|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ja tez jestem, ale nic nie pisze, bo mnie nikt nie czyta
|
|
|
|
#2522 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Hej. Czy któraś z Was nie chodziła i nie zamierza chodzić do szkoły rodzenia? Bo ja to chyba już nie zdążę
|
|
|
|
#2523 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję że wszystko można gdzieś wyczytać Np.skąd będę wiedziała że poród się zaczął
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytam ale nikt nie pisze
![]() ja też nie chodziłam do SR i nie zamierzam
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
A my sie zapisalismy do SR, ale darmowej - dotowanej z Urzedu Miasta. Do platnej bym na pewno nie chodzila. Glownie mam pomysl, ze TZ sie czegos dowie wiecej, bo ja to juz troszke wiem.
|
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
mimbi czytaja Cie na pewno tylko nikt nie odpisuje-tak jak mi
spice ja nie chodziłam i nie pojde a to moj pierwszy poród , mieszkam w małej miescinie i tutaj nic takiego nie ma. najbliżej chyba ze 40km. Damy rade nie martw sie jak sie zacznie to pewnie bedziesz wiedziała ze to juz TO
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dopytam położnej na SR. Zdecydowałam się na Nivea po dłuższym patrzeniu na kosmetyki pod okiem siostry mikrobiologa (bada właśnie kosmetyki w pracy) Hipp jakoś mnie nie przekonały. Ale jeśli mały będzie na Nivea uczulony, to spróbuję Hipp. Kupiłam: żel do mycia 2w1 nutri sensitive (po pierwszym miesiącu, a na pierwszy miesiąc zwykłe mydełko Nivea baby), oliwkę i puder ![]() princi Ja mam taki rożek/becik, który jak się rozłoży może służyć za kocyk/kołderkę. Więc myślę, że będę używać Paulizia Fotele mam, ale one są dosyć stare (mamy je od jakiś 3 lat, a wcześniej z 5 albo 7 były u wujka). Spać na nich nie polecam - sprawdziłam to przy którejś kłótni z tż - nie chciałam z nim spać w łóżku Do siedzenia są w porządku, ale bez szału. Ogólnie - ale to tylko moje zdanie - za taką cenę wolałabym kupić np. pufę sako albo miękki fotel jakiś (ten jednak jest taki sztywny) Ogólnie docelowo chcemy je zmienić na coś innego, ale nie wiem, na ile to kwestia ich wieku, a na ile po prostu wygody. Paulizia Śliczne łóżeczko JanuszAgnieszka Bardzo ładnie agus Wow, brzuszek już naprawdę pokaźny ![]() andziot Bo te narzuty są najlepsze (chociaż trochę za duża na nasza, może dam do zmniejszenia, bo już mi się nie chce szyć )Xanthippe Jak ślub?? Wrzuć nam jakieś zdjęcia! ![]() I jak zdrowie? Mam nadzieję, że na kolejne spotkanie dasz radę?? ![]() A mi tż napędził dziś stracha, bo ZOSTAWIŁ PLECAK W AUCHAN! Normalnie mózg mu zbudyniał.Na szczęście ma więcej szczęścia niż rozumu i plecak się znalazł (bo w środku portfel, wszystkie dokumenty, leki, dowód rejestracyjny, indeks z 5 lat studiów i masa innych rzeczy )
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-06 o 22:13 |
|
|
|
|
#2530 |
|
Rozeznanie
|
pani doktor,nie nabijaj sie , piekne słowa
widzicie ile <<obcych<< nas podczytuje!!!
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- andziot, monika, fajnie że nie tylko ja się nie zapisałam Mimbi, do darmowej też bym chętnie poszła,ale nie spotkałam się z takimi u mnie w mieście...Albo nie szukałam
|
|
|
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie spie
![]() ogladalismy film z TZtem i rozmawialamm z moja naj psiapsiola przez Skype i ...przyleci do mnie jeszcze przed porodem bo mnie w ciazy nie widziala i na weekend 10 kwietnia przyleci, jejuuu jak sie ciesze!!! kupi mi ten monitor i nianie AngelCare i przywiezie tu do Norwegii! od razu mi sie humor poprawil ![]() Cytat:
nawet nie wiecie jak ja potrzebuje takiego wsparcia![]() a co do Zosi nei martw sie, moi znajomi przez rok mieszkali w jednej sypialni z dwojka dzieci 3 letnia coreczka i maluszkiem i mala na poczatku sie troche budzila od placzu malego ale szybko przestalo jej to pzreszkadzac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja Zosia sie czasem wzdryga, szczegolnie jak leze na lewym boku, ma tam glowke chyba i takie ma wzdrygniecia nagle i neikontrolowane. moniqac!! ALE FAJNIE Z TYMI TERMINAMI PORODU!! ciekawe ktora z nas urodzi pierwsza . wiem, ze damy rade, mnie czasami tylko panika ogarnia po prostu, tak juz mam, ale mam was na szczescie a ty nei pracuj tyle, zeby TZ nie wykrakal, ze cie bedzie z pracy na porodowke prosto wiozl. co do lodow tez dzisiaj jadlam i tez mi bylo niedobrze..mdlosci wracaja?!?1 moria ja zamowie jednak ta nianie co wy AngelCare i ta psiapsiola kochana mi przywiezie, ufam waszym wyborom, ja jakos kompletnie sie nie znam na takich rzeczach i nei mam zielonego pojecia zawsze kieruje sie estetyka raczej a w tym wypadku to raczej glupie![]() camomile mama przyleci gora na 2 tygodnie, wiem, ze nie wytrzymamyb razem dluzej. moj tz ma kilka dni wolnego ze mna po porodzie a potem macierzynski mamy rok z czego TZ musi wziac 10 tygodni, bo jak nie to przepadaja, z reguly bierze na koncu, badz podzielimy sie ostatnie 2-3 miesiace ze ja bede pracowac np 2 dni w tyg a on 3 ![]() agus ale duuuzy brzusioo juzzz!!, ale, ale 33 tydzien zobowiazuje przeciez!!!! uciekam spac, bo jutro planuje sie wybrac na zakupy ostatnie przed powrotem do pracy we wtorek buuziale |
|||
|
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie doszło czy nie chcesz?
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się tak dwie zmniejszyły
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja chodze do SR
|
|||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
spice! nie widzialam, ja slepak jestem, juz sie poprawilam
![]() andziot a ta rozdziewiczalnia, to taki projekt artystyczny, prowokacja, czytalam o tym w gazecie kiedys, tam jest taka zakladka, gdzie tlumacza ze to fikcyjna strona ale robi wrazenie![]() ja juz naprawde uciekam spac ![]() buziaki |
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Tak,wiem że chodzisz właśnie
Powiedz mi, warto na prawdę? Czy większość rzeczy można się nauczyć z książek i płyt?---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
to fajnie, bo już myślałam że mnie olałaś
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo łóżko ma 140 cm i narzuta 150 nie starczała, więc wzięliśmy 250 i teraz muszę ją zawijać ![]() Czemu nie mam babci z maszyną do szycia?
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
ide lulac, bo mąz juz chrapie.....dobranoc:cmok :
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo rzeczy wiedzilam wyczytalam, ale tez i dowiedzialam sie nowych ![]() troche tez pocwicze np nauka oddychania bardzo mi pomaga jak mam czeste skurcze np z przeforsowania sie
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej przydatne są chyba ćwiczenia z położnymi
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszte smialo doczytasz z ksiazek czy gazet ale duzo tez opowiadaja o porodach
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, dobranoc
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ale Wam fajnie, że macie osobne pokoiki dla dzieci i już prawie gotowe Aguś, śliczny brzuszek, no i aż ciężko uwierzyć, że za kilkadziesiąt dni Malutka przeniesie się do łóżeczka za Tobą Mimbi, czekaj Szefowo, szukam już. Mam nadzieję, że żadna z Mamusiek nie pomyśli, że to fotomontaż i, że takie rzeczy się zdarzają w PL ![]() Xanthippe, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Andziotku, no musiałam z kolorem postawić na swoim, uparciuch jestem i na pewno marudziłabym, gdyby tamten kolor został. Zresztą pewnie niejedna z Was zrobiłaby to samo widząc zamiast kawy z mlekiem, jakiś beżoróż ![]() Z tym spirytusem padłam ![]() Co do szkoły rodzenia, to jednak się wypisaliśmy ![]() Dziś było małe podliczenie wydatków na marzec i ogłosiłam bankructwo. Dobrze, że większość dla Hanutki kupione. Chociaż na koniec najdroższe zostały, łóżeczko, leżaczek Słodkich snów, Mamusie |
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Tja, a fotkę wrzucić zapomniałam
|
|
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo jest jeszcze nie skonczony ten pokoj bedzie duzo zieleni zeby zminimalizowac ten roz
|
|
#2548 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
|
|
|
|
#2549 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Lasencje!
Ja mam znów oczy na zapałki, chyba to się już nie zmieni Sik o 2:50 później zasypianie przez pół godziny i pobudka o 6 Ale cieszę się, że dziś już poniedziałek Jutro ginek i dentysta a w środę usg. Tak się zastanawiam czy to 4D wyjdzie bo Iguśka ma głowę na dole więc czy uda się ją podejrzeć? No nic, zobaczymy, najważniejsza to i tak będzie ocena narządów, łożyska i szyjki Cytat:
![]() Cytat:
Dam znać, gdy przetestuję Cytat:
Cytat:
Xantippi - Dużo szczęścia życzę Pokażesz nam fotki? ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Acha, Pauliziu na Youtubie jest dokładna instrukcja do tego monitora, chyba 9 filmików krok po kroku: Pierwszy Drugi Trzeci itd.... ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- TUTAJ jakaś mamuśka pokazuje sposób działania monitora i widać tą świecącą aureolkę
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-03-07 o 07:39 |
||||
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie!
ja juz nie moge spac, nocka jak zwykle od polnocy sik 3-4 razy do godziny ok 4;30 i dopiero potem spanie , o 7 mej TZ wstajacy do pracy i juz spania nie ma... chyba sie przejde na jakies zakupy ![]() poza tym mam chyba jakis podswiadomy stres ze bede musiala jutro juz do pracy wrocic ![]() mary genialne zdjecie tego parkingu! Ja bym mogla na takim cale zycie parkowac, bo jestem ciemna w parkowaniu neistety ![]() moria jak ja bylam n USG 3-4 D mala tez byla glowka w dol i pamietasz jak bylo slicznie widac,mna pewno bedzie super. fajnei ze masz wizyte u gina tez, sprawdzi ci szyjke itp, ja juz raczej nie bede miala do porodu, wiec musze swojemu organizmowi zaufac jedynie i wsluchiwac sie w niego. co do Angel Care to poczytalam o nim troche wczoraj, u nas sa moniotry Babysense, ale to sa albo sam moniotr albo niania elektorniczna, wiec do kitu bo podwojny wydatek, dlatego wole ten kupic wlasnie w PL. ide cos zjesc bo mi burczy w brzuchu, Zosia chyba az nie ma siy bo niemrawa od rana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

)

No nic, zobaczymy, najważniejsza to i tak będzie ocena narządów, łożyska i szyjki