|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Piszesz, że przepięknie.. ale myślisz, że my ci na słowo wierzymy?? Fotosy gdzie? A dzisiaj jak ciśnienie? już chyba mniejsze niż 300 na 200 ![]()
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Grazin no sa takie rampersy z dlugim rekawkiem i nogawkami i to jak pajacyk sie uzywa tylko skarpetki trzeba, o takim wlasnie myslalam zeby kupic, bo mam troszke skarpeteczek
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa; Ty szalona kobieta jestes
I sama pojechałas kupić ??? a kto Ci pomalował ? I kiedy Ty to wszystko zdążyłaś załatwic Kupić, pomalowac... jest niedziela 11,41 :-PLolus ona miała 200/200
|
#2374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() okej to napiszcie do morii, by na pierwszej stronie napisala, kto dyzuruje i te dziewczyny ktorych nie ma w lubie wbijac na priw do sanii po komorke i w razie w piszemy ladnie smsy: a ja niedawno wstalam ![]() tzn tz byl bardzo glodny i musielismy wstac hehe a na obiad mnie gdzies zabiera bo tesciowa dzisiaj nie gotowala, sami se gdzies pojechali tez:P |
||||
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
a rampersy Grazin bardzo mi sie podobaja
Sama bym cos takiego chciała mic bo wyglada bardzo wygodnie hihi Nie mam ziiielonego pojęcia jak się nosi ale również póki co mam 2 i pewnie jeszcze jakieś nabędę ale juz na 62
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerabiałam to ostatnio, bo pracownica miała wypadek z drodze z pracy do domu. Najważniejsze jest sporządzenie protokołu wypadkowego. I tego musi zażądać Twój mąż. Kopia takiego protokołu jest wysyłana do zusu, gdy on przejmuje płatność zasiłku ( bo pierwsze 33 dni płaci pracodawca ). W ostateczności można się poskarżyć do PIP-u. Ale to wtedy szefowa może mieć przechlapane, ale to na własne życzenie
|
|
|
|
|
#2377 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Zmierzyłam się i mam 114cm w brzuszku, myślałam że będzie więcej :P Trochę w pupę i resztę ciałka tez poszło, ale właśnie głównie w brzuchol z czego się cieszę ![]() Pogadałam troszkę z mężulem wracał z zakupów to podjechał do budki, może uda się dzisiaj i pogadamy przez skype bo będzie na obiedzie u znajomych francuzów i właśnie francuz chce dzwonić, ale żaden z nich nie umie obsługiwać skype Jak sie uda to pogadamy, a jak nie to mężul podjedzie do budki wieczorkiem i wtedy pogadamy ![]() Mary ja mam na ściane Cafe Late więc troszkę pewnie podobne kolorki mamy
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawe, może sa rampersy dla dorosłych heh |
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam na chwile, nie mam dzisiaj nastroju, podczytuje ale nei mam co pisac, jakos sie slabo czuje, zaraz idziemy na spacer
moniqac my dokladnie nmamy ten sam tydzien i dzien ciazy wiesz?? eweska swietny brzuch, ogroomny, ale naprawde slicznie wygladasz!! tylko w brzuchol ci weszlo, cuuudoo! the sania tez sliczny brzusio jak na was patrze to mi sie wydaje ze mam jakis za maly znowu. uciekam smecic nei bede odezwe sie po poludniu.buzka |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
gugasiatko Ja natomiast zgubiłam pierścionek zaręczynowy i tż kupował mi drugi
princi Na katar inhalacje z sody oczyszczonej, a na temperaturę paracetamol ![]() A paracetamol (tak mi lekarz mówił) można do 3 tabl. dziennie po 500mg i to NIE MA ŻADNEGO WPŁYWU na dzidzię anulinka A nie można np. chodzić po korytarzu w pierwszej fazie?? W Bródnowskim też są trzy "salki", tzn. ściany są normalne, ale z przodu są takie suwane drzwi na całą szerokość. Ale z drugiej strony wolę to niż Inflancką, gdzie są osobne pokoje z łazienką, ale o opiece takie niespecjalne opinie słyszałam... Wczoraj jeszcze o Madalińskiego bardzo pozytywne opinie słyszałam i już sama nie wiem ![]() andziot No jeszcze nie ![]() Na razie szafa, na którą czekam 6 lat A siostra po 15 kwietnia dopiero się będzie pakować. O ile w wujka planach się nic nie zmieni i do tego czasu będzie w nowym mieszkaniu (ale zostały mu ostatnie "brudne prace", meble już ma, więc powinno szybko wszystko pójść )Dziewczonka Niemożliwe Martulka To zależy od banku, ale zasada jest taka, że następnego dnia są na koncie odbiorcy ![]() Ja zawsze płacę przelewem za zakupy na allegro ![]() the_sania Pokaźne mieszkanko dzidziola ![]() eweska Wow Wielki brzuszek mary ![]() Wczoraj już nie dałam rady Was doczytać, bo wróciliśmy o 2 w nocy ![]() Rodzice chłopaków zabalowali No i widzieliśmy też ich trzecie dziecko - 3-miesięczną Marysię. Aniołek
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolusiu proszę o wybaczenie :-P wszystkie ciuszki mam w krk, a małż gdzieś schował ładowarkę do baterii i aparat jest kaputt a Tobie wg usg termin się nei przesunał ? Masz nadal na 03 czerwca? anulka, idz rozkoszuj się tymi ślicznymi norweskimi widokami ! Brzusiem się w ogóle nie martw, byłaś szczuplutka, drobniutka.. poszło Ci w brzusio i tyle Nie trzeba mieć bębenka 120cm aby urodzić zdrowe dzidzi
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
sania piekny masz ten brzuch
dzis juz po imieninach u babci ,ale goscie jeszcze sa i u nas i u babci(mieszkamy w jednym domu,ale osobnych mieszkaniach) doczytałam Was-nie było duzo,ale sie nie bede udzielac,bo goście atakuja ![]() ![]() mezuś dzis wieczorkirm wraca
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
matall wiesz co nie chce brac juz paracetamolu, bo juz 2x bylam chora i bralam, bo wtedy naprawde mialam temperature 39°, no robie sobie inhalacje, najadlam sie czosnku, zaraz zrobie herbacie z cytryna, naszczescie tylko katar glowe mi rozsadza, mam nadzieje ze sie nie pogorszy
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ddaaiissyy u mnie od początku ciązy lekarz wyliczał termin na 2 czerwca.. jak jeden mąż, ciągle lekarzowi wychodzi ten 2 czerwiec, czy to z jego obliczeń, czy na USG.. Raz tylko, na ostatniej wizycie na USG nagle wyskoczył 3 czerwiec.. Ale ja nadal trzymam się 2 ![]() Poza tym, nie wiem skąd, jak i dlaczego, ostatnio, już przy takiej luźnej rozmowie na końcu wizyty, ginek powiedział mi, że wg niego moja ciąża będzie przenoszona, i że raczje przed terminem nie urodzę.. no chyba, że w terminie.. Nie wiem na podstawie jakich informacji tak stwierdził ![]() ale już nie dopytywałam, bo stałam z ręką na klamcę i już się żegnałam!Znowu Amarcia nam zniknęła
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
amol? nie znam...chyba u mnie nie ma....
Dziewczyny ktora sie orientuje w tej rozmiarowce pajacykow mothercare, bo te na 62 to wydaja mi sie troszke wieksze od innych
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o takie http://www.nikoletta.pl/i2165_Letni_...zowy_4733.html to prawie jak rampers:P ale juz sobie siebie wyobrazam w takim czyms i moja wielka rozlazła dupke![]() Cytat:
matall bo sie zapomniałam zapytac wczoraj, powiedz mi jakie masz narzutu z ikei? mozesz mi jakiegos linka dac? szukam narzut na łózko i fotele na allegro sa tylko takie z misia i nie wiem sama czy je chce
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki jak natkniecie się na jakieś fajne śliniaczki.. czy to na All, czy w sieciówce dajcie znać, proszę..
|
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ile sliniaczkow tych malych przewidujesz kupic? ja mam5 chyba i mysle, ze wystarczy...
co do tej rozmiarowki to ja juz nic nie kumam, bo u mnie we Wloszech te 0-3 mesiace to tak jak w Polsce 56 cm czyli bardzo malutkie, teraz juz troche zakumalam, ale dwa razy lecialam wymieniac, bo te spioszki to byly takie malenstwa jak dla wczesniaka! a te bodziaki mi polecacie kupic na 62-68 na lato czy mniejsze?? http://allegro.pl/mothercare-body-na...483905944.html
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoc bardzo na katarek pomaga
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za komplementy
![]() ma któraś z was te koszule do karmienia po porodzie? http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...490363535.html (ze ślimaczkiem) albo te http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...482889040.html
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
a wy juz planujecie śliniaki kupic??
tzn ja sądziłam ze takiemu noworodkowi sa niepotrzebne. kiedy bedziecie je zakładac?? po karmieniu piersia jak sie bedzie ulewac?
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okropneeee! I według mnie słodkiego rampersika dla bobaska nie przypomina heheh ![]() Cytat:
Princi wg mnie jak z Mothercare to "62", ale poczekaj jeszcze co inne dziewczyny powiedzą.. |
||
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin
ja dostałam jakiś śliniak, na razie nie mam więcej. mój TŻ rozmawiał wczoraj z koleżanką ze studiów, która urodziła w czerwcu rok temu i mówiła, żebym kupiła kilka śliniaków na ulewanie. ale to przecież chyba lepsza jest pielucha tetrowa, nie?
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() princi Bo to polski środek ![]() Grazin Amol w ciąży wolno miejscowo - smarować. Nie wolno pić, bo jest z alkoholem. A narzuty takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10191768 to jest ta większa (u nas na łóżko) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80191760 to jest mniejsza, która na pół idealnie pasuje na moje fotele (ale przez pomyłkę kupiłam większą i zostało mi mnóstwo materiału) princi, Lolka U mnie rozmiary się w miarę zgadzają, tylko H&M ma takie, że 56 jest jak inne 62. Ale w MC chyba nic nie kupowałam z ciuszków dla małego, więc nie podpowiem. Lolka Ja uważam, że lepsza pielucha tetrowa A śliniaki mam tylko te, co gratis do zakupów na allegro dostałam.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-06 o 12:55 |
|
|
|
|
#2396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszaleję!Cytat:
![]() Sania, Eweska, ślicznie wyglądacie
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja caly czas poluje na sliniaki na napki bez ceratki bo ta ceratka jest tragiczna szwagierka dostala takie sliniaki bez ten ceratki na napki wlasnie i sa superowe
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin no ja sliniaczki mam, ale 2 dostalam, a reszta byla w komplecie z pajacami, do ulewania kupilam pieluchy tetrowe, ale moje kolezanki Wloszki to po 15 sliniakow kupuja, bo tu nie ma pieluszek tetrowych, wiec te sliniaczki uzywaja do ulewania
![]() agus87 no posmarowalam nochala mascia, bozesz jak ja nienawidze zle sie czuj, wygladam jak "idz stad i nie wracaj" a czemu sliniaczki bez ceratki myslalam, ze te z ceratka sa lepsze, bo nie przepuszczaja
|
#2399 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, mam nadzieję, że tym razem szybko minie, nie tak jak ostatnio Cytat:
zawsze musi byc po naszemu czyli po babskiemu
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, kuruj się
Kurczę, a mnie się małż rozchorował. Kicha, prycha, trochę kaszle a ja zdrowiutka więc już nie wiem o co chodzi Co do śliniaków to ja na razie nie kupuję. Zaopatrzę się w pieluchy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

już chyba mniejsze niż 300 na 200 

jak to brzmi.

Oszaleję!
, mam nadzieję, że tym razem szybko minie, nie tak jak ostatnio
Czekamy na Ciebie fasolko