|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
W sumie widziałam te przewijaki,ale mi się zawsze wydawało że one są właśnie jak się nie kupuje komody z przewijakiem, a do tych komodowych myślałam że są "miękciejsze";P Ale zamówiłam sobie ten, fajnie wyglądać będzie.Anula to Twoje wypełnienie jest mięciutkie,tak? Nie widziałam takiego u nas, albo się źle rozglądałam Fajne.
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Melduję z frontu, że kolor blaknie, ja gdzieś tam jeszcze widzę przebłyski jakichś różowości, ale 4 świadków naocznych widzi chłodny beż i sugeruje, że mi się hormony na oczy rzuciły
![]() W innych okolicznościach otworzyłabym sobie piwko z radości Saniu, dzięki za wsparcie Ciuszki super! Ukradłabym śpiworek ![]() Ddaaiissyy, kochanie! Ty troskliwy misiu! Obiecuję, że nie dopuszczę nigdy do takiego ciśnienia Moniqac, jutro mam nadzieję zobaczyć to, co widziałam na próbniku A sufitem się nie martw, uważam, że ładnie to wygląda, jeśli wszystko jest w jednym kolorze ![]() Grazin, ależ Wam fajnie! Czarujący Czaro ![]() Pauliziu, z tymi mebelkami, to zależy jak duży pokój, nasza sypialnia niestety mała jest, a ciemne meble moim zdaniem przytłaczają małe pomieszczenia. Dlatego u nas wybór na kolor mebli był prosty ![]() Matall, oddychałam do torebki i googlowałam adres firmy Dekoral, żeby w razie czego iść ich spalić i opluć ![]() Dziewczonka, bardzo byłam ciekawa Waszego wózka i powiem Ci, że SUPER jest. Ładnie się prezentuje, kolor ekstra! Neutralny i masz rację, Malutka będzie mogła mieć tyle różu, ile zechce i nie będzie bazaru Gdyby ten kolor był jeszcze w sprzedaży, to miałabym poważne rozkminki, czy taki, czy czarny ŚLICZNOŚCI! Caffelate super wieści! Trzymam kciuki, żeby reszta ciąży upłynęła Ci spokojnie i żebyś mogła się bezstresowo poruszać! Anula, z farbą chyba za szybko spanikowałam A co do pracy, to chyba nie do mnie? Bo ja się lenię aktualnie A teraz moja reakcja na zdjęcia: ![]() Mango, na szczęście już wszystko dobrze! Przykro mi, że tak się stresowałaś Kiara, ciuszki urocze Matall, super, że udało się wymienić! |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mary Moja mama też mi powtarzała, że TO NIE POMARAŃCZOWY no i słuchaj zaczęłam widzieć tam cynamon W ogóle, to pytam rano tż, czy wstaje, a on do mnie: "Nie, chcę wiedzieć dokąd jedzie ta ciuchcia" A zaraz jedziemy pilnować dwóch synków znajomych Jeden ma jakieś 6 lat, drugi 3
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
padam na pysk
![]() prawie wszystko posprzatałam. popralam. troche przemeblowałam pokój ![]() umówilismy sie ze pojdziemy do mojej mamy, tz juz poszedł ale ja chyba nie dam rady. musze jeszcze podłogi umyć. tż mnie zamorduje za te podłogi bo on chciał to zrobic ale wygoniłam go do mamy i zrobie to sama. a te podłlogi aż błagają o mopa ![]() i chyba zasne na stojąco.
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Byliśmy z TŻ na "wycieczce" w szpitalu, w którym będziemy ( chyba ) rodzić. Została zorganizowana w ramach naszej szkoły rodzenia. Bałam się, że nie pojedziemy, bo się wcześniej pożarłam z TŻ , było na ostrzu noża i emocje wzięły górę nad zdrowym rozsądkiem.Nie ma się czym chwalić Tak czy owak dotarliśmy do szpitala. Ogólnie rzecz ujmując wrażenia mam mieszane. TŻ w ogóle stwierdził, że nie chce, aby jego pierworodny urodził się takim miejscu. Byliśmy na izbie przyjęć, potem w pokoju rodzinnym, w którym oczekuje się na poród, a potem w boksach porodowych. No wałaśnie, te boksy ( poza jednym ) mają wyposażenie sprzed wielu, wielu lat. Łóżka porodowe, jak dla mnie budzą raczej negatywne uczucia. Oddział położniczy wyląda już trochę lepiej. Przede wszystkim wszędzie jest bardzo czysto, jest cisza i spokój. Pokoje dwuosobowe, dzieci leżą z mamusiami w małych łóżeczkach obok. Po godzinnym zwiedzaniu sama nie wiem co dalej :noniewie m:Muszę się z tym przespać , a jutro na spokojnie pogadać z TŻ ( jak emocje opadną ).
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Mango dobrze ze pojechałas do lekarza, zrobiłabym dokładnie to samo !!
Kiara76; ale fajny komplet tych 3 bodziaków! To z all ? anulka, myslisz, że da sie w takiej kwestii przełamać ? Boję sie jak diabeł święconej wody.. ale kiedyś trza będzie. Widziałam dziś w tv dokładnie jaka piekna, słoneczna pogoda u Ciebie !! Oglądałam najpierw Jusytne Kowalczyk a potem skoki ![]() Słodziutko Zosieńka ma w pokoiku !! Achhh zazdroszczę Jej Wszystko tak ładniutko spasowane kolorystycznie do siebie Nie wspomnę o leżaczku-bujaczku !! Sama bym się pobujała Brzuszek rośnie jak należy Ale Ty chyba nigdzie więcej nie przybyłaś, prawda? Sam brzuszek Ci tylko urósł ? Mary, to miałaś przeboje z tą farbą... a ja miałam z Toba i z Twoim "ciśnieniem" hihi Piwko zawsze możesz gulnąc... bezalkoholowe Mam w domku, mogę podesłać Aguś dokładnie to samo wcinałam dziś na podwieczorek mami mi sprawiła truskawy.. jednak nie ma to jak nasze polskie... chociaż takimi też nie pogardziłam ![]() Grazin, sprzątac bedziesz... w sobotę po południu ?? Odpoczywaj sobie
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jade se do rodzicow nie chce mi sie ![]() wroce baaardzo pozno, baaaj |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
A ja dopiero teraz dotarłam do domu
![]() Wpadam na szybko zobaczyć czy Grażynka nie pisała jaka gruba jestem ![]() Hehe i tak żeby to potwierdzić to mogę Wam napisać, że mam 109 cm w obwodzie ![]() Jak tylko dotarłam do mamy chwyciłam za miarę bo mój Tż to aż pod wrażeniem Grazinowego brzucholka maleńkiego był ![]() Nie słuchajcie jej więcej kłamczuszek jest Nidzie jej tych kg nie widać! Nawet mój facet to powiedział, że ona to tylko zgrabny brzuszek ma a ja jak słoniątko wyglądam ![]() No dziecko u dziadków więc idziemy jeszcze na jakiś spacer. Doczytam Was wieczorkiem jak już zalegnę w wyrze.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-03-05 o 18:25 |
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo że łóżka porodowe stare, to bym się nie przejmowała. Najważniejsze, żeby się Wami dobrze zajęli A wyposażenie - najważniejsze, żeby sprzęt działał ![]() Na resztę i tak pewnie nie zwrócisz uwagi w czasie porodu ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() Mamy z Edzikiem 101cm, ale góra pępka lekko wyszła do przodu
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-05 o 18:28 |
||
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
daisyy da sie przelamac, choc ja bardzo sie balam, ale jak umarl moj najukochanszy dziadzius, a nie widzialam go przed smiercia chyba 2 miesiace to musialam go zobaczyc, po prostu cbhyba przychodzi taki moment, ale nie ma sie co zmuszac
![]() pogoda dzisiaj cuuudna, wlasnie dopiero zachodzi slonce(tak tak u nas teraz dluzsze juz dni niz u was:P) ja tez uwielbiam ten pokoik wiesz...normalnie chyba do porodu sie tam przeprowadze ![]() brzuszek rosnie, powiem ci ze ja przez ostatnie 2 miesiace moze max 2 kilo przytylam, jakos juz nie tyje a brzuch mi rosnie, mysle ze jedyne co mi weszlo to w dup..ke uda i brzuch wlasnie, ale ogolnie mieszcze sie wlasciwie we wszystko, oczywiscie spodni nie dopne, ale w nogach wchodza, wiec w sumie nie narzekam ![]() a ty juz od poniedzialku do pracy? to tobie mialam o pracy napisac a nie Mary...Mary kajam sie ale jak mowilam farbe trzeba oceniac jak wyschnie, juz mam kilka panicznych akcji z mojej strony w tej dziedzinie i wbijaj sie do Zosinego pokoiku nie ma problemu, zaadoptujemy sie chetnie![]() anulinka fajnie, ze mieliscie zwiedzanie szpitala(klotnia z TZtem sie nie przejmuj, we mnie tez hormony buzuja i sie sprzeczamy choc od poczatlu 3 trymestru odpukac jakos spokojniej )) dobrze ze nie mowisz nie, czasem nie jak nowe lozka sa jest najwazniejsze, ale nastawienie poloznych i lekarzy. poczytaj moze wiecej w necie co? jakies opinie czy jak?grazin... kto to sprzata w sobote po poludniu!! wtedy sie O D P O C Z Y W A!!!! spice tak, wypelnienie jest z takiej sztywniejszej gabki, ze miekko dzidzia lezy,ale tez jest na tyle sztywna taka poducha, ze mozna ja polozyc na lozku czy w innym wygodnym miejscu jak juz przewijak bedzie za maly na ruchliwego malucha ![]() matall najwazniejsze, ze masz plan, ja zawsze dzialam na goraco, znaczy projektuje cos najpierw, ale jako typowy architekt artysta, koncepcja mi ewoluuje pod wplywem impulsow znacznie zawsze w procesie juz samego tworzenia ![]() agus wbijam, ale mi nie zezryj wszystkich truskaw noooo bo zanim samolot przyleci do ciebie to slabo widze ze mi choc jedna zostawisz...![]() jakos pusto tu ssobotnio co? |
|
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mnie przemawia fakt, że pracują tam 3 położne, które prowadzą szkołę rodzenia, więc osoby mi znane i takie, które wiem, że mi pomogą. Lekarza żadnego nie znam. I odległość od domu - 11 km, czyli spoko. Sprzęt mają od Owsiaka, czyli też dobry. |
|
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
W ogóle masakra....kaszel mnie męczy ![]() chyba w pn wyląduje u lekarza... szczęście, że gorączki już nie mam... ręce mi drętwieją.... anulinka2009 a maja na miejscu w tym szpitalu oddział neonatologiczny?? bo dla mnie to priorytet przy wyborze szpitala może to tylko tak strasznie wygląda Grazin się napracowałaś kochana, ja dzisiaj miałąm ambitny plan łazienkę wyszorować, ale za słaba jestem... ![]() mary poziomkowa padłam jak przeczytałam o różowej brzoskwince na ścianie nie znoszę różu![]() anula_81 jaka laseczka z piłeczką z przodu ![]() ![]() Mango08 dobrze, że pojechałaś i się uspokoiłaś...super, że wszystko ok...dzidzia pewnie nawet nie poczuła, że coś się działo ![]() Siasiek jak fajnie, że się spotkałyście penie Ty, też przesadzasz z tymi kg i wyglądasz rewelacyjnie![]() the_sania świetne te ciuszki, no i śpiworek za taką cenę![]() a ja po niedzieli mam zamiar odwiedzić sklep z używanym ciuszkami TYLKO dziecięcymi, który przez przypadek znalazłam w mieście ![]() już mi portfel z radości skacze
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
szybciorem Was przelecialam po lebkach i zaraz ide sie polozyc bo podam na cycolki chcialam Wam tylko powiedziec ze chyba jednak nie mam wyjscia i musze uwierzyc w ta moja coreczke Bylismy dzisiaj na "poprawce" usg i dziewczynka potwierdzona A pol nocy snilo mi sie, ze znowu nie dalo sie jej podejrzec dokladnie i bylam wsciekla Chyba jednak moge isc na te rozowe zakupy ![]() Buzi dla Was i ... dobranoc ![]() |
|
|
|
#2234 |
|
Raczkowanie
|
Tak te 3 body i śpiworek http://allegro.pl/jaba16-body-dlugi-...477460927.html
Zależało mi głównie na śpiworku, ale szkoda mi było kosztów przesyłki, to domówiłam body, a co tam, nie zginą
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli następny plus |
|
|
|
|
#2236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jakie łóżko... Nie no, wiadomo, fajnie, jak jest nowe itp., ale to nie jest najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Zmykam do wujka pilnować chłopaków, papaapa Zajrzę wieczorem, jak wrócimy
|
|
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() TY NA PEWNI NIE WYGLĄDASZ JAK SŁONIĄTKO!!! dziekuje za miłe słowa i podziękuj męzowi az sie zawstydziłam ![]() jednak na orawde nie kłamie juz 14 kg na plus... ![]() a w brzuchu 103 lub 104 ![]() Cytat:
juz nie sprzatam:Pzaległam na kanapie i nawet czołg mnie z niej nie ściągnie ![]() no chyba ze siku
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może te łóżka porodowe wszędzie wyglądają tak strasznie??bo takie są i już?? ![]()
|
|
#2239 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve... Ty niedowiarku :nonono:
Ogromnie sie siesze, ze bedzie mala Maya, ktora bedzie miala starszego braciszka ![]() Siasiek ja i tak jestem pewnie grubsza Anulko, ale macie pokoik przepieknie tam jest... raj dla dziewczynki Kiara udane zakupki ![]() Anulinko macie jeszcze czas by sie zdecydowac ostatecznie? Wiesz... w zasadzie pewnie i tak Ci bedzie wszystko jedno gdzie rodzisz byle urodzic no chyba, ze tam naprawde jakas masakra jest Ja tez musze dojechac do szpitala do drugiego miasta i wiem, ze dojazd tez jest wazny, by byl przejezdny bo jak sie dzieciaczki w godzinach szczytu zaczna pchac na swiat to roznie moze byc...
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie jest w tym pokoiku I brzusio ślicznyCytat:
![]() Eve ![]() ![]() Idę na jakiś film bo normalnie spłakałam się dzisiaj jak głupia. Sprzątałam w szafkach, bo chciałam dla dzidziunia miejsce przygotować. Jak skończyłam, poszłam z Tż wyrzucić śmieci, które naprodukowałam. Wróciliśmy, więc lecę umyć rączki i ![]() obrączki na palcu nie ma. Ja oczywiście w ryk. Albo wpadła do śmietnika, albo gdzieś w domu w czasie sprzątania mi się zsunęła. Kochany Tż w śmietniku grzebał a ja w domu wszystko co wcześniej poukładałam, wywróciłam do góry nogami, więc znów bałagan. Ale znalazłam obrączkę w szufladzie z pościelą i ręcznikami. Happy jestemEdytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-05 o 19:00 |
||
|
|
|
#2241 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy ci położna mówiła przez telefon, że na tych zajęciach mają być jakieś ćwiczenia oddechowe i żeby się na nie luźniej ubrać. Ja specjalnie jechałam sobie kupić leginsy, bo ja w ogóle nie mam takich rzeczy. Chodzę tylko w sukienkach i spódniczkach. Spodni w zasadzie w ogóle nie noszę, także tym bardziej na ciążowe było mi szkoda pieniędzy i tylko leginsy wzięłam. Fajnie, że już kończycie remont i będziesz znowu u siebie ![]() W imieniu Antosia dziękuję za wszystkie komplementy Grazin pytałaś, czy chudzinka ze mnie ... niespecjalnie - mam 162 cm wzrostu i przed ciążą ważyłam 54,5 kg, teraz 62 kg. Ale ja zawsze mocno czułam wszystko, co się u mnie w "środku" dzieje. Cytat:
Cytat:
A za szkołę rodzenia płaci się na pierwszych zajęciach. Ja liczę na to, że teraz będzie trochę bardziej interesująco, bo w poniedziałek mają być te ćwiczenia oddechowe i chyba jakieś relaksacyjne, na kolejnych ma być o tym, co dla dziecka zabrać do szpitala i coś na temat opieki i pielęgnacji nad maleństwem ... więc chyba już ciekawiej. Łudzę się, że tylko na tych pierwszych zajęciach taka nuda. Cytat:
Poza tym zarówno w mojej rodzinie, jak i rodzinie męża same kudłacze się rodzą, także nasz bąbelek chyba nie będzie wyjątkiem. A ja to już pobiłam rekord owłosienia, bo miałam włosiska nie dość, że gęste, to jeszcze długie. Teraz mam takie przerzedzone ![]() Caffelate gratuluje dobrych wieści po wizycie The_sania piękne zakupy zrobiłaś ![]() Anula_81 brzuszek i pokoik cudowny Eve to życzę owocnych bardzo różowych zakupów ![]() Gusiagatko biedactwo się nadenerwowałaś, ale najważniejsze, że się znalazła obrączka. |
||||
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
gusia, ja Ci wierze, bo miałam podobną sytuację rok temu, tylko z obrączka małza.
Bylismy u znajomych na imprezie i chłopaki wyszli przed dom sie dotlenić. Mój małż jadł jabłko i chciał dalej w pola rzucić ogryzkiem... była zima, dookoła pełno sniegu. Usłyszał tylko brzdęk obrączki o kostkę brukową i tyle ją widzielismy. Była godz ok 23.... Chłopaki szukali z latarkami, chodzili także po tych polach tuż przy domu ale nici.. Skonczyło sie tak, że po weekendzie wynajelismy pana od wykrywania metali i po 2godz odnalazła sie obrączka, ale ja też baardzo to przeżyłam, więc Cie rozumiem ![]() anulka mieścisz sie ciagle w ciuszki sprzed ciązy?? Wow !! Ja nawet nie próbuje bo już w pazdzierniku się leeeeeedwo wciskałam w jeansy Skoro w dupce przybyło mnie 14 cm to nie ma mowy abym się zmieściła A jesz tak samo jak przed ciąża czy troszkę więcej ? Dziewczynki śląsko-małopolskie, to zmieniamy datę w takim układzie... Nie możemy się spotkać, skoro części z nas nie pasuje Eve, to teraz jeszcze puśc lotto Wygrasz szóstkę i będzie komplet szczęścia Bardzo się ciesze, że Maya to Maya anulinka2009, ja też jestem zdania, że najważniejsze to oddział neonatologiczny, łózkami się nei martw, są tylko na chwilę potrzebne Jak sprzęt od Owsiaka to na pewno 1 klasa W moim szpitalu mimo, iż dość nowoczesny także rodzi sie podobno w boksach ale czytałam opinie pań, które tam rodziły i kompletnie im to nie przeszkadzało a nawet niektóre mówiły, ze czuły ulgę, gdy słyszały najpierw krzyk kobiety a potem zaraz płacz dzieciatka - to je podtrzymywało na duchu i dodawał siły w porodzie ![]() antropia, na kaszel moze sok z cebuli...
|
#2244 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Melduję że poremontowe porządki prawie ukończone, jeszcze kilka drobnych rzeczy i finito Ale się cieszę, bo mi zostały tylko drobne rzeczy jeszcze do ogarnięcia
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki poczytalam Wasze posty, ale nie mam sily kazdej odpisac..chora jestem, taka biedna znowu...obudzialam sie dzis rano z mega katarem, a teraz to temperature mam
Oczywiscie nici z wyprawy po sklepach, a Wy juz macie wyprawki prawie skompletowane....Ledwo dycham, poradzcie cos![]()
|
#2246 | |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy sok?
taki syropek?? cebulę się cukrem zasypuje?? To masz kochana na myśli? w sumie o tym nie pomyślałam...---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ale kaszel mnie męczy....odpoczywaj... musimy być zrowiutkie
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę przeraża mnie sytuacja ( teortetycznie ), że wszystkie trzy boksy są zajęte i trzy kobiety rodzą jednocześnie.
Pomimo ścianek, to jak dla mnie zero intymności. Położna mówiła, aby zabrać jakieś słuchawki z muzyką. Zresztą nie wyobrażam sobie aby spędzić w takim boksie kilkanaście godzin. Sorki dziewczyny, ale mam dzisiaj jakiś wyjątkowo wisielczy humor, chociaż TŻ już mnie przeprosił Spróbowałby nie
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
antropia no juz bralam w tej ciazy paracetamol nic chce znowu brac, zrobilam sobie kanapki z czonskiem a fuj
sok ze swiezych pomaranczy, pozniej zjem kiwi i moze mlekiem z miodem poprawie...ale beda zapaszki, jak spod paszki mysle, ze katar to jednak potrwa...
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- ja uciekam jak na razie ![]() trzymajcie się mamuski
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

A sufitem się nie martw, uważam, że ładnie to wygląda, jeśli wszystko jest w jednym kolorze 

, było na ostrzu noża
:noniewie m:

co Wy na to kochane śląsko-małopolskie Mamusie?
ale czytałam opinie pań, które tam rodziły i kompletnie im to nie przeszkadzało a nawet niektóre mówiły, ze czuły ulgę, gdy słyszały najpierw krzyk kobiety a potem zaraz płacz dzieciatka - to je podtrzymywało na duchu i dodawał siły w porodzie