Jak zacz±æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Rêkodzie³o: szyde³kowanie, bi¿uteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla mi³o¶ników tej techniki. Lubisz decoupage? Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2006-08-22, 15:33   #1
Seyna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223

Jak zacz±æ?

Kochane Wiza¿anki!
Wiele z was mo¿e mnie zwyczajnie uznaæ za dziecko, poniewa¿ mam 11 lat! Nie ukrywam razi mnie to. Jednak jestem ambita i szybo sie uczê. Chcia³a bym teraz spróbowaæ techniki deco. Mam nie wielkie fundusze 5,6 z³, mieszkam w malutki mie¶cie... Obecnym arsena³em s± serwetki, pude³ka, no¿yce, klej (magick, w sztywcie, w p³ynie) Mama nie pozwala mi tykaæ ¿elazka, a wiêc jak mam zacz±æ!!!???

Proszê o pomoc! Bardzo mi na tym zale¿y!
Seyna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 15:55   #2
Seyna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 223
Dot.: Jak zacz±æ?

Znalaz³am jeszczê farbkê (w³a¶ciwie to rozja¶niacz), który po na³o¿eniu tworzy tward± skorupê
Seyna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-22, 17:17   #3
krufka80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 777

to masz wzystko co jest potrzebne na pocz±tku, klej magic najlepiej rozrobic z wod± (oczywicie nie cale opakowanie tylko troszkê) co do ¿elazka to uzywaj go do klejenia duzych motywow i na przyklejana serwetkê kladz papier do pieczenia i dopiero na tym papierze zelazkiem nic sie z zelazkiem nie stanie. mniejsze motywy mozna spokojnie naklejac pêdzelkiem

a co do farb zapytaj rodzicow czy nie maja zadnej akrylowej ktora zostala po malowaniu mebli, drzwi, okien itd.

na koncu musisz pracê zalakierowaæ a wiêc musisz uzbieraæ pieniazki na ma³y lakier akrylowy (ok 10-15 z³) w sklepie budowlanym, nie smierdzi i nie jest szkodliwy.
krufka80 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-24, 12:04   #4
martuko
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 140

ja mam lat wiêcej sporo a i tak na moje pocz±tki przeznaczylam niewiele wiêksze fundusze Do stwowrzenia najprostszej pracy wystarczy CI przedniot do ozdobienia (np jaki¶ s³oik po kawie z ladn± zakrêtk± czy co¶ w tym stylu, jajko, r4esztki farby akrylowej takiej di drewna i resztki lakieru najlepiej tez akrylowego (mo¿e kto¶ z rodziny akurat robil remont latem). i g±beczka, np taka jak± u¿ywa sie do mycia naczy. ¯elazka wcale nie musisz ruszaæ, ¿eby siê mamie nie nara¿aæ przedmiot malujesz farb± akrylow± za pomoc± g±beczki (przykladaj±c zwil¿ón± farb± g±bkrê miejsce w miejsce do przedmiotu). czekasz a¿ wyschnie - tu konieczna jest cierpliwo¶æ, najlepiej do nastêpnego dnia nawet nie sprawdzaj i nic nie poprawiaj potem na to t³o przyklej rozcieñczonym bialkiem motyw z serwetki. Cieniowania mo¿esz zrobiæ i podobno mo¿na uzyskaæ kolorow± farbê akrylow± przez zmieszanie jej z plakatówk± - ja dopiero bêdê próbowaæ. jak wyschn± cieniowania to pokrywaszcaly przedmiot warstw± lakieru, czekasz a¿ wyschnie i tak jeszcze parê razy. Mam nadziejê, ¿e nie pogwa³cilam zasad decupagu, mo¿e dziewczyny które robily takim sposobem co¶ Ci jeszcze dopowiedz±, ale jak na pocz±tek i próby to w zupe³no¶ci wystarczy... jest gdzie¶ w±tek dotycz±cy klkosztow decupage i tam byly wymieniane do¶wiadczenia w tym wzglêdzie powodzenia i dobrej zabawy
martuko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-08-24, 15:17   #5
elianka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 344

jest kurs na forum gazety, ale tam jest taki strasznie profesjonalny, jak zobaczy³am to sie przestraszy³am. w rzeczy samej mo¿na mieszaæ akryle z plakatówka akwarelami, temperami, wszystkimi farbami, które sa wodne, czyli w praktyce wszystkimi, których u¿ywa sie w szkole na pracach recznych. Powodzenia Sejenko

Nowe w±tki na forum Decoupage

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.