|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
O kobietki kobietki - Zostawić Was na "chwilę" i tyle naszkrobałyście, że padam
Niedziela minęła leniwie, jakoś cały czas spać mi się chce... Dzisiaj kupiłam sobie witaminki, bo wcześniej brałam Falvit Mama po których było mi okropnie źle.Mąż mi kupił maszyne do szycią ![]() ale będe stylizować, szyć...no cudo! Powiedzcie mi, czy wy macie problem z katarem? od początku ciązy, co smarkam to przejawia mi się krew, normlane?! |
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
tez mi leci krew jak mam katar, podobno taki katar w ciazy to wina progesteronu
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mnie to denerwuje, bo nigdy nie mialam takiego problemu, na pocztątku myslalam, że to objawy anemii, ale jej nie mam póki co. Wiec to raczej normlane? jetem spokojniejsza |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny bardzo
byłam jednak u mamy, ale dosłownie 5 minut, od razu lepiej się poczuła jak mnie zobaczyła no i tak póki co wiadomo, że głównym problemem jest anemia, już dziś mama dostała dwa woreczki krwi a że ma 0RH- to więcej na dziś nie mieli jakich rumieńców dostała szok heh no i lekarka powiedziała, że to chyba od zastrzyków na te bolące plecy norma niby coś koło 13 a mama miała 6 no nie wiem, w każdym razie dobrze, że jest w szpitalu wyleczą ja, ja myślę, że minimum do piątku będzie tam leżała
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie tu dziś pustki
przynajmniej można spokojnie pół dnia nadrobić ![]() Cytat:
powolutku się ujawnia ![]() nie wiem...może nie mam racji i przesadzam, ale mnie wkurzyło że będą mi narzucać jakieś swoje propozycje... i tak wiem ze nic z tego nie będzie bo z teściowa mamy zupełnie inne gusty. Może i przesadzam (jak to mąż stwierdził bo posłuchamy a i tak po swojemu zrobimy)) ale własnemu dziecku to chyba możemy sami imię wybrać... jak się zdecydujemy to proszę bardzo, mogą mówić czy im się podoba czy nie (choć mało mnie to obchodzi) ale w tej chwili nie zamierzam żadnych propozycji nawet słuchać...po imieniu zacznie się wybieranie chrzestnych itd... może mi hormony wariują... aaa.....daj trochę! ![]() zaneta, ja też tak mam z katarem. ale w ciąży ponoć to normalne, naczynka robią się słabsze no i krew z nosa to dość częste zjawisko.. mąż wczoraj stwierdził że śliczny już mam brzuszek no i w ogóle głaska go, rozmawia sobie z małym...wczoraj pokopał tatę ale mam dzień bez sensu...spać mi się tylko chce. I to mimo 2 godzin drzemki po południu ![]() która pisała o odwyku od allegro? chyba też mi się należy ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1477958749 ; http://allegro.pl/zestaw-3-6-m-body-...478454456.html ; http://allegro.pl/zestaw-spodnie-bod...478453818.html to tyle na dziś ![]() Dziewczyny, a z innych zakupów - jakie kosmetyki maluszkowi kupujecie? Tzn nie pytam do czego itd, ale czy macie jakieś sprawdzone firmy? Te wszystkie kremy, szampony, oliwki... możecie jakieś polecić?
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~~*~~ Ania20 no pustki, mi sie tez udalo nadrobić, ale zaszalały co ? z tym pisaniem ![]() Ja nic nie kupuje, jeszcze chyba nie tez czas...ciuszki dostane od rodizny, meble mąż z teściem zrobić, ewentualne smoczki itp. o ktorych musze poczytac, bo noga z tego jestem |
|
|
|
|
#2227 |
|
Rozeznanie
|
Blondynka - ode mnie również 100 lat!
Zanka - wiem, ze mama ale ja bym nie szła. Moja mama była w szpitalu we środę bo miała podejrzenie zapalenia płuc i lekarka kategorycznie zabroniła mi mieć jakikolwiek kontakt ze szpitalem (mimo że mama nie zaraża) my latamy po sklepach, szukamy fliz i paneli i próbujemy dobrać do tego kolory ścian. uhh ciężka praca zdaje się, ze niezły sajgon się nam szykuje z remontem![]() a i zakochałam się w tym wózku - http://www.navington.com/produkty/rama-galeon normalnie jakoś pierwsza klasa, wszystko zapina się i odpina z niezwykła łatwością. Świetnie wykończony. Jedyna dla mnie wada to nie skrętne przednie koła. no i cena - 3w1 z fotelikiem maxi cosi 2600
Edytowane przez Stapelka Czas edycji: 2011-03-06 o 19:35 |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że będzie dobrze
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was używała wózka Tako Jumper?? Bo bardzo mi się podoba, ale wolę się najpierw spytać doświadczonych mam
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta, ja też miałam ciuszków nie kupować
fakt że koleżanka radziła mi ten zakup na koniec zostawić bo ona dostała od rodziny i koleżanek ciuszki, ale ja na to za bardzo nie liczę bo w rodzinie i wśród przyjaciół same dziewczynki no a poza tym takie to wszystko słodkie jak oglądam.... ![]() zanka
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co do ciuszków to tak sobie mysle, u mnie tez same dziewczynki, a ja liczę na chłopaczka oglądam od czasu do czasu w internecie czy w sklepie, ale jeszcze jakiegos wiekszego zapału nie mam..No a mebelki się zrobią. |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki za gratki dziewczyny
Blondynkapoznan- wszystkiego naj naj naj zanka- dobrze, że wszystko dobrze się skończyło, dbaj o siebie i mamę co do specyfików- ja smaruję się od początku ciąży oliwką Babydream z Rossmana na zmianę z granatowym balsamem z Nivea, od tygodnia na brzuch, uda i pośladki stosuję balsam na rozstępy z Pharmaceris (ten zapobiegający, bo jest jeszcze jakiś inny) żyłki na nogach tez mam, z resztą ja mam skłonność do żylaków (także w spadku po członkach rodziny) więc boję się, żeby żyłki i pajączki, których zwłaszcza pod kolanami mam siatki, nie zamieniły się w żylaki dziewczyny, hartujecie piersi? ja mam generalnie całe życie bardzo wrażliwe piersi i już się boję co to będzie jak mały mlekopijca dorwie się do cyca koleżanka poradziła, żeby jak najszybciej zacząć je hartować, tj. masować codziennie czymś szorstkim, żeby sutki nieco odwrażliwić. Raz się pomasowałam taką rękawicą-myjką do masażu ciała, to prawie zęby wbiłam w ścianę Poza tym czy takie masowanie nie wywoła wcześniejszych skurczów? Powiedzcie, czy i jak przygotowujecie swoje piersi na ten nadchodzący najcięższy dla nich czas?Cytat:
mój w 21 t 2dc ma 380g.
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny humor mi poprawiłyście jak napisałyście, że widać, że mam brzuszek ciążowy! Dziękuję
![]() Zmalowana a Ty to może nie szczypior? Ja też mam cały czas katar i też czsami z krwią, więc chyba normalne
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupie tylko jedna rzecz, a mianowicie Oilatum (lub cos pokrewnego) do mycia. To jest emulsja, ktora natluszcza jednoczesnie, wiec dziecka nie trzeba oliwkowac. Przy Wiktorii przez 3 dni bawilam sie w mydelko i oliwke (mialam akurat z Nivei), ale od razu dostala uczulenia i jak przyszla polozna na wizyte, to poradzila uzywaz tylko Oilatum. Przy Zuzi od razu tak robilam i problemow ze skora nie miala w ogole. Dzieciowy plyn do kapania i szampon zakupilam jak juz mialy chyba z pol roku albo cos kolo tego i kapaly sie juz w doroslej wannie.
|
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lady - nie szoruje bo wywołuje skurcze. lepiej potem miec pozarte niz urodzic wczesniej. a to czy pogryzie mlekopij czy nie zalezy i tak od niego a nie od hartowania. hartowanie byloby w 100% poprawne jakbysmy z cyckami na wierzchu jak w Afryce chodzili - deszcz czy wiatr... nic innego i tak ich nie zahartuje, no chyba że 30 min co 2h je bedziecie szorowac (bo takie mial karmienia moj dziec...) |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam
strasznie się denerwuje przed jutrzejszymi badaniami, ciekawa jestem co tym razem mi wyjdzie. Mam nadzieję, że moja wątroba w końcu da mi spokój
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
kochane....
dzisiaj przezylam ogrmny stres takie nerwy ze az mi sie slabo zrobilo i zakrecilo mi ei w glowie z tych nerwow pierwszy raz poczulam dzis ruchy dziecka....boje sie czy tak duzy stres moze mioec negatywny wplyw na dzidzie????? a jak tak to jaki??? wypilam melise i sie juz wyciszylam ale zdaje sobie sprawe z tego ze stres jaki dzis przezylam byl ogromny.... bardzo was prosze o opinie..... |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/search?client=o...hannel=suggest za duzo o stresie, zobacz chociaz tytuły artykułów...
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
jestem ...zalamana... nie che zeby dzidzia byla chora...ale stres ktory przeszlam zwiazany byl z sytuacja rodzinna i bylo to nieuniknione...zreszta kazdy w takiej sytuacji zdenerwowal by sie strasznie.......
i co ja teraz zrobie dobilam sie do konca
|
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Lady ja usłyszałam od pewnej doświadczonej kobiety, by zahartowac piersi, a w zasadzie sutki to jest dużo przyjemniejszy sposób
.Otóz prosisz swoją połówkę o masaż sutków językiem. Nie wiem, czy to prawda czy nie, ale wydaje się miłym zaleceniem
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę kupować kosmetyki babydream - ponieważ mają fajne składy bez parabenów i sls Angel nie martw się. Ludzie różne rzeczy przechodzą w czasie ciąży - począwszy od egzaminów, choroby czy śmierci bliskich osob, a dzieciaczki rodzą sie zdrowe. One są dobrze chronione. NIe martw się już pomiziaj po brzuszku i uspokoj dzieciaczka |
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey, 83monia, dzięki za odpowiedź!
Scio, zastanawiałam się właśnie też nad tymi z rossmana, macie z nimi jakieś doświadczenie? LadyInBlack2, ja nie hartuję, też czytałam że takie podrażnianie może spowodować skurcze... SweetAngel1984, nie martw się! na pewno nic się maluszkowi nie stało! Silny stres niestety dla nikogo nie jest korzystny, Jak już się uspokoiłaś to ono też to czuje. Teraz przede wszystkim nie myśl że coś jest nie tak, bo to kolejny stres! Byle za często się takie zjawiska nie powtarzały...mam nadzieję że już wszystko dobrze?
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-06 o 21:16 |
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, że to jeden z najpowszechniejszych objawów w ciąży i nic a nic nie jest groźny czy niepokojący Ja akurat kataru nie mam, ale krew z nosa leci mi przy każdym wymiotowaniu ![]() Dziękuję, Kolinko Lecę na TVN zobaczyć czy ten nowy serial z Adamczykiem to fajny jest
|
|
#2246 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Ty spokojnie też sied i nie martw sie na zapas Cytat:
ja tez chce nową maszyne do szycia moj mi nie chce kupic... a ja sama zbieram sie juz od ponad dwoch lat ![]() a pracowałam w zakladzie krawieckim do niedawna ![]() Cytat:
Cytat:
spokojnie, moze dzidzia nawet nie odczuła stresu. najbardziej szkodzi dziecku srtes kiedy matka jest narazona na nieg ciągle, zyje w nerwach i wogole. |
|||||
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
No to my wróciliśmy z imienin i jakoś zmotywowałam się żeby wstawić dziś zdjęcie Nataniela i mój brzuchol
Mam nadzieję że mi się to uda bo nigdy zdjęć nie ładowałam ![]() Dodam że to 22 tc
|
|
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
chcialabym umiec szyc
uszylam bym sobie rozne dodatki do domu, podusie, narzutki i inne cudenka, ktore krocie kosztuja w sklepachech moj tata umial szyc, jest maszyna, ale ja nie umiem jej obslugiwac ![]() sygine, zdjecie bardzo wyrazne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

przynajmniej można spokojnie pół dnia nadrobić 
bo posłuchamy a i tak po swojemu zrobimy)) ale własnemu dziecku to chyba możemy sami imię wybrać... jak się zdecydujemy to proszę bardzo, mogą mówić czy im się podoba czy nie (choć mało mnie to obchodzi) ale w tej chwili nie zamierzam żadnych propozycji nawet słuchać...po imieniu zacznie się wybieranie chrzestnych itd... 

no i w ogóle głaska go, rozmawia sobie z małym...wczoraj pokopał tatę 

05.06.2010 
oglądam od czasu do czasu w internecie czy w sklepie, ale jeszcze jakiegos wiekszego zapału nie mam..

ja mam generalnie całe życie bardzo wrażliwe piersi i już się boję co to będzie jak mały mlekopijca dorwie się do cyca
mój w 21 t 2dc ma 380g.