Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-05, 11:28   #2881
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
No oczywiście, że Cię pamiętam!
Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
I ja Cię pamiętam. Już my Ci nie damy sobie teraz odpuścić.
Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
viki ja tez Cie pamietam! zreszta jak mozna zapomniec takiego speca!
wzruszłam się
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ostatnio się zastanawiałam, czemu do nas w ogóle nie zaglądasz... dalej farbujesz włosy na brąz?
Tak, dalej farbuję na brąz , czasem mam ochotę go zdradzić z blondem ale samo przechodzi (no i mój obecny TŻ lubi brunetki )
Chwilowo przerzuciłam się na inne farby - Ce-ce i uważam że są całkiem niezłe ale jednak Wella lepsza
Cytat:
[/COLOR]kurde.. mam bolącą krostke na skalpie.. czy to zwyczajny "pryszcz" czy moj skalp sie buntuje?
szaponu od ponad 2 tyg uzywam tego samego- białego jelenia
w jednen dzien uzyłam baby dream
miałam mała przerwe w jantarze.. i teraz znowu zaczełam. moze to on jest sprawcą?
Mi też czasem syfy wyskakują... może po prostu jesteś przed okresem?
Stary 2011-03-05, 12:59   #2882
fryz5
Zakorzenienie

Mam wysuszone włosy, z tego względu że często je farbuje, są krótkie więc nie chce ścinać bo wole zapuścic zniszczone i ściać końcówki już jak urosną.
Tak więc...od połowy długości (włosy mają ok 10cm) pod spodem ciemnych farb, były one rozjaśniane na platynę. i te części włosów mam wysuszone i matowe, nie są spalone jakoś, ale są rozdwojone i sa poprostu matowe, nie błyszczą się tak jak te przy nasadzie i farba słabo je chwyta. w sumie od dłuższego czasu używam szamponów 28 myć, ale tez często. i tu moje pytanie, czy zamaskować to ze są tak suche? bo używałem wielu odzywek i masek , do tej pory najlepiej działały te co mam teraz tzn pantene intensywna regeneracja (maska w tubie) maska elseve total repair 5 i maska syoss nawilżająca, dodatkowo mam joannę rzepa serum (wiem ze ma alkohol ale wygładza, a w moim mieście nie ma serum joanny z mlekiem i miodem, które chce) no i nie wiem co kupić aby były gładsze i bardziej miękkie. nie takie matowe i sianowate. dodam ze co ok 2-3 mycia nakładam przed myciem maskę domową na 1h lub 2h pod folię i ręcznik (żółtko, miód, olej kokosowy, czasami cytryna a ostatnio miąższ awokado)
wiem ze najlepsze wyjście to zaprzestanie prostowania (co robie sporadycznie przy ochronnych preparatach) , farbowania oraz nalezy je podciąć, ale mi nie przeszkadza to ze są rozdwojone i ze sie łamią troszke, jak zapuszcze to podetnę, zalezy mi jedynie aby przez ten ciężki okres zapuszczania wyglądały optycznie lepiej. myślałem o tej nowej serii pantene zdrowy kolor, ponoć mocniej działa na włosy, a jak wiemy pantene są sylikonowe a mi sylikony by chyba pomogły.
aa , szampon jakim myje włosy to ziaja z aloesem do włosów suchych.
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 13:19   #2883
LoczuSiek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
Mam wysuszone włosy, z tego względu że często je farbuje, są krótkie więc nie chce ścinać bo wole zapuścic zniszczone i ściać końcówki już jak urosną.
Tak więc...od połowy długości (włosy mają ok 10cm) pod spodem ciemnych farb, były one rozjaśniane na platynę. i te części włosów mam wysuszone i matowe, nie są spalone jakoś, ale są rozdwojone i sa poprostu matowe, nie błyszczą się tak jak te przy nasadzie i farba słabo je chwyta. w sumie od dłuższego czasu używam szamponów 28 myć, ale tez często. i tu moje pytanie, czy zamaskować to ze są tak suche? bo używałem wielu odzywek i masek , do tej pory najlepiej działały te co mam teraz tzn pantene intensywna regeneracja (maska w tubie) maska elseve total repair 5 i maska syoss nawilżająca, dodatkowo mam joannę rzepa serum (wiem ze ma alkohol ale wygładza, a w moim mieście nie ma serum joanny z mlekiem i miodem, które chce) no i nie wiem co kupić aby były gładsze i bardziej miękkie. nie takie matowe i sianowate. dodam ze co ok 2-3 mycia nakładam przed myciem maskę domową na 1h lub 2h pod folię i ręcznik (żółtko, miód, olej kokosowy, czasami cytryna a ostatnio miąższ awokado)
wiem ze najlepsze wyjście to zaprzestanie prostowania (co robie sporadycznie przy ochronnych preparatach) , farbowania oraz nalezy je podciąć, ale mi nie przeszkadza to ze są rozdwojone i ze sie łamią troszke, jak zapuszcze to podetnę, zalezy mi jedynie aby przez ten ciężki okres zapuszczania wyglądały optycznie lepiej. myślałem o tej nowej serii pantene zdrowy kolor, ponoć mocniej działa na włosy, a jak wiemy pantene są sylikonowe a mi sylikony by chyba pomogły.
aa , szampon jakim myje włosy to ziaja z aloesem do włosów suchych.
Jeśli chodzi o alkohol w serum to stanowczo ci odradzam, bo na dłuższą mete ci wysuszy włosy i może z tego wyjśc niezłe siano. A jeśli chodzi o farbę, to może używasz maski, szampony, odżywki, serum które zawierają silikony i to one mogą być przyczyną słabego wnikania farby do wnętrza włosa. Jeśli masz porozdwajane końcówki to poprosty je podetni, nie musi to być nie wiadomo ile ale z 2 cm. Piszesz że nie przeszkadzją ci rozdwojone końcówki, ale chcesz żeby twoje włosy wyglądały lepiej. Nie wydaje mi się aby to można było pogodzić. Radze Ci abyś podcieła, końcówki na dobry początek, i bd dużo lepiej.
Stary 2011-03-05, 13:35   #2884
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Fryz5 lepiej żebyś jednak podciął włosy troszkę. A serum zastąpił innym, które nie ma alkoholu, może CHI ? Chyba nie ma alkoholu z tego co pamiętam. No i tak jak już CI radzono, warto pozbyć się tych silikonów, bo ich nadmiar może powodować ze są takie matowe i nie chwytają farby
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 13:41   #2885
viki1988
Zakorzenienie

Dziewczyny, szczerze mówiąc to nie sądze żeby silikony były w stanie zmniejszyć wnikanie farby we włosy, ja czsem farbowałak kudły które były wcześniej naolejowane i normalnie farba pokrywała włosy
To raczej kwestia tego że wczesniej włosy były rozjaśnione bardzo mocno, więc są pozbawione naturalnego barwnika przez co sztuczne barwniki z farby nie mają się do czego "przyczepić" ... aby się pozbyć tego porblemu trzeba zrobić u fryzjera tzw.prepigmentację (czy też repigmentację) albo po prostu kilka razy pofarbowac (ok.3-4 razy)
A generalnie to polecam przerzucić się na farby fryzjerskie bez amonaku, one znacznie mniej niszczą
Stary 2011-03-05, 13:48   #2886
LoczuSiek5
Raczkowanie

Właśnie przed chwilą nałożyłam maseczkę i szybko efektów nie zaobacze bo mam zamiar ją potrzymać z 3 h. Zrobiłam ją jak narazie z łyżki miodu, łyżki oliwy z oliwek i dwóch liści aloesu, ale to jeszcze nie koniec. 15 min przed myciem na sklep, dodam nafte z cynamonem. . A teraz włoski się duszą pod folią

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

viki
Jak wyjaśnia Katarzyna Budka, ambasador marki Brocato w Polsce: „często zdarza się, że substancje te utrudniają koloryzację. Pigmenty koloru nie mogą „przebić” się przez silikonową barierę do włosa, co skutecznie uniemożliwia wysoką jakość koloryzacji. Po prostu nie jesteśmy zadowolone z nowego koloru włosów, bo nie wygląda on tak, jakbyśmy sobie tego życzyły.”
źródło Wizaż
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
Stary 2011-03-05, 13:51   #2887
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szczerze mówiąc to nie sądze żeby silikony były w stanie zmniejszyć wnikanie farby we włosy, ja czsem farbowałak kudły które były wcześniej naolejowane i normalnie farba pokrywała włosy
To raczej kwestia tego że wczesniej włosy były rozjaśnione bardzo mocno, więc są pozbawione naturalnego barwnika przez co sztuczne barwniki z farby nie mają się do czego "przyczepić" ... aby się pozbyć tego porblemu trzeba zrobić u fryzjera tzw.prepigmentację (czy też repigmentację) albo po prostu kilka razy pofarbowac (ok.3-4 razy)
A generalnie to polecam przerzucić się na farby fryzjerskie bez amonaku, one znacznie mniej niszczą
Oleje to inna sprawa, ja kiedyś kładłam farbę na naolejowane kokosem włosy
Kolor chwycił dobrze, tzn... beznadziejnie ale i bez oleju źle wychoził, bo zamiast naturalny blond wyszedł siwy, ale tak bywa z blondami, inna historia
Tak więc oleje nie przeszkadzają w koloryzacji, al silikony owszem, mogą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 14:09   #2888
Narek
Zakorzenienie

Ale bez przesady, silikony nie są jak beton i nie tworzą na włosach muru, przez który nic nie przejdzie Gdyby tak było, to większość kobiet, które farbują włosy, miałyby mohery w ciapki, czy inne wariacje

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 14:09   #2889
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
viki
Jak wyjaśnia Katarzyna Budka, ambasador marki Brocato w Polsce: „często zdarza się, że substancje te utrudniają koloryzację. Pigmenty koloru nie mogą „przebić” się przez silikonową barierę do włosa, co skutecznie uniemożliwia wysoką jakość koloryzacji. Po prostu nie jesteśmy zadowolone z nowego koloru włosów, bo nie wygląda on tak, jakbyśmy sobie tego życzyły.”
źródło Wizaż
https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
taaa a potem ta sama Pani twierdzi: Silikony stosujemy również do włosów porowatych, czyli włosów o nieregularnej strukturze. Wnikają wówczas do wnętrza włosa i go odbudowują.
no niestety bzdura totalna silikony działają tylko powierzchniowo i mogą odbudowywać (nietrwale) powierzchnię włosa ale na pewno do wnętrza nie wnikają
Moim zdaniem trochę naciągana teoria no chyba ze ktoś używa odżywki z samymi silikonami a potem nałoży sobie na głowę pół butelki jedwabiu do włosów a kolega (czy koleżanka ?) w swojej pielęgnacji aż tak dużo silikonów nie ma żeby się nie wiadomo jak nadbudowały (w dodatku używa szamponu bez silikonów czyli nadbudowę regularnie usuwa)
Stary 2011-03-05, 14:30   #2890
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Ale bez przesady, silikony nie są jak beton i nie tworzą na włosach muru, przez który nic nie przejdzie Gdyby tak było, to większość kobiet, które farbują włosy, miałyby mohery w ciapki, czy inne wariacje
Niektóre mają takie
Stary 2011-03-05, 15:40   #2891
Mini1991
Zakorzenienie

ja dzis byłam w hurtowni fryz. wrociłam tylko z farba i serum
no i niestety nie mam kokoska.. zastanawiam sie czy moge nałpozyc przed.. olej z pestek winogron? chyba tak nie?

Viki do okresu jeszcze troche
Stary 2011-03-05, 15:50   #2892
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Niektóre mają takie

ale zwykle to efekt nieumiejętnej dekoloryzacji lub pasemek xD
Cytat:
ja dzis byłam w hurtowni fryz. wrociłam tylko z farba i serum
no i niestety nie mam kokoska.. zastanawiam sie czy moge nałpozyc przed.. olej z pestek winogron? chyba tak nie?

Viki do okresu jeszcze troche
Jasne że możesz użyć tego z winogron a co za farbę kupiłaś? Ja kupuję tylko przez neta takie rzeczy bo u mnie mają straszne przebicie w hurtowni ostatnio kupiłam sobie odzywke L'oreala to w necie (nie na allegro tylko w sklepie internetowym) dałam ok.40 zł (z przesyłką) a u mnie w stacjonarnym kosztowałam 65 zl
Stary 2011-03-05, 15:57   #2893
LoczuSiek5
Raczkowanie

Zapowiada się, że w ten czwartek bd cały dzień w domu i trzeba zaszaleć z maseczką. Jeszcze nie mam pomysłu na kompozycje, ale to musi być na prawdę extraa !
Stary 2011-03-05, 16:16   #2894
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja sobie właśnie zrobiłam bombę odżywczą
Stary 2011-03-05, 16:23   #2895
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ja sobie właśnie zrobiłam bombę odżywczą
Składniki ?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 16:24   #2896
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Olej słonecznikowy, kokosowy i rycynowy, Jantar, żółtko, nafta, miód i Wax Latte. Chyba tyle
Stary 2011-03-05, 16:37   #2897
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Olej słonecznikowy, kokosowy i rycynowy, Jantar, żółtko, nafta, miód i Wax Latte. Chyba tyle
Ile będziesz trzymać ?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 16:39   #2898
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Pewnie godzinę
Stary 2011-03-05, 16:44   #2899
Mini1991
Zakorzenienie

kurcze przegapiłam ze zadna nie odp.. czy cynamon rozjasnia jak miod? w sensie czy na rudy..

Viki wracam z podkulonym ogonem :P do popieli.. kupiłam sobie 7/1 (chociaz włosy mam w kol sredniego brązu ) byle czerni nie było..
a jaki piekny mixton był.. "ash" az sie zimno robiło
farba jakas nieznana oyester cosmetics per a color.. cos takiego.. 16 zl dałam cena smieszna a 100ml..
jak farbowałam sie tymi majirel itp.. to wcale zadowolona nie byłam.. a na 1 farbowanie wychodziło mi ok 70zl ;/ (tubki + przesyłka) i zmywał sie z predkoscia swiatła..
te tansze mi służą
a ty teraz co masz na głowie ?

zeby nie było o farbach tylko.. to napisze ze strasznie mi ostatnio włosy leca.. troche sie uspokoiło a ostatnio ;(( i nie wiem co jest przyczyna
Stary 2011-03-05, 17:07   #2900
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie godzinę
razem z naftą?

wiem że jest duzo innych odżywczych składników, które może znautralizuja naftę i nie zaszkodzi , ale nie boisz się jednak jej tyle trzymać ?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-03-05 o 17:08
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 17:12   #2901
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
kurcze przegapiłam ze zadna nie odp.. czy cynamon rozjasnia jak miod? w sensie czy na rudy..
Nie, nie przegapiłam.
Po prostu nie wiem, jak Ci mam odpisać - miód stosowałam kilkukrotnie, razem z cynamonem. Nie mam skali porównawczej między jednym a drugim, ale ta mieszanka rozjaśniła mi włosy nieco.
Ale nie powiedziałabym, że zrudziały jakoś od tego, tyle że jestem szatynką.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 17:30   #2902
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Viki wracam z podkulonym ogonem :P do popieli.. kupiłam sobie 7/1 (chociaz włosy mam w kol sredniego brązu ) byle czerni nie było..
a jaki piekny mixton był.. "ash" az sie zimno robiło
farba jakas nieznana oyester cosmetics per a color.. cos takiego.. 16 zl dałam cena smieszna a 100ml..
jak farbowałam sie tymi majirel itp.. to wcale zadowolona nie byłam.. a na 1 farbowanie wychodziło mi ok 70zl ;/ (tubki + przesyłka) i zmywał sie z predkoscia swiatła..
te tansze mi służą
a ty teraz co masz na głowie ?

zeby nie było o farbach tylko.. to napisze ze strasznie mi ostatnio włosy leca.. troche sie uspokoiło a ostatnio ;(( i nie wiem co jest przyczyna
No ja też z Maji nie byłam zadowolona teraz używam farby Ce-Ce Color Creme (ok.15 zł/125 ml = taniooocha) z oksy 3%, kolorek 7/36 ( to jest złoto z domieszką czerwieni)+ 6/0 generalnie stwierdziłam ze w takim 100% popielu nie wyglądam dobrze najlepiej mi w złotawych odcieniach ale bez rudzielca z tym ze u mnie one się jednak wypłukują w okolicach miesiąca i musze co miesiąc całość farbować przy Welli odrost robiłam co miesiąc a całość co 2-3 mies.
btw. właśnie mi się te farby kończą i chyba się szarpnę na Color Touch
Stary 2011-03-05, 17:32   #2903
karmazynka99
Zakorzenienie

dziewczyny stosowałscie może biotyne na polepszenie stanu włosów paznokci i skóry?

bo ostatnio zainteresował mnie ten preparat?

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-03-05, 17:39   #2904
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
razem z naftą?

wiem że jest duzo innych odżywczych składników, które może znautralizuja naftę i nie zaszkodzi , ale nie boisz się jednak jej tyle trzymać ?
Już tak robiłam parę razy i nic złego się z włosami nie działo, wręcz przeciwnie
Stary 2011-03-05, 18:06   #2905
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Już tak robiłam parę razy i nic złego się z włosami nie działo, wręcz przeciwnie

chyba że tak

ale wolałam napisac jakby co

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-03-05, 18:11   #2906
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
dziewczyny stosowałscie może biotyne na polepszenie stanu włosów paznokci i skóry?

Ja dostarczałam sobie wraz z drożdżami. O samej biotynie się nie wypowiem, bo nie mam skali porównawczej, ale dobrze wspominam efekty po stosowaniu drożdży, tyle że po jakimś czasie "przejadły" mi się, może mój organizm już nie potrzebował więcej.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:27   #2907
201605090958
Konto usunięte

Cytat:

ja stosowałam duzą 5 co 3 dni zjadłam opakowanie, potem zjadłam opakowaie 2,5 i tak serio to sektakularnej różnicy nie widzę. ALe może na bardziej zajechanych włosach byłby efekt
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:34   #2908
Mini1991
Zakorzenienie

tatty dzieki

viki 7/36 to nie czekoladowy blond? robilam czekoladowym blondem tez z ce-ce efekt dosc fajny
mnie denerwuje ze jak słonce zaswieci to mam taki dziwny=brzydki kolor;/
dlatego ten popiel..a duzo osob mowi mi ze np dobrze mi w ciepłych kolorkach.
ale co za duzo ... to i swinia nie zje
Stary 2011-03-05, 18:51   #2909
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o alkohol w serum to stanowczo ci odradzam, bo na dłuższą mete ci wysuszy włosy i może z tego wyjśc niezłe siano. A jeśli chodzi o farbę, to może używasz maski, szampony, odżywki, serum które zawierają silikony i to one mogą być przyczyną słabego wnikania farby do wnętrza włosa. Jeśli masz porozdwajane końcówki to poprosty je podetni, nie musi to być nie wiadomo ile ale z 2 cm. Piszesz że nie przeszkadzją ci rozdwojone końcówki, ale chcesz żeby twoje włosy wyglądały lepiej. Nie wydaje mi się aby to można było pogodzić. Radze Ci abyś podcieła, końcówki na dobry początek, i bd dużo lepiej.
tak sądzisz? bo jak podetne to rozdwojone końcówki i tak się pojawią, a mi zalezy na długości, wiem ze to trudno ze sobą pogodzić, ale chce chociaż zeby były gładsze

hm jeśli już to , podciĄŁ bym końcówki
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 19:03   #2910
moooniek
Zakorzenienie

a ja naolejowałam włosy... w ogóle, po treningu moje włosy już wyglądały jak naolejowane ;D
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości