|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sutasz EKOLINY
Obywatelko, ja też te czarne w ramach eksperymentu. Okazuje się jednak, ze mają bardzo dobrą oglądalność. Bardzo się podobają. Czasem nie jestem przekonana do kolorystyki, a okazuje się, ze ktoś potrafi się tym zachwycić. Lecę kończyć wiosenne, zielone
Jutro będzie fotka.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
A, puszcze juz dzis te zielone do oceny. Najnowsze
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi się podobają
Fajne, pozytywne kolory
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale energetyczne kolorki
|
|
|
|
|
#155 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo wiosenne
|
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Jutro zabieram sie za nastepne. Po tych czarnych to az sie chce kolorow. Mam jakis problem z klawiatura...
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Wiosna, wiosna i moje kochane swarki
Bardzo ładne
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego warto eksperymentowaćZielone przecudne! |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne kolory
. Dla mnie może trochę za dużo o te kryształki na samym dole, ale ogólnie śliczne . I równiutkie
|
|
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
dzisiejsze!!!
Może pobiję nowy rekord i uda mi się zrobić druga parę w ciągu dnia. Lecę zaraz do roboty, tylko muszę zupkę ogórkową... zjeść
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
OMG te zielone jakie energetyzujące! brawo
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
No niestety... nie jestem w stanie zrobić całych dwóch par w ciągu dnia. Zrobiłam trzy kolce i już oczy bolą, koncentracja wysiada... Problem leży też w wymyślaniu kompozycji. Bo jutro drugiego kolczyka zrobię już szybko, może nawet w półtorej godziny. Pierwszy kolczyk zawsze trudniejszy i dłuższy proces przez to wymyślanie. Jutro puszczę Wam fotkę tej dzisiejszej drugiej pary. Oczywiście znów fiolet, ale poszłam w minimalizm koralikowy... Jakieś takie... wyszły... sama nie wiem....
|
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajne i takie bogate
Ten ciemniejszy sutasz w jakim jest kolorze bo mój monitor coś dziwnie pokazuje... Czekamy na tą nową parę.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
czemu szyjesz ciemną nitką?
zdecydowanie bardziej podobają mi sie zielone (nadal sie nimi jaram )nie lubię gniecionych "pereł", kojarzą mi się badziewnie. zgadzam sie ze pierwszy robi sie dluzej,kombinowanie kompozycyjne to wymagający akt twórczy
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Obywatelko, z tą nicią to też zauważyłam, ze ona za ciemna, ale jak skończyłam pierwszego to doszłam do wniosku, że jasną też by było widać, a ta trochę gra pod ten szary sutasz.
Dzisiaj skończę te minimalistyczne i potem biorę się za białe, komunijne... Nowe wyzwanie. A tymczasem lecę na warsztaty filcowania ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Martita, te ostatnie są fioletowo popielate
|
|
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Proszę
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się te bardziej podobają niż te z mnóstwem koralików. Uważam, że są bardzo eleganckie i wdzięczne.
|
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnie, choć nie mój kolor, rewelacyjne
|
|
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj na giełdzie w Krakowie. Mam nowe pomysły i kilka fajnych kamieni... Przyszły tydzień pod hasłem wielkich realizacji! Zabieram się za kolejny naszyjnik i wielkie kolce...
|
|
|
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
aaa właśnie jadłam kolacje i patrzyłam na mój sutasz-dokładnie takie zestawienie barw w koszyczku mi zagrało (z tym ze była tez tam torebeczka z fioletowym sutaszem) a tu patrze Ty zrobiłas własnie cudo w tym klimacie. I nie wazne ze sa małe nierówności-ta para to jak landryneczki ^^
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) a drugi to męka, dwa razy dłużej , zeby wyszło tak samo jak w pierwszym... SKłaniam się ku broszkom na giełdzie w Wawie kupiłam też parę fajnych kaboszonów właśnie w rozmiarach broszkowych.
|
||
|
|
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj cały dzień siedzę nad kolcami etnicznymi
Już pierwszy zrobiony, jeszcze tylko podszyć Jutro pewnie dopiero zrobię drugiego... a po nim zabieram się za naszyjnik
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię tak samo (jeśli można powiedzieć, że "robię" po zrobieniu dwóch par ;D ), bo w życiu bym nie zrobiła symetrycznych.
Oj tak. Np. - bardzo ładne i równiutkie sutasze (może trochę bez pomysłu, ale bardzo estetyczne) robi Aurus, ale dowala do nich nie wiem po co wielkie swary. Ładny kolczyk, równiusieńki jak spod linijki, w porządku kompozycyjnie i BACH! na dole swar... Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2011-03-07 o 11:20 |
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
A mi te swarki raz pasują a raz nie. Wszystko zależy od nastroju, w jakim robię. Zresztą jak widać nie do wszystkich daję, chociaż moja fascynacja swarkami jeszcze całkowicie nie minęła. Gorąca miłość do nich trwaŁa chyba ze dwa lata. W zeszłym roku jak odkryłam frywolitkę, to właściwie do każdej swarek i perła pasowała. Z sutaszem już jest trochę inaczej, nie zawsze, a nawet rzadziej niż częściej pasuje. Tak mi się wydaje.
Dzisiaj skończę wielkie kolce, i w drugiej połowie tygodnia kolejny naszyjnik zaczynam. mam nadzieję, że nie zejdzie mi z nim miesiąc jak z poprzednim? Muszę szybciej się uporać, daję sobie tydzień. ![]() Lecę robić
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
Twój sutasz jest po prostu przeuroczy, piękny, elegancki i wszystko co naj
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Ja jeszcze tej techniki rękodzielniczej nie próbowałam. Mam w planach zrobić sobie ślubna biżuterie sutaszową. Mam nadzieję że podołam.
|
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Srubka, jeśli sama robisz biżuterię, to myślę, że to dobry pomysł zrobić sobie ślubną biżu z sutaszu
Ja w najbliższym czasie będę robić komunijne kolce. Jak będziesz śledzić mój watek, to na początku przyszłego tygodnia puszczę fotkę białych kolczyków Zapraszam
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ekolinko
Ależ z Ciebie artystka. Twoje prace to po prostu dzieła sztuki. Chusty - rewelacja!!!!!!!!!!!!!! Całkowicie mnie urzekły. Sutasz - cudeńka!!!!!!! Każda następna praca piękniejsza od poprzedniej. Gratuluję zdolności i pomysłowości. Pozdrawiam. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>> Moja biżuteria https://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post24 336411 Decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=5 moje malowanie :https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=11602 moje wymianki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=486323&page=5 Pilnie poszukuję"Malujemy..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php...2#post24 106762 |
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję Biernacka za miłe słowa.
Dzisiaj niewiele zrobiłam, jakiś dzień taki bez koncentracji, co trzy wbicia igły to paznokcia wypiłowała, to poszłam zobaczyć co słychac w lodówce, to Korku łapę rozczesałam z kołtuna... Wszystko byle nie robić tego co zaplanowałam. A myślałam, że dzisiaj skończę tego drugiego kolca i jutro w plener pójde fotografować... A tu nici... Mam nadzieję, ze jutro go skończę.
|
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Sutasz ostatnio mnie zainteresował, więc z przyjemnością patrzę na takie prace. Ostatnie zielone i fioletowe wyglądają jak jakieś stworzonka morskie, fajne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

Jutro będzie fotka.

Mam nadzieję, ze jutro go skończę.