Wątek o sklepie ASOS.COM część 4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-03-05, 18:09   #2101
margaretas
Zadomowienie

Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4

mam ten sam problem, też boję sie ze przesyłka zniknie ;/
margaretas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:15   #2102
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
Kod SWSFAMAR2 - 10% nadal działa nawet na przecenione rzeczy. Jeśli znalazłaby się chętna organizatorka byłoby bosko. Nigdy nie zamawiałam z Asosa i jedyne co to boję się o darmową przesyłkę ( może się ,,zagubić'' po drodze), a przesyłka dla mnie samej za 10F nie uśmiecha mi się. Najbezpieczniej w grupie Czy są też wśród Was chętne na zamówienie?

niby czemu bezpieczniej ? Ja bym powiedziała że wrecz odwrotnie przy zamówieniu organizowanym masz przesyłkę dwa razy wysłaną -ze sklepu i od organizatorki czyli dwa razy moze zaginąć
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:40   #2103
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Kod SWSFAMAR2 - 10% nadal działa nawet na przecenione rzeczy. Jeśli znalazłaby się chętna organizatorka byłoby bosko. Nigdy nie zamawiałam z Asosa i jedyne co to boję się o darmową przesyłkę ( może się ,,zagubić'' po drodze), a przesyłka dla mnie samej za 10F nie uśmiecha mi się. Najbezpieczniej w grupie Czy są też wśród Was chętne na zamówienie?
takie same ma szanse zaginac platna jak bezplatna....
Cytat:
Napisane przez jamlasicaaa Pokaż wiadomość
Wiem, wiem. Chodziło mi o to, że teraz kiedy jest darmowa przesyłka, organizatorka się raczej nie zgłosi (zazwyczaj są robione zbiorowe zamówienia, aby ciąć koszty przesyłki). A szkoda , bo zależy mi na kilku rzeczach...
no to jaki problem zlozyc i zamowic samemu?
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:51   #2104
mon88
Zadomowienie

Cytat:
jak przesyłka zginie to wysyłają raz jeszcze kurierem, więc bez obaw
mon88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 18:56   #2105
duplo
Rozeznanie

czyli mam rozumieć, że jak zginie moja przesyłka/dotrze w kilku kawałkach, mogę liczyć na zwrot kasy/ponowną wysyłkę od Asos'a?
Wydawało mi się, że jak zamówię tą za 10F to będzie szła kurierem, a nie pocztą, więc szanse na jej otrzymanie są większe..
duplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 19:04   #2106
jamlasicaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
no to jaki problem zlozyc i zamowic samemu?
Cóż, akurat dowód zgubiłam, gdy chciałam założyć konto i już czekam na niego 2 tygodnie. Nie mam kogo poprosić, aby zapłacił mi np. przez paypal, co najwyżej koleżanka może mi zrobić zwykły przelew internetowy Właśnie dlatego nie mogę w tym momencie zamówić sama, a rzeczy które chciałabym już nie ma (posiadam i odświeżam w koszyku )
jamlasicaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 19:12   #2107
mutacumliquida
Rozeznanie

GG do mutacumliquida

Cytat:
Napisane przez monis_100 Pokaż wiadomość
mutacumliquidapokaz jakie leggi kupilas
wkleje zdjęcia z początkiem przyszłego tygodnia do pochwalmy się... foty są już pyknięte niestety dostęp do neta mam ostatnio tylko w pracy, a w domu to jedynie za uprzejmością szanownego brata który dostaje szału jak mu podbieram lapka

mutacumliquida jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 19:58   #2108
Babsztyl
Przyczajenie

Cześć dziewczęta (i chłopięta?) Mam do Was pytanie i jednocześnie prośbę - czy zaglądają tu może dziewczyny mieszkające w UK? A jeśli tak, to czy któraś z Was byłaby tak dobra i pomogła mi w zdobyciu czegoś, co niestety Asos wysyła tylko do osób mieszkających w Anglii? Mam swoje konto na Asos, kartę kredytową itp., tylko zamówić nie mogę, bo nie mieszkam w Anglii( Ech... A bardzo mi na tym zależy
Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc
Babsztyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 20:17   #2109
margaretas
Zadomowienie

o to coś dla mnie nowego. jak oznaczają takie rzeczy?
Stary 2011-03-05, 20:22   #2110
sroda
Rozeznanie

dziewczyny obawiające się wysyłki- zamawiałam już 4 paczki tą darmówką i nigdy nie szło dłużej niż tydzień.
poza tym- oni mają naprawdę świetną obsługę klienta i gdyby jednak paczka zaginęła- rozwiązują problem.
Stary 2011-03-05, 20:55   #2111
margaretas
Zadomowienie

no i oczywiscie mój rozmiar zniknął. pojawił sie tylko na parę godzin ;/ dramat

dzięki wszystkim za pomoc.
Stary 2011-03-05, 21:07   #2112
sroda
Rozeznanie

może wróci ja mam nadzieje, że mój wróci -.-
Stary 2011-03-05, 21:45   #2113
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaretas Pokaż wiadomość
o to coś dla mnie nowego. jak oznaczają takie rzeczy?
"Ships to - UK Only" pod ADD TO BAG

Przy okazji, doskonale rozumiem chęć zamówienia zbiorowego z dopłatą za kuriera, nawet przy obecnej opcji darmowej przesyłki - zamawiałam 4 paczki (każda z darmową przesyłką), przy czym 2 pierwsze poszły kurierem (wygodnie, szybko, z możliwością śledzenia przesyłki) i 2 pocztą. Przedostatnia "zaginęła w akcji", dostanę zwrot pieniędzy, niestety miałam tam kilka rarytasów, których już na stronie nie ma i pewnie nie będzie. Patrząc na ilość podobnych wpisów dotyczących zaginięcia paczki, śmiało można stwierdzić, że jest to jednak loteria: dojdzie/nie dojdzie. Osobiście wolę już dzisiaj dopłacić za kuriera przy zamówieniu grupowym, zamiast codziennie wyczekiwać paczki, która albo dotrze albo "przypadkiem" wpadnie w niepowołane ręce
blue_iris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 21:48   #2114
margaretas
Zadomowienie

dzięki wielkie

zgadzam się, dlatego żałuję ze nie ma chętnych
od czego zależało czy paczka poszla kurierem czy pocztą?
od wartosci?
Stary 2011-03-05, 21:50   #2115
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
dzięki wielkie

zgadzam się, dlatego żałuję ze nie ma chętnych
od czego zależało czy paczka poszla kurierem czy pocztą?
od wartosci?
ciężko powiedzieć, 2 były w podobnej kwocie i jedna szła kurierem a druga poczta
Stary 2011-03-05, 21:58   #2116
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_iris Pokaż wiadomość
Przy okazji, doskonale rozumiem chęć zamówienia zbiorowego z dopłatą za kuriera, nawet przy obecnej opcji darmowej przesyłki - zamawiałam 4 paczki (każda z darmową przesyłką), przy czym 2 pierwsze poszły kurierem (wygodnie, szybko, z możliwością śledzenia przesyłki) i 2 pocztą. Przedostatnia "zaginęła w akcji", dostanę zwrot pieniędzy, niestety miałam tam kilka rarytasów, których już na stronie nie ma i pewnie nie będzie. Patrząc na ilość podobnych wpisów dotyczących zaginięcia paczki, śmiało można stwierdzić, że jest to jednak loteria: dojdzie/nie dojdzie. Osobiście wolę już dzisiaj dopłacić za kuriera przy zamówieniu grupowym, zamiast codziennie wyczekiwać paczki, która albo dotrze albo "przypadkiem" wpadnie w niepowołane ręce
Nie zgodzę się,owszem jest troche wpisów o zaginięciu ale to każdy zgłąsza a mało kto mów że mu paczka dotarłą ,to nie jest loteria- zdecydowana większość paczek dochodzi.Ja zamawiałam już troche darmowych i zawsze dochodziły ostatnio po 5 dniach bez problemu ,za to problem miałam z zamówieniem organizowanym ! Tygodnie czekania ,nie odpisywanie na wiadomości itp Poza tym jak pisałam wyżej ;od organizatorki paczka idzie normalna wysyłkę wiec może zaginać równie dobrze jak idąc normalna wysyłką ze sklepu-wg mnie ryzyko wcale nie jest mniejsze
Stary 2011-03-05, 22:01   #2117
Babsztyl
Przyczajenie

Cytat:
"Ships to - UK Only" pod ADD TO BAG
Dokładnie Z tego co zauważyłam napisem tym oznaczone są wszystkie ciuszki Mango, ale też kilka innych rzeczy (między innymi buty, na których tak bardzo mi zależy ) Swoją drogą strasznie ciekawi mnie taki stan rzeczy - czemu niektórych przedmiotów nie wysyłają zagranicę
Babsztyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 22:21   #2118
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się,owszem jest troche wpisów o zaginięciu ale to każdy zgłąsza a mało kto mów że mu paczka dotarłą ,to nie jest loteria- zdecydowana większość paczek dochodzi.Ja zamawiałam już troche darmowych i zawsze dochodziły ostatnio po 5 dniach bez problemu ,za to problem miałam z zamówieniem organizowanym ! Tygodnie czekania ,nie odpisywanie na wiadomości itp Poza tym jak pisałam wyżej ;od organizatorki paczka idzie normalna wysyłkę wiec może zaginać równie dobrze jak idąc normalna wysyłką ze sklepu-wg mnie ryzyko wcale nie jest mniejsze
niestety ja mam już inne doświadczenia (odpukać, żeby jak najmniej takich przypadków było) i jestem wściekła na to, że ktoś się moja paczką zaopiekował, ewentualnie zdążył już upłynnić na aledrogo Co do naszej poczty, może tak być, że paczka od organizatorki zaginie w drodze, jednak przesyłka polecona to już nie to samo co przesyłka zupełnie nierejestrowana i to z "zagramanicy". Ryzyko jest znikome- ale ale !! nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że od organizatorki idzie przesyłka nierejestrowana? nie jest polecona? Na takie coś to się jednak nie piszę (nigdy nie zaufam instytucji naszej uczciwej poczty). W tej chwili mam w koszyku kilka sztuk i chyba po prostu dopłacę do opcji płatnej
Stary 2011-03-05, 22:26   #2119
margaretas
Zadomowienie

a myślicie, że przesyłki do irlandii też kradną? tam chyba poczta takich cudów nie robi? ;/

blue iris, a udało Ci sie odzyskac pieniadze?

tez mnie to zastanowilo, ze organizatorki biorą nierejestrowane..,
Stary 2011-03-05, 22:32   #2120
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
a myślicie, że przesyłki do irlandii też kradną? tam chyba poczta takich cudów nie robi? ;/

blue iris, a udało Ci sie odzyskac pieniadze?

tez mnie to zastanowilo, ze organizatorki biorą nierejestrowane..,
obstawiam, że tutaj nikt nie będzie w stanie nas dogonić - takie rzeczy to "tylko w erze" i w PL

czekam na pieniążki, z tego co wyczytałam z wcześniejszych postów to raczej nie będzie z tym problemu
Stary 2011-03-05, 22:46   #2121
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że od organizatorki idzie przesyłka nierejestrowana? nie jest polecona? Na takie coś to się jednak nie piszę (nigdy nie zaufam instytucji naszej uczciwej poczty).
OD organizatorki ? W sumie nie wiem czy jest listem poleconym bo jeszcze nic nie dostąłam przesyłki z zamówienia zbiorowego ale wydaje mi sie że jest listem poleconym .Chodziło mi o to że jest dwa razy wysyłana więc droga dotarcia się wydłuża a zatem-poniekąd-prawdopodobieństwo zaginięcia /A polecony też moze zaginąć ,rożni chyba tylko tym wypłacają odszkodowanie tylko chyba nawet nie cała kwotę a asos całą ,więc wg mnie przesyłka kurierem do organizatorki a potem poleconym wcale nie jest bezpieczniejsza od zwykłej z asosa
Przesyłkę kurierska moim zdaniem wartą wybrać jak się zamawia kilka rzeczy czegoś czego są ostatnie sztuki na czym nam zależy .Ja wprawdzie zamawiałam ostatnie sztuki ale niewiele rzeczy ,do trzech,za to często i za niskie kwoty więc gdybym chciała płacić kurierem sama wysyłka wyszła by mi drożej niż rzeczy ! Może jakbym kupowała designerskie rzezy na przecenione z 1000 na 300 to by mi bardziej zależało tak to wole podjąć ryzyko które wg mnie jest niewielkie.

Cytat:
A kto powiedział że u nas kradną ,giną gdzieś po drodze ,czy to w polsce czy gdzieś wcześniej,może kradną a może po prostu mają bajzel nie wiadomo
Stary 2011-03-06, 08:50   #2122
blue_iris
Raczkowanie

proponuję przenieść dalsze wywody dotyczące ulotnionych przesyłek na wątek specjalnie ku temu stworzony, dotyczący zaginionych paczek

"Zaginione PACZKI (Boohoo, Asos, New Look itd)" :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408239&page=6

tam możemy wymieniać się do woli gorzkimi żalami i doświadczeniami ze zwrotem pieniędzy czy też ponowną wysyłką towaru, a dodatkowo w nieszczęściu odrobinę raźniej w grupie
Stary 2011-03-06, 09:23   #2123
pooe
Raczkowanie

Hej, dziewczyny czy może 8 marca będą jakieś większe przeceny?
pooe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:29   #2124
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
niestety ja mam już inne doświadczenia (odpukać, żeby jak najmniej takich przypadków było) i jestem wściekła na to, że ktoś się moja paczką zaopiekował, ewentualnie zdążył już upłynnić na aledrogo Co do naszej poczty, może tak być, że paczka od organizatorki zaginie w drodze, jednak przesyłka polecona to już nie to samo co przesyłka zupełnie nierejestrowana i to z "zagramanicy". Ryzyko jest znikome- ale ale !! nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że od organizatorki idzie przesyłka nierejestrowana? nie jest polecona? Na takie coś to się jednak nie piszę (nigdy nie zaufam instytucji naszej uczciwej poczty). W tej chwili mam w koszyku kilka sztuk i chyba po prostu dopłacę do opcji płatnej
Przesyłki z Asosa nie do końca są tymi "nierejestrowanymi". Kiedyś sobie pogadałam z dziewczyną, która pracuje na poczcie i mi opowiadała.
Gdyby się Asos bardzo uparł i złożył reklamację na RM to doszliby, w którym momencie paczka nie została przekazana dalej. Jak one wchodzą na konkretną pocztę to są odhaczane, jedyny moment, kiedy nic nie jest na piśmie to jak listonosz daje ją bez podpisu odbiorcy. Ale skoro listonosz ją z poczty wyniósł (to co on zabiera jest spisywane) to zostaje jednyna rzecz: albo on zawinął i nigdy odbiorcy nie dostarczył albo odbiorca ściemnia, że nie odebrał- wtedy już jest słowo przeciwko słowu, ale to już sprawa dla sądu, bo myślę, że gdyby RM się uparł to tam by się właśnie skończyło.

Kwestia taka, że Asosowi nie chce się tych reklamacji składać, ale podejrzewam, że to kwestia czasu. I albo przestaną wysyłać do PL (zaczną nas traktować jak Włochy, bardzo dużo sklepów do Włoch nie wysyła, bo tam wszystko ginie) albo będą tylko wysyłki kurierem dopuszczone.
Stary 2011-03-06, 09:40   #2125
blue_iris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Gdyby się Asos bardzo uparł i złożył reklamację na RM to doszliby, w którym momencie paczka nie została przekazana dalej...
I albo przestaną wysyłać do PL (zaczną nas traktować jak Włochy, bardzo dużo sklepów do Włoch nie wysyła, bo tam wszystko ginie) albo będą tylko wysyłki kurierem dopuszczone.
Cwirka, dzięki, ciekawa informacja; może kiedyś skuszą się na dochodzenie, chociaż przy tej skali zamówień pewnie bardziej rentowny jest zwrot pieniążków.
Dobrze, że nie przodujemy też jak widać w niechlubnych rekordach europejskich
Stary 2011-03-06, 09:51   #2126
angeel_
Raczkowanie

a ja mam takie pyanko, czy na stronce widac gdzies ile sztuk danej rzeczy zostalo jeszcze na sklepie?
angeel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 11:28   #2127
astonishinglotta
Raczkowanie

dziewczyny, pomóżcie
od wczoraj mam tą sukienkę w koszyku(ostatnia sztuka;p) ale nie jestem pewna czy ją brać;p najbardziej się obawiam tego, że przy mojej fugurze(klepsydra) nie będzie to tak fajnie wyglądało, tym bardziej że nosze 42 a ta modelka nie ma w ogóle biustu;p
Jak myślicie, brać czy nie;p?
i co w ogóle sądzicie o kolorze;p? oni określają go jako po prostu green;p

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=901747
astonishinglotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 11:42   #2128
laurenth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez astonishinglotta Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie
od wczoraj mam tą sukienkę w koszyku(ostatnia sztuka;p) ale nie jestem pewna czy ją brać;p najbardziej się obawiam tego, że przy mojej fugurze(klepsydra) nie będzie to tak fajnie wyglądało, tym bardziej że nosze 42 a ta modelka nie ma w ogóle biustu;p
Jak myślicie, brać czy nie;p?
i co w ogóle sądzicie o kolorze;p? oni określają go jako po prostu green;p

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=901747

Ładna
Myślę, że warto zaryzykować, materiał wygląda na porządny.
Jak nie trafisz z rozmiarem to zawsze można sprzedać
Z kolorem to różnie może być, ale mi by się tam chyba każdy zielony podobał
laurenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 11:45   #2129
margaretas
Zadomowienie

ładna
Stary 2011-03-06, 12:57   #2130
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Przesyłki z Asosa nie do końca są tymi "nierejestrowanymi"
No moja poczta traktuje je jako tzw "pakiet",dostarczają mi 'do rąk własnych ' jak nikogo nie ma to zostawiają awizo (do odbioru na poczcie jak polecony ale bez podpisu ) ,ale nie wiem czy to jest reguła.
Cytat:
Kwestia taka, że Asosowi nie chce się tych reklamacji składać, ale podejrzewam, że to kwestia czasu. I albo przestaną wysyłać do PL (zaczną nas traktować jak Włochy, bardzo dużo sklepów do Włoch nie wysyła, bo tam wszystko ginie) albo będą tylko wysyłki kurierem dopuszczone.
Skad taki pomysł Już któryś raz pojawia sie motyw że 'ojejku bo nam paczki giną to przestana do nas wysyłać' . Przecież oni wysyłają nawet do Afganistanu i na Kubę ! Ze nie wspomnę o krajach gdzie naprawde ginie dużo paczek jak -wyżej wymienione- Włochy, czy Rosja
Cytat:
Napisane przez angeel_ Pokaż wiadomość
a ja mam takie pyanko, czy na stronce widac gdzies ile sztuk danej rzeczy zostalo jeszcze na sklepie?
Tylko jak jest poniżej 10 sztuk ,wtedy jak włożysz daną rzecz do koszyka i ustawisz 10 sztuk to ci skoryguje np na 4 i pojawi czerwony napis max avaliable Można sie też kierować pośrednio znikaniem podobnych rozmiarów danej rzeczy np jak 6 i 8 sa wykupione to pewnie niedługo 10 też bedzie

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości