|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Jakby którejś się przydało to znalazłam fajną rozpiske jak ćwiczyć na skakance trening interwałowy, ponieważ taki spala najwięcej tłuszczu ( trening na zmiane szybki wolny)
20 sek. sprint - 40 sek. wolno x8 powtórzeń 20 sek. sprint - 20 sek. wolno x5 20 sek. sprint - 40 sek. wolno x 10-15 Ja zaczynam od jutra plus brzuch
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
michalinka trening wydaje się byc wydajny
no ale ja niestety nie mam gdzie skakac sasiedzi by chyba zabili;p no ale zapisze sobie i jak bedzie cieplo to na dworze bede skakac;p
|
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Tak, masz rację, to na całe życie. Ale mi jakoś ciężko, może dlatego, że zbyt poważnie do tego podchodzę, że MUSZĘ schudnąć, bo inaczej będzie tragedia. Ale niestety zostało mi coś z okresu, kiedy miałam różne zaburzenia i tak ciężko mi się tego teraz pozbyć
Takie obsesyjne myślenie...happys Piję czerwoną herbatę już od roku
|
|
#1264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1265 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim jestem tu nowa i wreszcie postanowiłam, że przyłączę się do wspólnego odchudzania
Jak mówią w grupie raźniej, a nie jest to moja pierwsza batalia tylko teraz chcę tego dla siebie tak naprawdę nie oszukując się Chcę by to był początek zmian na lepsze
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My tu na tym forum odżywiamy się zdrowo na stałe i żyjemy wraz z zasadą w zdrowym ciele zdrowy duch
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak tłusty czwartek? Były okazjonalne smakołyki? Ja się przyznam: pączek był.
Wpadłam do przyjaciół po męczącym dniu (szkoła, korki, sprawy etc.) i tam byli jeszcze inny znajomi, którzy od progu powitali mnie torbą pełną pączków... Nie mogłam odmówić i jednego opałaszowałam. A Wy jak? Dzielnie? Matko, ale mnie dopadła magisterka panika... Nawet sobie nie wyobrażacie. Jeszcze nie ma tragedii, ale będzie trzeba się pilnować, żeby nie zacząć zajadać stresu. Bo już marzec, a ja mam ledwie pół pierwszego rozdziału!
|
|
#1268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie stwierdziłam, że mi nie potrzebny.
|
|
|
#1269 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczynki ;*
U mnie na Tłusty Czwartek były dwa pączki chociaż w sumie jakoś strasznie za nimi nie przepadam, ale cóż...ale ogółem waga spadła od mojego odchudzania o 2,5 kg )Ważę 74,5 kg. |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj lilu
no pewnie, że Cię przyjmiemy po to tu jesteśmy żeby się motywować i wspierać nawzajem hihiJa też nie przepadam za pączkami, ale pozwoliłam sobie na jednego z nadzieniem różanym mmmm... jakoś w tłusty czwartek te pączki są smaczniejesze;D heheDziewczynki ale jestem szczęśliwa byłam na zakupach, bo musiałam kupić sobie kilka rzeczy,bo te poprzednie są za luźne...;p no i cudownie jest znowu kupować ciuchy w rozmiarze 36 ach...![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- martynachudnij 2,5 kg to jest bardzo ładny wynik gratulacje
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Mam do Ciebie ogromną prośbę. Bo Ty się tym interesujesz i na tym najbardziej znasz
Czy mogłabyś mi opisać jak Ty zmieniłaś swoje nawyki? Co ograniczasz, co wgl wyrzuciłaś ze swojego jadłospisu a czego jesz najwięcej i o jakich porach np. ? Ile ćwiczysz? Bo ja niby wiem, że trzeba się zdrowo odżywiać, ale w sumie nie mam pojęcia jak się zabrać za to dobrze, żeby wytrwać w tym.
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać Wypisze ci w punktach, co mi przyjdzie na myśl. - staram się aby każdy posiłek ( 5 razem) był z węglowodanami czyli chlebek(porzuciłam całkowicie zwykły chleb kupuje taki o składzie: ziarno żyta, mąka żytnia, ziarno słonecznika, drożdze, woda, sól. i tyle to wygląda jak posklejane ziarna i jak się jje to chrupie ziarna. Można taki kupić w stokrotce w folii 6 kromek), kasze, makaron pełnoziarnisty kupuje taki z Lubelli, ryż brązowy, płatki owsiane, otręby. - jjem regularnie ( tego bardzo pilnuje) 5 posiłków - co 2 śniadanie jjem płatki owsiane wymyślam różne kombinacje ( z jabłkiem i cynamonem, z kakaem i orzechami, z truskawkami, z bananem, z brzoskwiniami itd) - śniadanie moje wygląda np tak ( oprócz płatków) chleb razowy z masłem i pastą z makreli lub tuńczyka ( staram się jeść często ryby morskie ponieważ udział NNKT w diecie to 4% dziennie powienien być) do tego pokrojony pomidor, pół ogórka, cebulka, czasem oliwki które uwielbiam, kiełki, papryka ( zawsze jakieś warzywa są) lub chleb razowy z masłem + jajecznica z 2 jajek posypana szczypiorkiem i chrupie papryke w między czasie lub moja mama robi pasztet z soi i soczewicy to kanapki z nim plus warzywa pokrojone plus jakiś pomarańcz lub kiwi do tego - drugie śniadanie to kanapka z chlebem np szynka plus papryka plus kiełki słonecznika (kocham - obiad to np sosik (mięsko w sosie i zamiast śmietany używam mleka) plus kasza albo ryż plus surówka albo kurczak + fasolka szparagowa + ryż, albo kurczak z warzywami na patelnie, albo zupa ( krupnik, barszcz czerwony zabielany, pomidorówka, ogórkowa, pieczarkowa) ogólnie jest tak, że mięso ma kwasowy charakter i powinno się go jeśc z warzywami, które mają zasadowy i się neutralizuje - podwieczorek to np pół grejfruta, szklanka maślanki, 2 marchewki, jabłko, wazrywa pokrojone co mi się nawinie zdrowego - kolacja zazwyczaj to pół kostki białego sera chudego z mlekiem albo jogurtem naturalnym wymieszane i ze szczypiorkiem lub cebulka i do tego papryka lub pomidor lub ogórek plus kromka chleba żytniego - staram się pić dużo wody mam taką butelke ze "smoczkiem" sportową chyba Nałęczowianka 0,7l i codzień rano ją uzupełniam i wypijam przez dzień zawsze ją nosze przy sobie a w ciągu dnia wypijam jeszcze 3 szklanki herbaty czerwonej, zielonej ( zielona jest bogata we flawonoidy, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami które niszczą nasze komórki w organiźmie i mają szerej dobroczynnych właściwości) noi kubek kawy obowiązkowo z ekspresu ![]() - powinno się urozmaicać posiłki w różne warzywa ponieważ jedne zawierają więcej jednych związków inne innych i wzajemnie się uzupełniają np cebula zawiera bardzo dużo flawonoidu kwercetyny i jest szalenie zdrowa, hmm z tego co pamietam jeszcze papryka, miód, pomidory, zielona herbata, czerwone wino ( tak właśnie w umiarkowanych ilościach - hmm co jeszcze.. ze słodyczami to jest taka sprawa, że ja np raz w tygodniu sobie pozwalam na batonika np ale już jak naprawde nie moge wytrzymać ogólnie nie potrzebuje - staram się wszystko przygotowywać zdrowo, tłuszcz w bardzo małych ilościach i to oliwe z oliwek tylko używam albo oleju z orzechów włoskich, który ma bardzo dużo omega 3) - na kolacje najlepsze jest białko mleczne np chudy ser biały, serek wiejski lekkie a przy tym organizm, żeby spalić białko potrzebuje 2 razy tyle energii więc się nie przytyje napewno ( ja jak rano wstaje od razu mam mniejsze boczki) Z ćwiczeniami to skakanka, aerobik jak się cieplej zrobi bede biegać sobie. Ale wiesz przy takim trybie życia czuje się super mam dużo energii, cera gładka, cellulit znikł, lepiej się koncentruje na nauce itd.. ![]() Noi nie jjem śmieci jak np pasztetów.. i dziewczyny czytajcie skład jak coś kupujecie bo bardzo kłamią producenci i trzeba uważać, ostatnio patrze w sklepie Serdelki dla dzieci o nazwie " bobaski" oczywiście droższe patrze skład a tam 3 % mięsa reszta tłuszcz i skóry. Aż się za głowe złapałam. Albo patrzyłam skład "makrela w pomidorach" : ryba parzona 46%, makrela 3%. także naprawde.
|
|
|
#1273 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za tak przyjemne przyjęcie
Do Michalinka89 nie wklejam całego Twojego postu mam nadzieję, że się nie pogniewasz w sumie nie wiem co wypada, a co na nie na tym forum więc proszę poprawiajcie mnie Ogólnie na temat żywienia wiem tyle ile wyczytałam z neta i przede wszystkim z własnych obserwacji ciała Jejku jak Ty fajnie masz z komponowane posiłki jak dla mnie dużo tego, ale jest zdrowe i odpowiednio dobrane. Może ja napiszę co robię tym razem w kwestii nabrania formy korygujcie błędy :1. To co uważam za plusy : + Zamieniłam pieczywo na wafle ryżowe bardziej mnie sycą i nie zapychają, jak chleb razowy, choć czasami sięgam po nie jak mam ochoty żeby całkiem się nie odzwyczaić i że po prostu ogólnie lubię mączne produkty +Ryż zamiennie raz brązowy raz biały sporadycznie, płatki owsiane na sucho, otręby wszelkiego rodzaju do jogurtu jak mam ochotę + Z kategorii białka przewaga nabiału odtłuszczonego choć czasami robię wyjątki dla smakowych przetworów i do tego mięsko teraz przewaga wieprzowiny i drobiu staram się gotowane bądź pieczone w piekarniku jeść, a że studiuję (teraz licencjat ) odgrzewam wszystko na parze, z ryb w puszce tuńczyk bądź maklera już przejadł mi się dorsz i nie mogę na niego patrzeć, ale kupię sobie tran bo za mało mam w diecie omega 3 no i jajeczka z własnej hodowli ![]() + Jem dużo surówek własnej roboty na jogurcie, bądź kupne bez majonezu choć ostatnio troszkę grzeszę + Ze słodkości to czasami coś czekoladowego lub jogurt smakowy mi starcza oraz owoce + Czytam etykiety studiuję biologię i szukam tego co szkodliwe im mniej wszystkiego tym lepiej + staram się minimum pić 5 szklanek wody z cytryną unikam herbaty ogólnie choć czasami gorzka na niestrawność a tak to zielona z opuncją 2. Moje niedociągnięcia +/- Zazwyczaj jem 3 posiłki jak mam czas to 5 i raczej tego nie ureguluje, albo teraz z wami się postaram bo tu jest mój ból czasami za dużych porcji +/- Nie wiem czy to jest dobre, ale czasami nie mieszam produktów białkowych z węglowodanami oraz staram się trzymać 1800-1000 kalorii dziennie tak doradziła mi ginekolog mam zaburzone hormony i łykam je na uzupełnienie jako HTZ mówią, że nic po nich się nie dzieje, ale ja czuję się jak balon. Niepotrzebna antykoncepcja czuję, że też zrobiła mi jazdę z łaknieniem i ogólnie stres na brak możliwości dzieci (choć różnie z tym może być mam nadzieję, że będzie dobrze) - Jedzenie po godz 18, ale późno wracam z uczelni, a potem noc na nauce zarywam więc żeby ogółem dobrze się czuć nie mogę zamęczać mojego organizmu, ale teraz wiem, że obiado-kolacje lub jabłko z cynamonem na twaróg z bielucha, który uwielbiam jadłam ostantio dużo serków wiejskich i chyba mają za dużo tłuszczyku, żeby wcinać je na okrągło +/- Ćwiczenia a może na razie ich brak ciężko mi dawać sobie teraz wycisk ale postaram się o ranne 30 min abs nogi i wyciąganie oraz 2min lub 4 max ćwiczyć wieczorkiem aerobik własny zakres figur, które mi pomagają - nieregularne chodzenie spać lub zbyt późne albo jego brak tak więc najlepiej o 22 najpóźniej 24 ![]() - - - największy za nie kontrolę jak mój chłopak jest tak ciężko dać mi się wtedy oprzeć ale jemu w boczki nie idzie za chudy jest niestety 3. Moje wymiary : 158 cm wzrostu 50/51 kg choć dawniej 42, ale najlepiej jest jak ważę 46 kg czy mi sie uda nie wiem bo najważniejsze jest dla mnie miesiączkowanie i to by jajniki mi chodziły sprawnie więc jak będzie równe 50/49 nie będzie źle zobaczymy co zdziałam, ale wszystko powoli i w swoim czasie
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Michalinka => rewelacyjna rozpiska, podczytałam i odkryłam, że gdybym nie miała wpadek typu jedzenie wieczorem, albo jakiś słodycz podły to bym jadła zgodnie... Trzeba walczyć z najgorszymi nawykami...
![]() Ja dziś pierwszy dzień okresu, także jestem napęczniała, smutna i obolała.
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Ja sama robiłam pączki
wyszły pycha ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- lilu75556 Witamy |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
michalinka JESTEŚ KOCHANA!
Zaraz sobie napiszę na kartce jadłospis na kolejne dni, bo wtedy łatwiej mi się tego trzymać, jak mam coś konkretnie ustalone A dostałam okres w końcu i minął mi ten czas obżerania się. Już nie jem wszystkiego, co stanie na mojej drodze Więc od dzisiaj zaczęłam dietę i czuję motywację!
|
|
#1277 |
|
Przyczajenie
|
Napisałam długą wiadomość o moim odżywianiu się i nie dodało czy dłuższe teksty są sprawdzane przez moderatora bo taki komunikat mi wyskoczył
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową Wizażankę w naszych coraz mniej skromnych
szeregach Wczoraj byłam na weselu. Co prawda do zaplanowanej wagi nie doszłam i po bodajże 3. gorącym daniu praktycznie do końca czułam się jak w gorsecie (chociaż sukienka z gorsetem nic wspólnego nie miała ), jednak bawiłam się świetnie Stóp nie czuję, niestety jest to spowodowane również przez moje buty zimowe - odkąd je mam, bolą mnie stopy. Dlatego staram się już tych kozaków nie nosić, toteż w kościele nieźle zmarzłam, bo wzięłam szpilki W ogóle ledwie do oczepin wytrzymałam, aż w końcu nawet stać w szpilkach nie mogłam, tak mnie stopy bolały i musiałam założyć baleriny, które ledwo dałam radę wcisnąć. Dobrze przynajmniej, że były w samochodzie, bo jak je zakładałam były zimne, więc trochę złagodziły ból A potem nie miałam czasu się zastanawiać nad stanem stóp, bo praktycznie do 5:00 tańczyłam, chociaż parkiet był straszny - masa ludzi, a parkiecik ledwie pomieścił 1/4 gości I do końca mnie paznokieć bolał, jak mi na niego obcasem jakaś pani stanęła |
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
nezka ojj jak ja Tobie zazdroszczę
też bym chciałą iść na wesele i się wybawić... ach... z tego co piszesz bawiłaś się cudownie więc to jest najważniejsze hihi
|
|
|
#1280 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zerwał ze mną chłopak po 2,5 letnim byciu razem i planami na przyszłość. Jestem załamana.
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Michalinka => O cholera... A może po prostu się pokłóciliście i wszystko się wyjaśni niebawem i nie ma się co załamywać?
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze... michalinka 3maj się kochana
to musi być ciężkie i bardzo boleć... podał chciaż powód...?? A może uda się jeszcze uratować...??
|
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
michalinka bardzo ci współczuję
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
michalinka bardzo mi przykro, że coś takiego cię spotkało, mam nadzieję, że wszystko się ułoży
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam was ale robicie off topic.
Dzisiaj dzień ważenia. Ja mam 62,5kg
|
|
#1286 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ogólnie siedze i płacze i nie moge się pozbierać.
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu kochana nawet nie wiesz jak Nam jest Ciebie szkoda...
3maj się... musisz być silna! Wiem, że łatwo się mówi, na początku napewno będzie ciężko... ale musisz się jakoś 3mać! Możesz na Nas liczyć...
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
michalinka Ojj, Słońce bardzo mi przykro z tego powodu, bo wiem jak cierpisz
i nie siedź po żadnym pozorem sama w domu! Okej, dzisiaj możesz, bo musisz ochłonąć, popłakać. Ale np. w weekend spotkaj się ze znajomymi, zabaw się i pod żadnym pozorem nie pokazuj swojemu byłemu, że cierpisz! Pokaż mu, że nawet bez niego świetnie dajesz sobie radę i nie będziesz się załamywała! I jeśli on mówi nagle, że ma "zanik uczuć" to prawdopodobnie nigdy ich do Ciebie nie miał. Więc szkoda czasu na załamywanie się! Facetów jest mnóstwo i na pewno trafisz na lepszego, a nie przejmuj się kimś, kto nie czuje do Ciebie tego samego, co Ty, bo NIE WARTO! Jesteś na pewno wspaniałą i piękną dziewczyną, więc głowa do góry! Schudniemy, w lecie się opalimy i będziemy rrrrwać facetów jak chwasty![]() mili Off topic? To forum nie jest tylko i wyłącznie na temat odchudzania . Pogadać o czym innym chyba też można.
![]() ___________________ Nie rezygnuj z czegoś, tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak minie. Edytowane przez agusia814 Czas edycji: 2011-03-07 o 21:19 |
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
ale ten temat jest o odchudzaniu więc sobie plotkujcie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post25579147 tutaj
Kacperek ur. 7.03.2010r. jesteśmy parą od 14.01.2009r. ślubowaliśmy 12.09.2009r. 30.08.2011.-61,55kg Edytowane przez mili17199 Czas edycji: 2011-03-07 o 21:42 |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
mili Chyba nikt nie ma nic przeciwko plotkowaniu... Poza Tobą, oczywiście. No chyba, że się mylę, więc proszę mnie wyprowadzić z błędu.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

sasiedzi by chyba zabili;p no ale zapisze sobie i jak bedzie cieplo to na dworze bede skakac;p
Takie obsesyjne myślenie...

no pewnie, że Cię przyjmiemy

Więc od dzisiaj zaczęłam dietę i czuję motywację!