|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla mi³o¶ników tej techniki. Lubisz decoupage? Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Jak zacz±æ?
Kochane Wiza¿anki!
Wiele z was mo¿e mnie zwyczajnie uznaæ za dziecko, poniewa¿ mam 11 lat! Nie ukrywam razi mnie to. Jednak jestem ambita i szybo sie uczê. Chcia³a bym teraz spróbowaæ techniki deco. Mam nie wielkie fundusze 5,6 z³, mieszkam w malutki mie¶cie... Obecnym arsena³em s± serwetki, pude³ka, no¿yce, klej (magick, w sztywcie, w p³ynie) Mama nie pozwala mi tykaæ ¿elazka, a wiêc jak mam zacz±æ!!!??? Proszê o pomoc! Bardzo mi na tym zale¿y! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 223
|
Dot.: Jak zacz±æ?
Znalaz³am jeszczê farbkê (w³a¶ciwie to rozja¶niacz), który po na³o¿eniu tworzy tward± skorupê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 777
|
to masz wzystko co jest potrzebne na pocz±tku, klej magic najlepiej rozrobic z wod± (oczywicie nie cale opakowanie tylko troszkê) co do ¿elazka to uzywaj go do klejenia duzych motywow i na przyklejana serwetkê kladz papier do pieczenia i dopiero na tym papierze zelazkiem nic sie z zelazkiem nie stanie. mniejsze motywy mozna spokojnie naklejac pêdzelkiem
a co do farb zapytaj rodzicow czy nie maja zadnej akrylowej ktora zostala po malowaniu mebli, drzwi, okien itd. na koncu musisz pracê zalakierowaæ a wiêc musisz uzbieraæ pieniazki na ma³y lakier akrylowy (ok 10-15 z³) w sklepie budowlanym, nie smierdzi i nie jest szkodliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 140
|
ja mam lat wiêcej sporo a i tak na moje pocz±tki przeznaczylam niewiele wiêksze fundusze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 344
|
jest kurs na forum gazety, ale tam jest taki strasznie profesjonalny, jak zobaczy³am to sie przestraszy³am. w rzeczy samej mo¿na mieszaæ akryle z plakatówka akwarelami, temperami, wszystkimi farbami, które sa wodne, czyli w praktyce wszystkimi, których u¿ywa sie w szkole na pracach recznych. Powodzenia Sejenko
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.