![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Broomstick Lace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Misiu, ja męża swego, a właściwie to On mnie zaprowadził do sklepu z asortymentem "budowlanym" i kołeczki drewniane odpowiedniej grubości wybrałam, mąż mój je oszlifował, przyciął na odpowiednią długość i mam "kredki" do zabwy
![]() ![]() Zprasam: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=511014 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka a twoje szale odlotowe jak wszystko zresztą co robisz.ale czy ja źle oglądam ,nie widzę szaliczka broomstickowego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
A proszę Cię Misiaczku uprzejmie,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
O matko to twoje dzieło ,to już ty zrobiłaś????? Piękne
![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie mam ten kwiatuszek niczym ośmiorniczka jest jako broszka dopinany czy na stałe zamocowany? Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-03-06 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Super! Piekne
![]()
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że z podwójnej nitki ciekawie będzie, bo te "namotki" delikatniejsze będą. Kwiatki są osobno robione, to broszki, które można w dowolnych kombinacjach przypinać ![]() Sagap- dziękuję bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
No rewelacyjne te szaliczki
![]() ![]() Super pomysł z wykończeniem . Brawo ![]() A te broszki ... odlot ![]() ![]() Czy one są na agrafkach .. czy jakoś inaczej - bo ja nigdy nie robiłam broszek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
AnulaAd nie wytrzymałam , zasadę złamałam xxx-wanie poszło do kuferka,męża poprosiłam ślicznie o kołeczek i o dziwo co rzadko bywa że tak od razu coś mi zrobi -zrobił nawet dwa rozmiary i zaczęłam broomstickować ,wczoraj cały wieczór kombinowałam jak uzyskać trójkąt bo chusta mi się marzy dla mojej teściowej ,jakie szydło bo włóczkę mam włochatą moherkowatą i metodą prób i błędów oj się naprułam uzyskałam jak myślę zadowalający mnie efekt ,jadę na szydełku nr5 ,kółeczek robię 7 nie pięć i póki co mi się podoba ,ale dopiero trzeci rządek zaczęłam .Zobaczymy co dalej z tego wyjdzie ,jak trójkąt mi się ułoży i czy to będzie to co bym chciał.
Ale podoba mi się ten wzorek ,fajny jest. No i wiesz co to wszystko twoja wina a właściwie zasługa że mnie tak nakręciło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Oj mi sie tez marzy chusta broomstickowa dla tesciowej
![]() ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ciebie dobrze rozumiem masz na myśli te półsłupki którymi owija się te ,,namotki''tak? bo ja tylko w to wbijam nie robię dodatkowego rzędu z półsłupków O tak jak tu na tym zdjęciu robię https://picasaweb.google.com/kimgala...49321657393522 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Misia dziekuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tą grubością szydełka to od gatunku włóczki i jej grubości zależy.... bo teraz robię ze "sznurka" wiskozowego torebkę i jak: część półsłupkami zrobiłam na "denko" a potem na miotle wzorek, to pruć musiałam i dwa razy grubsze szydło wziąć, bo się strasznie zwężyło...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejka ale jestem ciekawa twojej torby ,już sobie wyobrażam jakie znowu będzie cudo . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Łoo matko!!! A co Wy tu za cuda wyprawiacie???
![]() ![]() ![]() ![]() Będę musiała nad tym pomyśleć, tylko kiedy znaleźć na to wszystko czas??? ![]() ![]() ![]() Anula szaliki są przepiękne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - tutaj :
http://www.zamotane.pl/index.php?pro..._id=26&&page=1 znalazłam druty są nawet 20 - pewno nadawałyby się do naszych robótek ![]() Jak myślicie, które rozmiary byłyby najlepsze ? Edytowane przez miiriam Czas edycji: 2011-03-11 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
OOo fajne druty, te 20 wydaja sie ciekawe
![]() ![]() Probowalam dzis robic broomstickem, ale kiepsko mi idzie, przede wszystkom kolek okazal sie nie taki jak powinien byc, bo strasznie mi sie na nim zaciaga, malo oplywowy jest ![]() ![]()
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Poprosze TZ o taki kolek na "wampira"
![]() ![]() Misiu czekamy na Twoje fotki niecierpliwie ![]()
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego pytałam o takie duże druty - ale w moich pasmanteriach były najwyżej 10 .. a tutaj znalazłam tez 12, 15 i 20 .. .. zastanawiam się nad kupnem - ale, żeby nie płacić 2x za przesyłkę - chętnie kopiłabym ze 2 rodzaje .. jak myślicie, które byłyby dobre ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kołek miałam najpierw 13 mm stanowczo za mały mi był ,wzorek całkiem zanikał ,teraz mam 22 i tu też myślę że gdyby miał 30 mm efekt byłby lepszy bardziej ,,namotki'' by się wyeksponowały.Już się uśmiecham do sąsiada żeby mi zrobił większe bo on takimi stolarskimi sprawami się zajmuje różnymi,Mój by mi tez pewnie zrobił ale już materiału nie ma takiego większego. Ale myślę że 20 mm to minimum jak już bo to jest cały urok jak widać te nawinięte niteczki . Jutro wstawię zdjęcia tego co robię i próbkę na mniejszym kołku i cieńszej włóczce to sama ocenisz co i jak ![]() A swoją drogą to drogo za te druty wołają.Nie masz nikogo kto by ci takie kołki zrobił?No chyba że ci na drutach zależy takich grubaśnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
czytam ....czytam ...i doszłam do wniosku że jeśli ktoś chce to zawsze znajdzie sposób :}}}}} mnie ten szczebelek od łóżeczka od początku pasił ....pozdrawiam i życzę mnóstwa pomysłów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc teraz leżą sobie w szafie bezrobotne a wychodzi że byłoby dla nich zastosowanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
przyjemne z pożytecznym agusia :}
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
No to moje obiecane zdjęcia Broomstickowej chusty
te pierwsze trzy zdjęcia to jak mi idzie drugie to jakim kołkiem wychodzi wzorek ,choć przy tej angorce niebieskiej w relau lepiej widać namotki ,na zdjęciu nie widać,kołek ma 22 mm a szydełko 5 używam a nawijam 7x a nie 5 x a biała próbka na 12 mmm kołku oddaje wyraźniej ,,namotki''ale też i włóczka inna ,choć moim zdaniem i do białe powinno się użyć kołka większego jak i szydełka-tu używałam 2,5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
No misia widzę że ostro sobie poczynasz z tymi kołkami
![]() Piękności ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.