Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 13:18   #2401
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

A ja się zastanawiam właśnie nad kosmetykami dla małego i mam dylemat...

Johnson's baby czy Nivea baby??

Chciałabym jedną linię stosować, a np. z j&j nigdzie nie mogę pudru znaleźć.
A chcę kupić 3w1 - żel i szampon, oliwkę i puder właśnie.

Czytałam też w necie, że j&j dość często uczula...

Dodam też, że nie chcę stosować Oilatum, bo wiem, że sporo z Was zamierza

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:23   #2402
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Kochane, dzięki za wsparcie i poparcie

Wstałam o 8:00, poleciałam zobaczyć kolor w świetle dziennym po wyschnięciu, no i ZAMARŁAM, bo ciągle jakiś dziwny odcień. Zaczęłam marudzić, że jadę do Leroy po inny kolor, bo i tak miała być jeszcze dziś TRZECIA warstwa kładziona [ściany były ciemne, a zmiana na jasne]. Wszyscy strzelili focha, więc wyszykowałam się, zabrałam te farby co zostały, Leroy od 9:00, pojechałam oddałam tamte, kupiłam nowe. Do Leroy mam blisko, więc szybko wróciłam.

Dokładnie koło 12:30 pokój skończony, ale kiedy Wam pisałam, to już widać było, że to jest to!

Malowanie to były 2 h, bo malutki pokój Zdjęcia porobię, jak już wszystko będzie na miejscu.

Mam syndrom wicia gniazda i jeszcze wymarzyłam sobie wykładzinę w sypialni [mamy kafle w całym mieszkaniu] no i zaległe łóżko, bo ciągle na materacu śpimy

Cieszę się, że postawiłam na swoim, bo ryczałabym, że to nie to...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Matallewar, jeśli mam być szczera, to do J&J nie mam przekonania. Często uczulają...;/

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

O, kurde, Princi, doczytałam, że chorutka jesteś ZDROWIA!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:24   #2403
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kochane, dzięki za wsparcie i poparcie

Wstałam o 8:00, poleciałam zobaczyć kolor w świetle dziennym po wyschnięciu, no i ZAMARŁAM, bo ciągle jakiś dziwny odcień. Zaczęłam marudzić, że jadę do Leroy po inny kolor, bo i tak miała być jeszcze dziś TRZECIA warstwa kładziona [ściany były ciemne, a zmiana na jasne]. Wszyscy strzelili focha, więc wyszykowałam się, zabrałam te farby co zostały, Leroy od 9:00, pojechałam oddałam tamte, kupiłam nowe. Do Leroy mam blisko, więc szybko wróciłam.

Dokładnie koło 12:30 pokój skończony, ale kiedy Wam pisałam, to już widać było, że to jest to!

Malowanie to były 2 h, bo malutki pokój Zdjęcia porobię, jak już wszystko będzie na miejscu.

Mam syndrom wicia gniazda i jeszcze wymarzyłam sobie wykładzinę w sypialni [mamy kafle w całym mieszkaniu] no i zaległe łóżko, bo ciągle na materacu śpimy

Cieszę się, że postawiłam na swoim, bo ryczałabym, że to nie to...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Matallewar, jeśli mam być szczera, to do J&J nie mam przekonania. Często uczulają...;/
No i dobrze, że postawiłaś na swoim! W końcu to Ty wijesz gniazdo, nie?

No właśnie dlatego myślę nad tym Nivea baby... Chociaż sama używam oliwki j&j od lat i nic mi nie jest, ale takie małe dziecko ma dużo bardziej delikatną skórę...
Ale podobno też Nivea można po pierwszym miesiącu dopiero. To co wcześniej?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-06, 13:26   #2404
MoniaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, spadam do teściowej na obiad Mam nadzieję że mi niczym nie podpadnie dzisiaj

Miłego dnia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:31   #2405
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to się nie przywitałam.... dzień dobry
Ja dzisiaj wstałam i od razu zjadłam obiadek...bo wstałam po 12 , a teraz wysłałam Tż po jakieś dobre ciacho: eklerki i szarlotkę Dzisiaj dzień lenistwa, mała kręci się niemiłosiernie w brzuchu jakby miała wyjsc dołem, a czkawkę znowu czułam koło pępka . Mam nadzieję, że się nie przekręciła .
W ogóle wczoraj ta znajoma powiedziała, że ona czuje dziecko tylko wysoko ponad pępkiem, na dole wcale i to mnie zmartwiło...bo moja bardzo rzadko wypycha się tak wysoko z reguły grzebie w bronchildzie...oby tylko nie wyszła za szybko...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:34   #2406
Paulizia
Wtajemniczenie

Matall ja jestem za Nivea baby, bo J&J baby mnie uczula, a co dopiero takiego maluszka... a Oliatum mam, ale w razie ''W''. nie zamierzam uzywac notorycznie.

Saniu brzuszek masz sliczniasty!!! no i jaka sexy pizamka

A jesli mowa o rampersach dla doroslych to mam tu cos dla naszych wiekszych dzieci czyli Tezetow

http://www.bigfeetpjs.co.uk/footed-pyjamas/201.html
Stary 2011-03-06, 13:35   #2407
bzyczka1
Zakorzenienie

Matall Nivea baby j&J uczula, sama jestem przykładem
Jeżeli coś jest od pierwszego miesiąca to znaczy że jest od pierwszego dnia, nie wiem (nie pamiętam) co pisze na nivea ale wydaje mi się że są od pierwszego dnia.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:35   #2408
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to się nie przywitałam.... dzień dobry
Ja dzisiaj wstałam i od razu zjadłam obiadek...bo wstałam po 12 , a teraz wysłałam Tż po jakieś dobre ciacho: eklerki i szarlotkę Dzisiaj dzień lenistwa, mała kręci się niemiłosiernie w brzuchu jakby miała wyjsc dołem, a czkawkę znowu czułam koło pępka . Mam nadzieję, że się nie przekręciła .
W ogóle wczoraj ta znajoma powiedziała, że ona czuje dziecko tylko wysoko ponad pępkiem, na dole wcale i to mnie zmartwiło...bo moja bardzo rzadko wypycha się tak wysoko z reguły grzebie w bronchildzie...oby tylko nie wyszła za szybko...
Nie sądzę...
Edzik raz na dole, a raz na górze.
Ostatnio go czuję zaraz pod żebrami, ale kilka dni temu miałam wrażenie, że mnie smyra po bronchildzie
Może po prostu mała tak się ułożyła i jej wygodnie?

Ja też uciekam na obiad, ale do mamusi. Ma zrobić risotto

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-06, 13:36   #2409
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matall, Rybeczko, teraz powiem Ci moje zdanie, ale są różne opinie i każda i tak zrobi po swojemu. Zresztą nawet w naszym wątku są różne zdania na temat pielęgnacji niemowlaczka, także dobrze, żebyś poczytała też opinie innych

- od urodzenia można np. kosmetyki Hipp, o takie http://www.hipp.pl/produkty/kosmetyki/
- jestem za tym, aby w pierwszym miesiącu używać jak najmniej kosmetyków, czyli np. żel do mycia ciała/głowy [2 w 1], krem na pupe i ew. krem na twarz z filtrem na spacery
- jeśli się okaże, że skóra się jednak przesusza, zakupić oliwkę, lub jakieś mleczko i smarować dziecię
- preparaty typu Oilatum i jego tańsze odpowiedniki stosować, tylko kiedy rzeczywiście jest potrzeba, a nie profilaktycznie. Po co uzależniać skórę? Jeśli [tfu!] naprawdę będzie problem skórny, to potem już niewiele podziała
- jakoś nie mam przekonania do zasypek, pyli się toto, chyba już wolę dobry krem, nawet taki barierowy [tępy w konsystencji]

No, ale sama ocenisz, co potrzeba, ja tylko mówię, od czego ja zacznę

vege!
Stary 2011-03-06, 13:38   #2410
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin haha nasza kula szpiegula wszystko wykuka nawet "rampers" dla dorosłych

Lolus, mnie wg @ takze trzech lekarzy wyliczyło termin na 10.06 ale np na USG 17.01 powiedzieli mi, ze dzidzia o tydzień wieksza i termin 03.06 jednak wiem, ze wyniki z USG mogą co rusz sie zmieniac więc nie nastawiam się jakos...
Zobaczymy jak pojde na USG w 30 tc (poczatek kwietnia) może cos wiecej sie dowiem.
Ta data z @ tez na pewno nie jest sztywna i raczej nie jest tak że co do dnia zawsze dziewczyny rodzą w terminie jaki wynika z @. Ja się nastawiam, że okolice dnia dziecka.. a może niespodziewanke Gabi zrobi na dzień matki
Kiedy masz kolejną wizyte ?

Kurde, do mnie jakoś te kosmetyki "marketowe" nie przemawiaja... choć moze w dzieciowych nie ma różnych sztuczności i niefajnych składników nie wiem jak to jest, nie robiłam jeszcze zadnego rozpoznania

Mary, brawko ze stanęło na Twoim i jesteś happy
Princi, nic a nic nie jest Ci lepiej... ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:38   #2411
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Jeśli od pierwszego miesiąca, to można od pierwszego dnia. Te kolejne to PO PIERWSZYM MIESIĄCU

vege!
Stary 2011-03-06, 13:40   #2412
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam właśnie nad kosmetykami dla małego i mam dylemat...

Johnson's baby czy Nivea baby??

Chciałabym jedną linię stosować, a np. z j&j nigdzie nie mogę pudru znaleźć.
A chcę kupić 3w1 - żel i szampon, oliwkę i puder właśnie.

Czytałam też w necie, że j&j dość często uczula...

Dodam też, że nie chcę stosować Oilatum, bo wiem, że sporo z Was zamierza
Matal napisze Ci co moja wszechwiedząca znajoma położna wczoraj powiedziała o pielęgnacji noworodka...a więc:
-kąpac w oiliatum lub balneum
-J&J i Nivea (oprócz kremów z filtrem) uczulają
- nie stosowac oliwki, jeżeli już to tylko przez pierwsze dni (tu chyba ma rację bo to samo ostatnio wyczytałam w gazecie dla mam)
- stosowac balsam dla noworodków
-do pielęgnacji pepuszka nie nadaje się octanisept, pępuszek powinno się przemywac 96% spirytusem
A na koniec mi powiedziała, że najlepiej jakbym poszła chociaż na jedną lekcję ze szkoły rodzenia, właśnie o pielęgnacji noworodka - bo to nie jest takie hop siup jak się wszystkim wydaje, a później źle się pielęgnuje
Zaznaczam, że dziewczyna jest położną, ale tylko z teorii, bo jedyna praca jaką miała do tej pory to praca w przychodni w recepcji i jest to jej pierwsze dziecko
Stary 2011-03-06, 13:40   #2413
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Matall, Rybeczko, teraz powiem Ci moje zdanie, ale są różne opinie i każda i tak zrobi po swojemu. Zresztą nawet w naszym wątku są różne zdania na temat pielęgnacji niemowlaczka, także dobrze, żebyś poczytała też opinie innych

- od urodzenia można np. kosmetyki Hipp, o takie http://www.hipp.pl/produkty/kosmetyki/
- jestem za tym, aby w pierwszym miesiącu używać jak najmniej kosmetyków, czyli np. żel do mycia ciała/głowy [2 w 1], krem na pupe i ew. krem na twarz z filtrem na spacery
- jeśli się okaże, że skóra się jednak przesusza, zakupić oliwkę, lub jakieś mleczko i smarować dziecię
- preparaty typu Oilatum i jego tańsze odpowiedniki stosować, tylko kiedy rzeczywiście jest potrzeba, a nie profilaktycznie. Po co uzależniać skórę? Jeśli [tfu!] naprawdę będzie problem skórny, to potem już niewiele podziała
- jakoś nie mam przekonania do zasypek, pyli się toto, chyba już wolę dobry krem, nawet taki barierowy [tępy w konsystencji]

No, ale sama ocenisz, co potrzeba, ja tylko mówię, od czego ja zacznę
oooo własnie hipp mi w pracy koleżanki polecały !!
Mary a nie ma jakichś innych dzieciowych produktów w aptece, ale nie tak "mocne" jak np oilatium ?
chodzi mi o odpowiednik J&J czy nivea czy hipp w wersji aptecznej

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:45   #2414
the_sania
Wtajemniczenie

Mary zgadzam się w 100% z Twoim postem.

Zastanawiam się też nad tym, czy do kąpieli nie używać zwykłego mydełka bambino (świetne opinie), ale kombinuję co do reszty. Do kompletu szampon bambino chyba, a oliwka w razie, gdyby skóra nie daj boże się przesuszyła..
czyli myślicie, że do higieny starczy zestaw bambino: mydło, szampon, chusteczki nawliżające? bo nie widzę z tej serii maści ochronnej na pupę... Mary jak myślisz?

Słyszałam, że kosmetyki z rossmanna są dobre

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-06 o 13:47
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:47   #2415
bzyczka1
Zakorzenienie

Ja mam Hippa , kupiliśmy żel do mycia ciała i włosków, krem do buzi i mleczko do ciała, do pupy planuję sudocrem (u nas się sprawdził w rodzinie na i przeciw odparzeniom), w razie W pozostaje kąpiel w wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej, zresztą mąki można tez użyć zamiast pudru gdy zajdzie potrzeba. Ja bym tam nie chciała być pudrem sypana, to się zbija w rowkach

A spirytus do pępka powinien być rozrobiony w proporcjach 2:1 (2 porcje wody na jedną spirytusu) i ja tak będę robić do pępka.

Nasz skarb
Stary 2011-03-06, 13:49   #2416
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia, bzyczka Ja chyba też skłaniam się do Nivea baby

Mary zamierzam się zaopatrzyć w oliwkę "na wszelki wypadek", nie chcę smarować, ew. dodawać do kąpieli.
Jak coś, to sama zużyję, bo bez niej mam bardzo suchą skórę.

Puder chcę mieć, ale oprócz tego kupuję linomag i alantan i bepanthen (pamiętam, jak mój brat był mały i wszystkie mama wykorzystywała )

Na hipp zaraz popatrzę

bzyczka, Mary zaraz jadę do Rossmanna, to popatrzę, co jest tam napisane, w necie znalazłam, że na nivea jest "po pierwszym miesiącu"
Najwyżej na pierwszy miesiąc kupię zwykłe mydełko.

Dziewczonka O octanisepcie też nam położna mówiła, żeby nie stosować, że w szpitalach muszą, bo takie są wymogi Unii, ale lepiej tylko wodą, przy zakażeniu spirytusem.
I bądź tu człowieku mądry
Ja więc chyba nic do pępuszka nie kupię, jak będzie potrzeba, to wyślę tż do apteki.

Dobra, teraz już serio uciekam.
Miłej niedzieli, dziewczyny

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-06, 14:00   #2417
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczonka, z całym szacunkiem dla koleżanki, ale w kilku miejscach polemizowałabym z nią, chociażby w kwestii spirytusu, bo pierwsze słyszę o 96, jeśli w ogóle, to 70 No i kąpiel w Oilatum + oliwka [przez te pierwsze dni] + balsam, to wg mnie DUŻO ZA DUŻO

Ddaaiissyy, większość płynów do kąpieli, a ten Hipp na pewno, nie tylko myją, ale też pielęgnują, czyli lekko nawilżają/nałuszczają, nie mają nic wysuszającego. Także to nie będzie tak, że umyjesz dziecko i potem skóra-wiór Zresztą sama ocenisz po kilku kąpielach, czy potrzeba dodatkowego natłuszczenia

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Saniu, dzięki za poparcie Co do pupy, to ja jednak radziłabym coś stosować, zmiana pieluch, kupa, siku, podrażnia i tam się szybko odparza. Ale tu nie musi być nic specjalnego, wystarczy zwykły Linomag w MAŚCI

Też słyszałam pozytywne opinie o serii z Rosmanna, przejrzałam niedawno te kosmetyki i bardzo mnie przekonały. Jednak, żeby nie zgłupieć do reszty, zaczynam od Hipp

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dobra, ja też zmykam. Trzeba wykorzystać pogodę

vege!
Stary 2011-03-06, 14:03   #2418
principessina
Zakorzenienie

Odradzam J&J bo nie dosc, ze uczulaja to jeszcze ponoc sa rakotworcze...

Ja zjadlam obiadek teraz troche posiedze i pozniej ide sie zdrzemnac, ostatnio nie moge taka pelna sie klasc do lozka, bo wszystko mi podchodzi, tez tak macie? Moze to zgaga
Stary 2011-03-06, 14:08   #2419
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonka, z całym szacunkiem dla koleżanki, ale w kilku miejscach polemizowałabym z nią, chociażby w kwestii spirytusu, bo pierwsze słyszę o 96, jeśli w ogóle, to 70 No i kąpiel w Oilatum + oliwka [przez te pierwsze dni] + balsam, to wg mnie DUŻO ZA DUŻO
Mary ja tam do niej szacunku nie mam, bo zawsze mnie denerwuje...to jest typ "zjadłam wszystkie rozumy". Jej chodziło o taki spirytus z monopolowego
Stary 2011-03-06, 14:09   #2420
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
anulinka A nie można np. chodzić po korytarzu w pierwszej fazie?? W Bródnowskim też są trzy "salki", tzn. ściany są normalne, ale z przodu są takie suwane drzwi na całą szerokość.
Można chodzić po korytarzu. Na pierwszą fazę jest tzw. pokój rodzinny ( ale tylko jeden, więc może być zajety ). W pokoju tym poza łózkiem są dwie piłki, worek sako, drabinki i materac. Nie ma wanny, ani osobnej łazienki, tylko ogólnie dostępna na korytarzu ( z prysznicem ).

My nastawiamy się na produkty Hipp. Tzn. chcę kupić ten żel do mycia ciała i włosów. Mam już sudokrem i krem SOS z nivea.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 14:11   #2421
Dziewczonka
Wtajemniczenie

To jak tak zachwalacie tego Hippa, to ja też kupię tej marki kosmetyki na początek
Stary 2011-03-06, 14:15   #2422
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dziewczonko, ten z monopolowego się nadaje, ale pod warunkiem rozcieńczenia go w proporcji 2 do 1. Dwie porcje spirytusu 96 na 1 porcje wody destylowanej. No ale to Ty będziesz najlepiej wiedziała, co Twojej córeczce jest potrzebne nasze forumowe rady, koleżanek-położnych, to tylko ew. wskazówki

Anulinko, ten żel do ciała pachnie przepięknie! Mam go i zacznę chyba sama używać

vege!
Stary 2011-03-06, 14:17   #2423
bzyczka1
Zakorzenienie

Mary a krem do buzi świetnie nawilża zresztą czytałam na KWC że dziewczyny używają tych kosmetyków do codziennej pielęgnacji, nawet włosy w nim myją

Nasz skarb
Stary 2011-03-06, 14:23   #2424
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no i wstawiam wam zdjęcie brzuszka z wczoraj - jeszcze 29 tydzień
reszta zdjęć mnie w negliżu - czeka na Was w albumie
piękny

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja tez dziś zrobiłam sesje brzuszkowi tzn. synal mamie fotę cyknął :P
Nie przestraszcie się grubasa. Po tych fotach w całosci mniej wiecej widać jaki jest wielki.
O jaaaa i znowu urósł eweska Ty to zaraz z 5 kg dzieciaków będziesz miała w brzuszku

matall - ja też zdecydowanie wybrałabym Nivea

A my zaraz rozpalamy grilla To jest nasz sposób na przepędzenie wiosny, tak zamiast topienia Marzanny Idę zmącić jeszcze masełko czosnkowe do mięska - później będę ze zgagą walczyć ale co tam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 14:29   #2425
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczonko, ten z monopolowego się nadaje, ale pod warunkiem rozcieńczenia go w proporcji 2 do 1. Dwie porcje spirytusu 96 na 1 porcje wody destylowanej. No ale to Ty będziesz najlepiej wiedziała, co Twojej córeczce jest potrzebne nasze forumowe rady, koleżanek-położnych, to tylko ew. wskazówki

Anulinko, ten żel do ciała pachnie przepięknie! Mam go i zacznę chyba sama używać
Mary włąsnie ona nie zamierza tego spirytusu rozcieńczac, bo twierdzi, że taki spirytus bardzo szybko paruje i nie zostawia się mokrego pępuszka przed założeniem pieluchy, a podobno kikutek to tkanka martwa i maluszka nie boli .

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
piękny

O jaaaa i znowu urósł eweska Ty to zaraz z 5 kg dzieciaków będziesz miała w brzuszku

matall - ja też zdecydowanie wybrałabym Nivea

A my zaraz rozpalamy grilla To jest nasz sposób na przepędzenie wiosny, tak zamiast topienia Marzanny Idę zmącić jeszcze masełko czosnkowe do mięska - później będę ze zgagą walczyć ale co tam
Moria ja Wam dam przepędzac wiosnę , zimę proszę przepędzic a nie wiosnę
Stary 2011-03-06, 14:29   #2426
bzyczka1
Zakorzenienie

Moria wy przepędzajcie zimę a nie wiosnę przeczytaj jeszcze raz co napisałaś o przepędzaniu

Nasz skarb
Stary 2011-03-06, 14:30   #2427
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wszytskie zescie rozki pokupowaly dla dzidziusiow czy niektore z Was uwazaja ze sa zbedne
Stary 2011-03-06, 14:34   #2428
bzyczka1
Zakorzenienie

Princi ja mam 2 rożki, jeden nowy a drugi od przyjaciółki po jej małym (ja kupiłam tylko poszewkę na niego, taką zwykłą jak na poduszkę bo poplamiony jest). Ale czy będę z nich korzystać, kto wie

Nasz skarb
Stary 2011-03-06, 14:41   #2429
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszytskie zescie rozki pokupowaly dla dzidziusiow czy niektore z Was uwazaja ze sa zbedne
Princi ja rożka nie mam i nie kupuje , wydaje mi się, że jest kompletnie nieprzydatny.
Stary 2011-03-06, 14:42   #2430
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
U nas jeden rożek jest wymagany do szpitala, więc tak czy owak jeden kupić musimy.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości