|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18
dziękuję za odpowiedzi, kurcze sama nie wiem, TŻ już by chciał, ja cały czas biorę tabletki, ale wczoraj tak myślałam, że w moim przypadku to najlepszy moment byłby chyba teraz na bejbika, chociaż nie bardzo to jeszcze widzę, ale potem asesura i praca i wiem, że później już w ogole czasu na dziecko nie będzie, a czas szybko ucieka. W ogóle w czasie asesury to musze pracować cały czas na pełny etat, żeby mi się te 2 lata liczyły do pracy więc nie wiem jak miałabym to pogodzić z dzieckiem. A dotarło do mnie to wczoraj bo mamy na szkoleniach już dwie dziewczyny w zaawansowanej ciąży...
Sama nie wiem, ale dobrze byłoby gdyby dzidziuś się urodził jeszcze w tym roku, więc nie chciałabym czekać 3 m-ce albo pół roku po odstawieniu tabletek. Sama nie wiem, mam straszny mętlik w głowie. Chociaż jakoś nie widzę się jeszcze w roli mamy i nie wiem czy byłabym na to gotowa, raczej zawsze chciałam i myślałam, żeby dziecko pojawiło się jak już się z TŻ sobą nacieszymy, ale nie wiem co robić. Nawet mu o tym nie mówię bo wiem, że jak zacznę temat to on się zaraz zgrzeje na dziecko... |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli nie czujesz, że jesteś już gotowa na dziecko, to zajście w ciąże "bo tak by teraz pasowało" nie będzie chyba dobrym pomysłem ... Pogadaj mimo wszystko z TZtem, bo czy teraz cz za rok jego wsparcie będzie ci najbardziej potrzebne ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mieszkanko nawet ładne, ale cena trochę za wysoka. Myśleliśmy, że więcej nam się uda utargować, bo oni chcieli dostać w maju kasę, a w listopadzie byśmy się mogli dopiero wprowadzić, ale koleś chce opuścić tylko 5 tys. i cena za metr jest tak wysoka, że możemy nie dostać tyle kredytu, bo rzeczoznawca może wycenić mieszkanie na mniejszą kwotę. No a poza tym mieszkanie nie ma aż takiego wysokiego standardu jak powinno mieć za tę cenę. Dlatego jeszcze się wstrzymamy. Może jak za jakiś czas nie będą mogli znaleźć klientów, to zejdą z ceny, albo może się trafi inne mieszkanie ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Odespałam sobie jak wróciłam, bo TZ śpi po nocce i się do niego wtuliłam na godzinkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, tylko boję się tego, że ja teraz nie chciałabym być jeszcze mamusią, a jak się obudzę i będzie za późno? Asesurę zacznę jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to jakoś w styczniu 2013 w . I szczerze mówiąc, to wiem jak będzie, jak się kończy asesurę to chce się jakoś zarobić szybko na swoją kancelarię itp. i wiem, że wtedy będzie dla mnie najbardziej pracowity okres i na pewno nie będę myślała wtedy o tym, żeby mieć dziecko, a będę miała po skończeniu asesury 29 lat a mój mąż 33
![]() muszę się zbierać bo lecimy do mojego taty na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Martoolka, to jest mieszkanie z rynku wtórnego, tak? Dlaczego tak wcześnie chcą kasę a wprowadziny dopiero w listopadzie? Też mi się wydaje, że lepiej poczekać w tej sytuacji i zobaczyć czy coś się nie zmieni ... ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Może faktycznie warto najpierw ustabilizować sytuację zawodową, a potem zdecydować się na dziecko? A z drugiej strony, może da się to wyszystko jakoś pogodzić? Nie potrafię Ci doradzić, bo nie bardzo potrafię sie postawić w Twojej sytuacji. Ja mam pracę, jak zajdę w ciąże to będę pracować tyle ile dam radę, potem chorobowe i albo wrócę albo będę szukać nowej .... U ciebie to jest bardziej skomplikowane ... Ale moim zdaniem, jeśli nie czujesz, że jesteś gotowa, to nie jest dobry moment ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() magolina: to na pewno przez te leki tak sie Twojej mamie stało. oBy było tylko lepiej ...
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
certi
![]() ![]() magolina ![]() a my byliśmy dzisiaj u mojej mamy na chwilę. stęskniłam się za budyńkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3248 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Mama trochę lepiej się czuje ![]() ![]() certi decyzja o dziecku to bardzo trudna decyzja, i tak jak pisze dziewczyneczka chyba najlepiej jak się wpadnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Martoolka nie ma co się spieszyć, bo to przecież bardzo poważna inwestycja. Trzymam kciuki żebyście znaleźli wymarzone mieszkanko w przystępnej cenie ![]() Zaraz zaczyna się moja ulubiona część wieczoru - tż, zimne piwko, pistacje i CSI kryminalne zagadki miami ![]() Miłego wieczorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oni chcą kasę w maju, bo wtedy muszą wpłacić kasę za nowe mieszkanie, które kupują i tylko jeśli się na to zgodzimy, to zejdą z ceny. Myślę, że nie znajdą kupca za tą cenę i będą musieli ją obniżyć, bo inaczej nie sprzedadzą tego mieszkania ![]() Cytat:
![]() No to miły wieczór Wam się zapowiada ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
magolina pistacje!
![]() ![]() ![]() kurde, zaczynam się denerwować. ta jedna dziewczyna, co mi złą rzecz przysłała, nie logowała się na wizaż od 4 dni, dziś była i nie odpisała ![]() Martoolka dobre porównanie ![]() a mój TŻ miał iść do kolegi na godzinę, nie ma go już chyba ze dwie i jeszcze nie będzie. ech, faceci ![]() ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2011-03-06 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bezaczku, ja się na tym nie znam .... a jak nie odpisze, to co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
też się nie znam
![]() przynajmniej nie zostałam z niczym, bo przysłała mi paczkę. no ale nie to, na co się umawiałyśmy. najwyżej wystawię negatywa i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
dobranocek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do dzieciątka to rzeczywiście trudna sprawa, skoro nie czujesz jeszcze instynktu, to moze jednak poczekać? Nie wiem, to musi być Wasza decyzja, dlatego uważam, że powinnas porozmawiać z tż'tem. Martoolka też tdobrze napisała ze jak się za bardzo analizuje to zawsze sie znajdzie jakiś powód by jeszcze poczekać. Teraz mnóstwo kobiet decyduje się na pierwsze dziecko po 30 nie ma w tym nic dziwnego, ja mam czasami wrażenie, że będe najmłodsza na porodówce i będą na mnie patrzały jakbym z przymusu była w ciąży ![]() martoolka ![]() ![]() a mnie dopadło przeziębienie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() dziękuję Wam za odpowiedzi, tak to jest, że chyba nie ma idealnego czasu na ciążę... na razie postanowiliśmy z TŻ że skończę brać tabletki i zrobię sobie trochę przerwy, będę łykała folik itp i zobaczymy. Z jednej strony bardzo chciałabym być w sytuacji, że kiedy by się dziecko nie pojawiło to super, a z drugiej boję się nawet o tym myśleć jakby się pojawiło w innym terminie niż planowany. Wstępnie planowaliśmy jak będę na aplikacji, to żeby dzidziuś się pojawił, no ale właśnie nie wiem czy to jest najlepsze rozwiązanie. No nic, czas pokaże ![]() Martoolka ja też myślę, że jak nie zejdą z ceny to nie sprzedadzą mieszkania. U nas w mieście są porównywalne ceny za nowe mieszkanie i za te z rynku wtórnego, dlatego my np, tylko myślimy o nowym, wiadomo dochodzi jeszcze wykończenie, ale zawsze to łatwiej sprzedać później takie nowsze mieszkanie ![]() Dziewczynki miłego poniedziałku i całego tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Wtajemniczenie
|
Witka
![]() ale sie rano ucieszylam jak zobaczylam az 2,5 strony do nadrobienia ![]() jak tam dziewczyny po weekendzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() certi ciężka sprawa z podjęciem tej decyzji o dzidziusiu ![]() ![]() uciekam standardowo na kawke ![]()
#3257 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Ja dzisiaj do szkoly tez jade, nie chce mi sie bardzo , bo bede na 19 dopiero w domu ![]() certi:trzymam kciuki , żebyście byli zadowoleni ze swojej decyzji ![]() ![]()
#3258 |
Wtajemniczenie
|
Hej mężatki! Nie udzielam sie ostatnio ale podczytuje od czasu do czasu
![]() Certi ja slyszalam ze wystarczy miesiac poczekac.A co do decyzji to musisz byc pewna bo pozniej nie ma odwrotu ![]() Metka jak tam dzidzia, jak sobie radzisz? Ciezarowki jak sie czujecie? Moja cora juz sama sie przemieszcza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wszystko dobrze, skonczyl mi sie juz macierzynski, "jade" teraz na kuroniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze lek dobry ale dawka za duza? Cytat:
Powiem wam ze jeszcze szybciej niz wasze fasolki po bretonsku robi sie fasolke z puszki - bez namaczania i gotowania tyle czasu. ![]() Cytat:
![]() Martoolka - ale porownanie! Co to za ksiazka? Cytat:
![]() ![]() Tylko jak bylo malusie lezalo sobie w lozeczku a teraz za nim musisz ganiac po domu. ![]() Co do pracy - takie czasy ze jak sie ma szanse na prace to trzeba z niej korzystac. ![]() A teraz o moim bardzo udanym zakupowo weekendzie. Bylismy w sobote w duzym centrum handlowym w Rzymie. Ludzi! Dzieciaki lataly poprzebierane i rozrzucaly konfetti. ![]() ![]() ![]() Weszlam sobie do jednego sklepu i wzrok mi padl na wieszak ze wszystko ze 15 euro. Na tym wieszaku byly kurtki i plaszczyki zimowe. 15 to nie majatek. Ja sie patrze a tam jest pare za 8,95! Okazalo sie ze nie maja guzikow i dlatego takie tanie. Z 59 euro! I byl nawet moj rozmiar - kiedys przymierzalam ale nie wydawal mi sie tak atrakcyjny zeby go kupowac. ![]() Zaczelam myslec i kombinowac - trzeba by kupic guziki i przyszyc - to nie takie drogie. Ale przymierzylam - wlozylam reke do kieszeni a tam brakujace guziki plus jeden na zapas! I mam krotka plaszczyko-kurteczke za niecale 9 euro! ![]() ![]() Tak to cena zmienia punkt widzenia ![]()
Przykładna żonka od 15 i 24 VII 2010 ![]() “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2011-03-07 o 11:58 Powód: nie bylo odpowiedzi |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Już jestem z powrotem ![]() Moja teściowa zrobiła dla nas kilkadziesiąt pączków i tyle samo oponek ![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie się rozkręciłyście! Może któraś mi streścić co sie działo? ![]() Miłego popołudnia ![]() W końcu wiosna idzie ![]()
#3261 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie martw się, nie będziesz najmłodsza na porodówce, a jeśli nawet - to teraz nic dziwnego ![]() Cytat:
Oj tak , jutro nasz dzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nooo, nasz dzień, mój tż niestety niczym mnie nie zaskoczy bo w delegacji ![]() ![]() ![]() Dobra idę dalej się uczyć. Mam w piątek kolokwium i jakaś pogadankę na ocenę o jakiejś książce, której nie przeczytałam i nie przeczytam bo jest bezsensu i gruba ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytam się TZta jakiego oświadczenia, a on mi mówi, że oświadczenie że spłaci zaległy dług, który mam w firmie, i będą mu sciągać z wypłaty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj oj kochana ja też bym się wkurzyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny
![]() ![]() capri, ale fajnie, że mała zaczyna już mówić, to musi być super wiek ![]() agawoo yyy to chyba czeka Was poważna rozmowa? Wiedziałaś o tym długu? magolina no mega romantyczne to 100zł na dzień kobiet ![]() ![]() sjoanna super Ci się udało z tą kurtałką, sama chciałabym sobie coś kupić, ale szkoda mi na razie pieniążków mmmmmm witaj, dawno nie zaglałaś, fajna ta Twoja teściowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
capri może jakieś zdjęcie dla cioć?
![]() ślicznie. ciekawe kiedy powie mama ![]() silvyetta ładne zakupy ![]() ja kiedyś kupiłam bluzkę w jakimś markowym sklepie za 3 albo 4 zł, bo miała takie dwa sznurki z boku, żeby ją zmarszczyć i jeden był urwany. drugi był na tyle długi, że ucięłam go na pół i wciągnęłam. służy mi do dzis ![]() ![]() TŻ pojechał do pracy, ja na necie. agawoo ![]()
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2011-03-07 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Wtajemniczenie
|
Certi ja napisze ci z perspektywy starszej koleżanki
![]() ![]() ![]() mam koleżankę adwokat, co przed samą aplikacją zaliczyła synka i teraz ma kancelarie i jest git, synek w przedszkolu a ona sooie spokojnie pracuje u mnie roboty na maksa, nie mam czasu na myslenie , siedze teraz sobie i oglądam moje serialiki i kupuje zestaw do mojego manikiru bo wyjdzie mi taniej ![]()
#3268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, to jeszcze dług sprzed ślubu, o którym dowiedziałam się w grudniu 2010 ![]() ![]() I tak musielibyśmy to spłacić, ale przykro mi, że mi nie powiedział ... Gdyby na przelewie nie dopisali tego jednego zdania, to pewnie by zmyślił jakaś historyjkę, że taki kiepski miesiąc był ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
No dawno, bo pojechaliśmy do teściów już w czwartek, potem jeszcze do moich rodziców i nie chciałam siedzieć na kompie bo się stęskniłam za nimi
![]() A teraz za Wami ![]() ![]() Agawoo mam nadzieję, że jakoś się Wam to wszystko ułozy ![]() ![]() ![]() ![]()
#3270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co to za zestaw? do tego szilaku? słyszałam ostatnio, że to super sprawa Cytat:
no to rzeczywiście sytuacja nie za ciekawa, trochę to dziwne, że mąż zataja przed Tobą takie rzeczy, w końcu to Wasz wspólny problem i sam się nie rozwiąże ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.