Młode Mamy z Lublina - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 21:34   #331
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Młode Mamy z Lublina

witam laseczki

prosze was o kciuki , bo jutro jade na IP i mam nadzieje ze juz zostane i wywołaja poród, bo bez wspomagaczy tym razem nie dam rady chyba
Stary 2011-02-08, 10:14   #332
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
witam laseczki

prosze was o kciuki , bo jutro jade na IP i mam nadzieje ze juz zostane i wywołaja poród, bo bez wspomagaczy tym razem nie dam rady chyba
trzymamy kciuki powodzenia!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 10:37   #333
simpatica
Zakorzenienie

Stokrotko 3mam kciuki! Może nawet już się tam męczysz na porodówce? Czekamy na wieści

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:16   #334
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Witam Laseczki my już po

skonczylo sie nieplanowana cesarka, bo jak poszlam rano we wt na kontrole bylo wszystko ok tylko 1 cm rozwarcia, łówka wciaz wysoko

o 10 wyszlismy z IP i poszlismy do Leclerka... przed 12 bylismy w domu, a o 12 odeszly wody...zielone

pojechalismy znow do szpitala, a tam dalej skurczy brak tylko wody dalej leca...

podlaczyli mnie pod oksytocyne , i zero reakcji przez 30 min, pozniej zaczely sie delikatne skurczyki, ale tetna Małej zaczelo skakac raz 180 raz wcale nie bylo, rozwarcie dalej na 1 cm... i szybka decyzja o cc

takiego bólu to jeszcze w zyciu nie mialam no ale najwazniejsze zdrowie córeczki
w sobote nas wypuscili
a to moje skarbusie:
Załącznik 3745330Załącznik 3745331Załącznik 3745332

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2011-04-07 o 15:04
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 12:32   #335
simpatica
Zakorzenienie

Stokrotko przede wszystkim GRATULACJE

śliczne masz dzieciaczki naprawdę chłopiec i dziewczynka - no pięknie też bym tak chciała
napewno się martwiłaś kiedy zobaczyłaś zielone wody no ale wszystko sie dobrze skończyło kochana jeszcze raz gratuluję i wracaj do formy

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:33
Stary 2011-02-17, 19:49   #336
madzia_g
Zakorzenienie

Stokrotka81 gratulacje!!!!!!!!!!!!

Stary 2011-02-26, 21:36   #337
luby957
Raczkowanie

gratulacje Stokrotko klask i:kla ski:
ja w czwartek późno w nocy wróciłam

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:52
luby957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 12:02   #338
simpatica
Zakorzenienie

Luby czekam na szczególowe opowieści
Stokrotko a jak tam u Was? Już maleńka ma prawie 3 tyg nie? A akurat jak Ty rodziłaś to taka moja jedna znjoma Emilka urodziła synka ale rozchorował się na zapalenie płuc i byli w szpitalu trochę...

Stary 2011-02-28, 10:27   #339
luby957
Raczkowanie

podróż to była wielka wyprawa

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 16:33
Stary 2011-02-28, 11:35   #340
simpatica
Zakorzenienie

Luby Ty jeszcze karmisz piersią? Czy to raczej tak tylko w sytuacjach wymagających uspokojenia?
To w sumie Amelka dzielnie wszystko zniosła ciekawe jak Ola by taką wyprawę przetrwała? A co tam porabiałyście?

Stary 2011-02-28, 15:41   #341
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Witam Mamusie!

Stokrotka81 GRATULUJE CÓRECZKI!!! NIECH SIĘ ZDROWO CHOWA!!!!!

luby957 ALEŻ JA CI ZAZDROSZCZE TYCH WŁOCH... DOPIERO NIE DAWNO WRÓCIŁAM DO PRACY A JUZ TAK MI SIĘ CHCĘ NA JAKIŚ URLOP...

DZIŚ Z OLIM BYLISMY U OTROPEDY NA OCENIE CHODU. MAŁY SMIGA JAK SAMOLOCIK I OGOLNIE WSZYSTKO OK, PRZY OKAZJI PAN DOKTOR ZROBIŁ NAM POGADANKĘ JAK WYBIERĆ BUCIKI DLA TAKICH MALUSZKÓW.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 08:06   #342
simpatica
Zakorzenienie

Gosia to spuer że chód ok, my też niedawno byliśmy na kontroli i też wszystko ok ale porad dotyczących kupna butów nie dostaliśmy więc chętnie bym przeczytała co Wam ortopeda poradził
Mówisz że urlop już Ci się marzy? A jak Oliwier znosi Twój powrót?

Stary 2011-03-01, 11:49   #343
madzia_g
Zakorzenienie

witajcie

a ja sie chcialam pochwalic- w sobote biore slub ale mam streeeeeeeeeeesssssssssss ssa

Stary 2011-03-02, 12:12   #344
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Madzia gratulacje , dużo szczęścia i miłości na Nowej Drodze Życia

Luby zazdroszcze Ci tych Włoch i podziwiam Cie za karmienie, az tak dlugo sobie nie wyobrazam, tym bardziej ze dla mnie to ogromny ból bo pomimo ze minelo 3 tyg to dalej mam zmasakrowana brodawke, i zanim Natalka ja porządnie zassie to ja mam gwiazdki przed oczami...

a tak to Natalka jest grzeczniutkim pogodnym bobaskiem dajacym sie mamusi wyspac w nocy, podudki kolo 1 i 5-6 , a od 6.20 Kamilek juz na nogach wiec i ja tez

puki co nie jest zazdrosny o siostre i oby tak juz zostalo
za to na kazdym kroku okazuje jak bardzo ja kocha, caluje gdzie tylko moze, lula w wózku na bujaczku, przynosi swoje samochodziki zeby Natalka sie z nim bawiła

a dziś zaliczylismy pierwszy spacer, bo w te straszne mrozy nie mialam sumienia wystawiac dziecka na dwor
Stary 2011-03-03, 08:47   #345
luby957
Raczkowanie

Simpatica- tak karmie jeszcze piersią, w szczególności w nocy, przy usypianiu no i nad ranem. W ciągu dnia raczej nie
Stokrotko powiem Ci że ja już czasami mam dość, ale karmie ją teraz chyba tylko wyłącznie z mojej wygody, bo wiem że jak ja położę o 20 spać i dam jej cyca to góra pół godz i będzie ululana i będę mogła zrobić coś na spokojnie w domu albo pouczyć się czy po prostu spędzić chwile z TŻ-tem. A tak jakbym ją teraz odstawiła to zanim bym ją uśpiła to już i ja bym się musiała położyć bo na nić nie miałabym już siły. Wiem że może jest to egoistyczne i że im dłużej może karmi się dziecko tym trudniej jest odstawić no ale... Mamy z TŻ-tem ambitne plany że jak skończę już egzaminy i się obronie to zaczniemy próbowaćusypiać bez cyca. Bo będę mieć już więcej czasu no i może TŻ też więcej będzie w domu, bo na razie to ma 2 etaty i mało ma czasu. Choć z drugiej strony mam cichą nadzieje że już do tego czasu sama zrezygnuje z ssania, bo już teraz widzę że possie trochę a później się przekręca na drugi bok i zasypia, ale muszę leżeć koło niej zanim dobrze nie uśnie bo zaraz woła mnie i zaczyna się usypianie od początku.
A może Wy mi podpowiecie jak odstawiłyście Wasze dzieciaczki od cyca????

A no i Madziu gratuluje i wszystkiego dobrego na nowej drodze

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 16:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 12:55   #346
magdalm
Raczkowanie

Smile Dot.: Młode Mamy z Lublina

Witajcie drogie Mamusie!

Dołączyłam do forum, bo idzie wiosna i czas na długie spacery Jestem mamą 2 miesięcznego Aleksandra z ul. Ułanów. Czy ktoś z okolicy szuka towarzyszki spacerów?

Pozdrawiam serdecznie!
Magda
magdalm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 18:46   #347
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
a ja sie chcialam pochwalic- w sobote biore slub ale mam streeeeeeeeeeesssssssssss ssa
o wow!! no to gratulacje już masz stresa? to co będzie w sobotę rano? ja sie stresowałam dopiero jak staneliśmy do przysiegi
chyba zapowiada Ci sie przepiękna pogoda pomimo zimowej aury 3mam kciuki aby wszystko poszło jak należy

Cytat:
puki co nie jest zazdrosny o siostre i oby tak juz zostalo
za to na kazdym kroku okazuje jak bardzo ja kocha, caluje gdzie tylko moze, lula w wózku na bujaczku, przynosi swoje samochodziki zeby Natalka sie z nim bawiła
ojej napewno wygląda to przesłodko jak się Kamilek tak garnie do siotrzyczki dobrze że nie ma napadów zazdrości bo to podobno okropne jest
to tak ogólnie widzę że świetnie sobie radzicie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
A może Wy mi podpowiecie jak odstawiłyście Wasze dzieciaczki od cyca????
ja definitywnie odstawiłam Olkę od cyca 6 grudnia ale u nas było tak:
do 6 m-ca była TYLKO na cycu, potem doszły inne pokarmy ale mleko tylko cycowe, w 9 m-cu zaczełam podawac jej od czasu do czasu modyfik. żeby zobaczyc jak będzie przyswajała. Dodam że mleko piła tylko rano po obudzeniu i po kąpieli do snu. Pod koniec 10 m-ca cyc stał się praktycznie tylko "zabawką" bo nawet jak trochę ciamkała to miałąm wrażenie że już się nie najada więc 26 listopada podjeliśmy decyzję że koniec z cycowaniem. Jeśli to ma byc tylko dla zabawy to lepiej teraz niż potem jak będzie coraz większa (tak jak i Ty zauważyłaś ). Powiem Ci że nie spodziewałam się ze tak gładko pójdzie. Olka w ogóle nie okazywała teskonoty za cycem... gorzej było ze mna bo okazało się że to ja tesknię za tą niesamowitą więzią jaką miałam z nia podczas karmienia (chociaż teraz sobie nie wyobrażam jeszcze ją karmic ) ale twarda byłam i potem tylko ją przytuliłam na chwilkę 2 grudnia i potem 6 żeby sprawdzic czy mam jeszcze mleko no i co na to Olka ale ona tylko się przytuliła na sekundkę no może dwie i na tym się nasza przygoda zakończyła. Mam nadzieję że u Was też pójdzie tak gładko

Cytat:
Napisane przez magdalm Pokaż wiadomość
Witajcie drogie Mamusie!

Dołączyłam do forum, bo idzie wiosna i czas na długie spacery Jestem mamą 2 miesięcznego Aleksandra z ul. Ułanów. Czy ktoś z okolicy szuka towarzyszki spacerów?

Pozdrawiam serdecznie!
Magda
witaj nowa mamusiu
ja na spacer to nie bardzo bo jestem oddalona od Twojej ul jakieś 25 km ale na wątku pogadac zawsze możemy
~~
a ja chora jestem mam tak nos zapchany... mam tylko nadzieję że Olka nie podłapie

Czas edycji: 2011-03-04 o 18:48
Stary 2011-03-05, 08:26   #348
magdalm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

ja na spacer to nie bardzo bo jestem oddalona od Twojej ul jakieś 25 km ale na wątku pogadac zawsze możemy
Bardzo chętnie Na pewno przyda mi się Wasze doświadczenie hehe
Stary 2011-03-05, 10:51   #349
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie drogie Mamusie!

Pozdrawiam serdecznie!
Magda

Simpatica dzieki ze mi napisałas jak maleństwo rozstało sie z cycyem

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 16:35
Stary 2011-03-06, 10:46   #350
magdalm
Raczkowanie

Czy Wy też tak macie, że po urodzeniu dziecka wszystkie wasze stare koleżanki się na Was wypięły?? Kiedyś były kawki, ploteczki, a teraz nawet nie zapytają co słychać... Przecież one też będą kiedyś mamusiami (chyba...)
Stary 2011-03-06, 20:31   #351
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Simpatica dzieki ze mi napisałas jak maleństwo rozstało sie z cycyem, u mnei jest jednak ten problem ze Amelia nie toleruje zadnego maleka modyfikowanego i nie przeprada z jagurtami:confu sed:
ano to widzisz to u Ciebie gorzej. Ja sobie nie wyobrażam za bardzo żeby Ola zasneła jakoś inaczej niż na butelce no ale z cycem łatwo poszło to może i z odstawianiem modyfikowanego kiedyś też się uda któraś z Was się orientuje kiedy w ogóle odstawia się mleko modyfikowane?
Cytat:
Czy Wy też tak macie, że po urodzeniu dziecka wszystkie wasze stare koleżanki się na Was wypięły?? Kiedyś były kawki, ploteczki, a teraz nawet nie zapytają co słychać... Przecież one też będą kiedyś mamusiami (chyba...)
nie no wszystkie to nie ale jest kilka takich którym do dzieci daleko w związku z czym kontakt delikatnie mówiąc - osłabł. Ale na szczęście mam 2 takie kochane przyjaciółki które są mamami (tzn jedna jest a druga lada dzień będzie) i z nimi są kawki i ploteczki :
~~
a u nas lipa - jestem chora i co gorsze zaraziłam Oleńkę bidulka ma takie gluty okropne... juz na sam widok gruszki jest płacz )
~~
ah no i Madziu_g teraz to oprócz ponownych gratulacji chciałam złożyć serdeczne zyczenia miłości i szcześcia na Nowej Drodze Życia

Czas edycji: 2011-03-06 o 20:55
Stary 2011-03-06, 21:38   #352
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
ano to widzisz to u Ciebie gorzej. Ja sobie nie wyobrażam za bardzo żeby Ola zasneła jakoś inaczej niż na butelce no ale z cycem łatwo poszło to może i z odstawianiem modyfikowanego kiedyś też się uda któraś z Was się orientuje kiedy w ogóle odstawia się mleko modyfikowane?
moj synio ma juz 2 latka z lekkim groszem i dalej jedziemy na modyfikowanym, on nie cierpi normalnego mleka, nawet kakao nie przejdzie

ost byl program zeby modyfikowane dawac do 3 roku zycia przynajmniej pol litra dziennie
Stary 2011-03-06, 21:46   #353
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
moj synio ma juz 2 latka z lekkim groszem i dalej jedziemy na modyfikowanym, on nie cierpi normalnego mleka, nawet kakao nie przejdzie

ost byl program zeby modyfikowane dawac do 3 roku zycia przynajmniej pol litra dziennie
Ale zasypia na butelce? Bo ja się tak zastanawiam jak to będzie z myciem zębów? Narazie myjemy tylko raz dziennie bo jest ich mało no ale jak urośnie więcej

Czas edycji: 2011-03-06 o 21:48
Stary 2011-03-07, 10:08   #354
magdalm
Raczkowanie

Cytat:
nie no wszystkie to nie ale jest kilka takich którym do dzieci daleko w związku z czym kontakt delikatnie mówiąc - osłabł. Ale na szczęście mam 2 takie kochane przyjaciółki które są mamami (tzn jedna jest a druga lada dzień będzie) i z nimi są kawki i ploteczki :
To ja mam chyba pecha, bo żadna nie jest mamusią i być chyba na razie nie zamierza, a tylko jedna ma ochotę czasem zajrzeć...
Stary 2011-03-07, 10:54   #355
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam chyba pecha, bo żadna nie jest mamusią i być chyba na razie nie zamierza, a tylko jedna ma ochotę czasem zajrzeć...
może tutaj uda Ci się kogoś z czasem na kawkę namówic

Stary 2011-03-07, 12:05   #356
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zasypia na butelce? Bo ja się tak zastanawiam jak to będzie z myciem zębów? Narazie myjemy tylko raz dziennie bo jest ich mało no ale jak urośnie więcej

nie , nie usypia na butelce... kolo 21 pije mleczko, pozniej zakaldamy pizamke idziemy myc zabki i tu moja porazka, idziemy sie usypiac

tzn teraz kamilek czyta mi bajeczke to jest dawo, dawo temu, za gójami, lasami... KONIEC
gasimy swiatelko i leze az maly uśnie(teraz ze zmeczenia zasypiam i Tż mnie budzi, albo slysze jak Natalka placze) nie potrafie tego zmienic za chiny ludowe
Stary 2011-03-07, 18:58   #357
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Witam!!!

madzia_g WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA

magdalm z tymi koleżankami to niestety muszę się zgodzić- szczególnie te jeszcze nie dzieciate...ale i z tymi co już mają maluchy też różnie bywa- zazwyczaj to nie maja czasu na ploteczki i kawki

simpatica radził żeby kupować buciki z elastyczną podeszwą (żeby łatwo było je wyginać tam gdzie i stópka się zgina) i maja być wysokie za kostkę.
Stary 2011-03-08, 09:11   #358
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
nie , nie usypia na butelce... kolo 21 pije mleczko, pozniej zakaldamy pizamke idziemy myc zabki i tu moja porazka, idziemy sie usypiac
ojej to późno zasypia, my Olkę kładziemy o 19.30 zwykle chociaż pewnie w lato dzień jej się wydłuży Ja sobie nie wyobrażam żeby Ola sama zasneła ale właśnie ze względu na ząbki będziemy niedługo musieli podjąc to wyzwanie
Cytat:
Napisane przez gosiak0103 Pokaż wiadomość
simpatica radził żeby kupować buciki z elastyczną podeszwą (żeby łatwo było je wyginać tam gdzie i stópka się zgina) i maja być wysokie za kostkę.
dziękuję za informację
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dziewczyny chciałam życzyc Wam miłego, słonecznego, pełnego tulipanów Dnia Kobiet! Wszystkiego dobrego!

Czas edycji: 2011-03-08 o 09:12
Stary 2011-03-08, 10:36   #359
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Na początek wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!!!!

Ja już w pracy od rana ...olek dzisiaj wstał przed 5.00 więc ogólnie troche taka wypluta jestem.

Ile wasze maluchy maja zabków?
Ja musze pochwalic moje dziecie bo juz jesteśmy na etapie piątek - jedną już mamy pozostałe też już na samym wierzchu. Az sama zaczełam się zastanawiać czy to trochę nie za wcześnie?
Pozdrawiam
Stary 2011-03-08, 10:59   #360
kamafi
Raczkowanie

Witam

Czy mogę się dołączyć do wątku?

Jestem mamą 2 miesięcznej Lenki z Ponikwody
kamafi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości