tak właśnie jest. Jeśli powiesz coś negatywnego na jej osobę to fanki Honey powiedzą Ci, że jesteś zazdrośnicą. Pamiętam jeszcze z parę miesięcy temu jak po blogu chodziły plotki, że jeśli chcesz aby twój blog był sławny to napisz Honey jakiegoś obraźliwego komenta. Wtedy jej fanki nie dadzą Ci żyć. Rzeczywiście tak było. Niestety nie mogę podać linka osoby, która do tej pory jest wyzywana za to że napisała Honoracie prawdę. Ale wiem, że tak było bo czytałam te blogi... I to jest normalne:confus ed: Chyba nie...

Stary 2011-03-05, 07:35   #75
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie,ze nie, ale jak ktoś pisze że jej nienawidzi no to sorry,krytyka to nie jest tylko ewidentna zawiść.

Wow,serio tak wyciulała fanów z tymi Karaibami? niezle.

E tam,nie ma co porównywać głosu Ewy Farny z Honoraty,jak niebo i ziemia

Ale trzeba przyznac,że taka Honey jest doskonałym materiałem na celebrytkę w szołbyznesie Młoda,ładna,zgrabn, fanki ma, młode dziewczyny widzą w niej ideał i chcą być takie jak ona
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 08:33   #76
gramwzielone
Wtajemniczenie

Pierwszy raz usłyszałam o Honoracie Skarbek, gdy natknęłam się na ten wątek. Ostatnio jednak dwukrotnie słyszałam jej piosenkę bodajże na Vivie - nie w moim guście, ale przyjemna i lekka.

I jak do tej dziewczyny mam stosunek obojętny, to ludźmi pokroju paulyyna, Ania92, Bayje, bez_sensowna, isi rici szczerze gardzę. To takie typowo polskie, to siedzenie na pupie i zawiść do wszystkich wokół, którym w życiu coś wychodzi ("Sąsiad kupił sobie samochód, złodziej je..ny" ). Jakim trzeba byc człowiekiem żeby w całym wielkim internecie znaleźć sobie jedną z wielu dziewczyn próbujących osiągnąć coś w życiu, uwziąć się na nią regularnie obrażając ją i depcząc jej marzenia?
Bądźmy realistami, w tym kraju cokolwiek zmieni się dopiero gdy będzie więcej takich ludzi jak Skarbek, którzy ciężko pracują by coś w życiu osiągnąć, a tego typu zawistnych Polaczków jakaś zaraza wydusi .

I isi rici - gdy inteligentna, świadoma własnej wartości osoba natknie się na coś co jej nie odpowiada, zamyka stronę i przegląda dalej. Atakuje na stronie, przeszukuje internet w poszukiwaniu wzmianki na temat swojego celu by obrzucić go tam błotem, zakłada blogi i strony antyfanowskie czy udziela się na nich tylko osoba niepełnosprawna umysłowo, żałosna miernota i że się tak posłużę ludowym powiedzeniem, osoba głupsza od buta z lewej nogi.

Dlatego dziewczyny, weźcie się za naukę albo znajdźcie w sobie jakiś talent czy po prostu wyleczcie pryszcze, umyjcie się, schudnijcie, znajdźcie sobie chłopa czy cokolwiek innego jest źródłem tej zawiści. A wtedy i Wy i ta Skarbek będziecie szczęśliwsze.

Podziwiam dziewczynę. Bo raz ma odwagę walczyć o swoje marzenia, dwa - jest w stanie znieść ten bezsensowny zmasowany atak na jej osobę i falę krytyki. Życzę jej szczęścia i siły, bo będą jej potrzebne.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 08:52   #77
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Pierwszy raz usłyszałam o Honoracie Skarbek, gdy natknęłam się na ten wątek. Ostatnio jednak dwukrotnie słyszałam jej piosenkę bodajże na Vivie - nie w moim guście, ale przyjemna i lekka.

I jak do tej dziewczyny mam stosunek obojętny, to ludźmi pokroju paulyyna, Ania92, Bayje, bez_sensowna, isi rici szczerze gardzę. To takie typowo polskie, to siedzenie na pupie i zawiść do wszystkich wokół, którym w życiu coś wychodzi ("Sąsiad kupił sobie samochód, złodziej je..ny" ). Jakim trzeba byc człowiekiem żeby w całym wielkim internecie znaleźć sobie jedną z wielu dziewczyn próbujących osiągnąć coś w życiu, uwziąć się na nią regularnie obrażając ją i depcząc jej marzenia?
Bądźmy realistami, w tym kraju cokolwiek zmieni się dopiero gdy będzie więcej takich ludzi jak Skarbek, którzy ciężko pracują by coś w życiu osiągnąć, a tego typu zawistnych Polaczków jakaś zaraza wydusi .

I isi rici - gdy inteligentna, świadoma własnej wartości osoba natknie się na coś co jej nie odpowiada, zamyka stronę i przegląda dalej. Atakuje na stronie, przeszukuje internet w poszukiwaniu wzmianki na temat swojego celu by obrzucić go tam błotem, zakłada blogi i strony antyfanowskie czy udziela się na nich tylko osoba niepełnosprawna umysłowo, żałosna miernota i że się tak posłużę ludowym powiedzeniem, osoba głupsza od buta z lewej nogi.

Dlatego dziewczyny, weźcie się za naukę albo znajdźcie w sobie jakiś talent czy po prostu wyleczcie pryszcze, umyjcie się, schudnijcie, znajdźcie sobie chłopa czy cokolwiek innego jest źródłem tej zawiści. A wtedy i Wy i ta Skarbek będziecie szczęśliwsze.

Podziwiam dziewczynę. Bo raz ma odwagę walczyć o swoje marzenia, dwa - jest w stanie znieść ten bezsensowny zmasowany atak na jej osobę i falę krytyki. Życzę jej szczęścia i siły, bo będą jej potrzebne.
I kolejny dowód na to, że w Polsce nie ma wolności słowa. Bo jak powiesz coś co komuś się nie spodoba to zaraz dostaje Ci się po uszach. Nie znam dziewczyny, nie oceniam. Ale jak byś zauważyła nie obraziłam jej, nie wyzywam. Opisuję rzeczy, które działy się naprawdę nikomu nie szkodząc. A ona szkodziła wypisując nie raz moim znajomym niemiłe rzeczy. A teraz do sedna. Podziwiasz ja? To czemu oceniasz z góry że ja czy inne dziewczyny jesteśmy zawistne? Znasz mnie że radzisz:
* Weżcie się za nauke- naukę skończyłam
* znajdzcie w sobie jakiś talent- mam ich sporo
* wyleczcie pryszcze- trochę lat mam, wiek dojrzewania mi przeszedł już dawno
* umyjcie się????\
* schudnijcie- przy wzroście 168 waże 46 kg- figura dla mnie idealna
* znajdzcie sobie chłopa- jestem szczęśliwą narzeczoną...
Więc zanim dasz rady to pamiętaj, że nie wszyscy sa zawistni i zazdrośni....

Stary 2011-03-05, 09:01   #78
suszarka
Buc

Cytat:

ostro ale dobrze.
Stary 2011-03-05, 09:49   #79
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
* znajdzcie w sobie jakiś talent- mam ich sporo
(...)
* znajdzcie sobie chłopa- jestem szczęśliwą narzeczoną...
Więc zanim dasz rady to pamiętaj, że nie wszyscy sa zawistni i zazdrośni....
Widocznie tak nie jest, skoro swoje kompleksy, niedowartościowanie i nieudane życie odreagowujesz w internecie, na przypadkowej dziewczynie .
Cytat:
Opisuję rzeczy, które działy się naprawdę nikomu nie szkodząc. A ona szkodziła wypisując nie raz moim znajomym niemiłe rzeczy.
Skoro tak, to na pewno masz na to dowody, prawda?
Cytat:
Podziwiasz ja? To czemu oceniasz z góry że ja czy inne dziewczyny jesteśmy zawistne?
Bo z Waszych wypowiedzi wieje nienawiścią, zawiścią i jadem...?
Cytat:
Nie znam dziewczyny, nie oceniam. Ale jak byś zauważyła nie obraziłam jej, nie wyzywam.
Rzeczywiście, Twoje wypowiedzi to wzór obiektywizmu

Cytat:
I kolejny dowód na to, że w Polsce nie ma wolności słowa. Bo jak powiesz coś co komuś się nie spodoba to zaraz dostaje Ci się po uszach.
Krytykę można wyrażać w najróżniejszy sposób, w taki zachowują się wspomniane przeze mnie osoby niepełnosprawne umysłowo i żałosne miernoty.
Widzę że nauka została przerwana zbyt wcześnie i moja opinia na temat poziomu Polaczków nie była bezpodstawna... Zamiast skupiac się na karierze Skarbek warto byłoby się odrobinę dokształcić żeby nie ośmieszać się w dyskusji brakiem podstawowej wiedzy i używaniem słów których nie do końca się rozumie.

Bo wolność słowa w Polsce, mimo że zagwarantowana przez wiele aktów jak przede wszystkim Konstytucja, Europejska Konwencja o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności, Powszechna Deklaracja Praw Narodów Zjednoczonych itd - skup wszystkie swoje szare komórki! - NIE JEST PRAWEM NIEOGRANICZONYM. Podobnie jak prawie wszystkie inne prawa i wolności człowieka jest ograniczona co najmniej prawami i wolnościami innych ludzi.

A dobra osobiste człowieka są w Polsce chronione zarówno przez prawo cywilne jak i karne. A jeśli nadal tego nie zauważyłaś, Ty i Tobie podobni naruszacie je w przypadku H. Skarbek.

Cytat:
Art. 23. Kodeksu Cywilnego
Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.

Art. 24. Kodeksu Cywilnego
§ 1.Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.
Cytat:
Art. 212. Kodeksu Karnego
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 216. Kodeksu Karnego
§ 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 10:25   #80
Ania_92
Raczkowanie

Cytat:

O jakiej Ty zawiści mówisz ? Wyraziłam zdanie jakie mam o Honoracie, nie wyzwałam jej od najgorszej, a po prostu napisałam co o niej myślę - to znaczy, że jej zazdroszczę, że jestem zawistna ? Czy wszystkich znanych ludzi trzeba chwalić i (za przeproszeniem) lizać im dupy ?
Już bardzo długo śledzę jej bloga (z ciekawości) i wyrobiłam sobie zdanie o niej na podstawie jej notek, piosenek i jej stosunku do fanów(pisałam wcześniej o tych karaibach), bo chyba o to jej chodzi prawda ? żebyśmy czytali jej bloga i wyrażali własne opinie (tylko, że ona nie przyjmuje krytyki...)
A kto ją obraża ? Każda z nas wyraża tylko swoje zdanie.
Stary 2011-03-05, 10:40   #81
201607111632
Konto usunięte

Tamto o 'gówniarze' to nie było tylko wyrażanie własnego zdania.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 11:10   #82
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
I kolejny dowód na to, że w Polsce nie ma wolności słowa. Bo jak powiesz coś co komuś się nie spodoba to zaraz dostaje Ci się po uszach.

W Polsce jest wolność słowa Chyba nie żyjemy w jakimś totalitarnym państwie?
Nikt Ci nie zabrania pisać o swoich odczuciach, na tym wątku zdania są podzielone i nie jest to chyba nic dziwnego

Ja bym się raczej zastanowiła jak można nienawidzić kogoś, kogo się nie zna, polegając jedynie na wizerunku jaki sobie kreuje na własnym blogu?
Nikt nas nie zmusza do słuchania jej muzyki, czytania jej bloga, oglądania teledysków, a ja widzę, że te przeciwniczki są najlepiej poinformowane co i jak
Mi osobiście ta dziewczyna w niczym nie przeszkadza, jak sobie taką drogę wybrała i ma swoich fanów, którzy ją za to uwielbiają to ich sprawa.. im widocznie to nie przeszkadza, więc czemu mi ma przeszkadzać?

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2011-03-05 o 11:12
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 11:21   #83
isi rici
Zadomowienie

[QUOTE=Vampi_z_piekla_rode m;25526025]W Polsce jest wolność słowa Chyba nie żyjemy w jakimś totalitarnym państwie?
Nikt Ci nie zabrania pisać o swoich odczuciach, na tym wątku zdania są podzielone i nie jest to chyba nic dziwnego

Napisałam o swoich odczuciach bez wyzwisk, czy obrażania owej dziewczyny ale mimo to zarzucono mi iż robię to z zawiści czy zazdrości. Nie napisałam nic co mogłoby urazić ją. Jako że jest osobą publiczną to chyba mam prawo napisać o swoich odczuciach co do sytuacji jakie były na jej blogu. Każdy ma prawo wyrazać swoje poglądy. Widzę, że co niektóre osoby szukają zaczepki po to aby się pokłócić. Oczywiście nie mówię o Tobie. Pozdrawiam serdecznie

Stary 2011-03-05, 11:30   #84
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałam o swoich odczuciach bez wyzwisk, czy obrażania owej dziewczyny ale mimo to zarzucono mi iż robię to z zawiści czy zazdrości. Nie napisałam nic co mogłoby urazić ją. Jako że jest osobą publiczną to chyba mam prawo napisać o swoich odczuciach co do sytuacji jakie były na jej blogu. Każdy ma prawo wyrazać swoje poglądy. Widzę, że co niektóre osoby szukają zaczepki po to aby się pokłócić. Oczywiście nie mówię o Tobie. Pozdrawiam serdecznie

Chodzi mi o to, że błędnie posługujesz się pojęciem wolność słowa Twierdzisz, że jej w Polsce nie ma, że nie ma jej na forum. Gdyby nie było nie miałabyś nawet możliwości tu pisać, byłaby ostra cenzura.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 11:43   #85
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że błędnie posługujesz się pojęciem wolność słowa Twierdzisz, że jej w Polsce nie ma, że nie ma jej na forum. Gdyby nie było nie miałabyś nawet możliwości tu pisać, byłaby ostra cenzura.
No tu się mogę z Tobą zgodzić Sądziłam, że na forum można wyrażać swoje zdania, opinie a niestety jest się atakowanym przez innych uczestników, czasem bezpodstawnie.
Rozumiem, że istnieją burzliwe dyskusje. Ale z tego co widzę ( a jestem dość krótko) to czasmi lepiej milczeć mimo iż jest to portal dla wszystkich
I chyba nie ja mam takie zdanie--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276172

Stary 2011-03-05, 12:48   #86
agniesikk
Zakorzenienie

Wizaż upada na twarz- kłócicie się o Honoratę Skarbek
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 12:49   #87
aresztovana
Wtajemniczenie

jestem ze zgorzelca...a piuerwszy raz o niej słysze
aresztovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 13:29   #88
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Wizaż upada na twarz- kłócicie się o Honoratę Skarbek

raczej nie o Honoratę a o pewną kulturę i dojrzałość w ocenianiu drugiej osoby.

zresztą jest o wiele, wiele więcej durniejszych wątków.
Stary 2011-03-05, 14:06   #89
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
O jakiej Ty zawiści mówisz ? Wyraziłam zdanie jakie mam o Honoracie, nie wyzwałam jej od najgorszej, a po prostu napisałam co o niej myślę - to znaczy, że jej zazdroszczę, że jestem zawistna ? Czy wszystkich znanych ludzi trzeba chwalić i (za przeproszeniem) lizać im dupy ?
Już bardzo długo śledzę jej bloga (z ciekawości) i wyrobiłam sobie zdanie o niej na podstawie jej notek, piosenek i jej stosunku do fanów(pisałam wcześniej o tych karaibach), bo chyba o to jej chodzi prawda ? żebyśmy czytali jej bloga i wyrażali własne opinie (tylko, że ona nie przyjmuje krytyki...)
A kto ją obraża ? Każda z nas wyraża tylko swoje zdanie.
Waszym problemem dziewczyny, jest to że mylicie wolność słowa z przyzwoleniem na chamstwo. Nie używajcie pojęć w stylu "wolność słowa" czy sformułowań takich jak: "każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów" kiedy nie macie o tym zielonego pojęcia, a tylko jak papugi powtarzacie to co Wam się kiedyś o uszy obiło.
Popadacie ze skrajności w skrajność - że szczerością jest jazda po Skarbek, a łagodniejsza wypowiedź jest już "lizaniem jej pupy". A między leczeniem swoich kompleksów przez zaśmiecanie internetu wyrażaniem gdzie się da antypatii/nienawiści do danego artysty a wspomnianym lizaniem mu tylnej części ciała jest mnóstwo możliwości wyrażenia swojej opinii, która nie musi być pozytywna.
Choćby jak wypowiedź ever-dream w tym wątku: "Mi się jej muzyka nie podoba, fanką jej urody również nie jestem. "

Prosto, krótko i na temat, a jednocześnie - skupcie się dziewczyny - kulturalnie.
Bez przeżywania twórczości H. Skarbek na jej stronie czy tam blogu, bez analizowania jej życiorysu i młodzieńczych wybryków a potem wywlekania tego publicznie, bez irytowania się że jej piosenka pojawiła się w radiu czy telewizji (tak jakby był jeden kanał ) itd, co świadczy o zawiści właśnie, a nie o szczerości danego krytyka i jego zakompleksieniu, niedowartościowaniu, nieudanym życiu oraz niskim poziomie intelektualnym, niestety.

isi rici
- pytam ponownie, zobaczymy dowody tych rzekomych "niemiłych rzeczy" i "prawdziwych historii", które usprawiedliwiają wg Ciebie tego typu podejście do człowieka?
Stary 2011-03-05, 14:25   #90
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
i jak do tej dziewczyny mam stosunek obojętny, to ludźmi pokroju paulyyna, ania92, bayje, bez_sensowna, isi rici szczerze gardzę. To takie typowo polskie, to siedzenie na pupie i zawiść do wszystkich wokół, którym w życiu coś wychodzi ("sąsiad kupił sobie samochód, złodziej je..ny" ). Jakim trzeba byc człowiekiem żeby w całym wielkim internecie znaleźć sobie jedną z wielu dziewczyn próbujących osiągnąć coś w życiu, uwziąć się na nią regularnie obrażając ją i depcząc jej marzenia?[...]

Oj wydaje mi się, że źle mnie bardzo zrozumiałaś.
Oglądam dużo innych blogów - nie tylko Honoraty. Dużo innych osób które mają dużą ilość czytelników (Alice Point,PaniEkscelencja,Bru nette's Heart Makeup i wiele innych modowych i urodowych). Zastanawiałabym się nawet czy nie większą od Honoraty. Na ich temat wypowiedziałabym się bardzo pozytywnie bo bardzo miło je odbieram.

Jeżeli wpadłabym tutaj na ten temat ROK temu o ile by 'istniał' zapewne zdanie o Honoracie też byłoby inne. Pewnie wypowiadałabym się bardzo pozytywne na jej temat bo Honorata sprzed wakacji wydawała mi się inną osobą niż tą którą teraz widzę.

Na blog anty Honoraty wpadłam całkowicie przypadkiem bo na moim blogu pojawił się komentarz z adresem do niego .. Przeczytałam bo akurat było parę notek.
Dziewczyna nie jest głupia .. bo w końcu jakoś się wypromowała w tym polskim Kraju ale to w jaki sposób ona traktuje drugiego człowieka...

Jest ładna i pewnie o tym wie ale wchodzenie na czyjegoś bloga i wypisywanie coś w deseń 'ale Ty masz ryj' i jest to komentarz od osoby która jest już 'dość' znana w Internecie a chce mieć jak najlepszą opinie. No to wybacz ale chyba sama sobie możesz wytłumaczyć co może taki komentarz może o Niej świadczyć.
(szkoda, że nie posiadam screenu gdzie był ten komentarz.Na antyblogu było dużo innych lepszych akcji .. Bloga nie ma. Pewnie gdzieś to jeszcze jest ale jakoś nie czuje potrzeby szukania igł w stogu siana. Ważne, że ja widziałam.. )

Do momentu gdy nie widziałam tego bloga - pewnie wszędzie bym zagłosowała tam gdzie ona prosi. Mi ręki nie urwie jak zagłosuje gdzieś w Internecie a ktoś może być dzięki temu bardziej szczęśliwy. Zazwyczaj zawsze wszędzie głosuję jak jakiś bloger prosi o popracie bo jak pisałam tyłka mi nie rozerwie..

o to tyle.

Kid Cudi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości