TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 09:51   #1741
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Madziwnia - a ja sory ale się nie zarejestruje bo strasznie dużo badziewia potem dostaję na meila po logowaniu na takie strony
Ania mnie też to najbardziej denerwuje,później nie nadążam usuwać.

Nadia cudna
Jak ja bym chciała zobaczyć wszystkie nasze dzieciątka na żywo

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Ferrou

Cytat:
\
Gmyrelka - daj linka to ja Ci go zalicytuje

a jak nikt nie podbije to zapłaci prowizje

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tylkooliwka moja mala tak robila przez dlugi okres czasu.
Myslalam ze kazdy but jest na nia za maly bo ma tak szeroka stropke i zaczelam jej po domu zakladac butki i juz tak nie robi i teraz bez problemu zakladam jej buty , ktore jak myslalam wczesniej mialy byc za male.
Darusia to mnie pocieszyłaś mam nadzieję,że tak będzie bo bym miała mega problem

świetne są buciki w daichmanie(chyba źle napisałam) z serii elephant

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Tylkooliwka, śliczne zdjęcia, Danielek to przystojniak

Cynamonkowa, Twoja córa to taka mała rozrabiaka

Dzisiaj spałam tylko.. albo aż... 30min!!! Masakra... nie wyglądam, nie czuję się zbyt dobrze itp... Byli u mnie znajomi, poszli o 2, zanim ogarnęłam chałupę, musiałam jeszcze coś zrobić... to było już po 3.. i Kuba się obudził.. katar, kaszel, jeść nie chciał.. nie mógł zasnąć, miał zamknięte oczy ale kręcił się strasznie...zasnął dopiero przed 6.. a przed 7 już się zbudził... heh... dzieci....

no i założyłam bloga na razie to początki, uczę się coś tam już wstawiłam http://storybyferrou.blogspot.com/
Dziękuję
co do Kubusia to jednak go do końca pewnie nie wyleczyli i dlatego wraca kaszel i katar

Ferrou jakie tam są zdjęcia pięknie to zrobiłaś,a pisałaś,że się nie nadajesz

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-06 o 09:53
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:53   #1742
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
dzieki minka; a do wyrobienia pesel musi byc obydwoje rodzicow, albo zgoda drugiego?[COLOR=Silver]
cigi ja byłam sama, bez tz'ta, ale najpierw do tego trzeba mieć polski akt urodzenia (nie wiem czy już o tym ci pisałam, więc najwyżej powtarzam), z irlandzkim aktem byliśmy u tłumacza przysięgłego i potem z tym do urzędu, wtedy wydali polski i dalej już jak pisałam. Nie ma znaczenia czy małżeństwo czy nie, bo joja siostra też wszystko bez męża załatwiła

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Jaki ja mam problem!!!!byłam wczoraj z Danielem w Manu gdzie jest dużo sklepów z butami i ja nie mogę mu dobrać butów ma tak szeroką stopę,że w nic nie wchodzi.Pani w Bartku mi powiedziała,że moze dlatego,że jeszcze dobrze nie chodzi,nie ma usztywnionej stópki i jak się wkłada bucik to podkurcza palce i to dlatego.
Nie wiem co ja mam zrobić.
oliwka a czemu chcesz mu kupić butki jak jeszcze nie chodzi??
mi się wydaje, że wtedy stopa dziecka bardziej się męczy. ja czekam z zakupem, az mała zacznie chodzić na tyle,żeby chciała po dworze chodzić, bo jak w sobote z nią byłam na dworze to stała przy ławce, ale isc sie bała, chciała na czworaka

Cytat:

Dzisiaj spałam tylko.. albo aż... 30min!!! Masakra... nie wyglądam, nie czuję się zbyt dobrze itp... Byli u mnie znajomi, poszli o 2, zanim ogarnęłam chałupę, musiałam jeszcze coś zrobić... to było już po 3.. i Kuba się obudził.. katar, kaszel, jeść nie chciał.. nie mógł zasnąć, miał zamknięte oczy ale kręcił się strasznie...zasnął dopiero przed 6.. a przed 7 już się zbudził... heh... dzieci....

no i założyłam bloga na razie to początki, uczę się coś tam już wstawiłam http://storybyferrou.blogspot.com/
Amelka też zaraziła się katarem od mojej siostrzenicy, w związku z czym, pół nocy na rękach a wczoraj rano dziewczynki zrobiły podudkę o 4:50, jedna drugą budziła płaczem, po czym się zobaczyły i zabawa

blog mi się podoba dodaję do ulubionych
Ferrou ja chce taką kreskę jak w tym czwartym makijażu !!!! i co mam zrobić, żeby po kilku godzinach ona mi się w kąciku oka nie rozmazywała, ja mam z tym problem
Stary 2011-03-06, 09:58   #1743
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka on chodzi ale przy czymś jeszcze nie sam a nie wiem co mu teraz mam założyć na nóżki na dwór jak założe kurteczkę,przecież jest za zimno żeby wyszedł w tych skarpetkowych,nie?co Wy zakładacie?

Ferrou patrzę na Twoją fryzurę i zastanawiam się czy sie tak nie ściąć,bo nie przypadła mi do gustu ta moja nowa fryzura
chyba chciałąbym coś zamówić z tej serii

Dziewczyny pamiętacie może jak się nazywała ta stronka ze szkołą rodzenia on-line??

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-06 o 10:06
Stary 2011-03-06, 10:12   #1744
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
ana, widze że Ty guru od kosmetyki też jesteś. Niestety nie czytalam wcześniejszych porad, więc pmoge poprosić o powtórkę? MI masakrycznie wypadają wlosy od czasu porodu. Dziwne bo tez urosło mi conieco nad czołem, nijak tego ulozyć nie mogę. Co na takie wlosy polecasz? Jest jakiś sposób żeby przestaly wypadać? NA pewno zrezygnowalam z farbowania choć marzył mi sie własnie rudy, robię tylko ta naturalna henną,mam nadzieję,że to wzzmacnia trochę wlosy a i samopoczucie lepsze jak chociaz kolor troche "zrobiony"

????
Poszło na pw.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
To to jeszcze nie jest najgorsze. Moje dziecko teraz po trawie przed domem lata a tam po zimie są kupki i muszę ją pilnować coby takiej zeschniętej kupki nie dorwała i do buzi nie wsadziła.
I to jest właśnie feeeeeeeee.

.
ObrzydlistwoAle ja tak samo pilnuje,żeby Nina kociego bobka do buzi nie wzięła,bo Lejdi czasami potrafi "coś zgubić"
Cytat:

dodałam do ulubionych
Cytat:

świetne są buciki w daichmanie(chyba źle napisałam) z serii elephant
Hehe Oliwka elepfantA poprawiam Cię,bo ja identycznie pisałam-tylko Madzia mi wbiła do głowy poprawną nazwę

Tosia i Amelka wielkie brawa

Nadinka śliczna dziewczynka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Rany Ferrou ale z Ciebie laska!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Oliwka moja jak pisałam też butów nie ma,ale czekam jeszcze z kupnem.Zakładam na dwór rajstopki i na to albo ma kozaczki takie z futerka albo grubsze skarpetki z frotki.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:19   #1745
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
pomyślałam,że jak już tu jestem..i mam możliwość..to pokażę Wam moją Dinkę
Piękna modelka
Cytat:
Madziwnia - a ja sory ale się nie zarejestruje bo strasznie dużo badziewia potem dostaję na meila po logowaniu na takie strony
Ja mam specjalnego maila na takie sprawy... Niech tam spamują do woli

Cytat:
Buziaczki dla Oliwci z okazji imienin.
A nasza wczoraj miala 11 miesiecy
za 11 m-cy i na imieninki

Michaś też na co dzień ciągle ze mną a jak byliśmy w gościach to do wszystkich chętnie szedł...

Ferrou fajny blog, jak ja Ci talentu zazdroszczę... Kompletnie nie potrafię się malować a tak bym chciała podkreślić oczy bo wszyscy mówią że mam duże

Nockę tez mam w plecy, nie pomógł nurofen, camilia i dentinox. Michas spał od 1 z nami (nie licząc godz w łóżeczku) i się wiercił, płakał, stękał... No i ma zaczerwienione i spuchnięte górne dziąsełko, nie wiem jak dolne bo nie daje zajrzeć. Pobudka o 6.30 Prawie nie spałam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:28   #1746
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ferrou super blog!
zobaczysz ile bedziesz miala gosci!!!!
jestem pod wrazeniem!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:35   #1747
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Hej

Dziękuję w imieniu Nadii za Wasze miłe słowa!
No rozrabiaka z niej niezła,ale.. i tak ją kocham

Ferrou,ale z Ciebie zdolniacha!Byłam,oglądała m..pozazdrościć umiejętnościdobr ze,że założyłaś bloga,teraz więcej osób zobaczy to,co lubisz robić i robisz bardzo dobrze! (a pewna jestem,że będzie też pod wrażeniem) nadajesz się jak najbardziej-trzeba trochę wierzyć w siebie!
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 10:41   #1748
Darusiaaaa
Zakorzenienie

lindsey tu nie chodzi o to ze na codzien jest dziecko z matka bo przeciez u mnie jest tak samo, ale chodzi o to ze jak chcial ja ktos wziac jak byla mala i tak dalej to tamta madra zawsze mowila nie nie nie chodz do mamusi i ma teraz dziecko wyjca.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

gratulacje dla wszystkich chodzacych maluszkow
no i oczywiscie wszystkie dzieciaczki sa sliczne!
moja mama wczoraj kupila mlodej jakies 3 pary butkow, zobaczymy co to za butki jak dzisiaj do nas przyjda.
A.Camus
Stary 2011-03-06, 10:44   #1749
sara 85
Zakorzenienie

Ferrou blog super, bardzo mi się podoba, a makijaże robią wrażenie

u nas tych bucików elepfant( tak się pisze?)jest bardzo mało w deichmanie;/ musze chyba do łodzi się wybrać, ale jakoś nic mi się nie podoba. Oglądałam na stronie deichmana ale mało jest;/

Nie wiem co temu mojemu dziecku jest, gorączki już nie ma, katar też jakby przeszedł. Może to od zębów, ale nie moge jej zobaczyć bo gryzie od razu;/

Anakazar jaką czapke kupiłaś Nince na wiosne? Zosia chodzi jeszcze w zimowej, ale ona taka cieńsza troche. Musze jej jakąś kupić tylko nie wiem co;/

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Nadia sliczna i jaka duża się wydaje

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:51   #1750
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaka co porabiasz,może jakiś spacer po południu?
Jasne,że epamiętam jak tylko coś będę miała to na pewno dam znać
Chyba dziś nie dam rady :-( Nie gniewaj się. Obiecuję, że już niedługo się spotkamy.
Mam jakiś spadek formy, spałam tylko z 5 godzin, jeszcze z piżamy się nie przebrałam. Do tego boli mnie albo wątroba albo żołądek. Wypiłam rano kawę i boli jak diabli. W piątek w pracy po kawie miałam tak samo. Nie wiem, czy to ta kawa, a może to stres...
Cytat:

Współczuję tej nocki. U nas też była krótka, ale nie aż tak.
Może spróbuj pospać trochę w dzień jak Kubuś zaśnie.

Gratuluję słusznie podjętej decyzji
Blog wygląda bardzo profesjonalnie. Super!

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-03-06 o 10:54
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:59   #1751
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Chyba dziś nie dam rady :-( Nie gniewaj się. Obiecuję, że już niedługo się spotkamy.
Mam jakiś spadek formy, spałam tylko z 5 godzin, jeszcze z piżamy się nie przebrałam. Do tego boli mnie albo wątroba albo żołądek. Wypiłam rano kawę i boli jak diabli. W piątek w pracy po kawie miałam tak samo. Nie wiem, czy to ta kawa, a może to stres...
Ja też tak mam po kawie, najpierw musze coś zjeść i dopiero kawa. Pije tylko rozpuszczalną albo z ekspresu, bo po innej boli mnie właśnie żołądek.

Franio 24.07.2014 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 11:03   #1752
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Minka on chodzi ale przy czymś jeszcze nie sam a nie wiem co mu teraz mam założyć na nóżki na dwór jak założe kurteczkę,przecież jest za zimno żeby wyszedł w tych skarpetkowych,nie?co Wy zakładacie?
My nadal zakładamy szmaciane, skarpetkowe

Ferrou - jest super

Jak kogoś to pocieszy to też nie spałam w nocy. Tż poszedł zresetować dane z kolegami (jeden przyjechał z irlandii) i ... to niestety choć dla mnie zabawne nie nadaje się do opisu na forum ogólnym. Nie wiem kto nas czyta. Czy przypadkiem była żona Tż nie zagląda do nas bo ona bardzo się interesuje naszym zyciem
Stary 2011-03-06, 11:06   #1753
anakazar
Zakorzenienie

Sara taką ma Nina
http://allegro.pl/hm-hello-kitty-new...489769516.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-03-06, 11:28   #1754
ania p
Zakorzenienie

Ana moja dziś była w tej bluzie i bezrękawniku,mam taki do kompletu się biedna zgrzała

Ferrou super blog będę czytała

W relau byłam obkupiłam małą w słoiki i pieluchy mam spokój .
Stary 2011-03-06, 11:33   #1755
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Hehe Oliwka elepfantA poprawiam Cię,bo ja identycznie pisałam-tylko Madzia mi wbiła do głowy poprawną nazwę

Oliwka moja jak pisałam też butów nie ma,ale czekam jeszcze z kupnem.Zakładam na dwór rajstopki i na to albo ma kozaczki takie z futerka albo grubsze skarpetki z frotki.
ok poprawię się

Cytat:

Współczuję tej nocki. U nas też była krótka, ale nie aż tak.
Może spróbuj pospać trochę w dzień jak Kubuś zaśnie.

Gratuluję słusznie podjętej decyzji
Blog wygląda bardzo profesjonalnie. Super!
ok,a co się stało,czym się tak stresujesz??

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
My nadal zakładamy szmaciane, skarpetkowe

Ferrou - jest super

Jak kogoś to pocieszy to też nie spałam w nocy. Tż poszedł zresetować dane z kolegami (jeden przyjechał z irlandii) i ... to niestety choć dla mnie zabawne nie nadaje się do opisu na forum ogólnym. Nie wiem kto nas czyta. Czy przypadkiem była żona Tż nie zagląda do nas bo ona bardzo się interesuje naszym zyciem
i nie ma później zimnych nóżek?
ale to będzie głupio wyglądało,mam taką fajną kurtkę pikowaną reeboka,wygląda jak puchowa a na nóżkach kapciochy?
Stary 2011-03-06, 11:35   #1756
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny pamiętacie może jak się nazywała ta stronka ze szkołą rodzenia on-line??
ja zakładam ciągle te skarpetkowe

szkoła rodzenia to chyba to:

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Piękna modelka

Ja mam specjalnego maila na takie sprawy... Niech tam spamują do woli

ja też
Stary 2011-03-06, 11:37   #1757
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
ale to będzie głupio wyglądało,mam taką fajną kurtkę pikowaną reeboka,wygląda jak puchowa a na nóżkach kapciochy?
Nie sa zimne.
Jaka u nas dzisiaj pogoda. Szkoda gadać. Bylismy tylko na krótkim spacerze tak wieje że temp. odczuwalna jest gorsza jak przy mrozach po -10. Tragedia
Stary 2011-03-06, 12:19   #1758
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:

Danielek z torcikiem
Słodki miał Danielek torcik i widzę ma taką dmuchawę z kulkami jak mój

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
No i mam nadal problem z kupką Marciego robi raz na 2-3 dni i tak się męczy i płacze Jabłko surowe i śliwki nie pomagają Codziennie dostaje probiotyk też ... Muszę jeszcze spróbować z przegotowaną wodą na czczo, ale ciągle zapominam
Mój za to codziennie robi po dwie kupki i to takie rzadkie i też nie wiem czy to normalne? Rzadko kiedy zdarzy mu się zrobić normalnego klocka.

Cytat:

Jeszcze wam poradzę nie pytana w kwestii włosów:raz na 2 tygodnie umyjcie włosy zwykłym za 3 zeta szamponem pokrzywowym(z Barwy np.) włosyTo jest czysty szampon,bez żadnych dodatków.Wtedy oszczyścicie włosy, skóre głowy z zalegających tam silikonów i wtedy taki odświeżony włos będzie wymyty,lekki i będzie lepiej chłonął wszelkie maski czy odżywki.Jeśli jeszcze używacie lakier,pianki i inne cuda to tym bardziej

I jeśli idziecie farbować mohery to najlepiej 2-3 dni przed nie używać żadnych masek,odżywek.Umyć zwykłym pokrzywowym i na to farba.Wtedy kolor nam tak szybko nie spływa z włosów i w ogóle dłużej kolor utrzymuje się ładny.
Kupię sobie ten szampon z Barwy pokrzywowy Ja stosuję już droższe środki z Kerastase - cement, bo bardzo dużo przy nich robię, a do mycia na wypadanie miałam Radical, zawsze mi pomagał. Ja niestety genetycznie od 15go roku jak nie wcześniej mam siwe włosy, teraz to już chyba ponad 60% siwych i farbuję co 3 tygodnie bo szybko mi rosną, więc jednak zaczęłam stosować te droższe odżywki, w sumie starczają mi na pół roku i mi pomagają.

A dziś z rana relaksowałam się w wannie jak Kleopatra w wodzie pełnej mleka haha Co ja bym zrobiła bez Waszych porad

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
jaka to firma w aptece robi takie badania żeby określić wiek zmarszczek?BO ja ciekawa jestem moich...
AA prowadzi teraz te testy na cerę i ja robiłam w centrum handlowym w jakiejś aptece.

Cynamonkowa - Nadia ma uroczą fryzurkę

Ferrou - ja również będę korzystać z Twoich porad na blogu Dobrze, że założyłaś, bo masz ogromny talent talent.

Przyjemnej niedzieli

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Pozostałym będe wdzieczna i przypominam sie:

mój adres aby wpisac osobe plecającą.. m.pacyniak@interia.pl
załatwione

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 12:27   #1759
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana moja dziś była w tej bluzie i bezrękawniku,mam taki do kompletu się biedna zgrzała
Ja swojej chciałam coś kupić na teraz,ale guzik było w dzieciowych sklepachAlbo zimówki jeszcze albo takie naprawdę lekkie wiosenne.
Zaczne zakłdać ten zestaw co opisałaś,jak cieplej to kamizelke odstawię.
Cytat:
Głupio,głupio,ale co zrobić?
No,ale przecież teraz jeszcze śpiworek syrki zakrywa.Chyba,że już chodzisz bez?
Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość

Kupię sobie ten szampon z Barwy pokrzywowy Ja stosuję już droższe środki z Kerastase - cement, bo bardzo dużo przy nich robię, a do mycia na wypadanie miałam Radical, zawsze mi pomagał. Ja niestety genetycznie od 15go roku jak nie wcześniej mam siwe włosy, teraz to już chyba ponad 60% siwych i farbuję co 3 tygodnie bo szybko mi rosną, więc jednak zaczęłam stosować te droższe odżywki, w sumie starczają mi na pół roku i mi pomagają.

A dziś z rana relaksowałam się w wannie jak Kleopatra w wodzie pełnej mleka haha Co ja bym zrobiła bez Waszych porad
Ecia ja miałam cały zestaw kerastase,zapłaciłam za to gówno 300zł i oddałam siostrze po jakimś czasie,bo miałam brzydkie włosy po tym.
Kerastase jak dla mnie w ogóle nie jest warty swojej ceny,jednak wiem,że są dziewczyny,które sobie chwalą.
Mi z tych profesjonalnych serii podpasił Loreal absoluti używałam bardzo długo.Teraz przeszłam na te kosmetyki,które nie zwierają"ulepszaczy"i jest dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 12:29   #1760
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Słodki miał Danielek torcik i widzę ma taką dmuchawę z kulkami jak mój
załatwione
Tak on bardzo lubi te kulki,tańczy przy nich teraz dostał fajne drewniane zabawki

Minka dzięki,o tą stronę mi chodziło
Stary 2011-03-06, 13:04   #1761
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mala zawsze kocem przykrywam bo nigdy spiworka nie zakladalam , wiec tylko koc, kurcze ania to u ciebie dzisiaj cieplusio musi byc, u nas troche wiatr kijowy jest, ja swoja dopiero przelozylam niedawno w troszke lzejszy kombinezon taki na polarze tez ale cienszy i pod tym ma albo body na krotki i jakas bluze albo body na dlugi i rajstopy i na nozkach dwie pary skarpet mimo tych butkow od kombinezonu. Czape nadal ma zimową.
A.Camus
Stary 2011-03-06, 13:05   #1762
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
ok,a co się stało,czym się tak stresujesz??
mam teraz wszystko co związane z domem i utrzymaniem nas na swojej jednej głowie, albo inaczej- ze swojej jednej pensji. Do tego Ola i kolejny dzień rzadkich kup. Dochodzi jeszcze temat zamiany mieszkania na coś większego, czyli wydatek (kredyt) na resztę mojego (tylko mojego) życia. Jakoś tak to wszystko, no prawie wszystko, nie napawa optymizmem :-(
Właśnie znowu musze Olę przewinąć, trzecia kupa

Dzienniki budowy:
Stary 2011-03-06, 13:10   #1763
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:

Ecia ja miałam cały zestaw kerastase,zapłaciłam za to gówno 300zł i oddałam siostrze po jakimś czasie,bo miałam brzydkie włosy po tym.
Kerastase jak dla mnie w ogóle nie jest warty swojej ceny,jednak wiem,że są dziewczyny,które sobie chwalą.
Mi z tych profesjonalnych serii podpasił Loreal absoluti używałam bardzo długo.Teraz przeszłam na te kosmetyki,które nie zwierają"ulepszaczy"i jest dobrze
U mnie odwrotnie L'oreala też używałam i na początku byłam zadowolona ale później okropnie mnie głowa swędziała i zaczęły mi wypadać włosy :[ Musiałam być uczulona na jakiś składnik. Ten Kerastase dobrze działa na moje włosy, ale może być tak, że znów po czasie zacznie swędzieć głowa. Choć ja raz do roku zmieniam kosmetyki i próbuję innych.
Kiedyś robiłam maseczki z naturalnych składników ale za leniwa jestem na to wszystko

Cytat:
Tak on bardzo lubi te kulki,tańczy przy nich teraz dostał fajne drewniane zabawki
Hehe, mój dostał je na święta i na początku się wystraszył i popłakał, teraz to jego ulubiona zabawka, goni za piłkami i ciągle się tym bawi. Widziałam na zdjęciu taczkę z klockami u Ciebie, też mi się podoba i szukam czegoś takiego właśnie z drewna dla Adasia Dostanie na roczek

zmykamy powłóczyć się po Bielsku

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:11   #1764
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez juz dzisiaj 3 zrobila.
Dusiaczku glowa do gory jakos to bedzie! silna babka jestes dasz rade.
A Tz sie rozglada za praca czy na razie jeszcze z Olusią zostaje?
Dobrze, ze masz taka pensje za ktora utrzymujesz rodzine , to juz swiadczy o tym ze jestes super kobitka!
A.Camus
Stary 2011-03-06, 13:15   #1765
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
moja tez juz dzisiaj 3 zrobila.
Dusiaczku glowa do gory jakos to bedzie! silna babka jestes dasz rade.
A Tz sie rozglada za praca czy na razie jeszcze z Olusią zostaje?
Dobrze, ze masz taka pensje za ktora utrzymujesz rodzine , to juz swiadczy o tym ze jestes super kobitka!
Darusiaa- może i jestem silna, ale wiesz, ciężko jest jak każdy wydatek musi być wcześniej zaplanowany i spisany na kartce, żeby do końca miesiąca wystarczyło.
Krzysiek mówi, że szuka pracy, ale chyba się nie spieszy. Ostatnio mi powiedział, że przecież robi coś bardzo ważnego, zajmuje się naszą córką. Trudno się nie zgodzić, tylko, że odjęcie nam jedenj pensji to nie jest w kij dmuchał
Chyba jestem zmęczona byciem babą z jajami.

Dzienniki budowy:
Stary 2011-03-06, 13:21   #1766
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
fajna czapeczka

Ana ja też jakoś przeoczyłam jak pisałaś o tych kosmetykach do włosów. Mogła byś mi coś polecić do włosów przetłuszczających się. Ja musze prawie codziennie myć bo inaczej masakra jest;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-03-06, 13:55   #1767
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaczku wiem o co ci chodzi, ja juz chyba przywyklam do tego liczenia wlasnie i nawet mi to nie przeszkadza. Pewnie ze byloby cudnie jedziemy gdzies tam? no i wsiadamy i jedziemy a tu nie bo wszystko musimy liczyc i to bardzo dokladnie ale mam nadzieje ze kiedys nam sie to skonczy.

O na tvnie zmierzch bedzie w piatek, nie przepadam w sumie za takimi filmami ale nie powiem, ten mi jakos przypadl do gustu wiec na pewno obejrzę.
Na 16 przychodza moi rodzice do malej z okazji wczorajszych imienin, pierwszy raz ojciec przyjdzie, bo zawsze cos wypadalo, piec im sie popsul w te mrozy najwieksze;/ albo byl przeziebiony albo cos....

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

anakazar i kupila twoja mama ta zabawke z Lidla? U nas malej nieraz i godzina schodzi na zabawie tym, oczywiscie nie kuma nic ale przeklada sobie te kuleczki i poki co tym sie zajmuje. Fajna sprawa. Raczki cwiczy.
A.Camus
Stary 2011-03-06, 14:11   #1768
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dusiaka , nie każdy tak ma że nie musi liczyć i pisać na kartce, ja też zapisuje i liczę , pocieszam się że kiedyś wygram w totka
Nadia słodziutka
Ferrou świetnyuwielbiam oglądać Twoje zdjęcia , wyglądasz jak królowa nocy ( w pozytywnym znaczeniu)
Martuko , tak mi się przypomniało propo masy do tortu bez mleka, śmietany , możesz ugotować budyń na mleku kokosowym,sojowym lub kozim i utrzeć z margaryną będzie krem karpatkowy
Mam też w którymś przepisie masy z budyniu gotowanym na soku owocowym i też utarty z margaryną

U nas też dzisiaj zimnota wieje ,że mało łba nie urwie i przez to tak zimno.
Co do nauki pływania to zgodzę się że nigdy nie jest za późno na naukę , jednak ja to nie wiem czy przezwyciężę obrzydzenie przed wejściem do basenu jakoś w sumie mi to nie przeszkadza , wakacje nie muszą być nad wodą , jak byliśmy nad morzem to chłopaki się chlapali , ja siedziałam na plaży.Zdecydowanie wolę coś zwiedzać.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 14:24   #1769
P0P70
Zakorzenienie

cynamonkowa - NAdia wygląda prześlicznie I oczywiście zazdroszczę fryzury.

Darusiaaaa - JA całkowicie zapomniała o imieninach Oliwki. Dziękuję za życzenia i oczywiście wszystkiego co najlepsze dla Twojej Oliwki z okazji imienin i ostatniej miesięcznej rocznicy.

Cytat:
mam teraz wszystko co związane z domem i utrzymaniem nas na swojej jednej głowie, albo inaczej- ze swojej jednej pensji. Do tego Ola i kolejny dzień rzadkich kup. Dochodzi jeszcze temat zamiany mieszkania na coś większego, czyli wydatek (kredyt) na resztę mojego (tylko mojego) życia. Jakoś tak to wszystko, no prawie wszystko, nie napawa optymizmem :-(
Właśnie znowu musze Olę przewinąć, trzecia kupa
Trochę wiem jak sie czujesz bo ja przez lata musiałam martwić sie o siebie. Ale Ty masz znacznie większą odpowiedzialność bo na Twoich barkach jest jeszcze cała 3-ka. Silna jesteś więc dasz radę.

A ja dzisiaj obudziłam sie rano i mam jakąś wysypkę na brzuchu. swędzi to i są to takie krostki czerwone. Nie wiem co to. Muszę jutro poszukać jakiegoś dermatologa.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 15:03   #1770
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop szkoda czasu do dermatologa a i tak moze nic nie wymyśleć. Kup wapno albo jakąś Calrytynę albo Zyrtek i poczekaj 2-3 dni. Moze to reakcja na jakieś detergenty a moze ospa wietrzna (o ile nie miałaś). Zwykle wyskakuje w pierwszym momencie na brzuchu.

A u nas nie obchodzi się imienin tylko urodziny .

Ja dzisiaj idę na uroczyste zakończenie kursu a później mamy małą imprezkę z niespodzianką. Ciekawe co to będzie ? Jakoś nie bardzo mam ochotę wychodzić choć wcześniej się cieszyłam.Nie mam co ubrać - wszystko jest za małe

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Darusiaa- może i jestem silna, ale wiesz, ciężko jest jak każdy wydatek musi być wcześniej zaplanowany i spisany na kartce, żeby do końca miesiąca wystarczyło.
Krzysiek mówi, że szuka pracy, ale chyba się nie spieszy. Ostatnio mi powiedział, że przecież robi coś bardzo ważnego, zajmuje się naszą córką. Trudno się nie zgodzić, tylko, że odjęcie nam jedenj pensji to nie jest w kij dmuchał
Chyba jestem zmęczona byciem babą z jajami.
Dasz radę Będzie ok. Tż znajdzie pracę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości