|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dzień dobry mamuśki
Widzę, że rozmawiałyście wczoraj o kosmetykach dla dzieci. Ja będę używać Hipp albo Nivea. Z Nivea mam zamiar kupić płyn do kąpieli i mycia 2w1 a co do pupy to jeszcze się zobaczy Oliwek nie znoszę i chyba nie będę też smarować nią dziecka, wolę balsam lub krem.Cytat:
TheXanthi, wszystkiego najlepszego Dziewczyny, śliczne brzuszki
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Witajcie poniedziałkowo
Cytat:
![]() nocka zaliczona do udanych biodro bolało, ale dało się przeżyć Zosia nie wstawała w nocy więc ![]() Gabrysia zaczęła dzień od czkawki dziś ![]() wiecie że ja nie wstaje w nocy na siku tzn jak się obudzę z innego powodu to idę, ale sik mnie nie budzi .... dziwne to trochę bo z Zośką chodziłam 5x w nocy słoneczko świeci, ale chyba zimno jest |
|
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Wczoraj dzień pełen przeżyć. O 15 wybraliśmy się do Gniezna na wycieczkę ze znajomymi. Byliśmy w Macu i zjadłam 20 nagetsów i 2 chesseburgery. Popiłam dużą colą i nie miałam zgagi (to moje jedyne lekarstwo). Byliśmy też w centrum handlowym i tak w H&M się znaleźliśmy. Kupiłam synusiowi zielone bodziaki, spodenki, białe 3 śliniaczki na rzepki i niedrapki. Na 56 ubranka. Bo nie sądzę żeby był większy. I do APARTU. Kupił mi pierścionek. Taki jaki chciałam. A że nie lubię żółtego (czyli złotego)to wzięłam biały. Tzn. srebrny. Dziś też mnie nie będzie, bo jak TŻ wstanie to lecimy do kolegi do sklepu, po dzieciowe rzeczy do cerfura (czy jakoś tak) i do banku. A właśnie laseczki. Może będziecie wiedzieć jaki bank jest najlepszy ?? Inteligo, mBank czy ING na założenie konta? Bo musimy teściowej założyć jakieś takie konto w którym nie ma opłat za dużych. A my z TŻ się kompletnie nie znamy na tych sprawach. Może jakieś propozycje?? Później wkleję Wam zdjęcia zakupów ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A kiedy Was nadrobię to nie mam pojęcia zielonego .
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj miałam pobudkę o 6.20 Moja mądra sąsiadka wczoraj zeszła do piwnicy po węgiel i zostawiła świeczkę
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
Wietrzyć mieszkanie to chyba z tydzień będę. Aż mnie oczy pieką od tego
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ci dam że nie czytamy
ja Ci wczoraj odpisałam na temat pościeli z Amy My nie chodzimy do SR bo u nas taka nie funkcjonuje...a nie będę dojeżdżać 50km
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do banku, to musicie też pomyśleć co twoja teściowa wymaga od konta, bo ja np mam w mbanku, tam za nic się nie płaci, ale jest to raczej tylko internetowy bank, bo swoje punkty mają tylko w kilku miejscach ... Mężu ma firmowe w ING ale tam już są jakieś opłaty Cytat:
dobrze że wszystko opanowane ![]() może wyjdź na spacer, bo taki dym to nie za zdrowo teraz dla Was |
||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie juz chcialam wyjsc do sklepu gdy zrobilo mi sie mega slabo i musialam sie na podlodze polozyc, masakra!! macie tez omdlenia teraz w II trymestrze? leze i ciagle mi jakos slabo, ale chce wyjsc z domu nooo, to moj ostatni wolny dzieeeen...
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() U mnie dzisiaj pełne słoneczko, mam nadzieje że utrzyma sie przez cały dzień, bo to słońce dodaje mi troszkę energii ![]() Weekend zaliczam do udanych, pomimo tego że ponad połowę niedzieli męczyłam się z mdłościami , nie wiem co się dzieje ale powrócił do mnie wczoraj pierwszy trymestr jeśli chodzi o samopoczucie , ale za to w sobotę czułam się rewelka, miałam babski wieczór z koleżankami z pracy, zrobiłyśmy sobie taki dzień kobiet, wciągłam deser lodowy, koktajl truskawkowy, popiłam cappuccino, no i najważniejsze poplotkowałam , strasznie mi tego brakowało, wróciłam do domu o 23, padnięta ale mega szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Andziot już troszeczkę lepiej, okna pootwierane na maxa. Tylko zimno w domku
![]() Mi też w II trymestrze słabo się robiło. Otwierałam zawsze okno i się dotleniałam.
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Haj ciężarówy
![]() Mam cały weekend do nadrobienia, bo nie zaglądałam do was. Martulka000 tak jak Ci dziewczyny pisały. Zalezy o co babci chodzi. mam konto w mbanku, polecam. Wgląd mam tylko przez internet dlatego nie mam opłat. No i wypłacanie w innych bankomatach niz euronet jest płatne, chyba az 5 zł anula_81 współczuje dolegliwości z I trymestru :/ , mnie na szczesie to nie dotyczy. izunia233 teraz chyba sąsiadkę czeka lincz publiczny |
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Babci jak zawsze chodzi o to żeby nie płacić za nic. Jakby mogła to i w sklepach by nie płaciła?? A czemu ?? Bo jej zdaniem to ździerstwo
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
UOTE=mary poziomkowa;25560342]Tja, a fotkę wrzucić zapomniałam [/QUOTE]Cytat:
ciesze sie, zew moj pepek wam sie podoba
|
||
|
|
|
#2565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
![]() Pieknie sie wyspalam dzis chociaz ciezko mi sie zasypialo. Ide sniadanko wciagnac jakies ![]() Milego dnia dziewczynki i brzuszki! Moria teraz napewno dam rade Matall ![]() To sa parkingi dla kobiet w ciazy??? To fantastycznie, a ja myslalam ze my mozemy na miejscu dla inwalidow stawiac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() schabowe już ubite ![]() trochę przesadziłam bo wielkie się zrobiły i dość prześwitujące, ale widać musiałam się wyżyć ![]() teraz idziemy na spacerek |
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
w co będziecie ubierały Wasze maleństwa na wyjście ze szpitala?
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko bedzie zalezalo od pogody
|
|
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
nuie wierze!!! są takie miejsca w polsce?
![]() ja sie nie spotkałam jeszcze ale fajnie wiedziec ![]() 6 tygodni??? o mamo to juz bardzo bardzo bliziutko ![]() ja sie troche zaczynam bać ![]() a zdrugiej strony sie doczekac nie moge ale niech sobie sebus tam siedzi jeszcze ![]() dzisiaj zobacze co u mojego śmierdziuszka ![]() jest taka piękna pogoda ze ide na nogach do lekarza ![]() Cytat:
osobiscie mam w innym bankku ale kolezanka ma w ing i sobie chwali bardzo własnie ze wzgledu na brak jakichkolwiek opłat.Cytat:
je mozna prac. sa dwie sztuki no nie wiem ![]() zamowilam paczke bo mi małpy odpisałyscie później niz zamawiałam:d zrobiłam wczoraj troszke zakupów na allegro. takie podstawowe rzecyz, ale ciesze sie bo juz mam choc troche i nie czuje sie tak totalnie nieprzygoptowana na przyjscie dziecka. ale jeszcze troche tego wszystkiego zostało.
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry w ten piękny słoneczny dzień
Ja dzisiaj wcześniej wstałam niż zwykle, bo i położyliśmy się już po 23 . Dzisiaj usg 3d, mam nadzieję, że chociaż jedno zdjęcie buziaka uda się zrobic, bo z tego co mówił gin mała jest tak nisko, że będzie ciężko Trzymajcie kciuki popołudniu ![]() ![]() Cytat:
Mój brzuch też taki rozlany ![]() Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Prosimy o zdjęcia ![]() Cytat:
Anula mi też coraz częściej robi się słabo nawet jak się położę i serce jakoś tak dziwnie "przeskakuje" - nie wiem co to? Ciekawe jak tam Agnieszka_pe, dzisiaj miała iśc do szpitala....
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
dobra mam pytanie z serii bardzo głupich i na ktore kazdy zna odpowiedz oprócz mnie pewnie
![]() kupiłam wczoraj butelke 1 szt na allegro TAKĄ jest antykolkowa bo moj tż sie na taką uparł. zamierzam karmić piersią wiec kupiłam tylko jedna w razie w. ale tak sobie myślę czy można uzywać jeden butelki do wody i mleka np??? ![]() dobra nie śmiejcie sie tak ![]() bo kurde 22 zł za jedna butelke to duzo mi sie wydaje. a te bez tego systemu antykolkowego kosztuja połowe mniej. wiec mam dokupic jeszcze jedną z tym systemem antykolkowym czy np smoczki i wymieniac jak bede podawac rózne płyny? czy kupić tą zwykła bez systemu antykolkowego i czy np bedzie to ustrojstwo antykolkowe sie dało przełozyc do tej normalnej butelki?? no to juz chyba koniec moich głupich pytań bardzi bym chciała zebyscie mi rozjaśniły to nieco
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kciuki beda i juz sa ![]() Cytat:
2 dr brownsa antykolkowe jedna 240 druga 140 a z aventu mam 2 120 ml i jedna chce przeznaczyc do innych plynow tzw herbatki czy cos ja tez zamierzam karmin piersi na poaczatek ale czasem dobrze jest dac butelke z twoim mlekiem by sie przyzwyczail, ze jak na przyklad bedziesz miec pilny wyjazd a maluszek ni czorta butelki nie tknie, co wtedy zrobisz ![]() a tak 220ml to drogo bo sama mam brownsa a one jeszcze drozsze ![]() ale to najwyzej druga kup z aventu
|
||
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Hmm nie wiem czy można jedną do tego i do tego....ja kupiłam dwie na wszelki wypadek..te większe 260ml...najgorsze, ze człowiek taki zagubiony w tym wszystkim
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Grazin ja bym kupiła jeszcze jedną...zeby miec inna do mleka i inna do herbatki. No i kupiła bym antykolkowa. Nie wiem czy taka kombinacja alpejska wyjdzie. W sumie to przed zakupem możesz pujść do sklepu, panią zapytać. Popatrzcie czy da sie poprzekładać takie smoczki
![]() a co do tych majtasów, to myślisz że bedzie ci sie chciało je w szpitalu prac i wywieszać do schnięcia? One kosztują tylko 5 zeta...kup sobie jeszcze jedna pare
|
|
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba dokupie jedna wieksza TT bez tego systemu antykolkowego. no juz sama nie wiemmmmmmmmmmmmmmm Cytat:
no ale powiedzcie mi czy dobrze tak stosowac rozne butelki ? tzn TT avent na zmiane? cos mi sie kojarzy ze kolezanka ktora ma dwójke dzieci mowila zeby kupiła wszystkie biutelki i smoczek z jednej firmy. ja pierdziele nie sądziłam ze wybór butelki jest tak trudny! jeszcze pare miesiecy temu myslalam ze wszystkie są jednakowe
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem to w niczym nie szkodzi maluszek moze poprostu nie lubic danego smoczka z butelki, w tym rzecz wydaje mi sie ![]() ale na poczatek nie daje sie dzieciaczkowi herbatek ( w niektorych przypadkach czasem kolek itpo itd) wiec najwyzej sobie kupisz pozniej
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka to najwyzej dokupie w jakims sklepie na pewno takie mają.a tych podpasek ile macie paczek kupionych?? moja macica dzisiaj szaleje!!! cały czas twarda, ale w sumie jej sie nie dziwie bo to co mj synm tam wyczynia to ludzkiepojecie przechodzi.
|
|
#2579 |
|
Moderatoreska
|
No ja w końcu zasiadłam do kompa
![]() Wywlekłam lampy na środek pokoju, kufer z kosmetykami i siedziałam nad makijażem na konkurs, ale już zrobiony i już jestem Makijaż można zobaczyć na rossmanomaniaczkach ![]() Zaraz muszę się zabrać za jakieś porządki, ale takie codziennie, małe, muszę wyskoczyć do sklepu po cos do jedzonka, no i jakiś obiad muszę wykombinować :P Ej ja też od lekarza nic nie dostałam to nie ferr inni coś dają a inni nic, będzie foch na mojego doktorka
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-07 o 10:48 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez systemu, tej rurki.Nie wiesz czy dzidzik będzie miał kolki...a on też są dobre. Nie ma co wydawać za dużo na początek. Ja mam zwykle dwie z TT. A majtory też mam te co podałaś i tylko to jedno opakowanie. Wystarczy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

Oliwek nie znoszę i chyba nie będę też smarować nią dziecka, wolę balsam lub krem.

No nic, zobaczymy, najważniejsza to i tak będzie ocena narządów, łożyska i szyjki 

.
02.08.2014
ja Ci wczoraj odpisałam na temat pościeli z Amy

To fantastycznie, a ja myslalam ze my mozemy na miejscu dla inwalidow stawiac 
Czekamy na Ciebie fasolko