![]() |
#2881 |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
no, to niezla mam opinie na tym forum
![]() i nie, dzis nie ![]() ale jutro tak ![]()
![]() |
#2882 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, moze wkleicie zdjecia swoich flaszek w watku "Moja kolekcja" ![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam swoj wlasny stol w pokoju ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Raczkowanie
|
Ekhem
![]() ![]() Więc po kolei. Flaszkę otrzymała moja przyjaciółka w prezencie - oczywiśie uznała Piątkę za zapach dla "starej baby" ![]() ![]() Kody są gdzie trzeba, korek działa "magnetycznie", czcionka, estetyka flakonu i opakowania - ok, zapach ma się rozumiec też w porządku. Mam jednak 2 wątpliwości: - Cosmetic Wizard po odczytaniu kodu (3101) mówi mi, że flaszka jest z 2002r. ![]() - flakonik ma maleńką skazę (ok 5x2 mm) na bocznej ściance - coś jakby zmatowienie/chropowatosc szkła. Nie chce mi się wierzyc w takie wypadki "od nowości" u Chanel... Czy którejś z Was zdarzyło się kiedykolwiek spotkac się z czymś takim?? Istnieje jeszcze możliwosc, że skaza powstała w wyniku przewrócenia się flakonu na blat już u mnie, nie wiem. Owszem, jest bardzo twardy, ale marmurów to ja w domu nie mam ![]() I jeszcze ostatnie pytanie: Czy w opakowaniu powinna byc firmowa ulotka? Miałam kiedyś 50ml w refillu i wewnątrz kartonika takie cóś było. Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]()
Próbki na wymianę - aktualizacja 03.2020 Edytowane przez teclo Czas edycji: 2011-03-04 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie znam sie na Chanel No 5, ale nie polecam tej strony, na ktorej wszyscy sprawdzaja kody, jest niewiarygodna. Polecam tą http://checkcosmetic.net/ Tu wychodzi, ze perfumy są z 10.2010 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do mojego poprzedniego posta załadowałam już zdjęcia. Niestety zdjęcie plamki, o której pisałam, dodam jutro - myślę, że dopiero przy dziennym świetle uda mi się ją uchwycic.
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Porównuję z moja setką edt i ta na zdjęciach wygląda całkiem zacnie - jedyne co mnie dziwi to, że jest wersja ze zdejmowanym korkiem.
Ja mam taką z psikankiem zamontowanym w korku, ale może jest jakaś nowsza wersja, taka jak Twoja właśnie.
#2891 |
BAN stały
|
Z tego co sie orientuje to właśnie ze zdejmowanym korkiem to nowość.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
Butla OK
![]() Dziewczyny, ale zapach jest taki sam w tych dwóch rodzajach butelek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
![]() Zrobiłam wstępny research na All. - przeważają flaszki już z psikaczem, bardzo sporadycznie pojawiają się testery ze zdejmowanym korkiem (tak ja na moich zdjęciach). Tak jak napisałam, korek działa jak magnes, tzn. przy nakładaniu następuje "zasys" ![]() ![]() Wydaje mi się, że zapach jest bez zmian (porównując wersję korkową i bezkorkową). W ogóle odnoszę wrażenie, że edt przeszła jakąś reformulację (to pewnie temat na inny wątek...) w stosunku do tego, co było 7-8 lat temu. Czy wiadomo coś więcej na ten temat, czy ja mam omamy?
#2894 |
Przyczajenie
|
właśnie kupiłam perfumy Dior Addict. I mam wątpliwości co do ich oryginalności, bo pierwszy raz kupuję w tej perfumerii, no i koleżanka ma inny kolor tych perfum, w sensie samej wody.
Generalnie to moje są przezroczyste, choć nie jak woda, mają jakiś tam odcień, ale jest tak nikły, że ciężko mi powiedzieć jaki. Choć przeczytałam, że kolor zmienia się w czasie (koleżanki perfumy mają ponad rok) Z początku nie mogłam znaleźć ich numeru w datecalculatorze, ale inna wizazanka ( czy jak to sie inaczej mowi??) znalazla, wynika z niego, że data produkcji listopad 2010. A i perfumy kupowane w crystaline. Wg opinii w necie, są godni zaufania. PS. Sorki za jakość zdjęć, ale nie mam teraz w dostępie aparatu, te są robione komórką. Jakby co to po weekendzie mogę podesłać lepsze. PS2. Na tej naklejce u spodu jest napisane: w okręgu: Parfums Christian Dior - 75008 PARIS - FRANCE // 50 ml - 1.7 US.FL.OZ // Made in France a na srodku już nie w kształcie koła, a w linii prostej EAU DE PARFUM // Dior Addict // 0Y02 ( ten numer od daty prod) Co myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
isold, a jakbyś spróbowała z większej odległości zrobić fotkę? Bo zobacz, że to, co w tle, Twój komórkowy aparat wyostrzył dobrze
![]()
![]() |
#2896 |
Przyczajenie
|
użyłam skanera :PP
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zadomowienie
|
Isold, perfumeria, w której kupowałaś, jest na liście polecanych
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67132 Sądząc po wklejonych zdjeciach, ja bym sie do niczego nie przyczepiła. Mój Addict na początku wyglądał też na prawie przezroczysty, teraz sciemniał, pomimo że siedzi w zamkniętej szafce. Myslę, że kupiłaś świeże perfumy - gratuluję pięknego zapachu ![]()
#2898 |
Przyczajenie
|
uff... no mnie właśnie najbardziej ten kolor przestraszył. Ale skoro mówisz, że to kwestia tego, że to tak 'świeży towar' to mam nadzieję, że masz rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
już w innym wątku Ci napisałam- w Crystaline sama kupowałam i było ok, poza tym świeży Addict ma jaśniejszy kolor a z wiekiem ciemnieje do brązowego, nie zmieniając przy tym zapachu, także-no stress
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie są wygrawerowane z przodu na prawej "nóżce"( nie wiem jak to nazwać) 2 litery - FD a nie kupowałam jako tester tylko oryginał, to 30-tka Acha i na kartoniku jest kod, który wpisany w calculator pod clarins daje datę 2009-12, proszę napiszcie, gdzie go szukać na butelce? z góry dziekuję
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2011-03-06 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Na Alienie też mam tylko literki i kod jest dopiero na pudełku, Angel ma już normalny kod na butelce. To też na pewno nie tester, kupiony w zestawie 30ml z możliwością napełniania i 60ml wkład.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ta buteleczka od 30-tki jest taka piekna ![]()
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
Na ebayu, ale do tej pory mnie skręca jak pomyślę w jakim stanie przyszła do mnie ta przesyłka. Urząd celny otworzył paczkę i jej nie skleił ponownie tylko wpakowali w zwykłą przezroczystą folię. Widać było całą zawartość. Zgroza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Kobiety Kochane, mądre i znające się na tropieniu podróbek, tudzież łowieniu oryginalnych cudeniek
![]() Błagalnym tonem proszę o pomoc - Oryginał? (w skrytości serducha mam nadzieję, że tak, mi wszystko pasuje, ale.... - wiadomo ![]() Kupiłam Chloe EDT 50 ml., biała kokardka. Na spodniej stronie kartonika kod : H0 0449815164. Na denku flakonika kod: 0449815164 (czyli taki sam). Ładne, gładkie szkło, porządnie wykonany atomizer (brak ostrości , niedbalstwa i rys). Rureczka wąska, łagodnie zagięta (cholercia, to widać dopiero jak patrzę od spodu, bo rurkę cieżko zobaczyć patrząc na wprost - z powodu pofalowań w szkle ) ![]() Na spodzie flaszeczki grawer, który jest tak delikatny, że pod palcem niemal go nie czuć, wygrawerowane kolejno rzędami: EAU DE TOILETTE 1,7 FL FL.OZ e 50 ml 0449815164 Parfums Chloe. Coty Prestige Paris Dist. Coty US LLC, New York, N.Y. 10016 Made in / Fabrique en France Prawy bok- na wysokości napisu N.Y. 10016 - jest symbol otwartego pojemniczka z cyfrą 36, natomiast w głębi flaszki patrząc od spodu - w szkle wytłoczona cyfra "2". Teraz załączone niżej zdjęcia - przepraszam za jakość, obcykałam flaszkę z przodu i z boku, atomek i dostajecie próby moich nieudolnych ćwiczeń pod różnym kątem i w różnym świetle, aż padły baterie w aparacie ![]() No ale -coś widać, proszę o ocenę w sprawie oryginalności flaszki ![]() ![]()
#2905 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
#2907 |
Raczkowanie
|
1498067172
Czy aukcja o tym numerze na Allegro to oryginał Miss Dior Cherie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Hej! Mam pytanie, czy te perfumy są oryginalne, czy to zwykła podróba? Jak to sprawdzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.