|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4
mam ten sam problem, też boję sie ze przesyłka zniknie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby czemu bezpieczniej ? Ja bym powiedziała że wrecz odwrotnie przy zamówieniu organizowanym masz przesyłkę dwa razy wysłaną -ze sklepu i od organizatorki czyli dwa razy moze zaginąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
czyli mam rozumieć, że jak zginie moja przesyłka/dotrze w kilku kawałkach, mogę liczyć na zwrot kasy/ponowną wysyłkę od Asos'a?
Wydawało mi się, że jak zamówię tą za 10F to będzie szła kurierem, a nie pocztą, więc szanse na jej otrzymanie są większe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
Cóż, akurat dowód zgubiłam, gdy chciałam założyć konto i już czekam na niego 2 tygodnie. Nie mam kogo poprosić, aby zapłacił mi np. przez paypal, co najwyżej koleżanka może mi zrobić zwykły przelew internetowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Rozeznanie
|
wkleje zdjęcia z początkiem przyszłego tygodnia do pochwalmy się... foty są już pyknięte
![]() ![]() ![]()
#2108 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczęta (i chłopięta?)
![]() ![]() ![]() ![]() Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
o to coś dla mnie nowego. jak oznaczają takie rzeczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
dziewczyny obawiające się wysyłki- zamawiałam już 4 paczki tą darmówką
![]() poza tym- oni mają naprawdę świetną obsługę klienta i gdyby jednak paczka zaginęła- rozwiązują problem.
#2111 |
Zadomowienie
|
no i oczywiscie mój rozmiar zniknął. pojawił sie tylko na parę godzin ;/ dramat
dzięki wszystkim za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
może wróci
![]()
#2113 |
Raczkowanie
|
"Ships to - UK Only" pod ADD TO BAG
![]() Przy okazji, doskonale rozumiem chęć zamówienia zbiorowego z dopłatą za kuriera, nawet przy obecnej opcji darmowej przesyłki - zamawiałam 4 paczki (każda z darmową przesyłką), przy czym 2 pierwsze poszły kurierem (wygodnie, szybko, z możliwością śledzenia przesyłki) i 2 pocztą. Przedostatnia "zaginęła w akcji", dostanę zwrot pieniędzy, niestety miałam tam kilka rarytasów, których już na stronie nie ma i pewnie nie będzie. Patrząc na ilość podobnych wpisów dotyczących zaginięcia paczki, śmiało można stwierdzić, że jest to jednak loteria: dojdzie/nie dojdzie. Osobiście wolę już dzisiaj dopłacić za kuriera przy zamówieniu grupowym, zamiast codziennie wyczekiwać paczki, która albo dotrze albo "przypadkiem" wpadnie w niepowołane ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie
zgadzam się, dlatego żałuję ze nie ma chętnych ![]() od czego zależało czy paczka poszla kurierem czy pocztą? od wartosci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Przyczajenie
|
Dokładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
a myślicie, że przesyłki do irlandii też kradną? tam chyba poczta takich cudów nie robi? ;/
blue iris, a udało Ci sie odzyskac pieniadze? tez mnie to zastanowilo, ze organizatorki biorą nierejestrowane.., |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czekam na pieniążki, z tego co wyczytałam z wcześniejszych postów to raczej nie będzie z tym problemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesyłkę kurierska moim zdaniem wartą wybrać jak się zamawia kilka rzeczy czegoś czego są ostatnie sztuki na czym nam zależy .Ja wprawdzie zamawiałam ostatnie sztuki ale niewiele rzeczy ,do trzech,za to często i za niskie kwoty więc gdybym chciała płacić kurierem sama wysyłka wyszła by mi drożej niż rzeczy ! Może jakbym kupowała designerskie rzezy na przecenione z 1000 na 300 to by mi bardziej zależało tak to wole podjąć ryzyko które wg mnie jest niewielkie. A kto powiedział że u nas kradną ,giną gdzieś po drodze ,czy to w polsce czy gdzieś wcześniej,może kradną a może po prostu mają bajzel nie wiadomo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
proponuję przenieść dalsze wywody dotyczące ulotnionych przesyłek na wątek specjalnie ku temu stworzony, dotyczący zaginionych paczek
![]() "Zaginione PACZKI (Boohoo, Asos, New Look itd)" : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408239&page=6 tam możemy wymieniać się do woli gorzkimi żalami i doświadczeniami ze zwrotem pieniędzy czy też ponowną wysyłką towaru, a dodatkowo w nieszczęściu odrobinę raźniej w grupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny czy może 8 marca będą jakieś większe przeceny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
Gdyby się Asos bardzo uparł i złożył reklamację na RM to doszliby, w którym momencie paczka nie została przekazana dalej. Jak one wchodzą na konkretną pocztę to są odhaczane, jedyny moment, kiedy nic nie jest na piśmie to jak listonosz daje ją bez podpisu odbiorcy. Ale skoro listonosz ją z poczty wyniósł (to co on zabiera jest spisywane) to zostaje jednyna rzecz: albo on zawinął i nigdy odbiorcy nie dostarczył albo odbiorca ściemnia, że nie odebrał- wtedy już jest słowo przeciwko słowu, ale to już sprawa dla sądu, bo myślę, że gdyby RM się uparł to tam by się właśnie skończyło. Kwestia taka, że Asosowi nie chce się tych reklamacji składać, ale podejrzewam, że to kwestia czasu. I albo przestaną wysyłać do PL (zaczną nas traktować jak Włochy, bardzo dużo sklepów do Włoch nie wysyła, bo tam wszystko ginie) albo będą tylko wysyłki kurierem dopuszczone.
![]() |
#2125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie przodujemy też jak widać w niechlubnych rekordach europejskich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pyanko,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, pomóżcie
![]() od wczoraj mam tą sukienkę w koszyku(ostatnia sztuka;p) ale nie jestem pewna czy ją brać;p najbardziej się obawiam tego, że przy mojej fugurze(klepsydra) nie będzie to tak fajnie wyglądało, tym bardziej że nosze 42 a ta modelka nie ma w ogóle biustu;p Jak myślicie, brać czy nie;p? i co w ogóle sądzicie o kolorze;p? oni określają go jako po prostu green;p http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=901747 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładna ![]() Myślę, że warto zaryzykować, materiał wygląda na porządny. Jak nie trafisz z rozmiarem to zawsze można sprzedać ![]() Z kolorem to różnie może być, ale mi by się tam chyba każdy zielony podobał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
No moja poczta traktuje je jako tzw "pakiet",dostarczają mi 'do rąk własnych ' jak nikogo nie ma to zostawiają awizo (do odbioru na poczcie jak polecony ale bez podpisu ) ,ale nie wiem czy to jest reguła.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.