![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Przygotowanie ciała do wiosny :)
Drogie dziewczyny, jest już marzec więc czas pomyśleć o tym żeby przygotowac ciało na wiosne/lato...
![]() Macie jakieś swoje retuały przygotowujące? ![]() manicure/padicure/peelingi/depilacja jakieś maski odżywcze czy nawilżające? może jakieś wzmocnienie witaminowe? Co proponujecie ? Może teraz jest dobry czas na to, aby wziąść się w garśc i robić coś regularnie aby efekt wiosną był rewelacyjny? ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowanie ciała do wiosny :)
Hehe ja właśnie chcę jakoś się przygotować i szperam w Internecie w poszukiwaniu jakichś sposobów i zabiegów, które można przeprowadzić w domku
![]() Jak na razie to nic interesującego nie znalazłam, zresztą nie mam dużo czasu, w dalszym ciągu jestem zalatana... Póki co to smaruję rzęsy i brwi olejkiem rycynowym żeby je do względnego stanu doprowadzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Ja sporo chodzę - aby już na starcie łapać pierwsze słonko, zawsze zarumieni twarz.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
db regeneruje Prosalon maseczka z kokosem - poszukaj na allegro. Słyszałam też db opinie o innych maseczkach z tej firmy, a cena jest miła dla portfela. ![]() do paznokci - ja tam ufam zwykłym preparatom opartym na skrzypie polnym i witaminach, więc kupuję zwykły suplement ze słowem 'skrzyp' w nazwie - wychodzi taniej, a jest b.skuteczne (ale tu terapia musi potrwać minimum 2-3 miesiące i tak) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Na paznokcie mogę polecić Capivit z biotyną, koszt ok.17 zł. Moim problemem byly rozdwajające się i ogólnie słabe paznokcie. Już po jednym opakowaniu zauważyłam znaczną poprawę stanu pazurków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Właściwie nie rozumiem tego.. Wg mnie kobieta powinna być równie zadbana przez cały rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z _MidianOna_, że kobieta powinna być zadbana cały rok, ale powiedzmy sobie szczerze - której z nas chce się jakoś specjalnie dbać o ciało gdy za oknem śnieg pada. Popijamy gorącą czekoladkę nie myśląc o dietach itp.
Sama się również zaniedbałam, na wiosnę planuję podciąć końcówki i ogólnie zmienić fryzurkę, naszło mnie też na rudy kolorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mi się chce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Znaczy, oczywiście nie powinnam mówić o wszystkich
![]() ![]() Ja też jestem w sumie zadowolona tylko te paznokcie... ehh, poleciacie może coś? A włosy też mam spoko tylko po prostu lubię się zmieniać, bo w końcu 'kobieta zmienną jest' ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- zapomniałam dodać że mam strasznie rozdwojone paznokcie i w sumie tylko przez to z nimi jest źle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Święte słowa. Lubię dbać o siebie, ale prawda jest taka, że zimą czasem się nie chce, a poza tym za oknem jest jak jest i czy chcemy czy nie, skóra jest nieco bardziej szarawa, zmęczona, włosy mają dość czapek, śniegu, wiatru, klimy.... wiosna napawa optymizmem, budzi się przyroda i budzi się słońce, a to mi się kojarzy z taką małą własną domową odnową biologiczną. ![]() ![]() Cd porządków w szafie.... proszę, nie wspominaj tego... :/ Edytowane przez Martencja24 Czas edycji: 2011-03-06 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Martencja24 , wyjęłaś mi te słowa z ust
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cd porządków w szafie.... proszę, nie wspominaj tego... :/[/QUOTE] Okok, też to mi się śni po nocach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() macie racje trzeba dbac o siebie przez cały rok ale przyznacie kazda z nas ma chociaz mały problem z systematycznoscia ![]() ![]() -masaz ostro szczotką (jeszcze jej nie kupiłam ![]() -peelingi całego ciała -peelingi co jakies 10dni twarzy + maseczka -masaz syrenka -wcieranie balsamu w całe ciało -witaminy(juz biore dość długo) -zadbac o włosy bardziej(wlasnie jutro ide po jakas maske,czytałam ze biovax jest niezla) -stopy:peeling+krem+skarpe ty na noc a i mam pytanko odnoscnie tej szczotki z rossmanna czy moze któras z was ma? ![]() ![]() to narazie tyle ![]() o i porządki w szafie ![]() o własnie i olejek rycynowy na rzesy lub odzywka koniecznie,sporo tego ![]() ![]()
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2011-03-06 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja przez zime strasznie się rozleniwiam czasami
![]() ![]() A więc... peeling całego ciała (co tydzień staram się peelingowac ciało samorobnym peelingem cukrowym ![]() - pedicure, oczywiście ścieranie zgrubiałości ![]() - peeling twarzy, maseczki...itd. teraz jeszcze chce złuszczać twarz kwasami aha 35% ![]() - włoski już podciełam, ale przed samą wiosną jeszcze podetne troszkę, no i przede wszystkim maseczki, mam teraz strasznie suche i zniszczone włosy po zimie ![]() - systematyczne smarowanie dłoni kremem oraz ciała balsamem ![]() - no i dieta, ruch... też musze pomyśleć na jakimiś witaminami, bo teraz tylko wit. C biorę... ale żadnych innych hmmm ![]() - co do porządków w szafach to napewno ją odświeże nowościami, a powywalam te które już dawno wyszły z mody czy są za ciasne ![]()
![]() Edytowane przez n-nika Czas edycji: 2011-03-06 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja biore vitaminer,ok15zł za 60tabletek,pani w aptece mi poleciła...włosy przy okazji przestały mi wypadac
![]() nom ruch,spacery ![]() ![]() ![]()
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2011-03-06 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
n-nika,a jaki ty ten peeling do ciała stosujesz? W sensie jakie składniki itp. Ja zawsze robię peeling kawowy tzn. 3-4 łyżki kawy granulowanej z 2-3 łyżkami soli lub cukru albo mieszam to i to i jak dla mnie to najlepszy jaki stosowałam ale może czas coś zmienić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robię tak: cukier brązowy, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka miodu (choć nie koniecznie), do tego dodaje wyciśnięty sok z połowy cytryny, dodaje kilka kropel olejku rycynowego i wszystko mieszam z żelem pod prysznic ![]() Moja siostra kiedyś w sephora kupiła sobie taki peeling podobnej konsystencji, a ja robie go sama ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Wiadomo, każdemu się czasami nie chce. Nawet mi
![]() ![]() Ale dzisiaj nadrabiam ![]() ![]() ![]() ![]() Ja typowych peelingów na ciało nie stosuję żadnych, moja najukochańsza gąbeczka syreny sprawdza się tu rewelacyjnie. Za to peeling kawowy stosuje na twarz ![]() Na paznokcie polecam olejek rycynowy. Ja dzięki niemu miałam zawsze mega długie i zdrowe paznokcie. Wszyscy pytali, czy to tipsy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
n-nika a może to być zwykły cukier?
_Midianona_ dzięki za radę, bo te paznokcie śnią mi się po nocach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
myśle że tak, ale nie wiem czy czasami by się nie rozpuścił za szybko
![]() Co do olejku rycynowego to ja go normalnie wmasowuje na noc w paznokcie... ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witam piękne panie
![]() Chocolate rycynowy codziennie się stosuje. nakładaj wacikiem lub wylej odrobinę na dłoń i smaruj paluchami ![]() ![]() Powodzenia! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ok, dzięęęęęęęęeki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Na rzęsy już dawno chciałam spróbować ale mi farmaceuta odradziła bo podobno na oczy szkodzi... ja tam się nie znam, na razie o paznokcie zadbam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja sobie zamówiłam wielki słój guamu na Allegro i jak tylko przyjdzie mam zamiar dwa razy w tygodniu robić sobie ostry piling a później okłady w folii
![]() ![]() Poza tym raz w tygodniu przed myciem nakładam na godzinę masło kakaowe + shea na włosy (i są piękne ![]() Za jakieś dwa tygodnie zacznę się na powrót przyjaźnić z samoopalaczem. Mam w planach małą wiosenną rewolucję na głowie- ściągnięcie ciemnego brązu i zastąpienie go orzechem laskowym. I noszenie grubych loków zamiast prostych włosków. Zmian, że ho ho.. ![]() Edycja: no i od prawie dwóch miesięcy się tłukę kilka razy w tygodniu po osiedlowej siłowni. I szykuje konkretny atak na moje i tak bardzo zadbane stopki (uwielbiam mieć dobrze zrobiony pedicure tak jak niektóre kobiety koronkowa bieliznę nawet pod byle dresem). I nowy filtr sobie zamówiłam z truskawy... i nowe serum z BU.... ach wiosna, wiosna, oby tylko dostać wpis na semestr letni i dożyć do tego ocieplenia ![]() Edytowane przez night prowler Czas edycji: 2011-03-07 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
No no night prowler, plany masz fajne
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ChocolateAngie Czas edycji: 2011-03-07 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nooo, najlepsze w tych planach jest to, że po kawałeczku je wprowadzam do realizacji już od jakiegoś czasu ![]() Z naturalnym kolorem skóry mam dokładnie to samo- używałam lata temu tego samego odcienia Revlona, co Ty i był zdecydowanie za "kolorowy"... ale mimo bycia ogromną fanką białej skóry u innych, u siebie widzę wielką wizualną poprawę jednolitości i zmiękczenie rysów przy lekkiej opaleniźnie ![]() Anthelios lubię, ale tym razem zamówiłam sobie Jack Black 45, który wprawdzie ma lekko "dziurawe" filtry, ale za to bezpieczne, nie ma żadnych trujących substancji w składzie, ja zdecydowanie nie jestem filtrowym ortodoksem i wolę taki, popełniam na nim jeszcze dodatkową zbrodnię- nos i brodę lekko omiatam pudrem mineralnym dla lekkiego zamaskowania naczynek ![]() ![]() I jak na razie bardziej niż foto starzenia i melanomy boję si swojego dziekana, ostatnia sprawa mi się na uczelni wyjaśni (achhh, czemu wszystko inne poszło tak dobrze a najperfidniejsza rzecz ciągnie się za mną cieniem.. taka stara, a tak se głupio pracę rozplanowała ![]() ![]() Zastanawiam się tez nad ukręceniem sobie olejku myjącego na bazie rycynowego plus słonecznikowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Fajny pomysł na ten olejek myjący. I fajnie, że nie tylko ja jestem chodzącą 'ścianą', oczywiście bez urazy ;D Uwielbiam taką karnację, niestety wszystko na niej widać 2x bardziej, każdy nawet najmniejszy pryszczyk wygląda na mojej skórze jak wielki wulkan z lawą... no i okropne przebarwienia po trądziku ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie o to chodzi- jak jest jasna cera musi być idealna a nie jak u mnie- biała w naczynkowe plamy.. ja przy swojej naturalnej karnacji, by nie straszyć musiałabym nosić grubą maskę z Revlona lub Dermacolu i dodatkowo korektor do ust, bo mam bardzo ciemne, ale u mnie to się akurat nie sprawdza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jej zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam przebarwienia, a jakże( choć u mnie największe problemy są z naczynkowymi wykwitami). I pozbyłam się ich w ciągu ostatnich kilku miesięcy ![]() Moja kuracja wyglądała tak: Wieczorem demakijaż chusteczką Pampers, później dwukrotne mycie płynem Fitomedu z mydlnica lekarską. Następnie przetarcie twarzy tonikiem z hydrolatu z 10% octu jabłkowego i jeśli trzeba wklepanie kremu. Dwa razy w tygodniu piling do wrażliwej cery, nałożenie maseczki ze spiruliny a później wykonanie masażu twarzy olejkiem karotenowym. Rano opłukanie twarzy woda i przetarcie tonikiem z hydrolatu z róży damasceńskiej z NMF, collostrum i wyciągiem z kasztanowca ![]() ![]() Zmiany w cerze zostały bez żadnych sugestii z mojej strony zauważone przez osoby trzecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeju, dzięęęęekuję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dokładnie.. Ja olejek rycynowy starałam się używać codziennie, choć różnie to bywało. Często stosowałam na całe ręce na noc + rękawiczki.
A co do cery.. równiez mam ivory revlona ![]() ![]() Choć znowu moim problemem są głównie cienie i sińce pod oczami.. to z bladą cerą też ładnie nie kontrastuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
jej, to chyba tylko ja w tym towarzystwie nie jestem córką młynarza
![]() nie mogę się doczegac laaaata! wtedy zawsze łapie mnie na taki cudowny brąz. w tym roku planuje zakupic filtr właśnie ten La Roche Posay Anthelios +30. Tyle sie o nim nasłuchałam dobrego na YT ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.