|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cześć dziewczyny
Ja już czuję się lepiej. Dobrze, że ten drugi antybiotyk podziałał. Ale został mi jeszcze straszny kaszel Nerola - cieszę się, że się odezwałaś. Pusto tu bez Ciebie. A Iza niech siedzi jak najdłużej w brzuszku karolineee - wszystkiego najlepszego
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
pewnie ze dobre, ale jednak apteczne. czemu pisze jednak? bo jak od poczatku na dziecku uzywasz w miare jednak mocnego kosmetyku to jak cos sero bedzie nie tak (azs...) to co dasz? tak samo sudocre - nie smaruje sie co ściagniecie kupy, tylko w razie czerwonego tyłka. bo silniejsze od nieg to juz chyba tylko antybiotyki... mozna w ten sposob przedobrzyc. co innego my - staruchy, co innego nieskażona chemią skóra dziecka... dlatego lepiej zaczac uzywac czegos słabszego i w razie czego potem kupic cos mocniejszego (olian itp). ale to moje (i naszego alergologa-oliatum oraz pediatry - sudocrem) zdanie.
|
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Ania bardzo ładny brzuś
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Monia83 zgadzam się z Tobą co do Oliatum .... najpierw trzeba spróbować czy dzidzia będzie tolerować mydełko czy żel do mycia i oliwkę a jeśli coś nie tak to wtedy lecznicze kąpiele co do sudokrem to nie mam pojęcia jeszcze się nie wczytywałam w te tematy czym smarować pupcię
Nerolcia Karolinee wszystkiego naj czy można stosować Tantum Rosa zewnętrznie w ciąży ? |
|
|
|
#2345 |
|
BAN stały
|
Słoneczko
Tantum tak ale nie w formie irygacji,tylko podmywanie,moczenie ![]() Madziulka ![]() Babonik cieszę sie razem z Tobą z twardej kupki |
|
|
|
#2346 |
|
Zadomowienie
|
Ja używałam na początku kosmetyków HIPP, testowane przez OKO-TEST.Ja polecam,szczególnie:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...i-.html&next=1 oraz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ne.html&next=1 szkoda tylko,że nie ma pompki ale kosmetyk superużywałam od pierwszej kąpieli w domu,długo długo...a teraz używamy ATOPERAL bo moja córcia ma wyjątkowo suchą skórę...używaliśmy przez chwile bubchen i nie wiem czy to nie po nim ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- nerolka- widzę,że dzielnie nadrabiasz
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
tantum rosa do przemywania - ja uzywalam bo bym sie zadrapała...
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=83monia;25566480]pewnie ze dobre, ale jednak apteczne. czemu pisze jednak? bo jak od poczatku na dziecku uzywasz w miare jednak mocnego kosmetyku to jak cos sero bedzie nie tak (azs...) to co dasz? tak samo sudocre - nie smaruje sie co ściagniecie kupy, tylko w razie czerwonego tyłka. bo silniejsze od nieg to juz chyba tylko antybiotyki... mozna w ten sposob przedobrzyc. co innego my - staruchy, co innego nieskażona chemią skóra dziecka... dlatego lepiej zaczac uzywac czegos słabszego i w razie czego potem kupic cos mocniejszego (olian itp). ale to moje (i naszego alergologa-oliatum oraz pediatry - sudocrem) zdanie.[/QUOT
ja to pisałam pod kątem stosowania ale dla siebie , Kolina też napisała że to Ona ma suchą skórę stąd moja rada dotycząca stosowania . Co do dzieci się nie wypowiadam bo się jeszcze nie znam
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dziubek79;25567208]
Cytat:
zeby niedomowienia nie było...
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Wtajemniczenie
|
ratujcie!!!!!!!!!!! mam do piątku tyle roboty, że choćby mnie nawet z batem wyganiali to i tak wyjść z biura szybciej niż 15 nie mogę, muszę skończyć swoją robotę do piątku, więc powinnam się sprężyć i zasuwać, a tymczasem siły mnie opuściły już ... spać mi się chce i nie mogę się już skupić na pracy... jej to się zaczynam bać czy zdążę i się wyrobię...
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee sto latek
Nerola fajnie że się pokazałaś Zanka zmień mi wiek na 29lat i termin na 9.08 ja miałam przewijak i bardzo sobie chwalę mały prawie do roku go używał
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
mój miał przewijak do 2 roku zycia, z tym że jak juz w łóżeczku wstawal to przewijak na ziemii lezał, potem juz sam sie na nim rozkładał jak przychodziło do zmiany ieluchy
a teraz (no niestety jeszcze) to sam sobie rozwija i rozkłada pampersa na kanapie czy podłodze i pyta w którym miejscu ma byc dupka a z przewijaka to sobie zrobił trampolinę i w końcu rozwalił
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-07 o 14:53 |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
jak długo można stosować? coś w ulotce pisze 7 dni?
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam dzisiaj pyszny obiadek ryż zapiekany z warzywami i kurczakiem![]() a M ma danie chińskie też z ryżem |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Uważaj na siebie i córeczkę.
|
||
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..... a na bodziaki też idę kilka zakupić
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy powinnam to pisać, ale mam straszną ochote na gofry
Wieczorkiem sobie zrobię takie z bitą śmietana i owockami ![]() Wszamałam pomidorową z ryżem i czekam na męża do 17 z kurczakiem ziemniaczkami i sałatą
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Aania ładny ten Twój brzusio
Zreszta kurcze te wszystkie małe rzeczy są takie słodkie, że szok ![]() SweetAngel to straszne co spotkało Twoją siostrę cioteczną :/ Masakra jakas! Co to za człowiek musiał być żeby coś takiego zrobić?! Takim to powinno sie na żywca wyrwać jaja, odciać ku***a i połamać ręce i nogi! Może więcej nikomu krzywdy nie zrobi :/ Wierze, że kuzynka wyjdzie z tego, choć psychicznie napewno będzie sie długo długo leczyc... ![]() Madziulka super, że już zdrowiejesz ![]() brumek bardzo się cieszę, że sie operacja babci udała-dużo zdrówka dla niej ![]() Ja dzisiaj jestem jakaś zmęczona, senna... |
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba z 5 stosowalam, szybko przeszło
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdziłyśmy że reszta za duża, maluch by się cały owinął ![]() Cytat:
![]() Tantum Rosa koleżanka mi radziła zabrać do szpitala, żeby po porodzie stosować Na obiad zjadłam kurczaczka z ryżem i sosem - tak po chińsku ![]() mąż przyjechał na pół dnia, chyba go na lody wyciągnę ![]() ale to już po ćwiczeniach, zmykam i odezwę się po jodze, jak ją z Babonikiem przeżyjemy
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy gofrownice, taka za punkt z shella, ale nigdy dobre gofry nam nie wyszly, zawsze takie plaski oklapniete. Nie takie jak latem, chrupiace, pyszne |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z początku ciąży, tak wymiotowalam po gofrach że aż krwią.... chyba się już nigdy nie tkne.... |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
a propo kulinariów:
grzebię właśnie w necie za przepisami na lukier plastyczny bo chce tatusiowi na urodzinki taki meega torcik wykombinować właśnie z dekoracjami z lukru plastycznego. Tatko będzie obchodził 50 urodzinki 31 marca to na taką okazję podjęłam się upieczenia wypasionego torcika, macie jakieś przepisy na fajne masy do tortu? planuje z jakąś masa z kawałeczkami czekolady, orzechowa może być, kokosowa, migdałowa, jedną zrobię kajmakową z karmelem z puszki bo zawsze fajna wychodzi twarda i tę wykorzystam do dekoracji wierzchu szpryca, raczej owocowe nie wchodzą w grę. Szukam inspiracji ![]() Ma być megasłodki i megapyszny
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-07 o 16:50 |
|
|
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
aj...do lekarza sie nie dostane musze czekac do czwartku...a na izbe zeby jechac to musi sie dziac cos zlego
do tego jestem sama bo maz w delegacji zalamka buuuuu
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Juz po badaniach i wizycie u ginekologa. Wyniki będą miała dopiero w środę, wiec jeszcze troszkę sie podenerwuje. , a bylo tak wyraźne jakby leżało obok mnie Niestety muszę dużo leżeć żadnego odkurzania, sprzątania i nawet chodzenia po schodach, bo mi brzuch twardnieje Mam jak najwięcej odpoczywać. Na dzisiaj tylko tyle wiem, reszta informacji w środę |
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
a nie masz możliwośći podejść gdzieś prywatnie do ginekologa?
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to obyś nie musiała jechać na tą izbę... a prywatnie? Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
beata my dalismy do tortu mase z bitej smietany, ta masa cukrowa jest juz tak slodka, ze jak dalibysmy do tego jeszcze slodka ciezka mase to by mnie od razu zemdlilo
u mnie tak: z szyjką ok, lekarz mówił, że nic się nie dzieje grzybek jest, leki mam do tego bakterie w moczu, dostałam antybiotyk, po leczeniu znowu badanie moczu znowu Toxo mam zrobić tętno maluszka słyszeliśmy, na monitorku zobaczyłam jak bije serduszko jutro o 18:15 usg, obejrzymy serduszko dzidziusia czy wszystko ok, mam nadzieję, że tym razem bobas ładnie się ułoży do badania i nie będzie problemów poza tym ciśnienie w normie, waga 58 kg, załamałam się
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-07 o 17:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

ryż zapiekany z warzywami i kurczakiem
Wieczorkiem sobie zrobię takie z bitą śmietana i owockami

zębole

Zakończone: 2

żadnego odkurzania, sprzątania i nawet chodzenia po schodach, bo mi brzuch twardnieje